Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Joker
- Filmbox Premium, 20:00
Bad Boys - Mire jók a rossz fiúk?
- Film+, 21:00
Ferenc, a nép pápája
- M5, 21:00
Halálos iramban: Hobbs és Shaw
- Mozi+, 21:00
A légiós
- Film Mánia, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Kirsten Dunst (42)
Steven Mackintosh (57)
Adrian Pasdar (59)
Johnny Galecki (49)
Willie Nelson (91)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Tippjáték (Foci)
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
A szabadság hangja - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Csernobil aaaaa
Lona Williams aaaaa

 

Xlr8r hozzászólásai

Ugrás Xlr8r adatlapjára


Mark 13 - Vélemények

2011-07-10 13:11.39
Terminator és ez a film hírből sem ismeri egymást, ettől függetlenül egy egész nézhető filmet hoztak össze. Voltak benne viccesebb jelenetek (pl. az előttem hozzászóló, az újra festett feje a robotnak) - a gép intelligenciája is hagy kívánni valót maga után, nem árulnék el titkokat, mert lehet valaki meg szeretné nézni :-) Az eleje teljesen jól indult, a sivatagi scene-ek kivitelezése teljesen megfelelt egy posztapokaliptikus világnak - Teljesen Fallout-os. A végét sajnos elhúzták, illetve sajnáltam hogy Terminátor című filmet alapul véve, nincsenek ilyen nagyobb menekülések a halálosztó elől :)


Rém sötét vidék - Vélemények

2011-06-09 22:04.08
Szerintem sokan félre értelmezik ezt a filmet. Egy mozgó képregényhez tudnám hasonlítani, ettől többet (úgy mondom, mást - mint amit egy "normális" thrillertől) nem is kellene tőle várni az első 5-10 perc végignézése után sem. Nyilván tudtak volna jobb speciális effekteket is készíttetni, de én úgy gyanítom,hogy ez volt a cél, nem pedig egy teljesen más stílusú filmmel felvenni a versenyt.


Az utolsó esély (1995) - Vélemények

2009-12-13 14:46.58
"Én úgy gondolom,hogy a nukleáris fegyverek világán az igazi ellenség elpusztíthatatlan."


"...ebben a világban az igazi ellenség maga a háború."

E két mondata a filmnek (melyek Hunter szájából hangzanak) értékeli is önmagát egyben.

Nagyszerű mozi, a két főszereplő érzelmi háborújának középpontja miatt végig fent tudja tartani a feszültséget.


A dolog (1982) - Vélemények

2009-09-17 19:05.07
Székesfehérvári Auchan-ban most "akciósan" meg lehet venni extrákkal - én 1990-et fizettem érte (pénztáros elnézte a cimkét), de egyébként 990 Ft...De végre megvan eredetiben, extrásan is...


Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?

2008-12-07 22:39.54
Igen, üvegtigrisben volt helyes a válaszotok!


2008-12-03 19:31.54
- Kérdeztem valamit te barom :D


Robotzsaru 3. - Vélemények

2008-12-03 19:06.18
Ennek a komoly, alternativ-jövő sztoriából is viccet csináltak, mint nem is olyan régen a Terminator 3 forgatásakor. Kár...

Akcióvigjátéknak maradjon meg a Naked Gun, aminek készült, hiszen abban a műfajban ha a 3. rész egy komoly krimi lett volna, senkit nem érdekelne.

Miért kellett elviccelni...


A Fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció - Vélemények

2008-11-23 18:54.31
Szerintem ha a cimben nem lenne benne a politikai párt neve, nem lenne benne az 5 legrosszabb filmben, hiszen a szavazók 85%-a állitom nem is látta illetve nem a filmre szavazott. Akik egy csillaggal szavaztak, nagy részük ZS kategóriás lerágott csont történetű low cost moviekra adogattak 4 csillagokat, úgyhogy ezen cim elolvasása és a szavazat leadása között körülbelül 3 másodperc telt el.


Arachnophobia - Pókiszony - Vélemények

2007-12-19 22:26.08
Mióta láttam a filmet, attól kezdve iszonyodtam a pókoktól. Több héten át, mielőtt lefeküdtem volna (gyorsan, nehogy hülyének nézzenek) szétnéztem a szobában, hogy nem-e jöhet-e ki valahonnan egy pók éjszaka. Mostanában is, ha találok egyet a plafonon az ágy felett, addig nem tudok elaludni, amig el nem mászik onnan. Megölni nem szoktam egyet sem, inkább kirakom őket az udvarra - persze kell hozzá fél óra, mert ennek a filmnek hála (nem most volt tegyük hozzá) nem birom elviselni a közelemben az 1-2 mm-nél nagyobb pókokat. A pisztácia-nagyságú potrohhal, majd két centis lábakkal megáldott farkaspók-zugpók duótól a hideg futkos a hátamon.

Ne mondja meg senki nekem, hogy egy filmnek nem lehet ekkora hatása... (nem beszélve arról, hogy rá pár évre kiadták a Thief cimű számitógépes játékot, na abban különösen örültem a varacskos disznó méretű pókoknak, legszivesebben a főhöst kiirányitottam volna a monitorból)


A halál alagútja - Vélemények

2007-12-19 22:09.34
Sőt nem hogy unalmas, hanem egyenesen idegesitő...


2007-12-19 22:07.34
Már régebben láttam, de ami megmaradt (sajnos): a félelemre való lassú rávezetése a filmnek (amit nagyon szeretek) egyenló a nullával. Feszülni lehet alatta, de ez egy idő után már unalmas, amolyan bele a közepébe feeling. Ettől nem lesz jobb, hiába a vér. A történet sem egy csúcs, talán egy menőbb arc többet ki tudott volna hozni belőle - csak a "menőbb arc" eleve bele sem kezd ilyenbe.


Halálos hallgatás - Kérdések

2007-10-16 23:28.33
Láttam az előzeteseket, a filmet, tetszett úgy ahogy van - csak még én nem nagyon látom hol lehet kapni vagy mikor.


2007-10-16 23:26.12
Mikor lehet megvenni?


Silent Hill - A halott város - Vélemények

2007-10-13 17:48.53
Aki valóban végig vitt egyetlen Silent Hill-t is akár PlayStation-ön akár PC-n, az láthatná hogy a filmet szinte csak a speciális effektek, illetve a "barátságos" kameramozgások tartják életben... Mint (különálló) horror, nem rossz - de Silent Hill-hangulatkeltéshez, a szorongás folyamatos fenntartásához, a "hála az égnek, fényre leltem egy poros kis irattárban, egy zugban, egy akármiben - most kipihenhetem magam agyilag, végre találtam egy embert(?) több órás bolyongás alatt" ahhoz eléggé kevés.

A készitők azt hitték, na most csináltak valamit, igen, ez az, ez Silent Hill... - Erre a Silent Hill-re kevésbé fognak emlékezni néhány év múlva, nem úgy mint az ihletet adó játékprogramra. Ebben biztos lehet mindenki, mert lassan de biztosan lesz 10. éves az első része a sorozatnak...


Hudson Hawk - Vélemények

2007-08-29 17:27.52
Ne tántoritson el senkit a sok arany-málna... Sokkal rosszabb (és ezt nem nevezném rossznak semmiképpen sem) filmek vannak mindenféle málna és citrom nélkül...


World Trade Center - Vélemények

2007-07-08 11:02.36
Igy van, propaganda, viszont még hozzátennék annyit, hogy mint film, kiegyensúlyozatlan (a tornyok hirtelen "eltünése", a néző szempontjából vontatott kimenekités) - van benne néhány megkapó jelenet, viszont az egész nekem összecsapottnak tűnik - na, mutassuk meg minnél előbb, legyen szemét az egész közel-kelet, gyűlölje mindenki, amiért ez és ez történt. (Az már tényleg más kérdés, hogy csak az olajszerzési harcban többen halnak meg naponta mint azon a napon.)

A szinészi alakitással is gondok vannak - például mikor ülnek a buszon, és bejelentik nekik hogy a másik torony is odavan - egyszerűen NEM élik át a szerepüket, nem látszik az arcukon az a sokk, amit egy amerikai állampolgár (nemhogy egy rendőr vagy katona) érez(het) ilyenkor. Amikor én néztem a tv-ben a hireket, sokkal jobban meglepődtem, mint azok a rendőrök a buszon.

A film szűk keresztmetszetét adja a szomorú eseménynek - ami nem volna probléma, de az előbb felsorolt okok miatt (ide jön még hogy nem csak mint a történet, de maga a képi világ - amit a kamera megmutat - is limitált; például mikor a kamera mutatja a még le nem dölt tornyot, figyeljük meg a szemetet, a repkedő "papirfecniket" - egyszerűen kevés az a néhány A4-es, tiszta fénymásolópapir amit odaszórtak a nézőnek... ha már "kicsi" a helyszin, akkor az legyen is jól kidolgozva. Ha szégyen, ha nem szégyen a CGI, legalább ezt megcsinálhatták volna rendesen vele - úgy, mint amikor az autóra hullott junk-ot és törmeléket mutatják, ilyet még szinházban, zárt térben is össze lehet hozni - egyszerűen az ember érzi a kamerák képi világának a határát. Szomorú.

A film ezért nálam nem is ér többet átlagosnál. Nézhető, viszont elég budget-hatású.


Gyerekjáték (1988) - Vélemények

2007-07-04 23:43.35
Gyerekként én is láttam - még mindig itt lebeg a szemem előtt a baba... mindig be voltam sz@rva nehogy éjjel valami megmozduljon a szobámban, és... leesett a (nem kis darab) poszter a falról. Úgy kell nekem, gondolom már más is járt igy...


Merülés a félelembe - Vélemények

2007-07-04 23:24.52
Na, nem tetszett senkinek ez a film?
Amióta megnéztem, valahol szonárt hallok a hideg végigfut a hátamon...



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk