Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2020-04-02
A Budapest-művelet
Bogyó és Babóca 4. - Tündérkártyák
Hogyan legyél jó feleség?
Monsieur Je-sais-tout
Tiszt és kém - A Dreyfus-ügy
Új mutánsok

2020-03-26
A láthatatlanok
A terápia
Daniel
Mulan
Vad erdők, vad bércek - A fantom nyomában

2020-03-19
Boszorkányház
Hang nélkül 2.
Inkább lennék özvegy
Kémecském
Nyelés

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Terra Willy (DVD)
Szerelemre kattintva (DVD)
Fekete pillangó (DVD)
Majdnem tökéletes lány (DVD)
Mindenáron gyilkos (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bad Samaritan
- Film Mánia, 00:55
Betépve
- Film Café, 01:20
A szajré
- Paramount Channel, 01:20
A törvény erejével
- Sony Movie Channel, 01:30
A megtisztulás éjszakája: A sziget
- Film Now, 01:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Kenneth Welsh (78)
Paul Reiser (63)
Thomas Heinze (56)
Warren Beatty (83)
Rupert Evans (43)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Élősködők - Vélemények
Filmlánc
FILMKATALÓGUS TOP 100 JÁTÉK
- Filmes Sámánok Rendje -
A kívülálló (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A védelmező 2. aaaaa
Anthony Delon aaaaa

 

Fórum - Forgatókönyvírok Klubja

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

2. Langelus (2019-08-25 18:17.41)  
„...Nem tudom megtenni. Nem egyedül.”
„Yoda és én mindig veled leszünk, Luke.”
„Obi-wan...!”
„...”
„...Miért, Ben? Miért nem mondtad meg nekem az igazat?”
„Akkor akartam megmondani, mikor befejezted a tanulást, de te felkészületlenül elrohantál. Yoda és én óva intettünk a türelmetlenségtől."
„Félrevezettél. Azt mondtad, Darth Vader elárulta, és megölte az apámat.”
„Apádat, Anakint, elcsábította az Erő sötét oldala. Szó szerint megszűnt létezni Anakin Skywalkerként, és így lett ő Darth Vader. Mikor ez történt, elárult mindent, amiben Anakin Skywalker hitt. A jó ember, aki a te apád volt, elpusztult. Így hát az igazat mondtam... bizonyos értelemben.
„Bizonyos értelem...”
„Luke, idővel te magad is látni fogod, hogy sok igazság, amelyhez ragaszkodunk, súlyosan függ a mi nézőpontunktól.”
„...”
„Nem hibáztatlak, amiért dühös vagy rám. Ha hibásan cselekedtem, aligha volt az első eset. Tudod, ami apáddal történt, az... bizonyos értelemben... az én hibám volt.”
„...Mi?”
„...Mint azt tudod, Anakin Skywalker jóbarátom lett az évek során. Mikor először találkoztam vele, máris kiváló pilóta volt a messzi Tatooine-bolygón. Egyszerűen megdöbbentem, milyen erős kapcsolata van az Erőhöz. Amint a Rend befogadta őt, én magamra vállaltam, hogy megtanítom Anakint a Jedik útjára. Számos küldetésen vettünk részt, ahol egymásra bíztuk a puszta életünket.”
„Nem értem. Mi romlott el?”
„...Eredetileg a Jedi-Rend tagjai nagyon szigorú szabályok szerint éltek - habár ez inkább formalitássá vált a Klónháború idejére. A tulajdon vagy érzelmi kötöttség bármilyen formája tiltott volt. Ez az, amit az én tanítványom soha nem tudott elfogadni.”
„Fellázadt ellene.”
„Ha az a mentor volnék, akire szüksége volt, megérthettem volna az ő nézőpontját. De én azt hittem, éppolyan jó tanára vagyok neki, mint Yoda énnekem. Nem voltam az. Látod: így teszi az ostoba büszkeség tönkre két ember kapcsolatát. Palpatine megérezte Anakin erejét már az elejétől fogva, és kihasználva a benső vívódását, meggyőzte őt, hogy kövesse a sötét oldalt... A büszkeségem iszonyú szenvedéseket hozott a galaktika népei számára.”
„...Ezért voltál mellettem. Mindvégig.”
„A múlt nem másítható meg. És neked minden jogod megvan, hogy engem okolj a családod tragédiájáért. De édesapád már régen elvesztette minden kis nyomát az emberségnek."
„Ez nem igaz! Még most is van jó benne.
„Én is ezt hittem. Hogy még meg lehet menteni. Ismét tévedtem.”
„Éreztem, Ben...!”
„Inkább egy gépezet most már, mintsem emberi lény. Eltorzult, gonosz.”
„...Nem tehetem meg.”
„Muszáj lesz. Ő és a mestere nem nyugszanak, mígnem az Ellenállás utolsó csírája is kipusztult.”
„Nem várhatjátok ezt tőlem! Nem ölhetem meg a saját apámat!”
„Nem szabad úgy gondolnod arra a gépre, mint a szülődre... A sötétség az áldozata értékeit mérgezi meg először. A gondolatait. Az csak a végső lépés, mikor testileg változik meg.
„Ez történt hát vele?
„Mikor láttam, mi lett belőle, megpróbáltam meggyőzni őt, hogy térjen vissza a sötét oldalról. Harcoltunk. Apád beleesett egy olvadt-fém kohóba. Mire kikecmergett ebből a tüzes fürdőből, a változás beleégett örökre. Darth Vader volt, nyoma sem maradt benne Anakin Skywalkernek. Csúf lett. Visszavonhatatlanul sötét. Csak létfenntartó készülékek és fekete akarata tartják őt életben.”
„Egyszer megpróbáltam megállítani. Nem tudtam.”
„Vader megalázott téged, mikor először néztél vele szembe, Luke. De ez a csata részévé vált a tanulásodnak. Többek között: megtanított a türelem megbecsülésére. Ha nem lettél volna olyan elhamarkodott, hogy ott és akkor ütközz meg vele, befejezetted volna a tanulást itt, Yodával. Felkészülhettél volna arra, ami vár rád.”
„De mennem kellett, hogy segítsek a barátaimnak.”
„És segítettél? Ők mentettek meg téged! Attól tartok, semmit sem értél el azzal, hogy odarohantál éretlenül.”
„...Megtudtam, hogy a Sith Sötét Nagyura az apám. Csak kicsit korábban. Ez nem volt a terv része. Igaz?”
„Ahhoz, hogy kiforrott Jedi-lovaggá válhass, Luke, nem csupán szembe kell szállnod a sötét oldallal: mögéje kell hatolnod. A türelmetlenség, félretenni az elveidet a gyors sikerért a legkönnyebben nyíló ajtó, neked, apádnak vagy akárki másnak. Csakhogy: apádat elcsábította az, amit az ajtó túloldalán talált, így a sötétség újraértelmezte az egész létezését. Ő nem tudott túllépni rajta, neked viszont ki kell tartanod. Erős vagy és türelmes. És immár készen állsz a végső összecsapásra.”
„...Nem tudom rávenni magam, Obi-wan.”
„...Akkor a Császár máris győzött. Te voltál az egyetlen reményünk.”
„...Yoda!”
„?”
„Yoda... azt mondta, van egy másik Skywalker! Rajtam kívül!”
„A másik, akiről beszélt, az ikerhúgod. Ő sem találná elpusztítani Darth Vadert könnyebbnek, mint te.”
„Húgom? Dehisz nekem nincsenek testvéreim...”
„Mihelyt megszülettetek, különválasztottunk titeket, hogy megvédjünk a Császártól. Palpatine éppolyan jól tudta, mint én, hogy ha Anakinnak valaha is gyermeke lenne, az fenyegetést jelent rá. Skywalker ivadéka az Erő birtokában veszedelmes vetélytárssá nőhet, függetlenül attól, melyik oldalon áll. Ez az oka, hogy a húgod létezése titok maradt, mind a mai napig.”
„...Leia! Leia a húgom.”
„A megérzésed helyes. El kell temetned az érzelmeidet mélyen, Luke. A becsületed jelei. De a Császár tudja, miként fordítsa őket ellened.”
„Ennek semmi értelme. Azt mondod, Palpatine felfedezte apámat már korán. Hogy maradhatott ez titok mindkettőjüknek?”
„Az Erő egyszerre szolgálója és alakítója a sorsunknak, de senkit nem tesz mindentudóvá. Mikor apád elment harcolni a háborúba, még nem tudta, hogy a felesége gyermeket vár. Ugyanígy azt sem tudta, hogy mikor édesanyátok meghalt, még sikerült életet adnia a babának.
„Mindkettőjüknek...”
„Ez volt a végső reményünk egy jobb jövőre a galaxisban, és aggódtunk, hogy apád mit tenne veletek. Anyád meg én tudtuk, hogy végtére is rájöhet, de a lehető legnagyobb biztonságban akartunk tudni titeket, ameddig csak lehet. Így hát téged elvittelek a Tatooine-ra, az apád öccséhez, Owenhez. Leia pedig az Alderaan-ra került, hogy ott Organa szenátor lányaként nevelkedjen fel.”
„Miért Alderaan?”
„Ebben a rendszerben az Organa-család előkelő és politikailag meglehetősen jelentős volt. Származása folytán Leia hercegnő lett – persze, senki nem tudta, hogy örökbe fogadott gyerek. De ez a cím tényleges tartalom nélküli volt, miután az Alderaan régóta demokráciában élt. A család politikai súlya túlélte a régi Köztársaságot, és nevelőapja nyomdokaiba lépve Leia is szenátor lett. Ám egyben több is annál: a helyi sejt vezetője a Szövetségben, mely a romlott Birodalom ellen jött létre. És mivel diplomáciai mentelmi jogot élvezett, fontos láncszem lett a Felkelés hírszerzésében.”
„Akkor...!”
„Éppen ilyen küldetésen volt, mikor útja keresztezte a tiédet. Mivelhogy nevelőszülei mindig azt mondták neki, hogy ha komoly bajba kerül, keressen meg engem a Tatooine-on.”
„És most nincs mása, csak én...”
„Túlnőhet bármelyikünknél. Már most nagy vezető. És ha bárki képes kivezetni a világot ezen sötét időkből, hát ő az.”
„Őt nem keverhetjük ebbe bele, Obi-wan. Vader elpusztítja.”
„Nem tanulta meg mindazt, amit egy Jedinek tudnia kell, mint te, Luke. De az Erő nagyon vele van, akárcsak az egész családotokkal. Útjaink ezért találkoztak: mert az ígéretet, amit ő jelent a világnak, egy '-lovagnak kell oltalmaznia. Most már te vagy az utolsó Jedi, Luke. Visszatértél gyökereidhez, hogy eldöntsd, mi tegyél ezzel a hagyatékkal. De ő is visszatért hozzánk, hozzám, hogy tanuljon és fejlődjön. Mert ez a sorsa: tanulni és növekedni, az enyém pedig: tanítani.”
„...”
„Nem menekülhetsz a sorsod elől, Luke! Tartsd a húgod kilétét titokban, mert ha te elbuksz, valóban ő marad az utolsó reményünk. Nézz most rám, Luke! A közelgő harc egyedül a te harcod. Sok függ a kimenetelétől, és talán erőt meríthetsz az emlékemből. Nem léphetsz félre a csata elől, és minden döntés, amit mostantól meghozol, végleges lesz. Meg kell lennie. Még egyszer szembe kell szállnod... Darth... Vader-rel...”
"
...
Megyünk, Artu."


1. Szirea (2007-09-13 01:36.21)  
Sziasztok!Szereted a filmeket? Netán forgatókönyveket írsz? Esetleg csak szeretnél, de egyedül nem megy és társakat keresnél hozzá. Tartozz közénk!Próbáljuk meg együtt! Megtalálsz minket az iwiw-en /Forgatókönyvírók Klubja/


 

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu