Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Homályos házasság
- Film4, 20:00
Amerikai pite
- AMC, 21:00
Az Amazonas kincse
- Film+, 21:00
Páncélba zárt szellem
- Mozi+, 21:00
A bosszú vérvörös keze
- Moziverzum, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
A szabadság útjai (2008) - Vélemények
Kit kellene bannolni és miért?
Fallout (sorozat) - Vélemények
Halloweeni körhinta - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Hat hét boldogság aaaaa
Izabella Scorupco aaaaa

 

Fórum - Rémségek háza (1991) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Chris92 (2015-09-04 19:15.55) aaaaa
Wes Craven 91-es mozija eléggé nehezen besorolható darab, egyfajta bizarr keveréke egy átlagos ódon házban játszódó horrornak és a pszihothrillernek, az szokottnál jóval több akcióval és fekete humorral. A hangulat és a zene jó, a gonoszok totálisan zakkantak, az effektek pedig mai szemmel is decensek. Szórakoztató korszaktermék, én elvoltam vele.


12. Dant (2011-07-05 14:59.29) aaaaa
Kicsit másra számította a borító alapján,egy kicsit olyan "titokzatosabb" filmre,de lehet,hogy csak én ítéltem meg rosszul a borítót. De viszont még így is egy kellően durva,és ötletes filmet láttam,ami sajnos nem több,mint átlagos.



11. Weser (2011-01-31 15:05.04)  
Szerintem ez egy nagyon jó film, pedig nem ilyenre számítottam. Bár lehetett volna véresebb, durvább, de szerintem ez így is nagyon jó.


10. Küsmödi bácsi (2010-12-13 08:53.16) aaaaa
A film nekem valahol nem csalódás. Sajnos. Azért vagyok ilyen rosszmájú, mert hiába Wes Craven, hiába az ötletes történet, a több helyen olvasott kritikák láttán, illetve a trailerek megtekintése után azért valamilyen összkép megfogalmazódott bennem, ami nem volt épp pozitív...
Pedig de jó kis film is lehetett volna belőle... egy ódon ház, pszichopata szülők, ház falaiban rohongáló leépült alakok.
Nekem már a viszonylag vontatott kezdés, illetve a feka gyerek jó 10 évvel öregebb szinkronhangja adott egy alaplöketet. A film lassan beindul, de amolyan meseszerű, kicsit szombat délutáni kincskeresős kalandfilm-jellegű az egész, amit az a néhány véres jelenet se nagyon dob fel.
A film sokkal, de sokkal többre lenne érdemes. Lenne...


9. Nyolcadik utas (2010-09-14 10:53.27) aaaaa
A történet lukas és hézagos, egy-két jelenet erőltetett a kergetőzésben és a hangulat sem tökéletes. Az őrült testvér pár viszont remekbe szabott karakterek. Miattuk hármas. Ja, és a kis fiút legalább tíz évvel idősebb férfi szinkronizálta. Katasztrófa.


8. Dav (2010-07-25 01:31.53) aaaaa - (válasz Roberto 7. hozzászólására)
Hát a rossz bácsi Everett McGill elég égimeszelő termetű és gonoszkodik rendesen :), szóval jó eséllyel ezt keresed. Viszont meglehet hogy az emlékek megszépítették a filmet szemedben, mert mint alant többektől olvashatod, annyira azért nem jó, sőt...


7. Roberto (2010-07-19 19:59.33) aaaaa
Nos, nagyon rég láttam ezt a filmet. Ebben van az a színész, aki eléggé magas és egy pincében vagy házban rettegésben tartja az embereket?
Ha ez akkor tényleg 4* és megszeretném nézni újra a filmet.
Éppen most jutott eszembe csak úgy :)


6. Dav (2009-11-23 22:28.26) aaaaa
Az eddigi hozzászólások alapján lehettem volna óvatosabb, mindenesetre kedvet kaptam hozzá és megvettem amikor véletlenül megláttam. Wes Craven elég egyedi ízzel készíti filmjeit, két klasszikus is az ő fejéből pattant ki (természetesen bizonyos Elm utcai kalandokra ill. sikol(y)tozásokra gondolok). A rémisztgetés nála mindig egyfajta játékossággal párosul - ez a Rémségek házában méginkább megjelenik, hiszen eleve egy (nekem nem túl szimpatikus :) kisfiú a főhős. Tulajdonképp a Reszkessetek betörők kifordított, torz változatának is felfogható. Van egy sajátos sötét atmoszférája, ami a korából is adódik (már korábban is sokszor említettem, hogy sokkalta jobban bírom a 80-90-es évek filmjeit mint a mai termést). Ahogy mások is említették, ebből a sztoriból, környezetből sokkal jobb végeredmény is lehetett volna. Izgalmas lenne mind a helyszín, a bezártság érzése, a beteges házas/testvérpár (respekt a megszemélyesítőiknek), a sötét titok a pincében (aminek sikeresen elvették a fenyegető élét a végére), a csapdák... Néha jól kihasználja ezek lehetőséget a film, de többnyire sajnos nem. Voltak jócskán logikai bukfencek, zavaró tényezők. Bár nem szokásom túlzottan belkötni ilyesmibe, hiszen ne egy - főleg ilyen stílusú - film legyen hiperrealista, de ahogy felemeli és falhoz szorítja ifjú barátunk a nála súlyosabb kedves rottweilert, később egyszerre két felnőttet is padlóra küld, vagy az elzárt "kannibálok" hirtelen jófiúvá válása nálam nem kimondottan jó pontok. Vagy éppen ha a kislányt addig egész életében elzárva tartották, aligha így reagálná le a film végén a sok idegen hirtelen látványát. inkább teljesen összezuhanna szerencsétlen. Valami társadalmi kritika is elő akart jönni szvsz, de hogy hogyan, miért... hiszen egy jóléti kertvárosi környezetről volt szó, amibe nem tudom, minek beleerőszakolni a gettót, meg hogy kizsákmányolják szegény feketéket a ráadásul pszichopata gazdagok. A végkifejlet teljességgel elhibázott, jajj az a rapszám, a szálldogáló papírpénzek, és a tömegben elvegyülő fogvatartottak... De még így sem tudom igazán lepontozni, mert nézhető, érdekes lehet az efféle különös filmkotyvalékokra fogékonyaknak.


5. Lyak (2009-10-10 12:22.42) aaaaa
Na ez elég rossz. Sokkal jobbra számítottam a "gyilkos szülők"-dolog miatt, valami torz és elmebeteg horrort a legnagyobb rémálmomról: arról, hogy az embernek pont a családjától kell félnie; azt vártam, apu és anyu vértől ázott ruhában, széles mosollyal az arcukon hívogatják a gyereket, kergetőzve a házban... hát, remélem, látok majd ilyet is. A Rémségek háza hallatlanul gagyi, egyrészt nyilvánvalóan próbálja a néző elé vetíteni a társadalmi különbségeket és hogy miylen csúnya világban élünk, másrészt pedig olyan buta motívumokat sorakozatat fel, hogy untam. Vannak jó pillanatok, de nem jellemző. Ha már ez a koncepció, egyengetni kellett volna jó sok vérrel, hogy meglegyen a kontraszt, mert egy horrorfilmben a sok-sok pénz már vajmi kevés motiváció.


4. Kthulu (2009-06-04 19:12.25) aaaaa
Meglepően vicces és gyerekközpontú filmet hozott össze Craven. Tulajdonképpen ha az erőszakot és a keményebb szövegeket levették volna, egy keményebb Spielberg-filmnek is elment volna.
A sztori jó, a megvalósítás viszont inkább közepes, amiben húzóerőt az Everett McGill-Wendy Robie házaspár jelenti, a visszatartót pedig a kidolgozatlan forgatókönyv és a helyenként gyér effektek és megoldások. Szórakoztató alkotás, de ebből sokkal többet ki lehetett volna hozni.


3. Roti1 (2009-04-07 00:59.29)  
Végre hozzájutottam ehhez a filmhez vagy 10 éve láttam utoljára és ma megvettem a Media Marktba lehett kapni. Hurrá :D Meg is néztem már. A Papa főrántja a bőrszerkót és meg mutatja mien fából faragták :D :D :D



2. Az utolso szamuráj (2007-10-14 20:01.09) aaaaa
Wes Craven 1991-es mozija inkább vicces volt olykor mint félelmetes:bár a maszkok nem voltak rosszak és olykor kelően brutális is volt.Everett Mcgill remekül játszotta a deviáns rosszat,és valahogy nekem olyan "horror-die hard"érzésem volt végig.Szóval.....valami perverz butaságból tetszett.Vannak gyenge pillanataim....


1. MrMojoRisin1 (2007-09-07 22:25.27) aaaaa
Roppant gyenge film! Már megint egy tipikus Wes Craven film, jó az alapanyag és csinál belőle egy szar filmet! Látszik, hogy nagyon durva filmet akart, de csak egy morbid bohózat lett belőle! És a végén a kincses kamra? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Az egészre csak azért adtam 3 csillagot mert a Twin peaksből a kedvenc "szerelmes" párom a főszereplő!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekChris92, 2015-09-04 19:1513 hsz
KeresemRoti1, 2009-04-07 00:582 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
Rémségek háza adatlap
Eredeti cím: The People Under The Stairs
Évszám: 1991
Rendezte: Wes Craven
Szereplők: Brandon Adams, Everett McGill, Wendy Robie, A. J. Langer, Ving Rhames...

További információk

Szereplők fórumai
- Ving Rhames - Vélemények
- Wes Craven - Vélemények
- Don Peake - Vélemények
- Everett McGill - Vélemények

Nyers vegyes és galagonya virágpor

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk