Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bűntudat nélkül
- Mozi+, 15:50
A bűn árfolyama
- HBO, 16:10
M.A.S.H.
- Film Mánia, 16:20
Hat hét
- Cinemax, 16:30
Paranoia
- Film Café, 16:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
szólánc tudósokkal
Mire gondolsz most?
Elfogy a levegő - Vélemények
2022-es választás
Verseny a győzelemért - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Országúti diszkó aaaaa
Mike Henry aaaaa

 

Fórum - 13. emelet - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
47. Norbitzki (2023-06-07 22:20.52) aaaaa
Igazi nosztalgikus hangulatú mozi, amely még régebbinek is tűnik valós koránál, számomra tiszta 80-as évek hangulata volt. Egyáltalán nincsenek nagy színészek, Armin Mueller-Stahl hangja és akcentusa pedig olyan volt, mintha csak Anthony Hopkinst hallgatnám. A zene nagyon rendben volt, akárcsak a 30-as évekbeli látványvilág, különösen az az egy jelenet fogott meg, amikor az épülő magas toronyházakat pillantjuk meg, mellettük pedig a messzire nyúló kopár messzeség. Ilyen lehetett valaha Amerika, amikor még csak kezdett kiépülni, bárcsak időutazással megnézhetném... Kellemes hangulatú film, na persze számomra messze nem kiemelkedő és itt sokan hasonlították, mérték a Mátrixhoz, nos én azt egyáltalán nem szeretem, ez azért tetszetős volt.


46. Iszonytató Huttyogány (2021-02-10 22:16.15) aaaaa
Nagyon érdekes és izgalmas film volt. Mintha a Mátrixot és a Truman show-t összegyúrták volna és meghintették volna egy kis Szárnyas fejvadásszal. Nekem bejött.



43. Emmersson (2016-10-05 14:37.31) aaaaa - (válasz Friccento 41. hozzászólására)
Ezért?!
A "fiók-elmélet" vagy "Matrjoska effektus" igen régi :) Nem hinném, hogy ez lenyúlás volna...
Ráadásul a "társadalom reakciójának kiszámítása" már Asimovnál megjelenik az Alapítványban..erre épül a sztori! Hari Seldon pszichohistorikus, aki pont azért hozza létre az alapítványokat, mert nagy valószínűséggel látja a jövőt!


42. Emmersson (2016-10-05 14:26.25) aaaaa - (válasz Kappi 27. hozzászólására)
Inkább az Eredet merített a 13. emelet sztorijából ;)


41. Friccento (2016-08-26 07:50.38) aaaaa
Nagyon tetszett a film, de sajnos csak 4-est tudtam rá adni, ugyanis miközben néztem egyre ismerősebbnek tűnt a sztori.
Aztán hamarosan rádöbbentem, hogy ezt én már valahol olvastam.
Kis nyomozással kiderült, hogy a film, a magyarul 1994-ben Móra Könyvkiadó gondozásában megjelent A szimulátor Daniel F. Galouye regényének a feldolgozása, amit én már olvastam.

Ha ez nincs akkor 5-ös.


40. Vmiso (2016-07-18 09:47.47)  
Remek sci-fi, nagyobb ismertséget érdemelne.

A régi LA hangulatának megteremtése tökéletes, a csavarok is ülnek. Akinek tetszett a Mátrix, a Dark City, vagy az Eredet az újabb időkből, tegyen ezzel is próbát, nem fog csalódni:)
Remek szórakozás.


39. Oldie (2015-10-30 13:29.53) aaaaa
Sajnos hat csillagot nem lehet rá adni... de így is a legnagyobb filmek egyike.
A legalsó szinten, ahol a felemás-tökéletlen kivitelezés miatt a virtuális világnak van "vége", a benne élő emberek nemcsak sejthetik hogy hol is vannak, de meg is győződhetnek róla...ott a város határán. Ám amikor a számítógép-kapacitás elegendő a bolygó méretű szimulációhoz, már nincs elérhető határpont, megszűnik még az elvi lehetősége is annak, hogy valaki megbizonyosodjon a valós helyzetről és marad a borzongtató kérdés: Vajon mi valóban élünk, vagy csak egy hyperszámítógép memóriájában létezünk, ahol a Nagy Programozó dönt kénye-kedve szerint boldogságról vagy szenvedésről...az egész sorsunkról?


38. Johnny92 (2014-12-07 15:52.07) aaaaa
Nem rossz próbálkozás, de bukta lett mert ugyanebben az évben jött a mátrix elnyomta. Joggal. Itt nem jött a libabőr mint ott, mikor pl Morpheus bemutatta hogyan készítik az embert. Itt nem ámuldoztunk azokon az akciójeleneteken, melyeket később minden film koppintani próbált, nem szorult ökölbe a kezünk a kiváló keleti harckoreográfia láttán. És a tartalmat is filmre vitték, nem csak szó volt róla. De mivel remek témát boncolgat és nagyon érdekes volt a 30-as évek világa, jár a 4 csillag, bár jobb színészekkel talán ez is klasszikus lehetett volna.


37. Shanza (2014-11-08 23:45.37) aaaaa - (válasz Tangens 31. hozzászólására)
Egy gondolat. Mi van akkor ha a mi Univerzumunk egy valamikor tökéletes de mostanra meghekkelt program és nem a Prógramozó szórakozik velünk hanem a szoftverüzemeltetők egy része.


36. Az utolso szamuráj (2014-04-04 16:01.45) aaaaa
áh..jó kis film,de a mátrix jóval filozófikusabb,többet merít minden kultúrából amellett filmtechnikai szempontból szó szerint mérföldkő volt.ez itt-értékei ellenére-hihetetlen érdektelenséget váltott ki.
amellett,a tisztánlátás végett:tele van effektel.csak épp másfélével,mint a mátrix pl,de a múltbéli város felidézése trükkökkel történt rengeteg helyen:))


35. Shanza (2014-04-04 15:32.49) aaaaa - (válasz Tangens 31. hozzászólására)
Ahhoz mit szólnál ha mi még most is egy futó program részesei vagyunk ahol a nagy programozó rendszergazdáknak adta ki a mi kis univerzumunkat. Akik egymással háborút vívnak. Mi pedig nem tehetünk mást mint egyik vagy másik irányvonalhoz elmélethez csatlakozunk.
Na erre várjál gombot.


34. Beszko (2013-07-05 08:54.46) aaaaa
Na ez a film mert nagyot álmodni.Halottam már róla sokszor de nem értettem miért istenítik annyira és miért emlegetik együtt a Mártix-al. Hát már értem. Remek volt. A történet briliáns és egyben ijesztő is mert akár igaz is lehet.Nekem nagyon tetszett ez a film.


33. Eliza24 (2012-07-22 13:08.04) aaaaa
Hogyan is kezdjem az elemzést,mert ez a film igazán megérdemli a dicsérő szavakat.Általában úgy vagyok vele,hogy mielőtt megnéznék egy filmet elolvasom a véleményeiteket.Elolvasva a fórumokat és megnézve az ajánlást azt mondtam,ezt a filmet látnom kell.
Hasonló,mint a Mátrix.Ó anno az volt számomra a favorit.Micsoda látvány,trükkök...De csak volt. Számomra,amíg meg nem néztem ezt a filmet.Nem kellenek ide dollár milliók,nagy számítógépes effektek,hogy egy jó filmet készítsenek.Ez a film a példa rá,hogy kissebb költségvetésből is lehet érdekes movie-t készíteni.És most bocsánatot kérek a Mátrix-rajongóktól,de teljes mértékben egyet értek Tangens véleményével,miszerint jobb, mint a már kultuszfilmé vált Mátrix-trilógia.
Ha a címét nézzük már az is érdekes,ugyanis Amerikában nincs 13.emelet.Ezt a számot egyszerűen kihagyják a számozáskor,hiszen babonásak.Ezután kellemes zenével kezdődik a film és a szereposztás,amikor Armin Mueller-Stahl kezdi szövegét egy érdekes mondatta,majd azonnal rátérnek a lényegre.Már az első pillanattól érdekes volt számomra a film és ez egészen a végéig így is maradt.
Nagyon tetszett az 1937-es Los Angeles világa, sokkal jobban sikerült,mint a jövő látványképe,de azért megbocsátható.
És a remek alakítások mellett sem érdemes elfeledkezni.Kiemelném Vincent D Onofrio alakítását,aki megint csak brillírozott.Ennek a filmnek köszönhetően újabb fantasztikus színészeket ismertem meg.Gondolok itt Craig Bierko és Gretchen Mol nagyszerű alakítására.
Egy kedves ismerősömtől sikerült beszereznem,így bármikor megnézhetem ezt az alkotást.
Szóval egy fantasztikus jó filmről van szó, poénokkal,jól felépített történettel,mindenkinek csak ajánlani tudom.

PONTOZÁS: 5 FÖLÉ


32. Tangens (2012-07-19 22:17.19) aaaaa - (válasz Kappi 27. hozzászólására)
Jobb, mint a Mátrix.


31. Tangens (2012-07-17 10:23.23) aaaaa
A Mátrixról nehéz véleményt mondani. Művészi szempontból sehol sincs, nagyrészt akció film, csupa lövöldözés, mondhatni rajta van a hollywoodi szégyenbélyeg, de filozófiai vonatkozásai miatt még sem vagyunk képesek egy kézlegyintéssel elintézni.

Ehhez képest a 13. emelet komoly előrelépés. Ez sem művészet, de hihetőbb, átélhetőbb, gondolatébresztőbb, a rendezés és a színészek sokkal jobbak. Hátborzongató a jelenet, ahol az egyik szereplő eljut ( szó szerint) a világ végére. Sokkal inkább hajlamosít ismeretelméleti kételyekre, mint a Mátrix.
És ha túl fantasztikusnak éreznénk, jusson eszünkbe, hogy nem csak egy pénztárgép működik ( merev) programok alapján, de egy baktérium, egy szöcske, sőt az ember is. És az egész Univerzum a kötött természeti törvényei alapján. Az Univerzum egy doboz, és mi benne élünk. Ez tény.
Hogy spontán jött létre, vagy valakinek az alkotása: nyitott kérdés. Mindenesetre annyit üzenhetünk a Nagy Programozónak, hogy a jó édesanyjával szórakozzon, ne velünk. És különben is trehány munka: például az evolúciót elnagyoltan, felszínesen dolgozta ki. . .


30. Bean (2012-04-25 13:19.10) aaaaa
Egyetlen egy dolgot sajnálok, hogy ezt a filmet nem aktualitásában néztem meg.Sajnos így már annyira nem tudott ütni a történet persze ennek ellenére simán megadom az 5 csillagot, mert ez amikor kijött ez a film biztos vagyok benne, hogy remek szórakozást nyújthatott.
Bár hossz áteszem, hogy nem sok hírverést kapott ez a film vagy csak én nem vagyok elég tájékozott.
Na szóval bátra lehet a film elég ülni és nem elfejetni, hogy nem mai darab...:D


29. Scal (2012-04-17 21:40.57)  
[link]


28. Scal (2012-04-17 21:39.24)  
Nos így sikkadnak el a jó filmek. Elég egy Mátrix, és akkor 12 évet kell várni mire ráakad az ember az ilyen csodákra érdekes év volt 1999, mert szinte csupa jó film készült - mintha tényleg azt gondolták volna itt a világvége, és mutassuk meg mit tudunk -, ráadásul három alternatív valóságban játszódó film is készült, amelyek azért merőben más megvilágításban közeledtek ahhoz a témához, amit a Dark City ekkor már közel egy teljes éve sokkal de sokkal jobban felfestett. De mindezek ellenére a 13. emelet egy igen klassz kis film, amely garantáltan senkinek sem fog csalódást okozni.

[link]


27. Kappi (2012-01-23 02:43.23) aaaaa
Nem értem, miért nem volt nagyobb hírverése ennek a filmnek, megérdemelte volna. A Mátrix ennyire elnyomta abban az évben?

Viszont ez a film nemcsak a Mátrixra, hanem az Eredetre is hasonlít.
Csak azért nem adok rá 5 csillagot, mert volt benne néhány klisé, amiket egy kicsit ügyesebb forgatókönyvíró máshogy írt volna meg, de végül is nem ez nem olyan vészes. Bár adaptált a forg.k., nem tudom mennyire alkalmazkodtak az eredeti műhöz.


26. Jason13 (2011-12-18 10:51.37) aaaaa
Jó kis film volt ez!Igaz,a 40. perctől kezdett érdekessé válni számomra,addig eléggé hidegen hagyott.
A történet igazán ügyes lett,a sci-fi és a krimi remekül keveredett és a csavarok se voltak rosszak.
Igaz,azt bevallom,nálam a katarzis elmaradt,ez annak is lehet köszönhető,hogy az igazán nagy csavar körülbelül a film háromnegyedénél lepleződik le,a befejezés már elég kiszámíthatóra sikerült.
De ezt elfelejtette velem a kifejezetten jó színészi játék és a frappáns látvány.Az 1935-s Los Angeles remekül nézett ki,remekül sikerült megidézni azt a kort.Bár,a befejezésnél látható jövőkép elég műre sikeredett,ezt meg kell hagyni.
A főszerepben Craig Bierko látható,akit eddig csak vígjátékokban láttam,elég szokatlan volt számomra őt itt látni,de hamar beláttam,megállja ő komolyabb szerepekben is a helyét.Mellette pedig egy igazi nagyágyú látható,Vincent D'Onofrio,aki remekül játszott.
Mindent összevetve kellemes kis film a 13.emelet,jó látvánnyal,okos történettel és megfelelő színészi játékokkal.Érdemes megnézni!


25. Jason13 (2011-07-20 17:04.59) aaaaa
Jó kis film volt ez!Igaz,a 40. perctől kezdett érdekessé válni számomra,addig eléggé hidegen hagyott.
A történet igazán ügyes lett,a sci-fi és a krimi remekül keveredett és a csavarok se voltak rosszak.
Igaz,azt bevallom,nálam a katarzis elmaradt,ez annak is lehet köszönhető,hogy az igazán nagy csavar körülbelül a film háromnegyedénél lepleződik le,a befejezés már elég kiszámíthatóra sikerült.
De ezt elfelejtette velem a kifejezetten jó színészi játék és a frappáns látvány.Az 1935-s Los Angeles remekül nézett ki,remekül sikerült megidézni azt a kort.Bár,a befejezésnél látható jövőkép elég műre sikeredett,ezt meg kell hagyni.
A főszerepben Craig Bierko látható,akit eddig csak vígjátékokban láttam,elég szokatlan volt számomra őt itt látni,de hamar beláttam,megállja ő komolyabb szerepekben is a helyét.Mellette pedig egy igazi nagyágyú látható,Vincent D'Onofrio,aki remekül játszott.
Mindent összevetve kellemes kis film a 13.emelet,jó látvánnyal,okos történettel és megfelelő színészi játékokkal.Érdemes megnézni!


24. Shanza (2011-07-07 11:50.29) aaaaa
Most újra megnéztem!
Gyömyörűen egyben van az egész! Végig elgondolkodik az ember rajta izgalmas krimi és sci-fi egyszerre!

" gondolkodom tehát vagyok...


23. Tomiboy* (2011-06-12 22:22.37) aaaaa
Fantasztikus ez a film. És úgy el is gondolkodik rajta az ember, hogy tényleg mi is lenne ha...


22. Papírgalacsin-újratöltve (2011-06-05 12:00.47) aaaaa - (válasz Vbacs 19. hozzászólására)
Nah.. Azért nem mindenki!!! :))


21. Vbacs (2011-06-05 08:43.41) aaaaa
Emberek itt alattam, egyszer bőven elég megnyomni azt a "ment" gombot, megértjük mi úgy is:))


20. Papírgalacsin-újratöltve (2011-06-01 21:45.19) aaaaa
Nagyon tetszett. Maga a film hangulata fogott meg, és ahogy már írtátok tényleg elgondolkodtató film. A film végén lévő, hát nem nevezem soundtrack-nek, de van egy ilyen X-akták-hoz hasonló zene. Na az tetszett még, de nagyon. :))



19. Vbacs (2011-03-10 16:14.29) aaaaa
Mi van, itt mindenki duplán kattint?:))


18. T.Ambri50 (2011-02-14 15:42.45) aaaaa
Nagyon nagy élmény volt!Fantasztikus film!Jobban tetszett mint a Mátrix!


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekNorbitzki, 2023-06-07 22:2047 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk