Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
22 Jump Street - A túlkoros osztag
- HBO2, 04:05
Az utolsó rítus
- Paramount Network, 04:20
Zoolander, a trendkívüli
- Mozi+, 05:00
Vágyak nyomában
- Filmbox Extra HD, 05:15
Édes, mint a pite
- Mozi Klub, 05:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vámpírok harca aaaaa
E. O. Chirovici aaaaa

 

Fórum - Mézengúz - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4
101. Dexter Sitzky (2019-07-05 23:54.44) aaaaa
Aranyos,szerethető animációs mese,alapjai-ban egyszerű,de könnyen vehető.


100. Bertu (2016-02-08 13:05.24) aaaaa
A rajzok, a színek jók, de a történet, hogy egy méh bepereli az egész emberiséget, az elég szánalmas.


parfumeshop.hu banner

99. Koppimester (2013-12-27 23:50.28) aaaaa
Én nem tudom, hogy ugyan azt néztük-e, de szerintem ez egy elég szánalmas mese (és még finoman fogalmaztam). Az alap story egy rakás kutyakakinak sem megy el. A megformált rovarok meg hát, atya Úr Isten! Egy rovarnak 3 pár azaz 6 lába van! Nem 4! Most mondhatjátok, hogy ezen hülyeség felháborodni, de nem az. Így lett az a tévhit, hogy az őz a fiatal szarvas ésatöbbi ésatöbbi...
Alig láttam belőle 20 percet. Ez a röpke idő arra elég volt, hogy a két ünnep között ne keljen fodrászhoz mennem, mert tövestül kitéptem mindet... Pedig milyen szép és dús hajam volt. Hm. Talán ezért beperlem a filmet. Vagy talán a paróka készítőket, hisz mi jogon gyárthatnak olyan formájú hajat mint az enyém!


98. Picilány88 (2013-12-27 20:12.21) aaaaa
Nekem bejött, persze abszurd a sztori de szerethetők a karakterek, és vannak benne jó poénok. Aranyos kis mese. 10/7.


97. Hunarin (2012-12-13 16:18.17) aaaaa
A mai animációs korszak egyik legszebb példája.


96. Johnnyapa (2012-08-16 17:29.28) aaaaa
Mese...ennyi és nem több.Felesleges szerintem a figurák és a környezet élethűségét számon kérni mert nagy valószínűséggel nem az volt a cél.Mese...akár szólhatna rólunk emberekről is.Hiszen mi is vagyunk világszinten több 100 milliónyian akik gürcölünk nap-estig,aztán mások aratják le a hasznot.Ha így nézzük,kicsit(kicsit???)rólunk is szól,emberekről.Mese....bár én elhiszem hogy a humor azon fajtája ami megjelenik a filmben nem túl népszerű,sőt sokak számára kissé érthetetlen.Eleve nincsenek sza.os-fin.os poénok,meg hát ennek a N.Y.-i humornak az a fajtája amit Seinfeld is űz soha nem volt nagy tábora hazánkban.Hiába,aki igazán érteni szeretné annak oda kellet volna születni.Nekünk marad a sejtése annak amit egy-egy poénnal mondani akar.Kicsit olyan mint a Monty Python...van aki halálra röhögi magát,van aki csak nézz hogy most mi van??? Mese...és mint ilyen elsősorban nem nekünk,felnőtteknek szól.A gyerekek pedig imádják,én személy szerint legalábbis még nem találkoztam olyan gyerkőccel akinek nem tetszett volna.Mese...egy nagyon jó mese.


95. Egyszerűsrác80 (2012-03-21 22:57.37) aaaaa
Újra megnéztem.De álláspontom nem módosult.Ez egyátlagos darab a Dreamworks műhelyéből.A kidolgozás néhol bejön,néhol nem,a kocsik megjelenítése baromi eltúlzott,mondhatni gagyi.Lehet,ez nem igazán zavarómásnak,nekem igen...
Barry amúgy jópofa fickó,egyszerű.Csak nem gondol bele mit tesz.A mozi a 'minden mindennel összefügg" dolgot mutatja be.Tessék,igaza volt az ügyvédnek is,nem? 'Ez a természet rendje.Meg fogja bánni".Stimmel...
Mesei az egész,a világnem így működik.Persze,szórakoztatni akar.de nem mindig jön be.A vizuális poénok persze ütnek(mondjuk a motortérben kapásból kinyiffanna a zümi,nem baj...),van lassítás,ami hatásos,és nem is igen volt még DW mozi,ahol nem alkalmazták.A repülő lerakása a kifutóra viszont már nagyon necces,de tényleg.Legalábbis nekem.A szóviccek meg néhol már inkább fárasztottak,hasonlóan a szintén harsány látványvilágú Cápameséhez.De ott a dolgot kompenzálja a jópofa ötlet.Az viszont klassz,hogy a méhek társadalmába betekintést kapunk.Az emberek ábrázolása vegyes,elég karikatúraszerű,habár Wanessa még így is oké.Ray Liotta szerepeltetése telitalálat,Stingnek is örülök/bizony az a fránya valódi név...:)),Larry King is fölbukkan-mekkora poén már:) John Goodman az ügyvéd szerepében okoz derűs perceket,az ő megjelenítését is eltalálták.
Tehát meg lehet nézni,szórakoztató is tud lenni,a képi poénok ülnek,a verbilisok egy része nem.A zene elmegy,a dalok passzolnak a filmhez.


94. Semprini (2012-03-21 14:27.47) aaaaa
Talán az első olyan animációs film, ami nem annyira a rajzstílussal, történettel és képi humorral nyűgöz le, hanem a verbális poénokra megy rá. Ilyen elképesztő poénsűrűséget még normál vígjátékoknál is nagyon ritkán tapasztal az ember. A rengeteg szóvicc egymást éri, szinte minden mondatra jut valami apró szellemesség, ami gondolom, nem kis részben a fordító érdeme, hiszen ugyebár mint tudjuk, nyelvi humort, szóviccet más nyelvre átültetni gyakorlatilag lehetetlen.
Az animáció színvonala ehhez képest nekem nem igazán tetszett, ennél még a legelső CGI-rajzfilm, a Toy Story is szebben volt megrajzolva, de említhetném a szintén rovarfőszereplős Egy bogár életét vagy a Z a hangyát is, amik szintén köröket vernek rá látványban. De mint mondtam, itt nem is ez volt a lényeg. A sztori még elborultabb, még valószerűtlenebb mint a L'ecsó esetében, de egy idő után az ember már nem akad fent olyan apróságokon, mint hogy a méhek valójában nem is sárga-fekete csíkosak, vagy hogy elvileg nem lehetnének hímneműek a méhszereplők, hiszen az összes dolgozó méh nőstény (csak a királynővel ellentétben ők terméketlenek). Szóval logikát és realitást nem szabad keresni a filmben, viszont másfél óra térdcsapkodós mókának ragyogóan megfelel.


93. Egyszerűsrác80 (2012-03-21 12:52.09) aaaaa
Igazából jópofa ...mese.Igen,hisz a sztorija olyan szinten van,hogy...Bár olvastam én mesét,amiben meg a kislány dumcsizik a méhekkel.Jópofa volt.A Mézengúz van,mikor vicces,van mikor kínos,de végig lehet nézni.Azért a tárgyalás már abszurd,de mégis vicces.Kevésbé,hogy egy méh belehabarodik az emberbe.Az összes méhes poént ellövik a moziban,de Ray Liotta megidézése,vagy Sting(találó,nem??) igazán rendben van.A Micimackós poén is,viszont a torkos maci ábrázolása még egy full animációs közegben is béndzsa számomra.
A helyzet az,hogy talán a készítők maguk se tudták,mely irányba menjenek,és így a Bee Movie elég suta.Paródiának nem erős,pedig abban nagyon ott van a stúdió,mesének meg nem igazán mese.A szereplők amúgy jópofák,és szinkronosan jobban be jön.A dalok sziruposak,no de mit várhatnánk itt nem?Az animációnem rossz,a horgászó kisfiú a logóban ismét megjárja...De nem ad igazán maradandót a film.Kár,pedig a Dreamworks filmjeit általában bírom.Ez egy közepes mozi.


92. Berther (2011-12-28 15:33.55) aaaaa
szerintem aranyos, és azért ennyire nem unalmas


91. Norbii92 (2011-12-28 14:25.00) aaaaa
Még régebben láttam a Mézengúz-t, de tegnap újra megnéztem! Abszolút jól sikerült és szórakoztató kis animációs film! Amelynek amúgy a története tényleg elég abszurd, és már hogy nem nevetséges, így komolyan venni szinte egy percig sem lehet és ez baj, mert hiába mese az egész, egyszerűen nem tudom beleélni magam! De ezen kívül semmi bajom nem volt vele! A méhek élete nagyon érdekes, nem hiába lett itt is bemutatva, és az animáció is jól sikerült!
Összességében a Mézengúz a közepesnél kicsit jobb, egyszer-kétszer megnézhető kis animáció! 4*


90. Pisti801227 (2011-12-27 22:27.03)  
Halálos fegyvert idézek:
- Hát ez gyenge.
- Harmatgyenge.


89. Lennon16 (2011-12-27 19:53.32)   - (válasz Lasimoci 75. hozzászólására)
A Here comes the sun-t eredetiben kell hallgatni :)


88. Orsi (2010-08-27 22:32.39) aaaaa
Ennél bugyutább és unalmasabb rajzfilmhez még nem volt szerencsém...


87. KongFan (2010-08-19 20:20.19) aaaaa
én vártam hogy mikor szúrja meg a csajt de nem történt meg :,(


86. Kormoran (2009-12-26 19:32.35) aaaaa - (válasz Dark Bakter 85. hozzászólására)
Tökéletesen értem berzenkedésed okát, az elméd immunrendszere megnyomta a vészjelzőt, Te pedig reagálsz, egyenlőre még a mi létfeltételeinknek megfelelő helyes reakciót adva a jelenségre.

Ne csodálkozz majd, ha néhány ember formájú méh kifogásolni fogja véleményedet. Valszeg eltévedtek az inkarnációs rendszerben.


85. Dark Bakter (2009-12-26 11:21.48) aaaaa
Tegnap ismét belenéztem... Sokat nem változott a véleményem a múltkori óta... /66-os vélemény/
Csak Ameriába lehetnek olyan hülyék az emberek, hogy zokszónélül belemennek egy emberiség kontra méhek perbe... És nem is rökönyödnek meg rajta... Sőt a bírónő se kezd el csodálkozni... na ja, abszolut természetes, hogy egy zümzün pereskedik! Ja ez mese? Akkor is gáz! A méh szerelmes lesz egy emberbe, a lány barátja féltékeny lesz a zümzümre... Ez normális? Azért a mesékbe is vannak határok...
Tulajdonképpen addig aranyos a mese, amíg nem találkozik a csajjal, na onnan orbitális baromság az egész... Elnézést kérek a gyerekektől, a hiba nyilván az én készülékembe van... De számomra ez egy pocsék és abnormális mese, a grafikája viszont nagyon jó! És igen Z a hangya feelingje, de az első negyedóra után ez lapos és unalmas lesz... Talán a vége jó még... Na meg a szunyog! Az jó arc benne! De amúgy... Én egy kicsit többet vártam anno ettől a mesétől... Shrek, Madagaszkár, Túl a Sövényen... Bármikor! Ez? Talán ha évente, két évente előveszi az ember... Talán... De annyi más kellemesebb időtöltésre alkalmas elfoglaltság van... Nem kell ilyen és ehhez hasonló badarságokkal fertőzni az elmét... Egy meghitt romantikus vacsora a barátnőddel, egy jó könyv, egy jó film... Alvás... A Mézengúzt kár erőltetni...


84. Picilány88 (2009-12-26 07:58.26) aaaaa
jav.#elrugaszkodjon
#természet
#Larry King


83. Picilány88 (2009-12-26 07:56.48) aaaaa
a sztori valóban elég abszurd,(beszélő,világ ellen pereskedő méh..)dehát ez egy mese...végülis megengedett h.nagyon elrugaszkodjin a valóságtól.

volt egy-két pillanat,amikor én is elgondolkodtam rajta,h.kikapcsolom a tv-t,(v.átkapcsolok)de nem tettem és nem bántam meg..azért kicsit el is gondolkodtathat a mese,ha valaki esetleg hajlandó rá.az ember-terméászet viszonya elég érdekes,és erre ez az alkotás is rávilágít.a méhek világa amúgy is tök izgalmas+érdekes.

én kiemelném a nagyon jól magyarra fordított szójátékokat.sztem jól sikerültek,meg a magyarhangok is passzoltak.

vicces is volt sztem.bár picit talán hosszú.:)Sting és Larry king megjelenítését nagyon csíptem.
összességében és 10/8(erős 8!)pontot adnék a mesének.:)sztem még megnézem 1x,mert megéri..

aki még esetleg nem látta,csak tervezi,azt ajánlom adjon neki egy esélyt,ne adja fel 10 perc után:)


82. Frubaby (2009-12-25 20:21.56) aaaaa
Szerintem nagyon gyenge ez a film...Nem fogott meg, alig bírtam végigülni.


81. Sat666 (2009-12-09 21:06.23) aaaaa
a film közepe táján az addig 5*-os értékelésem kezdett szépen le és még lennebb csúszni, valahogy ellaposodott az egész mese.. mégis a végére visszaturbózta magát. a méhek összefogása, és az alkotók által az a mókás megoldás, ahogy a gépet letették, hát az valamiképpen megragadott.. úgyhogy végül mégis maradtam az 5 csillagnál, hiszen egy kedves, aranyos, szórakoztató és néha poénos mese.


80. Kisjon (2009-11-07 09:52.58) aaaaa
a Mézengúz -a méheknek- ezeknek a némileg félreértett rovaroknak a világát mutatja be mézzel a középpontban. sokat beszélős,néhol tényleg vicces, a történetét tekintve pedig átlagos szintű, szépen kivitelezett alkotás lett a film. a 150 millió dollárból készült animációs mese gyönyörű képeivel, aranyos szereplőivel valóban megéri az odafigyelést.
néhol nagyon agyament a történet és átsiklik nagyon butába, ilyenkor teljesen óvodásoknak való, de vannak remek percei is ami nagyon kellemes szórakozást nyújt.


79. Popovics Lilu (2009-07-11 14:17.46)  
szerintem is annyira aranyos pedig általában nem vok elragadtatva az animációs filmektől.


78. Detty40 (2009-06-19 19:36.08) aaaaa
Ha valaki egy kellemes kikapcsolódásra vágyik ez a film tökéletes rá.Szolid kedves kis film tetszett:))Shrekkel nagyon nem hasonlítanám össze mert teljesen más kategória szerintem.A poénok nem serkentenek hahotázásra de mindenhol nagyon ott van:))Kifejezetten pihentető:))


77. Sötétszív (2009-05-31 02:28.24) aaaaa
Szerintem egy nagyos kis animációs film. A történet egyszerű, de remek, az animáció fantasztikus. Le a kalappal a készítők előtt. Csak ajánlani tudom mindenkinek.


76. Mulan2 (2009-05-26 18:03.19) aaaaa
Nagyon aranyos mese.


75. Lasimoci (2009-04-04 02:40.57) aaaaa
[link]
Tessék!


74. Baltazár94 (2009-04-03 19:39.47)  
Hali megtudná valaki mondani a mesében szereplő zenéket??
Légyszi fontos lenne!



73. Fanni0416 (2009-03-30 17:59.31) aaaaa
annyira cukee egy film...én nagyon bírom :D annyira jók a poénok :P


72. Türkiz (2009-03-07 21:12.01) aaaaa
Kicsit gagyi a története,a méhek és a kis világuk aranyos,de az emberek nagyon nem hiányoztak belőle...Meg főleg az a bíróságos dolog.Iszonyú fantáziátlan és oda nem illő volt.Kár volt elrontani iylesmivel ezt az egyébként ari mesét,ami sokkal jobb is lehetett volna...


1 2 3 4

Kapcsolódó fórumok

VéleményekDexter Sitzky, 2019-07-05 23:54101 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk