Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A fekete tulipán
- Cool TV, 01:55
Richard Jewell balladája
- Film+, 02:00
Expend4bles - A feláldozhatók 4.
- Filmbox Premium, 02:25
A védelmező 3.
- HBO2, 02:35
Bosszú szeretetből
- Film Mánia, 03:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A híd aaaaa
Bruce Lee aaaaa

 

Fórum - Cserbenhagyás (2007) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
52. Viktorianus (2017-10-02 01:48.19) aaaaa
Nagy film.


51. Vmiso (2016-12-14 18:53.52)  
Nagyon tetszett a film, nehéz téma, nem szívesen lennék egyik fél helyében sem.
Mindkét embernek tönkrement az élete 1 másodperc alatt.
A színészek nagyon hitelesek, Ruffalo remek, Ahogy Phoenix is, akit alig ismertem meg a szakállal.

Nehéz nyomasztó téma, de sikerült egy lebilincselő drámát készíteni belőle.



50. Thoams (2016-07-29 22:26.05) aaaaa
igen emberi volt. hasonlit a hűtlen cimu filmhez. már abban az értelemben hogy ott is történt ilyen tragédia,és utána a film arrol szol hogy hogy küzd az ember a lelkiismeretfurdalás ellen, s a végén az van ami a filmben van nem irom le spoiler miatt.


49. John Ryder (2013-12-09 11:28.28) aaaaa - (válasz Okokopi 48. hozzászólására)
Lehetett volna fokozni az izgalmakat, drámaiságot, de talán így még átélhetőbb, még emberibb volt a film.


48. Okokopi (2013-12-08 02:18.19) aaaaa - (válasz John Ryder 47. hozzászólására)
Egyetértek a véleményeddel, ráadásul mindent leírtál. Szerintem egy picit jobb forgatókönyvvel sokkal nagyobbat szakíthatott volna a film.. Így sem bánkódtam hogy megnéztem, lebilincselő volt.


47. John Ryder (2013-08-05 16:04.48) aaaaa
Kőkemény film.
Hiszen nap mint nap hallani a hírekben, hogy elgázoltak valakit, s nagyon sokszor a tettes nem áll meg, továbbhajt. Van, hogy pár napra rá elfogják, van, hogy magát adja fel. És biztos van olyan is, hogy megússza, s élete végéig együtt él tettének árnyékával. Fel van adva a lecke: mi mit tennénk ilyen helyzetben, a gyerek apja, vagy a gázoló helyében? Mert kerülhetünk mi is bármelyikük helyzetébe. Hiszen sokunknak van kis gyereke, és kocsival is nap mint nap járunk. Épp ettől tud ez a film akár még egy zombi apokalipszisnél is durvábban ütni, mert ez reális, bármelyikünkkel megtörténhet, nem egy elvont fantáziaszülemény, hanem a kőkemény élet.

(Spoiler, innentől aki nem látta, ne olvassa!)
Hihetetlen valós módon mutatja be a film, mit érezhet egy apa, aki gyerekét veszti el, s tudja, a tettes, aki nem állt meg, hogy segítséget nyújtson, most szabadlábon van. A düh, a fájdalom, a bosszúvágy itt teljesen érthető. De reális a tettesnek az ábrázolása is. Mert a legtöbb esetben nem az van, hogy a gyorshajtó pár nap lapítás után ha látja, hogy nem találják meg, röhög a markába és él tovább, mintha mi se történt volna. Nem, ha normális emberről van szó. Mert a lelkifurdalás, az nem hagyja nyugodni az embert, s épp emiatt adják fel magukat sokan még akkor is, ha tudják, amúgy sose buknának le: egyszerűen inkább a börtönt, a bűnhődést választják, mint azt, hogy életük végéig ezzel a szörnyű titokkal kelljen együtt élniük.

Tehát az indulat, az érthető, és a másik oldalon a lelkifurdalás is. Más kérdés, hogy mit teszünk. Ilyen szempontból a film vége igazságos: bár nem mutatja be tisztán, végül a gázoló, ha öngyilkos nem is lesz - bedobja a pisztolyt a tóba -, de szembenéz tette következményeivel, leüli majd a rá kiszabott büntetést. Mert miért is lett volna igazságos, ha az apa lövi le, vagy ő vet véget saját életének? Hiszen nem szándékosan ölt, nem volt bedrogozva, nem ivott, hanem menthető okból sietett, s úgy ütötte el a kissrácot, egy rossz mozdulat, pillanatnyi figyelmetlenség okozta a tragédiát. Ezért meghalnia, még ha a szülő jogos indulatában ezt kívánja is, nem lett volna tettével arányos. Az apával szemben sem, hiszen ezzel még tetézte volna saját, s családja tragédiáját, az elégtétel ára ugyanis a sokéves börtönbüntetés, mely elszakította volna amúgy is összetört feleségétől és kislányától; ilyen értelemben a gázoló becsületére legyen mondva, hogy nem engedte, hogy az apa meghúzza a ravaszt, s nem gyávaságból, hanem a másiknak a védelmében. De a tettes végül belátja azt is, hogy az öngyilkosság sem az igazi, mert az csak menekülés lenne... s végül az egyetlen valóban gerinces megoldást választja (vélhetően), a szembenézést és a jogos büntetést, amit a bíróság majd kiszab. S egyben az apa és családja is elégtételt nyer, hiszen látja majd a gázolót börtönben, s tudja, hogy megszenvedett tettéért. A dolgok tehát a film végére a helyükre kerülnek, és nincs túlkapás, az apa is megmenekül attól, hogy meggondolatlan bosszúvágyból végleg tönkretegye maga és családja életét.
Egyszóval remek film, a színészi játék első osztályú. Ahogy a végén a két főszereplő, mint férfi a férfival rendezik a számlát, az nagyon jól van ábrázolva. Joaquin Phoenix is abszolút hiteles, de különösen Mark Ruffalo játékáról nem lehet letagadni - annak ellenére, hogy sose kedveltem túlzottan az ürgét -, hogy baromi jól adta elő az esendő, szánalmas, de a végén, ha nagy nehezen is, de mégis az egyetlen tökös megoldást vállaló gázoló szerepét.


46. Joaphoen (2013-04-27 23:30.22)   - (válasz Johnny kapitány 45. hozzászólására)
ááááá,jó ernő
bár itt öreget játszik joaquin,elment volna rz is
ezt a filmet barnémmel moziban néztük
feliratosan
2008.jan 30án........azt beszéltük h gázolónak jól állna roli......aki aznap este,kb mikor moziztunk,akkor halt meg
mi meg kioosztottuk egy szinkronra...karambolt okozó sofőrre...


45. Johnny kapitány (2013-04-27 23:26.00)   - (válasz Joaphoen 44. hozzászólására)
Ernő jó, de Rátóti kellett volna, Ruffalo-nak meg Rajkai.


44. Joaphoen (2013-04-27 22:55.26)  
joaquin zseniális,mint mindig...
ernő ász hozzá...de raffalonak nem jó kaszás gergő


43. Yosihiro (2013-03-24 19:07.21) aaaaa
Sziasztok!

Igazi dráma. Az élet elvesz és ad. Aki megnézi ezt a filmet megérti , hogy milyennek szülőnek lenni.

Üdv Yosi


42. Anna17 (2011-07-12 18:15.14) aaaaa
Igazán tetszett ez a film!Ha akarnék se tudnék róla rosszat írni!A rendezés és a történetvezetés pont úgy jó ahogy van!Számomra mégis a színészi játék tette 5 csillagossá a filmet!Joaquin Phoenix mint mindig most is brillirozik,nem hiába nagy kedvencem!
Mark Ruffalo-t idáig nem sok filmben láttam,de itt teljesen hiteles,remekül játszott!Jennifer Connelly többször volt háttérben,de számomra mégis emlékezets alakítást nyújtott!
Mindekinek csak ajánlani tudom a filmet!


41. Liz-i (2010-11-01 19:07.46) aaaaa
Huh, nem egy esti matiné....Hacsak nem akar az ember még órákig virrasztani utána, és csak nézni ki a fejéből. De hibátlan alkotás. Nehéz is lett volna elrontani ilyen színészekkel....


40. Jason13 (2010-10-24 10:12.51) aaaaa
Tegnap este lehet nem ezt a filmet kellett volna dvd lejátszómba helyezni.Mert ez nem egy könnyed kis dráma.Nem,még véletlenül sem az.
Egy család az esti órákban épp hazafelé tart.Megállnak egy benzinkútnál.A nagyobbik gyermeket elüti egy autó.A sofőr nem állítja meg a járművet.A félelem vezérli,továbbhajt.
Az egész család a kisgyermeket gyászolja.Ám az apa megakarja találni gyermeke gyilkosát.A rendőrök próbálnak segíteni de hiába.A gázolót a bűntudat emészti,de egyben nagyon fél.
Ez a sztori.Végig nagyon feszült,egyben nagyon drámai a remek színészi játéknak köszönhetően.Joaqin Phoenix brillírozik a gyászoló apa szerepében.Ám Mark Ruffalo az,aki szerintem élete egyik legjobb alakítását nyújtja.A néző egyszerre haragszik rá,de egyszerre meg is érti a szerencsétlent.
A film egyetlen negatívuma a befejezés.Nem elég erőteljes és nagyon befejezetlen.
Ez egy nagyon erőteljes,megrázó dráma,megéri megnézni.Engem lenyűgözött.


39. Maya M (2010-06-26 01:15.45) aaaaa
Hát, én is megnéztem. Épp most lett vége. Még emésztenem kell a dolgot, de nagyon jó volt, az biztos. Joaquin Phoenix az egyik legnagyobb kedvencem, most is nagyot alakít. A végén én talán kimondtam volna, amit a gázoló kér. Talán nem szép, de így gondolom.


38. Emylio (2010-03-10 10:55.51) aaaaa
Sokáig gondolkodtam, hogy 4 vagy 5 csillagos a film, de a négy mellett döntöttem, mert szerintem a végét kicsit "agyoncsapták".


37. Sisco0524 (2009-12-14 00:27.56) aaaaa
Nekem is nagyon tetszett, és bizony nekem nem csak torokszorító, hanem könnyfakasztó is volt. Elragadó színészi játék, és valóban felkavaró történet. Csak ajánlani tudom!


36. Lyak (2009-11-11 19:41.02) aaaaa
Jó érzés, amikor az ember útjába akad valami igazán szép munka. Egy halom érzelmet elindított bennem, és azt hiszem, ami erre képes, az elég sok mindent megtesz. Úgy értem... olyan múvikat bámulunk végig, amiket teljesen leszarunk, szóval nem árt egy-két adag a lélekre, hogy azért tudjuk, vannak érzéseink - anélkül, hogy mindez megtörténne. Szóval ha nem is könnyfakasztó, de torokszorító pillanatokban gazdag a Cserbenhagyás, amit lassú, drámai, de ugyanakkor minden ízében feszült történetvezetés és fantasztikus színészi játék kísér; Joaquin Phoenix fejét fel sem ismertem a szakáll mögött (mondjuk erre rájátszott a szinkronhangja is), Mark Fuffalo hihetetlen profi. A legérdekesebb a film vége; SPOILER így kell elérni, hogy vér, bosszú satöbbi nélkül is erőteljes érzelmeket váltsunk ki az emberből, tökéletes lezárás. Végig lekötött, a legtöbb filmmel ellentétben, mait nézek, egyszer sem pillantottam az órára, hogy vajon mennyi szabadidőm marad még utána és az egész tényleg felkavaró, ráadásul prímán tükrözi az emberi lelket, feltehetően a valóságban is ilyeneken mennek keresztül az érintettek (itt nem a csomagtartós-pisztolyos részre gondolok, hanem a szellemiekre). Nagyon jó film, és örülök, hogy megnéztem (azt hiszem, végül Az utolsó szamuráj hsz-e vett rá). Tetszett.


35. Krisz papa (2009-08-16 16:25.15) aaaaa
Mit is írhatnék! Uccsó szamuráj leírt minden gondolatomat!
Milyen lehet elveszíteni egy gyereket? Nem tudom, de el tudom képzelni. Szörnyű fájdalom. Milyen lehet azzal a tudattal együttélni, hogy megöltem egy gyereket? Nem tudom, de el tudom képzelni. Ezek kegyetlen dolgok, és a teljes összeomlás várható mindkét részről.
A film kiszámítható? Lehet. Hálivúdi séma alapján elkészített? Egyértelmű, viszont a két férfi érzelmi töltöttsége, és ennek bemutatása kiváló volt. Nem mondhatnám, hogy a film örök élmény, de mindenképpen érdekes, és az adott szituációt, és következményeit tökéletesen bemutatja.


34. Beetlejuice (2009-08-02 22:01.33)   - (válasz Sötétszív 33. hozzászólására)
megszoktuk, h nem tudsz írni,Allektó vár a B2-ben....és mostmár kezd morcos lenni, uhogy kússzál át oda.


33. Sötétszív (2009-08-02 21:51.19) aaaaa - (válasz Sötétszív 32. hozzászólására)
ruffalo-Ruffaló, elnézést.


32. Sötétszív (2009-08-02 21:50.49) aaaaa
Terry George filmjében Joquin Phoenix, és Mark ruffalo játsszák a főszerepet.Egy cserbenhagyásos gázoás után-melyben egy fiú meghal- akaratukon kívül a gázoló, és a fiú apja találkoznak. Tulajdonképpen ez adja a film főkonfliktusát:a gázoló, aki lelkiismeret furdalástól szenved, és az apa aki bosszút akar állni. Ez mégsem thriller, inkább dráma. Nagyszerű színészek tolmácsolásában. Rendkívül erőteljes, elgondolkodtató film. Aki még nem látta, nézze meg, mert érdemes.


31. Ottóó (2009-05-13 14:38.33) aaaaa
Megható film,amely témájánál fogva mindenkit megérint. Szerintem nagyon jó a forgatókönyv. Tökéletesen kivesézi a filmben felvázolt problémát minden szemszögből. Az ember arra van késztetve,hogy végig gondolkozzon rajta,vajon ő most mit tenne az egyik vagy másik szereplő helyében. Hiszen a filmben felvázolt bűntényről ítélkezni nem olyan egyszerű,mint ahogy az elsőre látszik. Vajon ilyen helyzetben helyes az önbíráskodás? A sértett félnek joga van megölnie a gyilkost? Törvényeink szerint nincs joga hozzá. De ha belegondolok abba,ha nekem lenne egy fiam,és valaki halálra gázolná,és meg sem állna,nem tudom mit tennék,ha megtalálnám. Mert azzal biztos nem lennék megelégedve,ha az elkövető 10 év börtönnel megúszná a dolgot. Viszont,ha a másik szemszögét is figyelembe vesszük,akkor szinte biztos,hogy megváltozik a véleményünk. Az elkövető itt,vétlennek is mondható. Ami komolyabban felróható neki az az,hogy nem állt meg. Egyébként meg egy olyan dolog áldozata lett-mert ebben a szituációban az elkövető is áldozat-amely bármelyikünkkel megtörténhet,még a legjobb autóvezetővel is. Nekem tetszik a magyar cím is: Cserbenhagyás. Ez nem csak arra utal,hogy az elkövető megállás nélkül otthagyja az áldozatot,hanem többek között arra is,hogy a filmbeli elkövető,ezzel a tettével cserben hagyja önmagát is,az elveit is,és nem utolsó sorban a saját fiát is. A film további részében pedig Joaquin Phoenix karaktere azzal,hogy egy kicsit magára hagyja a családját,és nem foglalkozik velük annyit,mint kellene,azzal ős is cserben hagyja őket egy kicsit. Persze,miután az ügy lezárul visszatalál hozzájuk. Jól érzékelteti ez az alkotás,hogy egy ilyen tragédiát soha nem lehet elfelejteni,maximálisan soha nem tudja magát túl tenni rajta az ember. Az ilyen dolgokkal együtt kell élni,csak az a baj,hogy ez nagyon nehéz.
A színészi játék tökéletes. Leginkább az utolsó jelenet tetszett. Amit ott Joaquin és Mark Ruffalo leművelnek,az fantasztikus. Ethan lányát alakító Ella Fanning nem véletlenül hasonlít Dakota Fanningre,ők testvérek. Említésre méltó még Jennifer Connelly is,aki az utóbbi időben szerepelt már néhány minőségi filmben. Hitelesen alakít,de viszonylag kevés szerep jutott neki.


30. Czevi23 (2009-04-21 18:56.53) aaaaa
jo, izgalmas film. vegig lekotott.


29. Ferkencs (2009-03-22 12:57.07) aaaaa
Hasonló filmet talán még nem is láttam.Jó hogy megismerjük a filmben hogy a szereplők mit élnek át.Mi zajlik le a fejükben.Én együtt éreztem mindkét szereplővel.erről a filmről oldalakat lehetne írni.


28. Blutgier (2009-03-21 23:58.27) aaaaa
tényleg jó film, megrázó.


27. Kriszto10 (2009-02-20 16:09.21) aaaaa
Nagyon jó film. És a színészi alakítások is döbbenetesen hitelesek voltak.
Hát ha Joaquin Phoenix tényleg abbahagyja a filmezést nagyot veszít vele a filmvilág.


26. Peti777 (2008-11-26 19:24.12) aaaaa
Nagyon jó,elgondolkodtató film.Néhányaknak talán unalmas lehet,mert nem éppen pörgős.De én szeretem az ilyen lelkizős filmeket,számomra végig izgalmas volt,később gyakran beugrottak képek belőle.Márcsak emiatt is jó a film,mert emlékezetes.


25. Andus13 (2008-10-30 10:33.44) aaaaa
Nekem ez a film rettenetesen tetszett....nagyon jól meg van oldva....fantasztikus!!!!



24. Laca001 (2008-10-28 13:00.09) aaaaa
Piszokkemény dráma az életről.. Olyan eseményről, ami tényleg megváltoztatja gyökeresen az életről alkotott véleményed, vagy akár a jellemed. Mert nem azok a ’kis’ dolgok fognak megváltoztatni egy embert és nem ezekől fogja átértékelni az életét. Nem fog érdekelni ha kapsz az iskolában egy intőt vagy figyelmeztetőt, de az már sokkal inkább ha bevisznek az igazgatóhoz vagy éppen kirakják a szűröd onnan. Itt az élet egyik legnagyobb (sőt a legnagyobb) katasztrófájával kell szembenézned. Mindenkit meggyötör az amikor egy szerettét elveszti, magába fordul és nem érti, miért pont neki kellett meghalnia, még ha nem szerettük akkor is megvisel. Itt azt veszítjük el, akit a világon legjobban szeretünk: a kisfiunkat. olyan lényt, akiből Te szeretnél embert faragni, akiben születésétől fogva örömöd leled és gondosan figyelsz minden lépésére, de elég egy óvatlan pillanat és máris elvesztetted.. Legnagyobb kínok között vergődsz és könyörögsz, miért nem Te, és miért Ő?! Nehéz erről beszélni, persze mindenki akkor érzi ezt át a legjobban, amikor ilyen – apa – szerepkörbe kerül és megtudja milyen dolog egy ilyen kissrác életére ügyelni és nevelgetni. Phoenix nagyszerűen mutatja be ezt a szerepet, gyászol szíve mélyén, ugyanakkor folyton agyal fia gyilkosán éjszakákon át. Hiába érzi azt, h meg kell ölnie a tettest, a film végén jól cselekedett, egyrészt a végső lökést megadta neki, illetve, h nem vette el életét, hiszen marcangolta azt az embert a tudat, és egész életében fogja a kín gyötörni tettének következményeként. Ruffalo hasonló kaliberekben nem jeleskedett még eddig, inkább a vígjáték-romantikus vonal fekszik neki, de itt elhittem neki, h megérett erre a szerepre. Conelly kiasszony is egész kellemes, kár h sokszor háttérben van inkább. Ha realitását nézem a műnek, azt mondom, h bármikor bárkivel – mármint a gázoló szemszögéből mondva. „Tisztességes ember vagyok, van munkám, házam, fizetem az adót, mindig betartom a törvényt, na de most az egyszer vétettem, de tényleg nem akartam és már bánom is, nézzék el nekem, gyorsan tovább is hajtok, hátha nem vettek észre, nem akarok börtönbe kerülni..” Egy jelenet viszont jól esett volna még a filmben, apa és lánya közt: Apa, hol van a testvérem? Ő most a mennyekben, onnan figyel ránk, többet már nem látjuk, de nagyon szeret még így is minket stb.


23. City225 (2008-10-01 15:26.26) aaaaa
nehéz véleményt írni a filmről főleg az elöttem szólók után, a tragikus téma kissé hollywoodi stílusba öntve tényleg meggyőző, sőt elgondolkodtató is. Phoenix és Ruffalo remek. a többi színész mellettük csupán statiszta


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekViktorianus, 2017-10-02 01:4852 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk