Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A jelentés
- Cinemax, 09:25
Mi köze ennek a szerelemhez?
- HBO, 09:35
Éjféli látomás
- Film+, 09:55
Beowulf - A sötétség harcosa
- AMC, 10:35
Apokalipszis 10.5
- Film Mánia, 10:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Harvey Keitel (85)
Samantha Morton (47)
Robert Pattinson (38)
Brian Geraghty (49)
Siobhan Fallon (63)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Roger Corman - Vélemények
2001: Űrodüsszeia - Vélemények
A mélység (2023) - Vélemények
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Mesterjátszma aaaaa
Kiyoshi Kurosawa aaaaa

 

Gyoke hozzászólásai

Ugrás Gyoke adatlapjára


Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom

2023-10-17 18:39.29
Keresek egy filmet, amit még a '90-es évek végén, vagy a 2000-es évek elején láttunk a tévében. Vígjáték volt, és a központi karaktere egy pasi volt, hosszú hajjal és szakállal, aki úgy viselkedett, mint aki a vadonban nőtt fel; szóval nem tudott beszélni, meg ilyesmi. De hogy honnan szedték össze, azt nem tudom, mert nem az elejétől láttuk a filmet. Na, és a sztori arról szólt, hogy ezt a pasit próbálták tanítani. Volt mellette egy fiatal srác is, aki talán az ápolója volt, meg a srác barátnője. Meg egy pszichológusnő is foglalkozott a pasival, aki már inkább olyan középkorúnak látszott. (A végén a pasi beleszeretett a pszichológusnőbe.)
Két jelenetre emlékszem belőle. Az egyikben a pszichológusnő próbálta beszélni tanítani a pasit. Odavitte neki a játékcicát, megsimogatta, és azt mondta: "Cica puha." Meg eldobott egy kislabdát: "Labda pattan." A végén meg mutatott neki egy banánt, hogy "Banán sárga." Mire a pasi kikapta a kezéből a banánt, elhajította, és azt mondta: "Banán pattan!"
Később megcsinálták ugyanezt a gyakorlatot valami bizottság előtt, és ott a pasi már helyesen mondta, hogy "Cica puha, labda pattan", a banánra viszont először ugyanúgy azt mondta, hogy "Banán pattan!", és mindenki azt hitte, hogy megint el fogja hajítani. De aztán elvigyorodott: "Csak vicc volt! Banán sárga!" Mire a pszichológusnő nagy büszkén: "Látják, mennyit fejlődött? Már viccelni is tud!"
Egy másik jelenetben meg a srác és a barátnője vitte a pasit baseball-meccsre. Elmentek a büfébe grillcsirkét venni, és hallatszott, ahogy a vevők azt mondják, "Szárnyat kérek, combot kérek..." stb. Na, és amikor sorra kerültek, mondta a barátnő a pasinak, hogy "Kérjél valamit! Bármilyen testrészt kérhetsz!" Mire a pasi: "Oké. Kaphatok egy arcot?"
Nem tudja valaki, melyik film volt ez? Mert bárkit kédeztem, nindenki azt mondja, hogy biztos a Kőbunkó... De tuti nem az volt! És hiába keresem, sehol nem találom!


Ally McBeal (sorozat) - Vélemények

2023-08-02 16:03.46
Hát... Belenéztem ebbe a sorozatba. És egy idő után már azért szurkoltam, Allyke kövesse végre Janis Joplin, Amy Winehouse vagy Domján Edit példáját. Velük ellentétben őérte nem lett volna kár.
(Mármint most a karaktert kritizálom, nem a színésznőt.)

Egyedül a zenék értékelhetők.


Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom

2022-11-13 14:27.01
Sziasztok! Volt egy film vagy sorozat, amit az egyik rokonom csak "bugyihúzogatós filmnek" hívott. Mert úgy kezdődött, hogy a főcímzene alatt egy nőt mutattak, ahogy öltözik: felveszi a bugyiját, a, melltartóját, a harisnyáját, meg a ruháját. Persze az intim részeket nem mutatták, a bugyijánál csak a lábát, hogy belelép és felhúzza térdig, a melltartójánál meg talán a hátát, ahogy kapcsolja össze. De amúgy nem erotikus film volt. :D A 90-es évek végén, vagy a 2000-es évek elején ment. Nemrég szóba került a családban, és sehogy sem jut eszünkbe a címe!


Máris hiányzol! (2010) - Hasonlóság

2021-08-10 13:08.37
A "Szűnj meg, Fred!" vicces, ez meg nyálas! :D

SPOILER

Képzeljétek el a "Szűnj meg, Fred!"-et olyan befejezéssel, hogy Fred emberré változik, és összejön a csajjal! XD


Segíts, Mumus! - Vélemények

2021-08-10 13:03.11
Azért ez marha jó! Elvileg itt a filmet kellene véleményeznünk... erre azzal van tele az egész fórum, hogy hogyan marjátok egymást! XD
Aki szerint meg ez a film sz@r, annak ajánlom sok szeretettel megtekintésre ezt: https://www.filmkatalogus.hu/Maris-hianyzol--f33781 Vagy még inkább olvassa el a könyvet, ami alapján készült. Látni fogjátok, hogy ez a film ahhoz képest egy pszichológiai tanulmány! :D


Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom

2021-05-25 09:20.51
Már napok óta a fejemben jár egy jelenet, de már nem tudom, hogy filmből vagy sorozatból való-e. De az biztos, hogy még a '90-es években láttam, gyereként, mert nagyon röhögtem rajta. :-D
Bevittek egy pasit a kórházba, valami lövöldözésből (vígjáték lehetett, mert nem volt valami komoly az a lövöldözés). Az orvos ránézett, és lenyomott valami szakszöveget, hogy "golyó ütötte seb a farpofákon", vagy "golyó ütötte seb a gluteus maximuson", mire a pasi megszólalt (arra konkrétan emlékszem, hogy Kránitz Lajos hangján):
- Téved, doki! Seggbe lőttek!


Tisztítókúra - Vélemények

2019-11-19 05:52.23
Végre lett magyar szinkronja? :D 2016 óta ideje volt már... :)


Ruben Brandt, a gyűjtő - Vélemények

2018-12-30 10:00.57
Hú, mi pont tegnap néztük meg, de nekem így elsőre nagyon "tömény", elég zavaros és "elvont" volt, nem igazán értettem, hová is akartak ezzel az egésszel kilyukadni... :D (Mondjuk, ez nem feltétlenül a film hibája! :D)

SPOILER

Mi végül is arra jutottunk, hogy igazából nem is létezett semmiféle Mimi meg rablócsapat meg nyomozósrác, és a rablássorozat sem történt meg, az egész csak Ruben sérült lelkében meg elméjében játszódott le. Csak arra nem igazán jöttem rá, hogy végül is hol léptünk át a fantázia világába és vissza a valóságba... Meg ez a keretes szerkezet, a csigás jelenettel a síneken, is eléggé összezavart.

SPOILER VÉGE

Az biztos, hogy nem egy "egyszernézős" film. Meg, ahogy a moziból kijövet valaki megjegyezte, "Nem Pókember-rajongóknak és a látványos, egyszerű cselekményű akciófilmeket kedvelőknek való". Moziban szerintem csak az nézze meg, aki tényleg nagyon jól ért a művészethez meg a pszichológiához... vagy van alkalma magával vinni egy művészettörténészt vagy pszichológust, vele megbeszélni a filmet, és utána újra megnézni... :) A többiek meg inkább várják meg, amíg kiadják DVD-n... Remélhetőleg lesz rajta egy csomó extra, az ilyen hülye laikusoknak is, mint én... :D (Magyarázó jellegűek leginkább, amikkel érthetőbbé és könnyebben emészthetővé tudják tenni ezt a filmet.)


Tizenkét dühös ember - Vélemények

2018-12-25 15:02.52
SPOILER

Nekem elég vegyesek az érzéseim ezzel a filmmel kapcsolatban.
Nem mondom, hogy rossz, mert amit a legtöbben dicsérnek benne (jellemábrázolás, párbeszédek, alakítás), az tényleg csillagos ötös, arra egy rossz szavam nincs.
A végkifejlettel sem volt semmi bajom, hiszen a fiú tényleg nem érdemelte volna meg a halált. Az élet tényleg sokkal árnyaltabb és bonyolultabb annál, mint hogy egy ilyen esetet elintézzünk annyival, hogy "Ja, hát ölt? Akkor villamosszékbe vele!"... És talán a srác sem rántott volna kést az apja ellen soha, ha nem sokall be tőle, meg nincs olyan élete, amilyen...
Viszont a bizonyítékok, amik alapján eljutottak a felmentésig... Azok annyira mondvacsináltak, hogy a fejemet fogtam tőle. Néha elhangzik egy-egy valódi érvelés, de a nyolcvan százalék sajnos tömény mellébeszélés, meg elég buta, mondvacsinált mentegetés volt. És ezt nagyon sajnáltam, mert különben tényleg ígéretes, jó film lett volna... :-(


Filmes klisék, sablonok

2016-04-13 20:33.54
Ja, és persze ott van, amikor a szülő elfelejti a tulajdon gyereke születésnapját! :-) Vagy a balettelőadásának/baseballmeccsének az időpontját. Ez is egy tipikus konfliktusforrás... :-)


2016-04-13 20:31.32
A gyerekek kivétel nélkül kiskutyát (tehát nem kismacskát, papagájt, hörcsögöt, aranyhalat, iguánát, törpekrokdilt, hanem kizárólag KISKUTYÁT) követelnek a szüleiktől ajándékba.

És általában nem kapják meg.

Hogy így ábrázolják, hogy a szülő mennyire lelketlen/nem törődik velük/indokolatlanul szigorú.

(Általában ezután következik, hogy a gyerek végül is szerez magának kutyát - talál vagy lop -, nagy nehezen elfogadtatja a családjával, de jön a gonosz tudós, aki állatkísérletre akarja használni/a gonosz eredeti gazda, hogy visszavegye. És végül éppen Apu/Anyu az, aki a leginkább harcol azért, hogy a gyerek végül visszakapja a kiskutyáját...)

Mondjuk ezt a kiskutyás klisét a legidiótábban felhasználva egy könyvben olvastam. Kislány kijelentette, hogy neki születésnapjára egy kiskutya kell, a gonosz anyja persze nem vett neki, mert még azt is elfelejtette, hogy a gyereknek születésnapja van. Aztán volt egy kétoldalas melodráma arról, hogy pedig szegény kislány mennyire tele volt szeretettel, mennyire vágyott rá, hogy végre megöleljen valakit. Aztán snitt, a kislány már mint felnőtt nő, külön él az anyjától, egyedül, és KUTYA SEHOL. Szóval ennyit arról, hogy mennyire akarta... :-) Marhára látszott, hogy valami filmből vették az ötletet, gondolom, türelmetlen volt a kiadó, eredeti ötletük meg nem igazán volt... :-)


Keresek egy Filmet, de nem tudom mi a címe segítene valaki?

2014-03-21 18:55.46
Helló!
Egy ismerősöm számára keresek egy filmet (ő sem tudja a címét), vígjáték, és egy rocker papról szól. Olyan jelenetek vannak benne, hogy a pap a gyóntatófülkébe vonul el rockzenét hallgatni, meg elmegy egy koncertre, ahol egy csaj fel akarja szedni, ő meg alig tudja lerázni, mert nem meri elmondani neki, hogy pap... Ismeri valaki?


2013-10-04 17:43.20
Eszembe jutott egy másik is, szintén HBO-s, szintén 90-es évekbeli. Magára a filmre nem emlékszem, csak az elejére. Volt egy család, és volt nekik egy nagyon undok szomszédjuk. Aztán a családot egyszer meglátogatta a nagynéni, aki vagy bűvész, vagy látványtechnikus volt. Ő a gyerekekkel együtt azt találta ki, hogy megtréfálják az undok szomszédot, "kísértetjárást" szerveznek neki. Az egyik kisfiút vagy kislányt (illetve már nem emlékszem, hányan voltak a gyerekek, lehet, hogy csak egy fiú/lány volt...) beöltöztették fehér ruhába, és a nagynéni mindenféle fényefektekkel próbálta elérni, hogy olyan legyen, mint egy szellem. Csakhogy a szomszéd, amikor meglátta, azt hitte rá, hogy angyal. És onnantól kezdve ő lett a megtestesült vallásos jámborság... Aztán később nem tudom, mi történt, azt hiszem, odacsődült az egész város, és valóságok "kegyhelyet" csináltak a szomszéd udvarából, később meg történt valami, amire ráfogták, hogy ezt jelezte előre az "angyali jelenés". Úgy emlékszem, nem is tudták meg soha az igazságot, a nagynéniék úgy voltak, higgyenek, amit akarnak, nem ártanak vele senkinek (azt hiszem, valami jó dolog is kisült belőle, de ez már nem biztos).
Ez alapján felismeri valaki?


2013-10-04 17:09.07
Tényleg az, köszi! :-)
(Persze, hogy nem emlékeztem rá, nagyon "akciófilmes" cím... :-D)


2013-09-29 17:21.40
HBO-n adták ezt a filmet, talán valamikor a 90-es évek végén. Amerikai. Egy házaspár a hidegháború idején atombunkert épített a háza alá. Egyszer a házukra zuhant egy repülő, de ők még idejében lementek a bunkerbe, mert azt hitték, most dobják be a szovjetek az atombombát. 35 évig éltek a bunkerben. A feleség a levonulásukkor éppen terhes volt, és nemsokára fiuk született, akit Adamnek neveztek el. 35 év után aztán az apa elhatározta, hogy felmegy körülnézni, milyen lett a világ az "atomrobbanás" után, de ha jól emlékszem, elesett, és eltörött a lába. Így aztán a fiú ment fel helyette. Aztán nem tudom, mi történt vele odafent, de szép lassan rájött, hogy nem is volt semmiféle atomrobbanás, és találkozott egy Eva vagy Eve nevű lánnyal. A végén aztán összejött a lánnyal, felhozta a szüleit is a bunkerből, és ők is megtudták, hogy mi is történt valójában... Úgy emlékszem, akkor nagyon tetszett ez a film, és szívesen megnézném újra...



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk