Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Darabokban
- HBO2, 04:21
Pókok
- Film Mánia, 04:30
Brazilok
- RTL Három, 05:00
Kapj el, ha tudsz
- Moziverzum, 05:00
A kis Vuk
- Film+, 05:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A híd aaaaa
Jen Lilley aaaaa

 

Fórum - Plasztik szerelem - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5
122. Csk1 (2018-06-24 12:02.05) aaaaa
Egy kis lélektan, abszurd köntösbe bújtatva.


121. Anitabagwell (2017-10-11 12:37.14) aaaaa
Nekem nagyon hiányzik az a Gosling, aki elvállalt még ilyen érdekes sztorikat.



120. Roy Munson (2017-10-08 16:34.13) aaaaa
Kb fél óráig bírtam nézni normálisan, aztán rájöttem hogy nem, nem tud lekötni. Nagyon szánalmas történet.


119. Lifeisamovie (2017-04-10 17:42.41) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 118. hozzászólására)
Jáj, ne kezdjétek már el itt is plíízzzz :)


118. Az utolso szamuráj (2017-04-10 17:24.35) aaaaa
mi is azt szeretnénk,hogy csakis plasztikfasziba szeress belé:))csinján a génállományoddal,jól jön az még páfránynemesítéskor


117. Ice Princess (2017-04-10 17:21.09)  
Szerettem :)


116. Lifeisamovie (2016-08-20 16:57.55) aaaaa
[link]
Lars alias Lüki bátyja Lütyi :D
Megnéznék egy behind the scenes összefoglalót hányszor röhöghette el magát a drámai pillanatokban :D


115. Norbii92 (2015-11-10 16:32.36) aaaaa
Lars és Bianca az interneten ismerkedtek meg. Amikor Lars bemutatja testvérének és sógornőjének a brazil lányt, a család cselekvésképtelen a döbbenettől. Biancát ugyanis a legélethűbb modelleket gyártó gumibaba cégtől rendelte a szociális interaktusokban kicsit gyengécske Lars. A kisváros orvosa - háziorvos és egyben pszichiáter - azt tanácsolja a családnak, viselkedjenek ők is természetesen, mintha a plasztik baba igazi lány lenne. Az orvosi tanácsra hallgatva nem csak a család, de az egész város belemegy a játékba. Így aztán Bianca gyorsan beilleszkedik a közösségbe, modellkedik egy helyi butikban, misére jár, önkéntes munkát vállal a kórházban és elkíséri Larsot élete első házibulijára...
A Plasztik szerelem egy igazi dráma, mégis témájából adódóan jellemző rá egyfajta fanyar finom érzékeny humor, a számtalan helyzetkomikumnak köszönhetően pedig nem egyszer lehet rajt jót derülni. Én magam is nem egy jelenetén nevettem fel, ugyanakkor kissé lehangoló is a film. És semmiképp sem átlagos! Igaziból nagyon elgondolkodtató, mely megmutatja mire (lenne) képes egy egész társadalom csak pusztán a szeretet jegyében egy szociálisan éretlen személyért, akit pont a szeretet hiánya tett ilyen visszahúzódóvá (anyja korai halála, az érintés elviselhetetlensége)! Így valamilyen szinten érthető is különös viselkedése, mely kapcsán magában a nézőben is megfordulhat a kérdés: Lars vajon tényleg elvesztette az eszét? Ugyanis beleszeret egy gumibabába, s mint "barátnőjét" természetesen mindenhová magával viszi, családja, sőt még a kisvároska lakói is megjátszva magukat, hogy a baba élő. Ez persze jó ideig a már említett helyzetkomikumok egész sorozatát adja, míg végül már unalmassá válna, terápiája kapcsán kezdjük felfedezni Lars valódi személyiségét, mely mintegy a szemünk előtt fejlődik! Amíg végül rájön, hogy mi az ami igazán hiányzik neki; a törődés. Egy élő ember szeretete, érintése, és szavai.
Bevallom vártam is egy pillanatot, hogy mikor pattan el valakinél végre, hogy ez csak egy baba és fejezi be "a színjátékot", azonban ez elmarad, s helyette mindenki kezdi megszokni a helyzetet és tényleg élő személyként kezelni Biancát, míg Lars épp ellenkezőleg rájön, hogy az akit ő szeret, csak egy élethű gumibaba. Ahhoz pedig, hogy igazi társhoz jusson, csak Bianca "halálán" át vezet az út. Hisz ő mint rendes fiú sosem csalná meg a barátnőjét, szerelme pedig valódi. A döntést tehát maga Lars hozza meg, de ez egy pillanatig sem könnyű neki, látni mennyire szenved, s ez adja a film igazi drámáját!
"Bianca csak addig lesz itt, amíg szükség van rá." Ez a mondat vitán felül igaz, s a véleményem szerint így egy fajta felnőtté válásnak is tanúi lehetünk. Lars viszonylag későn, 27 évesen jut el odáig, hogy férfi legyen, ehhez pedig kellett neki egy "próbatétel". Ilyen próbatételre mindenkinek szüksége van. Ezt általában az élet adja, például egy szerettünk halála vagy más tragikus esemény, melynek feldolgozása megerősít bennünket. Ilyen próbatételt pedig saját magának állított Lars, képessé téve magát arra, hogy végre nyisson az emberek felé és merjen szeretni! Régen is voltak ilyenek, s a mai őslakosok is saját maguk állítanak a fiatal fiúk elé hasonlókat, hogy azok férfivá válhassanak. Ez a folyamat rendkívül nehéz mindenki számára, de különösen egy olyan személynek mint Lars. Színészileg ezt bemutatni pedig nem épp kis teljesítmény, melyet Ryan Gosling mégis könnyedén vesz! Hatalmas grat hát neki, mert zseniális a szerepében!
Összességében azt hiszem már megint túl bő lére eresztettem a véleményem, de a Plasztik szerelem tipikusan az a film, melyről lehet beszélni. Mint írtam már, rendkívül elgondolkodtató, de egyben szép film is az összefogásról és a szeretetről! Nagy kár, hogy ilyen a való életben nincs. Lars karakterének pszichológiájába pedig jobban is belemehettek volna a készítők, bár hátterét nagyon szépen és finom adagolva mégiscsak sikeresen bemutatták. Mindössze annyi, hogy megelégedtek ennyivel is és könnyedebb véget választottak inkább. Apropó vég, számomra kissé hirtelen következett be, bár így volt talán a legjobb. 5*


114. Htrhtr (2014-07-23 11:19.29) aaaaa
nem tudom, hogy miért állhat ez a film a 7280. helyen


113. NorbiSK (2013-05-21 16:06.47) aaaaa
Amikor megláttam a boritóját a DVD-nek,azt hittem,megint egy amcsi vigjáték lessz,de kellemesett csalódtam. Jó film volt,bár ez a valóságban nem történhetne meg,és itt nem az elmebajra gondolok,hanem ,hogy egy város elfogadjon egy guminőt.
A szinészi alakitások nagyon tetszettek. Én ajánlom mindenkinek!


112. Törölt felhasználó (2013-03-27 12:06.02) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 111. hozzászólására)
film után én is rögtön meghallgattam.:)


111. Lifeisamovie (2013-02-05 14:06.08) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=JErVP6xLZwg
Nat King Cole - L.O.V.E.


110. Spadri (2012-09-28 20:37.11) aaaaa
Nagyon jó film!
Spoiler
Külön tetszett, hogy elfogadta a közösség Biancát és még temetést is rendeztek neki!
A dokinőnek végül igaza volt, Bianca maradt, amíg szükség volt rá. Gosling alakítása ismét szenzációs volt, a végén, amikor a temetőben a szőke csajjal társalgott, azért sikerült egy normális nézést is produkálnia :)
A bátyja külön szimpatikus volt, hogy mellette állt, magát hibáztatta, komolyan, ennyire jó emberek nem is léteznek, mint a filmben :) A feleség is nagyon szimpi volt.
A pasik kimondottan irigyelték Larsot, mert tellett neki egy guminőre, pedig biztos vagyok benne, hogy ő nem használta arra, amire kitalálták.
Összességében szórakoztató film és el is gondolkodtatott, nagyon tetszett, hogy normális mederben hagyta a történetet, nem volt sem nagyon nevetséges, sem őrült Lars figurája.


109. Whyteangel (2012-01-09 11:02.15) aaaaa
Spoiler!
Érdekes, hogy a film éppúgy megosztja itt a fórumozókat, mint azaz abszurd szituáció, hogy valaki egy guminőt nevez a társának.
Volt bennem egy kicsi félsz, amikor leültem megnézni, mert a sztorija miatt elmehetett volna giccses irányba is. De szerencsére nem ez történt.
Ryan Gosling nagyon jót alakított, eltalálta azt a köztes irányt, hogy lássuk benne a különc figurát, mégis egészséges volt valamilyen szinten. (Hiszen munkába járt, templomba, társasági életet is élt, bár utóbbi esetben inkább csak jelen volt az emberek között).
Szerintem az, hogy egy közösség ennyire összetartó tud lenni, nagyon szép, bár nem biztos, hogy ez a valóság. Viszont elméletben szép gondolat.
Bianca-n keresztül megtapasztalja a néző, hogy min megy keresztül ez a férfi, így a belső vívódásairól is megtudunk mindent. Eleinte minden szép és jó, aztán elkezd valami hiányozni Larsnak, érzi, hogy másra van szüksége, egy élő személyre, akivel jól érzi magát, aki megérinti, aki válaszol neki. Viszont benne van egy kettősség is, mert a megcsalás szóba sem jöhet, viszont Bianca kiszolgáltatott ("állapota" és "családi háttere" miatt), egyetlen megoldás ha meghal. Látható volt, hogy bár a döntéseket Lars hozta meg, ezek mégsem hagyták hidegen, megviselték lelkileg. A temetés után elhívta a kolléganőjét, én itt lehet, hogy nem ennyire hirtelen fejeztem volna be a történetet, még pár perc jót tett volna a kis lelkemnek, de lehet, hogy épp emiatt jó ez a befejezés.
Nagyon elgondolkodtató film, de csak azoknak ajánlott, akik kicsit el tudnak rugaszkodni a valóságtól és a dolgok mögé tudnak látni, hogy meglássák a lényeget.


108. Mosolybogyó (2011-12-29 18:59.31) aaaaa
Lassabban, srácok, lassabban! Még a végén elpirulok! :)
KÖSZI!!!!


107. Limpi Sisak (2011-12-29 18:57.46) aaaaa - (válasz Mosolybogyó 105. hozzászólására)
Ezekért a sorokért kár lett volna ha nincs róla virtuális ujjlenyomat. Nagyon jó volt olvasni minden mondatát. :)
Köszönet érte.


106. Az utolsó Filmcézár (2011-12-29 18:57.21)   - (válasz Mosolybogyó 105. hozzászólására)
Naaa,ez az:) Öröm volt olvasni.Csak így tovább.Ami a szíveden ugye:) Csak így tovább Mosolybogyó.


105. Mosolybogyó (2011-12-29 18:54.16) aaaaa
Spoileres!
Nehezen találom a szavakat, amivel le tudnám írni, mit is éreztem film közben, illetve mit érzek most. Volt egy kis hiányérzetem azzal kapcsolatban, hogy válhatott valaki olyan magányossá, mint Lars. Az elmagányosodás -szerintem- nem egyik napról a másikra alakul ki. Aztán a történetben apró adalékok segítségével kikristályosodott a kép...
Apró mozzanatokban láthatjuk a főszereplő személyiségfejlődését is, hogyan nyílik ki más emberek előtt és felé... Tökéletes jellemrajz, és Ryan Gosling hitelesen játszott- én el tudtam hinni minden mozdulatát, szavát...
A közösségben történt első beszélgetés kapcsán pedig az is teljesen nyilvánvalóvá kellett hogy váljon, hogy mindannyiunknak vannak gyengéi, hibái, vagy olyan dolgai, amelyek esetleg szégyenérzettel társulnak. Senki sem kivétel, senki nem tökéletes.
Néha a legjobb szándék is kevés (sógórnő, titkárnő), és csak egy nagyobb közösség teljes összefogásával lehet sikereket elérni...

Mindenképpen ajánlom a filmet mindazoknak, akik hisznek egy jobb életben, szebb és szeretetteljes jövőben.
Nem tudtam mindent leírni, amit először, de a lényeg többnyire benne van. Köszönöm, hogy kíváncsiak voltatok rá(m). :)


104. Limpi Sisak (2011-12-29 18:49.29) aaaaa - (válasz Mozsika 103. hozzászólására)
Valószínűleg még elküldés előtt.


103. Mozsika (2011-12-29 18:48.45) aaaaa - (válasz Mosolybogyó 100. hozzászólására)
Hogy tudtad törölni?


102. Senoritaaa (2011-12-29 18:43.53) aaaaa - (válasz Mosolybogyó 100. hozzászólására)
Én is szívesen elolvasnám!


101. Limpi Sisak (2011-12-29 18:40.16) aaaaa - (válasz Mosolybogyó 100. hozzászólására)
Szerintem mindenképpen érdemes lenne. :)


100. Mosolybogyó (2011-12-29 18:39.33) aaaaa - (válasz Limpi Sisak 99. hozzászólására)
Összeszedjem őket újra?


99. Limpi Sisak (2011-12-29 18:36.47) aaaaa - (válasz Mosolybogyó 98. hozzászólására)
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Én is szívesen olvastam volna a gondolataidat.


98. Mosolybogyó (2011-12-29 18:31.40) aaaaa - (válasz Az utolsó Filmcézár 97. hozzászólására)
Köszi, ez kedves volt! :)


97. Az utolsó Filmcézár (2011-12-29 18:14.25)   - (válasz Mosolybogyó 96. hozzászólására)
Sose törölj ki semmit.Én szívesen elolvastam volna.Akinek meg nem tetszett volna...az úgy járt volna:)


96. Mosolybogyó (2011-12-29 18:11.34) aaaaa
Először hosszú beszámolót írtam arról, mit nyújtott nekem ez a film. De kitöröltem az egészet. Beszélnek helyettem a csillagok!
A film minden egyes hiányossága/hibája (?) ellenére tökéletes: elgondolkodtató, szívet melengető, tanulságokban gazdag alkotás.
Feltétlenül ajánlom a naív és szentimentális, vagy éppen a jobb életben bízó fórumozóknak!


95. Az utolsó Filmcézár (2011-12-29 16:58.09)  
Gyáva Rtl nem merte főműsoridőben leadni ezt a filmet sem.Mozimatinénak jó volt nekik azért..



94. Zsófiika (2011-12-29 16:51.44)  
csatlakozom.. szörnyűű..


93. ZOLYI (2011-12-29 16:50.52)  
Mért? "istenem" mért?
Ez szörnyű!


1 2 3 4 5

Kapcsolódó fórumok

VéleményekCsk1, 2018-06-24 12:02122 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk