Bélfal regeneráló és Béltisztító por egyben
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Kosarad tartalma
A kosaradban 3 DVD van.
Mozgasd az egeret ide, és megmutatjuk tételesen a tartalmát!
Rendelésed véglegesítése

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-06-13
Agymanók 2.
Én vagyok a kapitány
Sirocco és a szelek királysága

2024-06-06
A figyelők
Az arcuk mindig előttem lesz
Bad Boys: Mindent vagy többet

2024-05-30
A szirén
Amikor leszáll az éj
Anyai ösztön
Garfield
Gekijoban Haikyu!! Gomi Suteba no Kessen

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Dűne - Második rész *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Nyolc tanú
- Cool TV, 00:00
Az árulás csapdájában
- Filmbox, 00:20
Desperado
- AMC, 00:55
V mint Vérbosszú
- Film Café, 01:10
Csillagok között
- HBO, 01:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Phillip J. Roth (65)
Jürgen Prochnow (83)
Gina Gershon (62)
Frankie R. Faison (75)
Csákányi Eszter (71)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mad Max - Vélemények
2022-es választás
Jürgen Prochnow - Vélemények
Bad Boys: Mindent vagy többet - Vélemények
Nils Holgersson csodálatos utazása a vadludakkal (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Lazhar tanár úr aaaaa
Charles S. Dutton aaaaa

 

Candy_m hozzászólásai

Ugrás Candy_m adatlapjára


Csajkeverők - Vélemények

2014-08-19 01:45.13
A film átlagos, viszont volt benne egy mondat, ami Zac (Jason) szájából hangzott el a felolvasáson:
"...he wasn't afraid because he thought she wasn't the one. He was absolutely terrified because he knew she was."

Persze, amikor csak jól érzi magát az ember, minden jó, mert tudja, hogy ő az a fél, amelyik nem akar kapcsolatot. Nem érdekel, elég jó vagy-e. És ha neki nem vagy elég jó, semmit sem jelent, majd jön másik. Ha ő nem, majd lesz más, aki a vicceiden nevet. Akivel eltöltesz egy szép éjszakát. Aztán beüt a krach.. Szerelmes leszel. És a nagy óriásból kis törpévé cseperedik az önbizalmad. Vajon tényleg elég jó vagy-e neki. Vajon nevetni fog azon, amit mondasz? Vajon ő is úgy kíván téged, ahogy te őt?

Ne ágyba essetek, hanem szerelembe, népek!


Xbox, PC, Play station, Wii - Avagy mi a kedvenc videójátékod?

2014-02-27 23:04.52
Remélem, neked is tetszeni fog! :) Jó játékot!


2014-02-25 18:36.55
Most fejeztem be a The Novelist nevű játékot. Nagyon-nagyon jó volt, érdekes volt. Ha valaki nem ismeri: egy családról szól, és te hozod meg a döntéseket, ki miről mondjon le, kinek az akarata érvényesüljön, stb. A végén pedig összefoglalják a döntéseid alapján, hogy milyen életük lett.
Legszívesebben újból kezdeném az egészet és megnézném, hogy végződne, ha más döntéseket hozok. Aki szereti az ilyeneket, annak nagyon ajánlom! :)
Trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=2KrjKwdcx_o


Mit hallgatsz most?

2014-02-19 22:21.35
Bonnie Tyler
If you were a woman and I was a man
http://www.youtube.com/watch?v=bwsSvVbL0do


Xbox, PC, Play station, Wii - Avagy mi a kedvenc videójátékod?

2014-02-18 23:51.01
Inkább a PC-t preferálom az xbox és társai helyett, viszont xbox-on játszottam az Alan Wake nevű játékkal, és meg kell hagyni, nagyon király volt! Rá voltam kattanva rendesen. A grafika is tetszett, a története is, és jók voltak hozzá a zenék.


Istenről, hitről, vallásról

2014-02-18 23:37.18
Egyre többször hallom, hogy a mi kultúránkat "zsidó-keresztény" kultúrának hívják. Miért nem csak keresztény?
Hogy lehet összekapcsolni a kettőt, mikor sok szempontból a szöges ellentétei egymásnak. Azért, mert mindkét vallásnak a Biblia az alapja? De teljesen különbözik az Ószövetség és az Újszövetség. A keresztény kultúra is teljesen különbözik a zsidó kultúrától. Valaki, aki jártasabb a témában, segítene?


Mit hallgatsz most?

2014-02-18 23:26.43
Poets of the wall
Beautiful ones
http://www.youtube.com/watch?v=HtWvNvcTFys


Dolgok, amik nagyon idegesítenek

2014-02-10 17:23.35
Mindig beakad a hajam a kapucni gombjába.


Könyvajánló

2014-02-10 16:48.33
Jack Holland: Nőgyűlölet

Aki szereti a történelmet és egy kicsit a vallás iránt is érdeklődik, plusz érdekli a férfi nő iránti "gyűlöletének" eredete, annak hatalmas szívvel ajánlanám. Egészen az ókori birodalmaktól kezdve napjainkig átvezeti ezt az ősi "előítéletet". Megvizsgálja az esetleges okokat, a vallások szerepét a kialakulásban, mitől maradhatott fent a mai napig, rendkívül átfogó munka. Vannak benne érdekességek is, néha hangosan felkacagtam, volt, hogy undorodtam, megdöbbentem.
Remélem sikerült felkeltenem az érdeklődéseteket. :)


Mulan (1998) - Vélemények

2014-02-10 16:31.28
SPOILER

Először is: Jó volt, nem volt unalmas. Plusz pont járt azért, mert Disney-mesés viszonylatban keveset énekeltek benne, és az a pár zene is jó volt, volt mondanivalója, értelme, nem csak üres csicsergés hogy a kis másféléves vigyorogjon, a felnőtt meg fogja a fejét hogy mi ez a sz@r.

Negatívumként említeném meg, hogy elég rossz fényt vet a mese a hunokra. Ők a gonosz lelketlen állatok, akik békés falvakat mészárolnak le, köztük ártatlan nőket és a gyermekeket, igazi barbárok. Érzékelhető, hogy Kína föléjük emelkedik szellemileg, kulturálisan, jobb és mélyebb értékeket képviselnek, stb. stb.. Ez nyilván nem így volt, mondjuk még sosem láttam olyan filmet/mesét, ahol egyenlőként ábrázoltak volna két népet egy háborús helyzetben. Az egyik mindig jobb fej, a másik mindig gonoszabb.. attól függ, ki csinálja a filmet. :)

Tetszenek a karakterek. Mulan anyján látszik, hogy teljesen beleilleszkedik a korszak nőről alkotott képébe, elfogadta a sorsát. Úgy viselkedik, ahogy elvárják, nem szól közbe, szó nélkül nézi végig, ahogy az erőtlen férje szinte biztosan megy az utolsó csatába. A nagymama nagyon jó arc, jókat nevettem rajta. Pl. a párbeszéd Mulan anyja és a nagymami közt:
-Itt már csak az ősatyák segíthetnek.
-Hogy segíthetnének azok? Hiszen meghaltak.
Vagy a végén megjegyzi, mikor Mulan hazatér a csatából: "-Na tessék, egy kardot hoz haza... ahelyett, hogy egy férjet hozott volna.. " :D

Mulan apjában kettősség van. Szereti a lányát, de nagyon fontos neki a család és a tisztesség. És bár ugye Mulan semmiféle tisztességtelen dolgot nem csinál mai szemmel, mégis kínos helyzetekbe viszi az akkori korszak szerint. És nagyon tetszett, ahogy a végén felcserélődött a sorrend. Fontosabbá vált a lánya, mint a család neve. Amikor Mulan odaadta neki a császár nyakláncát és a kardot, ő átvette, és FÉLREDOBTA, minden, ami addig fontos volt, jelentéktelenné vált, és rájött, hogy az igazi érték a lánya, és a benne rejtőző tűz.

A katonák elég gyermeteg módon voltak ábrázolva.. mintha hülyék, gyerekesek és együgyűek lennének. Persze nem mondom, van egy esetleges "sajátos" gondolkodásmód és viselkedés, de nem mindenkinél és főleg nem így jelenik meg. KIcsit degradáló volt szerintem, de gondolom ezzel akarták hangsúlyozni, hogy mi nők is vagyunk olyan intelligensek, kitartóak és bátrak. És a férfinak szükség van a nőre. De azon nagyot nevettem, mikor a sátorban a katona evőpálcikákkal vágta a lábkörmét. :D

A császár tanácsosa is tipikusan olyan személyiség, akivel minden ember találkozott már legalább egyszer az életben és szívből gyűlöli: a s*ggnyaló paraszt csinovnyik kis gürcölő majom, akinek se élete, se családja, és azokon vezeti le a frusztrációját meg azokkal szemétkedik, akiknek van élete. Imádom, ha vannak ilyen karakterek, mert ez is mutatja, hogy nem éppen csak a kisiskolás rétegnek lett célozva a mese, hanem a felnőtteknek is. A gyereknek példát állít, a felnőttnek lehetőséget ad az azonosulásra és a frusztráció kiadására. Mármint, én, hogy néztem ezt a szánalmas figurát, éreztem, hogy minden ilyen ismerősöm iránt érzett dühömet belevetítettem, és a végén mikor jól megszívta, megkönnyebbültem. :)

A sárkány is nagyon aranyos volt, jó dumái voltak, nekem ő volt az "udvari bolond", aki megtartja az egyensúlyt, ne legyen túl komoly, de ne is legyen túl komolytalan. Szerethető volt, vele is azonosulhattak, kicsi, szerencsétlen, senki sem hisz benne, mindent elront, és mégis tehet valami nagyot, amiért tisztelni és szeretni fogják. Egyem meg, kis cukor. :) :) :)

Aztán ott van Mulan. Hát igen. A kis fekete bárány, nem illik az elméletbe, más felé sodorja a szíve, lelép az ösvényről, mert úgy érzi, neki más sorsot szántak odafent. Senki sem hisz benne, de ő hisz magában. Ő nem is a hunokkal vívott meg, hanem önmagával, és azzal a korszakkal, amiben élt. Szépen megjelenik az akkori felfogás, hogy a nőt a férfi "uralja", a nőnek szava nem sok van, a nő dolgát majd a férfi megmondja.
Mikor kiderült, hogy nő, hátat fordítottak neki, és mindent elfelejtettek, amit addig tett. Az a tény, hogy nő, fölötte állt minden másnak. Ő kitört ebből, kivívta magának a tiszteletet. Szimpatikus, hogy erre ösztönzi a mese a nőket/lányokat. Hogy álljunk ki magunkért és ne hagyjuk, hogy semmibe vegyenek, és hogy mi is vagyunk olyan jók, sőt lehet, hogy jobbak. És sokszor erősebbek, és bátrabbak. Szerencsére mára sok minden megváltozott. :)

Szerintem a kapitány személyiségét nem hagyták annyira kibontakozni, olyan sablonos "jó fiú, hős, sármos, igazságos, emberséges". És szerintem itt megjelent egy enyhébb fokú "példamutatás". Hogyha ilyen nő leszel, akkor egy ilyen jó kiállású fiatalember lesz a jutalmad, és boldog házasságban fogsz élni. Ezt a nagymama is megerősítette, amikor viccesen azt mondta, mikor meglátta a katonát: Voaah, jövőre én is bevonulok. :)

A kultúra is jól megjelent, a hiedelmek, babonák. Az ősatyák, szellemek, a nagymama almát, szerencsehozó tücsköt, amulettet, minden bizb@szt adott neki. Mintha azon múlna, hogy végződik az adott dolog. Tipikus "nagymamás" --> régimódi --> hagyományőrző. Még ma is jellemző sok idős emberre, sőt, fiatalokra is, akik továbbviszik ezeket a hagyományokat. Hiába történt mindez ezerpárszáz évvel ezelőtt, még ma is élnek ezek a dolgok.

És tényleg nagyon fontos elem volt a humor is, fenntartotta a figyelmet, a hangulat sem hagyott alább, nem bóbiskoltam el rajta. Tényleg jókat is kacagtam. Pl amikor a szellemek beszélgettek, hogy kinek milyen a családja, és kit küldjenek Mulan segítségére.
"-Az én gyerekeim tudták, mi a dolguk. Mindegyikből természetgyógyász lett.
-De hát nem lehet mindenki természetgyógyász.
-Nem. Az ükunokád például transzvesztita lett." :D

Szóval összességében: Nagyon jól megcsinálták, tetszett, hogy értékként közvetítették a hagyományokat, a bátorságot, az egyenlőséget, a szeretetet, a családot, a változásra való hajlandóságot (ami egyenlő számomra a fejlődéssel), és a tüzet, ami hajt előre és előre és előre. Ez tuti olyan mese lesz, amit majd megnézek a gyerekeimmel. Megérte megnézni és tényleg olyat kap az ember, amire érdemes rászánni az időt. :)



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk