Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Ki a faszagyerek?
- Film+, 14:30
Facér mamik klubja
- Paramount Network, 14:45
Nagytudásúak 2.
- Film Mánia, 15:10
Térj vissza
- Filmbox Extra HD, 15:20
Feledés
- HBO, 15:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
A Manderley-ház asszonya (1940) - Vélemények
Snooker
Macskanő - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Zoolander 2. aaaaa
Bill Pullman aaaaa

 

Fórum - Gyilkos donor - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

27. somliv (2021-09-08 20:11.12) aaaaa
Hol van ebből a filmből valami a szokványos paneltől eltérő ? Nem vettem olyan szembetűnően észre, hogy lenne.. Az iráni származású Barbet Schroeder tucatszerű rendezése ez a thriller. Adva van egy apa, akinek lurkója súlyos beteg, csontvelődonor szükséges a sikeres gyógyuláshoz. Erre szigorú egészségügyi ellenőrzések, egyezések kellenek, azért, hogy megtalálják a megfelelő donort. Ez megtörténik egy pszichopata gyilkos személyében. Keatonra nincs panasz, karaktere túlmutat idővel a börtöntöltelék szaván, és még vannak ezen kívül pazar szövegei is: „Nekem is szükségem lenne sok mindenre, például egy száraz martinire, meg egy jó csajra”. Ám azért közel sem annyira félelmetesen éles, mint a Last Time-ban. Bár valljuk be, hogy az a movie egészen másról szól. Mert dumcsizhattok be nekem ide minden szépet, jót, de még mindig az érzelmi energiák a legerősebbek a világon egyes dolgokban! Na, szóval Douglas karaktere vonakodik ettől az átültetési mizériától, hisz szökésén túl, valójában tudni szeretné, hogy a rendőrtiszt mennyire őszinte, meddig menne el a fiáért, ezért próbára teszi.. Garcia jó, csak egyszerűen nincs ebben a filmben olyan markáns, beállított jelenet, hogy azt mondd magadban most úgy igazán megérintett, mivelhogy a szimpla szórakozási faktort nem ugorja át.. Andy amúgy is a lassabb vonalvezetésű filmekben szerintem sokkal jobb. Továbbá az akciók, pirotechnikai megoldások a tipikus 90-es éveket szimbolizálják. A fiúcska helyén játszik, akit úgy hívnak, hogy Joseph Cross. Merészen, éberen, és elmondhatjuk, hogy néhol gyermeki félelemmentességgel, mely a mozi erősségévé avanzsálja.


26. Johnny kapitány (2014-08-28 00:45.14) aaaaa - (válasz Michuu 23. hozzászólására)
A második legjobb:)



25. Michuu (2014-08-27 12:48.37) aaaaa - (válasz Menrot 24. hozzászólására)
Engem Andy Garcia lepett meg, azt meg gondoltam ,hogy Keaton ilyen jó lesz. :)


24. Menrot (2014-08-27 12:46.18) aaaaa
Engem az lepett meg,hogy Keaton ennyire hitelesen hozta ezt a kissé tetű alakot,valamint,hogy Andy Garcia rendkívül halovány volt.


23. Michuu (2014-08-27 11:47.40) aaaaa
Egy nyomozó a kisfiának csontvelő átültetésre van szüksége. A donor egy pszichopata bűnöző, aki börtönben ül. Beleegyezik az átültetésbe. Persze nem azért, mert meg akar tisztulni, hanem azért, hogy meg tudjon szökni. Még műtét előtt egy okos trükkel sikerül elszökni.
A rendező remekül keveri az akciót a thrillerrel, és egy gramm dráma is szorult belé. És nincsenek benne nagy logikai bakik. Andy Garcia felemás alakítást nyújtott, Brian Cox ugyancsak, de Michael Keaton az nagyszerű volt. Tőle ezt elvártam, mert tudtam, hogy milyen nagyszerű színész. Jól áll neki ez a rossz szerep, kíváncsi vagyok milyen lehet Batmanként. A vége pedig ugyan kicsit kiszámítható, de sokkal jobb lett így. És jobb, hogy nem lett befejezve. És nem kell 2. rész, ami csak elszabná ezt a remek filmet. Szóval a Gyilkos donor egy nem igazán ismert, de annál jobb akció-thriller egy remek Keatonnal, és jó befejezéssel.


22. ÁDI BOY (2013-01-23 22:28.52) aaaaa
Nagyon jo akcio film!!! Jobb mar nem is lehetne.


21. XXX007 (2012-01-13 21:25.06) aaaaa
A záró jelent az kurva jó. Jól van a srác akkor már elmehetek ? Milyen kocsija van XD


20. Lepkelali (2011-04-05 22:27.08) aaaaa
Nekem az a véleményem, hogy a történet nem megszokott, hanem valami új...
Izgalmas kis akciófilm jól megcsinálva. Igaz, hogy egyszernézős, de az az egy az nagyot üt.
Michael Keaton a Batman óta nem játszott ilyen jól. Andy Garcia már szerintem csak hozta magát.
A történet szerintem nagyszerű, pont az a pláne benne, hogy hiába rendez ámokfutást a kórházban, tudja, hogy nem lőhetik le. (Mondjuk valakinek eszébe juthatott volna a kábító-lövedék is, pláne, hogy kórházban voltak. Vagy esetleg hálóval megfogni.)
A két színész remek, szórakoztató, feszült produkcióval rukkol elő. Nálam a kisfiú kissé elrontja, túljátssza a szerepét, egyik pillanatban még halálán van, másikban szalad meg ugrabugrál, na ez nem illik bele, ezért levontam egy csillagot.


19. Tysonrichie (2011-03-07 21:09.14) aaaaa
Nem mindennapi történet, jó akciók.


18. TMB (2010-01-26 14:57.24)   - (válasz Kenjiro 17. hozzászólására)
Nem írtad,hogy meddig láttad.
Leírom röviden, a vége felé,legfeljebb majd írsz,ha valamit hiányolsz.
SPOILER
Keaton, azaz McCabe elhagyja a kórházat és kocsival menekül tovább. Andy Garcia szorosan a nyomában van,bár McCabe megpróbálja lerázni. A donorjelölt egy felvonható híd felé halad,Garcia pedig ezt felismerve kapcsolatba lép a híd kezelőjével. Mikor Keaton odaér, kénytelen gyalog továbbmenekülni a hídon,Andy Garcia a nyomáben,kényelmes léptekkel. A híd felmegy a magasba, menekvés nincs. Eközben megjön a rendőrségi helikopter, Keaton tüzet nyit rá. Visszalőnek, Garcia ráugrik Keatonra, a testével védi.A helikopter leszáll,mert megsérült a lövésektől,Keaton le akar ugrani, de előtte Garcia combon lövi. A gyilkos lezuhan, a zsaru utánaugrik és kiemeli a vízből.Beviszik a kórházba és elvégzik a csontvelő-átültetést.
A kissrác rendbejön, nagyon boldogok az apjával együtt.
Eközben McCabe ágyban van. Odakéri az ágyához az őt örző rendőrtisztet,mert valamit mondani szeretne neki. Miután megtörtént, az öreg zsaru elismerően nyugtázza: "Kemény fickó maga,McCabe!"
Ebben a pillanatban elkezd emelkedni Keaton ágya, a rendőr döbbenten néz rá, azután a pisztolya üres tokjára. A fegyvert McCabe rászegezi és jön a kérdés: "Milyen kocsija van?" :))


17. Kenjiro (2010-01-23 20:31.19)  
Ezt a filmet kis korom óta próbálom végignézni, de most sem sikerült!!!
Vki legyen szíves leírni, hogy mi lett a vége...
Köszi szépen!!!


16. Kisjon (2010-01-23 20:04.35) aaaaa
a film egy szórakoztató popcornmozi,a kiválótól úgyan fényévekre van, de amíg nézed kellemesen szórakozol. néha iszonyatosan buta is azonban: a börtönkönyvtár számítógépén a kórház teljes csatorna- és szellõzõrendszere zavartalanul tanulmányozható, nem is lehetne ez másképp és hiába töltötte a gyilkos fél életét börtönben másodpercek töredéke alatt felismeri, hogy melyik gyógyászati segédeszköz milyen nyakatekert funkciót tölthetne be a műtőasztalról majd később a kórházból való nyomtalan elillanásban. michael keaton lejátssza színész társát a vászonról ami azért nagy szó ha tudjuk, hogy andi garcia az akiről szó van. tulajdonképpen ha kikapcsolod az agyad és a filmben látott marhaságokon is túl tudod magad tenni még jól is szórakozhatsz.


15. Roxer17 (2010-01-23 10:18.48) aaaaa
Jó és izgalmas film már láttam régebben,de tegnap újra megnéztem és nem okozott csalódást!Bármilyen gonosz is volt a végén mégis örültem,hogy nem halt meg a rosszfiú!


14. Janicskaaaa (2009-10-04 13:47.50) aaaaa
Jó a film,jó képek.Andy Garcia itt nem igen eröltette meg magát a szinészi játékában,béna volt,de viszont Michael Keaton ördögien gonosz (tekintetével) viszi a pálmát.Golden Globe díjas alakitást érdemelt volna.


13. Taki jehh (2009-01-27 18:49.40)  
jó film,izgalmas, és ugye Michael Keaton!!


12. Lyak (2009-01-18 15:21.59) aaaaa
Ez a film sajnos nem lett a legjobb. Egyszerűen csak egy üres történet volt, semmi több, és nem igazán tudom, melyik szálat akarták jelentőssé tenni az alkotók, akciófilmhez ugyanis nem volt elég látványos és a lángszórós-fegyverrelzsarolgatós-robbantós jelenetek is unalmasak voltak, valamint thrillerként sem állja meg a helyét, mert bár Michael Keaton remekül játssza a gonosz szerepét, ez igaz, de inkább csak gondolkodik, számít és fenyegetőzik cselekvés helyett - márpedig én azt vártam, hogy megöljön valakit. Vitathatatlan, hogy tényleg hangulatos alakítást nyújt, csak a történe rántotta le: ahogyan megpróbálták a karakterét Anthony Hopkins Hannibáljához hasonlatossá tenni az elején, másrészt a film többi része, ami meg valami fura, tökölős mászkálás volt. Az utolsó három másodpercre valami vígjáték-elemet is belevittek, Keaton újból előkapja a pisztolyt, és kezdődne előről az egész, de a reményekkel ellentétben én nem nézném meg előről. Andy Garcia még csak nem is alakított a filmben, csak úgy ott volt. És miért nem hal meg a végén a gonosz? Mert általában az bizonyítja igazi romlottságukat, hogy megérdemlik a halált (kivéve, ha olyan tettek vannak mögöttük, mint amiket Anthony Hopkins - vagy éppen Anthony Perkins tett). Ha valaki nagyon rá van kattanva Keatonra, mindenképpen a Csendes terror-beli alakítását nézze meg. Az az igazi gonosz karakter.


11. VadRaszta (2009-01-18 00:02.30) aaaaa
elment. Keaton tényleg jobb negatív szereplőként


10. Mekare (2009-01-17 23:17.17) aaaaa
Sokszor láttam már,de megfelelő idejű kihagyás után még mindig szórakoztató tud lenni. S látta az Isten,hogy ez jó. :)


9. Dark Bakter (2009-01-17 20:45.00) aaaaa
Nem rossz film... Átlagos akció/thriller, de Keaton nagyszerű alakítása miatt én megadtam neki a 4. *-ot...
Na persze a történet nem egy falrengető novum, de a hangulata szerintem kellően kellemesre sikeredett...
Andy Garcia valóban gyengébben muzsikál, mint mondjuk a Keresztapa 3-ban, vagy az Aki legyőzte Al Capone-t című filmekben... Mondjuk azok más műfajt képviselnek...
Itt most pozitív karaktert játszik. Nem rossz, de több van benne az itt nyújtott alakításánál...
Michael Keaton remek! Pszichopata bűnöző! nagyszerűen játsza a szerepét!
A film végi "csattanó" vele nagyon jóra sikeredett...
Szerintem érdemes megnézni...


8. StormshadoW (2008-12-16 01:59.53) aaaaa
Nem a legjobb akciófilm,de egy ötletes történet, és van benne pár egész jópofa rész. Keaton talán itt nézett ki a legjobban, a gonosz szerepek jobban álnak neki szerintem. Andy garcia a bumfurdi zsaruapuka szerepében nem volt egy nagy durranás.


7. Fémszívű (2008-11-17 01:07.54) aaaaa
Egy remek film, egy nagyszerű Michael Keatonnal a főszerepben. Sajnos Andi Garcia elég halovány teljesítményt nyújt. Ennek ellenére mindenkinek tudom ajánlani, mert tényleg remek kis film.


6. Delpiero (2008-08-03 22:08.12) aaaaa
Egy átlagos akció/thriller. Keaton jól alakította a gonoszt.


5. Vicike300 (2008-02-19 20:12.00) aaaaa
Miért nincs DVD-n???!!


4. Crazy (2008-01-23 19:03.39) aaaaa
Nekem nagyon tetszett,elsősorbam M.K.miatt néztem meg akiben nem is csalódtam szenzációs volt .Izgalmas jó kis thriller.


3. Master laster (2008-01-23 18:25.31)  
Keaton mint hihetetlenül elvetemült pszichopata zseni, aki megszivatja a rendőröket is. Tulajdonképpen egészen jó thriller film.


parfumeshop.hu banner

2. Sanyi (2008-01-23 06:23.57) aaaaa
Egész jó kis akcióthriller, meglepően jó akciókkal, az átlagos Andy Garciával, és a piszkosul jó Michael Keaton-nal, aki végre bebizonyította, hogy tud velejéig romlott alakot is játszani.
Nem váltja meg a világot, de kellőképp szórakoztató.


1. Az utolso szamuráj (2007-10-23 17:21.48) aaaaa
Átlagos akciómozi egy átlagos Andy Garciával és egy hihetetlen jó Keatonnal,aki miatt tulajdonképp megéri megnézni a mozit.Története lerágott csont,a forgatókönyv elfért egy áfás számlára,az akciójelenetek jók.Szórakoztató,mig nézed,semmi több.



Kapcsolódó fórumok

Véleményeksomliv, 2021-09-08 20:1127 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk