Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Macskajaj
- Moziverzum, 18:20
Jeges pokol
- Mozi+, 18:50
Az Amazonas kincse
- Film+, 18:55
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Family, 19:20
Eredet
- HBO2, 19:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Szólánc
Asszociáció
Mit hallgatsz most?
Mire gondolsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Elcserélt életek aaaaa
Tordy Géza aaaaa

 

Fórum - Csapatleépítés - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
77. Semprini (2024-01-02 09:16.29) aaaaa
Halálos kitérő a Mátrában

A nyitó képsorokban szép, magyar erdős tájon suhan egy jobbkormányos angol busz, mint megtudtam, a filmet itt, nálunk, a Mátrában forgatták, ezért elég vicces, amikor egyszer csak a vége felé hirtelen előkerül a Balaton térképe. Még egy eltévedt medvét is látunk átcammogni az erdei úton, de aztán ennek nem lesz később folyománya. Viszont a magyar cím elég jól összefoglalja a film lényegét, vagyis a kis csapatunk a végére erősen megfogyatkozik, leépül. Mutatóba azért páran eletben maradnak a végére, de odáig elég nagy vérengzést tolnak le.
A szereplők közt akad pár ismert arc, pl. Rodriguez Faculty - Az Invázium c. filmjéből a kis szőke csaj, Laura Harris, de Toby Stephens vagy Andy Nyman is sokaknak ismerős lehet. Sőt még magyar mellékszereplők is vannak, akik magyarul is játszanak, a szinkronban tökéletesen stimmel a szájmozgásuk az elhangzó szövegre.
Műfajilag a film horror-vígjáték, ezzel azonban van némi gond. Ha egy film egyszerre akar horror is meg vígjáték is lenni, akkor szerintem nem az a megoldás, hogy mindkettőből egy kicsit adunk, hanem igenis túl kell tolni a biciklit, sok humor, jópofa dumák kellenek bele, ugyanakkor nem árt, ha gore-faktorban is erős a film. Sajnos esetünkben mindkettő elég szegényes lett, gore itt-ott akad ugyan, de azért elég minimális, a humor pedig sokszor inkább kínos mint vicces. Pedig a potenciál megvolt benne, ugyanennyiből egy sokkal ütősebb filmet is ki lehetett volna hozni, de ez így csak egy erős közepesre elég. Egyszer el lehet szórakozni rajta, de nem egy emlékezetes darab, amit szívesen újranéz az ember.
6,5/10


76. Roxi88 (2019-10-09 09:55.12) aaaaa
Kellemesen csalódtam, nagyon jól sikerült horror-vígjáték, ijesztő is volt, de mégis humoros. Motel keveredett a Dög c. trilógiával kb. :D



75. Atr0303 (2012-10-01 12:21.35) aaaaa
Itt a műfaji meghatározás kivételesen tökéletes. Vígjáték ÉS horror. Én nem szeretem a horrort (mint műfajt), de ismerve az angolok abbeli tehetségét, hogy két, első ránézésre össze nem illő történet-elemet, stílust harmonikusan tudnak összegyúrni, kíváncsi lettem a filmre. Nem kellett csalódnom. Aki, persze, egy klasszikus horrorra vágyik, annak nem fog tetszeni,de ez alapvetően egy műfaj-paródia, annak pedig kiváló.


74. ZsD (2012-03-09 23:08.00) aaaaa - (válasz Emmersson 72. hozzászólására)
Akkor mire a 2 csillag?


73. Giulius (2012-03-07 23:00.28)  
Nagyon jo kis film bár azért a szinészek nem a legjobbak


72. Emmersson (2012-03-07 22:56.28) aaaaa
"zs" kategóriás hulladék!


71. Bean (2012-01-23 12:42.53) aaaaa
Ez a film.:D
A történet adott semmi új nincs benne, színészet mint olyan nem is elvárható.Amibe tudunk valami kis kapaszkodót találni az a feszültség.Na itt az sem egy eget rengőt dolog, de helyett kapunk néhol humort ami nekem annyira nem jön be egy horror filmné.Most azonban lehet a hangulatom miatt, de elvoltam úgy összességében a filmmel.Persze így is sokkalom rá a 3 csillagot, de legyen.
Sajnos láttam már ennél sokkal rosszabb filmet, mint pl. a Kabinláz.Nálam az a biztosítékot kiverte.
Szóval ha debilkedésre vágysz, de nem vígjáték keretében akkor egyszer le lehet ülné elé megnézni.


70. Bazsa17 (2011-03-31 17:22.32) aaaaa
Nem rossz film. Én élveztem. Főleg, h itt Magyarországon forgatták.


69. Vegasbaby (2010-10-12 18:07.09) aaaaa
egy elcseszett horrorparódia.


68. StormshadoW (2010-09-08 21:50.34) aaaaa - (válasz Alias_krisz 66. hozzászólására)
Fú télleg,ezt észre sem vettem,de most jövök rá, ááhh, nagyon amateur dolog :S


67. StormshadoW (2010-09-08 21:48.06) aaaaa
Nézhető 189ezer 763 adik tucat thriller, a szokásos ásítozós hangulatú klisékkel,és happy end-el. Viszont ahhoz képest hogy akkor a nevettető filmnek van kinyilatkoztatva,nem szartam magam alá a nevetéstől,bár tényleg akad egykét igazán röhelyes jelenet benne,de csak nagyon sporólósan.A fő,nem erőltetett,ez legalább pozitivum.A gyilkos elem itt most egy csapat magyar és egyéb perioikosz féle fene tudja milyen nyelven karatyoló katonaszerüség,lángszoró ötletes volt bele,bár nem volt tulzottan kihasználva.Karakterek végre nem tinipicsák, valamivel másabbak mint a szokásos,de azért szépen tudtak megfele dögleni.Vannak ennél biza' sokkal keményebb véres filmek is,meg van amin jobbakat is lehet vicsgyorogni! Ez csak közepeske.


66. Alias_krisz (2010-08-30 01:06.43) aaaaa
Szörnyű!!!! Gáz, hogy a hapsinak egyszer az egyik lába hiányzik, amikor meg a székbe ül a másik. Ez csak egy a sok közül... Ritka gyenge.


65. Nyolcadik utas (2010-05-26 17:26.28) aaaaa
Ha elvonatkoztatunk attól, hogy mit keresnek a hegyeink között az oroszok, és a honleányunk miért épp Nadja - no, meg a medve az úton, amin remekül mulattam -, akkor koncentrálhatunk magára a filmre. A történet nem eget rengető és a sofőr meg a lángszórós ürge hangja kész katasztrófa, de egy egészen remekbe szabott filmet kapunk a horror-thriller és a vígjáték mezsgyéjén. Valljuk meg, zseniális jelenetek keverednek a felejthetőkkel. Ilyen például a láb behelyezése a fagyasztóba, a repülőgép lelövése, vagy mikor nem gyullad meg a gyufa, de a fickó a lángszórója után nyúl. Néhány sziporkát észre sem vesz az ember, ajánlatos újra nézni.


64. Legisfalk (2010-05-17 22:56.24) aaaaa - (válasz Kriiisz. 63. hozzászólására)
Alant a képet megnézted? Gyöngyössolymosi őrlőmű épülete. Az erdőben. Elhagyatott vágányok mellett. Ciril betűs felirattal... 1991-ig ugyanis itt tartózkodott a Vörös Hadsereg, egész lakótelepeik voltak, bár erre a fiatalabbak már nem emlékeznek.


63. Kriiisz. (2010-05-17 21:16.05) aaaaa
Annyira talán nem is lett volna rossz talán, de azért.. oroszok.. hmm :D Egyáltalán nem értem mit keresnének itt és miért gyilkolásznának.. :D


62. Legisfalk (2010-05-16 14:15.41) aaaaa - (válasz ZsD 61. hozzászólására)
[link] :)


61. ZsD (2010-05-13 21:51.09) aaaaa
Ajaj, ez aztán "csúcskategóriás" mozi. De olyan igazi, igazi marhaság! Néhány angol vagy német, vagy ki fene tudja milyen nyugati emberke tényleg ilyeneket képzel Magyarországról?

Spoiler!
Hogy egy buszsofőr valami népdalszerűséget énekelget vezetés közben... hogy egy elhagyatott erdei út is van hazánkban (hisz olyan kicsivé tették országunkat, hogy örülhetünk ha nem lépünk mindenhol egymás lábára)... hogy orosz katonák csak úgy eltünve öldökölnek egy magyar erdőben... még egyszer kiemelem orosz! Hát ez meg hogy jutott bárkinek is az eszébe!? Borzalom!
Spoiler vége!

A film ezeket félretéve egyébként tele van amcsi koppintással, egyetlen egy önálló ötlet sincs, de tényleg egy se. Még a végcímes hajós jelenetet is láttuk már néhányszor. Van néhány izgi másodpercnyi kergetőzés, és kifújt.

Még az sem segít, hogy itthon forgatták, és fel-fel villannak ismerős képek.

Borzalom! Max akkor nézzétek meg, ha szörnyülködni akartok azon, hogy mit is képzelnek rólunk nyugati "barátaink"!


60. Küsmödi bácsi (2010-01-08 12:05.57) aaaaa
Ezt is megéltük. Magyarországon orosz gerillamozgalmak gyilkolásznak az erdőkben :)
Számítottam rá, hogy eme "remekmű" nem lesz benne a top 3 filmemben, de arra nem, hogy a top 300-ban se.
A szereplők egytől egyig idegesítőek, kiváltképp a szemüveges banya és... sajnos ki kell mondanom: Danny Dyer. Komoly tiszteletnek örvend a futballhuligánok körében az alakítása miatt, amit a Futball faktorban nyújtott, gyanítom nem fut be ilyen "karriert" a horrorfanok körében.
Amennyire nagyot alakított a Faktorban, itt annyira lapos, amit elmondhatunk a többi színészről is.
A sztori, amoly B-horroros, ha nem Magyarország lenne a helyszín, azt mondanám, egye fene. Szép Hazánkban forgatott filmek esetében ami elsőnek eszembe jut: lejáratás. Szinte kivétel nélkül minden filmben minket elmaradott, Zsigulival járó, szalonnán élő kommunistáknak állítanak be.
Lelki szemeim előtt látom a hülye amerikaiakat, hogy lesajnálnak minket a film megnézte után. Szóval nem tudom, de mintha szánt szándékkal folyna ellenünk lejárató kampány.
A film elég unalmas, sokáig nem történik benne semmi, akkor is lassan csordogálnak a dolgok komolyabb izgalmak és fordulatok nélkül.
Van benne pár jelenet, ami megmenti a filmet az érdektelenségtől.
Poénok, vígjáték? Szeretem a horror-vígjátékokat (Haláli hullák hajnala, A dög, Sliter, stb.) de ezt nem nevezném annak. Van benn erőltetett humor (legalábbis nekem az), de ez kevés.
Őszintén szólva, vártam, hogy vége legyen, ennek ellenére van egy furcsa hangulata (lehet, hogy a magyar légkör miatt), amely nézhetővé teszi. Szeretem a horrorokat többször megnézni, mégegyszer teszek ezzel is egy próbát pár hónap múlva, hátha máshogy jön le.


59. Lyak (2009-12-31 13:13.44) aaaaa
És igen, már Magyarhonba is eljutottak a turisták, hogy szembenézzenek a buta helybéli pszichopatákkal. Érdekes film a Csapatleépítés, tele van hibákkal, de ettől függetlenül kifejezetten élvezhető film, ráadásul angol vígjáték, szóval bele van keverve valami olyan hozzávaló, ami kifejezetten megragadja az embert. A plakát/borító óriási (az öltönyös fickó az órájára pillant, majd lepattan a feje), az alapötlet sem rossz, csapatépítő tréninget még nem láttam; a színészek jobbak az átlagnál, Danny Dyert már láttam a Futball faktorban és a Hideg fejjelben, Andy Nyman meg ugyebár remekelt a Halálos temetésben. A mellékszereplők meg... ááá. Hihetetlen, hogy magyar emberek nem tudnak magyarul beszélni, vagy ha mégis, akkor meg színészkedni nem - kicsit kínosan éreztem magam tudván, hogy mindent értek, amit a buszsofőr mond. A vér, a technikák nagyon jók és néha egészen erősek, van a filmnek egy morbid humora (nekem mondjuk az a kedvencem, amikor a srác begyűri a levágott lábat a hűtőbe, de az sem rossz, amikor arról vitatkoznak, érzékel-e még az ember, miután levágják a fejét - ez aztán kísérletre is kerül, emberünk vidáman elmosolyodik). A kedvenc jelenetem talán az álom-rész, az tényleg zseniálisan lett megcsinálva. A film vége is jópofa, a rohadék magyarok(:D) kapnak egy-két ütést vagy szúrást, a túlélő srác pedig tényleg boldog lehet a három csajjal - mellesleg belefért volna több perverzebb jelenet is a forgatókönyvbe. Nagyon vicces, jól szórakoztam. Nem bánom, hogy fent van a polcon.


58. Jerryco (2009-10-30 23:44.04) aaaaa - (válasz Matykara 57. hozzászólására)
Nem felejtettek ott díszleteket, meg ezt-azt?


57. Matykara (2009-10-30 20:54.24)  
Ha felültök a gyöngyös-lajosháza kisvasútra, akkor kb félúton lehet látni a romokat ahol a filmet forgatták. Kint vannak még cirill betűs feliratok is!


56. Kisjon (2009-10-17 09:07.00) aaaaa
több mint két év elteltével megnéztem újra és most jobban tetszett mint először. az angliából hazánkba érkező stáb kis költségvetésű filmje amolyan magyar sobri jóskákkal és magyar mellékszereplőkkel. a film egy kicsit nehezen indul be a horrorelemek is közepes szintűek, de némelyik poén -amin az első nézéskor átsiklottam- nagyot ütnek. nincs teletömködve túljátszott ökörségekkel, nem poénáradatokat kapunk, de amikor jön a móka akkor azok nagyon jók. a végét befejezetlennek találom mivel nem tudjuk meg igazán, hogy kik ezek a gyilkosok, de egy közepes szintű filmnek elment.


55. Skid76 (2009-10-13 19:03.41) aaaaa
Elég nagy sz.r film.


54. Jason13 (2009-09-15 14:44.29) aaaaa
Nekem bejött ez a horror vígjáték.Félni csak egy 10 éves krapek tud ezen félni na de nevetni?Haverokkal jó hangulatban ez egy oscaros film.


53. Guevara (2009-09-13 18:41.33) aaaaa
Új vagyok még a fórumon, most láttam, hogy ezt így közölni szokták. :D Harmadjára sikerült egy ilyen kritikát összehozni:
Nos én többet röhögtem rajta mint féltem. Egy kis team csapatépítésre érkezik Magyarországra, egy luxusvillába. De útjukat bizonyos okok miatt gyalog kell folytatniuk. Hát engem már itt elkapott a röhögés, amihez a magyar színész pocsék alakítása is hozzájárul. ("Nem megyek arra, mert nem megyek arra!" :) ) Próbáltam rájönni, de nem tudtam, hogy hol kell elkezdeni félni. Mikor előkerül a buszsofőr, újra mosolyra húzódott inkább a szám. Ezután kezd kialakulni talán valamiféle történet, ám ez nekem nem lett teljesen világos. (Meg kéne nézni még egyszer, talán valamikor, hosszú évek múltán, rá tudom majd venni magam.) A végén bejátszott pár számomra teljesen értelmetlen jelenet. A színészek egész korrektek, de ezen túl más pozitívumot én nem láttam a filmben. A két csillaghoz hozzájárul az is, hogy kis hazánkban játszódik.


52. Legisfalk (2009-05-10 13:45.23) aaaaa - (válasz Mekare 50. hozzászólására)
Igen, utóbbi elég szürreális volt. :D A repülős viszont nem volt elég abszurd. :)


51. Gibbs (2009-05-10 13:43.49) aaaaa
nagyon tetszett hogy belevették a magyar színészeket, bár azért az nem volt jó, hogy egy csomó gyilkoló volt, ha mondjuk csak 3 lett volna, érdekesebb lett volna


50. Mekare (2009-05-05 16:38.36) aaaaa - (válasz Legisfalk 48. hozzászólására)
Én pont a repülőgépen röhögtem a legnagyobbat..:D meg a 2 kurva szabadulási próbálkozásán a fickó nézőpontjából :D



49. Mekare (2009-05-05 16:37.43) aaaaa
Ez tök vicces volt...1x azon röhögtem,hogy jaj ez itt van :D aztán meg voltak olyan poénok,amiket pontosan elvárok..egy komolytalan horrortól..vagyis nem horror ez..inkább ööö..ezt a fajtát én inkább ilyen túlélő shownak szoktam elnevezni...horroron félni szokás :)
Na má itthon is veszélyben vagyok..jaj egyszer félelmemben sikoltottam,de az a pók miatt volt :D


48. Legisfalk (2009-04-30 22:22.08) aaaaa
Ritka pikáns darab ez a film, félúton a Törőcsik Mari nevével fémjelzett Hosszú alkony és a csehszlovák Motel 2. között, amerikai helyett angol pénzből. Leesik az ember álla, hogy ilyen is van. Terror Mátraházán, horror Csillebércen. Beszarás! :D
Az alapvető meglepődésen túl a film sok apró meghökkenéssel is kecsegtet, amin az ember ugyan nem tudja, hogy nevessen-e, vagy sírjon, de hogy fejbe kólint, az bizonyos. A hulláravizelős jelenetnél ugyan még eszembe jutott X polgártárs (azt is nálunk vették föl), de a medence fölött ugrálós résznél már nem gondoltam volna, hogy úgy végződik, ahogy, és azon is kamilláztam egyet, hogy miként pusztul el az emeleten át leszakadó mészáros. Hát nem éppen úgy, ahogyan a főgenyáktól megszoktuk. :) Gordon lába is megérne egy misét, na meg az a kés a seggbe malőr, aú, fájt az a fight. A repülőgép kilövése sajnos irgalmatlan mélypont volt, ahogyan a levágott fej grimaszolása is, de összességében remekül szórakoztam ezen az agyament baromságon. A fene gondolta volna, hogy Magyarország is lehet félelmetes. :)

Roskatag átlaga miatt 5 csillag, amúgy inkább erős 4-es.


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekSemprini, 2024-01-02 09:1677 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk