Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Szupercella
- Mozi+, 19:00
Anyád lehetnék
- Filmbox Extra HD, 19:25
Aquaman és az elveszett királyság
- HBO2, 19:30
Zuhanás
- Filmbox Premium, 20:00
Nagy Sándor, a hódító
- Film Mánia, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jay O. Sanders (71)
Lukas Haas (48)
Martin Lawrence (59)
Schell Judit (51)
Kai Wiesinger (58)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Tippjáték (Foci)
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A nyomorultak aaaaa
Kai Wiesinger aaaaa

 

Fórum - Deadwood (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
32. Empire (2022-04-21 12:37.29) aaaaa
6 részt néztem. Nem lwenne rossz, jók a karakterei de nekem túl lapos, unalmas nincs ami érdekelné benne az embert.


31. Lilllllibulllli (2017-12-02 17:08.32) aaaaa
Egy hét alatt néztem végig, imádtam, és most teljesen odavagyok a befejezetlensége miatt.
Én pont ezt a társadalom- és történelemképet várom egy westerntől amellett, hogy az idealizáltabb/lágyabb/humorosabb darabokat is szeretem. Mivel az egész western egy mítosz, nem pedig a valóság, megfér egy ilyen értelmezés is. Sőt.



30. Hal9001 (2017-02-14 22:40.02)  
Most megnéztem mind a 3. évadot 2 hét alatt. Előzmény: bokatörés és így kényszerszabadság.

Western sorozatot kerestem és miután ezt olvastam róla: "Western rajongóknak kötelező, mindenki másnak erősen ajánlott." Forrás: [link]

Ez a vélemény engem meggyőzött, meg kell néznem!

Ha egy szóval kell jellemeznem a filmsorozatot akkor a TRÁGYADOMB!!! jelzőt érzem helyénvalónak.

A sorozat összesen 36 részből állt.
Ha kivágnák belőle azokat a jeleneteket, amelyekben káromkodnak akkor, csak 18 rész maradna. A káromkodás önmagában még beleférne, de amikor ennek semmi célja és indoka sincs, valamint egy 5 perces jelenet csak ebből áll, az már több mint fárasztó. Mint ahogy az is, ha kifejezetten arra hajtanak, hogy minél több legyen a káromkodás a filmben, és azt gondolják hogy ez helyettesítheti a sztorit. Fárasztó a féregnyúlvány emberi roncsok túl nagy hányada és a képernyőn eltöltött idejük is.
Nem ezzel kellett volna kitölteni a filmet.

Az első évad egész jó volt. A 2. fárasztó, a 3-at csak azért néztem meg hogy megtudjam mi a vége. Sajnos ez sem jött össze, mert a filmet lezáratlanul hagyták.

Voltak olyan szereplők akiknek a párbeszédeit már kénytelen voltam átpörgetni, pl. a kalapos tollas bajkeverő Jane, akinek a karaktere abban merült ki, hogy folyamatosan be volt rúgva és egyfolytában káromkodott, gyakorlatilag semmit sem tett hozzá a filmhez. Ugyanez volt az a madár, aki a négerektől megvette az istállót, és a részeg és értelmetlen hőzöngésen kívül mást nem láthattunk tőle, egészen addig amíg pofán nem rúgta egy ló, amikor végre bekussolt.

A csúcs az volt, amikor Hurst arconköpte a volt szállodatulajdonost, majd közölte vele, hogy ha visszajön és addigra le meri törölni a turhát az arcáról akkor nagyon megbánja.

A volt szállodatulajdonos ezek után hangosan gondolkodva azon elmélkedett, hogy vajon azt is eltűrné-e, ha Hurst a szájába szarna.

Nekem más elképzeléseim vannak egy jó western filmről.

A rendező arányérzékével súlyos problémák vannak, továbbá azt gondolom, hogy beteg lelkűek azok az emberek akiknek ez tetszik, vagy súlyos alkoholisták.


29. Convar (2015-07-28 11:46.13) aaaaa
A 2. évad 2. része után abba is hagytam. A legvégső csepp a pohárban ez volt: Trixie és Charlie Utter állnak nagy nyugodtan, és méla csendben a verandán, majd egyszercsak a nő megszólal íly módon:

"Kell egy gyors szopás?"

:D Ugyan már. Ez annyira nem illett oda (nameg amilyen váratlanul ért) hogy fel is röhögtem rajta. Még ha egy buta libának lett volna beállítva a karakter, de nem. Az az érzésem hogy az HBO ezeket simán csak polgárpukkasztásnak szánta, amolyan "majd ezen is jól meghőkölnek" célzattal. És ez azért baj mert ezáltal az is a fejembe fészkelte magát, hogy a valóság talán egész másmilyen volt akkoriban... és amikor már azt érzed akkor megette a fene az egészet.... nekem legalábbis, mivel nem érdekel a fantasy.

A másik meg, hogy nekem az kevés hogy van benne egy remek főgeci. Főleg ha neki is sokszor kb. annyiban merül ki a tevékenysége hogy végigkáromkodja az egész epizódot. Ez nekem nem elég, legyen akármilyen zseniális is benne Ian McShane. Pedig mintha az HBO-nak tényleg ez ill. ennyi lett volna a koncepciója: itt van nekünk egy végtelenül karizmatikus rosszfiú karakterünk a végtelenül zseniális Ian McShane előadásában. Majd ő elviszi az egészet egyedül is a hátán, a többi meg majd lesz vhogy.

Ja, és Toller meg közben szerepel az epizódban vagy fél percet. Menjenek a búsba.


28. Vbacs (2014-12-28 20:43.00) aaaaa - (válasz Convar 26. hozzászólására)
Hidd el semmi olyat nem mondtam, ami bánthat :D


27. Vbacs (2014-12-28 20:42.43) aaaaa - (válasz Vbacs 22. hozzászólására)
"Tolliver kicsit visszaminősül, pedig az első évadban még nekem is visszaminősül"

Még nekem is bejött-öt akartam írni, nem tudom miért így írtam :D


26. Convar (2014-12-28 18:08.16) aaaaa - (válasz Vbacs 25. hozzászólására)
Nekem már a "csalódni fogsz" is annak tűnt. Nem is olvastam tovább.


25. Vbacs (2014-12-28 09:50.00) aaaaa - (válasz Convar 24. hozzászólására)
És én nem spoilerkedtem el semmi fontosat.


24. Convar (2014-12-28 02:10.10) aaaaa
Sztem nem kérdeztem semmi olyasmit hogy mi fog történni.


23. Vbacs (2014-12-28 01:29.45) aaaaa - (válasz Convar 21. hozzászólására)
Nem fogsz örülni. A második évad velejét az fogja képezni, hogy mindenki olyan ügyet fog tárgyalni, amire még csak nem is látunk rá. Annyira rossz volt az évad, hogy a harmadiknak már neki se futottam.


22. Vbacs (2014-12-28 01:26.10) aaaaa - (válasz Convar 20. hozzászólására)
Érdekes, én is nemrég pörgettem le belőle 2 évadot mert hallottam szép híreket a szériáról és meg kell, hogy mondjam, hogy icipicit túlértékelve érzem én ezt.

Valóban nagy hátránya a sorozatnak, hogy pitiáner kis ügyekre fecsérlik benne folyton folyvást az időt, olyanra, ami egyrészt a nagy egész és karakterfejlődések szempontjából annyira nem is fontos, másrészt kis üzletelgetésekből áll emiatt egy évad 80%-a. Ez nem nagyon tudja nekem eladni a sorozatot.

Egyedül a remek karakterrajzok lehetnének ilyenkor a mentőcsomagok. Ők meg ahogy te is fogalmaztad elég változó mélységűek. Ian McShane és karaktere egyaránt hátukon viszik az egészet, és még Brad Dourif Dokija is így tenne, ha kicsit hagynák egy picit többet szerepelni.
Én két évadot láttam eddig belőle, és sajnos azt kell, hogy mondjam a második évad még inkább leül, még karakterek szempontjából is. Tolliver kicsit visszaminősül, pedig az első évadban még nekem is visszaminősül. Charlie Utter elég változó, Bullock karaktere is úgy unalmas, mint az a játék, amit belefeccölt Olyphant (aki sokkal többre képes ennél), és Jane pedig SAJNOS nem fog változni, és bocs, de visszajön :))
Nekem egyébként még Trixie nagy kedvencem. Ő még egy egyéniség ebben a tömegben, továbbá Swearengen két embere, akiknek kiderül, hogy nem csak főnöki, hanem egy kis apai érzést is táplálnak főnökük iránt és komolyan ez adta nekem a sorozat legjobb perceit. Nem úgy, mint E.B. Farnum és Mrs. Garret, akiktől a víz is kiver. És sajnos ennyi az említésre méltó és súlyosabb karakterekről, a többiek még ennyire sem értékesek.

Történetről annyit, hogy lehetne ez sokkal jobb és mozgalmasabb is. Az igaz, hogy kicsit zárt térben kell a szálaknak mozognia. Deadwood kicsi, mindenki ismer mindenkit, ahogy a néző is egyre jobban. Két erkélyről be lehet látni mindent és ez a legjobb módja az eseményekről való tájékozódásnak is. Csak jobban ki kéne használni. A Firefly esetével ellentétben most kicsit meg tudom érteni, hogy a csatorna miért döntött hamar a törléséről. A nagyon erős díszlet és körítés sok pénzt emészthetett fel, mert HBO szokáshoz híven egy nagyon igényes és szépen kidolgozott produkcióval állunk szemben, az egyik leghitelesebb vadnyugati miliőt sikerült nekik megteremteni hiteles karakterekkel. De istenem, miért nem mozog az a történet...


21. Convar (2014-12-28 00:03.36) aaaaa
SPOILER

Ja, visszatérve a relative eseménytelenség véleményemhez: ott volt pl. az a fiatal testvérpárocska, akikről ugye menet közben kiderül hogy egyáltalán nem is olyan ártatlanok mint amilyennek elsőre tűntek. Erre őket meg 2 rész után kiírták a sorozatból, pedig az ő személyükből sok mindent ki lehetett volna még hozni (a kiscsaj ármánykodásaiból, az elkövetett gaztetteikből, stb.).

Dehát Tolliver eszén nem lehet túljárni :)


Amúgy ami még jót tenne sztem a sorozatnak hogyha Swearengen és Tolliver végre rendesen összetűzné a bajuszt. Na attól kő kövön nem maradna :) Kár hogy sajnos jelenleg semmiféle érdekük nem fűződik hozzá, inkább felosztották a placcot az oszd meg és uralkodj elv mentén. Persze igazuk van :)


20. Convar (2014-12-27 23:48.51) aaaaa
Most végeztem az első évaddal.

SPOILER-ek

Nem rossz, sőt jó. És ebben oroszlánrésze van Ian McShane-nek is, aki Swearengen képében egy zseniális karaktert kelt életre zseniálisan. Bár meg kell jegyezni, az évad végére mintha tompítottak volna a karakteren, néha már az is kiderült hogy még érzései is vannak. Az első részekben mintha még jóval véreskezűbb lett volna, ugye pl. kinyíratta volna a kislányt is csak nem jött össze. Bár ez a változtatás igazából egyáltalán nem vált a karakter kárára, mert így mostmár legalább emberibb, és ezáltal jóval összetettebb és élethűbb is a figura.

És hogy ez még ne legyen elég: ebben a sorozatban két főgeci is van, mert a másikat meg a Sin City Roark szenátora, Powers Boothe alakítja, szintén kiválóan. Bár neki vmivel kevesebb szerep jut (vagy legalábbis jutott eddig), a történések elsősorban Swearengen körül forognak. Al Swearengen személyisége egyfajta hajtómotorja az egésznek.

Meg persze Bullock és Alma Garret körül, de mint már annyiszor annyiféle filmben és sorozatban, itt is a rosszfiúk az érdekesebbek. Bár Bullock most hogy sheriff lett remélhetőleg majd több konfliktust vállal fel :)

Utóbbi tényleg sokat dobna a dolgokon, mert hogy vmi negatívumot is említsek a sorozattal kapcs., az az hogy kicsit egy helyben ül az egész cselekmény, néha epizódokon keresztül az volt az érzésem hogy igazából alig történt vmi. Úgyhogy remélem hogy a 2. évad egy picit felpörög majd.

A másik meg hogy mint mondtam, Swearengen és Tolliver zseniális, csakhogy mellettük van egy csomó számomra totál unalmas arc is, ilyen pl. Charlie Utter, vagy az újságíró, vagy a polgármester. Ezek jeleneteit legszívesebben átpörgetném, csak azért nem teszem mert ők is mondhatnak olyanokat amiről ha lemaradok az később problémákat okozhat a sorozat értése szempontjából.

Még jó hogy a nagypofájú Jane elhúzott Deadwoodból, mert ő meg egy kifejezetten idegesítő, totál erőltetett személyiségű nőszemély volt. Remélem soha nem jön vissza.

Nameg a pap, jaj istenem, de miután ő ahogy végezte róla nem is mondok többet.


19. Ad®i (2013-03-05 23:37.49) aaaaa
A hirtelen befejezést (kaszát) leszámítva azt kell hogy mondjam, nagyon jó kis cucc ez kákszákerz. ;)


18. Andras1945 (2012-05-24 15:09.53) aaaaa
A maga műfajában valóban kiemelkedő sorozat.
A szereplők közül főleg Ian McShane alakitása tetszett.
Időnként a cselekmény erősen leül (főleg a második évad vége felé), a káromkodások nem zavartak, hiszen egyszerű többségében tanulatlan emberek a szereplők, akik lényegében gátlástalan szerencsevadászok.
Ami szerintem nem illik ide azok az igencsak választékos párbeszédek, nem hiszem, hogy a társalgás ilyen fennkölt stilusban folyt volna.


17. Hirotaro (2011-08-15 20:09.47) aaaaa - (válasz Muskie 16. hozzászólására)
Egy szóval nem írtam, hogy nem jók! Azok is jó filmek, kellenek olyanok is, de nekem kellett már egy ilyen kaliberű western is :)


16. Muskie (2011-08-14 23:53.03) aaaaa - (válasz Hirotaro 15. hozzászólására)
A spagettiwesternfilmek jók!
Ez más, de ez is ötcsillagos. :)
Bár a három évadot végigküzdve sok kérdés maradt bennem.


15. Hirotaro (2011-08-14 01:17.44) aaaaa - (válasz Muskie 13. hozzászólására)
Ne bolondítsatok már, hogy nem értitek, amit írok!?
Ha láttál már spagetti westernt, magad is rájössz, hogy ez nem olyan! Ez valami új, valami igazán valóság szagú! ;)


14. Muskie (2011-08-07 08:18.35) aaaaa - (válasz Danios 10. hozzászólására)
Nem fogsz csalódni. :)


13. Muskie (2011-08-07 08:16.08) aaaaa - (válasz Hirotaro 11. hozzászólására)
Milyen az amolyan? :(


12. Hirotaro (2011-07-18 00:02.36) aaaaa - (válasz Danios 10. hozzászólására)
Köszi! :)


11. Hirotaro (2011-07-18 00:02.08) aaaaa - (válasz Muskie 9. hozzászólására)
Szerintem kérdésed meglehetősen értelmetlen.
Olvasd át, mit írtam ;)


10. Danios (2011-07-17 11:08.36)   - (válasz Muskie 9. hozzászólására)
"De nem amolyan spagetti.."
Ez a mondat szerintem elég árulkodó! :) Az biztos, hogy nagyban eltér a Leone-féle westernektől, de ez inkább válik a sorozat előnyére, mint hátrányára.

Tegnap kezdtem nézni a sorozatot, két rész már letudva. Az első évad végén jövök a véleményezéssel! :)


9. Muskie (2011-06-27 12:29.08) aaaaa - (válasz Hirotaro 8. hozzászólására)
mi bajod a volt egyszer egy vadnyugattal?


8. Hirotaro (2011-06-08 19:21.53) aaaaa
Piszok jó Western! De nem amolyan spagetti.., nem! Ez úgy van, ahogy valószínűleg volt is anno! Maga a vadnyugat minden bűzével, minden mocskával, úgy, ahogy más filmben még nemigen láttam! Nekem ez kellett bele, hogy adják már át egy filmben az igazi nyugati (akkori) életet!


7. Kunga (2010-12-07 20:17.18) aaaaa
Kár, hogy csak 3 évad van. Befejezetlen.


6. Goregrind (2010-10-05 22:51.39) aaaaa
Odabasz! Ennyi


5. Kriszti4544 (2010-08-03 18:56.37) aaaaa
Tragédia ez a sorozat! Miért kell minden mondatban a 'muff' és 'dugni' szavaknak elhangzania? Nem hiszem, hogy tényleg ilyen cifrán fejezték volna ki magukat akkoriban az emberek. Meg például, hogy egyeztették össze a pénzösszegek nagyságát? 50.000 dollárokról beszélnek végig, amikor a korábbi western filmeknél már ezer dollárt is kitörő örömmel fogadtak az "illetékesek". Szóval, borzalmas, eddig még egy részen sem sikerült átvergődnőm, annak ellenére, hogy nagyon bírom Timothy Olyphantot.



4. Lala72 (2008-11-16 01:12.28) aaaaa
Sziasztok!
Régoata kerestem az egész sorozatot,mostanra sikerűl megszerezni.De csak angolul,tud valaki magyar feliratot a 3.évadhoz? Köszi.


3. Da Vinci (2008-03-15 12:44.59) aaaaa
Végre! Letöltöttem a 2. és 3. sorozatot. Eddíg csak az 1-est láttam, az szenzációs volt.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekEmpire, 2022-04-21 12:3732 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk