Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Az a szerelmes vidéki élet
- Film4, 08:45
Spartacus
- AMC, 09:15
Út a díjesőig
- Viasat Film, 09:15
A tökéletes trükk
- HBO2, 09:35
A kód
- Mozi+, 09:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
George Clooney (63)
Christian Clavier (72)
Mare Winningham (65)
Gregg Henry (72)
Lynn Whitfield (71)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A bajnok (1979) - Vélemények
Karakterlánc
2022-es választás
Roger nyúl a pácban - Vélemények
Egy diáktüzér naplója - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Magukra maradtak aaaaa
Tim Roth aaaaa

 

HettyKing hozzászólásai

Ugrás HettyKing adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Napóleon (2023) - Vélemények

2024-03-26 08:27.51
Ez a film valami szörnyű volt, Nopoleonunk meg momtha végig be lezt volna drogozva.


Saltburn - Vélemények

2024-03-21 22:29.24
Nézhetetlen beteg film. Fél óránál kikapcsoltuk, majd végül gyorsítva én végigpörgettem. Értelmetlen hatásvadász jelenetek, amit ha elveszünk, a sztoriból nem marad szinte semmi. Agyon hypolt gusztustalan beteg film. Aki imádta, azzal szerintem valami baj van. Ráadásul a karakterekből se tudtunk meg úgy igazán semmit sem. Egyedül aminek értelmét láttam, az a kiscsaj mondandója. Most őszintén, min lehet annyira elgondolkodni? Hogy vannak gazdagságba meg középszerűségbe született emberek? Az igazán szegényekről itt nincs szó! Igen, irigykedés az van, hol nincs? Ehhez azért több kellett volna, hogy komoly társadalomkritikának nevezzük a történteket ebben a filmben. Számomra nézhetetlen. Az ingerküszöböt már nem tudom hová akarják feszíteni, hogy téma legyen egy ilyen filmecske.
A főszereplő meg egyenes taszító, ronda ember, rossz volt nézni a közeli felvételeken.
"Egészségére", akinek ez tetszett, vagy inkább jobbulást.


Mavka, az erdő őrzője - Vélemények

2024-03-21 22:14.07
"Az ​"Erdei rege" a drámaíró Leszja Ukrajinkának legérettebb és legjelentősebb alkotása. A „szerencsés” művek közé tartozik, de nemcsak azért, mert megjelenésekor a közönség, sőt a kritika is osztatalan lelkesedő elismeréssel fogadta, hanem azért is, mert a költői ihelt és a nagy művészi tehetség találkozása ritka szerencsés pillanatának szülötte: két hét alatt szökött bimbóba és bomlott ki ez a gyönyörű virág, ez a a zseniális mű, és üdeségéből, hamvasságából azóta sem veszít, mert ehhez Leszja Ukrajinka mély népiessége, lobogó forradalmisága és töretlen optimizmusa adta a talajt és a klímát. Egyszeri csodája ez a a mű az ukrán irodalomnak: nincs semmi irodalmi előzménye és meg sem próbálták utánozni." ( [link] ) Egy kommentelő véleménye a rege olvasása kapcsán, amellyel mélységesen egyetértek: "Lassú, szomorú tragédiája ez annak, hogy milyen visszás is magunkkal és a természeti környezetünkkel a kapcsolódásunk."


2024-03-21 22:06.13
Csodálatos MESE, csupa nagybetűvel. Gyerekként néztem volna, valószínűleg kedvenc mesém lenne, de felnőttként is imádtam. Aki lepontozta, annak egyszerűen nincsen szíve. Nem szoktam ilyet írni, de most komolyan ezt gondolom. Ennek a történetnek, szemet gyönyörködtető látványnak lelke van. Ahogy Mavkának is, az erdő lelkének.
Nembaj, ha vannak benne klisék, sejtjük, hogy hova halad a történet, mert a legtöbb mese, amit gyerekkorunkban hallottunk hasonló, az alapsztori mégis egyedi.
A zenét is kiemelném, mert egyszerűen jó hallgatni. Le a kalappal, hogy ez az ukrán csapat ilyet filmet összerakott. Méltatlanul elbújt a mostanság megjelenő sok gyenge vacak alkotás között.
Ez a MESE jót tesz a léleknek ebben az igen lelketlen világban.


Fényévnyi távolban - Vélemények

2023-10-06 22:12.27
Sablon? Dehogyis! Megtörtént eset, és szuper mozi volt. Minden egyben volt. A hangulata egyedi, egy egész estés motivációs film. Zenéje, színészek, történet remek. Nagyon örülök, hogy láthattam, ajánlós.



Mindent egy lapra (2022) - Vélemények

2023-09-24 10:11.22
*NBA, bocs.


2023-09-24 10:10.39
Egyébként nagyon jól összerakott a Mindent egy lapra, minden benne van, ami kell. A sztori íve azért kiszámítható, de a részletekben van a titok, csavar, izgalom, ami viszi előre az egészet. A mondanivalója termeszetesen az, hog menni kell előre, nem szabad feladni es ne hagyd, hogy az utadról letériitsenek. A hangulata magával ragadó, a casting pedig telitalálat, főként a valóban zseniális főszereplő MBA kosarazó, Juan Hernangómez nemcsak gyönyörűen tud játszani a pályán, hanem még színészként is helyt áll. Egy jól összerakott, minden a helyén van ebben a Netflixes moziban.
Aki nem sportol, annak is jó kikapcsolódást nyújt ez a film.
Ajánlatos előtte/utána az Air c. flmet is megnézni, ami szintén mostani eresztés, hogy a kosarazás hangulatánál maradjunk.


2023-09-23 23:06.44
Ez nem sportdráma, bár vannak benne drámai elemek, de ettől nem sportdráma a műfaja, hanem sportfilm.



Oppenheimer - Vélemények

2023-08-14 08:45.17
Ez középszerű film lett, a sztori miatt felhypolva. Nekem ez a rendezés, hangulat nem működött ennel a történetnél, nem mozgatott meg egyáltalán, egy kb. 10 évvel ezelőtti dokufilmhez képest, amit természetesen nem az amerikaiak csináltak. Az hatásos volt. Ez nem.
Ez az egesz - ha tudtok olvasni a sorok között - arról szól, hogy felmentik Oppenheimert és az amerikaiakat is.

Spoiler:
Egy japán sincs benne.


Szöszi - Vélemények

2023-04-09 18:41.14
Ami a "történetmesélést" illeti, a kiemelt részek mind HAZUGSÁG, egy sem történt meg. Elképesztő, hogy engedélyezhettték, hogy egy valaha élt emberről ekkora ferditesek jelenjenek meg.
A film azt akarta megmutatni, hogy kihasználták őt, de ez a film szintén pont ezt csinálja, szükségtelenül hatásvadász fikciókkal van tele. (Sose volt abortusza, elvetelt többször pl., Az anyja nem akarta megölni, stb Nagyon nem mindegy!)

Szép felvételek, a főszereplő színésznő ügyes, de Marilyn nem volt ennyire esendő.

Ezen kívül ez a mozi a fentiek miatt egy gyalázat! ... És még hosszú is.


FOMO: Megosztod és uralkodsz - Vélemények

2023-03-19 21:09.20
Nekem tetszett egyrészről a sztori, tanulság másrészről a megteremtett atmoszférája miatt. A youtube világhoz nagyon passzoltak a felvételek, külön tetszett a vágás, és mikor a film végén láttam, hogy Duszka Peti volt az "elkövető", külön örültem neki, mert nemrég fedeztem fel a csatornáját. Gratulálok a munkájához.

Nagyon jól bemutatja a film, mi történhet akkor, ha rossz társaságba keveredünk. Az emberi méltóság megvehető 2 ezer Ft-ért? Van, aki fizet ezért, azonban van remény, mert talán még nem veszett ki mindenkiből a tisztelet és méltóság...
A megtörtént eseményekért pedig hiába kérünk bocsánatot, már megtörtént, nem lehet visszacsinálni. Nagy igazságok ezek.
Ijesztő tükör ez a mai fiataloknak és elgondolkodunk filmnézés közben: Hol a határ? Mit teszünk meg egy "jó contentért"?
Remélem sok mindenkihez eljut/eljutott ez a film, mert sajnos van benne realitás, nem is kevés.

A film igenis jó. Örülök, hogy rászántam az időt. A hangulata számomra a Kontroll c. filmet idézte, úgyhogy nálam ezért külön öröm volt nézni, születnek jó magyar alkotások továbbra is.


Wednesday (sorozat) - Vélemények

2022-12-29 21:39.45
Gyerekkoromban pont ilyen akartam lenni, mint a kiscsaj, mivel őrült tinikoromban darkos voltam, szóval ez a stílus nekem csupa nosztalgia volt. :) (Azóta persze kinőttem.) Kezdésekor aggódtam picit, hogy gagyi, gyerekes lesz, meg Harry Potter koppintást látunk. Nos, utóbbi valóban teljesen az lett, de nem érdekelt, mert kaptunk egy jó kis nyomozós sztorit, nagyon jó castingot, szép díszletet és a jól megszokott minőségi zenét Danny Elfmantől. Mi kell még? Tim Burton meg gondolom lubickolt benne, mikor rendezte. (A volt felesége, Helena Bonham Carter egy az egyben olyan, mint a Jenna Ortega. Csak nekem tűnt fel ez a hasonlóság? A szemeik elképesztően hasonlítanak.)
Ezek a dark/goth/okkultista elemek innen-onnan összelopkodtak, de szerencsére a sorozatba jól belepakolták, köztük lett egy pár igen tetszetős, ötletes elem (pl. a színes és fekete-fehér felezett szoba.)
A fekete humor néhol nagyon üt (érdemes akár újra is megnézni csak ezek miatt), illetve ha darálunk, akkor még a sztori végkifejlete is meglepést okozhat.
Összességében imádtam, mert kellenek az ilyen díszletbe csomagolt sztorik, nincs sok belőlük.
Ötször inkább ez a világ, mint még egy szuperhős sztori.Mellesleg Tim Burton összes filmjét láttam már, úgyhogy ez természetesen most sem maradhatott ki. :)


Engem azért ami zavart kissé, és nem tudom szó nélkül hagyni, az a HP koppintás netovábbja SPOILERESEN:

A kastélyban lévő iskola (Nevermore, mint Roxfort/Hogwarts), az udvara, a kőszobor, ami jelszóval kinyílik, a lefelé vezető lépcső, falon rengeteg régi festmény, a tanórák, a „növénytan”, a faluba való kiruccanás, a bál és a báli ruha, mint Hermoinénél, a vérfarkas, az Animágus igazgatónő, a szirének, Luna Lovegood karaktere, oknyomozás, az iskolából kicsapás fenyegetőzése, a főszereplő lány tökéletessége, pont, mint Hermione, Titkos társaság, akik összefognak éppúgy, mint Dumbledore serege, a különféle csapatok, mint a HP-ban a 4 ház, A főgonosz a halálból jött gyakorlatilag vissza, mint Voldemort, itt is vannak normik, mint a muglik, a főszereplőnek éppúgy látomásai vannak, mint Harrynek, a vizi csata, kicsiben, mint a trimágus tusa, és még ami nem jutott most eszembe. :)


Doctor Strange az őrület multiverzumában - Vélemények

2022-08-01 11:05.31
Mindent beledobáltak, amit más filmekből, sztorikból e lehetett lopkodni. Eredetiség nem nagyon volt benne. Látványos volt, de szinte csak CGI-t látni.
Egyszer meg lehet nézni, maradandó nyomot nem hagy. Nekem a Doctor Strange kedvenc volt az első résszel, de itt már túltolták. Nem kedveltem meg a főszereplőt, mivel semmi érzelmet nem váltott ki
Érződött a Marvel és Walt Disney hatása együtt, horrort nem értem, hogy jöhet itt egyáltalán szóba. Inkább komikus volt egy egyszerű polipszörny, mint ijesztő.
A sztori teljesen érthető volt (nem láttam más sorozatot, nem értem, mit nem lehetett volna nem érteni), bár logikai bukfencet éreztem a fő szálon felfedezni, történetesen ezt:
SPOILER!
Nem lett volna egyszerűbb Americának elvinnie a Vandát a gyerekekhez, aztán megnézik, mi történik? Ez az egész cirkusz nem lett volna.


Stranger Things (sorozat) - Vélemények

2022-07-04 12:52.42
Vecna egy pancser :D Ez jó! Amúgy tényleg az, és már egyáltalán nem ijesztő.


The Boys (sorozat) - Vélemények

2022-07-04 12:48.58
Nem vagyok különösebben hívő ember, de azért na! Emiatt inkább nem kezdek bele. A hívők birkák, hüléyk, a buzik, feketék meg Istenek? Milyen világot élünk már? WTF?!


Stranger Things (sorozat) - Vélemények

2022-07-02 16:07.10
Még friss az élmény, és SPOILERES! Bocsánat, ha ugrálni fogok a témák között, csak írom, ami épp eszembe jut. :)

A 4. évad 1. része nem tetszett, untam, viszont a 2. résztől végig nagyon tetszett, abból is a 4. Max és a zene miatt, illetve az 5.6. rendezése Antal Nimródtól zseniális, le a kalappal előtte. A 7. részben pedig fény derül mindenre. Itt tartottunk.
Nagy elvárásaim voltak, de a nagy félelmem, hogy Vecna elveszti a sok dumálással és azzal, hogy ő is ember, csak szörnnyé változott, hát egyáltalán nem éreztem már igazi félelmetes lénynek. Elvesztette a varázsát. :( A titokzatosság mindig jobb, illetve hogy valami nem emberi, megfoghatatlannal állunk szemben, az ijesztőbb tud lenni. Ez már nem az. Illetve voltak tipikus kiszámítható jelenetek, amik azért zavartak.
Eleven részei most sem tudtak annyira lekötni, de a Papával való kapcsolata lezárásra került és tetszett, hogy ott volt vele a halálánál, de mégsem tudta elfogadni a tettét. Az, hogy egy mesterlövészt hagynak megzavarni azzal a felkiáltással, hogy nézd már, ott vannak civilek, ez akkor baromság. Simán ki kellett volna lőnie Elevent. Elevent sajnáltam, mármint a színésznőt, mert szegény, szinte egész végig erőlködik, szenved, fél, harcol, ez a szerep jutott neki. A füves srác jó választás volt, tetszett a karaktere. Will hát... Ennyire parkolópályára tenni... És akkor kitalálnak neki egy reménytelen melegvonalat... Tudom, hogy netflix, de már van benne egy leszbikus, ez már nagyon unalmas. Ettől nem lesz érdekesebb számomra a karaktere.
Mike... Nem hiszem el, hogy Eleven odavan érte. Annyira mások, hogy a szerelmük nem hiteles. Próbálkoznak, de a kémia annyira nem működik, hogy az már fáj. Újratalálkozáskor még egy csók se volt, ami annyira nem természetes. És persze őket is mindig megszakítják a nagy szerelmi vallomáskor, mint a Nancyiéket.
Fogatlan továbbra is jó arc, de mintha nem akarna felnőni, nem sokat változott x év alatt.
A rocker srác Eddie, imádnivaló karakter. Mikor Metallicát nyomott a tetőn, hát isteni volt. Egy dolgot nem értettem, miért kellett neki a végén elterelni a denevéreket? A többiek a házhoz igyekeztek, ott nem voltak nyílt terepen, tök fölösleges volt a hősködése és a halála. Szerintem. Sajnáltam, hogy a köztudatban úgy állították be, hogy gyilkos volt. A sori végén a jelenet fogatlannal meg Eddie apjával elég meghatóra sikeredett.
Hooperék vonala. Sokan írták, unták ezeket a jeleneket. Nekem annyira bejött az orosz őr, gőzöm sincs hogy hívják, hogy mindegy volt, mit látok. :D Viccet félretéve, végre volt egy ijesztő rész, mikor az a virágfejű eszik egy embert, illetve a lángszóró, na az jó volt.
Hooperék szerelme is végre félig-meddig beteljesedett, de persze őket is megzavarták. Ebben a sorozatban mindig mindenkit megzavarnak. :D Az orosz morógyvajkrém csempész hozott egy kis színt közéjük.
Max egyre jobban tetszik a pasijával együtt. Kár, hogy az lett a vége, ami. Valahol örültem, lesz még áldozat, de igazából csak Papa és Eddie halt meg, úgyhogy egy ilyen csata után nem gondolnám, rajtuk kívül mindenkinek meg kellett volna megint úszni. Az írók túl kegyesek, meg hát Papát ki sajnálja? Simán el tudom képzelni, hogy kétféle véget csináltak: amiben Max meghal, és amiben nem. Gondolom az utóbbit szavazták meg. Mondjuk érdekes húzás volt, mert ezzel megmutatkozott Eleven valódi ereje, illetve az, hogy Max nem akart már élni a bűntudat miatt, később mégis éles helyzetben azt mondta, élni akarok. Ez lett belőle: vegetál szegény.
A verőkosaras srác volt az, akit a legjobban utáltam ebben az évadban, jobban, mint Vecnát.
Vecna külseje amúgy zseniális, örülök, hogy nem használtak CGI-t(csak egy picit).
Most már tényleg lehet, jön a világvége, legalábbis Hawkinsra most már tényleg nagy baj vár. Látszott a végén, hogy ami kialakult, a néggyé vágott város, na az már őket is kétségbe ejtette. Először Elevent is, de aztán látszott rajta az elszántság. Meglátjuk, mit hoz az 5. évad.
Összességében az évad egésze jól sikerült. Az utolsó két részt én eléggé elnyújtottnak éreztem, viszont mindent beletettek a készítők, amit akartak. A legerősebb és legjobb rész a 4/4-es volt. Én nem örültem annak, hogy Max megint előkerül azzal, hogy úgymond "visszamegy" pl.
A zeneválasztás néha jól eltalált lett, de néhol sokkal jobb számokat is betettem volna. A végén a Siuxsie and the Banshees meglepett, nem sokan ismerik ezt a zenekart, úgyhogy ennél azért a végére elmosolyodtam örömömben. :)
Kérdések, amik felmerültek bennem, jól értem-e? Tehát Vecna is egy része a lenti mind flyerhez csatlakozott? Az a homok vagy mi volt Oroszországban is? Az beleszállt az emberekbe, és meghaltak. Ennyi? Ha nem Vecna a főfőgonosz, akkor hogy irányíthat lent mindent?
Illetve Nancy beszámolt valami szörny hadseregről, ami még nem történt meg, de látta, ezt nekünk is mutatták, vagy túl nagyot pislogtam? Nem rémlik, csak hogy meséli.
A 80-as évek hangulata annyira még mindig nem jött át, hiába a díszletek, zenék, valami plusz hiányzik. Talán a gondolkodás nem 80-as évek. Én ebben nőttem fel, mégsem kapott el a nosztalgia.
Összességében azért ez egy szuper jó sorozat, nem hiába a nagy hpye. Várós lesz az utolsó évad.


Top Gun: Maverick - Vélemények

2022-06-13 00:13.24
Nemcsak pasis mozi! Imádtam most moziban, kislányként is az első részt is. Kedvenc filmem anno az Air America és a Kék villám volt, mindkettő repülős. :-)


Elk*rtuk - Vélemények

2021-10-24 13:42.50
Rövid komment csak, mert látom, nem jött le a film lényege:
Gyurcsány elszólta magát, semmit nem csináltak, eladósították az országot, a brvallasarol bizonyíték lett. Ezt el akartak tusolni, ezért balhét kreáltak. az emberek kiakadtak, hogy rá szavaztak, naná, mentek tüntetni. Osszeugrasztottak a népet, rendőröket, civileket egyaránt. Az elszólása így árnyékba került az utána lévő balhék után. O pedig naná, hogy nem mondott le, mert nincs erkölcsi tartása. A céljukat elérték, maradtak még a váltásig. A magyarok egy részének pedig tök mindegy mit mondasz és bizonyítassz, úgyis azt szopja be, amit akar, már bocsánat a kifejezésért, de ide ez a legtalálóbb. Bocs, de én nem akarok se szarul élni itthon, se kiárusítani a hazám, mert valaki business mant játszik. Nem ezért harcoltak a rokonaink 56-ban.
Az elkurtuk elsősorban film, ami rávilágít, mi történt 2006-ban. Az ellenzék pedig - tök mindegy én vagy más mit ír -, akkor is lehúzzák, ha fejreállsz is, mert szemmellenző viselése most nagy divat. Nyílván képletesen.


2021-10-23 19:53.04
Teljesen szétoffoltátok a film adatlapját, bár nem is volt más várható... Sajnos. Az, hogy idegen embereknek estek neki és sértegettek, ezen se lepődtem meg, megy az ostoba szájkaraté. Ha véleményed van, ami a másikkal nem egyezik, akkor dögölj meg, burkoltan ez megy itt. Na, hát ez nem képvisel semmilyen kulturált színvonalat, ez a legalja. Nem lepődtem meg, csak csalódott vagyok. Olyanok írnak, akik nem látták a filmet. Ez a gyűlölet, utálkozás megy az egész országban ellenzéki oldalról. Az, hogy nincs itt egy admin, aki kitiltson felhasználókat, az megint szomorú. Ennyit elöljáróban, mint az én véleményemet közöltem. A filmet mi láttuk sokakkal ellentétben, akik itt fröcsögnek, így az ő véleményük nem mérvadó. A politikai nézetük meg nem érdekel senkit sem. Ha már itt tartunk egy megjegyzés: lehet kritikát mondani és észt osztani, csak nem mindegy, hogy ki teszi. :)
Dicséret éri a készítőket, mert ez egy jó film lett. Az meg hogy mennyi bántást adtok nekik, hát megint csak a legalja. De hát tudom, itt arra büszke a delikvens, hogy a kis monitora mögül hogy odaböfögött már megint valami szennyet, mocskot, és akkor kielégül 2 percre, mert más nem okoz neki örömöt. Pár másodpercre erősnek hiheti magát, de mivel ez rövid idő, ezért újból és újból jön fröcsögni. Mennyi ideje van itt sokaknak! Ez megy ma mindenhol a neten. Szép új jövő. Szűrő nélkül ossza az észt a 10 meg 70 éves, a tanult és a tanulatlan, tök mindegy, csak írjon már ő is valamit. Itt mindenki ért a politikához. Jajj!

TEHÁT A FILMről a hosszú bevezető után:
Nagyon jó rendezés volt, pörgős politikai thriller. A vágások, a hangulat fokozása, a zene, mind a helyén volt. A színészek előadásával se lehetett panaszunk, remekül teljesítettek. A képi világa a filmnek a parlament díszes termeiben csúcsosodott ki, és a végén a csattanó, hát eléggé ütött. A cigis doboz hasonlatot eltalálták, jól mutatja, ki milyen politikát folytat. A rendőrverések brutalitása, az igazságtalanság és tehetetlenség teljesen átjött a mozivásznon keresztül. Emlékszem mi történt, férjem is ott volt a közelben, hallott a rendőrök részéről elég durva bárbeszédeket. Nem taglalnám, de előjött belőlük az állat. Nem kitaláció, amit itt most filmvászonra vittek, ébresztő!
Merész dolog volt, hogy meglépték ennek a történelmi eseménynek a megfilmesítését, és én őszintén örülök neki, hogy végre dokumentálva van annak a szörnyű kornak egy szelete, ami elég jól megmagyarázta az akkor történteket. Elkurták. Én emlékszem mi zajlott, és végig hallgattam akkor a beszédet is. Döbbenet volt, hogy én annó erre a pártra egyszer szavaztam. Elsüllyedtem szégyenemben utána. Most is megy ugyanúgy a hazudozás, ígérgetés, amiket persze nem nagyon tudtak betartani, de attól még a tény tény marad, a bűnöket pedig nem lehet lemosni, azok ott maradnak. Mert sokan emlékeznek, emlékezünk, hogy lett ez annó tálalva, hogy próbálták kikavarni magukat a trágyából. Akkor nem teljesen sikerült, mert szépen le is lettek váltva. A döbbenet az, hogy még mindig van, akiket érdekelnek. Csak arra tudok gondolni, ez azért lehet, mert még mindig vannak olyan emberek, akik azonosulni tudnak ezzel a kimondom: mocsokkal. Ahogy az elején a főhősnő filozofál: vannak jó és rossz emberek. Valahogy így.
Visszatérve a film izgalmas, hangulatos, megható és egyben szomorú is. A moziban rengetegen voltunk, tinik, pár idős, középkorú, mindenféle ember. És mind tapsoltunk a végén. Ilyen élményben sem volt még részem moziban.

Ne csodálkozzatok, ha nem írnak inkább ebbe a topicba véleményt a filmről magáról, mert undorító egymás gyalázása itt (is). Normális ember nem így viselkedik. Nézzétek meg inkább a filmet, tanuljatok történelmet, járjatok utána a forrásoknak, nézzétek meg, ki mondja, amit mond, mit tett, mik a tények, bizonyítékok, honnan hova jutottunk, és akkor talán kezd derengeni valami ott belül... Talán....


Előre (2020) - Vélemények

2021-10-12 22:06.42
A mondanivalót már leírták ittnagyln szépen, erre külön ezért nem térnék ki.
Az egész nekem nagyon gyerekesnek tűnt az elején olyannyira, hogy majdnem kikapcsoltam, de...! Milyen jól tettem, hogy hagytam neki időt! A közepétől beindul a sztori, a szereplők kezdenek a szívünkhöz nőni, pörgős, izgalmas mesét kapunk olyan hattérelemekkel, amelyek teljesen aktuálisak a jelenünkre is. A látvány minőségét a pixar szépen hozza, egy rossz szavunk nem lehet rá, jó nézni a filmet. Zenét mindig figyelem, rendben volt ez is.
A vége pedig igazán megható, ennyit elárulhatok.
Ami negatívum tehát - legalábbis számomra -, hogy a párbeszédek, jelenetek igen gyerekesek lettek, ami persze a gyerekeket célozva biztosan betalál, felnőttként viszont már kínszenvedés. Viszont a közepétől megmentik a filmet, igazán szép történet kerekedik a végére.
A téma boncolgatás pedig elég merész, feltélezem, hogy akit érint, segít a gyász feldolgozásában. Így utólag belegondolva, nem is baj, hogy gyerekeket is megszólít sőt, egy családtag elvesztését lelkileg a film talán segít helyretenni.




Egy háború margójára - Vélemények

2021-10-06 08:14.28
Azért túlzásokba ne essünk, mert jó volt ez a film. A hangulata, díszlet, a háborús borzalmakat és az utóhatását jól érzékeltette. A szereplőknek elhittem, hogy milyen nehéz továbblépniük. Az egyéni tragédiakon keresztül teljesen átjött az akkori helyzet. Zene különösen szép volt, és Kiera még női szemmel is különlegesen szép. Rendben volt, nem különösebben tudnék belekötni a filmbe.


Free Guy - Vélemények

2021-09-23 18:22.48
Hát lehet, hogy közhely ez a mondás, de erre a filmre szerintem nagyon igaz.
Vannak világmegváltó filmek, pl. a Remény rabjai, vagy Forest Gump, stb.


2021-09-22 09:02.45
Szerintem jó kikapcsolódás volt moziban, teljesen laza film, aki játszott akár egyszer is lövöldözős játékkal, szerintem értékelni fogja. A szereplők tetszettek, kivéve a szemüveges kockafej csávót utáltam, de csak azért, mert kiköpött a szomszédunk, aki egy igazi szar alak, rendőrséget is rá kellett már hívni, szóval meg tudtam volna ütni párszor a vászont is, de erről nem a színész tehet. 🙂 Bevallom, nálam ez húzta le a filmet, ami teljesen szubjektív dolog.
Látványos, kék inges pasi tetkó a legjobb! 😂
Kerek volt az egész. Nem kell vilagmegváltást várni tőle, de kikapcsolódásnak teljesen jó.




Cukorsólyom - Vélemények

2021-08-16 21:04.59
Igazi élet igenlő Road movie, nagyon szerethető karakterekkel, jó zenével.
Egyedül a végét sajnáltam, hogy elég rövid lett. Elnéztük volna, még egy darabig.


Született július 4.-én - Vélemények

2021-07-05 20:00.46
Teljesen belekavarodtam :D, de a lényeg, hogy a két dallam több, mint hasonló. :)


2021-07-05 08:36.45
Bocsánat, saját magát másolta, na hát nem tudom melyik cikibb. :D
Ettől függetlenül nagyon jól passzolt ehhez a filmhez is, csak folyton kizökkentett a dallam emiatt, hogy beugrott a Terminátor.


2021-07-05 08:34.33
A filmzene motivúma nagyon durván lopás a Terminátorból, 1 hang hijján ugyanaz. Ejnye John Williams. Másnak is feltűnt?

Born on the Fourth of July:
https://www.youtube.com/watch?v=ELKzmZK5Dec&list=PLohYzz4btp..
Terminátor 0:30-tól: https://www.youtube.com/watch?v=mpMg1upld0w


Jóbarátok (sorozat) - Vélemények

2021-05-29 22:59.51
Tetszett ez a különkiadás, aki szereti a sorozatot, nagyon ajánlom megnézni. Ez egy műsor róluk 17 év után 1:40 percben. Zsepiket bekészíteni!


A belső ember - Vélemények

2021-05-23 08:54.28
Lehet, hogy 2006-ban ez a film ütött, de most, 2021-ben valahogy nem jött át annyira ez az egész sztori, pláne egy Money
Heist (La Casel de Papel) után. Illetve picit zavaros volt a legvége is, mi történt pontosan...
Szerintem valami plusz hiányzott belőle. Talán a zene, rendezés nem volt elég pörgős, és bankrabló személye se hatott meg, mert nem lett igazán bemutatva, ki is ő. Egyedül a rendőr karaktere az, akit rendesen megismerhettünk. A nő szerepének fontossága is megkérdőjelezhető. A sztori pedig jó volna, de... Hibák és hiányosságok miatt nem az. Így számomra egy közepes film.


Richard búcsút mond - Vélemények

2021-05-18 10:45.11
Vontatott, szinkron borzalom, majdnem elaludtam tőle, olyan álmosító a hang. Az egész iszonyatosan erőltetett és élettelen. Propaganda film. Félig bírtam végignézni, aztán nem bírtam tovább.
Johnny Depp mélyrepülése. :(


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk