Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Vágyak nyomában
- Filmbox Family, 15:50
Mr. és Mrs. Smith
- Film+, 16:30
Világok harca
- Mozi+, 16:30
Johnny English újratöltve
- Moziverzum, 16:55
Szekatúra
- Paramount Network, 17:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
A rabbi meg a lánya - Vélemények
2022-es választás
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Valami madarak - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Argylle: A szuperkém aaaaa
Can Yaman aaaaa

 

Fórum - Nixon (1995) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

15. Mclane 2 (2019-07-28 10:03.03)  
Én nem olyan régen akadtam rá a film 20 perccel megtoldott bővebb verziójára, torrent végett magyar angol hanggal és felirattal és rá is szántam egy estét hát megérte megnéznem, mert bár hosszú film a kiegészítések miatt kicsivel több mint 3 és fél óra, de végig olyan volt hogy fenntartotta az érdeklődésemet és úgy voltam vele hogy egy jól, és tartalmasan megcsinált filmet látok. Szóval mindent egybevéve kellemes csalódás volt a film nagy kár hogy a tv-k jó ideje kerülik, és hogy itthon nem lett később a mozis verzió után felvetetve a rendezői jelleg is, mert az kint külföldön tudtommal néhány évvel a mozis verzió után jött ki, szóval az akkori szinkronstáb nagyobb százalékát vissza lehetett volna hozni egy teljes körű új magyar szinkron erejéig.


14. Pocsarov (2017-09-01 23:51.40) aaaaa
A Pentagon-ügyirat c. film megnézése, felkeltette az érdeklődésemet ezen időszakkal foglalkozó filmek iránt: Nixon, Kissinger és Nixon, Frost/Nixon.
Nixon film az Egyesült Államok történelmének 1972/73-as időszakát veszi górcső alá, A maga kategóriájában fantasztikus, kiegyensúlyozott filmet láttam. Nixon ellentmondásos személyiségét kitűnően ábrázolja. Megemlíti, nagy jelentőségű eredményeit, melyet a kettészakadt USA lekicsinyelt, de bemutatja a Watergate-ügynek nevezett lehallgatási botrány következményeit is. O. Stone filmje arra vállalkozott, hogy lehetőség szerint a tények alapján összefoglaljon egy olyan időszakot, aminek a „népharag” csak a rossz oldalára emlékszik. Meglátásom szerint O. Stone elment a lehetőségei határáig. Egy jelenet világít rá félreérthetetlenül a Lincoln szobornál („…egy 19 éves lány felismerte, amihez nekem 25 év kellett…” – mondja Nixon), talán a film bukását is ez a kettős mérce befolyásolta. (45 év elteltével, szűkebb környezetünkben is hasonló nehézségekkel kell megküzdenünk.)
Színészi teljesítmény kifogástalan, ajánlani tudom mindenkinek, aki a politikai összefüggésekre kíváncsi vagy fogékony, ha lehetne 5* is többet adnék.



13. Arturo professzor (2016-01-05 10:57.41) aaaaa
Budget:44 millió
Bevétel:13 681 765
Forgatás:1995.máj.1.-júl.31.
Lilian Disney egy nyilvános kritikát fogalmazott meg a filmmel kapcsolatban,nem sokkal azután hogy nyitott a film.Kinyilvánította nemtetszését,arra vonatkozólag,hogy a Walt Disney részt vett a film megjelentetésében.A film Buena Wista volt,amely a Disney leányvállalata.
Azt mondta a film galád és elfogult,s személyes bocsánatot kért a Nixon családtól,a Disney család nevében.A 2 család sok időt töltött együtt,eggyüt szocializálódtak,s Disney személyesen ismerte Nixon-t.
MRS.Desney úgy gondolta,hogy a filmben felnagyították Nixon hibáit,s figyelmen kívül hagyja megváltó tulajdonságait.
Oliver Stone azt mondta szavazott Nixon-ra 67-ben,mert elhitte ígéretét hogy véget vet a Vietnámi háborúnak.
Nixon imádta az 1970-es Patton c.filmet.
Nagy hatást gyakorolt rá,a film eleji beszéd,s lett is volna egy olyan jelenet,melyben mutatták volna,amint ezt az alkotást nézi.
De George C.Scott nem mondott le a jogokról,így ez nem valósulhatott meg.
Oliver első két választása az elnök szerepére,Warren Beatty és Jack Nicholson.
Rajtuk kívül Gene Hackman,Robin Williams,Gary Oldman,Tommy Lee Jones volt még kalapban.
John Malkovich is esélyes volt,de amíg fontolgatta,addig Hopkins elfogadta.
Tom Hanks visszautasította a szerepet.
Joe Peschi visszautasította J.Edgar Hoover szerepét.
Meryl Streep esélyes volt Pat Nixon szerepére.
Warren Beatty javasolta Joan Allen-t erre a szerepre.
11 baki van benne.


12. SzaboKri81 (2013-01-16 05:34.38) aaaaa
Rendkívüli film, egy rendkívüli emberről. Nemrég volt 100 éve, hogy megszületett Richard M. Nixon az USA történetében egyedüli lemondott elnök. Oliver Stone az Őrá emlékezik ebben a filmben. Bár a film anyagilag teljes bukás volt, én azért örülök, hogy elkészült. Nélküle szegényebb lenne a filmipar.

A színészi gárda kivételes. Persze ki kell emelni Sir Anthony Hopkinsot. Az az ember egy isten áldotta tehetség. Félelmetes, amit színészként alakít. Persze a többiek is nagyon jók. Nekem nagyon tetszett "Jockey Ewing" feltűnés a filmben. Szerintem remek húzás volt Larry Hagmant kérni fel arra a texasi olajvállakozó szerepre.

Összességében teljesen megérdemli az öt csillagot. Hibátlan film, még hosszúságával együtt is. Aki szereti a politikai/életrajzi filmeket feltétlenül ajánlom. Akit viszont hidegen hagy a politika, főleg az amerikai inkább ne kezdje el. Neki biztos csalódás lesz.


11. Tysonrichie (2011-11-30 14:29.43) aaaaa
Hamar elment az a 3 óra, remek film.


10. JohnGotti1980 (2010-10-22 15:09.28)  
"Sosem adom át a szalagjaimat ezeknek harward-i,Kennedy-barát demokrata faszkalapoknak..."LOL


9. Brundle (2010-08-08 17:44.48)  
Igen ez valoban egy igazán hoszura de ettől fügetlenül jora sikeredett alkotás lett, én csak anak köszönhetem többek közt azt hogy máma ujra néztem hogy valaha régen mikor még adták HBO-n fel vetetem onét és az ota az egyik nagy kedvencem. És maga a történet vezetés és bemutatás is igazán jo lett kellően jo élvezhető, és eléggé reális is szerencsére persze talán itt is elő fordulhat egy két tömörités de az még nem olyan veszélyes dolog szerencsére. És a szereposztást tekintve is ideális lett anthony hopkins mint nixon zseniális volt meg érdemelte volna az oscar-t akár csak jaon allen mint mrs. nixon, ő is jol elő adta a lelkileg gyötört és lasan már szinte kiábrándult politikus feleséget és a többiek is jok voltak j. t. walsh, james woods, david paymer, dan hedaya, és powerth booth mint haig tábornak szoval igazán jo film ez igaz hoszu és a stilusa kicsit a háboru a háborurol-t jutatja az eszünkbe akár csak a hosza végett is de ettől fügetlenül zseniális.


8. Chester83 (2010-07-20 23:41.37) aaaaa
Hát veszett hosszú egy film, de Hopkins és Stone miatt megnéztem. Nekem is nagyon tetszett - mégha igencsak Nixon-pártinak tűnt is :)


7. Na'vi (2009-12-18 09:24.37)  
hatalmas egy film.hopkins ahogyan jáccik benne hát az esznéletlen :))
a vágások,az operatőri munka és a fekete fehér nyersanyag szintugy zseniális.a rendezés de főleg a forgatokönyv igen ütős.és nem egyoldaluan állitja be a dolgokat Stone mint ahogyan teszi Michael Moore(akit szintugy csipek).
5/5


6. Zzolika84 (2009-10-06 19:29.42) aaaaa
nagyszerű film! több mint 3 óra, ezért nehezen szánja rá magát az ember, hogy végignézze, és előbb nézi meg a hiperszar 1 óra 20 perces gagyi filmeket amik a gépén rohadnak, de megéri belekezdeni és végignézni... talán nem olyan izgalmas, mint a JFK nyitott dosszié, de Anthony Hopkins (és a többiek) játéka miatt ez is simán megér (számomra legalábbis) 5 csillagot...


5. Bean (2009-06-30 10:54.54) aaaaa
Nixon elnökről egy olyan filmet mutat be nekünk Oliver Stone ami száraz politikával, de ugyanakkor pedig érzelemmel és szenvedéllyel mutatja be Nixon életét, de legfőképp politikai pályáját.
Ez a film segít abban, hogy mindenki valamilyen vélemény, valamilyen jellemképet alkosson Nixonról.Legyen az jó vagy éppen ellenszenves, de mindenképp felejthetetlen élmény ad egy olyan emberről aki egykor az USA vezetését tűzte ki céljául.
Én eddig két Nixonról készült filmet láttam mind a kettő lenyűgöző alkotás számomra.
A két film közt a különbség, hogy ez az elnök életét és egyben politikai történelmét mutatja be míg a másik(Frost/Nixon)legfőképp a Watergate - üggyel foglalkozik.
Ebben a filmben Hopkins megint csak azt váltja ki a nézőből, hogy amit színészként teljesít az már olykor a fantasztikus fogalmát nem képes kimeríteni.
A szereposztás egy olyan stabil alapot képez, hogy egyszerűen képtelenség nem élvezni azt amit láthatunk közel 3 óráig.
A díjak magukért beszélnek.


4. Cinemániákus (2009-01-28 14:25.26) aaaaa
Nagyon jó film! Végigkiséri Nixon életét, politikai előrejutását egészen a híres bukásáig. Kiderül, mik motiválták az elnököt, illetve a gyerekkorából hozott sérelmek, sorsfordító helyzetek milyen személyiséggé alakították. A hazugságokkal nem tudott megbírkózni, de az ország érdekében tett lépései később valamelyest árnyaltabbá tették a róla kialakult képet. Hopkins kiválóan oldotta meg a szerepet, Oliver Stone pedig nagyszerű politikai filmet alkotott, nálam ott a helye a JFK mellett.
SPOILER
Kedvenc jelenetem, amikor Nixon vacsora közben az asztaltársaságának hevesen előadja, hogy akár az atomot is hajlandó bevetni a vietnámiak ellen, majd a döbbent csend után lenéz a tányérján lévő vérben úszó beafsteakjére, majd felkiált: "Vér, vér, mindenütt vér!"


3. Vmiso (2008-03-27 14:44.13) aaaaa
Jó film, aki szereti a politakai filmeket szeretni fogja.Hopkins brillírozik benne.


parfumeshop.hu banner

2. Menrot (2008-02-05 19:35.46) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 1. hozzászólására)
Egyetértek.


1. Az utolso szamuráj (2007-10-24 12:14.36) aaaaa
Oliver Stone vállalta Nixon szerepének boncolgatását,olyan szinészfelhozatallal,amire mindenki büszke lehet.Hopkins ugye mi más lehetne,mint lehengerlő,játéka,nüanszai a magasabb iskolák elvein alapszik:ám hál isten,a mozi nem "one man"show mégsem.Stone érdeme,hogy ezt a karrizmatikus embert megpróbálja magánemberként is ábrázolni,nemcsak az amcsi történelembe beágyazódott panelek szerint,ráadásul odzkodik itéletet mondani felette.Talán emiatt is maradt el az igazi siker......Bár a Bukásnál bejött.Mindenestre a műfaj szerelmeseinek kötelező darab Stone egyik legjobb rendezése.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2019-07-28 10:0315 hsz
KeresemSzaboKri81, 2012-09-15 07:081 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk