Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Elizabethtown
- Viasat Film, 09:25
A cég
- Moziverzum, 09:40
Bakaruhában
- Magyar Mozi TV, 09:45
Asterix az olimpián
- Filmbox Extra HD, 10:15
Nyár Elba szigetén
- Film4, 10:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Keresek egy Filmet, de nem tudom mi a címe segítene valaki?
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD
Szólánc
Asszociáció

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Mind idegenek vagyunk aaaaa
Jackie Geary aaaaa

 

Vision21 adatlapja

Osztályzott filmek
Összesen 1 filmet osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 1 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 film:
Amerikai szépség aaaaa

Az összes osztályzott film

Osztályzott színészek
Összesen 1 színészt osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 1 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 színész:
Kevin Spacey aaaaa

Az összes osztályzott színész
Beállított színészfigyelők száma: 0.

Fórumhozzászólások
Hozzászólások száma: 3.
Utolsó hozzászólások:

Kevin Spacey - Vélemények (2017-11-11 11:46.42)
Látom nem szeretsz olvasni. :)

Amerikai szépség - Vélemények (2017-11-11 01:24.29)
1999-ben 3 fő rendszerkritikus film készült el: Harcosok klubja, Amerikai szépség, A mátrix.
Ez a "mesterhármas" kitűnő átvezetés a 20. századból a 21. századba.

Kő keményen kritizálja a multik világát, ahogy mindenek felett valósítsd meg önmagad, légy a legjobb, mindenen és mindenkin át kell gázolnod a siker érdekében, a külsőségek mindenek felett, fogyassz.
Ezen szemléleteknek a karaktere Lester feleségében testesül meg. Bár a fiatalabb változata ugyan, de Angela karaktere is ennek felel meg, akit beszippantott a fogyasztói társadalom.

Az Amerikai szépség nem csak egy kemény társadalom- és rendszerkritikus film, hanem egy üdvtörténet is egyben. Bőven tartalmaz ezoterikus életbölcsességeket is. Számomra a főhős életét némi buddhizmussal tudnám párhuzamba állítani. Ha ebből indulunk ki a film vége nem tragédia, hanem egy happy end.
A főhős, Lester Burnham szemén keresztül ismerhetünk bizonyos átlag embert érintő élethelyzetre. Az életünk fiatalon pörög, fesztelen és gondtalan, míg végül az idő fokozatosan vesz el tőlünk dolgokat és állít különböző korlátok közé.
Ahogy öregszünk úgy változnak a szerepeink az életben. A film kitűnően felépíti a főhőst körülvevő kiégési okokat, talán azt ahogy mindannyian bekerülünk a szürke hétköznapok mókuskerekébe és egyszer csak ott ragadunk.

Személy szerint azért tudom nagyon dicsérni ennek a filmnek az "összerakását", illetve bizonyítani a valóság alapját a mondandójának, mert a saját életemben is eljött ez a pont, amikor történt valami, ami kirántott ebből a kábulatból, és elkezdtem másként látni az életet. Elkezdtem változni.

A főhősünket a szexualitás, a szerelem éleszti fel és töri át azt a falat, amit ki tudja mikor az élet épített köré. Látjuk, ahogy új dolgokat és célokat talál az életében, feladja a mások által rákényszerített kötelességeket. Megtapasztalja a saját erkölcsiségét és döntéseket hoz. Megvalósítja azokat a vágyait, amiket nem tudott eddig megtenni. A sarkára áll és szembeszáll az őt igazságtalanul elnyomó álszent, cinikus emberekkel.
Elengedi a társadalom által megteremtett fölösleges marhaságokat és az élet értelmére fókuszál. Rádöbben, hogy nincs veszteni valója. Így válik szabaddá Lester Burnham.
A film vége egy katarzis, a beteljesülés. Átlépés egy másik szintre, ahol egyé válik a mindenséggel.

Kell ennél szebb befejezés egy ilyen filmnek?

Végszóként csak ajánlani tudom mindenkinek, aki egy vicces szórakoztató, ám mérhetetlen mélységig hatoló tanításokkal és kritikával bíró vígjátékot(?), drámát(?) szeretne látni.
Szerintem ez a mestermű egyszerre mind a két műfajnak megfelel.

10/10

Kevin Spacey - Vélemények (2017-11-11 00:36.51)
Számomra egyértelműen minden film ugyan olyan élvezhető, mint a botrány előtt. Ezek után is az Amerikai szépség (stb.) életem egyik örök favoritja marad.

Részben jó és részben rossz is, hogy kiborult ez a bili, ami eddig tabu volt Hollywoodról. Remélhetőleg elindult valamiféle tisztulási folyamat ezen a téren.
Először is mindenképp a rendőrségre kell bízni, hogy kiderítse azt, hogy tényleg molesztálásnak minősültek e az adott esetek.

DE!

Elég szomorú, hogy tényleg így működik egy csomó helyen, főleg a filmes világban az, hogy egy “dívány” dönti el a sorsodat. Ezt én elítélem.
De erre lehet nemet is mondani.

Az eddigi olvasott esetek többségében faroklóbálásról, beszólogatásról ajánlattételnél elég kevés tettlegesség történt úgy, hogy az áldozatot tényleg lefogták és az ő akarata ellenére erőszakolták meg.
Volt ilyen nyilván pl. a Gossip Girl egyik szereplője tett ilyet 2-szer -na az tényleg alja egy dolog.

Pl Weinsteint nem védeném egyáltalán, csak egy másik szemszögből is megvilágítanám a dolgot. Számos híresség van a zaklatottak listáján és szinte az összes eset feltételes módban van megemlítve. Köztük van Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Kate Backinsale. Ők mind híres színészek lettek. Akkor ők valójában igent mondhattak az ajánlatokra hogy idáig eljutottak, hogy ekkora sztárok lettek? Mert arról szól a fáma, hogy a producerek farka az ugródeszka a sikerek felé. És most jut eszükbe a siker és a csillogás közepette sírni hogy ők áldozatok? Akkor miért nem mondtak rá nemet? Mégis csak fontosabb volt a siker és a csillogás? Ebben az esetben nem azok az áldozatok, akik nemet mondtak a díványra és ma egy McDonald’sban takarítanak vagy pincérként dolgoznak?
Ha nem Weinstein, akkor jön más akivel le “kell” feküdni.

Vagy itt van Spacey esete. Szerintem nagyon eltúlozzák, hogy egy ekkora színészóriást így leszedálnak a szakmából, holott még nem tiszta az ügye. Ezért leállítani egy jól menő sorozatot vagy kivágni egy filmből. Szerintem ez az érem másik oldala, amikor a bili nemcsak kiborul, hanem már át is fordul a tengelye körül. És olyan nyomorultak is beszállnak a buliba, akiknek valójában nincs is akkora köze a dologhoz.
Nyilván Spacey meleg és a férfiakhoz vonzódik. Szerintem nem lehet könnyű melegnek lenni kapcsolatkeresés terén. Az hogy most rápaskol egy nagykorú stábtag seggére, vagy beszólogat nekik valami olyan tartalmú dumát, attól még annak nem kötelező rá igent mondani, és nehogy már lelki sérülést okozzon egy felnőtt férfinek egy ilyen és megállítsa a fejlődésben…
Nem kötelező szimpatizálni vele. Nyilván ez a dolog zavaró és kínos, főleg egy igazi konzervatív heteró számára. Na de Hollywood nem az az igazán durván liberális és elfogadó emberekből áll? Nem lehetett volna ezt poénnal elütni vagy másként elviselni? Mert lehet voltak ilyen megnyilvánulások is, amikor egy ártatlan kis poénos flörtöt forgatnak ki, túloznak el. Könnyű áldozatot játszani egy ilyen esetben. Ezt nem nevezném molesztálásnak, inkább Spacey részéről taplóságnak minősíteném. Feltéve, ha tényleg így volt, ahogy fent említettem.
Itt a legfőbb bűnös maga a stúdió, akinek mentek a jelentések Spacey viselkedéséről. Nekik kellett volna tenni ez ügyben ellene, nekik kellett volna rátaposni a tyúkszemére, hogy ez így nem lesz jó Kevin.

Mint említettem az éremnek másik oldala is van és az az, hogy számos ember a saját hazug hasznát vagy hazug bosszúját is rásütheti egy adott hírességre ami igen szemét dolog, mert például most ez esetben Spacey egy elismert és szerintem egy kiváló színész, akiről ha kiderülne az, hogy ártatlan és nem molesztált kiskorúakat, akkor ezt soha a büdös életben nem mossa már le magáról. Ez egy örök pecsét marad az adott személyen, és ha ezt valaki tényleg genyóságból megjátssza az, az igazi bűnös.

Ne értsétek félre nem akartam ördög ügyvédjét játszani és elfogult sem akartam lenni. Nyilván minden esetnek megvan az oka és ezt nem is tagadom. Nyilván Spaceyt sem kell félteni és most a saját szarjában merül el, viszont az, hogy így lehúzzák a WC-n az sok egy kicsit.

Azt szerettem volna megvilágítani, hogy egy ilyen helyzetben milyen könnyen lehet áldozatot játszani esetleg irigységből vagy bosszúvágyból.


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk