Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Mud
- HBO3, 03:45
Tomi háborúja
- Magyar Mozi TV, 04:00
Válság
- HBO2, 04:05
Tíz igazság a szerelemről
- Izaura TV, 05:15
Rabló-pandúr
- Film+, 05:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Dolittle aaaaa
Egres Katinka aaaaa

 

DaemonX adatlapja

Osztályzott filmek
Összesen 271 filmet osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 202 aaaaa, 23 aaaaa, 27 aaaaa, 8 aaaaa, 11 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 film:
Rajtaütés 2. aaaaaApafej aaaaaApácashow 2. - Újra virul a fityula aaaaa
Apácashow aaaaaDesperado aaaaaGázt! aaaaa
Gagyi lovag aaaaa102 kiskutya aaaaa101 kiskutya aaaaa
001 - Az első bevetés aaaaaKung Fu Panda aaaaaKill Bill aaaaa
Jackass 2. aaaaaMadagaszkár aaaaaMesék a kriptából aaaaa

Az összes osztályzott film

Osztályzott színészek
Eddig még nem osztályzott színészt.
Beállított színészfigyelők száma: 0.

Fórumhozzászólások
Hozzászólások száma: 58.
Utolsó hozzászólások:

Rajtaütés 2. - Vélemények (2014-08-25 03:40.22)
Jah, az osztályzataimat meg ne nézd, mert azokat még kis fiatal koromban tettem, amikor még néztem pár gagyi filmet. Azóta meg jó ha félévente egyszer feljárok ide, de akkor sem értékelek semmit :D

Rajtaütés 2. - Vélemények (2014-08-25 03:23.55)
Ezzel a véleménnyel egyáltalán nem értek egyet, és alapos okom van rá.

Az akcióműfaj tulajdonképpen talán az egyetlen zsáner, amelynek nem feltétlenül van szüksége komolyabb történetre, hogy működőképes, és nem utolsósorban élvezetes legyen.
A 2011-es The Raid: Redemption egy végtelenül profin elkészített akcióorgia volt, mesterien koreografált harcjelenetekkel, bitang jó zenével és vágással. Bár a történet csak egyfajta keretként szolgált, hogy legyen mibe elhelyezni a hatalmas mennyiségű akciót, megállta a helyét. Még annak ellenére is, ha attól még a sztori papírvékonyságú volt, ugyanis itt nem volt feltétlenül szükség komolyabbra, illetve maga a szituáció, vagy éppen a film környezete (értem ez alatt azt, hogy jóformán az egész egy épületben játszódik)nem tette lehetővé, hogy e téren valami komolyabb bontakozhasson ki.
Tehát kétségtelen, hogy az első résznek a töménytelen akció az erőssége. Viszont azt már-már művészi módon szállítja el nekünk.

Most pedig át is térek a második részre, a The Raid 2: Berandal-ra. Ne haragudj, nem szeretnélek megbántani, így próbálok finoman fogalmazni: ilyen bődületes hülyeséget már rég nem olvastam. Idézlek: "A második résznek az volt a legfőbb hibája, hogy érzelmileg kicsit lepusztították" illetve "sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek már a harcra, és alig-alig valamennyit a történetre".
Ezt a kijelentésedet ha objektív módon szemléljük, akkor is teljességgel megbukott. Függetlenül attól, hogy kinek melyik rész jön be jobban, józan paraszti ésszel felfogható, észrevehető tény, hogy a második rész sokkalta jobban rágyúr a történetre.
Kapásból, ha a játékidőt vesszük, a második rész legalább háromnegyed órával hosszabb, és ha ez még nem lenne elég, sokkal lassabb tempójú is. Rengeteg olyan rész van, amikor huzamosabb ideig nincs semmiféle akció, csak a történet bontakozik ki, és egyre jobban mélyítve el ezáltal a karaktereket. Egyszerűen fantasztikusan vannak megírva a párbeszédek, és nem is tudom, mikor láttam én utoljára ilyen filmet (ha egyáltalán láttam), de itt még a legutolsó, legjelentéktelenebb karakter is olyan mértékben kidolgozott, és olyan jellemmel bír, hogy lehet vele azonosulni, vagy épp izgulni a sorsa miatt. Szemben az első rész kissé 2 dimenziós karaktereivel.
Zseniális húzás továbbá, ahogy Rama belső vívódását követhetjük nyomon. Például egyre jobban megkedveli azt, aki valójában a legnagyobb ellensége kell, hogy legyen. Le van a film butítva érzelmileg?
Csak három karaktert említek:
Rama: aki bosszút akar állni X halála miatt (nem spoilerezek), s a családját biztonságban akarja tudni, ő értük képes bármire.
Ott van Bejo, akit az apja egész végig elnyomta, s képtelen volt kitörni az ő árnyékából, s ez végül rosszabbnál rosszabb tettekre sarkallja (nagyon nehéz spoilermentesen fogalmazni).
Vagy említhetném a machete-s fickót is, aki tényleg csak egy sima mellékszereplő volt, de még neki is meg volt a tetteire az érzelmi alapú motivációja, meg volt a tetteinek a miértje, nem üres sablonkaraktereket kaptunk. Nem tudom, te milyen filmet néztél, de szerintem nem ezt.
A gondolatmenetedből azt veszem ki, hogy szerinted az akció a történet rovására ment. Ez már csak azért sem lehet helytálló, mert az előző részhez képest arányosan a játékidő is több lett, hogy legyen idő a sztorinak kibontakozni. Mellesleg, most őszintén: az 1-nek mi volt a története? Félre ne értsd, imádom, egyik kedvenc filmemről van szó. De most komolyan, ez annyira nevetséges, amit írtál. Alapból egy akciófilmről beszélünk! Nem lehet, hogy inkább pont az a bajod, hogy itt sokkal több időt hagytak a sztorira? Az első részben mondhatni a sztori kényszerből volt jelen, hogy legyen milyen keretbe belehelyezni az akciót. Itt már mondhatni pont fordítva. Olyan lehengerlő sztorit alkotott a tisztelt Gareth Evans úr, hogy számos helyen az utóbbi idők legjobb gengszterfilmjének titulálták (mind a melett, hogy minden idők legjobb akciófilméjévé is avanzsálták, de erről majd később). Itt az akciójelenetek már szerves részét képezik a történetnek, és nem az akció határozza meg a sztori alakulását, hanem a sztori az akciók esetlegességét, lehetőségét (remélem ez így érthető volt, kicsit késő van már).
Az pedig, hogy olyanokon problémázol, hogy milyen sokáig verekedik a srác, az már nonszensz. Ha nincs olyan dolog, amibe ténylegesen bele tudsz kötni, akkor kitalálsz egyet?
"de az utolsó jó 45 percre már elfelejtették, hogy ez egy film" Na barátom, itt írtad le a legnagyobb ostobaságot. Nem. Az utolsó 45 perc az akciófilmes műfaj abszolút csúcsa, aminél már elképzelni is nehéz, hogy van feljebb. A metrós jelenettől kezdődően a film olyan művészi szintet ér el, amire talán csak az akció-opera jelző lenne megfelelő. Ez a film az ékes példa rá, hogy akár a brutalitás is lehet művészi és szemet gyönyörködtető a megfelelő hozzáértés és szakértelem által. Ha nem élsz át katarzist a film utolsó 20 percében, akkor nincs elegendő érzelmi intelligenciád. Ez esetben nem tudtál azonosulni a karakter motivációival, és nem rántottak magukkal a fantasztikus akciójelenet. Mert ez bizony egy jó nagy adag akcióorgia. A végső harcoknál,főleg a konyhai jelenetnél pedig olyan tökéletesen építi a feszültséget a zene, és olyan precízen illeszkedik a harcjelenetekhez, hogy az leírhatatlan.
Láttam már több ezer filmet, s bármi meglepő, az összesre emlékszem. Nem Transformersen, Twilight-on és hasonló ipari hulladékokon szocializálódtam. Én mindezek tükrében pedig azt mondom, ez minden idők legjobb akciófilmje. Persze ez szubjektív, lehet ezzel vitázni, viszont az objektív tényekkel szembemenő írásodra muszáj volt reagálnom (ezt főleg a történetre értem).

Gázt! - Vélemények (2011-10-13 10:09.19)
Ha valaki erre 5pont alattit ad az csak azért lehet mert csak a happy endes, cgivel tömött, 0 történetű, egyeltalán nem elgondolkodtató 1 fullos csajjal eladni kívánt filmeket szereti. BUMM yeaahhh!

DaemonX összes hozzászólása

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk