Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Visszavágó
- Film+, 23:20
The Enforcer
- Filmbox Premium, 23:25
Hang nélkül
- AMC, 23:25
Gothika
- Film Café, 00:25
Borotvaélen
- Film4, 00:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fallout (sorozat) - Vélemények
A sógun (sorozat) - Vélemények
A legjobb filmzenék!
2022-es választás
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Micimackó: Vér és méz 2. aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - Francia kapcsolat 2. - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

6. ReichsführerSS (2017-08-23 20:49.59)   - (válasz Arturo professzor 3. hozzászólására)
Egyetlen egy kibaszott franciával sem találkoztam aki legalább angolul beszélt volna...


5. Az utolso szamuráj (2017-08-23 19:58.43) aaaaa
A Francia kapcsolat minden idők talán legjobb zsarufilmje:mivel ide igen kevés bejegyzés született,és hál isten a bolondokházából azóta kikötötték a netet, Prof. meg csak a kényszerzubbony szálait számolgathatja,vizsgáljuk meg a legenda folytatását kicsit közelebbről.
Mert megéri.
A rendezést John Frankenheimer vette át William Friedkin-től ,és nem volt rossz választás:ha végignézzük mind a két ember munkáit,ami rögtön feltűnhet bennük,a markánsság.Dörzsöltebb,keményebb,masszívabb alkotások kerülnek ki a kezeik közül,és mindkét névhez van beírva klasszikusnak is nevezhető alkotás.
A történet szerint Popeye Doyle -ismét Gene Hackman megformálásában-Franciaországba is követi Charnier-t és próbálja meg elkapni:kevesen tudják,de az első részét a valóság ihlette,nevezetesen az 1961-ben felgöngyölített csempészhálózat,itt inkább már a kitaláció vette át a vezetést(Ez tetten is érhető a film közepén)Mindenesetre e rövid mondatban leírt sztori elég volt azért ahhoz,hogy Gene Hackman újra kitombolja magát,holott a szerepet valaha még csak nem is szerette eleinte.
Popeye azért olyan...mit is írtak róla,bunkó???-nos bunkó,mert az eredeti figura,akiről másolták,pontosan ilyen.Eddie Egan-nak hívták,ismerősei szerint született zsaru volt,mindene a munka,ám ugyanakkor egy olyan alak,akivel a civil életben kevesebb időt töltenénk,mint egy feldühített kobrával.Hackman szó szerint rühelte,rasszista bunkónak,parasztnak tartotta,taszította hogy mindenre azonnal brutalitással válaszolt:ennek fényében gyakorlatilag érthetetlen,hogy mitől ennyire jó,mit jó,szájbakurtan tökéletes alakítása.Hackman maga Popeye,sapkájával,hülyén megválasztott ruhatárával,durvaságával,furcsa nőzési szokásaival-mikor a francia lányoknak beszól,az is a valódi zsarut hivatott bemutatni!!-ám ugyanakkor bámulatra és csodálatra méltó eltökéltségével és egy nagymacska szívósságával felvértezve.Remekül lettek partnerei megválasztva,jók a francia színészek-és még véletlen sincs egymáshoz kedves szavuk,ám a seggfejezés mögött is lehet érezni,ahogy tisztelni és kedvelni kezdik a másikat-Fernando Rey meg néhány jelenetében is visszahozza a sármos,elegáns bűnözőt.Az akciók kemények,tökösek,Frankenheimer-re jellemzőek-ám ez a darab leginkább mégis Gene Hackman szuggesztív és szédületes játéka miatt válik méltóvá elődjéhez(Én neki ítéltem volna az Oscar-t is,ha jelölik)
Mert Hackman nagyszerűsége akkor jön elő,mikor karakterét azzal akarják elpusztítani,ami ellen egész életében küzdött zsaruként:kábítószerrel.Bedrogozzák több héten keresztül,és látható Charnier arcán az undor,ahogy Popeye egy jelenetben leül mellé,és üti vénáját az adagért:hogy még egy betonkemény figurával is mit tehet a drog.A film nem mismásol utána se,Popeye ahogy visszakerül francia kollégáihoz-akik mellesleg megmentik életét-igazi pokoljáráson vesz részt,mert az anyagot hirtelen vonják meg tőle:Hackman mocska,bűze,izzadtsága átjön a vásznon,dühöng és tombol,félrebeszél,olyan színvonalú színjátszást mutat,amiért érthetővé válik,mekkora hiány a filmes világból távolléte.A néző a Requiem egy álomért és Trainspotting előtt szembesül valamivel,amivel legtöbbünknek hál isten,elég az ha innen szereznek közelebbi információt.
Aztán persze az amerikai rendőr ismét munkába áll,van néhány jó akció aztán ott a vége,ahol Frankenheimerék ismét egy üldözésbe küldik Popeye-t:és milyen jól teszik,mert hogy figurája milyen elszánt,mennyire csak a munkája megszállottja, talán így lehet a legpompásabban bemutatni.Hackman fut,rohan,már rég elhagyta a tüdejét,nincs a lábában erő,nincs levegő,de akkor is csak megy,nincs fájdalom,nincs semmi,csak a vad,csak Charnier,akit el kell kapnia.Még akkor se adja fel,amikor hirtelen nem tudja,a férfi merre menekült,hisz csak egy pillanatra lát valamit,úgy követi-továbbra is futva!-a hajót a partról,csupán a zsaruösztönnek engedelmeskedik.
Aztán a lövések:....Rey karaktere összeesik,halott,a filmet meg elvágják(ahogy az elsőt)Nincs pár perces jópofi,ami mára kötelező lenne,nincs a franciákkal öribari,Hackman búcsozkodása a reptéren,egyszerűen vége a mozinak.A Francia kapcsolat 2 ha nem is lett akkora megkerülhetetlen filmkolosszus,mint az első része,ám nincs miért szégyellnie magát,jó folytatás,kemény,agresszív,impulzív,tökös.



4. Az utolso szamuráj (2015-06-14 19:10.09) aaaaa - (válasz Arturo professzor 3. hozzászólására)
jó,hogy leesik...a film PONT arról beszél,egy amcsi milyen ostobán gondolkodik más népről,doyle figurája-mely a valóságban is létező zsaruról van lemásolva-sose volt az a szépszavú urigyerek.mellékesen,a franciák meg MÁS népekről tartják,azok barbárok,és aki volt odakint,az tudja,bár sokan beszélnek angolul,mégis igen nehezen szólalnak meg ezen a nyelven-aki ismeri a történelmet,tudja miért.
hogy meg miért várja el,hogy nyanyarásszanak neki angolul???pont a fentiek miatt továbbá,mert az angol világnyelv,amit sokfelé megértenek(esetleg "konyhaformában" is,többen például amcsi filmekből makognak,tanulgatnak valamit a nyelvből)
néha azért gondolkozhatnál


3. Arturo professzor (2015-06-12 07:42.23) aaaaa
4 340 000 dolcsiból forgatták,és 12 484 444 dolcsit hozott a konyhára.
1974 júl.29-én kezdték a forgatást.
3 baki van benne.
Magánvélemény a filmről:Popeye Doyle ebben a filmben egy cégéres gazember volt.Gusztustalan volt látni ahogy gyűlölte a franciákat.
Nekem személyszerint semmi gondom a 2 néppel,az alábbiakban ennek a gyökérnek az állításaira reagálok:
"Amerikai orvost akarok!"A francia mi a gránátért nem jó nek?!A francia egészségügy semmiben nem marad le az amerikaitól.
Kritizálta a francia étkezési szokásokat pedig az világhírű.
Az sem tetszett neki hogy a franciák nem beszélik a nyelvét.A franciák jó része igenis beszél más nyelveket,különben is ő van külföldön.Miért várja el tőlük,hogy pont az ő nyelvét beszéljék?
Fel akart szedni 2 lányt a csehóban.Ám ő hozzájuk egy idő után megjelentek az udvarlóik.Erre mit mondott ez a disznó:"Csókoljátok meg a seggemet!"Elvárja hogy szét tegyék a lábukat,de ha elutasítást kap,ilyen rohadék módjára beszél velük?!Hát milyen viselkedés az,hogy nem kapja meg amit akar,és ekkor ilyen szaralak módjára cselekszik?!
A sikátorban olyan könnyen elbántak vele mint egy 90 éves hadirokkanttal.Panaszkodott hogy a zsaruk a nyomában vannak,pedig lám milyen jól jöttek volna most!Ők megvédték volna ezt a gyenge jellemű,önmagát megvédeni nem tudó kis mocskot.
Egyébbként volt koppintás,vagy eltanulás a filmben:A film elején a francia rendőrök úgy hitték a kábszert a halakba rejtették.Ez egy az egyben benne volt a Piedone a zsaruban.1 évvel korábban mutatták be,mint ahogy ezt a filmet el kezdték forgatni,és a rendező ezt bizony átvette.


2. Norbitzki (2012-04-09 00:14.47) aaaaa
Hát nem is tudom, az első rész annyira jó volt, hogy ezt nem tudom közepesnél jobbra értékelni, mégha egyszeri nézésre tökéletes is. Gene Hackman ezúttal Franciaországban nyomoz, de a kábszeres jelenetek túl nagy jelentőséget kaptak és ezáltal kevésbé pörgős a film, és több az üresjárat. Persze miután Popeye ismét az utcákat rója, már lendületet vesz a darab, csakhogy ekkor már alig fél óra van hátra.

Összességében azért méltó folytatása az elsőnek, de a tempó sokat ront az összképen. Pedig én még kedvelem is a lassabb krimiket...


1. Az utolso szamuráj (2007-10-22 13:22.32) aaaaa
John Frankenheimer rendező bizony veszélyes dologra készült:egy már ekkor is klasszikusnak mondott mozi folytatását rendezte meg,és úgy vélem,nem vallott kudarcot vele.Hackman belebújt Popeye Doyle karrakterébe újfent,és a szokott arroganciával,eltökéltséggel keltette életre a zsaruk legkiválóbbját.Ismeretlen terep,azonos módszerek,ahol Doyle-nak még kollégái elismerését is ki kell vivnia,valamint hiteles akciójelenetek:az egyik legjobb mozi az akciófilmek folytatásaiból.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekReichsführerSS, 2017-08-23 20:496 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk