Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Nyár Burgenlandban
- Film4, 10:10
A csaló
- Filmbox Plus, 10:40
Záróakkord
- Moziverzum, 10:55
Mud
- HBO3, 11:15
Boldogító igen, vagy nem
- Film Café, 11:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szerinted mi a legidegesítőbb magyar szó?
Mire gondolsz most?
Mit hallgatsz most?
Versek!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Éjszakai hajsza aaaaa
Koo Kyo-hwan aaaaa

 

Fórum - A hírhedt - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

20. Atr0303 (2023-03-09 11:02.00) aaaaa - (válasz Mclane 2 19. hozzászólására)
Többedjére írom le, de úgy látszik, még mindig nem elégszer: a "Capote" a "Hírhedt" koppintása, és nem fordítva! A Hírhedt forgatása már javában zajlott, amikor az amcsik előálltak a Capote-val. Ugye, így már más egí kicsit?


19. Mclane 2 (2021-12-19 15:16.22)   - (válasz 56 12. hozzászólására)
Nos én is nem rég jutottam hozzá DVD kiadásban ma néztem meg eredeti nyelven felirattal, és már volt dolgom idén ezzel a témával mait ez a film is boncolgat ugye a Hidegvérrel háttértörténete, amit ugye ezelőtt a film előtt egy évvel a 2005-ös Capote című film. Aminek még a film előtt olvastam a háttér anyagát is, Gerald Clarke életrajzi írását mert az nálunk ki lett adva, de hogy visszatérjek a filmhez nem lett rossz ez a film sem azért bár már a Capote film után, ez már csak eső után köpönyeg volt mert az a film szinte minden dicsőséget elorozott díjazás és más egyéb szinten, és ez a film akaratlanul is már valahol csak annak a filmek a hullámait tudta megfogni úgy hogy ennek is volt életrajzi regény alapú háttere, még ha egy másik szerző tollából való akkor is. De de mindent egybevéve valahol ez a film is jó lett, más a forrása kicsit másabb szemszögből de bemutatja ugyan azt a dolgot amit egy évvel korábban az elődje tett, és nagyrészt eléggé jól teljesít talán nem tökéletes de azért megáll a maga lábán ez is ahogy tud szerintem.



18. Watcher (2015-08-10 23:09.10) aaaaa
megvan a maga bája, de 2 órásnak kicsit sok


17. Atr0303 (2014-11-19 12:09.09) aaaaa - (válasz Putyourhands 16. hozzászólására)
Egy művész tehetségét szerencsére nem a neki adott vagy nem adott (szakmai) díjak jelzik. Sorolhatnánk hosszasan azokat a művészeket, akik mára az általános műveltség részévé váltak, a saját korukban meg le se... becsülték őket. Az a nagy baj, hogy Capote pont az elmaradt elismerés miatt indult el a lejtőn...
(A Hidegvérrel után olvasd el a többi írását is!)


16. Putyourhands (2014-11-01 22:34.16) aaaaa
Ahelyett, hogy erről a zseniális filmről zengenék dicshimnuszokat, csak egyetlen dolog jár a fejemben: T. Capote nem kapott Nobelt, azonban Kertész Imre igen - érdekes döntés.
Ennél a filmnél (vmint a Seymour Hoffman-os) csak a Hidegvérrel c. regény jobb!!


15. DInnyetimi (2013-09-09 20:46.56) aaaaa
Csodabogár...mással ellentétben nem olvastam még tőle semmit(nagyon gyorsan be fogom pótolni!), de rengeteg helyen találkoztam már vele (többek között egyik kedvenc filmemben játszott is - Meghívás egy gyilkos vacsorára), illetve megfilmesített alkotásaival.
Én így is megjegyeztem a nevét egy életre, ez a film pedig csak megerősít abban a tudatban, hogy nem véletlenül készítették róla nem az első, de valószínűleg nem is az utolsó életrajzi ihletésű filmet.


14. Atr0303 (2011-09-14 11:34.50) aaaaa
Mielőtt a szemem elé került volna ez a film, már nagyon sokat olvastam Capote-ról és -tól, tehát nagyjából tudtam, mire számíthatok. A stáblistát is elég impozánsnak találtam, kíváncsivá tettek, hogy mit hoztak ki ezek a művészek ebből a sztoriból.
Kevés filmre mondom azt, hogy tökéletes, de ez az. Capote életrajza, a Hidegvérrel története és Douglas McGrath fantáziája olyan masszív és sokrétű elegyet alkot, ami szintén ritkaság a mai filmezésben. Nálam ez a film az abszolut első.
Az tény, hogy a történet maximális élvezetéhez kell némi háttértudás a hatvanas évek amerikai társadalmáról, celebekről, valódi hírességekről, az íróról, de a lényeget szerintem ezek nélkül is meg lehet érteni: hogyan veszi át a hatalmat egy író felett a témája, végül hogyan öli meg.
Toby Jones-t látni nagyon fura érzés volt. Amit tudtam, ugyanis az íróról, az mind megelevenedett: a külseje, a hangja, a gesztusai. (Kajánul jegyezném meg, hogy pont ezt az ikonikus amerikai figurát egy angol színész eleveníti meg halálpontosan...) Neki sminkre is alig volt szüksége. Nem kis teher hárult a színészre, hiszen Capote hagyon összetett jellem volt: kedves, együttérző és kitartó ugyanakkor kicsinyes, intrikus és hiú.
Kicsit többet kellett alakítani Daniel Craigen, akiből fekete hajfesték és kontaktlencse segítségével lett az indián származású Perry. Kettejük közös jelenetei a film legértékesebb részei. Nagyon beletaláltak a figuráikba és a kettejüket összekötő, bonyolult érzelmi rendszerbe.
A mellékszereplők egytől egyig megérdemeltek volna valami filmes díjat. Sandra Bullocktól (akinek két külön pirospont jár ezért az alakításért) Hope Davis-en és Sigourney Weaver-en át Peter Bogdanovich-ig vagy Jeff Daniels-ig.
Már a forgatókönyv sem a megszokott, szájbarágós stílusú szcenárió: van itt lélektani dráma éppúgy, mint humoros beszólások vagy könnyed csevelyek.
A formai nyelv sem kispályás: a játékidő ugyan lineárisan halad előre, de televan jópár előre- és visszautalással. (Hát, figyelni kell, na...) A nagy kedvencem viszont az álinterjú. Itt a színésznek nincs módja alibizni: csak ők vannak egy minimál-háttér előtt, szembe velük pedig a kamera (egy láthatatlan riporter). És a mondatainak így kell "átjönniük", ugyanis ezek is szerves részét képezik a történetnek.
Én nagyon sokszor láttam már,de még mindig találok benne valami új mozzanatot.


13. Arpimokus (2011-04-18 18:25.25)  
Borzasztó. Ritka pocsék egy film.


12. 56 (2011-03-06 00:27.49) aaaaa
A film fantasztikus! Ezt csak azért állíthatom, mert Capote minden művét olvastam. A könyvek ismerete nélkül néhány ponton valószínűleg egyetértenék a Fórum többi megszólalójával. Azonban a rendező tökéletesen ráhangszerelte a filmet Capote művészetére. Ezért érezhetjük, hogy a film "szövete" nagyban hasonlít Capote írásaira, hangulatában, hitelességében. Megláttatja a kicsi-ben az óriást, az embertelenben az embert. Ritkán derül fény egy-egy művészi alkotás gyötrelmes születésére, ebben a filmben ez is megtörténik, publicisztikai pontossággal. Biztosan nem is véletlen, hogy ekkora nevek vállaltak szerepet ebben a filmben. A fim végén elhangzik, hogy a nüanszok milyen fontosak. Egyetértek. A Fórumon unalmasnak, más megszólaló által kidolgozatlannak, sőt idegesítőnek tituláltátok a film párbeszédeit. Na, ott voltak ezek az "apróságok". Szóval: köszönet a Filmkatalógus csapatának, mert nekem Ők segítettek erre a filmre rátalálni!


11. Mulika2 (2010-11-05 06:13.48) aaaaa
Egyszer meg lehet nézni, bár tényleg nem egy 5 csillagos alkotás. A főszereplő viszont nagyot alakít a filmben.


10. Bean (2010-01-12 08:05.40) aaaaa
Amikor az ember elolvassa a tartalmat akkor könnyen hiheti azt, hogy gyilkosság egy fantasztikus író és egy brutális gyilkosság.Azt gondolom a tartalom már magában eladta magát.
A film folyamatos nézése alatt érezhető, hogy a film inkább magáról Capote-ről szól a leginkább a körülötte lévő események csak az ő jellemét vagy épp karakterét próbálja a nézőnek bemutatni.
A film az elejétől fogva egy igen furcsa hangulatot ad és egy furcsa embert akar bemutatni.
Egy olyan ember érzéseit ismerhetjük meg aki érzelmileg ha bár a külvilágnak nem ezt mutatja egy roncs.
A színész a karaktert azt gondolom hitelesen és óriási tudással személyesíti meg.
A főhősünk egy elismert és befolyásos író aki mindent hangsúlyozom mindent megtesz azért, hogy munkája a tökéletes kiadást tudja produkálni.Ennek eszközei a jó ember ismeret, ennek kihasználása, az emberek gyenge pontjának felkutatása és kihasználása, érzéseinek manipulálása.Mindezt teszi úgy, hogy a legjobb barátnak vagy a legjobb lelki társnak tartják a baráti körében.
Ebben a történetben egy fegyenchez kell közelebb kerülnie ahhoz, hogy tökélet munkát tudjon magáénak.
Ezek ismeretében az ember a filmet nézi és csak nézi és figyeli az eseményeket.
Elmondom belőlem ez a film mit hozott ki.
Az elejétől fogva kaptam egy számomra idegen irritáló környezetet amiben egy olyan embert kellett megismernek aki dolgaival és életvilágával nem, hogy a nem szimpatikus véleményt hozta ki belőlem, de éreztem magamon, hogy folyamatosan fordul fel a gyomrom.Szeretném itt leszögezni nem a homoszexualitásával volt a probléma, mert ezzel kapcsolatos filmet nem egyet láttam már és sok volt köztük olyan amit elismerek, mint rendkívül hiteles és jó filmnek.
Persze ebben a filmben semmi esetre sem ezen van a hangsúly ez csak számomra egy rendesen elrontott alap volt.
Elindul a film sok párbeszéddel és sok monológgal amiben nem éreztem semmit, nem éreztem azt, hogy akar nekem erről az emberről igazán mély dolgokat mondani.
Kaptuk sorra az ismer színészeket és mind az átlagon aluli teljesítmény adott.
Tette ezt úgy, hogy a filmet unalmassá vált percről percre.És amikor már érzi az ember, hogy a témában nincs annyi lehetőség, hogy azt ilyen hosszú moziban elmeséljék rájön az az érzés, hogy a filmet csak azért nézze végig, hogy véleménye teljes legyen és a remény benne legyen, hogy a film a végén fogja kimondani azt amit mér oly rég vártunk.Ebben is csalódtam.
A film folyamán megjelelni nagy tehetségtelenséggel bíró Daniel barátunk aki számomra ebben a filmben semmit nem tudott felmutatni.Persze nekem tőle ez volt az első film amit láttam ez a vélemény csak mostanra érvényes.
Daniel és főhősünk párbeszédeiben a gyengeséget, a kidolgozatlan párbeszédet tudtam csak kivenni.
Sorakoztak a színészek a filmben Weaver, Sandra, Jeff és semmi.
Nagyon régen éreztem magam ennyire idegennek egy film nézésénél.Az undor folyamatosan kapott el éreztem, hogy amit látok az rossz és hihetetlen provokatív.És itt egyértelműen a főszereplő személyére gondolok.
A film végén megkönnyebbültem, mert vége volt.Gondolatot csak egyet indított el bennem ha a rendező célja ez volt ezzel a karakterre, hogy ezt hozza ki belőlem akkor nyert és jó munkát végzett.A színész amit csinált azt számomra jól csinálta, mert ezt hozta ki belőlem.A filmet többet nem nézem meg, nem nekem készült.


9. ...Sanya... (2009-07-20 22:45.58)  
Sziasztok. Nagy Sandra Bullock rajongó vagyok,majd ha megismertek megtudjátok,minden filmjét láttam. De ez a film...valahogy nekem nem jött be. Kikapcsoltam pedig nagyon rá voltam Cuppanva Sandra alakitására. De végigolvasván titeket meg fogom nézni rendesen a filmet. :)


8. Szmártyka (2009-06-16 22:36.59) aaaaa - (válasz Szmártyka 5. hozzászólására)
megnéztem a Capote-ot is de, nekem ez sokkal jobb...hmmm és észre lehet venni némi eltéréseket a 2 film között, vki nem tudja megmondani,h melyik a hitelesebb?


7. Esza (2009-05-11 14:42.36) aaaaa - (válasz Dota 1. hozzászólására)
nagyon jó volt


6. Szmártyka (2009-05-11 00:36.20) aaaaa
hmmm most megy...


5. Szmártyka (2009-03-13 15:42.29) aaaaa
hali! megnéztem, és nekem bejött...Kiínáncsi lennék a Capote c filmre is...


4. Kisjon (2008-01-21 12:49.04) aaaaa
Bennett Miller 2005.-ben "Capote" címmel már rendezet egy filmet Truman Capote-ről amiben a zseniális szinész Philip Seymour Hoffman játsza a főszerepet. A filmet ezidáig sajnos nem sikerült megnéznem, de 2006 ban Philip Seymour Hoffman megkapta érte a legjobb szinésznek járó Oscar és Golden Globe díjat is. Tehát a film biztos, hogy nagyon jó lehet.
Rá egy évvel később Douglas McGrath rendező próbált meg egy újabb filmet írni a 40-50-60 as évek egyik legnagyobb amerikai irójáról. Nagyszerű szinészgárdát sikerült megnyernie a filmjéhez.A történet valódi eseményeken alapul, tehát ezen sokat változtatni nem tudott.
Mégis a baja az, hogy az első 45 percben szinte űres duma a film és sajnos többen is kb 20 perc útán kikapcsolták a filmet mivel nem bírták az egyébként tényleg idegesítő dumákat hallgatni.
Aztán a 45. perc ( de lehet, hogy kell egy óra is) beindul a történet.
Onnan már nem rossz a film, sokat megtudunk Capote életéről, barátairól, és nem utolsósorban a négyes gyilkosság elkövetőiről és annak hátteréről.
Ez a történet ami amerikában és a világon is híressé emelte a homosexuális írót.
Úgyhogy ajánlom azoknak a filmet akik 20 perc után kikapcsolták a, hogy rakják be újra a lejátszóba és kinlódják végig azt a 45 percet mert a vége viszont nagyon jó lesz.
Toby Jones nagyon jól alakítja a főszereplőt, és a nagyszerű szinészgárda is hozza a kötelezőt.
A szinkronhangért pedig külön dícséret jár.
Mégis a hosszú bevezetés miatt nálam is csak közepes a film, de ha az elején a dumát lefaragták volna még jó osztályzatot is kaphatott volna. Mindenesetre a vége zseniális.
És most már mindenképpen megkell néznem ezek után a 2005. ben készült filmet is.


3. Csokma (2008-01-20 12:09.20) aaaaa
Ez egy kemény film, kis gyenge rozsdás mozis bicskával ne álljunk neki karcolgatni szotyolázás közben, mert nem fog sikerülni…



2. Tibi66 (2007-10-09 16:44.15) aaaaa
Ritka hogy nem nézek végig egy filmet, de ezt nem bírtam. 20perc után fájdalmak, 40 után besokalltam.


1. Dota (2007-09-27 21:17.32) aaaaa
Csodálkozom, hogy én vagyok az első hozzászóló. Ez a film szerintem mindenkire, aki megnézte mély benyomással volt. Nagyszerű film. Sokkoló. lebilincselő. Trumann könyve 10 éve a polcomon hever és még nem olvastam el. Ezek után elfogom.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAtr0303, 2023-03-09 11:0220 hsz
Legjobb jelenetekAtr0303, 2011-09-14 11:421 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk