Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Pókerarc
- Filmbox Premium, 18:25
A bűn árfolyama
- Film Café, 18:45
Az elveszett város
- Moziverzum, 18:50
A csaló
- Filmbox Extra HD, 19:20
Lagzi-randi
- Mozi Klub, 19:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
George Clooney (63)
Christian Clavier (72)
Mare Winningham (65)
Gregg Henry (72)
Lynn Whitfield (71)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Alex Mack titkos élete (sorozat) - Vélemények
2022-es választás
3 legütősebb filmes társadalomkritika
Snooker
Országút a pokolba (1992) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Tengerre, franciák! aaaaa
C. J. Graham aaaaa

 

Gaborovics hozzászólásai

Ugrás Gaborovics adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!

2023-09-02 20:07.07
Egy japán turista Budapesten jár. Egy hosszú nap után megéhezik, és betér egy gyorsétkezdébe.
Annyira éhes, hogy még köszönni is elfelejt.
- Rettenetesen éhes vagyok! - hadarja gyorsan.
- Talán előnbb köszönne és bemutatkozna, uram! - szól rá a tulaj.
- Ó, bocsánat! A nevem... Miakaja!
- Süket maga?! Azt kérdeztem, hogy hívják!
- Miakaja.
- Srácok, ez vagy süket, vagy bolond! Adjatok nek valamit enni. aztám hadd menjen!


Dallas (sorozat) - Vélemények

2023-04-26 11:18.23
Az a régi farmház valóban nagyon lehangoló volt. Sötét és barátságtalan. A véglegesített Southfork üdítően hatott.


2023-04-22 13:24.12
A kezdeti epizódokat egy másik farmon forgatták. Ha jól tudom, az a farmház később leégett. A korai részek elején még azt a régi házat mutatják.


2023-04-21 18:52.30
Az egyik korai részben tuti, hogy az eredeti házat használták, mert több korai epizódban láttam, amikor Jockey és Samantha közös szobájából kilépett valamelyikük, nem jobbra fordultak, mint ahogy a későbbi emeleti folyosóra kellett volna, hanem előre. A szobás korszakban ott már a folyosó szemközti fala volt, mellette a vendégszoba ajtajával. A korai részekben a szobából kilépve még arrafelé mentek. Valószínúleg az eredeti elrendezésben még úgy vezetett a folyosó, amit a stúdióban keresztirányúra cseréltek.


2023-04-21 18:43.38
Továbbra is bocs a bénázásért, de sajnos alig látok egy agydaganat miatt.


2023-04-21 18:41.19
Hopp! Kettős küldés történt. Ráadásul az alsó hibás. Mi a fene?


2023-04-21 18:39.22
A Google térkép utcanézetében pár ével ezelőttig be lehetett járni a házat. Azon jól lehetett látni az eredeti konyhát, és pont úgy nézett ki, mint a filmben. És ott volt a tolóajtó is, amin bemenve szemben a konyha volt látható, jobbra kanyarodva egy folyosó fogadott, aminek a végén volt az az ajtó, ami a lépcső alat volt látható, és amin át sokszor jöttek be a házba. Egyértelmű volt a hazaérkezők útja. mBejöttek a tolóajtón, majd jobbra fordulva végigmentek a folyosón, és megérkeztek ahhoz az ajtóhoz, ami a kis előszobába vezetett, és a lépcsősor alatt jött ki. A kis előszobából az udvarra vezető ajtó is ugyanott volt és ugyanolyan is volt, mint a filmben.
Sajnos a Google térképen ma már nem lehet bejárni a házat, csak néhány helyen lehetmegállni, és onnan körbenézni.


2023-04-21 18:37.54
A Google térkép utcanézetében pár ével ezelőttig be lehetett járni a házat. Azon jól lehetett látni az eredeti konyhát, és pont úgy nézett ki, mint a filmben. És ott volt a tolóajtó is, amin bemenve szemben a konyha volt látható, jobbra kanyarodva egy folyosó fogadott, aminek a végén volt az az ajtó, ami a lépcső alat volt látható, és amin át sokszor jöttek be a házba. Egyértelmű volt a hazaérkezők útja. mBejöttek a tolóajtón, majd jobbra fordulva végigmentek a folyosón, és megérkeztek ahhoz az ajtóhoz, ami a kis előszobába vezetett, és a lépcsősor alatt jött ki. A kis előszobából az udvarra vezető ajtó is ugyanott volt és ugyanolyan is volt, mint a filmben.
Sajnos A gOma már nem lehet bejárni a házat, csak néhány helyen lehetmegállni, és onnan körbenézni.


2023-04-20 21:35.59
Az erkély oldalán lefelé vezető lépcső a sorozatban sokáig nem is létezett.
A stúdiós festett, vagy fotózott háttér nekem a Viharos nászéjszaka című epizódban tűnt gyanúsnak, amikor a vihar közeledett. A sötétlő távoli égbolt nagyon valószínűtlennek tűnt. Amikor az égbolt besötétedett, és feltámadt a szél, nagyon olyan volt, mintha a sötétet a kamerán sötétítő szűrő lett volna, vagy levették a kamera fényérzékenységét. Nappali világosságban felvett, mesterségesen elsötétített jelenet.
Az eredeti Southforki ház és a stúdiós közötti eltérést a csigalépcső egyik kanyarjánál lehet tetten érni. Az eredeti házban a lépcső felső részén látszik egy ajtó, amit a stúdióban nem tettek oda. Az eredeti elrendezést még a sorozat elején lehet látni, a Jock kórházba kerûléséről szóló epizódban. Samantha megy fölfelé, Ellie pedig lefelé. Samantha azon az ajtón megy be. Az ajtó a későbbi epizódokban már nincs ott.


2023-04-20 18:17.58
Ezzel a szobás korszakkal kapcsolatban létezik egy érdekes sztori. Nem tudni, hogy igaz-e vagy sem, de elgondolkodtató. Arról van szó, hogy Southfork eredeti tulajdonosa és a filmesek közti gondot az okozta, hogy az egyik forgatás alkalmával felborult az egyik reflekto állvánnyal együtt, és kigyullandt az egyik függöny. Ettől pöccent be a tulaj. Ez még nem is lenne olyan érdekes, de ami állítólag ebből következett, az már hihető sztori. Amikor az aktuálisan készített évad forgatása a végéhez közeledett, a készítők ott álltak tehetetlenül, hogy mi legyen a következő évaddal. Ekkor kezdték építeni a ház belső tereit utánzó stúdiórészt. Ám ez több időt vett igánybe, és ezért taláták ki a southforki tűz esetet. Ray és Jockey verekedése után lett a nagy tűz, amivel az évad véget is ért. Az új stúdiórész építése el is indult, de lassan haladt, A nézők viszont nem maradhattak Southforki ház nélkül, s ezért folytaták a forgatást,amibe beleépítették a stúdió építését is. A háttérben dolgozó munkások, akik elvileg felújították a megégett házat, a félkész stúdiót építő munkások voltak. Így nem kellett leállítani a forgatzást és a stúdió is épülhetett.


2023-04-20 17:06.27
A stúdiózás a sorozat közepe táján kezdődött, miután Southfork eredeti tulajdonosa meg nem elégelte a filmesek örök jelenlétét a házban, és kirakta őket. A stúdióház az eredeti ház belső elrendezését másolta le. Az első 6 epizód kivételével a sorozat első felét a valódi Southforkban forgatták. Csak a második fele került át a stúdiókba.


2023-04-18 16:34.58
A kérdés most az, hogy ez a Dallas múzeum stratégia meddig működik. Mi lesz, ha kihal az a generáció, akik láttak és szerették. Az utána következő generációk számára már nem fog jelenteni semmit.


2023-04-18 16:27.48
Az új Dallast is ennek az új korszak, új koncepció elmélet alapján csinálták meg. Bele is pusztult. Így járt a STAR WARS folytatás trilógiája is. A rajongók utálják. A bevált, és a rajongóknak tetsző koncepciót nem szabad radikálisan megváltoztatni, mert akkor az halálra van ítélve.


2023-04-18 08:59.17
Én úgy veszem észre, hogy a házból afféle Dallas múzeumot akarnak kialakítani. S ennek érdekében a régi elrendezést felszámolják. Ezt is jól jelzi a majdnem teljes földszintet elfoglaló kiállítóterem, ami tele van mindenféle kegytárggyal. A földszintről nézve az emelet teljes körben afféle gangos résszel lett kiegészítve. Nehéz megállapítani, hogy hol volt az eredeti lépcsősor. Nagyon úgy látszik, hogy mindent alávetnrk ennek a Dallas múzeum projektnek, azon az áron is, hogy a régi elrendezést eltűntetik. A tavalyi állapot, amiről itt lentebb írtam, már az is fájdalmasan idegen volt, de ez a mostani helyzet véget vetett a régi korszaknak. Azt már csak a filmben láthatjuk.


2023-04-17 18:28.36
Bocs a sok elgépelésért, látássérült vagyok.


2023-04-17 18:26.09
A Googlr térkép idei képe alapján a medencét is eltűntették, a helyén egy homokos terület látható, olyan, mint egy lófuttató. A régi Southfok lassan eltűnik és csak a mi emlékezetünkben marad meg. A háztban most a földszinten ki vannak szedve a falak, és egy nagy, tágas helyiség lett belőle, agfféle kiállítóterem, mindenfélr színs szuvenírrel és ereklyével. Nagyon gyorsan változtatjék a farmházat, mert tavaly még megvolt.


2023-04-17 17:18.29
Az a helyiség, ahol egykor az étkező volt, most iroda, és a nagy ablakokat eltűnteték, és befalazták. Egy arctalan iroda van benne íróasztallal. A hátsó kis ajtó, ami a nappali mellett a kis előszobából nyílik az udvarra, az változatlan. A konyhai tolóajtón kívül lévő fedett terasz, ahol időnként nyaranta ettek a Ewingok, az sem sokat változott.
Egyébként az az ajtó, ami a sorozatban a konyhából az étkezőbe vezet, az a valóságban egy más helyiségbe nyílik. A sorozatban csak annyit mutzattak, hogy valaki kimegy a konyhából az ajtón át, aztán az étkezőből nézve belép az ajtón. Ez is vágás


Mit hallgatsz most?

2023-04-16 07:17.52
Én most az új Metallica lemezt hallgatom, de nekem “sótlannak” tűnik. Nem mozgat meg bennem semmit.


Snooker

2023-04-16 07:14.24
Ronnie elég nyögvenyelősen vette a kínai akadályt. Ilyen formával nem fog világbajnokságot nyerni. A kérdés az, hogy szimplãn csak lazított-e, vagy ennyi van benne.


Dallas (sorozat) - Vélemények

2023-04-16 07:09.50
Gondolkodásra késztetnek a konyhai felvételek abból a szempontból is, hogy a valódi konyhában az ablakon át kiválóan lehet látni a medencėt, és a ház előtti fedett teraszt, és a kint lévő asztalokat, székeket. A filmben óvakodtak attól, hogy a konyhának ezt a részét mutassák, hanem a konyha végében lévő ajtó felé nézve filmeztek. A film szerint az az ajtó az étkezőbe vezet, a valóságban egy teljesen más helyiség van mögötte.


E. T. - A földönkívüli - Vélemények

2023-04-11 15:18.30
Akkoriban ez még nem volt megszokott, annak ellenére sem, hogy még egy gyerek is vehetett cigit a boltban.


bölcsességek, beszólások, idézetek komment nélkül

2023-04-11 15:15.33
Soha ne bízz olyan emberben, aki nem nevet a fingon!


E. T. - A földönkívüli - Vélemények

2023-04-08 22:30.30
A film elején, amikor a srácok Dungeons and Dragonst játszanak, teli pofával fújják a cigarettafüstöt a tíz-tizenkét éves kölykök.


Castle (sorozat) - Vélemények

2023-04-07 14:29.49
Nathan Fillion és Stana Katic azérrt nem kedvelik egymást, mert az első forgatási napon Nathan Fillion a poénkodás kedvéért odaszúrt egy megjegzést a csajnak, aki nem vette a lapot és megsértődött. Satana-t ez a beszólás zavarta, Nathan Filliont pedig az, hogy a színésznő ennyire nem érti a viccet. Volt olyan is, hogy a forgatást több napra le kellett állítani, mert összevesztek valamin, s csak akkor folytatták, amikor mindketten lehiggadtak.
Tudpm, csalódás ezt tudni a két kedvencről, de ez van.


Dallas (sorozat) - Vélemények

2023-04-07 14:18.45
A fiulm szerint a folyosó végi erkélyről ugranak a medencébe. De az a folyosó, amit a sorozatban látunk, nem létezik. Sem Jockey és Samantha szobája. Teljesen más az elrendezés, és másak a szobák. A konyha nagyjából a régi. A sorozatban mesteri volt a vágás, mert annyira jól dolgozott a vágó, hogy a külön helyszíneken felvett jeleneteket egynek éreztük. Az viszont gondolkodásra késztet, hogy amikor Samantha filmjét forgatták a Jockey-val való házasságáról, azt nem-e a sorozat eredeti díszletei között forgatták. Az egyik részben Samantha és Lockwood a díszletek között járkálva beszélget. Ott jól lehet látni, hogy a díszlet és a helyiségek hogy vannak felépítve és elhelyezve. A tágas terem egyik sarkában fel van építve Jockey és Samantha szobája, a másikban a nappali, és így tovább a többivel.


2023-04-05 15:35.54
Dallas sorozatból eltűnt az élet. Ráadásul a sorozatban a jelenlegi valós Southforki ház belsejét mutatták, ami teljesen eltér a régitől. Az emeletre vezető lépcső a másik fal felől megy föl, és az annak idején stúsióban megalkotott emeleti folyosót sem hagyták meg. Az egy dolog, hogy azt stúdióban forgatták, de a régi hangulat egy morzsájaként meghagyhatták volna. A régi ebédlő irodának lett berendezve, a régi nagy ablakok helyett kicsi ablakokkal. Az emelet teljesen más. A látogatók sokan meglepődnek. Ez az ára a régi stúdiózásnak. Az az erkélyajtó, ami az emeleti folysó végén volt, az a valóságban egy szobából nyílik. Onnan lehet kilépni a hátsó balkonra, ahonnan a medencére lehet látni.


2023-04-03 16:34.48
Már akkor sejthető volt, hogy az új Dallas kérészéletű lesz, mert a feketeöves Dallas fanoknak nem fog bejönni. Tele volt hibával és logikátlansággal. Ráadásul a régi sorozat hangulata is elveszett.


bölcsességek, beszólások, idézetek komment nélkül

2021-10-18 18:31.11
“Soha ne aggódj olyan dolgok miatt, amik nem rajtad múlnak.”


Dallas (sorozat) - Vélemények

2021-05-19 22:15.30
A Pamela kép eredetijét nem a filmből vettem, hanem a színésznőről készült modellképről.
Sajnos Samantháról többnyire öregkori képek vannak jó minősėgben. A sorozatbeli időszakból homályos, sokszor a film VHS minőségű képkockája van kirakva oldalakra. Lehet, hogy hosszas keresgéléssel lehetne találni.


2021-05-19 21:54.07
Pamela arcát nem a miniseriesből vettem, hanem egy későbbi epizódból, ahol már idősebb volt. A szoftver mégis ilyen arcot hozott ki belőle.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk