Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Nyár Burgenlandban
- Film4, 10:10
A csaló
- Filmbox Plus, 10:40
Záróakkord
- Moziverzum, 10:55
Mud
- HBO3, 11:15
Boldogító igen, vagy nem
- Film Café, 11:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
Mit hallgatsz most?
Versek!
2022-es választás
Asszociáció

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Sötétség aaaaa
Koo Kyo-hwan aaaaa

 

Fórum - A szépség és a szőr - Diane Arbus képzeletbeli portréja - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
42. Ava Gardner (2020-10-16 18:18.01)  
Magával ragadott a film, pedig emlékszem halogattam,hogy majd ráér, de igen kellemesen csalódtam, olyannyira, hogy másnap rögtön megnéztem újból.
Ez egy nem mindennapi, különleges szerelmi történet, nem mindennapi 2 különleges, mondhatni furcsa emberről, akik egymásra találnak.
Végig lehetett érezni a szexuális vibrálást Kidman és Downey között, tetszett Lionel nyíltsága a világ mind a nő felé.
Bár van amit kicsit furcsáltam, hogy miért is úgy történt ahogy, de annak biztos úgy kellett lennie.
A filmnek van egy különös atmoszférája, amit szerintem csak az ért meg akit beszippant magával ez az egész történet, és némileg hatással lesz rá, magával ragad, ahogy engem is.


41. PollyPodliPotty (2014-04-11 10:02.53) aaaaa
Hát nekem nagyon tetszett ez a film. Robert Downey Jr. a kedvenc színészem, ezt a filmjét valamiért mégis halogattam. Bánom is. Mert nagyon jó film. Hatalmas mondanivalója van. Az elején úgy kezdtem el nézni, mikor a meztelen nőt meg pasit mutatták, hogy "Úr isten mi ez" :D A film végére pedig már abszolút nem volt bennem ez a "megakadás", mikor mindenki pucérkodott... Sokkal mélyebb mondanivalója van, mint az ember elsőre gondolja.
Lionel és Diane pedig szerintem nem barátok voltak és nem is szerelmesek. Én úgy értelmeztem legalábbis, hogy mind a kettő egyszerre. Az igazi szerelem, mert Lionel előtt az lehetett, aki valójában volt. És fordítva.
Egy szó, mint száz, nekem nagyon tetszett. Még biztosan meg fogom nézni. De ajánlani nem mindenkinek ajánlom, csak aki fogékony a mélyebb értelmezésre, és nem akad fenn azon, hogy milyen volt Robert Downey Jr. kinézete.



40. Mütyürke (2013-09-09 22:31.26) aaaaa - (válasz Berto49 38. hozzászólására)
Tegyük fel ,kezeltetik .Akkor most azt sem tudnád ,hogy létezett....


39. Az utolso szamuráj (2013-08-30 19:29.45) aaaaa
mert tetszett neki


38. Berto49 (2013-08-30 19:15.35) aaaaa
Nem szeretem a valóságtól ennyire elrugaszkodott filmeket, különösen akkor, ha a valóság még a kitaláltnál is egészen biztos, hogy érdekesebb, különösebb. Diane (ejtsd: „dien”) Arbus valósághű biopicje sokkal lebilincselőbb lenne, mint ez a fantasy jellegű képzelgés. Számos megválaszolásra váró kérdésre felelhetne a tényekhez kapcsolódó életrajzi film; miért nem kezeltették már fiatalon az enyhén szólva is különc viselkedésű lányt, miért olyan bizarr a fotóművészete, mi vezette az öngyilkossággal végződő depresszióhoz, stb. Nicole Kidman jó volt a szerepében, de Downey jr. gyáva oroszlánként az Oz a csodák csodájából illúzióromboló, eddig nagyon kedveltem őt, most pedig azon csodálkozom, hogyan tudta elvállalni ezt a szörnyűséges szerepet.


37. MaybeD (2013-03-07 15:45.55)  
Tegnap este véletlenül kapcsoltam arra az adó amin ez a film ment.Eleinte nem is figyeltem de aztán annyira megfogott hogy ma újra meg kellett néznem!Elég érdekes érzések kavarogtak bennem az film nézése közben.Nagyon el lett találva és nem is értem hogy eddig miért nem találtam rá!


36. Liz-i (2012-09-24 15:22.35) aaaaa
És most nézem, a rendezőnek ez a 2., és egyben utolsó filmje.


35. Liz-i (2012-09-24 15:20.41) aaaaa
A mindenit, de szép film volt ez. Nem is értem, eddig miért nem találtam rá.


34. Gagamania (2012-07-01 14:36.19) aaaaa
Megnéztem. A történet, a színek, a fények, mind-mind lenyűgözőek. A főszereplőknek külön gratulálok, remek választások voltak. Diane karaktere nagyon megfogott, úgy éreztem, mintha kicsit rólam is szólna. Mindenki más egy kicsit, nem? És ezért lenézzük egymást...
Mégis annyira tetszett, hogy Diane elfogadja, sőt! Csodálja ezeket a 'furcsa' teremtményeket. Képes volt ezért elszakadni a családjától is, ami már egy másik kérdés, hogy helyes döntés volt-e. De mert vállalni az álmait és a vágyait. Innen nézve nyert.
Lionel karaktere nagyon meglepett. Azt hinné az ember, hogy a betegsége miatt egy visszahúzódó, félénk, csendes alak. De nem. Nyílt természetű, vállalja magát és ő van a középpontban - szinte mindig. Talán megmutatta, hogyan kell helyesen viselkedni, ha mások vagyunk, hogyan kell a társainkkal ezt elfogadtatni. Talán valóban ez a helyes út - ezt mindenki maga eldönti.
Az volt az egyik legszebb rész (és egyben legszomorúbb), mikor Lionel meghalt. Csendben, halkan ment el - ehhez a szavak feleslegesek. Diane is megértette, így a helyes, így a jó. Ő is elfogadta. Kapott helyette (sokkal) fontosabb dolgokat: bátorságot és reményt.
Egyetlen dolgot sajnálok a filmből, mégpedig, hogy a végén nem árulta el a titkot. Annyira kíváncsi voltam, mit mond vajon? Meg voltam győződve, hogy valamit Lionellel kapcsolatban. De nem így lett. :(
Az egyik nagy kérdés, ami remélem majd elrendeződik bennem napok múlva (bár nem is annyira kérdés), az a Lionel és Diane közötti kapcsolat volta. Mikor megkérdezik Diane-től az elején, hogy honnan van a nyaklánca, azt válaszolja, az egyik barátjáé volt. Szóval ő a barátjának tartja... Arról könyvet lehetne írni, mi a különbség a barátság és a szerelem közt, de ő az előbbit választotta. Így egyszerűbb? Mondják egymásnak többször is, hogy 'Szeretlek!' de vajon melyik értelmét használják? Diane vonzódott Lionel különcsége, különlegessége iránt, és ne feledjük el, hogy a tűzfoltos kisfiút is gyönyörűnek tartotta! Továbbá bemutatjuk-e a szeretőnket, szerelmünket a férjünknek és a családunknak. Elég ritkán.
Lionel talán így viselkedett volna mindkét esetben (barátság vagy szerelem).
Remek film, csak ajánlani tudom, aki vevő ilyen ínyencfalatokra, és igazán sajnálom, hogy majdnem egy éve érkezett az utolsó hozzászólás!


33. Goldeneyes (2011-07-21 20:44.07)   - (válasz Szilvia0000 32. hozzászólására)
Ezt honnan veszed? Egyikőjüket sem jelölték Oscarra ezért a filmért.


32. Szilvia0000 (2011-07-21 12:51.24)  
a filmet dvd-n sümegen egy videotékában vettem mindig lenyügöz és elvarázsol ha nézem oscarra jelölték a két föszereplőt


31. Fruzs95 (2011-07-19 15:43.41)  
hol lehet letölteni ezt a filmet valaki nem tudjA??


30. FrancescoTotti (2009-10-26 13:02.45)  
Elmegy ez a film...


29. Frubaby (2009-09-27 22:40.55) aaaaa
Nagyon szép film volt, igazán örülök, hogy megnéztem.


28. Mütyürke (2009-09-07 03:46.42) aaaaa
"sok lehelet finom érzelem" -ez nagyon szép,köszönet érte:)


27. Totticsaj (2009-07-31 13:27.28) aaaaa
Nekem se nagyon tetszet...


26. Davido (2009-07-29 19:41.35) aaaaa
Meglepetésemre a filmben teljesen túlszárnyalta Nicole Kidmant Robert Downey jr. A filmet is igazán az ő játéka tette élővé, életszerűvé, s ennek ellenére is bizarrá! Csupán szemjátékával képes volt életet lehelni a karakterébe, ami igazán kiemelkedő színészi teljesítményre vall! Bízom benne, hamarosan Oscart is fog kapni az egyik filmjéért (A szólista?)!


25. Szürke Sólyom (2009-06-12 21:14.44)  
Spoilereket tartalmazhat!

Egészen különleges mozit sikerült az alkotóknak összehozni. Olyan sok lehelet finom érzelem fért meg ebben a moziban, hogy az ritkaságnak számít. Sok gondolat nem is kerül közvetlenül kifejtésre. A film lényege „csak” érezhető marad. Pont ez az, amiért nem válik érzelgős rózsaszín katyvasszá. Nicole Kidman talán még sosem volt ennyire vonzó, mint ebben a szerepben, végre sikerült levetnie azt a vörös göndör fürtös figurát, amit általában hozni szokott. A történet zseniális, tulajdonképpen minden történés a felszínen valamilyen mély gondolatsort szimbolizál. Nekem az volt az érzésem, hogy a való életben mindannyian ilyen szőrcsuha mögé rejtjük el valódi énünket és csak azok előtt tárjuk fel, akikben meg tudunk bízni. Úgy látom ez a rendező második filmje, hát le a kalappal, remélem ez egy töretlen életút lesz. A film zenéje a másik csoda, teljesen átélhetővé, gazdagabbá teszi a filmet, mert ezt a filmet bizony érezni kell. Számomra a film emlékeztet az Óceánjáró zongorista legendájára, de persze ez nem negatívum, mert csak a film hatásmechanizmusa hasonló, nem a történet.

Értékelés: 85%


24. Cillaa (2009-05-11 11:48.01) aaaaa
Sziasztok! Múltkor az jutott eszembe az egyik film osztályzásakor, hogy tulajdonképpen mit osztályozok. A sztorit? Hogy mennyire "ehető" számomra maga a történet (pl. nyilván nem tudok egyetérteni ebben az esetben azzal, ha egy nő otthagyja a gyerekeit)? Vagy mint FILM-et. (ok, tudom, a kettő nem teljesen elválaszthatatlan) Nekem pl. ennél a filmnél a legszembetűnőbb, hogy ok, a sztori az tényleg "beteg". De mint film, hát szerintem nagyon meg van csinálva. Ha megnézek egy filmet próbálom komplexen kritizálni. Hiába szuper a történet, ha nem hoztak ki belőle sokat, vagy fordítva. Sajnálom, hogy nem lehet megbontva értékelni az alkotásokat. Szinészi játék, forgatókönyv, stb.


23. Tamblyn (2009-05-09 15:11.03)  
Nekem tetszett. Kicsit elhúzták, de egyébként varázslatos, kedves, kicsit elborult mese (lényegében igaz alapokkal). Rágugliztam Diane Arbus nevére, és kidobott képeket - tényleg jók, és mindegyik törpék, transzvesztiták, ikrek, deformált emberkék vannak.
Akinek nem tetszik, így járt. Nem az a tipikus tömegfilm, ami mindenki szájízének megfelel.


22. Zsizell (2009-05-08 21:58.43) aaaaa
Hát amikor a borotválásra került a sor,ott volt egy rész amikor igazán sokkot kaptam:D..."térjünk vissza a borotvához"


21. Mopa (2009-03-17 20:29.30) aaaaa
Most sikerült leszednem a netről a zenéjét. Kész vagyok tőle! Carter Burwell zenéjével egyszerűen tökéletes!


20. Szerus (2009-03-01 17:26.23) aaaaa
Nagyon fura hangulatú film volt, engem magával ragadott, nem is az elejétől láttam, de amikor belekezdtem, vhogy nem tudtam otthagyni. Nekem az Arc c. film jutott az eszembe, ott is a másság elfogadhatóságával küzdöttek a népek, még a végkifejlet is valamelyest hasonló volt, és ahogy az a film, úgy ez is nagyon tetszett. Az talán kicsit zavaró momentum volt, hogy Kidman otthagyja a gyerekeit, de a művészek valóban egy külön "állatfaj", az ő kiteljesedéséhez talán ez is kellett, bár a tolerancialécem azért már itt kicsit inog... Jó film, örülök, hogy elkaptam.


19. MDijju (2009-02-21 11:54.52) aaaaa - (válasz Mütyürke 17. hozzászólására)
Ugyan már, nem történt semmi. :) Én meg kicsit bunkón fogalmaztam, féltem is, hogy megharagszol, de akkor ezekszerint nem. :) Amúgy azon gondolkoztam, hogy lehet tetszett volna nekem a film, ha máskor nézem, nem voltam akkor épp megértő hangulatom, és álmos is voltam, amikor néztem. :D Na nem baj. ^^


18. Mütyürke (2009-02-21 11:49.28) aaaaa - (válasz MDijju 16. hozzászólására)
Még annyi,hogy Janusme véleménye"akasztott ki"igazán.Fura ,hogy ez nem jön le abból amit irtam,bár elég spongyán fogalmaztam akkor.Így Neked duplán bocsánat!


17. Mütyürke (2009-02-21 11:44.09) aaaaa - (válasz MDijju 16. hozzászólására)
Fogadd utólagos bocsánatkérésem !A többiek is akiket előző reagálásommal megbántottam volna!Egy kicsit kirohantam a nekem nem tetsző véleményezők ellen,mentségemre szolgáljon ,kissé fáradt voltam agyilag.Igazad van,nem tetszhet egyformán mindenkinek egy story,jó is hogy nem vagyunk egyformák.Azért sajnálom hogy nem érintett meg ez a film ugy mint engem,de hát izlések és pofonok:-).Köszönöm a józanitó hozzászólásod!


16. MDijju (2009-02-21 10:18.44) aaaaa - (válasz MDijju 15. hozzászólására)
*Neked nem tetszett, Nekem vagy bárkimásnak igen*

bots, elírtam.


15. MDijju (2009-02-21 10:17.01) aaaaa - (válasz Mütyürke 14. hozzászólására)
Jólvan már na. :| A fórum azért van kérlek szépen, hogy véleményt nyílvánítsunk, elhiheted, hogy nem azért nem tetszett, mert nincs lelkem... (fagyoskőszívemazértmégmegvan.) Egyszerű dia képtelen végig nézni egy filmet, mert nincs türelme, ennyi, biztos van neked is olyan film, ami Neked tetszett, és Nekem vagy bárkimásnak itt igen. Kíváncsi voltam rá, mert tetszett a címe, megnéztem és csá, nem értékeltem azért annyira alul, hogy felháborodást váltson ki. Amúgy azt kihagytam, hogy Nicole ebben a filmben nagyon szép volt. :)



14. Mütyürke (2009-02-20 18:28.50) aaaaa
Aki nem érti miről szól ez a történet ,annak hol a leleke?Ilyen sivár érzelemvilága lenne.Pl. mitől beteg?A szerelem betegség ha valaki olyan iránt érzi valaki aki riasztónak hat külsőleg?Mitől nem életszerü? A holdon él aki még nem hallott arról,hogy a szerelemtől elvakultan mindent hátrahagynak,ha kell családot,otthont.Akinek ez unalmas ,ne adj isten röhejes az vágyott valaha úgy valakire csak egy pillanatig is hogy az szinte már fáj?!Vívodott e az érzéseivel,mi lenne helyes?
Csatlakozom azon véleményekhez,hogy ez egy gyönyörű szerelmi történet,egy kicsit abszurd,de nem lehetetlen főként nem beteg.Valóban létezik ilyen betegség ha valaki még nem hallott róla.Lelketlneknek nem ajánlott!


13. MDijju (2009-02-20 12:45.37) aaaaa
Beteg egy film..... :D Átlagos, de egyszer meglehet nézni. Bár nem nagyon kötött le. :( De hümm..


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekAva Gardner, 2020-10-16 18:1842 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk