Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Macskajaj
- Moziverzum, 18:20
Jeges pokol
- Mozi+, 18:50
Az Amazonas kincse
- Film+, 18:55
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Family, 19:20
Eredet
- HBO2, 19:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Szólánc
Asszociáció
Mit hallgatsz most?
Mire gondolsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Elcserélt életek aaaaa
Tordy Géza aaaaa

 

Fórum - A nyomorultak (2000) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

19. Dexter Sitzky (2018-10-09 20:41.00) aaaaa
Nagyon jó film.Csak ajánlani tudom.


18. Az utolsó Filmcézár (2012-06-19 11:25.27)   - (válasz Miss bambi 17. hozzászólására)
Egyetértek Bambino:)
Szerintem hiába erőlködnek az amcsik,ennél jobb feldolgozást nem tudnak készíteni.



17. Miss bambi (2012-06-19 10:42.56)  
Victor Hugo egyik leghíresebb irodalmi alkotásai közé tartozik,és az Én személyes nagy kedvencem is ez a történet.
Az 1957-es adaptáció ,amiben a kiváló és remek színész,Jean Gabin játszott,(remek Jean Valjean volt),szóval az után ez a kedvencem.
Ez a remek 4 részes Francia minisorozat remekül visszaadta a történetet,ami egyrészt köszönhető akkora színészeknek,mint Gérard Depardieu,John Malkovich,Christian Clavier,Charlotte Gainsbourg és a nagyszerű Jeanne Moreau,akinek külön örültem.
Ezen kívül említést érdemel Asia Argento,akinek játéka nagyon tetszett,kiválóan hozta a karaktert,azaz, Éponine Thénardier-t.
Nem írnám le a történetet,mert felesleges is lenne,hisz aki látta tudja,hogy miről is szól,ezért csak azt írom ami az Én meglátásom e film kapcsán.
Dépardieu-re nagyon illet a szerep,a külseje is adott volt hozzá,egy nagydarab erős ember,az elején csapzott külsejű fegyenc,kinek láthatjuk élete során,hogy szép lassan mekkora változáson megy keresztül,végre rendes és becsületes ember lesz belőle.
A minap megint megnéztem,persze nem akarok ódákat zengeni róla,de aki teheti az tényleg nézze meg ezt a változatot is Depardieau,akit én csak úgy hívok,hogy krumpliorrú,és akit nagyon imádok..,szóval a játéka Pazar,kiváló Francia színész,kiváló alakításokkal.


16. Comarca Lagunera (2011-04-16 13:27.25)  
ez egy egész jó megfilmesités, nagyon hosszadalmas a könyv, de azért jó


15. Brundle (2010-09-22 13:30.12)  
Valoban sajátos egy film talán az, egyik legjobb az új évezredben készült francia tv filmek közül. Én mondjuk a Victor Hugo féle alapregényt máig nem olvastam, de ez a film ez szuper lett az első a depardieu malkovich clavier hármas filmjei közül és csak dicsérni tudom. Jo lett a történet is a szereplők is, de nem csak az előbb említett 3 színész hanem a töbi szereplő is bár arra ügyelhettek volna joban is hogy gavrosnak együt kelet volna öregednie a filmel mert akár hogy mint az idő ő ugyan anyi idős volt egészen a filmből való távozásáig. De amugy ezt a bakit leszámitva nincs baj a filmel, olyan amilyenek lennie kell jo és élvezhető csak ajánlani lehet.


14. Florette (2010-04-23 19:20.08) aaaaa
Azok közé tartozom, akik nem kedvelik a kosztümös filmeket, de Depardieu miatt rászántam magam, hogy megnézzem. (Mostanság kapott el valami Depardieu-láz :)))
A film kellemes meglepetés volt, sokkal jobb, mint vártam. Ahogy ti is írtátok, nyilván a jól elkapott hangulat (jó a zene és a helyszínek is) és a nagyszerű alakítások miatt. Depardieu, Malkovich, Clavier lebilincselő és a többiek is megállják a helyüket. (Mariust én sem kedvelem, feltűnően nem illik a sorba, de a többiek olyan sokat nyújtanak, hogy miattuk egész jól el tudom viselni még őt is.)
Ez egy olyan film, amit nem bántam meg, hogy megvettem. Többszörnézős!


13. Fear_boss (2010-03-16 17:07.38) aaaaa
Irdatlan hosszú, de a hangulata miatt abszolút végiglehet nézni kisebb-nagyobb ásítások nélkül. Depardieu nélkül csak +3-as lenne...


12. V.Ramóna (2010-03-06 14:45.59)   - (válasz Jill McBain 7. hozzászólására)
Szia! Na a regény én olvastam, de csak az első részét (a másodikba tegnap kezdtem bele...) Hát igen, vannak jelenetek a könyvben, az biztos, a filmet még nem láttam... Szerinted érdemes megnézni?? (habár leírt pontjaidban arra következtetek, hogy nem volt elég figyelmes a rendező, na de várom válaszod!


11. Dymoon (2009-10-11 20:31.43) aaaaa
Ezt láttam először. A szereplők nagyszerűen alakítottak élükön John Malkovichal, aki szerintem a legjobb Javert felügyelő lehetett. Gerard Depardieu Valjenként nagyjából egy szinten van Gabinnal, Asia Argentot nagyon nem csípem, szerintem taszító nőszemély, bár illett Éponine szerepéhez. Ebben a változatban szerencsére Cosette is lényegesebb szerepet kapott, a másikban nagyon elhanyagolták, szinte jelen sem volt. Christian Clavier pedig a harmadik ász a két nagyágyú mellett. Ritkán lehet valakit ennyire utálni. Én Bourvilt nem tudtam, de Clavier ápolatlan küllemével; csapzott hajával és barnás bőrével olyan, amilyen egy igazi tolvaj, aki folyton pénzt kunyerál, vagy megkésel és úgy rabol ki valakit. A négy részes tévéfilm sokkal részletesebb, mint elődje, mégha nem is rendelkezik a mozifilmek varázsával. Nekem nagyon tetszik.


10. Kárpátaljai srác a FŐKRITIKUS (2009-06-14 00:05.50)  
Én csak olvastam, de biztos jó a film is.


9. Danyi (2009-04-14 18:19.58)   - (válasz Vrick 8. hozzászólására)
Geoffrey Rush és Anthony Perkins:Ők a tökéletes
Javert-ek.Kérdezd csak meg Jill McBaint.


8. Vrick (2009-04-14 12:09.20) aaaaa
Én olvastam a regényt és a filmet is láttam. Azt mondom: érdemes megnézni! John Malkovich-nál jobb Javert-et keresve sem lehetett volna találni! Depardieu is hiteles és nagyon komoly mondanivalója van a filmnek! Bátran ajánlom mindenkinek!


7. Jill McBain (2008-10-26 12:46.31) aaaaa
Van ember, aki olvasta a regényt és EZ tetszik neki? Felváltva végig röhögtem illetve olykor lestoppoltam és körbeszaladtam a szobát, hogy: "bazmegilyennincs! eztnemhiszemel!"

Akkor most pontokba szedve. A teljes hatáshoz eredeti hanggal kell nézni...

1. Éponine, VÖRÖS ESTÉLYIBEN, emós külsővel.
2. Valjean, amint beismeri, hogy nem mint apa szereti Cosette-et. MIIIIIIII? Pedofil vén disznó! És még együtt is alszanak. A kolostorban. Oh, ugyancsak ő megfenyegeti Thénardier-t, hogy ha feljelenti, akkor KINYÍRJA, és ha ő nem teheti, akkor majd kinyírja valaki más. Mivan? Nem is tudtam, hogy Vlajean maffiózó...
3. Marius. BORZALMASAN. RONDA. És idegesítő. És hülye.
4. Gavroche nem öregszik, miközben Cosette felnő... ez valami hobbit lehet.
5. Fauchelevent a barikádon, ahol Enjolras lelövi. MIVAN? Már évekkel előbb meghalt, idős korából kifolyólag...
6. Simplicia nővér, aki ugyebár sose hazudik, nagyjából a legszebb nő a filmben, fiatal, szexi, és állandóan flörtöl Valjeannal. Biz'isten flörtöl! (Mit eszik mindenki Depardieu-n?)
7. Thénardier és kedves neje elég jól tápláltnak tűnnek ahhoz képest, hogy Párizsban milyen csórók...
8. Enjolras abszolút elnéző Mariusszal szemben, ja, és ők is flörtölnek. Enjolras, vaze. A forradalom és a szabadság fanatikus híve, aki soha nőre nem nézett, és akit csak az elvont eszmék érdekelnek...
9. Az, hogy Fantine fekete hajú, már meg se lepett. A barátnője, aki egy személyben Dahlia, Zéphine és Favourite, bezzeg szőke és csinos...
10. Malkovich. Először is, miért rohangál bőrkabátban? Anakronisztikus, és úgy néz ki benne, mint valami eltévedt gestapós. Másodszor: MIÉRT nincs pofaszakálla? Nem véletlenül van agyonhangsúlyozva a regényben, és nem véletlenül van neki _mindig_ a musicalben! 3) Miért jár olyan hajjal, mint Perselus Piton? 4) A beszédmódja (na, ehhez kell eredeti hanggal nézni). Iszonyúan vontatottan és sziszegve beszél. Kb. úgy, hogy öt perc után kedvem lenne megütni. 5) Miért játssza ennyire ellenszenvesnek? Javert akkor működik igazán, ha félelmet ébreszt, de tiszteletet is. Nem gonosz, csak elvakult és előítéletes. Mellesleg, ami a filmből NEM derül ki, a szülei bűnözők voltak, és börtönben jött a világra. Ez azért sok mindent érthetőbbé tesz. Az imádnivaló fekete humorát is elhagyták valahol... és az öngyilkossági jelenet (ami mindegyik filmben rossz, különféle okokból...) itt is el van kúrva. Miért? Azért, mert soha egyetlen rendező sem képes annyit megtenni, hogy ÉJSZAKA ugorjon abba az elcseszett folyóba, egy HÍDRÓL! És nem a rakpartról. Meg nem fényes nappal. És nem lassan, unottan belesétálva a vízbe, miközben valószínűleg azon jár az esze, hogy mikor mehet már sörözni...
Mellesleg pedig akkor jó a jelenet, ha megértjük, miért teszi, és netán még sajnáljuk is.


6. BRICSI90 (2008-10-04 21:02.21) aaaaa
Ez jó sorozat,aminek mind a 4 része izgalmas.Nagy színészek,nagy alakítások.Depardieu és Malkovich mint Jean Valjean és Javer.Az elején még tegezi,de a végére már magázza,mert tiszteli.Nekik való szerep.Nagy az ellentét.Sok évet átölelő történet.Claviar karktere is jó.Aljas,pénzéhes.Az utolsó rész szomorú.Javer öngyilkos lesz,Valjeant elviszi a betegség.


5. Csernakakos (2008-08-26 23:16.10)  
Vá ezt holnap meg kéne néznem. Semmi kedvem hozzá. :(
Pedig régebben mindig elolvastam a kötelezőket, most itt van filmen, de így se jó! XD


4. Delpiero (2008-08-09 22:26.03) aaaaa
Színházgab verhetetlen az egykori Vikidál féle verzió ,de fílmen ez nagyszerű feldolgozása a francia mesterműnek.


3. Orfeusz (2007-12-12 08:44.37)   - (válasz Edhi8 1. hozzászólására)
Igen, ez igaz, de azért a Jean Gabin/Anthony Perkins-féle változat is említésre méltó ...



2. Alminar (2007-08-30 20:18.48)   - (válasz Edhi8 1. hozzászólására)
egyetértek, ha Mariuszt nem az a pasi játszaná, tökéletes lenne..


1. Edhi8 (2007-08-26 13:57.50) aaaaa
Az biztos, hogy ennél fantasztikusabb feldolgozása nem készülhet ennek a remek történetnek. A színészeket mintha csak erre a szerepre találták volna ki. Egyedül Mariust játszó színésszel nem vagyok kibékülve:S De Clavie, hihetetlenül illik a figurához ahogy Malkovich az etalon Javert felügyelő. Nagyon elkapták a hangulatot. Le a kalappal. Az amerikaik nagyon besültek a 98'as próbálkozással. Gyönyörű film!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekDexter Sitzky, 2018-10-09 20:4119 hsz
Bakik,hibák a filmbenMiss bambi, 2011-04-01 09:033 hsz
Melyik Depardieu legjobb filmje?McPanka, 2010-09-24 20:584 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk