Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Rozsdalovag
- Kölyök Klub, 09:20
A Thomas Crown-ügy
- Cinemax, 09:30
Éjféli látomás
- Film+, 09:50
Fúrófej Taylor
- Film Café, 10:05
A kutya, aki megmentette a húsvétot
- RTL Három, 10:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Rosario Dawson (45)
Gary Daniels (61)
John Corbett (63)
Sean McNamara (62)
Candice Bergen (78)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Pókok (2023) - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Tippjáték (Foci)
Zorro álarca - A legjobb jelenet

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Jóságos ég! aaaaa
Lee J. Cobb aaaaa

 

Cserke hozzászólásai

Ugrás Cserke adatlapjára


Szex és New York (sorozat) - A legviccesebb vagy legmerészebb jelenet!

2007-03-28 17:29.53
Szerintem az egyik legviccesebb jelenet, mikor elhatározza, hogy leszokik a cigiről egy új szerelem kedvéért. A randit nem tudja élvezni, mert folyton a cigire gondol és ezért elmenekül a randiról üres kifogással, majd az első utcasarkon előveszi a dugicigijét, amit helyből le is ejt a pocsolyába. De annyira ki van éhezve a cigire, hogy felveszi, letöri a nedves részét és idegesen rágyújt. Majd ebben a pillanatban megjelenik mögötte a lerázott bútortervező srác Carrey étteremben felejtett kardigánjával.


Afgán ABC - Vélemények

2007-03-20 20:35.05
2002-ben


2007-03-20 12:35.43
Remek film. Végre olyan, amely az afgán valóságot tükrözi, de ez már nem olyan reménytelen és kilátástalan, mint pl. az Osama. Sőt ebben a filmben pont az afgán nők előtt kibontakozó egyetlen lehetséges reményt mutatja meg, a tanulást. Ugyanakkor láttatja a küzdelmet is, amit az évszázados vallási hagyományok ellen folytatnak a tanítók. A film jó része arról szól, hogy hogyan könyörögjék le egy kislány arcáról a csadort tanítás közben. Végül sikerül.


Gabbeh - Vélemények

2007-03-20 12:30.58
Nagyon szép, meseszerű történet csodálatos iráni tájakon, csodálatos színekkel. Egy szép nomád lány vágyakozásáról és várakozásáról szól, hogy végre hozzámehessen szerelméhez, aki mindenhová követi őt. A lány apja újabb és újabb feltételekhez köti a lány férjhez menetelének időpontját, míg végül a lány megszökik szerelmével. Mindezen események közben a nomádok beleszövik mindennapjaik történéseit csodálatos szőnyegeikbe.


Kandahar (2001) - Vélemények

2007-03-20 12:26.41
Rendkívül szép és ismét csak nagyon kemény film. Gyönyörű és művelt, világlátott afganisztáni nő kanosszájáról szól Afganisztánban, aki egyedülálló nőként próbál eljutni a filmcímbeli Kandaharba, hogy lebeszélje hugát az öngyilkosságról. Ez a film is a végtelen és reménytelen kiszolgáltatottságról szól és nemcsak a nőkéről. Sokkoló képeket láthatunk a Vöröskereszt táborába ejtőernyőn leereszkedő műlábakról vagy éppen a csontvázat kirabló kisfiúról.


Osama - Vélemények

2007-03-20 12:20.22
Nagyon jó, de nagyon kemény film. Éppen ezért nem is tudnám a szörnyűségek miatt még egyszer végignézni. Sajnos a film legkeményebb afganisztáni valóságot tükrözi. Nincs happy end, nincs remény sem. Az afganisztáni nők sorsa egyenlőre ez.


A fehér léggömb - Vélemények

2007-03-20 12:15.57
Tüneményes film. A legtöbb iráni filmben a főszereplő gyerek. Ebben is adott egy nagyszájú, talpraesett kislány, aki elveszti a nagy nehezen kikönyörgött pénzt, amit aranyhalra kapott az anyjától. A sztori innentől kezdve a pénz visszaszerzéséről szól. Ismét tele van a film humánummal: hányan és hogyan próbálnak meg segíteni a kislánynak. A film csattanója, hogy a segítőkész léggömbárus nem kap köszönetet kis védenceiktől. Azért is érdekes a film, mert ismét csak bekukkolhatunk a teheráni hétköznapokba, egy család életébe és az utcai eseményekbe.


Leon, a profi - Vélemények

2007-03-20 08:26.10
Egyszerűen imádnivaló film. A legkedvesebb jelenetem, amikor a kislány és a bérgyilkos ismert embereket utánoz.


Vér és arany (2003) - Vélemények

2007-03-19 21:12.26
Annak ellenére, hogy a film egy szörnyű gyilkossággal kezdődik és csak ezután derül fény a bűntettet elkövető motivációjára, a film mégsem egyszerű krimi, sőt egyáltalán nem az. Egy egyszerű, hétköznapi, egyébként pedig szerethető, jó szívű, ugyanakkor túlságosan érzékeny, egyszerű vágyakkal teli ember fejlődés története egészen a gyilkosságig. Főhőse a pizzafutár nősülés előtt áll, legjobb barátja és egyben kollégájának húgát készül elvenni, akinek ékszert szeretne vásárolni. A filmből kiderül, hogy még iszlám diktatúrában is léteznek nagyon gazdag és nagyon szegény emberek és társadalmi szakadékok. Tanúi lehetünk főhősünk megaláztatásának, láthatjuk, hogy őt nem tekintik érdemi, potenciális vásárlónak, és ezt nem képes lelkileg feldolgozni. Remek azért is a film, mert betekintést nyerünk a teheráni hétköznapokba (pl. vallásrendőrség igazoltat mindenkit egy zajos házibuliról kijövet, még az utcát is lezárja). Ebben a filmben is jelen van a humánum. A pizzafutár hősünk szétosztja a kézbesíthetetlenné vált pizzákat a vallásrendőrség által lezárt utcában ragadtak között. Az egyik legérdekesebb rész a filmben a pizzafutár "ejtőzése" a gazdag aranyifjú lakásában.


Pályán kívül - Vélemények

2007-03-19 20:59.46
Szerintem ez Jafar Panahi eddigi legjobb filmje. Elképesztően mulatságos és a nők számára legalább olyan elégtételt szolgáltat a film, mint a Thelma és Louise. További érdeme a filmnek az amatőr szereplők szerepeltetése. Nagyon lehet szeretni őket és mindegyik remek alakítást nyújt. Érdekes volt látni, hogy még diktatúrában sem hajtanak fejet az emberek a katonaság akarata előtt, szembe mernek szállni velük nők és férfiak. A filmből az is kiderül, hogy nincs sok különbség nyugati és keleti ember között, ugyanolyan vágyakkal, örömökkel, félelmekkel küszködnek, mint mi. Ugyanolyan nagylelkűek, vagy kicsinyesek, netán kapzsik. Ez az első film Panahitól, ahol a társadalomkritika remek humorban fejeződik ki és nem látens. Érdekes volt hallani a katona érvelését a nők stadionból való kizárása mellett. Kvázi húgaiként féltette a nőket a férfiak durvaságától. A legszórakoztatóbb jelenet a férfi WC-ben történtek és a nők bezsupolását és a stadionból való kimenekítésüket követően a katonai járműben felvett jelenetek. Mindegyik iráni filmre jellemző a humánum, a mélységes emberségesség. Ez alól ez a film sem kivétel. Ebben a filmben sem a hatalmi szó győz, hanem a másik érvekkel való meggyőzése, a másik motivációjának megértése, meghallgatása. Át tudjuk érezni az erősebb oldal, a katonák problémáit is.


Mannavita Méhpempő rendelés

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk