Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Ben-Hur
- Mozi+, 05:20
A Gabby Petito-sztori
- HBO2, 06:00
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
A karácsony igazi fénye
- Film Café, 06:00
Lazzarella
- Film Mánia, 06:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Will Arnett (54)
Gérard Jugnot (73)
Jesse Moss (41)
Anger Zsolt (55)
Igó Éva (68)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
City Hunter - Vélemények
Salman Rushdie - Vélemények
Challengers - Vélemények
A sárkány csókja - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az ember, aki ott se volt aaaaa
Yul Brynner aaaaa

 

Karilla hozzászólásai

Ugrás Karilla adatlapjára

1 2 3 4 5

Szerelmesfilm - Vélemények

2019-12-17 10:00.58
Mostanában láttam a Dunán, sok-sok év óta újból, reveláció volt!
TÖKÉLETES.
És a zene! meg a film ritmusa!
(Több Oscar, mert Bálint András és Halász Jutka is; meg néhány pillanatfelvételnyi epizódszereplő is.)
Minden bejegyzéseddel egyet értek. (Nekem még Halász Jutka parókája sem problematikus, mert mindegy, annyira jó ő maga.)


Bette Midler - Vélemények

2019-12-01 08:58.44
Isten éltesse ezt a remek, mindig maximálist nyújtó komikát, énekest és táncost!
(Nem tudom, kik állítják össze a 'Szülinaposok' rovatot, de a fölsoroltak közé Bette M. nem fért be, vagy nem üti meg az említéshez kellő szintet?! Ez már nem az első eset, hogy jelentős művész kimarad az "aznapiból".) 5 csillag


P.S. I Love You - Vélemények

2019-11-13 16:14.52
"Hahahaha", addig, míg el nem veszítesz valakit, akit nagyon szeretsz, aki nélkül persze élsz tovább, de már soha többé sem úgy, ahogy addig.
Na, ha ez bekövetkezik, akkor nem fogsz hahotázni "ízlésficamos" embertársaidon. Hanem mindent odaadnál még egy közös percért, bármilyen jelért a múltból, vele, róla. Szóval, van, ami nem csak (film)esztétikai kérdés.


Pénzcsináló (2011) - Vélemények

2019-08-17 14:46.55
Magyarul igen: egy jó szinkron Pitt-nek. Most nézem, és nem "kéjmámor" hallgatni a megszokottakhoz képest.


Robert De Niro - Vélemények

2019-08-17 10:14.55
újabb egy év telt el! Annyiunk kedvencének (és nekünk)új, DE JÓ filmeket hozzon a jövő. Isten éltesse a filmes Nagymenőt, a legnagyobbak, legtehetségesebbek legjobbikát! (Hát igen, kétségtelenül elfogult vagyok vele..., de 5 vagy több nagyfaterezés és pánikolás után sem tudom nem őt tartani a legjelentősebbnek. )


Óvakodj a törpétől! - Vélemények

2019-08-06 09:06.50
Én nagyon élvezem Arturo professzor jegyzeteit. 2-3 perc alatt megtudom az adott filmről az adatokat, amik érdekelnek. Nem vagyok filmes, és rest lennék keresni, hol találok meg adatokat, információkat. Nincs meg sok minden a google-ban. (Volt, hogy kerestem valamit.)
Akit ez nem érdekel, hagyja ki.De számomra roppant hasznos, itt a film fóruma, itt az adatok, és itt a vélemények.Mindenki megtalálja, amit keres.
Köszönöm.


Kevin Spacey - Vélemények

2019-07-26 11:31.57
Csatlakozom a két gratulálóhoz (Langelus és Tomka90), szerintem is "színészóriás". Micsoda nap: Spacey!, Mick Jagger, Stanley Kubrick, Molnár Tibor, Sandra Bullock és hát persze Kate Beckinsale is - aki tetszett a Mindenki megvan-ban. (Meg akiket nem is ismerek,) Elkezdtek menetelni az "oroszlánok", (élők és holtak,)meg sem állnak az abszolút óriás, deNiro szülinapjáig.


Kagylókeresők - Vélemények

2019-06-29 21:00.19
Aki/akik a tartalmi összefoglalót írják, nem ártana, ha előtte megnéznék a filmet. Esetleg a mozizást nem kedvelve, elolvasnák az irodalmi alapot adó művet, ez esetben a regényt. Akkor nem írnának olyan ostobaságokat alkalmanként, mint e film esetében is. Két gyermeke Nancynek, Penelopé legidősebb gyermekének van, és nem ő, hanem Olivia (aki viszont gyermektelen "hajadon") tartja tiszteletben anyja véleményét, tiszteli önállóságát stb.


André Bourvil - Adatlapjáról hiányzó filmek

2019-02-28 14:37.44
Újra egyedül
Adatait sajnos nem tudom, de a film jó, és Bourvil mint mindig, zseniális. Michéle Morgan a női főszereplő, II. világháborús film. Száz éve láttam, de egy-két tekintet, póz stb. máig bennem van. (Annak, aki látta: amikor a társadalmilag messze felette álló asszony önfeledten társalog az angol pilótával; vagy amikor a film végén, szinte "jobbágyi" pózban megy a kastélyba)
Színész géniusz.


Alan Alda - Vélemények

2019-02-28 10:09.51
Azok egyike, aki mindig biztosan hozza színvonalasan másod-, harmad- vagy még kisebb szerepeit.
Menrot 5 éve írta a 3-as bejegyzést. Ezek szerint azóta Isten éltette, és reméljük, boldogan!
Most is ugyanezt: "next year, same time" (Emlékezik Aldának erre a filmjére valaki? Nálunk ezt a shawt - azt hiszem - mindenkit előzve elvitte Sztankay-Schütz.)


Hamu és gyémánt - Vélemények

2019-02-27 10:45.53
A filmek filmje a Csatornával együtt.
Mindig megnézem, régebben a térképről is lementünk érte, a legkisebb mozikba is, hogy lássuk. (Akkor is ritkán játszották. Mindkettőt.)Soha sem csalódom benne, sőt, huszadszorra is újabb apró finomságokat fedezek fel. Például egy észrevehetetlenül finom hommage '56-nak:amikor kérdi az árus, milyen cigit kér: "magyart". Cybulski arca szinte átégeti a celluloidot (H. és gy-ban).


Daniel Olbrychski - Vélemények

2019-02-27 09:58.01
Zbigniew Cybulski tragikus halála után lett hosszabb ideig nagy Wajda filmek főszereplője. A Tájkép csata után, majd a Nyírfaliget voltak az elsők, melyekben láttam. És persze, a Menyegző! Utoljára meg talán Gyarmathy Lívia Szökés-ében.
Nagyszerű színész! Csak szubjektív elfogultságom Cybulski íránt, akit felülmúlhatatlan lengyel filmszínésznek és Wajda-hősnek látok ma is (mennyire hiányzott az általunk ismert arca pl. a Katynból!), képtelen vagyok a kedvencre nyomni.
De Olbrychski nagyszerű és Isten éltesse!


Gérard Philipe - Vélemények

2019-02-23 09:24.32
Csatlakozom, Angelika58 helyettünk írtad meg jobban, mint mi tudnánk, ki-mi G .Ph. az egyetemes és francia filmművészet számára. Egyszemélyes csoda! Miskintől Valmont-ig, az abszurdtól a kalandfilmig mindent (mindenki másnál jobban)tud.
Páratlan. Géniusz.Tényleg egy mozdulata sem kopott meg -- bárcsak többet játszanák filmjeit. Az 5 csillag kevés is, az extraklasszisoknak kellene valamilyen külön jel. Ez 5+1 csillag szeretne lenni:xxxxx+X


Annie Girardot - Vélemények

2019-02-23 09:09.58
Már négy éve nem járt itt senki, így most gyorsan ellenőrzöm a fényforrásokat.(Jó még a villanykörte, meg a csodagyertya is, üzenem 4.-5.-9. társaimnak, nem kapcsolom még le!). Árad még a fény. Micsoda francia színésznők és színészek voltak akkoriban! Én is a Roccoban láttam őt először, az a film örökre felejthetetlen marad, mint ez a minden műfajban tökéletes, csodás SZÍNÉSZNŐ.


Harrison Ford - Legjobb filmjei

2019-02-08 00:08.46
A kis szemtanú


Cameron Diaz - Vélemények

2019-01-18 19:30.08
Kösz!


Holiday (2006) - A legjobb jelenet

2019-01-18 19:29.33
A kertész arcjátéka a film elején, amivel - részben szánalomból, részben szolidaritásból - figyelmeztetni akarja Amanda pasiját, nehogy bevallja az igazat. (Pár másodperc = Oscar díjas figura-teremtés.)


Jordán Tamás - Vélemények

2019-01-15 10:49.14
Éppen versmondónak zseniális! Aki hallotta a József Attila-estjét akár élőben, akár a TV-ben, az erről meggyőződhetett. (Ez persze nem zárja ki színészi játékának kvalitásait, de versmondásban, főként József Attilában, verhetetlen.)


Cameron Diaz - Vélemények

2019-01-09 11:36.59
Kedvenc, és hiányzik a filmvilágból.
(Amiben mindenféle műfaj-változat létezik, sőt a legmagasabb klasszis fokon is mindenféle a Hamu és gyémánttól a Van, aki forrón szereti-ig - szándékosan nem "mai" filmeket neveztem meg -, lehet választani. Nem kötelező Diaz kisasszony filmjét választani, aki nem komikus vagy "nyálgép" filmet szeretne látni. Ma már nem egy TV-adás fogható, lehet válogatni. Minden esetre elgondolkodtató, hogy Karácsonytól hetek óta és még tovább, mint az előrejelzés mutatja, filmjei nap mint nap követik egymást. Kereskedelmi adókon.) A forgatókönyveket nem ő és nem is mi írjuk.Elragadóan bájos volt a '90-es évek végén (akkortájt láttam talán először, címet nem tudok, Julia Roberts-szel "harcolt" Dermot Mulroney-ért),kiváló a Maszkban vagy a Vanilia égboltban, egyszerűen eszköztelen a Nővérem húgában, és a közeliekben (pl- autóban férfi partnerével) gyönyörű a Holiday-ben (ezt válaszul azoknak, akik folytonosan "ekézik" a külsejét). És kifejezetten jó komika. Van olyan filmje, amit én abba is hagytam, mert nem tetszett (nem feltétlenül csak miatta) ill. nem láttam. Azaz nem vagyok feltétlenül kritikátlan, és lehet, legjobb szerepében véletlenül nem is láttam.
Szóval, hullafáradt napok után, elaludni sem tudva, jól jön néha egy kis Diaz-film. (Nem vitatva, hogy a Sörgyári capriccio még annál is jobb lenne, ha adnák pl. a ker. tévék.)És elnézést a polemikus hangért, de néhány filmjéhez írott bejegyzéseket is elolvastam, melyben szerepelt, és az jött le, hogy egy férfiből kialakított rút, tehetségtelen, erőszakos, hisztérikus nőimitátor valahonnan egy idaho-i alsómocsoládi tanyasi amatőr-együttesből.
5 csillag, remélve, hogy felfüggesztett működését egyszer-egyszer mégis csak megszakítja.


Anthony Hopkins - Szinkronjai

2018-12-31 10:23.57
Én is csatlakozom a 'Sinkó László a legjobb' "csapathoz". Egyik kedvencemet (Árnyékország) nem ő szinkronizálta. Akkor jöttem rá, mennyire Sinkó!
De zseniális bátyja, Sinkovits is jó volt Ha eljön Joe Black-ben. És mivel ő(k) már nincsenek köztünk:Reviczky.


Anthony Hopkins - Vélemények

2018-12-31 10:09.46
Isten éltesse ezt a csodálatos géniuszt, a legnagyobbak egyikét. Akivel még az "ostobácska" film is nézhető, de nem is ez számít, hanem az a sok felejthetetlen alakítás. Nem tudom megállni, hogy ne említsem a gigasikert jelentő hannibálos filmek mellett mai születésnapján a'90-es évek olyan árnyalt, kimunkált alakításait, mint a Napok romjai, az Árnyékország (bő 10 éve van figyelőn nálam, és soha sem adják!), vagy a hollywoodi "kirándulások", a Szenvedélyek viharában, a Ha eljön Joe Black stb. Ha jelen van a vásznon, még a giccsbe hajlő is drámaivá lényegül.
És olyan elragadóan gyermekes tud(ott) lenni civilként: láttátok a keringője zenekari bemutatóját, illetve őt azon az alkalmon?
Szóval, nem is titkolva elragadtatásomat művészete iránt abbahagyom a rajongást, a lényeg: a legjobb éveket még A. Hopkinsnak.


Fábry Sándor - Vélemények

2018-11-20 09:51.12
Kedvenc, remek, fanyar humor. De tény, hogy kellene egy újabb "nagy dobás", olyan, ami a Fábry-legendárium része lesz, mint az Oh Tannenbaum! A családunk tagjainak a "depis" időszakokban maga a gyógyszer. Századszor is garantált a nevetés a más kívülről tudott poénokon. Volt alkalmam operaénekesek és balettművészek körében hallgatni 2-3 éve egy magánszámát operaházi élményeiről: frenetikus volt: világhírű énekesek és balerinák sikoltoznak a röhögéstől (énekeshölgyek esetében a "trillázó kacagástól").
Kétségtelen, hogy kell ráhangolódás, valamilyen közös hullámhossz akár egy színész, akár egy humorista teljesítményéhez, én kedvelem a Fábry-féle humort. Nekem a műsorvégi poénok is kellenek, olyan márkavédjegyek ezek, kedvencem épp a valaki által kritizált"Beethoven a zene Mozartja."
Hajrá, még legalább egy ilyen (Oh, Tannenbaum-os)örökzöldet, minél előbb, hogy ne homályosuljon az image!

Isten éltesse, sokáig! Éljen és frissüljön az életmű "Glamour-ja".


A boldogító talán - Vélemények

2018-11-20 09:34.44
A vége irreális (giccses) túlzásai miatt átlagon aluli film, DE átlagon (jóval) felüli színészekkel.


A szerelem hullámhosszán - Vélemények

2018-11-20 09:18.44
Most, hogy olvastam az adataidat, érdekelni kezdett, hogy ki volt a fő castingos. Mert bár a felsorolt esélyes színésznők között vannak számomra igazán rokonszenvesek ("kedvencek"), el sem tudnám képzelni mással, mint az akkoriban csúcsformáját futó Meg Ryannel. (Elképzelni sem tudnám pl.Kim Basingerrel vagy Demi Moore-ral stb., ne legyen félreértés, őket egyik-másik filmjükben kedvelem) És Dennis Quuad?! Hm. Ehhez a roppant naiv, kissé parodisztikusan "romantikus" filmhez - ahogy valaki már előbb írta - pont ez a "cuki", naiv bájú nő kellett, meg a nagy tehetségű Tom Hanks. Bill Pulmant meg jó ilyen komikus figuraként látni.


Andorai Péter - Vélemények

2018-11-05 10:03.29
Akkor nem láttad a Bizalom című filmben, ahol 5+5 csillag ő is, meg Bánsági Ildikó is. Szimplán 5 csillag több másban is, epizodista szerepkörben is.


Ocean's 8 - Az évszázad átverése - Vélemények

2018-10-24 20:32.56
Ez egy végtelenül gyenge film. Ennyi jó színész idejét, tehetségét erre pazarolni. Kényszerűen abban a reményben néztem - sajnos végig -, hogy csak alakul,lesz vmi csavar stb. Nem lett.


Cathérine Deneuve - Vélemények

2018-10-22 10:22.55
A "Belle de jour" 75 éves! Isten éltesse, és elmondhatjuk, hogy nemcsak a nap, hanem évtizedek szépe is. Ilyen eleganciával, "duende"-vel, méltósággal csak fölötte múlnak az egyébként irgalmatlan évek.
Kritikusainak: a film jelenlét is/átjövetel a filmvásznon. Hogyan mondható ki akkor, hogy nem tehetséges, csak szép? A cherbourgi esernyők azért "szólt" akkorát, mert ő maga, az esendő esztétikai báj volt benne a háború áldozata. És a nap szépe?! Hány gyönyörű francia színésznő (itt a gyönyörűt hangsúlyoztam!, kedvencem ugyanis a nem-gyönyörű Annie Girardot vagy Jeanne Moreau) volt akkoriban? Sok. De ő volt, lett és marad a nap szépe. Azt hiszem, a szépség nem hátrány, és bosszantó, hogy sok esetben akként minősül. Pedig Bunuel talán tudta...


Glamour - Vélemények

2018-10-18 23:54.22
Az egyik kedvenc filmem. ötletes, egyszerre ironikus és érzelemgazdag. Abszurd alapötlet, amelyet a briliáns forgatókönyv, gyönyörű fényképezés, és remek színészi alakítások, és persze a kvalitásos rendezés tesz hihetővé, a háborús évek és krízisek tragikumát humorral bemutatva. Akinek tetszett Az élet szép komikus abszurditása, az kétszeresen kell élvezze és értékelje ezt a filmet, mert kb. annyival jobb is (pedig az is eredeti, nem tucat-ötlet).
Cserna Antal felülmúlhatatlan!


Jennifer Grey - Vélemények

2018-10-18 08:28.08
Szerintem is élete legrosszabb döntése orr-műtétje volt. Valóban, azzal együtt elvesztette a Dirty Dancing-ben felépített "arcát", egyéniségét. Sok év múlva egy rém gyönge filmben láttam (Ben Affleck és Gwyneth Paltrow a főszereplő; a konfliktus 2 utas repülőjárat/repülőjegy-cseréjén alapul), abban láttam a nevét felsorolva. Csak azért néztem bele újra egyszer, hogy lássam, hogy-hogy nem vettem észre JG-t. Ott volt, repülőtéri alkalmazottként, tucat arccal-orral. Ennyire elplasztikázva kevés színészt láttam: értsd, egyéniségtől megfosztó plasztikával.


Rocco és fivérei - Vélemények

2018-09-05 10:46.30
Ugyanezt írnám, két kiegészítéssel: meg Annie Girardot-é. Meg Renato Salvatoréé. És Angelika véleményét is ide "lopom": "hatalmas mű, Visconti legnagyobb filmje, a filmtörténet egyik legnagyobb filmje, soha nem fakuló, világító élmény." (Tudok önálló véleményt írni, de minek, ha már az első hozzászólok leírták előttem/elírták előlem.)


1 2 3 4 5

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk