Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-23
2550
A Hold Sötét oldala
Furiosa: Történet a Mad Maxből

2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A tizenhármak
- HBO, 21:40
Expend4bles - A feláldozhatók 4.
- Filmbox Premium, 21:40
Hajsza egy gyilkos után
- Filmbox, 21:50
A kém
- TV2, 22:30
A nagy dobás
- AXN, 22:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Miriam Margolyes (83)
Karel Roden (62)
Chow Yun-Fat (69)
Nathaniel Parker (62)
Tina Fey (54)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Filmkeresés rövid tartalom alapján
Sean Combs - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -
Gikszer (sorozat) - Vélemények
A halálkártya - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szamaritánus aaaaa
Ras-Samuel Welda'abzgi aaaaa

 

Semprini adatlapja

Osztályzott filmek
Összesen 3910 filmet osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 181 aaaaa, 1141 aaaaa, 1667 aaaaa, 776 aaaaa, 145 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 film:
Cápaidény aaaaaBekerítve aaaaaGojira -1.0 aaaaa
Pókok aaaaaHívatlanok 2. - Éjjeli préda aaaaa13 Sins aaaaa
Would You Rather aaaaaSzarvasbébi aaaaaA majmok bolygója - A birodalom aaaaa
A rólad alkotott kép aaaaaA rosszcsont visszatér aaaaaThe Bad Seed aaaaa
Kráter aaaaaA rítus aaaaaFarkascsapda aaaaa

Az összes osztályzott film

Osztályzott színészek
Összesen 2451 színészt osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 44 aaaaa, 586 aaaaa, 872 aaaaa, 625 aaaaa, 324 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 színész:
Aubrey Reynolds aaaaaMargo Harshman aaaaaKiersey Clemons aaaaa
Kathryn Newton aaaaaRebecca Hall aaaaaNell Tiger Free aaaaa
Camilla Belle aaaaaAyo Edebiri aaaaaDagmara Dominiczyk aaaaa
Hermányi Mariann aaaaaHavana Rose Liu aaaaaMolly Gordon aaaaa
Troy Leigh-Anne Johnson aaaaaRachel Sennott aaaaaKelcey Mawema aaaaa

Az összes osztályzott színész
Beállított színészfigyelők száma: 0.

Fórumhozzászólások
Hozzászólások száma: 28215.
Utolsó hozzászólások:

Gojira -1.0 - Vélemények (2024-05-18 19:53.11)
Teljesen egyetértek az előző hozzászólással.
Egészen hihetetlen, hogy ezt a filmet állítólag 15 millió dollárból, sőt a rendező nyilatkozata szerint még kevesebből sikerült kihozni! Bőven látványosabb, mint sok tízszer-tizenötször ennyibe kerülő hollywoodi blockbuster! Jó, persze, tény, hogy Godzillán kívül nincs más szörny benne, nem bunyózik Mutókkal, Ghidorával, nincs benne se Kong, se Mothra, sem más egyéb titán. De Godzillát végig fényes nappal muatatják, egyetlen éjszakai vagy esős, ködös jelenet sincs benne, és amikor ott van, akkor telibe kapjuk a zúzást, és ahogy rombol, az tényleg mintaszerű. A dizájnja pedig még részletgazdagabb, mint az amerikai Monsterverse-beli Godzilláé. Ez egy igazán félelmetes, badass szörnyeteg, nem az emberiség jótevője.
A másik: az emberi rész, a karakterdráma. Nos, az végképp sokszorosan túlszárnyalja azt, amit a Monsterverse-ben látunk immár többedszer. Itt nem töltelék papírmasé-figurákat kapunk, az emberek nem "szükséges rossz", nem csak arra szolgálnak, hogy áthidalják a zúzások közti átmeneteket. Azt lehetne mondani, hogy ez a film Godzilla nélkül is működne, csak akkor persze más lenne a műfaja, de akkor se lenne rossz film. Kifejezetten jók a karakterek, lehet értük izgulni, rendesen meg van írva a sztori, csak épp még pluszban kapunk egy látványos kaijut is mellé. Hát ez a nem mindegy.
Hollywood tanulhat tőlük. A speciális effektek Oscar sem véletlen. Ráadásul minimális költségvetésből kihozni mindezt, tényleg le a kalappal!
Részemről egy erős négyes alsó hangon megvan.
8,5/10

Pókok (2023) - Vélemények (2024-05-18 11:16.55)
Láttunk már pókos horrort nem is egyet, láttunk már jópár francia horrort is, de francia pókosat még nem emlékszem, hogy láttunk volna. Most megérkezett, igaz, hogy koprodukciós.
Abszolút nézhető, korrekt kis filmecske lett ez, de vannak azért hibái. Elsősorban az zavart, hogy rohadtul irritáló a szereplők többsége, a férfi főszereplővel az élen. De a többiek se sokkal jobbak, csak kevesebbet szerepelnek, de amikor rajtuk van a fókusz, akkor elég nehezen elviselhetőek. És szinte megállás nélkül óbégatnak, üvöltöznek, szóval tényleg idegesítőek, na. A főszereplő pedig egy igazi címeres seggfej, még a saját nővérével se tud emberi hangot megütni szinte.
A látványvilág olyan jó átlagosnak mondható, csak sajnos elég sötét a film, sokszor meresztgetni kell a szemünket, ha látni akarunk valamit. A film kicsit olyan, mint ha a Rec. és az Arachnophobia ötvözete lenne, adott egy helyszín, egy nagy bérház, amelyet karantén alá vonnak, csak ezúttal fertőzött zombik helyett mérges pókok rémisztgetik az embereket, ráadásul egyre több és több van belőlük, és egyre nagyobbak.
Aki fél a pókoktól, annak nem nagyon tudom ajánlani, mert tutira rémálmai lesznek utána, de a többiek nyugodtan tegyenek vele egy próbát. Biztosan nem lesz belőle klasszikus, de semmivel nem lett rosszabb, mint a többi hasonló korábbi próbálkozás.
Részemről egy erős közepest ér, normálisabb szereplőgárdával talán még a gyenge négyest is megadnám rá.
6,5/10

Szarvasbébi (sorozat) - Vélemények (2024-05-14 10:42.07)
Ezt a sorozatot látni kell, de néha azért elég kellemetlen nézni.

A hazai kritikákat átolvasva kizárólag pozitív véleményeket találtam, az IMDb-n pedig 7,9 az átlaga, ami igen magas. Tehát egyértelműen bejött a nézőknek és a kritikusoknak is. Ehhez képest itt a Filmkat-on mindössze 3,2-n áll, de ez is úgy jött ki, hogy vagy magas, vagy alacsony pontszámot kap, átlagosat alig, tehát azért egy elég megosztó darabról van szó.
A sorozat igaz történetet dolgoz fel, bár a szereplők neveit és jópár egyéb momentumot megváltoztattak, átírtak, de azért amit látunk, az nagyjából tényleg megtörtént, méghozzá a főszerepet játszó és a sorozatot íróként is jegyző Richard Gadd-dal.
A megvalósítás rendkívül színvonalasra sikerült. Az alakítások parádésak, Gadd tökéletesen "alakítja" önmagát, Jessica Gunning Marthajának pedig instant helye van minden idők leghideglelősebb női filmes karakterei között. Alacsony, rendkívül túlsúlyos, ugyanakkor kimondottan extrovertált, harsányan nevet, gátlástalanul káromkodik, és teljesen végletes érzelmek jellemzik. Sokszor eszünkbe juthat róla Kathy Bates Anne Wilkes-e a Tortúrából, bőven van hasonlóság a két karakter között. Ez a nő is elmebeteg, láthatóan teljesen szét van csúszva az élete, az se igaz, amit kérdez, egy saját maga által kitalált világban él, és azt, hogy meghívják egy ingyen teára, azonnal életre szóló kapcsolatnak veszi - és itt kezdődik a zaklatás. A férfi pedig sokáig nemhogy nem akarja lerázni, de egyenesen bátorító jeleket ad neki, kedves hozzá, viccesen flörtölget vele, elviszi egy kávézóba, és a nő első hisztérikus indulatkitörésénél kap csak először észbe, hogy itt valami nagyon nem stimmel. A rendőrségre viszont csak fél évvel(!) ezután megy el - no comment. A film persze igyekszik megmagyarázni ennek az okát, de erre szerintem nem igazán van racionális magyarázat. Látszólag a manus maga is elég vastagon tehet arról, hogy nem rázta le és/vagy nem jelentette fel sokkal előbb a zaklatóját, de a dolog azért mégsem ennyire egyszerű. Ennél többet azonban nem árulnék el. A mellékszereplőgárda is remekül lett összeválogatva, van pár emlékezetes figura köztük is.
Hét epizód, egyenként 25-30 perces játékidővel, tehát elég hamar ledarálható, szinkronnal is elérhető, tényleg csak ajánlani tudom, persze amint az itteni átlagából kiderül: egyáltalán nem való mindenkinek...
Részemről egy erős négyest simán megérdemel, mindenképp az utóbbi évek egyik legjobb, legigényesebb sorozatáról van szó.
8/10

Semprini összes hozzászólása

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk