Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
A tizedes meg a többiek
- Magyar Mozi TV, 10:10
Shelby: A kutya, aki megmentette a karácsonyt
- Viasat Film, 10:20
Égszakadás
- Mozi+, 10:50
Játsz/ma
- AMC, 11:15
Hogy van Kátya?
- Cinemax2, 11:21

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
David Suchet (78)
The Rock (52)
Christine Baranski (72)
Vincent Tong (44)
Elliot Goldenthal (70)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
David Suchet - Vélemények
Gina Lollobrigida - Vélemények
A tetovált lány (2009) - Vélemények
A tetovált lány (2011) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Fűre lépni szabad aaaaa
Josh O'Connor aaaaa

 

Vezemor hozzászólásai

Ugrás Vezemor adatlapjára

1 2

A kis herceg (2015) - Vélemények

2016-07-07 14:40.36
- Apa! Kérlek mondd el nekem, hogy miről szól ez a mese!
- Ez a mese gyermekem naturalisztikus ábrázolásmóddal mutatja be, hogy mik a főbb okai társadalmunk drasztikus erkölcsi, szellemi és érzelmi hanyatlásának.
- Apa! Ez mit jelent? Nem értem.
- Azt jelenti drága gyermekem, hogy egyre kevesebb ember mer jó és szerető ember lenni...

2-3 évenként legalább egyszer el szoktam olvasni Exupéry felnőtteknek szóló gyermekregényét. Miért? Azért, mert elvont, fantáziadús, egyedi. Kemény fába vágná a fejszéjét az, aki megpróbálna sikeres adaptációt készíteni belőle...

...Legnagyobb örömömre Mark Osbornenak sikerült. Nem is akárhogyan. (Természetesen a látványvilága nem egy Pixar, de annyira magával ragadó a történet, hogy nem is érdekelt. Szóval grafikáról szót se többet.)
A modernizált Kis Herceg pazarul bemutatja a napjainkban uralkodó két szélsőséges "emberüzemmódot":
1.) Akinek nincs élete, mert hajt, gürizik, robotol, hogy tartani tudja a rohanó világgal a lépést az egész élete be van osztva másodpercre pontosan. Nem ér rá barátokat szerezni, nem ér rá odafigyelni másokra, s nem ér rá SZERETNI ÉS SZERETVE LENNI. Őt testesíti meg az anya. (Nincs ideje élni; robotüzemmódba végzi a kötelességeit; tilos hibáznia)
2.) A másik szélsőség a lezser életmód. Folyton álmodozik, fittyet hány a törvényekre szabályokra, senkinek sem akar megfelelni, komolytalanul áll hozzá a dolgokhoz. Ezt az oldalt képviseli a pilóta. (Pl: "Puff a propeller elszabadult és lebontotta a szomszéd fél házát; hazudjuk azt, hogy születésnapod van; defektes gumival ám csak igazán élvezetes kocsikázni").
S, ami érdekes az anya és a pilóta teljesen ellentétes oldalt képviselnek. Olyanok, mint a pénzérme két oldala; mint a kötél két vége, s mégis: Bár van látszatja a dolgoknak, de szívük mélyén egyikük sem boldog. Rosenak pedig, ahogyan halad a felnőtté válás felé döntenie kell, melyik utat választja. S, bár a film konkrétan nem tesz utalásokat rá, de félelmetesen jól van megoldva, ahogy a két szélsőség lassú-lassú léptekkel, de halad az arany középút felé, (az anya apránként oldódik, a pilóta apránként komolyodik) amiből összeáll a normális ember: Aki se nem túl komoly, se nem túl komolytalan; nem veszi félvállról a kötelességeit, de önmagára is fordít időt; aki tudja, hogy megszelídíteni másokat (még ha ez sírásba kerül is) sokkal többet ér, mint látszólagos értékeket felhalmozni.
Mindeközben megismerjük a pilóta meséjét, s általa az ártatlan, mindenkihez kedves Kis herceget. Az pedig ahogyan tovább gondolták a művet és elhelyezték a bolygók lakóit a mindennapi szürke, borongós, sötét hétköznapokba... hát tanítani kellene!

Összevetve a film zseniális lett. KÖTELEZŐ DARAB! Azt nem gondolnám, hogy a 6-os korhatár ellenére a gyerekek értenék miről is van szó pontosan, sőt gyerekszemmel talán van benne pár ijesztőbb jelenet is, de ott a helye a legértékesebb mesék toplistáján. Ezt a filmet talán még maga Exupéry is megkönnyezte, majd megtapsolta volna, s nemcsak azért, hogy a hiú felemelje a kalapját.
Emellett ez a film mély tanulságok tárháza is egyben: Ne maradjunk gyerekek! Merjünk felnőni, de ne felejtsünk! Merjünk álmodni, de ne éljünk álomvilágban! S természetesen: engedjük, hogy a szívünk észrevegye a láthatatlan dolgokat. Hiszen a róka már 73 évvel ezelőtt megmondta: "Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
Ne engedjük hát, hogy ez a sötét világ elfeledtesse számunkra a csillagos eget, mert ennek az idézetnek ma még nagyobb súlya van, mint akkor volt.


A mindenség elmélete - Vélemények

2016-01-24 15:28.54
Ha valaki megkérdezi tőlem, hogy hiszek-e Istenben olykor kissé cinikus humorral ámbár komolyan gondolva a következőt válaszolom: „Nem hiszek Istenben… …mivel tudom, hogy létezik!” A tudomány és vallás azonban sok esetben ellentmond egymásnak. S, mivel egy filozófiailag és teológiailag mély gondolatokat tartalmazó filmként képzeltem el ezt az alkotást (egy önmagát „intelligens ateistának” valló és egy anglikán egyházhoz tartozó fél házasságáról készült filmnél részemről ez logikus következtetésnek tűnt), elhatároztam, hogy erre a két órára amennyire csak lehet, laikusként fogom kezelni mind a tudományt, mind a vallást.

A meglepetés ott kezdődött számomra, hogy ez a film nem értelmi, hanem érzelmi szinten volt drámai erejű. Nem filozófiai elméletekkel, nem bibliai alapelvekkel, hanem egy tucat megválaszolatlanul hagyott erkölcsi kérdéssel találtam szemben magamat, melyeket egy ígért két évnél tovább élő, jó humorral rendelkező, agyban tehetséges, ám a mindennapi életben tehetetlenné vált fizikus és egy eleinte szentimentalista, gyengének tűnő, ámbár kötélidegekkel rendelkező, segíteni próbáló, boldogságot kereső, küzdő nő házasságából következhet.

S, amellett, hogy sorba jöttek a megválaszolatlanul hagyott kérdések, nem is mindig értettem a két karakter lépéseinek, döntéseinek logikáját, okát. Ez eleinte nagyon zavart, később viszont már úgy voltam vele, hogy ez a film erős oldala. A két óra alatt folyamatosan változtak az érzéseim és a véleményem személyüket illetően hol kedveltem, hol szántam őket, hol pedig haragudtam rájuk… Talán pont azért mert emberiek lettek. Reális személyek voltak, hiszen vallási, világnézeti háttértől függetlenül önző, hálátlan, hűtlen és meggondolatlan tettek sokaságát láthattuk tőlük. Nem tökéletesen jó, nem tökéletesen rossz személyekként mutatták be őket. Küzdöttek azért, hogy jók legyenek, de olykor-olykor megbotlottak. Ugyanakkor viszont a két karakter a tiszteletemet is igen sokszor elnyerte, mikor a pozitív tulajdonságaik legyőzték gyarlóságukat: Hawking sohasem sajnáltatta magát, hanem mindig küzdött; Jane egyszer sem emelte fel a hangját, pedig jó párszor azt hittem, hogy na most elszakadt a cérna; életben hagyta a férjét, pedig megvolt minden lehetőség, hogy kikapcsoltassa a lélegeztető gépet és Jonathannal új életet kezdjen…
…Tényleg történt egyáltalán valami azon a sátorozós estén?! Emiatt írhatott Hawking olyat a gépezetébe, hogy „Őszintén szólva kedvesem köpök rád!” , vagy igaznak bizonyult az a mondás, hogy „a betegség önzővé tesz”?! Sok-sok erkölcsi dilemma, amelyek annyira nyakatekertnek és megoldhatatlannak tűnnek, mint amilyen kérdésekre Hawking is keresi a választ. A film végén pedig Hawking egyetlen mondattal letesz olyan mélyen szántó gondolatot az asztalra, ami messze überel sok agyondogmatizált több száz oldalból álló teológiai elemzést: „Amíg van élet, van remény!”

A film utolsó jelenete pedig egyenesen mindent visz. Időnként tekerd vissza az időt! Gondolkodj el rajta, honnan jöttél, hol vagy most, merre tartasz, s mit teremtettél eddigi életed folyamán! Amíg élsz, van remény! Amíg van remény, van hit! Amíg van hit, van cél! Amíg van cél, nem vagy vesztes! Amíg nem vagy vesztes, élsz! Élsz, s képes vagy „teremteni”, mint ahogy Téged is teremtettek!


Törésvonal (2015) - Vélemények

2015-12-28 22:03.14
Ha sikerülne mindenkit agyonverned azzal csak azt bizonyítanád be, hogy erősebb vagy, nem pedig azt, hogy "intelligensebb." Az intelligens ember érvel, gondolatokat közöl és elgondolkodik mások véleményén is. Kérlek - mindenféle gúny vagy bántó szándék nélkül - írj ehhez a filmhez egy olyan hozzászólást, amelyben érvelsz gyűlölködés helyett; melyet ha elolvas valaki arra kap választ, hogy miért tetszik neked ez a film, nem pedig arra, hogy kit, hogyan, milyen okból vernél meg. Ha a közeljövőben ilyen komenteket is olvashatunk tőled, nem fogunk kételkedni abban, hogy érett személy vagy.
Ellenkező esetben sajnos hiába fogsz minden egyes topikban büszkélkedni azzal, hogy te a www.filmkatalógus.hu legokosabb, legérettebb felhasználója, bizonyíték hiányában azt fogják leszűrni a fórumozók, hogy súlyos önértékelési problémákkal küzdesz. (Ismétlem nem bántásból írom, amit írok.)

Aláírás: egy senki


Három betű - egy mondat

2015-10-15 15:50.45
Otthon birkát terel

F G D


2015-05-21 22:33.54
Tyúkon nyargaló zsoké.

K U V


22 Jump Street - A túlkoros osztag - Vélemények

2015-01-09 10:26.22
*első


2015-01-09 10:25.48
Nem közözködésképpen, de akkor hogy lehetaz, h az leső résznél 31.-es szám alatt ilyen kommented látott napvilágot: "Elég gyenge film volt.Egy óra hosszáig tudtam nézni.Kevés poén volt benne.Felejtös"?
Feltaláltál egy új dimenziót? :)))


Cápavihar 2. - Vélemények

2015-01-04 21:35.37
[link]
Nem ússzuk meg! :)


Időről időre (2013) - Vélemények

2014-02-05 22:48.13
SPOILER veszély!
Ez a döntése nem arra utal, hogy zakkant, hanem, hogy felnőtthöz méltóan tudott gondolkodni és döntéseket hozni. Ebben a világban az emberek sajnos megöregszenek és meghalnak, s ezt az örökös időutazgatása sem tudtam volna megakadályozni. Továbbá kiemelte, hogy az apja is mindig három gyereket akart, tehát az ő gondolkodását követte ebben. Az emberi életnek vannak olyan szabályai, amik bár nem tetszenek az embereknek, de kénytelenek elfogadni. A fiú a döntéséből, bizonyította, hogy elfogadta.


2014-02-05 22:40.51
Richard Curtist nagyon tehetséges írónak és rendezőnek tartom, de ennek ellenére azokból a filmeiből amiket eddig láttam tőle mindig hiányzott valami. És sajnos ezt a hibáját ennek az alkotásának az első felében is elkövette. Egy teljesen átlagos romantikus vígjátéknak indul hétköznapi, de szerethető poénokkal. De aztán egyik pillanatról a másikra átcsap egy olyan kérdéseket és élethelyzeteket átölelő drámává amelyek az emberiség mindennapi életében is megfigyelhetőek egyedivé és felejthetetlenné téve ezzel e filmet.
Az első jelenetekben egy kamasz viselkedésű és felfogású fiút látunk, akiből a film végére érett, komoly férfi válik, aki kész olyan nehéz döntéseket is meghozni az életében, ami fájdalmas lemondásokkal jár.
A film második fele olyan, mintha Curtis magát a paradoxonokkal teli életet akarta volna bemutatni: Utasítsd el azt a hülye felfogást, hogy "Élj a mának!", mert akkor lehetsz boldog, ha másokért élsz egy szép családban, de mégis élvezd az életet, mintha az a nap lenne az utolsó lehetőséged! Az önzetlen segítség és az érdek harca végig megfigyelhető az egész filmben.
Az első háromnegyed óra után azt gondoltam, hogy a film egyszer nézős, de a végén úgy keltem fel előle, hogy garantált az újranézése. S, bár családcentrikus és kissé szentimentalista családban nőttem fel, a filmben voltak jó poénok és igen elgondolkodtató végkifejlete, ennek ellenére most még csak négy csillagot adok rá. De korántsem biztos, hogy ez a végleges osztályzat...


A mentőcsapat - Vélemények

2014-01-31 12:47.04
Az amerikaiak csinálták egy filmet, ahol - Gábor Éva tiszteletére - a világ országai közül pont egy magyar egérlány kapja meg a fontos küldetést és ennek ellenére mégis alig ismert ez a mese hazánkban. Ez nagyon különös... :)


A jövő gyilkosa - Vélemények

2014-01-30 14:01.50
Előzőkhöz: Akármilyen kolosszális legyen is egy film, aki bele akar kötni, az meg fogja találni az ahhoz vezető utat, hogy bele is kössön. Itt - ahogy olvasgattam az eddigi kritikákat - elsődlegesen az időutazás adja meg ezt a lehetőséget...

Nem vagyok az a nagy akciófilm kedvelő, csak hébe-hóba nézek meg olykor egyet, de ezt a filmet biztosan nem utoljára láttam. Bár kételkedek benne, hogy ez akciófilm. Inkább thriller drámának nevezném.
A film alapja - bármennyi hibája legyen is, hiszen nem a racionalizmus korszakában élünk - zseniális. A megvalósítását az első 20 perc után teljesen elszúrtnak gondoltam, de aztán pár jelenettel később rájöttem, hogy messze nem az. A kisfiú meggyilkolásán is először megdöbbentem, de aztán a végén rájöttem, hogy a film mondanivalójának teljes megértése érdekében kellett bele. Egy jó koncepciójú és jó elkészítésű film nézése közben bennem van mindig a félsz, hogy a végén nehogy elhibázzák könnyebb vagy szentimentalista utat választva. (Sajnos mindkettőre van bőven példa.) A végefőcím kezdeténél aztán következtettem, hogy kár volt. Nehezen hiszem, hogy a végkifejlet lehetett volna ennél jobb. Bruce Willist sosem tartottam nagy színésznek, de most övé a pont.
Ha tehetném visszarepíteném magam a múltba, hogy még egyszer végigizguljam ezt a filmet, de úgy néz ki várnom kell még rá 30 évet. :D


Micimackó - Az ajándékok ideje - Vélemények

2014-01-27 13:22.19
Képtelen vagyok felfogni, hogy mi a jó abban, ha egy rajzfilmsorozatból kiveszünk 2-3 történetet és azt egész estés mozinak állítjuk be. Itt is ezt játszották el. A történetek persze szerethetők - a Picis különösen megérintett már kis koromban is, mivel ezeken a történeteken nőttem fel - de összegezve ez részemről akkor sem nevezhető mozifilmnek. A négy csillagot pedig nem én adtam rá, hanem az a "gyermek" aki degeszre nézte ezeket a meséket kiskorában...


Walter Mitty titkos élete (2013) - Vélemények

2014-01-12 12:21.50
Félre ne értsd! Én se a vitatkozás iránti vágy miatt írtam. ;)


2014-01-11 22:41.48
Milyen Zohan??? Ha a ne szórakozz Zohanra gondolsz, az nem Stilleres, hanem Sandleres film. De ha ennyire nem vagy tisztában azzal, hogy a színész milyen filmben játszik, miért szidod össze-vissza?!

A filmről: A képi világa bámulatos ennek a filmnek és ellentétben Liz-i negatív szidalmazásával megemelem a kalapom Ben előtt, elsősorban nem a színészi játéka miatt, hanem az okból, hogy ő rendezte ezt a filmet és így olyat produkált, amit talán sokan nem néztek volna ki belőle. A történetből szerintem többet is kihozhattak volna. A film elsősorban dráma, de ettől függetlenül többször is jókat derültem egyes jeleneteken...


Hamupipőke 3. - Elvarázsolt múlt - Vélemények

2014-01-09 23:49.09
Röviden tömören: Rosszabb, mint az egy, de messze jobb, mint a kettő.
Nem annyira vészes, mint gondoltam volna,sőt: 20 éves hím fejemmel még élveztem is annak ellenére, hogy kissé erőltetett a története.


Hamupipőke 2. - Az álmok valóra válnak - Vélemények

2014-01-09 18:47.33
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer három ember: Jill, Tom és Jule. Egy szép napon ez a három ember elhatározta, hogy megírják az örök nagy disney klasszikusnak, a Hamupipőkének a folytatását. Megszületett a koncepció és John rendezésével munkához láttak, hogy megfilmesítsék. Az ígéretesnek tűnő első 20 perc után azonban döbbenten vették észre, hogy a forgatókönyv végéhez értek. Most mitévők legyenek? 20 perces filmet nem adhatnak ki se moziba, se VHS-en, se DVD-n.
- Valamit tennünk kell! - mondta az egyik.
- Így van. Ki kell találnunk egy új, jobb és hosszabb történetet! - szólt a másik.
- A francokat találunk ki újat, vagy nyúlunk bele az eddig elkészített remekművünkbe! - kezdte a harmadik - Ha ez 20 perces lett, kitalálunk még két 20 perces történetet - szóljon bármiről/bárkiről is - aztat keretes szerkezettel
összecsapoljuk a 3 mesét és kiadjuk úgy, mintha egy történetet feldolgozó igazi film lenne.
- Okés!!! - helyeselték a többiek és bővítve a minden irónia nélküli a valóban ígéretesnek tűnő első 20 percet elbarmolták az egész filmet. Majd ezt kiadták VHS-en, meg DVD-n, amik elárasztották a búzamezőket és így lett a Hamupipőke 2...
A három főhősünk pedig máig él, de remélhetőleg már nem írhat többet! Itt a vége fuss el véle...


Fordítsd oda a másik orcád is! - Vélemények

2013-12-19 15:17.58
Ha rangsorolnom kellene a Spencer-Hiil filmeket, ez az alkotás valahol a középkategóriában végezne. Bár kevesebb - mint nagyobb klasszikusaikban - de ebben is vannak könnycsalogató poénok és hatásos "érzéstelenítők". Amellett a film eléggé nagy valláskritika is, hiszen a katolikus egyház kiparodizálására és kétszínűségének bemutatására alapoz, nem kis eredménnyel. Jómagam is istenhívő ember vagyok, de ugyancsak nem értek egyet, az egyház olyan viselkedéseivel, mint amikkel Pedro és G atya sem ért egyet. Ilyen például: más emberek (elsősorban eretnekek) kivégzése, az erőszakos térítgetés, a Biblia érdek szerinti kifordítása, illetve az a képmutatásuk, hogy szegénységet prédikálva minél több anyagi haszonra törekednek, elnyomva másokat (vagy ahogy a közmondás mondja: Bort isznak vizet prédikálnak.) A Vatikán büszkélkedhet a "legnagyobb bankszámlával" a világon!
Összegezve: az őszintesége miatt, tiszteletem a filmnek és a legendás örök kedvenc párosnak, jutalmuk pedig tőlem egy 4 csillag...


Míg a világvége el nem választ - Vélemények

2013-10-28 12:22.29
Itt egy film ami megmutatja, milyen boldog lehetne az emberiség, ha nem a mának és az önző vágyainak élne. Bár vannak benne kissé unalmasabb jelenetek is és véleményem szerint egyszer nézős film, de olyan erkölcsi tanulságokat mutat be, hogy nyugodt szívvel megérdemli az 5 csillagot a hibái ellenére.


Az a bizonyos első év - Vélemények

2013-07-26 13:54.08
SPOILER
A film nálam 2 és 3 csillag között ingázott, de a befejezés után úgy gondoltam még kettőt sem érdemel meg. El kell ismerni van benne pár jó poén, de sajnos - mint napjaink legtöbb vígjátékaiban - itt is az alpáriság és az erkölcstelen poénok felé dől a mérleg.
Érdekes, hogy a világ folyamatosan azt szajkózza, hogy: "Ha nem megy a házasság váljatok el!" nem pedig azt, hogy: "Küzdjetek egymásért!" Felteszem a kérdést: Hol küzdött Josh és Nat a filmben IGAZÁN a házasságukért? Sehol. Bár nem csoda, hogy elváltak... Elvégre fél év után házasodtak össze. Fél év alatt meg lehetetlenség megismerni valakit. Ez talán a legnagyobb oka annak, hogy a házasságok több mint fele válással végződik: A partnereknek voltaképpen fogalmuk sincsen, hogy kihez mennek hozzá. De mivel a film a legvégén simán a legkönnyebb utat választotta semmilyen tanító jelleget nem sugallt a nézői felé. Inkább pont az ellenkezőjét tette. Tovább rombolja a mai világ amúgy sem kimagasló erkölcsi színvonalát...
Összegezve: egyszer meg lehet nézni, de számomra nincs fent a másoknak ajánlott filmek listáján.
Rose Byrne kifejezetten jól alakította a boldogtalan feleséget, Simon Baker nem nyújtott semmi emlékezeteset, Anna Faris és Rafe Spall karaktere viszont olykor kifejezetten idegesített. A zene és a kameranézettel nem volt problémám. A temérdek undorító poén és a kiábrándító befejezés miatt azon megmaradok azon a véleményen, hogy: Ez egy rossz film!


Nejem, nőm, csajom - Vélemények

2012-12-22 17:27.46
Egyetértek abban, hogy az esetek 90%-ban a trailer sok mindent elmond a film minőségéről, de itt is vannak ellenpéldák. Ott van például a felhőatlasz és annak 6 perces előzetese. A 6 perc által sem érthető maximálisan miről szól a film, de ettől függetlenül még zseniális alkotás. Szóval a gagyi, semmit mondó előzetes nem garancia arra, hogy a film borzadály lesz. Persze az is megtörténhet, hogy mégis és ugyanolyan negatív kritikát kap tőlem is, mint tőled. Majd elválik...


2012-12-17 21:02.33
Eléggé kemény és negatív kritika egy olyan filmről, amit még nem is láttál. Amúgy pedig Amerikát sem kell félteni amikor film koppintásról van szó.
Bevallom a film nem tűnik nagy dobásnak, de amíg nem látjuk, addig ne kritizáljuk, mert az csupán egy előítélet, ami nem feltétlenül alapul a valóságon


Levelek Júliának - Vélemények

2012-12-16 12:27.16
Maga a koncepció nagyon tetszett, de a megvalósítása már kevésbé. Ilyen alaptörténetből többet ki lehetett volna hozni. A film egyes jelenetei eléggé jóra sikeredtek, de ugyanakkor pár jelenetnek alváskeltő hatása volt. A film szép, meg magával ragadó, de ugyanakkor monoton és sablonos cselekményekkel, valamint előre megjósolható végkifejlettel rendelkezik. Messze le van maradva az olyan romantikus filmektől, mint például a Szerelmünk lapjai, vagy a Hallgass a szívedre.
Míg zenék többsége ugyancsak dicséretet érdemel, addig pár kameranézet röhejes lett. A színészek játékával nem volt probléma, kifejezetten tetszett, hogy a színészek jól átadták a karakterük tulajdonságait, érzéseit.
Összegezve: A film nem rossz, egyszeri megnézésre talán ajánlott is, ötletes alaptörténet, jó színészekkel, jó zenékkel, de még így sem kiemelkedő olyannyira, hogy kitűnjön a hétköznapi filmek sorából... Ezért sajnos csak 3 csillag. Pedig igazán kár érte...


Felhőatlasz - Vélemények

2012-11-19 16:32.25
Keny aki már olyan régóta tagja a filmkatalógusnak nem szabadna ezen meglepődnie, hogy sokan úgy dobálják az egy csillagot, hogy közben fogalmuk sincs mit húznak le ;)


2012-11-19 16:30.38
Nem csak Te vagy így vele


Szökevényfutam - Vélemények

2012-10-18 21:51.32
Támogatom! Katasztrofális film, amiben egyedül az a poén, hogyan lehet egy filmet ennyire gagyin megoldani


Poligamy - Vélemények

2012-10-06 21:36.50
Bár nem a női nemet képviselem, szerintem aki koncentrál a filmre rájön a mondanivalójára. A film bemutatja, hogy milyen érzéseken megy keresztül egy férni, meg egy nő azalatt, a kilenc hónap alatt, amíg a gyerek fogantatásától eljutnak a megszületéséig.
A férfi azt veszi észre ezalatt, hogy a párjának folyton hullámzó hangulata van, hol ilyen, hol olyan - mintha minden egy nap külön egyéniség lenne - ami természetes, hiszen ez ennek a kilenc hónapnak a velejárója.
A nő meg eleinte élvezni akarta az életet Lilla2 szerepében, mert a gyermek megszületése után ritkábban lesz majd rá ideje, a következő Lilla bemutatta, hogy milyen érzelmi csalódottságot élnek át a nők, ha ezalatt nem érzik a párjuk teljes módú szeretetét, és ezt lehetne sorolni...
A végén a baba megszületésénél, pedig már újra az eredeti Lilla (Tompos Kátya) várja Andrást, elvégre akkor már túl van a szülési nehézségeken és ismét "önmaga"
Meglátásom szerint Orosz Dénes ezt akarta vászonra vinni, ezzel az abszurd, de találó alkotásával.


A pokoli torony balekjai - Vélemények

2012-09-21 20:49.22
A közepétől beindul a film és jóvá változik, de az első fél óra nagyon gyatra


Mortadelo és Filémon - Vélemények

2012-09-21 20:24.20
Az elején szétröhögtem a fejem, a közepén párszor rápillantottam az órámra, a legvégén meg rájöttem, hogy az órám nézegetése is izgalmasabb


Európa Expressz - Vélemények

2012-09-21 20:23.03
Szerintem ez egy igenis jó magyar alkotás, ami csak azért van ilyen rossz helyen, mert magyar. Ha Amerika ugyanezt megcsinálná, ugyanígy, az egyből jóval rangosabb helyen szerepelne, mert a magyar filmek eleve nehezebben veszik fel a harcot a külföldi alkotásokkal, mivel kevesebb pénzből kell gazdálkodniuk.


1 2

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk