Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hat hét
- Cinemax, 16:30
Paranoia
- Film Café, 16:45
Palimadár
- Moziverzum, 16:55
Meg - Az őscápa 2: Az árok
- HBO3, 17:05
A jó, a rossz és a csúf
- AMC, 17:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
szólánc tudósokkal
A hamisító (2014) - Vélemények
Marsra magyar! (sorozat) - Vélemények
Hiányolt fórumozók!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Lúdas Matyi aaaaa
Laura Dern aaaaa

 

Fórum - Transylvania - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

9. Jason1 (2013-10-11 10:18.23) aaaaa
Mestermű!


8. Panyolai (2011-04-11 18:37.30) aaaaa
Főleg Asia miatt néztem meg. A hangulatára kettősség jellemző; a zenék feldobják, viszont az eléggé lehúzza, hogy Erdély legcsóróbb oldalát/lakóit emelik ki. De egyszer mindenképp meg lehet nézni; Asia és a "Csángálót" alakító arc nem rosszak, érdekes a hangulat, és a vérpezsdítő nóták között hallhatunk magyar népdalokat is Palya Bea előadásában. Erdély kultúrális sokszínűségét mondjuk elég sarkítva sikerült érzékeltetni...



7. Stickfa (2011-04-08 22:31.37)  
Francia film, ilyen címmel!!!
szégyen!!!


6. Kék kereszt (2009-11-01 22:00.06) aaaaa
Zingarina Erdélybe utazik,hogy rátaláljon arra a férfira,akit Franciaországban szeretett.Barátnőjével Marie-val útra kel,hogy megkeresse a zenészt.A testestül lelkestül megélt kutatás eredményre vezet.Rálel egykori szerelmére,aki vissza utasítja.Elzavarja barátnőjét,és így a fél őrülten magára marad.Fájdalmát csillapítandó lassan egybe olvad az őt körülvevő közeggel.A szakítás fájdalma és a gyógyulás folyamata egyben harcként is értelmezhető.Az érzelmi démonokkal való harc már már az ördögi megszállottság határáig repíti.Megismerkedik egy titokzatos férfival,Csangolóval,akinek a magányos vadakat idéző szabadsága,és közös vándorlásuk talán a feloldozást,és egy új élet reményét jelentheti.A lány a tenyerére egy szemet rajzolt.Ennek nagy jelentősége van.Az ujjain 10 gyűrű.Ez 10 évet jelképez.Ennek komolyabb jelentése nincs a film folyamán.A két színész között ritkán látott energiák feszülnek.A vonzások és taszítások kémiája tökéletes.Zingarinát legjobban egy Mustanghoz bírnám hasonlítani.Olyan mint egy betörhetetlen vadló.Csangoló sem bír vele.Mindig megmondja a véleményét,káromkodik,és verekszik.Minden alkalmat kihasznál,hogy beszóljon társának.A filmben sok vicces jelenet és párbeszéd is van.Pl a biciklis jelenet,vagy amikor Csangoló részegen táncol és szétveri a fején a sörös üvegeket.A film befejezése szép volt.Megszületik a közös gyerekük.Zingarina fekszik az ágyon és magához öleli a csöppséget,és szépen mosolyog.Tony Gatlif ismét nagyot alkotott.Lassan megszokottá vált Kusturica-utóízt hagyva maga után.Zingarina szerepében Asia Argento látható.Hitelesen és nagy átéléssel játszotta el a szerepét.Rendkívül tehetséges színésznő.A filmográfiáját érdemes megnézni.Első szerepe a Démonok 2. része volt.Legutóbb a Diamant 13 ban szerepelt együtt Gérard Depardieu val.Birol Ünel viszont nem lett felkapott színész.3 filmben szerepelt összesen.A filmet vegyes fogadtatások érték.Pedig nagyszerű.Van mondanivalója.A Transylvania lényege.Van úgy,hogy valaki útra kel,hogy megkeressen egy számára fontos embert.Azonban egy idő után,rá kell döbbennie,hogy a kutatás célja lényegében önmaga megtalálása.Maga az utazás sokszor ugyanolyan fontos,mint az úti cél.


5. Sandra (2008-06-08 14:11.26) aaaaa
Jobban is bemutathatta volna a román és erdélyi kultúrát,ennek ellenére nem rossz film.Zavaros a története,logikátlan lépésekre határozta el magát Zingarina,amire nem volt sok magyarázat.Unalmas volt a film,de egyszer meg lehet nézni,arra elég,a zene legalább jó volt a filmben.Asia Argento jó színésznő,jól is alakított,neki való a szerep,csak a történet nem volt a legjobb.


4. Fémszívű (2008-05-30 02:08.47) aaaaa
Szerintem ez egy nagyon gyenge film lett. Értelmetlen, és unalmas film. Kár érte, mert igazán érdekes témával inditott. De aztán átment valami eszméletlen zagyvaságba.


3. Inconnue (2008-02-08 17:25.18) aaaaa
Ebből a közegből, kultúrából, történetből és zenéből egy igen gyenge filmet sikerült csinálni. Erőlködő, modoros, bűn rosszul van fényképezve, pocsék beállításokkal, sokszor röhejes vagy bántóan gyenge párbeszédekkel. Semmi nem jön át az igazi Transylvániából, és ennek a történetnek a súlyából. A zenén és a közegen kívül élvezhetetlen. Még az önmagukat játszó helybélieket is sikerült elrontani. Borzasztó szenvedés! Nem olyan régen láttam egy román filmet, a címe az volt: Hogyan éltem túl a világvégét. Ajánlom, nézzétek meg azt. Mert ott minden hiteles. Nem ilyen MŰ, mint ez az egész. Ez olyan, mintha valaki könyvből akarna megtanulni úszni a szárazföldön. Nagyon sajnálom, nekem kemény csalódás volt. Igaz, Erdélyen, Kusturicán és jónéhány, hasonló (valós és film)történeten edződtem. Mindenkitől bocs, akinek tetszett.



2. Zseke2000 (2008-02-03 20:18.18) aaaaa
az egyik legjobb amit lattam.hozzateszem voltam egy parszor erdelyben.


1. Laslow (2007-08-23 17:15.41) aaaaa
Kb. azt adta, amit vártam tőle, csak egy hajszálnyival gyengébben. Hiába sok és jó pl. a zenés rész, hiába durva a lelki összeomlás, valahogy valami még hiányzik a teljességhez. A humoros részek hibátlanok, talán azokból kellett volna egy picivel több.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekJason1, 2013-10-11 10:189 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk