Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A háború virágai
- Filmbox Plus, 13:45
A setét torony
- Film+, 13:50
A dilemma
- RTL Három, 13:50
Mindörökké szerelem
- HBO2, 14:05
Visszatérés a Kék lagúnába
- Film Café, 14:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A hitetlen (2001) - Vélemények
Mit hallgatsz most?
2022-es választás
Macskajaj - Vélemények
Szekatúra - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Fel a fejjel! aaaaa
Nicoletta Braschi aaaaa

 

Fórum - Égi tűz - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

29. Kukoricaember (2022-08-22 18:27.48)  
Klasszikus. Imádom!


28. Bertó!!! (2022-08-22 17:09.31)   - (válasz Angelsoul 27. hozzászólására)
A Nope úgy van marketingelve, hogy UFO-s film?



27. Angelsoul (2022-08-22 16:39.34) aaaaa
Tegnapelőtt moziban néztem ezt a Nope c. nevetséges UFO-s filmnek szánt valamit. Muszáj volt "leöblítenem" valami igazival. És az UFO-s sztorik közül még mindig ez az egyik legjobban dokumentált eset. A film is jól felépített. Őrült menekülés -> kihallgatás- visszaemlékezés -> az ügy következménye/ az emberek, ill. a média szkeptikus és támadó hozzáállása. Gyönyörűen megmutatta, mit vált ki egy ilyen hír egy közösségből. (ld. Patakyzás minden UFO-s hírnél)


Fiatalabbként még nekem is hiányérzetem volt atekintetben, hogy miért nem Travis oldarálól az UFO-n töltött időre koncentrálnak, de érettebb fejjel már megértem. Egyrészt az UFO-sztorik alfája-omegája a hitelesség bizonyítása. Ez azért különleges az UFO-történelemben, mert nem találnak rajta fogást. Nem foghatják rá, hogy egyszemélyes sztori (a képzelet szüleménye, " a szokásos "mit szívott?", hanem csoportos észlelés történt.
A pasi tényleg eltűnt, és tényleg zavarodottan, emlékfoszlányokkal, sebekkel került vissza 5 nap múlva. A hazugságvizsgálatok pedig mindvégig alátámasztották a sztorijukat.
Ezt akarta a film bemutatni. Az utolsó UFO-ban töltött jelenet kakukktojás, vegyes érzelmeket vált ki. Nagyon undorító, túl nyálkás (nem ilyennek képzeltem), ugyanakkor rohadt ijesztő. De ezt már Budd Hopkins könyvéből is lehet tudni, hogy a kis szürkék nem viccelnek, mikor kísérletekről van szó.
Eszembe jutott, hogy vajon a mi tudósaink szoktak-e az egereknek érzéstelenítőt adni egy-egy kísérlet, vizsgálat előtt. Nem hinném.
Szóval ez van.
Travis Waltonnak nagy mázlija volt. Voltak azért durván végződő vizsgálatok is. Gondoljunk bele, mennyi ember eltűnik évente és ezeknek csak egy részük bűncselekmény, a többi talán pont ilyenekhez kötődik. Szeretném hinni, hogy manapság már ritkábbak az elrablások. De ha meg is történnek, kevesebben merik felvállalni.

Egy dolog nem tiszta: Több napra ritkán visznek el valakit, lehet, hogy a 70-es években még nem volt jó a menedzsment és felhalmozódott a munka? A nyersanyagok meg abban a trutyiban várakoztak napokon át?

Egy biztos: nagy hiány van valódi UFO-s filmekből. Több éve a kecksburgi esetet akarták feldolgozni,(gondolom kis költségvetés, mert Oroszlán Szonja is szerepelt benne). Elvileg 2019-ben már megjelent, de hogy hol lehet látni, gőzöm sincs. De egész biztos, ez sem az az UFO-s film, amire várok. Kár, hogy a valós témát viszont elhappolta.

Visszatérve a Fire in the sky-ra. A film erénye a true story-ságban rejlik, amit a 90-es eszközökkel viszonylag jól bemutattak. Ma már egész biztos más technikával mutatnák be.


26. Vmiso (2017-11-07 19:08.41)  
Lassú tempójú film, de lekötött.
Az a negyed óra az úrhajón elég durva volt, nagyon izgalmasra sikerült megcsinálni.

Nem alap, de nézhető film.


25. Bobo 888 (2016-06-30 22:53.40) aaaaa
Egy zseniális jelenet miatt érdemes megnézni,vagy akár rögtön oda is tekerhetünk: igen,az ufo vizsgálat. Valami rettenet groteszk mód sikerült ábrázolni a fos barna,látszólag rosszindulatú lényeket,ahogy meg meggyötrik a palit....a végén már azt hittem,közelről mutatják majd a szembe fúródó tűt,de hálisten megkíméltek minket. Ezen kívül viszont teljesen átlagos,unalmas elbeszélés az egész. Kár volt ezt így nyújtani,történés meg alig,nyílván ez fért bele a büdzsébe. Azonban az ilyen filmek mindig elgondolkoztatják az embert: ez is megtörtént esemény,és ezekből is ezer meg ezer számra történnek meg emberekkel. Ahogy pedig fejlődik a tudomány és egyre jobban rájövünk,az univerzumban milliárdnyi helyen pezseghet az élet,belátjuk,ez közel sem csak kitaláció,hazugság és fikció.És megtörténhet bárkivel.


24. Norbitzki (2014-11-22 10:28.08) aaaaa
Közepes film, melynek voltak jó pillanatai, de egyébként sok volt az üresjárat. James Garner régi kedvencem, de látszott, hogy csak be-beugrott a forgatásokra, mondhatnám, elvegetált... Mark Isham zenéje viszont remek, illetve van a filmnek egy tíz perces része, a "csészealj" belsejéből, na ott van pár húzós, és izgalmas snitt, ám ez édeskevés ahhoz, hogy a teljes másfél órát magasabb szintre emelje.


23. Pumpedly (2013-04-10 14:10.10) aaaaa - (válasz Mulder87 13. hozzászólására)
Van benne szürke, fekete szemű "ruha". Az idegenek öltözéke, amelyek ott lógnak az űrhajóban felaggatva. A narancssárga lények is ők, csak a szürke ruha nélkül.


22. Kittentyű (2012-05-24 23:32.30) aaaaa
Szerintem egész jó kis film ez, az ilyen témájú filmek mindig is érdekeltek. Elgondolkodik ilyenkor az ember azon, hogy tényleg történnek-e ilyen dolgot vagy csak kitalálják azok akik beszámolnak róla. Robert Patrick szereplésének én is örültem.:)


21. Lifeisamovie (2011-09-28 13:02.17) aaaaa
Kár hogy a film utolsó 20 percére tartogatták a lényeget amiért végig néztük az előzményt..vagyis hogy képzelték el a film készítői a helyet ahová magukkal vitték, hogy néznek ki az ufók elképzelésük szerint és persze hogy mit is műveltek vele ott....Hát ami egyből felmerült bennem a jelenetet látva hogy az altatásról nem hallottak ...


20. Mulder87 (2011-03-30 12:36.20) aaaaa
Ami a Negyedik tipusu találkozásokat illeti szerintem nem rossz film de többet is kihozhattak volna belőle. Utána olvastam a dolgoknak állitólag valóban történtek ott furcsa dolgok.


19. Mulder87 (2011-03-30 12:32.41) aaaaa - (válasz StormshadoW 18. hozzászólására)
Az Intrudersel az a helyzet, hogy nem egy egyszerű film Budd Hopkins UFO kutató Intruders Magyarországon Betolakodók cimű bestseller műve alapján készült az ő kutatásai szolgálnak alapul. Igazi alapmű az ufológia eléritésekkel foglalkozó ágában. Hopkins az eggyik legismertebb eltérités kutató a világon John Mackel és David Jacobsal egyetemben. A film vége, hogy mi az idegenek célja az is a kutatásokon alapszik mármint a hibridizáció na most, hogy ennek békés célja van e mint ahogy a film mutatja vagy nem azt nem tudja senki.


18. StormshadoW (2011-03-30 01:35.04) aaaaa - (válasz Mulder87 16. hozzászólására)
Láttam, azt vallom, az egyik legjobb földönkívülis film ezidáig ami konkrétan a harmadik tipusú találkozás elemet veszi alapul, invázió az más kategoria.Minőségre is az a legjobb,de mégis ebben az a kis jelenet mindent visz. Intrudersnek nem elég jó a vége, abból is kihozhattak volna jóval többet is. Én még várom ebben a témában az igazi nagy áttörést,valami olyan filmet, ami hangulatos is, és mindent lehet látni,ami egy ilyen témában elávárs volna jó bőven.Mill Jovovicos nemrég készült próbálkozás is sajnos egy gyökér film volt, az sem hozta teljesen amit kellett volna.


17. Mulder87 (2011-03-29 23:46.09) aaaaa
Bocsi elirtam Intruders


16. Mulder87 (2011-03-29 23:45.40) aaaaa - (válasz StormshadoW 15. hozzászólására)
Az Inruderst láttad már?


15. StormshadoW (2011-03-21 20:59.50) aaaaa
Kurvagyenge! de migés kurvajó. Felemás. Nagyon lekötnek a földönkívülis sztorik, főleg ha csinálnak is belőle egy élvezeti értékkel rendelkező filmet. Ilyen téren ez a film nincs túlzottan rendben. Nyaktaposós fojtogatós unalomból kaptam a pofámba eleget, lassú haldoklás, igazi gyönyörű kínszenvedés hogy milyen tökéletesen érdektelenül is lehet ilyen témájú filmet csinálni. Az a baj,hogy a játékidő 90 százalákában mindent mutatnak amire az érdeklődő kurvára nem akarna kíváncsi lenni, én legalábbis magam részéről így voltam vele, Akik a földön maradtak, mit basztak magukkal, miket találgattak vajon mi történhetett, a többiek fasznak nézik őket és az ebből származó konfliktusokra mi a betyár kurva életért kellett a játékidő velejét elpocsékolni. AMi talán izgalmasabb része, az elrabolt faszi hova került, mi lett vele. Ez egy nagyon picsányi kis része a filmnek, viszont üt, keményen! Eddig minden elrablós filmből hiányoltam a földönkívüli űrhajó feelinget, a kisérletek nyomasztó bemutatását, itt ebből adnak rendesen, bár kevés. Az idegen hely ötletes, jól átjön a magányérzet, a zene jól el van találva alá, a földönkívüliek az általános muksó öregemama pofák, de meglepően élethűen néznek ki, amikor meg a műtősztalon mennek a szerkezetek a hátrányos helyzetű ember pofájába, az eszelősen húzós, dúrván néz ki. Tipikusan azt az érzetet keltette bennem,hogy itt nem lennék szivesen. Ez tetszik. Ez a jelenet ami miatt képes voltam osztályozni, meg Rob játékát, nagyon nagy szinész, egész más karaktert alakított most mint szokott, de hát vergődés az egész, semmit nem hoztak ki ebből a filmből. Mostmár végre szeretnék egy olyan ufo filmet látni amiben azt mutatják meg addig ameddig elvárás volna, mert az eddigi felhozatal egyik sem tökéletes, van ami súrólja, de nem az igazi.


14. Az utolso szamuráj (2011-03-17 11:43.28) aaaaa - (válasz Mulder87 13. hozzászólására)
Nekem begyütt,az a kedvencem.


13. Mulder87 (2011-03-17 10:51.44) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 12. hozzászólására)
Épp tegnap este néztem meg újra ezt a filmet. Szerintem az űrhajós jelenet a film leggyengébb pontja. Sehol a fehér vagy kék fény és a szűrke nagy fekete szemű idegenek helyett narancssárga szörnyeket látunk, pedig Travis a kis szűrkékről beszélt nagy fekete szemekkel. A eltérités jelenséget szerintem legjobban az Intruders cimű filmben mutatják be. Attol még a hideg is ráz annyira hiteles.


12. Az utolso szamuráj (2011-02-09 21:39.29) aaaaa
Travis Walton saját elrablásáról írt regényt:jó neki,hogy oly sokra emlékszik...
Mindenesetre ez a film egész kellemesnek mondható,és az a fura dolog,újranézve se véltem öregecskének,avétosnak.A mozi igazi problémája az,hogy csapong a műfajok közt,és ezt a rendezőnek egyszerűen nem sikerült gatyába ráznia.
Van itt dráma,néhol krimi és természetesen sci-fi.Hogy mennyi belőlle a valóság,majd mindenki eldönti maga,persze a film inkább egy bizonyos irányba billenti a serpenyőt.Az atmoszféra néhol remek és a színészekre se igen tudnék rosszat mondani,valamint a zenébe se kötnék bele.
Ami viszont hihetetlen tetszett,természetesen az idegen hajón való történések,ami valóban néhol fájóan kiszolgáltatott és idegesítő érzetet kelt az emberben,ráadásul technikailag sincs miért lehajtani az alkotóknak a buksijuk.Megkockáztatom,minden idők legizgalmasabb percei azok UFO-s filmekben,főleg ha az ember először látja.
Szerethető darab,talán a tempót illett volna gyorsabbra venni néhol.


11. Mulder87 (2010-10-28 23:35.20) aaaaa
Minden idők eggyik legklasszikusabb UFO eltéritését feldolgozó film! Ettől függetlenűl sajnos elég gyengére sikeredett.


10. Pumpedly (2010-04-01 17:16.38) aaaaa
A film nagyrésze elég unalmasra sikeredett, viszont az elrablás élményét a fedélzeten döbbenetes hatást kiváltva jeleníti meg. Elég dúrva az a pár perc viszont a valódi Walton eset beszámolójától elég távol áll.


9. Simix (2009-09-20 11:39.56) aaaaa - (válasz Quantumleap 8. hozzászólására)
Természetesen akkoriban még semennyire. Ez csak egy feltételezés volt, mintha azt mondanám, hogy ha Freddie Mercury még élne, vajon milyen fasza zenéket csinálna a Queen együttes! Tudományos alapja nincsen :-)


8. Quantumleap (2009-09-15 16:01.28) aaaaa - (válasz Simix 7. hozzászólására)
Na jó, de Chris Carter mennyire volt akkoriban ismert?


7. Simix (2009-09-12 00:46.51) aaaaa
Jó kis filmecske ez kérem. Szerintem lehetett volna még fokozni a feszültséget, és ugye bízhatták volna a filmet Chris Carter rendezőre is, hogy tényleg nagyot üssön. Bár gondolom Carter 1993 környékén már javában az X-Akták megálmodásán/valósításán fáradozott, és nem ért rá egyéb filmekkel foglalkozni.

Mondjuk ha mindenféle hangeffektussal és kamerarángatással telerakják a filmet mint manapság szokás, nem biztos hogy tetszett volna, vagyis biztos igen, de akkor nem a film marad meg az emberben, hanem a sok dzsidzsital zúgás. Szóval 93'-as filmként ez nagyon is jó ilyen szempontból, és hát külön öröm a T-1000-es Robert Patrick szereplése :-)

Utánanéztem, tényleg valós emberről van szó:
[link]

És hát hogy el lehet-e aludni tőle, az majd kiderül mindjárt. Remélem így éjfél után már alszanak ezek a genyók, és továbbra is amcsi földön vadásznak a favágókra. Biztos, ami biztos, bekészítettem egy gyúrófát az ágy mellé :)

Arról viszont nem tudok leszokni, hogy a fosatós filmeket késő este vagy éjszaka nézzem. Olyan ez ilyenkor mint a jó pálinka: jobban üt! :D


6. Quantumleap (2009-08-29 17:02.03) aaaaa
Megnéztem. Nem rossz. Amolyan egyszernézös, félig-meddig elgondolkodtató fantasztikus sci-fi. Kicsit féltem azért elaludni utána, pedig 27 vagyok.


5. Metalisten (2009-06-26 18:51.01) aaaaa - (válasz Ruda86 4. hozzászólására)
Na ha nem láttad minek osztályzod! Amúgy nagy film. Persze annak aki szereti ezt a műfajt.


4. Ruda86 (2008-11-21 18:13.30) aaaaa
Én még nem láttam ezt a filmet, viszont egy könyvben azt olvastam, hogy megtörtént események alapján, az elrabolt srác visszaemlékezései alapján készült a film. Állítólag 5 szemtanúja volt az elrablásnak, akiknél a hazugságvizsgáló is azt állapította meg, hogy igazat mondanak. Persze ez nem jelent semmit, valszeg örök homály marad a történet kiléte, de azért érdekes.


3. Flatland00 (2008-03-07 22:13.42) aaaaa
Sztem se volt egy nagy szám én jobra számítottam



2. Jacques24 (2007-09-01 15:32.38) aaaaa
A youtube-on azt olvastam ki sok kommentből, akik ezt véleményezték, hogy sokáig nem mertek sötétben aludni miután megnézték, vagy nem mertek a szüleik nélkül. Szerintem meg nem annyira félelmetes ez a film, sőt én inkább unalmasnak éreztem.


1. Jacques24 (2007-08-28 01:23.41) aaaaa
Láttam ennél már sokkal jobb ilyen témájú filmeket is. Ahogy a férfit elrabolják az erdőben társai szeme láttára, az még izgalmas, de ami az űrhajóban történik az valami eléggé bizarr és érthetetlen. Pont a legfélelmetesebbne kszánt jelenetet cseszték el benne.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKukoricaember, 2022-08-22 18:2729 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk