Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Good Will Hunting
- Paramount Network, 23:50
Védelmi kód
- HBO2, 00:55
Az élet dicsérete
- Epic Drama, 01:00
Zack Snyder: Az Igazság Ligája
- HBO, 01:16
Harcosok klubja
- Film+, 01:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jay O. Sanders (71)
Lukas Haas (48)
Martin Lawrence (59)
Schell Judit (51)
Kai Wiesinger (58)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Végítélet (2008) - Vélemények
Végítélet (sorozat) - Vélemények
A csempész - Vélemények
30 nap maximum - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Végítélet aaaaa
Begona Vargas aaaaa

 

Fórum - Börtönpalota - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
35. Dobsony (2021-03-09 14:47.07) aaaaa
Meglestem az osztályzatait ennek a darabnak és egy nagyon különleges, már-már párját ritkító dolgot láttam.
255 fórumtárs értékelte, nincs 1-es osztályzat. Mengele, Duncan és a többi elégtelenbombázó, GYERTEK IDE!!!
:)


34. Entersp (2021-03-09 11:25.38) aaaaa
Ha valakinek van thai börtönben raboskodó ismerőse, küldjön neki melltartót. Abba tehet bármennyi pénzt, el fog jutni hozzá. Ezt garantálom, láttam, hogy a filmben is így megy. Szóval, semmi gond.
Egyébként egy közepes mozi egészen a végéig, a befejezés viszont annyira életszerűtlen, hogy inkább két csillag.



33. Roxi88 (2019-02-03 17:50.30) aaaaa
Jó a film! SPOILER: Bár sose értem meg, hogy lehet Hawaii helyett a fertőzésekkel és ilyen ügyekkel teli Bankokot választani. A végét lezárhatták volna rendesen. Pl.: A csaj elmesélte volna mi lett vele. SPOILER VÉGE Nekem is a Bankok Hilton jutott eszembe róla.


32. Roxer17 (2017-01-14 18:49.03) aaaaa
Egy közepes film,de a nem szokványos vége sokat dob rajta.


31. Tasuki20 (2012-05-12 19:18.44) aaaaa
Én még nem láttam a Bangkok Hiltont, de ha azt mondjátok jobb ennél is, tuti megnézem, bár Kidmant nem csípem túlzottan..
A két főszereplő csajt sztem jól kiválasztották.Kate arcához jól illik, a kedves, naiv szerep.Claire-re pedig ez a kicsit keményebb fellépésű karakter.
Bill Pullmant pedig mindig is szerettem, ebben mégis kiemelkedőt alakított számomra.

Spoiler!

Elég érdekesnek tartottam, hogy van benne egy ázsiai csaj, akit az egész film alatt legszívesebben elgyepálna az ember, aztán hogy a film végére mennyire hitelt nyernek a szavai.

Nekem nagyon tettszett, főleg a vége!


30. Csikane (2012-04-22 14:50.23) aaaaa
MI VOLT A KÉRDÉS?


29. Csikane (2012-04-22 14:50.02) aaaaa - (válasz Doloresz89 28. hozzászólására)
OFF: (((((((((((((((( te megtetted volna?(((((((((((((((


28. Doloresz89 (2012-02-24 15:04.51) aaaaa
Nekem is nagy favoritom a Bangkok Hilton, amellyel sokan pàrhuzamot vontak a Börtönpalota kapcsàn. Lehet is, mert a törtènet igen hasonlò, de nekem ez is nagyon tetszett. Megràzò volt ès èrdekes. Kate ès Claire egyèbkènt is nagy kedvenceim ès ebben a filmben nagyot alakítottak. Egyèbkènt nagyon elgondolkodtatò az egèsz... Spoiler: Ti megtettétek volna ugyanezt Alice helyèben a film vègèn?


27. Thejoker (2011-10-15 11:24.15) aaaaa
Múltkoriban néztem újra a Bangkok Hiltont,és most ezt.Szerintem ez egy nagyon gyenge utánzat!A zenék nem rosszak,de nem igazán passzolnak a filmhez,és én is szívesen láttam volna több szenvedést benne.Langelus hozzászólásával egyetértek,néhány jelenetnél én is csak a fejemet fogtam!Nekem nagyon nem tetszett!


26. Wynona (2011-10-04 11:29.02)  
Emlékszem mikor először láttam a filmet, baromira lenyűgözött, a sztori, a hangulata, ráadásul pöpec zenéket válogattak a mozihoz...ám vagy egy éve megnéztem a hasonló történetű Bangkok Hiltont a nagy kedvencemmel, Nicole Kidmannel a főszerepben, és rájöttem ez a film, csak másodlagos lehet a Bangkok mellett. Mutathattak volna benne több szenvedést (nem vagyok szadista, csak megjegyzem), lehetett volna durvább a sztorija, tehát összegezve vannak hibái, ám még így is szeretem, a színészek pedig elég erős játékot mutatnak fel, főleg Bill Pullman és Claire Danes, Danes kisasszonyt egyébként is imádom, szerintem korosztálya egyik legjobbja, és olyan különleges szépség akárcsak Cate Blanchett.Kate Beckinsale viszont lehetett volna jobb is, Danes simán lesöpörte játékával szerintem. No és persze a baromi jó zenék sokat emelnek a filmen, tehát nálam egy erős 4 csillag a Börtönpalota, és nem utolsósorban: valószínűleg nem igen fogok Thaiföldön nyaralgatni, valahogy ezek a filmek elvették a kedvemet tőle:D


25. Plunket (2011-08-28 02:06.18) aaaaa
Nem volt rossz film,de megfogni se tudott.Nicole Kidman Bangkok Hiltonja szinte etalon ez mellett.A szinészek egész jók voltak,főleg Bill Pullman volt meglepően meggyőző.A rendezés,a dramaturgiai kidolgozottság a film gyengéje.Kissé súlytalan az egész,úgy ahogy van,ésígy a végén az önfeláldozás se elég katartikus.A börtönviszonyok ábrázolása meg émelyítően halivudi lett.A film első fele,amikor még nincsenek börtönben,jobban sikerült,mint a lényeg,szal summa summárum,egy erős közepes.


24. StormshadoW (2010-11-12 02:14.18) aaaaa
Nagyon jó film volt! Rég láttam ilyen jól összerakott drámai készítményt.Lekötött,és a vége is nagyon jól lett megoldva, féletm hogy elcseszik a végét,de szerencsére jóféle megoldást választottak.Tetszett az eseménysorban,hogy fokozatosan egyre rosszabodnak a körülmények, tipikusan az a film,amiben a két bumburnyák nőér szorítok,hogy minél jobban meg legyenek szivatva,ne legyen már akkora örömteli sorsuk,ha már ekkora buták voltak.Pullman kimondottan jó karaktert alakított,mindig ilyen hűdefasza jóságos uriember karaktereket láttam eddig tőle. Ellenben Diamond Phil elég semmi karater volt,olyan jelentéktelen,csak úgy van benne ,de sok vizet nem zavar.Beckinsale bizonyított most igazán,hogy smink nélkül sem néz ki annyira szarul mint sokan mások.Szinészi alakítása az eddigi legjobb amit láttam ettől a nőtől,de a másik sem volt rossz.Helyszín is jó volt körítésnek, szeretem az egzotikus Thai feelinget,bár börtönben láttam már jobbat,keményebbet is.


23. Tysonrichie (2010-11-06 23:54.35) aaaaa
Szegény lányokat jól bepalizták, nem rossz film.


22. Potter55 (2010-11-02 16:05.18) aaaaa
Mostanában nem adják a Rács mögött külföldön egyik csatorna se [link] .

Nekem a film tetszett. Ahogy elindul, nem gondoltam volna, hogy ez lesz belőle. Főleg a végén lepődtem meg.


21. Kattantka (2010-11-02 13:41.31) aaaaa - (válasz Langelus 20. hozzászólására)
Egyértelmű, hogy életszerűbb, mint a Börtönpalota, hiszen az egyik dokumentumfilm, a másik pedig egy mozifilm.
Én is néztem régen, nagyon sokat, mostmár nem tudom, mikor szokták adni. De ezzel csak arra céloztam, hogy 10 évvel ezelőtt -de biztosan még ma is akadnak- igenis lehettek ilyen hülyék, hiszen a valóságban is így volt.


20. Langelus (2010-11-02 13:33.07) aaaaa - (válasz Kattantka 19. hozzászólására)
Láttam belőle 3 részt, nem tudom, mikor szokták adni. Szerintem tanulságos sorozat és életszerűbbnek is hat, mint ez a film.


19. Kattantka (2010-11-02 12:57.44) aaaaa - (válasz Langelus 18. hozzászólására)
Rács mögött külföldön, Discovery Channel. Láttad már? Van épp elég hülye ember a világon! És a film nem mondta ki egyértelműen, hogy a szőke sem tudott a dologról.


18. Langelus (2010-11-02 10:23.12) aaaaa
Remélem, jól emlékszem, hogy a szőke Alice, a barna meg Darlene. Na, itt ez a két tinilány, amcsi egyetemista csajok. Magától érthetően imádják a bulikat, és egy idő után már nem kuriózum nekik Hawaii, valami újat akarnak. És azt is elhiszem, hogy egy kellően sármos fiú megtudja vezetni a barna hajú lányt, aki minden elővigyázatosság nélkül lép az ázsiai ország földjére, akárcsak szőke barátnője. Ő a kellemesebbik figura a duóból.

Könyörögve kérem az egeket, hogy hasítsanak értelmet a filmben szereplő karakterek elméjébe, akármilyen szenvedés vagy lelkiútvesztőn keresztül.

Nem veszem be; nem HIHETEM EL, hogy a való életben ennyire nem gondolkoznak a kelet-délkeleti ázsiába tartó nők! A legősibb trükkök egyikét kajálják be, amikor a vámosok heroint találnak náluk. Jó, naivak meg sietnek... de hogy a KRILLRÁKba nem tűnik fel nekik egy akkora csomag a válltáskájukban?! Ami 6 kilót nyom ráadásul! A zárkában csak azt lesik, mikor mehetnek végre haza, a barna lány aláír egy szerződést, aminek nem érti a nyelvét, de simán elhiszi, hogy az ő szavai állnak benne! Amikor Alice-szel ölelkeznek, és bevallja, mit csinált: hát fogtam a fejemet!

Könyörögve kérem az egeket, hogy hasítsanak értelmet ennek a két leányzónak és környezetüknek!

A börtönélet se nagyon töri meg őket. Rövidebb haj, egyenruha, részt vesznek a thaiföldi rabnők teendőiben, még hasonkorú sorstársakat is találnak. Bár nem nagyon értem, hogy a szőke sorstárs miért nincs rabruhában. Még nem tárgyalták az ügyét? Ehhez képest buzgón ad nekik tanácsot! Amikor Darlinet és Alicet meglátogatja egyikük faterja, majd később barátaik: hát az úgy vicc, ahogy látjuk! Ennyire steril, agyatlan fabábuk nem lehetnek, ha eljöttek a világ végére, hogy lássák a rács mögött szenvedő "szeretteiket"! Még a velük szemétkedő csaj is úgy veri át őket, mint a sicc. Na jó, de akkor a lebukás az almával nem kellene nyomatékosabb legyen? Biztos nem jutott eszébe jobb szemétség.

KÖNYÖRÖGVE KÉREM AZ EGEKET, HOGY HASÍTSANAK ÉRTELMET A KÉSZÍTŐK AGYÁBA ÉS KEZEIBE!!

Bill Pullman karaktere (meg talán kollegája/felesége) menti a menthetőt: a cinikus ügyvéd volt az egyetlen nem-lapos figura a filmben. Mindenki más börtönőrtől haverokig BÉNA DÖGLÖTT ROBOT, érzelmi és helyzetfelmérési mutatóik a béka BOKÁJÁNÁL vannak!! Meg az apa: ő persze tudja, hogy megy ez, ezért kéri az illetékes nyomozókat, hogy: "ugyan, én tudom, hogy megy ez: bárkivel szemétkedhetnek, akkor tegyék ezt jó célra, jó"? Mi a TIGRISCÁPÁnak kell még a történet elvileg legsötétebb részeit (adminisztráció, bíróság, börtönterror) is ennyire lebutítani és érdektelenné tompítani?!! Még amikor kimondják a 33 év büntetést; még amikor egyik a másikat vádolja meg, hogy ebben a magányos, kínzó helyzetben elárulta a barátságát: HOGY LEHET ILYENNYIRE SOK lehetőséget: nem kihagyni: kiSZITÁLNI a dramaturgiából?!?

QÖNYÖRÖGW€ QÄR€M @Z €G€Q€T, H0GY H@GYJÁQ @ßß@!!!

_


Végezetül: ha ez a film bemutatkozó munka volna, vagy egyfajta szomorú családi film, akkor még el tudnám fogadni, hogy a műfaji korlátok nem engedik a sötétebb koncepció kibontását. De ez egy 16-os karikájú film, ami nem egyáltalán nem poénokra, az utazásra vagy a matiné-hangulatra megy rá! Hát ha ez a DEKATERNÉK komoly alkotás, neadjisten thriller akart volna lenni, akkor nyíltan kimondom: A PUSZTÁBA van lemaradva a szórakoztatástól!


17. Kattantka (2010-11-01 16:14.36) aaaaa
Végre ma lesz az RTL-en! Nagyon rég láttam, és beszerezni is képtelenség!


16. Lifeisamovie (2010-11-01 15:25.56)  
[link]
Ha ezt belinkeled akkor látni fogod a filmben elhangzó dalok listáját.


15. Picurkasu (2010-09-27 11:36.11)  
Valaki tudna nekem segíteni a zenéjével kapcsolatban? Honnan tudnám letölteni? Igazából az a zene tetszik amivel fejeződik a film. Beleszerettem :)


14. Agneta (2010-05-12 14:04.03)   - (válasz Türkiz 11. hozzászólására)
talán gondolhatnál ezentúl azokra is, akik ezután szeretnék megnézni a filmet, mielőtt egy ilyen fórumon bármilyen tartalmi részről beszámolnál....


13. Szmártyka (2010-04-20 22:48.42) aaaaa
valóban klassz kis film,de nekem vmiért csak 4*-t tudok adni. De a filmzene az baromi jó!


12. Bibionee8 (2009-12-12 01:53.48) aaaaa
ez egy eszméletlen jó film,nagyon jól játszanak benne a színészcsajok..:) tetszik nagyon..


11. Türkiz (2009-03-31 22:14.25) aaaaa
Jó kis zenék vannak benne.A film elég szomorú.Kár,hogy nem derül ki,mi lesz végülis Alice-el.


10. Beláni (2009-03-03 19:09.37)   - (válasz Berniee 8. hozzászólására)
szia:Bécó vagyok,engem nagyon érdekelne ez a film.Ha megtennéd küld a címet az imélemre.laurensz67@gmail.com.Előre is köszi.


9. Crush (2009-02-09 10:21.08) aaaaa
Jó kis film.


8. Berniee (2009-02-09 10:20.36)  
Am megvan. és ha valakinek kell akkor megtom adni az oldalt



7. Kmacko (2009-01-03 18:25.44) aaaaa
Nagyon jól sikeredett film. Azt gondoltam a Bangkok Hiltont nem fogja tudni megközelíteni,de mégis. A zenék külön jók benne.


6. Jerryco (2008-09-01 21:58.40) aaaaa - (válasz Berniee 5. hozzászólására)
Én beírnám a keresőbe. Meg a torrent szót.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekDobsony, 2021-03-09 14:4735 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk