Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Falcon Lake
- Cinemax, 21:52
Bizonyítás
- Film4, 21:55
Gyógyító érintés
- Filmbox Family, 22:40
Conan, a barbár
- Mozi+, 23:00
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 23:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
- Filmes Sámánok Rendje -
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
Polgárháború - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Váltságdíj aaaaa
Luke Roberts aaaaa

 

Fórum - Keoma - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

20. Roxi88 (2023-11-12 14:55.51) aaaaa
Azért mert klasszik nem pontozom túl, engem nem nyűgözött le. Apjuknak meg miért nem lehetett idősebb színészt beválogatni? Pár év volt apa és fiai között. Fogadott fia a testvérének tűnt.


19. Nyolcadik utas (2017-11-29 16:48.25) aaaaa
Na, megint megnéztem. Azt kell mondanom, minden idők legjobb western filmjei között a helye. Leone és Peckinpah művei mellet - mögött - áll a sorban szorosan.
Imádom , mint a Volt egyszer egy vadnyugatot, a Dollár trilógiát, vagy a Vad bandát!
Mestermunka.



18. Mozsika (2012-01-30 19:02.36) aaaaa
A Keoma volt az utolsó spagettiwestern. Ezzel a filmmel zárult a tömegtermelés. Persze utána is csináltak az olaszok westernt, de már nem olyan számban, amilyenben korábban.
A Keoma főszerepére Franco Nerot kérték fel. Valójában ő is sok mindenben hozzájárult a forgatókönyvhöz. Ha jól emlékszem éppen Berlinben játszott egy színházban, amikor megkeresték ezzel szereppel. Elmondása szerint azonnal beleszeretett a karakterbe.
Én a filmről annyi jót azért nem tudnék mondani. A története valóban eredeti, és jó. A zenéje hiper-szuper lett. Nero bácsi is jól játszott. A filmben feltűnt Woody Strode is, aki a Volt egyszer egy vadnyugatban nem sokáig húzta.
Amivel gondom van, hogy itt előtérbe került a lélekábrázolás. Nem az akcióra vagy az erőszakra koncentráltak, hanem Keomában és a testvéreiben lejátszódó érzelmekre. Nekem ez annyira nem jön be.
A másik dolog, hogy a film igencsak szimbolikus lett. A filmben megszülető baba az életet, míg az öregasszony a halált szimbolizálta.
A történet is kicsit lassan haladt, több visszaemlékezés volt benne.
Összességében nem rossz, de azért nem nevezném a legjobbnak. Tudtak az olaszok jobbat is alkotni, hisz ebben a műfajban jobbak, mint Hollywoodi társaik. Egyszer látni kell. De nekem elég is volt.


17. Gyorkos (2011-03-15 06:32.24) aaaaa
A spagetti western korszak zárófilmje. Jóra sikeredett, nem vitás. Annak idején sokáig játszották a mozik, meg is néztem párszor. Franco Nero a félvér szerepében nagyon jó. Woody Strode jellegzetes, sohasem felejthető arca, alakja kiváló választás volt erre a szerepre.
Mégis, az egész film kicsit furcsára sikerült valahogy. A zenéje is olyan... Túl sajátságos?


16. Longsfield (2011-01-20 10:35.31) aaaaa
Ez a film mindig közel állt a szívemhez,szeretem.
Egyedi alkotás. Hangulatilag nagyon eltalált,amit a fantasztikus zene a magaslatokba repít.
Tetszik ahogy bemutat a film egyéni sorsokat.
Maradandó élményt nyújt.


15. Törölt felhasználó (2011-01-19 15:54.52) aaaaa
De rég láttam. Gyerekkorom egyik kedvence volt. Elő kéne vegyem megint. KEOMAAAA!:)


14. Chris92 (2011-01-19 15:42.45) aaaaa
Hát mit mondjak érdekes egy darab még a spagettiwestern műfaján belül is. Egyrészt van lepusztult táj, hangulat, Franco Nero ismét kiváló a szerepben, a pisztolypárbajokra sincs nagy panasz Castellari sokat idéz Peckinpah-tól, habár nem sokat vérzenek az emberek. Ám a film ahogy Vervunhive kifejtette alattam remek jelenetek és néha hihetetlen baromságok egyvelege, a sztorinak se füle, se farka a szimbolikával nem tud jól bánni, a végén speciel csak néztem hogy most mit akartak elérni. A De Angelis fivérek pedig remek zeneszerzők, viszont amit itt összekomponáltak az külön kritikát érdemelne, a csajszi szólózásától néhol dobhártyavérzést kaptam.
Elnézést kérek a rajongóktól, ha kicsit kemény voltam nem rossz darab ez, de egyszer bőven elég volt.


13. Buccaneer (2010-12-28 19:32.27) aaaaa
Egyre jobban bírom Nero-t. El kell ismernem, mocskosul jóképű férfi volt, és még ma is az. Őszintén remélem, hogy még sokáig az marad.

Ez a film nem "igazi" spagetti-western. Több ez annál, de egyszersmind kevesebb is...persze van mocsok, de nincs meg az italo-hangulat. Ennek ellenére jó. Persze feltűnően "másolja" a 'Django'-t és Peckinpah-t(pont ma 26 éve hunyt el, Isten nyugosztalja!), de mégis remek.
Nero jó, Berger pláne, a De Angelis fivérek zenéje pedig fantasztikus.
Egy szó mint száz, ez egy nagyon jó kis western.


12. Nyolcadik utas (2010-02-23 17:13.22) aaaaa
Franco Nero Ereje teljében. Guido és Maurizio D'Angelis zenéje frenetikus, a legjobb spagetti westernek egyike. Gyermek korom egyik nagy kedvence. ÖT CSILLAG!


11. Goregrind (2009-11-15 18:36.14) aaaaa
Én is egyetértek a műfaj vége hangulattal!
Ahogy szokott lenni a spagettiknál általában, úgy itt is megvannak a NAGYSZERŰ HANGULATOT beárnyékoló, megmosolyogtató kis beszólások, nagy szavak, érdekes fazonok! Ennyi koszt, ganét, szénaboglya hajat, port csak ezekben a filmekben lehet látni! Ezért szeretjük, mondjuk én a klasszikus westerneket is imádom (azt meg más miatt). A zene talán a legjobb hangulatfelelős, igaz érdekesen cifrázza a nő.
Eltalálták a drámai részeket is, volt hogy a szívem megszorult olyan súlyos volt!
A film felénél már gondolkoztam, hogy mire értékelem, addig 4-es volt, de a végére egyértelmű 5 lett. A vége beszólás csúcs!
A lepra meg a néger cowboy még egyedibbé teszi a filmet, tiszta Ben Hur:)
Vér nélküli pisztolybárbajok tényleg érdekesek voltak.
Remek film volt!


10. Dark Bakter (2009-03-23 09:09.43) aaaaa
Hát... hát... Valóban a spagettiwestern műfaj, siratása és temetése...
Szép tájak, hangulatos jelnetek, kellemes pisztoly párbajok! A Shannon fivérek szerintem jók voltak... Woody Strode se rossz, mint George, bár szerintem a Volt egyszer egy vadnyugatba karizmatikusabb, abban a 10 percben, amíg a vásznon van, mint itt az egész film alatt! Na és a végén, azok a hangok, miközben jobblétre szenderül...
Akinek a karaktere még tetszett az az öregnéni... Ki ő? A Halál, vagy Keoma őrangyala, esetleg lelkiismerete, nem derül ki... De hatásos feltünései vannak...
Guido & Maurizio De Angelis zenéjét nagyon szeretem! Rengeteg Bud Sperncer-es film örökbecsű zenéjét komponálták, arról nem is beszélve, hogy Sergio Solima nagy klasszikusának a Feket Kalóznak a zenéjét is ők szerezték, ami etalon! Itt viszont engem idegesített a zene, a csaj éneklése... Valahogy most a zene sem működött!
A lassítások általában jópofák a filmekbe, de itt szerintem feleslegesek voltak... Flashback-ek nem rosszak...
Na és ott van Keoma! Nincs az a karizma meg benne, mint mondjuk anno Django-ba, vagy esetleg Bart Sullivenbe... A karakter az érdekes lenne... Félvér pisztolyhős... De mégsem működik most a dolog... A naív és megmosolyogtató beszólásai egyszerre mókásak és szánalmasak... "Aki azabadnak születik, az sosem hal meg!" XD Hát persze...
Első megtekintésre egy unalmas se füle se farka western, ami még az átlagos kategóriát sem éri el... Számomra legaábbis átlagon aluli... ha Franco Nero-s westernt akarok nézni, akkor Django, vagy Agyő Texas! Azokat bármikor szívesen megéztem! A Keoma viszont szerintem nagyon gyengus lett... Egy Franco Nero-s "western" tudja alul múlni az pedig "Kármin és Arany"... Az még ettől is szörnyűbb...
Elnézést kérek a rajongóktól. Én nagyon szeretem a spagetti westerneket... De ez akkor is egy harmatgyenge szösszenet... Mint műfajtemető alkotás úgy viszont tök hiteles...


9. Lacika1987 (2008-07-15 19:33.53) aaaaa
Bocsi, Guido and maurizio. Mármint a zene. A piedóne zenékben is nagyot alkotnak.


8. Lacika1987 (2008-07-15 18:24.14) aaaaa
Emberek! Szerintem vitatkozhatunk a lassításokon, és hogy mit mondott és mit nem. Nero, eszméletlen nagy színész és szerintem itt is nagyot alakított. A zenéről nem is beszélve, Hát igen ő Moricone. Szerintem nagyon nagy film. Csak ajánlani tudom....


7. Jill McBain (2008-03-09 14:01.55) aaaaa
Hát igen, ez hangulatfilm. A sztorira nem kell nagyon figyelni. Élvezni kell Franco Nero szomorú kék szemeit. (Kékszemű félvér... én már itt behaltam.)
Az a boszorkányos William Berger ellopja a show-t (naná, a Sabatában Lee-től lopta el), plusz élvezhetjük, hogyan nyilaz Woody Strode.

Engem a lassítások zavartak. Annyira sok a lassítás, hogy attól már Peckinpah-paródiának tűnik olykor... (a 300-ban is ez volt).

Az öregasszony egyesek szerint a Halál, mert csak Keoma látja és ő beszél vele. Hát... jobb szeretem a Halált fekete köpenyben, amint sakkozik és hatalmas beszólásai vannak. :D

De a film télleg annyira szép, annyira atmoszférikus, meg annyira ott van a zene, hogy nem kell törődni a hibáival.


Amúgy kb. ugyanebben az évben készült a Four of the Apocalypse is, Fulci szürrealista westernvíziója - az is elég furcsa film, de szintén nagyon jó.


6. Rotagep (2008-01-10 13:26.59) aaaaa - (válasz Vervunhive 4. hozzászólására)
Érdekes a véleményed én nem igy látom.
Sztem a rosszfiúk elég okék. Ott van az a jelenet mikor azt mondta Nero: Jól löttök a halottra.
Vannak vagy aszem 6an kb. A srac nevet és elhuznak, mint vadlibák.
Mire asszociálunk? Arra h a faszi nem hagyja h beszoljon neki egy félvér és elökapja a fegyverét
mire Keoma lelö mindenkit. Ehelyett az történik h
nem történik semmi. Vagyis : a faszi felismeri h Keoma gyorsabb, alamuszi persze de inkább ugygondolja h minek tegye ki a börét és majd rámennek ha többen lesznek.. És sztem igy még veszélyesebb.( nekem a beteg mosolya ezt árulta el)
Amugy sztem a banditákra nem mondja azt h gyávák vagytok, legalábbis ugy emlékszem.
Én a 3 fivérnél voltam bajba: mikor a fönök lecseszi öket: meg se mernek mukkanni, Hát igen ez tényleg olyan nem is tom milyem jelenet. De végére behozzák a lemaradást, persze.
Aztán Keoma beszolásai: Hát igen ez nehéz eset!!
Nekem ez a film Keoma mondjuk ugy személyes tragédiája mellet vhogy műfajsiratásról szól.
Mert nézzük :Leone elköszön a saját müfajától, Corbucci is felhigitja majd átáll Terence Hillékre.
So 76 ban már mit lehet csinálni?
Csak egy ilyen tom h nem jó a kifejezés: de egy ilyen bukolikus filmet. Itt a fő hangsúly sztem a hangulatteremtésen van: gyönyőrű zene, szép sokszor zöld táj, Keoma fájdalmas arca, néha tényleg nagyon-nagyon jó szerkesztés, hihetetlen jelenetek.
És itt jön a lényeg: Egy film ami a hangulatteremtésre koncentrál ott mi van a szöveggel? Sztem a szöveg itt vhogy ne mis tom alá van rendelve a hangulatnak, egyszerűen nem fontos
annyira,mint a többi összetevő. Ugy ahogy elöre viszi a történetet de megy az magától is.
De ha objektiven nézzük tényleg pár beszolás vicces , ezt én is igy gondolom.
Pl. az uccso is. Kb. nem is tom gyerekes naiv szinten van.
De felmerül a kérdés h hogyhogy vannak benne nagyon jó mondatok is?
Pl:Gyöztél? Majd erre Nero: véletlenül a jó oldalon álltam.( vmi. ilyemi)
Ez hogy lehet tök hülyeségek és frankó mondatok keveréke a film?
Sztem ugy h nem kell egyszerűen túl komolyan venni
a cél miatt. Inkább érezni kell a filmet, sztem.
Nekem mint beirtam a flashbackek a nyerők.
Nem tudom lehet h rosszul gondolom, ne mis tom h mi az igazság. Lehet h a két vélemény között.
De sztem igazi klasszikus és méltó befejezése a műfajnak. De erre is az áll mint nállad : ez csak az én véleményem.


5. El Condor (2008-01-08 19:01.07) aaaaa
Nagyon jó film, bár nálam a Djangot nem übereli.


4. Vervunhive (2008-01-05 10:35.33)  
Érdekes film, ugyanis hihetetlen baromságok és remek jelenetek keveréke a Keoma. Ami jó, az egyértelmüen a harcok kidolgozotsága. A késdobálás, a lövöldözés és a bunyók mind-mind igen pofásra sikeredtek. Bár itt megemlíteném, hogy a filmben nem mindenkinek van ám vére. A rosszfiúk 85%-a valószínüleg robot vagy vérhiánnyal küzdő figura, mert valahol szépen buggyan a vörös lötty, de vannak részek, ahol egy kisebb hadsereg kiírtása után sincs egy picurka vérfolt sem. Jó, jó, tudom én, hogy a régi westernek többsége ilyen, de akkor is. No mindegy, hagyjuk, nem ez a film legnagyobb hibája. Hát akkor mi? Talán a színészek? Hát a többség teljesítménye tényleg nagyon halovány, de nem, nem ez a legnagyobb gubanc.
Mondjuk ami engem zavart, az a rosszarcúak keménynek beállított stílusa (itt kivételt képez a három testvér, no velük nincs túl sok gond). Valahogy nem tudtam komolyan venni ezt a szedett-vedett bandát. Az átlag bűnözők szeretnek a főhőssel balhézni és általában elég macerás őket leteríteni. Hogy itt mi van? Betoji, hangember balfékek és a Nagy Fogyás házból szabadult lomha lajhárokból áll a hűdefélelmetes csapat. Egy ilyen társaságot még a V.I.P. nagymellű cicababái is lenyomnának anélkül, hogy a sminkjük elkenődne. De még mindig nem ez a legnagyobb baj. A legnagyobb baj magával Keomával van. Olyan szövegeket ereszt el néha, hogy visszasírjuk a sok szűkszavu pisztolyhőst. A nagy okosságok többsége, ami néha elhagyja a száját, gyakran fog minden nézőt hatalmas bruhahára késztetni. Amikor a meghunyászkodó embereknek azt mondja, hogy "Gyávák vagytok!" és hasonló gondolatokkal traktálja őket, akkor azok, ahelyett, hogy agyonütnék az első kezükben lévő tárggyal, inkább igazat adnak neki. Csoda, hogy már néha a gonoszoknak drukkoltam? Bár nekem a film vége volt, ami totálisan betette a kaput.
No ideírom, hogy SPOILER. Miután megszületik a gyerek, az anyja ugye meghal és az indián öregasszony mondja Keomának, hogy vigye magával a gyereket, mert különben a kicsi meghal. Erre mit mond ez a samponreklám szereplőválogatáson viszonylag hamar elvérző hülyegyerek? Kapaszkodjatok meg valamiben, mert jön:" Aki szabadnak születik, az nem hal meg soha!" Na itt kezdtem el harsányan kacagni, majd kicsit később már sírva csapkodtam a térdemet a röhögéstől. Ekkora ökörséget! VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Az ilyen gigantikus marhaságok miatt nem foglalja el a helyét a nagyok táborában. Legalábbis nálam.


3. Rotagep (2008-01-03 15:51.30) aaaaa
Nekem Sergio Leone filmjei után átveszi a vezetést. Talán a lirikus zene, bukolikus tájak és a lassított halál ami miatt nagyon ütös.
Iletve még a páratlan flashbackek W. Strode húrpengetéseinél, nekem azok a kedvenc jeleneteim.



2. Dr gonzo (2007-12-08 21:23.35) aaaaa
Gyermek korom nagy kedvence végre dvd-d.Ráadásul ha jol tudom az eredeti szinkronnal.Kötelezö darab.


1. Jill McBain (2007-09-18 19:39.18) aaaaa
Röviden: KIRA.

Franco Nero kemény, mint mindig, és fenemód jól tud szenvedni, Woody Strode-ot jó kicsit hosszabb szerepben látni, mint a Volt egyszer egy Vadnyugatban, William Berger zseniális, mint mindig, Donald O'Brien (a Run Man Run-ban Milian partnere) űbergonosz. Mondjuk az arcberendezése meg is van hozzá.
Zene olyan, amilyenek a spagettizenék lenni szoktak, roppant fülbemászó, a rendezés jó, bár talán kicsit túlzásba vitte a bácsi a lassításokat, de megértem, én is szeretem Peckinpah-t, nyilván ő is. :)
A színhelyek nagyon rulznak, kihalt kísértetváros, na megy a szokott végtelen rónák és hegyek.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekRoxi88, 2023-11-12 14:5520 hsz
KeresemGyorkos, 2010-02-17 17:5517 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk