Kvízjáték online és ingyenes
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Térj vissza
- Filmbox Extra HD, 15:20
Feledés
- HBO, 15:30
Galaxy Quest - Galaktitkos küldetés
- Film Café, 15:55
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 16:15
Az U.N.C.L.E. embere
- Film+, 16:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Elátkozott város - Vélemények
C.R.A.Z.Y. - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
A Manderley-ház asszonya (1940) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Abigail aaaaa
Sonia Rolland aaaaa

 

Ricco101 adatlapja

Osztályzott filmek
Összesen 405 filmet osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 177 aaaaa, 153 aaaaa, 58 aaaaa, 12 aaaaa, 5 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 film:
A sötét lovag - Felemelkedés aaaaaSzigorúan bizalmas aaaaaAmerikai szépség aaaaa
Éjszakai rohanás aaaaaForráskód aaaaaNarnia krónikái 3. - A Hajnalvándor útja aaaaa
Narnia krónikái 2. - Caspian herceg aaaaaNarnia krónikái - Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény aaaaaA következő három nap aaaaa
Befalazva aaaaaLuther aaaaaDr. Strangelove, avagy hogyan tanulhatjuk meg szeretni a bombát aaaaa
A nagy Lebowski aaaaaA félszemű aaaaaNem vénnek való vidék aaaaa

Az összes osztályzott film

Osztályzott színészek
Összesen 83 színészt osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 57 aaaaa, 20 aaaaa, 3 aaaaa, 1 aaaaa, 2 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 színész:
Michael Caine aaaaaSam Rockwell aaaaaClint Eastwood aaaaa
Dolph Lundgren aaaaaRon Howard aaaaaChristopher Lambert aaaaa
Steve Buscemi aaaaaChristopher Nolan aaaaaDavid Fincher aaaaa
Scarlett Johansson aaaaaDonald Sutherland aaaaaSimon Baker aaaaa
Vinnie Jones aaaaaAnnaSophia Robb aaaaaLiam Neeson aaaaa

Az összes osztályzott színész
Beállított színészfigyelők száma: 2.

Fórumhozzászólások
Hozzászólások száma: 33.
Utolsó hozzászólások:

A sötét lovag - Felemelkedés - Vélemények (2012-07-31 10:15.39)
Párdon. imdb-n 7-et adtam rá, az itt 4-esnek felel meg, javítottam. Egyszóval nem rossz film, de ha a körülményeket nézem, nekem csalódás. Lehet én is túl sokat vártam tőle, de szerintem ez a DK-tól jóval elmaradt, és messze van a "súrolástól". Nem ezt vártam volna egy befejező résztől, na.

A sötét lovag - Felemelkedés - Vélemények (2012-07-31 10:08.32)
Valószínűleg sokan megköveznének a véleményemet olvasva, de nem érdekel. Rettentően csalódott vagyok, sőt, én még filmben nem csalódtam ekkorát.

Először is kezdjük azzal, hogy a Batman Begins előtt nem szerettem ezt a szuperhőst (sőt az összes többit sem), a régi batman filmek nem tetszettek, Robintól meg valósággal kirázott a hideg, de ez a Nolan film megkedveltette velem a karaktert. Nagyon jó film lett, remek felvezető. Az utána következő Dark Knight meg egyenesen fantasztikus volt és nem csak Joker miatt. Az egyik kedvenc filmem. A játékokat is nagyon szeretem, egyszóval engem megvettek ezzel a Batmannel.

Nagyon vártam a filmet, nagyok is voltak az elvárásaim, hisz nagyon-nagyon magasra rakta az előző Batman film a lécet, amit bár sejtettem, hogy nem fog átugrani a Rises, de minimum súrolnia kellett volna. Nos, ettől távol van, nagyon.

Noalntől sokkal többet vártam volna. Végig olyan érzésem volt, mintha csak azért csinálta volna meg, mert kötelező, kényszerből. Az elején lassan indult, de ez nem baj. Nagyjából 10-15 percig altatott a film, aztán jött egy-két űber jelenet, aminél azért magamban azt mondtam, hogy "na igen, ez már valami, kezd alakulni", de csak ennyi, semmi több, nem sokáig tartott ez a varázs. Ezt kb 4x-5x megismétlődött a film talán feléig/háromnegyedéig, aztán a vége fele meg már - amikor sokszor legszívesebben elaludtam volna - ezt gyakrabban ismételgette, az epikus(nak hitt) fordulataival. Ez nem jött be. És biztos bennem van a hiba, de én már nagyon unom az olyan jeleneteket, amiknek amúgy kb nulla a valószínűsége, hogy élőben megvalósítható (pl az elején az a repülős jelenet, már itt éreztem, hogy ebből baj lesz). De az egész film annyira átlátszó, annyira amerikai, hogy az hihetetlen. A szereplők... C Bale jó volt, bár éreztem némi visszaesést a DK-hoz képest. Blake iszonyatosan idegesített, ahogy Gordon is, sokkal jobb volt a DK-ban, és nem csak a színész, a karakter is. Annyira frusztráló már, hogy 50 évesen, "sérülten" kamionokon ugrál, aztán meg jön a szuper "mégvéletlenülsemláttuk6millió filmbencsakazelmúlt10évben" jelenet (kiejti a kezéből a világmegváltó tárgyat). De úgy amblokk, az összes rendőr/katona rohadtul idegesített. Most komolyan, Gotham City-ben ennyire buták a rendőrök? Egy logikus lépésük nem volt. Selina... Egy darabig nem volt rossz, szerencsére nem vitték túlzásba a szerepét, de a végén ő is felidegesített. Most komolyan, ki az, aki nem látott ilyen "hűdefordulatos" jelenetet már tízezer filmben? Ki az, aki nem erre számított? És ki az, aki egy Nolantől nem ilyen kiszámítható, "amerikai" jeleneteket várna? A két öreggel nem volt különösebb gond (Fox, Alfred), hozták a kötelezőt, ahogy Mirandával sem volt gond. Végére hagytam a "főgonoszt". Bane. Nem volt rossz, sőt, még ő volt a legjobb az egész filmben. Jokerrel nem érdemes összehasonlítani, két teljesen ellentétes karakter, de amit tudott, azt megtette Tom Hardy.

Az egész film amúgy olyan, hogy egy darabig altat, aztán jön egy-két komolyabb jelenet, a vége fele meg már a szuper fordulataival próbálja eladni magát. Én már sokszor azt sem tudtam, hogy most miről is van szó? Ki kivel is van? De ez csak az egyik probléma. Ebben a filmben gyakorlatilag semmi sem volt logikus, és minden annyira kiszámítható volt. A végéről nem is beszélve. Nem fogok spoilerezni, de a végén a "macskanős" jelenetnél komolyan majdnem kimentem a moziból, a Blake-esnél meg szinte sírtam. Aztán meg a legvége... Nem. EZT MÁR EZERSZER LÁTTUK, kedves Nolan Úr! És nem ezt várnánk Öntől!

Önmagában, ha nem Nolan rendezte volna, akkor azt mondom, oké. Sőt, ne értsen félre senki, így sem volt rossz film, mert nem az, de ha úgy nézem, hogy ez lenne a DK utódja, a befejező rész, meg hogy ki felel érte, akkor bizony nagy csalódás, és nem állja meg a helyét. Majd azt csinálom, hogy megnézem mind a három részt egyhuzamban, hogy minden még érthetőbb legyen (egy-két dolog még homályos nekem, sok a megmagyarázatlan jelenet, történés. ), de sokkal jobb szerintem akkor sem lesz. Sokat vártam tőle, de nagy csalódás lett.

Azt meg amúgy különösképpen nem értem, hogy mit keres annyira jó pozícióban imdb-n, egyértelműen gyengébb, mint a DK, nem is kicsit.

Ja és nagyon remélem, nem lesz több rész. A végén megijesztett az a Blake-s jelenet. De valószínűleg ez a rész is jól fog tejelni, szóval gondolom valaki majd még fogja folytatni.

Egyelőre 3.

Dr. Strangelove, avagy hogyan tanulhatjuk meg szeretni a bombát - Vélemények (2011-08-06 03:58.51)
Alap mestermű. Nagyon ajánlom mindenkinek:) Már tervbe van Kubrick többi filmjének is a megnézése, sőt az egyiket el is kezdtem, de gondoltam, h előbb ezt letudom, mivel nem olyan hosszú, hát mit mondjak, elég magasra rakta a mércét:) Amiket leakartam írni, már megtették előttem, feleslegesen meg nem koptatom a billentyűzetet. A következő szó mindent elárul: Zseniális!

Ricco101 összes hozzászólása

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk