Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az útvesztő
- Moziverzum, 03:00
A sárkány visszatér
- Film Mánia, 03:15
Kopp-kopp
- Mozi+, 03:20
Mud
- HBO3, 03:45
Válság
- HBO2, 04:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő aaaaa
Egres Katinka aaaaa

 

Fórum - Griffin és Phoenix (2006) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

16. Laura_1982 (2014-12-07 14:57.56)  
gyönyörű...


15. Doloresz89 (2012-02-04 11:48.20) aaaaa
Elèggè "leràgott csont" a story, de a vège 3 csillagròl 4 csillagra emelte nàlam az èrtèkelèst. A tèmàban kèszìtettek sokkal jobb filmeket is, de ettõl függetlenül elmorzsoltam egy könnycseppet... A ràk egy iszonyù betegsèg ès a "vele" elkèszült filmek mindig nagyot "ütnek". Ez is "ütött", csak szàmomra picivel kisebbet...


parfumeshop.hu banner

14. Ettyke7 (2011-12-12 15:43.17) aaaaa
Gyönyörű film...az egyik legszebb!


13. Sakamaru (2010-10-13 21:11.15) aaaaa
megnéztem! bár tudtam mi fog történni borzasztó volt viszont látni hogy mással is megtörténhet... és hogy milyen szépen is meg lehet élni be lehet fejezni...

...a barátainkat mi választjuk így nehéz elengedni őket...


12. Napsugar58 (2010-08-16 21:21.42) aaaaa
Tegnap láttam az HBO-on. Nekem nagyon tetszett. Csodálatos volt, hogy mennyi mindent átéltek együtt, pedig tudták hogy nincs sok hátra, de még is, ezzel mit sem törődve, nagyon boldogok voltak. Kár hogy a vége olyan szomorú volt! Nagyon megható,gyönyörű film, és bizony megkönnyeztem a végén!


11. Sötétszív (2010-07-31 22:20.02) aaaaa
A szereplők remekek voltak, a film viszont annyira nem tetszett nekem. Mindenesetre érdekes alaphelyzet az biztos. De ettől még sajnos unalmas, és átlagos marad. Remélem, hogy nem bántottam meg senkit a véleményemmel. Láttam ebben a témában jobb filmet is: mint például Becéző szavak.


10. Ekoz (2009-04-29 14:12.27)  
Írás,Kritika és vélemény a filmről itt:
[link]


9. Czesc (2009-04-02 22:15.26) aaaaa
Általában a filmeket mielött leülök megnézni elolvasom,hogy miről szólnak.Ebben az esetben ez elmaradt és csak bekapcsoltam,had szóljon,mit veszithetek.Ütött,durván ütött,mikor kiderültek a dolgok a főszereplőkről.Utána pedig attól féltem,hogy sírni fogok.Egyszerűen nem voltam erre felkészülve.Sírós nagyon nagyon sírós film,de szép!!


8. Mzua (2009-01-29 21:08.24) aaaaa
Iszonyatosan nyomasztó volt.Nem szeretem,ha ennyire rányomja egy film a hangulatát a megtekintését követő óráimra.A színészek jól játszották a szerepeiket,túlságosan is jól.Ez persze szigorúan pozitívum.Értem a mondanivalóját,de akármennyit is gondolkodtam a dolgon,nem tudom mennyire is lenne megvalósítható mindez egy hasonló szituban.Bár nem is akarom megtudni.Igazság szerint példamutató vagy inkább útmutató a film.Hogy így is lehetne.De nem hinném,hogy ilyen könnyű a dolog.Könnyű?Emberfeletti erőfeszítést kíván.


7. Nojémibaba (2008-10-31 11:51.10) aaaaa
Ez a film csodálatos volt. Óriási hatással volt rám az egésznek a hangulata, pedig már láttam hasonló témájú filmeket. Eddig a Séta a múltba volt a kedvencem, de be kell valljam, hogy az a film eltörpül emellett. Dermot Mulroney iszonyat jó, én csak a Lagzi Randiban láttam ezelőtt, abba vicces figura volt, nem nagyon jött le igazi színészi játéka, viszont ebben a filmben aztán tnyleg megmutatja mit tud. Amanda Peet-ben is kellemesen csalódtam, bár már a Szerelem sokadik látásra című filmben is kezdtem megszeretni, de ezzel viszi a pálmát. Röviden és tömören tehát: ezt a filmet érdemes megnézni.


6. Vicky72 (2008-07-09 20:03.58) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 5. hozzászólására)
Hát, Szamuráj, ez gyönyörű volt.

Egyébként te hivatalból írsz ilyen szakszerűen filmekről? (Figyelem a véleményeidet.)


5. Az utolso szamuráj (2008-05-28 13:54.46) aaaaa
Végre valami nem átlagos...mégha tulajdonképp egy remake.
Két ember,két haldokló ,akik az utolsó honapjaikra boldogok lehetnek:igy kimondva nem egy túl vidám történet,és nem is hat az újdonság erejével.Amiért a mozit mégis látni kell,az nem a különös kapcsolat valóban bájos indulása,az olykor kiszámithatóan érkező érzelmi konfliktusok:hanem a halál mint olyan lebegő árnyának megpróbállni elfogadása egy szerelmi kapcsolatban,a boldogságra való törekvés,egy másik lénybe kapaszkodás fontossága és valahol az,mi igazán fontos a kérészélet hamarabbi bekövetkezéséig,úgy igazából.Nem kevés elgondolkodtató momentumot hordoz magában a munka,és bár érezhető némi kidolgozatlanság a karrakterek esetében,fura mód igy lesznek érdekesebbek a nézők számára,és motivációjuk emberi.Egy anyukának való nekimenés által 1 perc allatt megláthatjuk,szinte mindenki pillanatok multán képes a másikról ismeretlenül itéletet mondani,és ebbe beletartozik Phoenix is ,hisz ő sem tudja,miért volt ideges a nő a gyerekre,amúgy milyen szülő,csak saját fájdalmán keresztül lát,az pedig akár torzithat...mint az arra sétáló járókelő is,ki gondolkodás nélkül lebolondozza a siró nőt,szintén csak pillanatnyi viselkedése álltal.Az ilyen pillanatok teszik a mozit többé egy sirós-nevetős megszokott munkától,illetve Ed Stone hozzáértő rendezése,aki azért a drámába finom és kimondottan szórakoztató humort is belecsempész.Amanda Peet-et én nemigen tartottam szinésznőnek eddig,most gondolatban bocsánatot kértem tőle,remek volt,Dermot Mulroneyról a Smith története óta tudom,több mint egy jóvágású pasi,itt újra bizonyitotta actori vénájának erőségét.Végre egy lezárás,ahol nem halálos ágyakkal akarnak sirásra ösztökélni,hanem a talán legszentebb ünnep fényeivel,ahol egy boldog és hálás szempár néz fel olyan őszinte áhitattal egy karácsonyfára,ahogy mi tettünk ártatlan korunkban,jónéhány évvel ezelőtt,és egy férfi szeme nézi a szeretett nőt boldog örömmel ,hogy megajándékozhatta élete egyik legszebb napjával.....és a maga paradox módján ennek az érzésnek tökéletes aláfestése a szürkére festett torony is,ahol az ő szerelmüket bizonyitó szivet és feliratot ugyan elpusztitják,mert egy nagyvárosban és az életben ezek mindenapos dolgok,nincs miért megállni,a tragédiák és örömök egyéniek,ám olyan kincsek,melyeket szivünkbe zárunk,elménkben óvunk és kései vagy korai halálunkkor erőt meritünk belőle,elkisér,felemel,megkönnyit és elfogadtatja az elkerülhetetlent.
Egyszóval:csak a Tied.Vagy..Tietek.


4. Bius1313 (2007-12-25 19:01.53) aaaaa
hali! nem tudná vki megmondani a filmben lévő számok címét? köszi


3. Delpiero (2007-11-09 20:36.34) aaaaa
ez a Peter Falkos fílm feldolgozása



2. Openup (2007-09-24 08:13.03)  
Olyan ez a film, hogy aki akar nevethet, sírhat, de gondolkodhat is. A rák és a halál feldolgozását láthattuk már elégszer szürke, nyomasztó kockákon. Ez most más. És talán ettől jó. Nekem nem hiányzott a filmből, hogy nem volt taglalva a szereplők családi és baráti háttere a betegség kapcsán. Túlélni a halált, talán ez is lehetett volna az alcíme. És ehhez a feelinghez jó választás volt a két szereplő. Amanda Peet, olyan Sandra Bullock féle "szomszéd lány" habitusával és megkapóan hétköznapian barnálló szépségével, egyszerűségével hiteles karakter tudott lenni. Dermot Mulroney a sok esküvős "jósrác" film után meglepő módon csibészkedik a lehetetlennel. Fura lett volna ez a film agyonsztárolt szereplőkkel.
Ha belegondolunk, rádöbbenhetünk, hogy szinte mindannyiunk életéből hiányzik az "amit szerettünk volna megtenni" effektus. Vagyis a listánk megvan, csak valahogy sosem merjük megtenni azokat a dolgokat.
Jók a szinkronleszólások, mint például a " Persze. Olvasni szeretek.". Egy mondat, de az egész film, és a történet lényege benne van. Úgy is fordíthatjuk, hogy meghallgatok mindenkit,de azt bízzátok rám, hogy hogyan képzelem, élem meg.
Mindentől függetlenül lehet sírni a filmen. Igen, a szerelemért lehet sírni. Van aki érte, van aki miatta.


1. Keki.lea (2007-08-20 09:01.41) aaaaa
sziasztok,
már nagyon vártam a film itthoni megjelenését, mert láttam az eredetit.Szóval kíváncsi vagyok a szinkronos változatra is.Aki szereti a két főszereplőt, a vidám, de mégis megindító történeteket,ne hagyja ki ezt a filmet.A papírzsepit ne felejtsétek, szükség lesz rá...!!!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLaura_1982, 2014-12-07 14:5716 hsz
KeresemEricsi, 2009-06-20 00:203 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk