Tiszta méhpempő tudnivalók + rendelés
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Mi köze ennek a szerelemhez?
- HBO2, 12:00
Az ügynökség
- Viasat Film, 12:00
Hazudj velem
- Cinemax2, 12:20
Táncoló talpak 2.
- Film+, 12:30
A Quantum csendje
- Mozi+, 13:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Versek!
2022-es választás
Andorai Péter - Vélemények
Renée Zellweger - Vélemények
Hank Azaria - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Élő bolygónk aaaaa
Christopher McDonald aaaaa

 

Fórum - A békés harcos útja - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
48. Vmiso (2022-08-24 19:20.31)  
Erdekes film, amolyan mentálhigiénés dolgokkal megspékelt sztori. Vannak értékes dolgok, de talán kicsit sok is a súlykolás.

Jó volt nézni, de annyira mély nyomokat nem hagyott, mint amilyet talán hagyhatott volna.




47. Türkiz (2022-02-08 18:48.55) aaaaa
Bennem nem hagyott mély nyomot, habár sokan dicsérik.
Össze szedtek egy csomó hatásosnak ítélt idézetet, ha illett a sztoriba ha nem és ezzel tele tömték a filmet. Sem a fiatal csávó, sem az öreg játéka nem győzött meg túlzottan. Arra se igen kaptam választ, hogy mit keresett a tetőn az öreg. Voltak zavaros dolgok benne. Vagy lehet már csak én aludtam be félig rajta...



46. Jonnyk (2021-02-02 22:25.53) aaaaa
kötelező darab!


45. Darmah (2020-10-12 21:35.54) aaaaa - (válasz Kék kereszt 42. hozzászólására)
Elég jó,majdnem tökéletes komment...


44. somliv (2019-09-20 17:26.17) aaaaa
„Az út tesz boldoggá, nem a végcél” Talán.. Részben.. Ez így rendben lehet.. Bár… Ki tudja ??!
Szókratész tanai, motivációs filozófiája, inspirációs beszédei figyelemre méltóak, pont ennek tükrében, hogy ő egy ifjonc csiszolatlan, elégedetlen, kezelhetetlen tornász fiút készítget fel a suhanó életben való boldogulásra.. Nick Nolte erre a szereposztásra jobb nem is lehetett volna – ő vette vállára a feladatot, és adta meg a nézőnek, amiért érdemes leülni a képernyő elé. Legyünk reálisak, mert a vége amcsisra kerekedett ki, ezért nem öt csillag. Mondanom sem kell, hogy 1 sikert több száz kudarc előz sokszor meg, de a meghúzódó közlései által ez a film vonakodásra okot azért nem adhat nekünk.
„Mi vagy Te ? – EZ A PILLANAT!”


43. Anarki (2019-01-01 22:34.39) aaaaa
Aki tud párhuzamot vonni a saját tapasztalatai és a film közt, az imádni fogja.
Nekem is van hasonló dolog az életemben, ugyanakkor nekem is volt némi hiányérzetem.
Idei elsőnek jó volt!
7/10


42. Kék kereszt (2016-09-30 13:03.53) aaaaa
Iszonyat hatásvadász film..Többen ajánlották,hogy milyen jó,így meglestem.Nem bántam meg,1x simán el voltam vele,de nálam nem érte el a kellő hatást és a végén hiányérzetem is támadt..Igaz történet adta az alapot,a készítők pedig szépen ki is színezték ahogy azt kell..Konkrétan a 2 órából kb másfél óra elmegy az egóra.A maradék fél órában gyorsan lezavarták magát a lényeget..és minden mást.Aki már robbant le valamilyen körülmény miatt..az jól tudja,milyen kurv..nehéz összeszedni magát az embernek..Legyen az sportoló,vagy csak egy átlag ember.Piszkosul megszenvedi mindenki..és csak a legerősebbeknek sikerül újra talpra állniuk,hogy egyáltalán felbírjanak kelni az ágyból,sétálni tudjanak..és így tovább..de az odáig vezető út igazi pokoljárás..Minden napért,hétért,hónapért,évért..keményen meg kell harcolnod..küzdened kell..soha nem szabad feladnod!Düh,harag,fájdalom,kétségbeesés,félelem..sötét gondolatok..minden játszik..de ezeket le kell győznöd,mert ha nem sikerül,véged..Az elme és a lélek harca ez..És pont ezeket a fontos dolgokat csak felületesen érintették és elkapkodva,összecsapva mutatták be nekünk..Pedig pont ez lett volna a legfontosabb.Itt hipp hopp ment minden..A vége nyálas giccsparádé,ha igaz történet alapján is készült.Két pozitívumot tudok megemlíteni.Elég mély,velős igaz,elgondolkodtató mondatok,magvas gondolatok vannak benne,melyeket érdemes megfogadni.A másik pedig Nick Nolte,aki most is nagyot játszott.Hogy ki volt ő?Talán egy őrangyal,vagy maga a lelkiismeret vagy bárki,bármi más.Nem is ez a fontos,hanem az,hogy volt.


41. Galvatron (2015-02-08 16:17.01) aaaaa
Szerintem jó volt.


40. Tom Potier (2015-01-25 18:10.46) aaaaa
4/5 nálam!

Miért?

Anno láttam filmet. Nem teljesen fogott meg, de elgondolkodtatott. Utána néztem, aminek köszönhetően megvásároltam a filmünk alapjául szolgáló könyvet is.
Elkezdtem olvasni, de pár tucat oldal után felhagytam vele. Túl tömör, és nyers volt a mondanivalója, nem tudtam befogadni a tartalmát.

Hónapok elteltével újra a kezembe fogtam. A kórházi ágyamban máris könnyebben ment az olvasás. Nem az extra szabadidő miatt, hanem a betegágyba vezető út(alias történések, és azok okai&okozatai) által.

Egy megtört, kétségbeesett, hite vesztett, félelmeivel küszködő olvasó/néző könnyebben át tudja érezni, egyszerűbben fel tudja dolgozni az olvasottakat/látottakat. A megértés is ösztönösebben fog menni a saját világunk, annak érzései, és gondolatai segítségével.

Mindenkinek mást fog adni egy ilyen (remek)mű.
Nekem erőt, és hitet adott az újra kezdéshez!

Nem szabad azokat kritizálni, akik unalmasnak, semmitmondónak tartják a Békés harcos útját. Nem egy Szent írás/film, nem kell mindenkinek oda+vissza lennie érte.
Akinek viszont tetszett, annak csak ajánlani tudom Dan Millman műveit, köztük Szókratész utazásait, ahol megismerhetjük Dan mentorának életútját.

Nincs más hátra, mint előre! ;)


39. Darmah (2014-06-20 17:30.08) aaaaa
Teljesen hiteles a film és aki egy kicsit is foglalkozott már a témával--azaz ébredezik-az tudja miről is van szó ...aki lehúzta a filmet az egyelőre még teljesen "vak" és a káprázat és illuzió hatása alatt van még azaz fél ,aggódik és ideges és reménykedik és a legfontosabb ,hogy nem ÉL! Mert élni azaz megélni csak a jelenben lehet.Egy film a tenerentúlról amely nekem olyan volt mintha Eckhart Tolle olvastam volna ...aki kételkedik az nézzem utána ,hogy minden alap mű és szent irat és metafizikai óriások-- a magyar Hamvas Béla pl--És a leszületett avatárok Buddha vagy éppen Jézus is mind erre tanítottak többek között ,hogy tanulj meg jelenben élni és ne az elmédben és annak rabjaként és szenvedőjeként és félelemben.Mert a félelem mindenkit utólér előbb- utóbb de a közelgő halál formájában mindenképpen.Aki nem értette addig nézze amig meg nem érti mondandóját a saját épülése végett.Vagy vegyen egy Tolle könyvet ha mai szerzőt akar.De lehet a "másik utat" is választani!


38. Tyuki (2014-04-29 19:39.05) aaaaa
Mi ez a fos majdnem felakasztottam magam a film közepén olyan unalmas.............fúúúúúúúúúj


37. Beszko (2013-07-16 19:31.50) aaaaa
Nagyon tetszett ez a film.Roppant inspiráló volt.Volt mondanivalója ami motiválja a nézőt.Szerintem a színészi játékkal sem volt gond és a sztori is rendben volt.Nekem nagyon bejött.


36. AlekSeJ (2013-04-20 09:24.15) aaaaa
Ez a film kábé olyan volt, mintha egy napi facebook falat végig olvasok olyan okostojások irományaival telebaszva, akik okosnak hiszik magukat, plusz linkelik is a faszságot. Szerintem, ha nem könyvadaptáció ez a film, simán sokkal jobbat ki lehetett volna ebből hozni, kihagyva a filozofálgatást, meg a repkedéseket, és a ki tudja már hol tartunk vizionálásokat. Ha csak szimplán egy lelkileg erős srácról szól ez az egész, aki talpra áll a baleset után, tetszene. De így? Nolte ki a jó ég volt? Nem derül ki róla semmi, csak annyi, hogy fél pillanat alatt felugrik egy tetőre, és az, hogy a netorianos idézetgyűjtemény a fejében van. Annyira, de annyira okádok az idézetektől, mert valaki olvas egyet, lát benne fantáziát és máris posztolja a közösségi falára, aztán lát még egyet, és azt is megosztja a nagyérdeművel. Itt ha csinált valamit a srác, nolte barátunk benyögött valami frappánsat, danny boy bámult, mint egy szexuálisan frissen felvilágosult tinédzser, aztán fél pillanat múlva már triplákat forgott a gyűrűn, mert megszabadult a káros démonjaitól. Lehet jól megcsinálni egy filmet könyv alapján, és biztos lehet ezt a filmet is szeretni, csak nem nekem. A srácnak elismerés, tényleg, de ahogy előttem írták, nem derül ki semmi, sem az olimpiai indulás, sem nolte kiléte, az meg hogy én guglizzak, ahhoz fölösleges volt végig kínlódnom ezt a két órát. És valaki mondja már meg, hogy többszöri megnézés után még mi újat tud mutatni az embernek ez a film? Mit nem lát meg benne elsőre, másodjára, harmadjára, sokadjára? Én remekül elszundítgattam rajta, szóval ha azt nézzük rám is hatással volt.
Két csillag, nekem nem jött be.


35. TLJones2010 (2013-04-02 10:32.36) aaaaa
Nos ha valami könyvadaptáció akkor egyből hasra kell magamat dobnom mer akkor csak jó lehet vagy mi a franc? Ezt csak úgy a husirebeka ostobácska kis megjegyzése miatt margóra..

Szeretem az ilyen jellegű filozofikus drámákat, mert nem csak bambulsz mint a hülyegyerek hanem használod közben az agyadat is..viszont nem értem h miért kellett ezt a filmet így összebaszni..az engem hol érdekel hogy egyébként a Nolte biztos hogy nem csak a kèpzelet szüleménye volt mert hogy az ő útjáról is kijött a könyv...ez a filmből nem derül ki pedig elég sokan(mondjuk a nézők 98%-a) tudni akarták szerintem a film végén hogy a srác agyszüleménye a Nolte vagy mi van..az se derült ki hogy az olimpiai selejtezővel mi lett az hogy nemzeti bajnokságot nyert baromira semmitmondó info az olimpiához képest..mondhatnám ki kérdezte h mi van a nemzeti bajnoksággal holott az egész film az olimpiára való kijutás vágyáról szól..kijutott vagy sem? A film alapján mondja meg valaki ne a googlet nyomkodjuk..;). Nem értem miért szarták így el a film végét!


34. Mozsika (2012-11-29 16:32.30) aaaaa
Hol is kezdjem?
Nem vártam sokat a filmtől. Az a helyzet hogy a filmvilág tele van ilyen témájú filmekkel, így elég sok alkotás juthat az ember eszébe. Persze mindegyiknek megvan az egyedisége, és a pozitív töltete.
Az elején még röhögtem a sablontengerbe fulladt párbeszédektől, amit Nick Nolte és a srác levágtak a benzinkúton. Eléggé tucatmozis volt. De aztán összeszedte magát egész jól az alkotás. Éreztem benne az erőt, és a pozitív töltetet. Nagyon tetszett a rendezés is azzal a sok belassítással, és a torna része is rendben volt. A baleset utáni felépüléstől kezdett leginkább megragadni ez a vizuális vadállat. Ami még nagyon tetszett az a bölcs része. : Nem a végcél a lényeg, hanem az oda vezető út!
Mindent összevetve jó és tanulságos film, jó rendezéssel és látványvilággal. Ajánlom mindenkinek.


33. Anwar (2012-01-22 21:06.44) aaaaa
Én sok mindent ami elhangzott a filmben megfogadtam és valóban egy boldogabb életet élek azóta ráadásul a hölgyeknél is sikeresebb vagyok e miatt. Hülyén hangzik de tényleg így van. :D
Amiket tanultam belőle:
Nem azok vagyunk amiket gondolunk magunkról,hogy vagyunk vagy amit mások gondolnak rólunk nem szabad azonosulni ezzel.
Nem a végcél a lényeg hanem maga az út.
Az élet egy utazás egy kaland élvezd ki de ne habzsolva.
A pillanat és a jelen a legfontosabb.
Ez szerintem mindenkinek tudnia kell. Mindenkinek melegen ajánlom aki boldogtalan és nincs rá igazán nyomós oka (pl:AIDS-es). Nem csodaszer ez a film de hasznosak tudnak lenni ezek a dolgok.


32. Variocsana (2011-12-11 17:36.06) aaaaa - (válasz Variocsana 22. hozzászólására)
Ember volt Szok, létező -nemrég jelent meg az ő útjáról szóló könyv.

Azóta megvettem ennek a könyv változatát, a film csak halvány, tömör vázlata annak.


31. Golyalab (2011-11-22 20:29.54) aaaaa
Szóval Nick Nolte karaktere ontja magából a bölcsességeket,a vége felé már a srác is..én meg néha éreztem hogy lefejelek valamit.Néha nem mondom,tényleg elhangzanak olyan mondatok,amiken érdemes elgondolkodni,de többségében ezektől a filozofálásoktól a falnak megyek.
És igaz történet ide vagy oda,én személy szerint untam a filmet.Victor Salva horror rendezőnek nem rossz,de itt nem nagyon van amiért meg lehetne a dicsérni.
A film végén mikor a srác lelassitva végzi a torna gyakorlatokat,háttérben meg szól a patetikus hangulatot teremtő zene...az ilyenekért joggal lehet kritizálni az amcsi filmeket.


30. Krisz papa (2011-06-18 03:56.05) aaaaa
"A harcos nem attól harcos, hogy feladja, amit szeret, hanem, hogy szereti, amit csinál! Egy jó harcos nem tökéletes, nem győz mindig, nem sérthetetlen. A jó harcos nagyon is sebezhető. Ez teszi igazán bátorrá! A harcos cselekszik, csak a bolond sír! Nincs olyan, hogy kezdet és vég, csak a tett van!"
Nem ragozom sokáig! Kész élmény számomra ez a film! Filozófikus, eredeti, átérezhető, felemelő, elgondolkodtató! El lehet gondolkodni azon, hogy mi hiányzik egy átlag 21.századi fiatal lelkéből! Nézze meg mindenki, talán tanulnak belőle!


29. Esza (2011-05-17 01:58.16) aaaaa
6* nagyszeru"!


28. HusiRebeCca (2011-04-29 01:29.54)  
Sziasztok! Olvasgattam a kommenteket és hűha... Aki szerint ez elcsépelt az tényleg nem érti. Először is ez egy könyv! Azért csináltak belőle filmet, hogy az olyanokhoz is eljusson akik csak a filmekben láttak még könyvet(am. könyvben sokkal jobb)... És elcsépeltnek nevezni!? Az életről szól, mindannyiunkról! Szólhatna beszélő mosómedvékről, életrekelt muffinokról, vagy egyéb nem elcsépelt dologról. Ha valaki nem a valóságra vágyik, ne igaz történetet nézzen.


27. DInnyetimi (2011-04-14 09:55.55)   - (válasz Thequest82 26. hozzászólására)
XD Tudod te azt! :)
Egyébként meg a felvétel szünetében abban melegít ebédet a rendező. :)


26. Thequest82 (2011-04-13 16:01.57)  
mikro?a mikro sütő hogyjön a békés harcos című filmhez?


25. Sakamaru (2011-02-27 14:10.07) aaaaa
nagyon tetszett!!! tanulságos!


24. Ricsi994 (2010-11-20 21:41.08)  
A film tényleg nem rossz, sőt tényleg szép abból kifolyólag, hogy igaz történet alapján iródott, és mondani valója is van, ami viszont nem minden mivel ez irtóra elcsépelt, mármint a mondanivalója, és nekem hiányzott némi eredetiség az egészből... Az egyetlen ténylegesen odarakott tanitási mód az öreg részéről is az volt, mikro 3 órát gyalogoltak 1 kőért..


23. Gigi910 (2010-07-31 16:54.18) aaaaa
Gyonyoru a film,a mondanivaloja,én megértettem ,én teljesen oda vagyokaz ilyen ténaákért...és a foszereplo is cuki :)


22. Variocsana (2010-05-25 17:21.17) aaaaa - (válasz Reira92 21. hozzászólására)
Szerintem ahhoz a könyvet kéne elolvasni -és van folytatása, mert Dan nem lett boldog a győzelemtől, egy hawaii sámánhoz ment, akit az öreg emlegetett -a könyvben legalábbis állítólag.
Miért számítana, ki volt ő? Egy ember, aki felébredt. Mindenki lehet olyan.


21. Reira92 (2010-05-25 15:13.18)  
Ami azt illeti nekem számítana. Szal ha valaki tudja hogy mi lehetett az öreg az írjon :D



20. Variocsana (2010-05-20 16:55.20) aaaaa - (válasz Reira92 19. hozzászólására)
Számít? :)


19. Reira92 (2010-05-20 16:42.15)  
Szerintetek ki vagy mi volt az öreg ? Ember volt egyáltalán ? Mi lehetett ? Mi a véleményetek ?


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekVmiso, 2022-08-24 19:2048 hsz
KérdésekCsillámpala, 2008-01-04 22:463 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk