Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Kémjátszma
- Film Café, 08:40
Kegyetlen bánásmód
- AMC, 08:50
A bíró
- Film+, 09:10
Casino Royale
- Mozi+, 09:30
A csaló
- Filmbox, 09:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Hiányolt fórumozók!
Szólánc
Mit hallgatsz most?
Kifacsart filmcímek - szójáték

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Dzsungeltúra aaaaa
Linara Washington aaaaa

 

Lacc1981 adatlapja

Osztályzott filmek
Összesen 347 filmet osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 116 aaaaa, 86 aaaaa, 100 aaaaa, 41 aaaaa, 4 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 film:
A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője aaaaaA szürke ötven árnyalata aaaaaA vadnyugat hőskora aaaaa
Római vakáció aaaaaKönnyek anyja aaaaaLégió aaaaa
Carrie aaaaa[REC]3 Génesis aaaaa[Rec] 2 aaaaa
[Rec] aaaaaAz ifjú Viktória királynő aaaaaPandorum - Sikolyok az űrben aaaaa
Éhség aaaaaAkvárium aaaaaÉli könyve aaaaa

Az összes osztályzott film

Osztályzott színészek
Összesen 36 színészt osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 22 aaaaa, 13 aaaaa, 1 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 színész:
Noomi Rapace aaaaaMyriem Roussel aaaaaEva Green aaaaa
Rachel Weisz aaaaaMichelle Williams aaaaaSuzanna Hamilton aaaaa
Elisabeth Shue aaaaaSophie Marceau aaaaaRomane Bohringer aaaaa
Gene Wilder aaaaaMax von Sydow aaaaaCate Blanchett aaaaa
Russell Crowe aaaaaMilla Jovovich aaaaaRobert De Niro aaaaa

Az összes osztályzott színész
Beállított színészfigyelők száma: 28.

Fórumhozzászólások
Hozzászólások száma: 17.
Utolsó hozzászólások:

A hetedik kör - Vélemények (2014-08-19 21:45.23)
Szerintem se nem egyedi, se nem kiemelkedő. Az elmúlt 20-25 évben a filmjeink 95 százaléka ilyen. Depresszív, pszichopata, beteg. Kétségkívül magyar, és nekünk ez áll jól. De ez nekem sajna nem elég ahhoz, hogy azt mondhassam, ez egy jó film. Sovány vígasz, hogy legalább foglalkoztatják az ismeretlen felnőtt színészeink mellett az ismeretlen gyerekszínészeinket is.

Köpök a sírodra 2. - Vélemények (2013-11-21 07:34.41)
Vérfürdő és puncimustra - nagyjából ezzel a két szóval tudnám röviden jellemezni mindazt, ami mára megmaradt az eredeti film eszköztárából. Ez a film valójában nem második, hanem harmadik rész, vagy inkább rókabőr. Az alapul szolgáló 1978as film nagyon jól sikerült. A durva, mégis valóságos történet és a nyers, plasztikus ábrázolás és kivitelezés még ma, 35 év elteltével is megrázóan hat, elsősorban lelki, pszichés értelemben, elvégre az ilyen átélt horror leginkább lelki sebeket szül. A 2010es remake hatalmas bukás volt mind kritikai, mind költségvetési téren. Felmerül a kérdés, hogy egy bukta remake miért igényel folytatást?! Monroe-nak a téma - nagyon úgy tűnik - szívügye és azt ha tetszik, ha nem lenyomja az ódiensz torkán még ha az "direct to DVD" formában működhet csak. Hogy miért szívügye? Lehet, hogy saját, vagy közvetetten személyes élményből fakadóan és az is lehet, hogy ő a legnagyobb "sick fuck" a történetben. Mindenesetre ha van az a pénz, ami megéri neki, akár még hosszú életű horror-sorozat is lehet belőle. Elég hozzá egy új helyszín és egy új csinos pofi. ...ahogy ezt a receptet lehetett látni a 2010-es remake és a szóban forgó folytatás során.

A horror kényes műfaj, mert mára - "hála" az égbeszökött emberi ingerküszöbnek, és a lélek és psziché háttérbe szorulásának - leginkább a látvány terén tudnak újítani a készítők. A 2010es remake-ből éppen az a plusz vizualitás maradt ki, amit vártam volna, mert abban nem reménykedtem, hogy a traumát nekiállnak majd vesézni. Az alap történet amúgy sem nagy wasistdas. Ugyanezt a filmet sokkal inkább el tudnám képzelni egy két és fél, három órás skandináv alkotásként, ahol a látvány mellett apró darabokra boncolják az áldozat küzdelmét, lelki vívódását, vagyis a hangsúly nem a nemi erőszakon van, hanem azon, ami azután következik. A szomorú valóság az, hogy aki a filmben szereplő Katie szenvedéseit átéli, ha a fizikai sérüléseket veszem, belehal, ha a lelki sérüléseket veszem, belehal. És máris helyben vagyunk a második rész hiányosságainál. A lány "felépülését" megfigyelve a film életszerűtlensége határtalan. Sem logika, sem józan ész nem játszik. A film nem mutatta be az áldozat személyiségének átváltozását. És most nem térek ki arra, hogy a valóságban a sokk, és a trauma hatására előbb ugrana vonat elé, a súlyos fizikai sérülések és orvosi ellátás hiánya miatt előbb halna meg vérveszteség, vérfertőzés, kiszáradás, végelgyengülés következtében, minthogy olyan halálnemeken agyaljon - napláne kivitelezze - amiken még a nácik is elpirultak volna. Persze tudom, ez is a modern horror szerves vizuális eleme.

A mérhetetlen csalódottság az állami igazságszolgáltatásban, a büntetésvégrehajtásban és a bizalmatlanság az egyház felé, azaz a film üzenete és mondanivalója miatt adom a három csillagot. Ez a folytatás nekem hacsak hajszállal is, érdekesebbnek hatott a 2010-es remake-nél, de ettől függetlenül Steven R. Monroe-nak nem sikerült ez a project. Sokkal többet ki lehetett volna hozni Zarchi ötletéből. De így kár volt a gőzért.

Q - Érzékek birodalma - Vélemények (2013-10-15 20:29.32)
Mondjuk úgy, hogy az elmúlt 10-15 évben egyre gyakoribb jelenség európai filmes körökben a valódi szex filmbe illesztése nem pornó műfajban. Lásd pl. Romance X, Mindent Annáról, 9 dal. Ezek a filmek Magyarországon sem mozikba, sem forgalmazásba nem kerülnek. Ha a rendező nem csak saját önkielégítésének céljából indul neki egy ilyen projektnek, akár még kaphat a film egy jó kis kerettörténetet, de ez itt nem sikerült. Egy hetvenes évekbeli pornófilm ehhez képest díjazandó dráma. Ráadásul egy kezdő színésznő ilyesfajta bemutatkozása lehet az bármennyire szemet gyönyörködtető, általában felér egy szakmai öngyilkossággal. A Q pornónak harmatos, drámának felszínes. Nyomokban tartalmaz mély gondolatokat, de ebből sokkal többet ki lehetett volna hozni pláne amilyen PR-t kapott a film. Így viszont a film nem több, mint puncifazon kollekció.

Lacc1981 összes hozzászólása

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk