Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Katonafeleségek
- Mozi Klub, 18:45
Sötét zsaruk 3.
- Film+, 18:50
Levadászva
- Mozi+, 19:00
A szállító: Örökség
- Moziverzum, 19:00
Disco
- Filmbox Plus, 19:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fekete Pákó - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
2022-es választás
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Fogadóóra

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Kull, a hódító aaaaa
Drew Pritchard aaaaa

 

Fórum - Mogambo - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

17. Ava Gardner (2022-10-17 13:16.06)   - (válasz Wilhelm 16. hozzászólására)
Grace Kelly sose volt egy tehetség, nem is azért érvényesült az életben sem.
Azon kívül, h szép volt, kb a vásznon mint egy szellem, nulla kisugárzással.


16. Wilhelm (2022-10-13 15:32.06) aaaaa
Azért engem nem nyűgözött le annyira.
1953-ban készítették, majd 70 éves alkotásról beszélünk, ez az iramán észrevehető, hiszen lomhán csordogál előre, ez az egyik, amire panaszunk lehet, még ha a régi filmek bizony ezt a lassúságot képviselték általában, akadt úgy, hogy ez okés volt, akad olyan is, mikor nem- ezt el kell fogadni. Kalandfilmnek lett lejegyezve, mely egy óra után indul be, válik kalandosabbá a szafari alkalmával.
Inkább a színészi játék az, ami megfoghat, amiben fellelhető némi spiritusz, amire lett kiélezve ez a szűk két óra. Három korszakalkotó színésszel lett megtűzdelve, Ava Gardner, Grace Kelly, Clark Gable.
Filmbéli szerelmi háromszögnek is lehet ezt a hármast nevezni, hiszen közöttük alakulnak ki az érzelmek. Igen, érzelmek, itt ezekről válthatunk eszmecserét. Mivelhogy ekkortájt ezek domináltak, a mérleg nyelve jócskán erre billent, ma már mondjuk ki, az érdekkapcsolatokra, tisztelet a kivétel, meg hát napjaink értékrendje jóval másabb, mint évtizedekkel ezelőtt. Ilyen látásmóddal is érdemes ezt az alkotást nézni.
Szóval Hollywood három arcát láthatjuk, ahol nekem Kelly kicsit kilóg a sorból. Értem én, szerepe ezt a visszahúzódó, szürke kislányt testesítette meg, de nálam elszürkült ebben a mezőnyben. A Golden Globe díja meg érdekes, még ha az Akadémia ezt ezekben az időkben előszeretettel osztogatta, főleg azoknak, akik reflektorban voltak, közel a tűzhöz.
Oké, lépjünk egyel feljebb, Ava Gardnerre, mit is mondhatnék róla, talán azt, hogy jól hozta a dörzsölt nő szerepét, aki oda van a szafari vezetőért. Mindenféle női praktikával szeretné magához édesgetni. Volt jelenléte, ez látszódott, nem lehetett csak úgy sarokba szorítani, tényleg nem volt rossz, de csak ennyit tudok rá mondani, hogy nem rossz, vélekedésem szerint tudott volna még tenni az alakítására egy-két lapáttal, ha akar, de ez így sikerült.
Végül a hármasból Gable, nem túlzok, ha azt mondom, hogy a legerősebb pontja ennek a filmnek. Ő szerepel a jelenetek kilencven százalékában, és hozzáteszem, bizony jól teszi mindezt. Elhittem róla, hogy tényleg egy szafari vezetője, aki képben van munkáját illetően, tudja, hogy mikor mit kell csinálni, neccesebb helyzetek alkalmával is megőrizte hidegvérét. Fellépése pedig vitathatatlanul átjön így képernyőn keresztül is. Aztán még valami, a mellékszereplők, a szavannán lévő segítők nem maradoztak le oly mértékben ettől a három kiemelt színésztől sem.
Az első órahossza az afrikai táborban zajlik, ilyenkor a színészi játék lett előtérbe helyezve, a kalandosabb részek csak ezek után kezdődnek, mikor antropológusunk felvételeket szeretne csinálni a vadonban. A túra alkalmával kapunk egy kis biológia órát is az állatokról, sőt, bennszülött törzsek szintén feltűnnek. Hiányoltam, hogy a túrának nem volt igazán izgalma, ez elmaradt, a szereplők lelki vívódásaira lett téve inkább a fókusz. Mi zajlik le belső világukban, mit érezhetnek a másik iránt, mely ezt a kalandosabb filmet keverte a romantikával.
Aláírom, miszerint az idősebb korosztálynak jobban bejöhet, és főleg a női nemnek.


parfumeshop.hu banner

15. Gabroca (2015-01-22 15:26.32) aaaaa
Hát ahhoz képest hogy 53as elég jó...de mostani szemmel nézve unalmas kicsit. Grace Kelly nem tetszett benne, de ez volt a szerepe...De legjobb a gorilla volt benne, és biztos nem kért semmit...


14. Cima (2014-11-10 18:05.49)   - (válasz Juszuf2 13. hozzászólására)
Jöjj vissza,hiányzol!:)


13. Juszuf2 (2014-08-21 17:50.28)   - (válasz Cima 12. hozzászólására)
Hallgatok mint a sír,remélem minden oké Veled :*


12. Cima (2014-08-21 17:49.15)   - (válasz Juszuf2 11. hozzászólására)
Imádlak,de ez legyen secret...:)


11. Juszuf2 (2014-08-21 17:45.27)   - (válasz Cima 10. hozzászólására)
Te vagy az "babám?" :))


10. Cima (2014-08-21 17:44.47)   - (válasz Juszuf2 9. hozzászólására)
:):):)


9. Juszuf2 (2014-08-21 17:43.25)   - (válasz Cima 8. hozzászólására)
Egyetértek..,és köszönöm a múltkori hiányolást ;)


8. Cima (2014-08-21 17:37.31)  
Igazán kellemes és szórakoztató film,igazi legendás színészekkel a főszerepekben. Grace Kelly és Clark Gable mesés,Ava Gardner pedig maga volt a NŐ.


7. Miss bambi (2012-01-12 10:32.16)  
Egy romantikus kalandfilm a még mindig sármos Clark Gable-el,a titokzatos és tűzes Ava Gardner-el, és a kissé hűvös, szoborszerű de ugyanakkor gyönyörű Grace Kelly-vel.
A majdnem 2 órás film teljes kikapcsolódást nyújt a néző számára, megismerhet egy új világot, egy másik kultúrát, Afrikát, ahol az ember és az állat együtt kel és nyugszik le a forró nappal együtt.
Afrikában megszokott dolog az állatok befogása, akár beteg akár nem, vagy esetleg egy árván maradt egyed megmentése, így tesz Victor(Clark Gable) is aki itt persze különböző cirkuszok számára fogja be a legkülönfélébb állatokat.
Egy szokásos kalandja során az útjába sodorja az igen vonzó, ám de cserfes és szabadszájú Kelly-t(Ava Gardner),aki egy barátjához érkezik a gyönyörű vidékre, csak sajnos a barátja közben elutazik, Ő meg itt reked a kis társasággal, Victor nagy „örömére”.Kelly egy igazi Nő, aki nem kis figyelmet kap a férfiaktól, bájával szinte magaköré csavarja a férfiakat, kivéve Victor-t, aki csak egy flancoló és nagyszájú Nőt lát benne, aki csak egy röpke kalandra jó.Kelly felfedezni véli Victorban a régi,elhunyt nagy szerelmét, tetszik neki az az erő amit a férfi áraszt magából, persze próbálja a maga módján, egy kissé rámenősen kifejezni ezt, de sajnos nem sok sikerrel, mert érzi, hogy a férfi nem látja meg benne az igazán szerethető ám de szíve mélyén igen érzékeny lelkű Nőt.
Időközben egy házaspár is csatlakozik a társasághoz, ahol történetesen a férj jön tanulmányozni az állati hangokat , bájos felesége, Linda(Grace Kelly) kíséretében, aki látszólag nagyon unja az egészet, de Victor jelleme még az ő figyelmét is felkelti ezért elkezd érdeklődni az állatok iránt csak, hogy közelebb kerüljön a férfihez.
Linda férje egy igazán hétköznapi, szinte már unalmas ember aki leginkább a munkájának él, így egyáltalán észre sem veszi, hogy felesége mélyebb érzelmeket kezd táplálni Victor iránt.
Kelly ezt észreveszi, majd a szokásos hozzá illő szarkasztikus megjegyzéseket tesz Victornak a Lindával bimbozó kapcsolatuk iránt, ezáltal csak még messzebb sodorja magától a férfit.Victornak imponál Linda gyengesége, elbűvöli szépsége,és eleinte észre sem veszi, hogy a nő csak kihasználja a helyzetet, hogy végre neki is szentel valaki egy kis figyelmet, mert a férje ezt nem teszi sosem.Még saját maga sincs tisztában az érzelmeivel, leginkább csak sodorja magát az egésszel,lesz ami lesz alapon.Kellynek bár fája a szíve,hogy érzései nem találtak viszonzásra Victort illetően,így el is hagyja a kis csoportot és elutazik,de egy sajnálatos baleset miatt mégis kénytelen visszatérni, így próbál alkalmazkodni, hogy a férfi már nem lehet az övé.
Victor eközben rájön, hogy Kelly-ben mégis csak több van mint amit ő felfedezni vélt benne, így mélyebben is elbeszélgetnek és utána már magától is rájön,hogy ki lenne az ideálisabb partner számára.
És,hogy végül ki nyeri el a szívét a sármos Victornak?
Azt megtudhatja bárki aki megnézni ezt a kis remek filmet, amit a kiváló színészek tesznek feledhetetlenné.
Mindamellett része lehetünk egy igazi Afrikai kalandnak, belecsöppenhetünk 2 órára egy másik világba, nevethetünk és izgulhatunk velük, egyszóval a része lehetünk ennek az egésznek.


6. Miss bambi (2010-05-05 08:58.07)  
Nagyon szertem ezt a filmet,kár ,hogy dvd-n nem lehet megvenni,legalább is még nem láttam.


5. Plunket (2009-11-16 20:56.02) aaaaa
nagyon szerethető,derűs hangulatú film.fiatal,életvidám társaság állatokat fog be az idilli afrikában,miközben a románc se kerüli el őket.a főbb szerepekben legendás szinészek domborítanak,a kaland,a humor,a látvány garantálva.talán a legemlékezetesebb jelenet a majombefogós volt,és az ötlet kiagyalójának hitetlensége,hogy sikerült


4. Vanilla (2008-12-19 08:15.23) aaaaa - (válasz Sanyi 3. hozzászólására)
Arra céloztam!Imádom Afrikát! :))


3. Sanyi (2008-12-13 14:44.53) aaaaa - (válasz Vanilla 2. hozzászólására)
A helyszín sem kutya, ha erre célzol! :))



2. Vanilla (2008-12-13 13:39.06) aaaaa
Nagyon jó film...na és a helyszín!?!


1. Sanyi (2007-08-27 11:13.16) aaaaa
Lehet rossz film az amelyben Grace Kelly és Ava Gardner is szerepel? Ráadásul John Ford rendezte. Hát természetesen nem. A 2 szépséges színésznő majdhogynem elviszi a hátán az egész film. (Najó, ez egy kicsikét túlzás, nem kell lenézni Clark Gable-t, ő sem feleslegesen van a műben.) Na szóval rajongóknak kötelező!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAva Gardner, 2022-10-17 13:1617 hsz
KeresemBernie0504, 2009-07-05 01:375 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk