Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Szegénylegények
- Direct One, 18:30
Országúti diszkó
- Prime, 18:35
Koccintsunk a szerelemre
- Izaura TV, 19:00
Börtönregény
- Mozi+, 19:00
Négy jó nap
- HBO, 20:01

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Tim Blake Nelson (60)
Frances Fisher (72)
Benoit Magimel (50)
Jeffrey Donovan (56)
Shohreh Aghdashloo (72)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Abigail - Vélemények
A holló (1994) - Vélemények
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
A káprázat lángjai (sorozat) - Vélemények
Gravitation (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Sid 6.7 - A tökéletes gyilkos aaaaa
Jennifer O'Neill aaaaa

 

Hanameth hozzászólásai

Ugrás Hanameth adatlapjára


Batman: Kezdődik! - Vélemények

2007-09-04 18:52.09
Így utólag 3-4 csillagot adnék rá.
Ciki, de nekem tetszett pl. a Batman és Robin, habár még gyerekként láttam, de a fiatalabb korosztály a célközönség.
Persze marhaság volt, volt benne pár poén, látványos volt (kicsit túlságosan is, de emlékezzetek pl. Uma Thurman Méregcsókjára!), és volt benne egy csomó hülyeség.
Ezzel viszont kimerítette a képregényfilm-szuperhősfilm műfajt, nem vette komolyan önmagát, és szerintem nem is várták tőle. Meseszerű volt, senki nem gondolkodott azon, hogy honnan rendeli Batman a füleit. Persze nevetségesnek tűnhet, de pl. akármelyik horror nevetésges annak, aki nem bírja a műfajt.

Igaz, hogy a közönséget érdekli Batman gyerekkora. Az előzmények eleve érdekesek, pláne ha egy kis "kulisszák mögött" is jön hozzá. Nekem kicsit túl populáris.
Szerintem megpróbálták mindenki számára befogadhatóvá csinálni a filmet, így lett sikeres közönségfilm.


2007-09-04 13:33.07
Üdv!

Tudom hogy nincs semmilyen különleges képessége, de valahogy túl szuperhős-telen volt. Batman fül-rendelése mondjuk olyan, mintha azt mutatnák, hogy a Macskanő hol veszi az intimbetétet.
Ízlések és pofonok, de Bale szerintem rossz volt, van egy ellenszenves arca (nem mintha nem lenne remek színész) ami miatt nem jó rá ez a szerep, Keaton-ra vagy Kilmerre sokkal jobban ráillett.
Összességében az nem tetszett, hogy nekem nem volt Batman-szerű a film. Ha az ember csak az első felét nézi, észre se veszi, hogy ez egy Batman film, valahogy színtelen az egész. Ez a divatos főszerepló rossz gyerekkorát bemutató prequel téma sem túl eredeti. Hogy a túlzott realizmusról ne is beszéljünk. Én ezt nem szeretem, ha egy gyerek-képregényfilm megpróbál komolykodni.
Ez nem érv, hogy "rajtam kívül mindenki", persze elfogadom hogy a többségnek tetszett.


2007-09-03 12:05.10
Üdv!

Nem szeretem a képregényfilmeket, de ebben a filmben pont a képregényfilm-telensége nem jött be. Túl valúszerűre csinálták a filmet, szerintem egy maszkos szuperhős-filmben legalább a főhős ne legyen hétköznapi ember, legalább majdnem legyen valami különleges képessége. Itt meg Batman postán rendeli a füleit, ne máár...A színészek sincsenek a helyükön, Bale-re nem illik a szuperhős jelmez, Katie Holmes-ról meg ne is beszéljünk. Szerintem Nolan valahogy nem merte bevállalni a filmet, és nálam a két ló közé esett: a Batman-rajongók szerintem inkább egy Tim Burton-féle Batmant várnak, a komoly emberek meg elvből nem néznek Batmant. Nekem még a Schumarcher-féle giccsbazár is jobban tetszett.
Az egyetlen jó pont nálam Cilliam Murphy beteg feje volt (az ő szerepére pl. jó lett volna Bale)


Egy sorozatgyilkos nyara - Vélemények

2007-09-01 23:41.22
Erre a filmre senki nem emlékszik?

Szerintem remek, a Zodiákushoz lehetne hasonlítani, a legkeményebb Adrien Brody, a punk rockgitáros, aki mellesleg pornózik is Jennifer Esposito-val...


Drakula (1992) - Vélemények

2007-08-28 21:06.29
A műfaj szerintem nem horror, hanem inkább romantikus dráma. Számomra elsősorban a látványról szólt, fantasztikusak a díszletek, a maszkok, a hangok. Van egy regényes-színházas feelingje is.


A tégla (2006) - Vélemények

2007-07-09 23:12.03
Üdv!

A tégla remake. Ezzel azonban az égvilágon semmi baj nincs. A művészetek jórészt állandó újrafeldolgozásból és másolásból állnak. Én sokkal szivesebben nézem meg egy régi vagy idegen nyelvű film remake-jét, mint egy előzményfilmet vagy folytatást. Persze többet ér egy eredeti mű, de az adaptációkat elvből nem érdemes kritizálni.

Scorsese (kedvenc rendezőm...igen, nekem is :P) egy ilyen pályafutás után szerintem megérdemli, hogy szinte semmi munkáért nagy pénzt és elismerést akasszon le.

Persze vannak hibái a filmnek. Scorsese kézjegyei itt erőltetettnek tűnnek. Wahlberg játéka óriási, és nem az Oscar-jelölés miatt.

A befejezése szerintem hatalmas. Ki látott már olyat, hogy egy film igaz és nemes lelkű főhőse a homlokán köpi ki a rágógumit, és egyetlen afrikai családot sem ment meg vele? :P

Kedvenc jelenet: amikor az elején a kamera a vegyesbolt felé megy, és közben Mick Jagger énekli a Gimme Sheltert....


A fekete Dália - Vélemények

2007-07-05 16:26.53
Üdv!

A műfaj nem krimi, hanem film noir. Megvan benne a műfaj összes jellegzetessége; a kiábrándult nyomozó (rögtön kettő), a femme fatale nő (kettő ebből is), a rejtélyes gyilkosság, jellegzetes atmosztféra, zene és világítás, bűn, fertő és korrupció. A film látványvilága lenyűgoző; minden második felvételben mintha egy fotó vagy festmény elevenedne meg. A színészi alakítás is kiváló, érdekes módon Hartnett is remek.
Egyszóval ez egy tökéletes noir, igazítva a kor nézőjéhez. A cselekmény nem túl bonyolult (gondolkodni nem akarunk, elég, ha egy szereplőről kiderül, hogy bűnös), de még így sem elég érthető (ezek szerint mégsem elég egyszerű).
A noir ideje sajnos lejárt, a képregényfilmek korában nincs helye igényes filmeknek...


Fegyvernepper - Vélemények

2007-07-01 18:04.12
Üdv!

A film a Nagymenők és a Casino (esetleg a Keresztapa vagy a Betépve) stílusában mesél. Vagány-bennfentes, visszatekintő narráció, laza-abszurd poénok, jó régi zenék. Néhány tekintetben kiszámítható a film (nagy összeget tettem volna rá, hogy Leto meghal), mégis vannak meglepetések. Előkerül a mostanában nagyon divatos-hatásos (de nem lehet eleget emlegetni) afriaki polgárháború is.
A filmet elsősorban Nicholas Cage menti meg. Őt nem tartottam nagy színésznek, de ezt a szerepet mintha ráöntötték volna (mintha lett volna akcentusa is). A film elsősorban a jó erkölcsről szól. Az erkölcs ellenzői szerint a világ harc, ahol az erősebb és a ravaszabb marad életben. A főhőst kiközösíti a társadalom (Freud szerint az erkölcs a társadalom védekezése az agresszió ellen), elhagyja a családja. A befejezés sokkal szimpibb, mint pl. a Véres Gyémánté.


Terminál (2004) - Vélemények

2007-07-01 17:39.33
Üdv!

Ezt a filmet kizárólag álmatlanságban szenvedőknek tudom ajánlani. Aki még fél óra után sem szunyál, az forduljon orvoshoz.

Cselekmény alig van, a film olyan unalmas, mint 9 hónap egy váróteremben. Spielberg (aki örök szörnyfilmes marad..észre lehetett venni a filmen hogy ő rendezi? kézjegy, ilyesmi?) megint csinált egy érzelmes-szívszorító-könnyfakasztó filmet. Tom Hanks sose volt még ennyire rossz (azt a vigyorát nézzétek, amikor a honfitársa visszakapja a gyógyszereit). A film mellesleg az európaiakat degenerált ősembereknek festi le (Hanks Forrest Gumphoz hasonlót alakít), Amerikát pedig menyországként isteníti. Rá lehetne fogni, hogy komoly film, ha nem lenne közhelyes, és lenne értelme.


Jackie Brown - Vélemények

2007-06-28 12:58.07
Üdv!

Ez a film a Tinó-pálya legkevésbé tarantinós darabja, ha jól tudom adaptált forgatókönyvből dolgozott. Egyetlen igazán rá jellemző jelenet van, amikor De Niro lelövi Fondát (van olyan aki nem ugrott föl a székéből erre a jelenetre?)

A film nyugdíjas sebességgel pörög, de ez szándékos, így jön át a feeling, ez egy komoly mozi. Tarantino bő lére ereszti mondanivalóját, sok a fölösleges jelenet. Nem egy világrengető sztori, de tökéletes.

A szereposztás is tökéletes. De Niro fantasztikusan lúzer, Forster maga a fásultság, Chris Tucker Jacko-hangon sipítozik, Fonda nagyon dög, Jackson meg maga az ördög.

A legérdekesebb a főszereplő, Pam Grier. Hány olyan filmet láttunk, aminek címszereplője egy 40 év fölötti, fekete Zalatnai Saroltára hasonlító nő, aki ráadásul agyafúrtabb egy rakás férfi gengszternél és zsarunál? Feminista film?


Jay és Néma Bob visszavág - Vélemények

2007-06-27 22:18.53
Üdv!

Nálam az egyik kedvenc, igazi kultuszfilm. Ha annyi forintom lenne, ahányszor az innen származó szlengeket hallottam! Azt hiszem, angolul is menne a Jay-rap :P
A film kapcsán elő lehetne hozni valami okosságot a trágár szavak létjogosultságáról, liberalizmusról meg a társadalom normarendszeréről, de hülyeség lenne komolyan beszélni róla.
A kedvencem, hogy a filmnek van önkritikája. "Jay és Néma Bob? Ki nézne meg egy ilyen filmet....csak kis adagban tűrhetők...csináltak egy másfél órás buzi viccet" Mi ez ha nem eredeti?

Persze lehet utálni, mert polgárpukkasztó, de ezért is szeretjük!


Taxi 4. - Vélemények

2007-06-27 19:42.10
Ez a legrosszabb film amit valaha láttam. Olyan, mint egy rossz vicc, a Tom és Jerry szintjén.


Véres gyémánt - Vélemények

2007-06-27 19:05.57
Tehát szerinted is drámaiatlan, sablonos és gyenge a befejezése. A dráma szón két külön dologra gondoltunk, lehet én használtam rossz szót.
Az "antitrendi trendről": tehát divatos szidni a sablonos filmeket. Még szép! A klasszikus-másolós-ötlettelen megoldásokhoz nem kell tudás. Ez is primitív, hogy valakinek meg kell halnia. Persze abban egyetértünk, hogy nem kell minden filmnek eredeti-újszerű befejezés, pláne egy polgárháborús filmnek. De a Véres Gyémántnál elvetik a sujkot, a film giccses, nyálas, és paródiába fullad.

Mindehhez DiCaprio-nak nem sok köze van. Ki mondaná a Téglára vagy a Gangs of N.Y.-ra, hogy nyálas? Ez a film más színésszel sem lett volna jobb.
Ja és ez a trendi, hogy "DiCaprio nem bájgúnár, hanem kemény akciósztár!" :P
Persze elfogadom hogy a többségnek tetszett, csak saját véleményt írok.


2007-06-27 00:59.56
Üdv!

DiCaprio jó színész, de itt szerintem hiteltelen és idétlen volt, de ez személyes vélemény.

Drámai sztori nem is nagyon van, csak a vége felé, ami pedig szörnyű. A főszereplő meghal és minden jóra fordul. Hol is láttuk? Kismilió filmben. DiCaprio 20 percet haldoklik, majd még cseveg egyet Conellyvel, végül afrikai földdel a kezében meghal, míg Vandy visszakapja a családját. Szerintem ez kimeríti a nyálas film fogalmát. Ráadásul fölösleges DiCaprio halála, szentimentális érzelem-vadászat. MOndhatta volna Vandynek, hogy "tegyél le, a forgatókönyv szerint itt kell meghalnom". Ha nem számítjuk a polgárháborús témát (habár ez is divatos), akkor egy teljesen sablonos film. Ez egy téveszme, hogy ha a főhős meghal akkor nincs happy end. Nem happy end a vége az 1984-nek, Reqkviem egy álomértnak vagy az Amerikai Hostória X-nek, itt viszont pozitív kicsengésű a befejezés. Tipikus iparos megoldás, kapja meg a néző amit akar, ne kockáztatsunk.
Az akciók szerintem teljesen közepesek voltak.

A titanicos hasonlat vicc volt, de nem kellett volna :P


A belső ember - Vélemények

2007-06-26 16:38.35
Üdv!

A kezdés, vagyis a narráció és az időrendi történetvezetés felborítása nem túl eredeti, de nagyon is javára válik a filmnek, megspékelve a tökéletes-erőszakmentes bankrablás ötletét. Fokozatosan kapjuk az infókat, amik sok beugratáshoz és meglepetéshez vezetnek. Még a cím is beugratós, habár sok a kiszámítható fordulat is, mint a túsz lelövése vagy az albán elnök beszéde. A gond a befejezéssel van. Hajlamos rossz szájízt hagyni a nézőben, a katarzis elmarad. A végére megszürkül a film, és egy közepes mozi lesz belőle, aminek egyetlen erénye, hogy nem teljesen sablonos.


Gladiátor (2000) - Vélemények

2007-06-26 16:22.21
Ez a film tökéletes, nem lehetett volna jobban megcsinálni. Szerintem a filmzene minden idők legjobbja, érdemes meghallgatni a soundtracket.


Véres gyémánt - Vélemények

2007-06-26 14:52.44
Üdv!

Az "afrikai Titanic"-ról:

A film témaválasztása remek, a polgárháborús-gyerekkatonás-gyémántos téma nagyon aktuális. Emellé viszont kell egy jó drámai történet, különben egyszerű dokumentumfilmet látunk, és itt el is bukik a film. Edward Zwick megint megcsinálta a "küldjünk be egy fehér amerikai tinibálvány sztárt egy idegen kultúrájú országba, és majd ő lesz a kemény" filmet. DiCaprio szerintem szörnyű, ahogy elhízott zsúrpubiként zsoldos Marlboro-gyereket játszik. Az önfeláldozó-hősi halála csak tovább duzzasztja a nyáltengert. A kezdeti realista ábrázolásból így megy át amerikai "minden jóra fordul" filmbe. Szerintem elsősorban a politikai mondanivaló miatt kapott Oscar-jelöléseket és jó kritikákat.


Star Wars I. rész - Baljós árnyak - Vélemények

2007-06-23 16:06.12
Üdv!

Nekem ez a film a kedvencem az egész sorozatból. Sztem tökéletes, sokkal jobban tetszik mint a régiek. A hármas fénykardpárbaj, a ben hur-os fogatverseny, a naboo-i vizi szörnyek, eszméletlen az egész film.


Rekviem egy álomért - Vélemények

2007-06-20 18:14.04
Üdv!

Szerintem is eszméletlen jó film. Nem csak a drogról szól, hanem hogy mennyi hülyeség ömlik a TV-ből, hogy le kell fogyni meg ilyenek, és így az emberek nem érzik jól magukat a bőrükben. Ellen Burstyn félelmetesebb, mint Glen Close, és Marlon Wayans is nagyon komoly volt. Szóval egy megható film szeretetről, barátságról, szerelemről, és a drogról, ami ezt mind tönkreteszi.


David Gale élete - Vélemények

2007-06-19 23:28.32
Nálam az egyik kedvenc, nem kezdem dícsérni, mert sokáig tartana..


A tökéletes trükk - Vélemények

2007-06-19 00:55.39
Üdv!

Persze ízlések és pofonok, de nekem az alábbiak miatt nem tetszett a film:

Először is az elején elhangzott a "biztos, hogy figyelsz?" felütés. Innentől kezdve én ördögien csavaros filmre vártam, ami úgy zárul, mint pl. az Isten haragja vagy a Letaszítva. Az ikres megoldás nem tetszett. Erre szerintem nem lehetett igazán figyelni, egy-két jelenettől eltekintve (amikor Fallonhoz beszél), de annak se sok köze volt a cselekményhez, így bármelyik filmbe belemehetett volna. Azt se bírom, ha egy színész több karaktert formál, mint itt ikreket vagy hasonmásokat. Persze a film nem valóság, de legtöbbször megpróbál az lenni. Egy bűvészes-szemfényvesztős filmben ez még fontosabb, így nem tetszik a másológépes téma. Ennyi erővel az is kiderülhetett volna, hogy mindketten igazi varázslók, vagy ilyesmi. Az idősíkok keverése beleférhet, de nálam a szórakozás rovására ment. Szerintem túl nagy poént sejtet a film, és ahhoz képest a legbugyutább dolog jön ki belőle, ez persze csak személyes vélemémy.


2007-06-18 01:00.36
Üdv!

Nekem nagyon nem tetszett a film. Először is az elején sosem lehetett tudni, hogy az egyes jelenetek időben mikor játszódnak. Ez persze lehetne ilyen mementós fogás, de a végéig annyira semmilyen a film, hogy nincs az a fordulat, ami jóvá tegye. Ez az ikertestvéres dolog elég gááz poén szerintem, bármelyik filmbe el lehetne játszani. Ez a másológépes dolog is elég valóságtól elrugaszkodott.


A 23-as szám - Vélemények

2007-06-16 22:18.01
Üdv!

Nekem nem igazán tetszett a film. Először is ez a 23-as dolog érdekesnek érdekes, de nem elég arra hogy elvigye egyedül a filmet. Ez a regényes dolog tipikusan nagy rejtély, amire látszólag nincs megoldás, de végül mégis megmagyarázzák, de még Móricka sem hiszi el. Másra nem is nagyon lehet gondolni, minthogy ő írta és elfelejtette. Van egy csomó ilyen jellegű "a főszereplő magát keresi" vagy "felejtős" film, mint a Légcsavar, Felejtés, Titkos ablak, Mementó, Bújócska, stb.


Leon, a profi - Vélemények

2007-06-02 14:37.40
Üdv!

Lehet egyedül vagyok ezzel a véleményemmel, de nekem nem igazán tetszett. Sztem elég sablonos ez az "érzelmes bérgyilkos" meg a "felnőtt-gyerek kapcsolat" téma. Oldman meg Portman nagyok voltak, de mitől profi Leon? Nem tud olvasni, és ahogy vitte magával a növényét, mint valami rossz paródia. Ráadásul eltekintve a drámai száltól, elég fantáziátlan volt a film. Pl. ahogy Leon kicselezte a zsarukat a végén, tiszta Bárányok hallgatnak. A legjobban az a közelképes jelenetsor tetszett a legelején, amikor Leon megkapja a munkát. Mindenesetre szerintem erősen túl van értékelve ez a film.



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk