Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A megfelelő ember
- Magyar Mozi TV, 12:15
Umami, a boldogság íze
- Mozi Klub, 12:40
A fantasztikus négyes
- Mozi+, 12:55
Need for Speed
- Moziverzum, 13:10
Kellékfeleség
- HBO, 13:37

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
- Filmes Sámánok Rendje -
Deadpool & Rozsomák - Vélemények
Late Night with the Devil - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Azok, kik követik aaaaa
Vinnie Jones aaaaa

 

Fórum - Genezis (2004) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Chris Co (2014-02-13 16:29.39) aaaaa - (válasz KareszFaszi 6. hozzászólására)
A film az élet alapvető ismereteit taglalja és az elbeszélő könnyű érthetősége, mondanivalójának emészthetősége, a nagyszerű felvételek jobban felkelthetik az érdeklődést, mint akármelyik általános iskolai tananyag, amivel persze egyetértek, hogy fontos. Szerintem nem kell hozzá "sokkal több tudás és élettapasztalat", inkább képzelőerő és fantázia, ami a gyermekekben sokkal intenzívebb, mint felnőtt kollégáikban, akikben már kialakult (innen-onnan) valamiféle (olykor megrendíthetetlen) "összkép" az életről és annak keletkezéséről. Én ha nem is kötelezővé, de mindenképp kötelezően ajánlottá tennék néhány ilyen és ehhez hasonló ismeretterjesztő filmet akár még harmadik osztálytól is.:)


7. KareszFaszi (2014-02-08 17:37.36) aaaaa
élt=ált:)



6. KareszFaszi (2014-02-08 17:37.19) aaaaa - (válasz TheAfrit11 5. hozzászólására)
Én azt hiszem, hogy ez a film nem élt. iskola 3, osztályába való. Ok tetszhet a gyerekeknek, meg jobb,mint a kib...ott valóvilág, de ahhoz hogy valaki ezt igazán megértse/felfogja sokkal de sokkal több tudás és élettapasztalat kell. Az a bizonyos más megvilágítás,amiről írtál akkor lehet érvényes,ha van mihez hasonlítani.
A világ jelenlegi értékrend-csökkenésének meg nem az iskola az oka. Ha pl az a sok unalmas óra nem lenne, akkor hogyan lenne bármilyen épkézláb elképzelése a gyermeknek az életről?


5. TheAfrit11 (2014-02-05 14:34.00) aaaaa - (válasz KareszFaszi 4. hozzászólására)
Igen, bocsi, félreérthető voltam, nem konkrétan a biológiaórákra értettem, hanem arra az értékrendre, amellyel a mai világban szembesülnek és felnőnek benne, legyen szó akár iskoláről, családról, a gyerekek és tinédzserek saját kis világáról, akármiről. De azért hidd el nekem, az olyan filmek mint ez, amelyek más megvilágításba helyezik az élővilág működését, igenis nagy hatással lehetnek egy emberre, akár gyökeresen megváltoztathatják a világról és az életről alkotott elképzeléseit is. Énrám az ilyesmi sokkal építőbben hat, mint amikor anno végigültem kb. 8657 unalmas tanórát az iskolában, tökmindegy, hogy milyen tantárgyról van szó.


4. KareszFaszi (2014-01-21 13:50.27) aaaaa - (válasz TheAfrit11 3. hozzászólására)
Én nem hinném, hogy az általános iskolai biológia órák lennének a felelősek azért,hogy üres...stb emberek nőnek fel:) Még akkor sem ha csúnya, materialista tudományt tanulnak.
Azt sem hiszem, hogy bárki rosszabb ember lenne attól, hogy megtanulta,amit biológia órán a fejébe vertek. Többek között mert azért nem hülyeséget tanítanak.


3. TheAfrit11 (2014-01-21 07:58.49) aaaaa - (válasz Cic 2. hozzászólására)
Sajnálom a kolléganődet, hogy az ultra-konzervatív begyöpösödöttsége ilyen szinten meggátolja az élet csodájának mélyebb átélésében, pedig amint a gyerekek hozzáállásából is látható, ez sokkal többet átad, mint amit a materialista tudomány az általános iskolai biológia órákon ver bele a fejükbe, az Animal Planet-en látható szemétről nem is beszélve. Nem csoda, hogy ilyen kiüresedett, boldogtalan, utálatos generáció lesz belőlük, mire átlépik a serdülőkort...


2. Cic (2010-05-19 18:04.51) aaaaa
Ma elmentünk az iskolámból(pedagógus vagyok)megnézni a filmet alsó tagozatos gyerekekkel. Nekem harmadikosaim vannak, hihetetlenül élvezték, sokkal jobban, mint valami bugyuta mesefilmet, ráadásul értették is. Hiába voltak benne idegen kifejezések, a képi világ elbüvölte őket.A döbbenet az volt, amikor a moziból visszaérve egyik kolleganőm magából kikelve ócsárolta a filmet, miszerint gusztustalan volt és nem szabadna a gyerekeknek ilyet nézni.Mert ugye a békák párosodtak benne, meg a pókok is, meg a csikóhalak is,,,fujjjjj! Döbbenten hallgattam, főleg azután, hogy én a gyerekekkel több órán keresztül beszélgettem a film kapcsán. Szóba se hozták a párosodást, sokkal mélyebben értették a lényeget. Komolyan szégyelltem magam a kollégám miatt, hogy ennyire nem értette meg ezt a csodálatosan szép alkotást.


1. Az utolso szamuráj (2007-09-29 10:55.44) aaaaa
A remek film a maga módján megpróbál választ adni az élet megszületéséről,kialakulásáról,a fajfentartásról,a zsákmányszerzésről,fejlődésről:egyszóval mindarról,amit a cime takar.Mindezt gyönyörű képekkel illusztrálva,melyben nyomát sem érzed a természetfilmek esetleges szenzációhajhász brutalizmusának-tisztelet a kivételnek,mert azért sok van!-egy álltalam ismeretlen férfi narrációjával övezve,melynek mondatai ritkaságszámba mennő inteligens tanitásként értelmezhető.Ha fogékony vagy a gyönyörű képek és a zene eggyüttes költészetére és a talán számodra is ismertebb dolgokat mives köntösben hallgatni nem zavar-és miért zavarna?-kötelező a film.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekChris Co, 2014-02-13 16:298 hsz
KeresemEllinor90, 2007-08-06 19:551 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
Genezis adatlap
Eredeti cím: Genesis
Évszám: 2004
Rendezte: Marié Pérennou, Claude Nuridsany
Szereplők: Sotiqui Kouyaté

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk