Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Tolvajtempó
- Film+, 16:20
Összeesküvés-elmélet
- Film Café, 16:20
A nagy nap
- Filmbox Premium, 16:45
A hamisító
- Paramount Network, 17:00
Kellékfeleség
- HBO2, 17:36

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Rosario Dawson (45)
Gary Daniels (61)
John Corbett (63)
Sean McNamara (62)
Candice Bergen (78)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Mit hallgatsz most?
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Tippjáték (Foci)
Antikrisztus - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A nyár első hava aaaaa
Melissa Gilbert aaaaa

 

Baryll hozzászólásai

Ugrás Baryll adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

2022-es választás

2024-05-05 05:11.00
Milyen viccesek és egyben szánalmasak is már a fidesz lejárató és gyűlöletkeltő kampányvideói, plakátjai. Mindig az aktuális közvélemény-kutatási eredményeknek megfelelően kell nekik cserélgetni bennük a különböző ellenzéki arcokat.
Mondjuk Gyurcsányék továbbra is még slágertémák, de pl MZP-t meg Fekete-Győr Andrást már gyorsan le is kellett cserélniük, venniük és helyükre Magyar Péterre kellett betenni, mert már egészen mást mutatnak a grafikonok, mint pár hónappal ezelőtt. Gyurcsányéknak már összefogva is azért kell teperniük, hogy még éppen benne lehessenek az aktuálisan kifigurázandó ellenzékiek "toplistájában". Szégyen, hogy mire kell költeniük a tengernyi pénzt a semmirekellő propagandistáknak.


2024-05-03 20:52.42
Én is úgy látom mint Te, hogy felkészült, egyértelműen.

Engem, már az átkosban is "fellelhető" párttitkárokra, tanácselnökökre, takarék elnökökre, stb emlékeztet a karaktere. Ők voltak ennyire jól értesültek a világ dolgait illetően és ők is pontosan ennyit tudtak "mesélni" mindenről. (Az idősebb, tapasztaltabb, sokat látottabb fórumtársak, mint pl Lector is, még lehet, hogy emlékeznek is ezekre az embertípusokra.)
Mondjuk már nekik se nagyon volt semmi egyéb dolguk a magas beosztásuk mellett, csak az, hogy műveltek legyenek. Füstös irodák mélyén kupálták ki magukat, míg a pór nép meg húzta az igát, robotolt, stb.
Magyar Péternél is pont ezt a stílust vélem felfedezni. Olyan valaki, aki a NER védőszárnyai alatt nevelkedett, jutott el arra a szintre, ahol most tart. Ráért kiművelni, feltornászni magát erre a tipikus yuppie formára, ahogyan azt már FAM is kifejtette a hírFM-es interjújában.

Kegyetlen sok olyan ember van, aki már nagyon szenved attól, hogy mint fidesszel szembeni, ellenzéki érzelmű, már vagy 20 éve csak folyamatosan szív az orbánféle vadkapitalista, félfeudális rendszer miatt. Nekik MP ténylegesen egy messiás. Isszák a rendszert bíráló szavait is.
Ha "csak" annyi haszna lesz az MP jelenségnek, hogy lecsapolja a megélhetési ellenzéket a politikai palettáról, az már fél siker lesz nekünk, ahogyan ezt már Puzsérék is kifejtették valamelyik videójukban és én is egyet tudok érteni ezen meglátásukkal.
Ha a fidesz törzsgárdájának, szavazótáborának egy jelentősebb részét is maga mellé tudná állítani MP, akkor már akár az egész rendszerre is veszélyes lehet.
(Mondjuk én nem kimondottan jobboldalról várnám ennek a rendszernek a lebontását, de csodák ettől függetlenül még lehetnek.)

Egyenlőre még nagyon a folyamat elején járunk, majd meglátjuk, hogy mi valósul meg mindebből. Szerintem is sokak fejében lehet zavarodottság MP berobbanása kapcsán, reméljük, hogy idővel majd letisztul minden.


2024-05-03 05:35.41
Mi lenne, ha csak úgy, egyszer és mindenkorra visszaváltoznál végre-valahára az eredeti nick-eddé, és hagynád ezt az alantas bagzómacska stílust a fenébe itt a filmkaton, mert végtelenül gusztustalan, ahogy a különböző korosztályhoz tartozó embereket folyamatosan hülyíted, molesztálod és lenéző, lekezelő, modortalan stílusoddal próbálod hitelteleníteni az itteni véleményformálásunkat.
Szerintem többen szóba is állnának veled, ha visszatérnél az eredeti nick-edhez, mint így, hogy csak trollkodsz itt bele a nagyvilágba. Gondolkozz el ezen egy kicsit és a saját jól felfogott érdekedből fakadóan hozz meg egy helyes döntést!


2024-05-02 20:32.36
Értem én, hogy f.ssa a szót a csávó, de megérti (eljut a tudatáig egyáltalán) ezt a szintű dumát az a hithű fideszes markológép kezelő, aki nap mint nap csak ássa és ássa a gödröt valamelyik autópályánk alá? A nénike, aki szalad az utolsó csirkefarhátért a boltba két m1-es híradó között? Őket kellene meggyőznie valahogyan a dumájával, hogy inkább őrá szavazzanak, mint a zorbánra és nem a Puzsér szintű értelmiségieket.
Belgium, meg jogállamiság?
"Géza! Mán megint kőtözünk!" by Hofi


Szerinted mi a legidegesítőbb magyar szó?

2024-05-01 06:54.33
vadidegen


2022-es választás

2024-04-29 00:46.20
"Jön az ötödik 2/3" Ezen Te meglepődnél ebben az országban?
2022-ben orr befogva, mindent összekaparva az ellenzéki oldalon is 2/3 lett a végeredmény, akkor majd most, külön-külön indulva, különb lesz bármi is?
Amíg ennyi fideszes van, addig nem lesz változás. Fideszesből nem lesz több DK-s, mert 2010 és az az előtti dolgok. Most kísérlet zajlik, hogy fideszesből lesz-e Tiszás, Mi Hazánkos, otthon maradó, stb. Majd meglátjuk, de túlzott optimizmusra szerintem nincs okunk.


2024-04-28 17:36.45
Várjuk Magyar Péter röntgenes, ultrahangos, de még inkább az MRI-s átvizsgálásának a leleteit Dr. Puzsér doktor Úrtól.


2024-04-28 10:12.02
Mert kaptunk egyáltalán valamit a számháborún kívül? Magyarázd már el, hogy mit kaptunk!
Kiáll MP: bennünket már 23%-ra mérnek(!). Hű-ha! Kikből és miből jött ez össze nekik? Mert ha csak az ellenzékből, akkor b.szhatjuk. Ott vagyunk, vagy még ott se, mint 2022-ben, az meg minden idők legnagyobb fidesz 2/3-a volt ám.
Kimennek tüntizni azok, akik azt se tudják eldönteni, hogy MP vagy Dobrev?

Nagyon úgy néz ki, hogy eddig csak sz.rkavarást kaptunk, de kívánom, hogy ne nekem legyen igazam.


2024-04-28 08:45.12
Várjuk már ki, hogy mi lesz ennek a MP jelenségnek a vége. Eddig még nem kaptunk atombomba hangfelvételt, holott azt ígérte. Azt is ígérte, hogy a Tóni jobb lesz ha menekül még az országból is, ebből se lett semmi. Azt is mondta, hogy a hangfelvétel után le fog mondani a kormány, ebből se lett semmi. Ez csak nekem nincs szinkronban az elhangzott állításokkal?

Egyenlőre nagyon zavaros ez az egész MP jelenség. Eddig csak fiatalos - Orbános - politikusi puffogtatásokat láthattunk és hallhattunk.
Aztán nehogy csak az legyen a nóta vége, hogy egy fideszen belüli politikusi generációváltásnak leszünk a szem- és fültanúi és maradnak a gengszterek a nyakunkon, csak fiatalabb és éhesebben kiadásban, mert akkor nagyon durván beopjuk.

Puzsérral elvileg lesz beszélgetése MP-nek, de pl MZP-vel szóba se áll. Mi az, hogy van olyan politikai szereplő a valódi ellenzéki oldalon, akivel szóba se áll? Eléggé furcsa ez így.


2024-04-25 17:32.13
Mert a Fletó még csak egy túl gonosz, éhes és kapzsi ... és ő nem osztana nekik vissza egy petákot sem abból, amit már megszerzett magának.


Érdekességek!

2024-04-22 15:24.49
Superman casting?


Kopp-kopp - Vélemények

2024-04-15 03:12.35
Nem értem a vége miatt fanyalgókat. Újlenyomatok, DNS, szemtanú, kamerás felvételek. Némi fantáziával el lehet képzelni, hogy mi lesz a két gettólakóval, hiszen ez amerika, a világ egyik legfejlettebb országa.

Szerintem is jól indul a film és nagy kár, hogy később átcsap logikátlanságokba. (Egy jó remake-ben ezeket helyre lehetne hozni, talán majd egyszer.)

Azonban ha eltekintünk a képtelenségeitől, mondanivalókat azért találhatunk ebben.
Például nőgyűlölet. Amit a két kis szuka itt megengedett magának, azért az eléggé bicskanyitogató volt. Sokszor elgondolkoztam már azon a való életben is, hogy egyes nők miért nem félnek jobban a férfiaktól. Hogy mernek kekeckedni velük, hisz ők azok, akik nagyon sokat veszíthetnek egy ilyen nemek közötti - fizikális - összecsapáskor. Pillanatok alatt szerezhetnek olyan sérülést pl az arcukon, amitől soha többé nem fognak tudni sírás nélkül belenézni a tükörbe.
Mondanivaló még itt a pedofília kérdése is. Az is, hogy ellent tudnánk-e állni a szexuális csábításnak.

Technikailag pl rendezésileg szerintem teljesen rendben van benne minden. Amikor elkezd táncolni a jó zenére a szöszi, amikor kettesben maradnak a fickóval, az nagyon klassz hangulatú jelenet.

Egy ügyesebben megírt forgatókönyvvel ez simán lehetett voln 4, vagy akár 5 csillag is, mert jó témákat feszeget.


2022-es választás

2024-04-10 07:42.52
Nem értem (pontosabban értem, mert Neked nem szimpatikus valamiért és vagyunk ezzel még így egy páran ebben az országban), hogy miért lúzerezed állandóan MZP-t? 2022-ben ~ 1,9 millióan szavaztak rá. Látsz Te most az ellenzéki oldalon olyan politikust, akire ennyien szavaznának ismét, ha most lennének a választások? Mert én egyet sem.
Azért lúzer MZP, mert Orbánt ~ 3 millióan imádják ebben az országban? MZP tehet arról, hogy a lakosság döntő többsége szemet huny a fideszes kormány alantas ténykedései felett? Ezzel persze nem azt akarom sugallni, hogy továbbra is legyen minden ellenzéki érzelmű magyar MZP fan, mert hát mégiscsak kevésnek bizonyult a legutóbbi megmérettetésen, de a vereségéről sokkal inkább az a ~ 3 millió hithű fideszes, meg az áruló ellenzéki "szövetségesei" - Gyurcsánnyal és társaikkal az élükön - tehetnek inkább, akik minden nap azt mantrázzák maguknak, hogy hát: "minden jól van így, ahogyan van, mert hát a politikusok úgyis ilyenek egytől-egyig és egyéb bla..bla".
Szerinted akkor ki most a tuti Orbán rendszer "gyilkos" az ellenzéki oldalon? Ki az aki a ~ 3 milliós fideszes szavazótábort le tudná csökkenteni, mondjuk a felére? Toro? Magyar Péter? Dobrev? És hogyan? Mit tudna mondani nekik bármelyikük, hogy inkább rájuk szavazzanak és ne arra aki napról-napra betömi a szájukat pl krumplilevessel?
(Az zavar MZP-ben, hogy folyamatosan szedi le azokat a gyalogokat a sakktábláról, akik ennek a rendszernek a kiszolgálói?)
Bocsi már, hogy most ennyire kirohantam az irányodba a véleményedet illetően, de nekem nem egyértelműen egy lúzer képe jelenik meg a szemeim előtt, amikor MZP-re gondolok, hiába is próbálja még mindig őt folyamatosan lejáratni a fideszes propaganda média. F.szán felmosta a padlót a legutóbbi YT videójában is azzal a s.ggnyaló Bohár Dániellel is. (Majdnem sikerült még egy gyalogot levennie arról a bizonyos sakktábláról :-)


Mire gondolsz most?

2024-04-10 05:29.23
Vajon a Furiosa-n kívül lesz-e még valamilyen film az idén, amit érdemes lenne moziban megnézni?
Talán a Joker 2?


Transzcendens - Vélemények

2024-04-09 21:45.12
Ide is inkább Amber Heard kellett volna, ha már úgyis belerángatják ezt a szegény Johnny fiút minden sz.rba.


Meleg Tizenegy - Vélemények

2024-04-09 13:13.58
Végre olyan jó meleg van odakint.😛


Elveszett lelkek kútja - Vélemények

2024-04-09 11:42.21
Helyesbítek: lehet, hogy nem volt meleg a tűzoltóparancsnok, csak megpróbálták "felmelegíteni". Akkora volt már itt a kavarás, hogy ezt lehet, hogy benéztem.


2024-04-09 10:16.16
Spoiler!
Nehéz is tud lenni az élet, amikor egy gonosz erdő veszi körül a embert. Ennél már csak az tud borzalmasabb lenni, amikor egy meleg pszichopata tűzoltóparancsnok kezd el "segíteni" egy bajbajutott kisgyerek kimentésében. Nehezíti a helyzetet, hogy a szerencsétlenül járt kisgyerek szülei folyamatosan azzal vannak elfoglalva, hogy ki kivel is kellene hogy kavarjon tovább a személyes boldogságának a megszerzése érdekében ahelyett, hogy csak az életveszélyes problémára koncentrálnának.
A film végére csak egyetlen kérdés maradt megváloszalatlanul bennem, hogy miért és hogy kinek a fejében tud megszületni egy ekkora baromság?


A Majomember - Vélemények

2024-04-09 01:05.41
Nem rajongok az ennyire véres filmekért, de mondjuk úgy félévente azért belefér egy-egy ilyen is. Engem leginkább a Tarantino munkáira emlékeztetett ez a fajta látványvilág (meg még talán az Oldboy-ra). Azért ültem be rá a moziba, mert azt reméltem, hogy valami hasonló élményben lesz részem, mint amit a 2016-os Oroszlán című film esetében is átélhettem, de itt most egy egészen más stílust és történetet kaptam a hihetetlenül tehetséges Dev Patel-től.

Spoiler!
Három részre tudnám felosztani a látottakat. Ebből az első harmad tetszett nekem a legjobban. Ott lettünk - igen pörgősen - belehelyezve az indiai miliőbe és a főhősünk konfliktusokkal terhelt élethelyzetébe. A második harmad az ezotéria, a misztikum világába kalauzol el bennünket, egy kissé belassítva az addigi történetmesélési tempót. A harmadik harmad - a végkifejlet - viszont már eléggé kiszámíthatóra sikeredett. Leült a film az első harmadában megtapasztalt frissességéhez, lendületességéhez képest.

A képi megvalósítás, rendezés most is parádés, le a kalappal a még mindig szemtelenül fiatal rendező és egyben főszereplő Dev Patel előtt. A zene és hanghatások is nagyszerűek. Nálam a film mondanivalója rontotta le végül az összképet, minden másban nagyon jól teljesített.


Tarr Béla - Vélemények

2024-04-02 16:44.05
Tarr Béla: Cinemarxisme 1979

https://www.youtube.com/watch?v=KKlyvGiDMCc


Navidad - Vélemények

2024-04-02 14:13.07
Ez nekem nagyon nem jött be. Az, hogy szinte végig sötét helyszíneken játszódik, különösen lerontja az élvezhetőségét. A rendezője miatt néztem meg, szerintem a többi filmje csak ennél jobb lehet.


Díszkíséret - Vélemények

2024-04-02 14:06.41
Mekkora genyóság már, amikor a TV-ben úgy adják le ezt a filmet, hogy a bilincses szexjelenetet kivágják belőle. Ebben pont az a néhány filmkocka ér meg még egy plusz csillagot.
Bezzeg a közvetlen közelről végrehajtott kivégzések, fejbe lövések nyugodtan mehetnek bármilyen műsoridőben a TV-ben.
Amúgy meg egy eléggé bugyuta film ez. Passzol Erika fejéhez. De mellbedobással nálam mégiscsak győz.


Gloria Bell - Vélemények

2024-03-31 10:30.13
Ez a film szerintem inkább már a kicsit idősebb korosztálynak adhat némi plusz filmes élményt. Viszont aki már át tudja érezni a főhős élethelyzetét, annak egy kellemes kis keserédes szórakozást nyújthat.
Számomra az egyik legjobb jelenet, amikor képletesen a család megy a levesbe. Úgy gondolom, hogy kellenek olyan pillanatok is az életben, amikor letesszük az addigi életünk "batyuját", egy rövidke időre. Aztán persze később megtalaláljuk és újra belebújunk, de nem muszáj, hogy folyamatosan csak húzza és nyomja a vállunkat a múltunk terhe. Nem árthat, ha néha ki tudunk lépni a hétköznapi szerepeinkből és rá tudunk csodálkozni kívülről mindarra, ami körülvesz bennünket. Persze van itt még egy csomó egyéb mondanivaló is, jelenetek amik elgondolkodtathatnak, de engem most ez fogott meg a legjobban. Szóval számomra érdekes utazás volt egy nagymamakorú, elvált, jó anyagi körülmények között élő, amerikai nő életébe belelátni. Hiteles volt a szerepben Julianne Moore. (Kicsit hasonlít a Woody Allen féle Blue Jasmine-re, de azért az egy fokkal komolyabb filmélmény a sztoriját és kivitelezését tekintve.)


Akasztófa (2017) - Vélemények

2024-03-30 06:16.01
Ezt a filmes szemetet. Már szinte paródiája egy valódi nyomozásnak.

Spoiler!
Elhasznált wc-kefe fejű nyugdíjas ex-nyomozó üldözi a sorozatgyilkost, tity-toty, agyhalott nyomozótársa oldalán. Olyan lassú lefolyású a nyomozati munkájuk, mintha már ők is azt élveznék, hogy egyre több a hulla. Csak játszuk már végig azt a nyomorult akasztófajátékot, ha kevés a betű és totál hülyék vagyunk a megfejtés kibetűzéséhez! Columbo tempója ezekhez képest gepárd sebességű szuperzsaru. Majdnem fellöki a sorozatgyilkos az ex-nyomozót az egyik gyilkossági helyszínen, olyan közel kerül hozzá, de még akkor se lőnek rá. Mindenhová csak a kétbalkezes nyomozók mennek az újságírójukkal, sehol egy helikopteres támogatás, egy csapatos kivonulás, rajtaütés, semmi, csak a két Sehallselát Dömötör lődörög az előttük ugráló sorozatgyilkos után.

Végül a leszűrhető nyomozói tanulság:
ha akasztófás sorozatgyilkost üldözöl és 3..4 méterről sem tudod ellőni az akasztófakötelet, akkor mindig legyen nálad valami éles vágóeszköz, hogy időben le tudd nyiszitelni a még éppen életben lévő felakasztottat a kötélről.
(Clint A jó, a rossz és a csúfban az utca másik végéről ellőtte a kötelet, ezek meg pár méterről kilövik rá az egész tárat és még akkor sincs semmi. Ez valami rossz vicc? A szemük láttára halnak meg a felakasztott áldozatok, ezek meg csak széttárják a karjukat, hát mi így nyomozunk és üldözzük a bűnt, sorry.)

A sok káromkodásban, meg buta dumákban, na abban erős volt ez a förmedvény. Ha paródia akart volna lenni, akkor 3*, de így, hogy ennyire komolyan vette magát, így 1*.

Ebből simán lehetett volna csinálni egy Csupasz pisztoly epizódot.


Tejben, vajban, szerelemben - Vélemények

2024-03-28 08:36.47
Nekem ez már egy kicsit sok(k) volt. Tényleg szép, jók a hangok, zenék, minden, tehát a filmkészítés technikáját, "technogógiáját" nézve csúcs, szuper, de tartalmilag számomra túl lett tolva a bicikli. A szerelem ha már ennyire a vérben tocsog, az már nekem inkább beteges, mintsem egészséges. Kusturica művészetét áthatja a Délszáv háború okozta traumája, "megőrülése", és ez itt is hűen visszaköszön, de azt kezdem észrevenni rajta, mintha - az idő múlásával - ez a "sebesülése" nem nagyon akarna begyógyulni. Csak tátong ez a "sebe" és egyre jobban elhatalmasodik az egész pszichéjén, világlátásán, a világnak szánt üzenetén, mondanivalóján . (Még csak néhány filmjét láttam eddig, de azokból nekem ez jött át és elnézést, ha tévednék.)

Spoiler!
Az a leszakított fül sorsa, az azért már egy kissé durva és meseszerű volt ebben a formában. Meg még egy csomó minden. Erre értettem a túltolást. Értem én, hogy művészet, de hát akkor is..

Monica Bellucci már nagyon vágyhatott arra, hogy Kusturica megrendezze. Beleadott apait, anyait. Mondjuk érthető is, mert ez a fajta művészet áll legközelebb a Fellini stílushoz, csak kicsit véresebb kiadásban. Jól játszotta(?) a szerelmes nőt.


Mit láttál utoljára a moziban és hogy tetszett?

2024-03-27 08:41.23
Elfújta a szelet
🙃


Kívül tágasabb - Vélemények

2024-03-25 22:39.06
Jó amerikában férfinek lenni. Kerül-fordul az ember, csak úgy csinálja a gyerekeket fűnek-fának és semmi apasági per, gyerektartás, meg ilyenek. Ja, hogy ez csak egy film?


Tökéletes napok - Vélemények

2024-03-24 10:30.07
A seregben nekem is kellett mások után budit pucolnom, mondanom sem kell, hogy egészen mások voltak a körülmények, mint ebben a filmben.
Egyszer ezt is végig tudtam nézni, de nem szeretnék úgy élni, mint a főhősünk.
Furák ezek a japcsik, jó példák arra a közmondásra, hogy "sok jó ember kis helyen is elfér".


Mit kéne már végre megfilmesíteni? Könyv,játék, és bármi gondolat jöhet ide!

2024-03-24 10:07.57
Egy ungarische keresztapa életrajzi dráma vígjátékot Tasnádi Péter életéről el tudnék képzelni. Talán még egy Oscar is összejönne neki.


A skarlát betű (1995) - Vélemények

2024-03-18 21:09.39
Ide is Bruce Willis kellett volna.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk