Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Kosarad tartalma
A kosaradban 3 DVD van.
Mozgasd az egeret ide, és megmutatjuk tételesen a tartalmát!
Rendelésed véglegesítése

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-06-06
A figyelők
Az arcuk mindig előttem lesz
Bad Boys: Mindent vagy többet

2024-05-30
A szirén
Amikor leszáll az éj
Anyai ösztön
Garfield
Gekijoban Haikyu!! Gomi Suteba no Kessen

2024-05-23
2550
A Hold Sötét oldala
Furiosa: Történet a Mad Maxből

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Dűne - Második rész *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Oroszlán
- HBO, 06:00
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Szerelem kölcsönbe
- Film4, 06:15
Krokodil Dundee öröksége
- Moziverzum, 06:20
Creed: Apollo fia
- Mozi+, 06:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Keith David (68)
Bruce Dern (88)
Angelina Jolie (49)
Sean Pertwee (60)
T. J. Miller (43)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szólánc (filmek nevével)
Furiosa: Történet a Mad Maxből - Vélemények
Gojira -1.0 - Vélemények
Görbe utakon (sorozat) - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rendben vagyok? aaaaa
David Morse aaaaa

 

Florette hozzászólásai

Ugrás Florette adatlapjára


Gérard Depardieu - Vélemények

2011-05-20 09:25.40
Szerintem úgy áll a dolog, hogy G.D. ugyan valóban Pesten volt (pl. ha a 168óraonline.hu lapján rákeresünk a nevére, képekhez is elvezet egy link, amin a nagykörúti villamos is látszik :)), szóval itt kellett laknia kb. 10 napig május 5-től mialatt stúdiómunkákat végeztek, de most olvasom a purepeople.com-on, hogy a rendező megbetegedése miatt, (el is szállították őt Franciaországba, szóval valami viszonylag komolyabb lehet) egy időre fel kellett függeszteni a forgatást.

[link]

Ugyanott egy másik cikkben olvasható (kép is van :)), hogy Depardieu – szokása szerint - ki is használta az időt és már 17-én részt vett Carla Bruni egy, az írástudatlanság felszámolását támogató rendezvényén, úgyhogy láthatóan ő is visszatért Párizsba.

Szóval szerintem az első menet így áll. Ha majd visszatérnek Pestre (a stúdiózást szerintem folytatniuk kell még), akkor kellene majd jobban figyelnünk nekünk pestieknek, hátha bele tudnánk botlani valahol. :) Aki ügyesebb volt és netán sikerült őt érzékelnie a városban, az addig is meséljen! :))


2011-03-27 09:09.42
Ó, akkor bocsánat a rémhírterjesztésért, így bízzon meg az ember a purepeople.com-ban. Pedig francia lap, elhittem nekik, hogy tudják, mit beszélnek, ha már ott vannak Párizsban. :))
Köszi az infót! Ennek fényében felül kell vizsgálni a haditervünket és kitalálni, hogy legyünk jó időben jó helyen majd. :) Jó kis banzájnak tűnik a forgatás ennyi statisztával.


2011-03-19 20:22.38
A magyarországi Asterix-forgatásról továbbra sincsenek közelebbi hírek, ugye? A purepeople.com-ról annyit tudtam meg erről, hogy állítólag Máltán kezdenek április 1-jén tengeri, kalózos :) jelenetekkel, aztán jönnek hozzánk, de dátumot nem írnak persze. Annyit lehet tudni, hogy nálunk stúdióban forgatnak majd: az összes belső jelenetet (az nem tudom, mennyi, de félek, hogy nem elég sok :)) itt veszik fel, aztán mennek Írországba tengerparti jelenetekre. Szóval nálunk stúdiózás lesz, ami nem jó hír szerintem, sokkal emberközelibb lett volna lankákon, mezőkön keresni a stábot. :) Ha valaki tud valamit,írjon,legyen szíves!

U.i.: A Nem beszélek... -et négyszer láttam már :), G.D. nagyon finoman, aprólékosan és nagy koncentrációval játszik, számomra megunhatatlan nézni, amit csinál. Már amiatt is érdemes megnézni a filmet egyébként, ahogy a macska Depardieu-re néz benne, amikor a szótárból olvas neki. :)) De valójában az tetszik a legjobban, ahogy ez a két főszereplő színész néz egymásra, fantasztikusak.


Nem beszélek zöldségeket - Vélemények

2011-02-26 21:13.33
Nagyon-nagyon helyes film! Szerintem a fenti leírás jól összefoglalja a lényeget, de túlságosan kiemeli a film "költői", érzékeny oldalát (különösen a Forrest Gump-os párhuzam, amivel nem értek egyet). Akiket ez elrettentene :), azoknak írom ellensúlyozásként, hogy persze, együtt kell érezni ezzel a mackó Germain-nel, de szerintem olyan nagyon nem vészes a helyzet vele: valóban nem egy tanult valaki, de nem rí ki a környezetéből túlságosan, dolgozik ezt-azt, beugrik a kocsmába egy-két sörre, meg kártyázni és néha hülyeségeket beszél, mint mindenki más. :))) De teljesen normális: vannak komoly lelki problémái, de például van helyes barátnője és jó fej macskája. :) És ez a néni is nagyon helyes, akivel megismerkedik. Szeretem, ahogy kuncog például.
Azért is használok ennyi szmájlit, mert ahogy írok erről, eszembe jutnak a film poénjai, egy csomó bemondás, amin tegnap tök jó volt együtt vigyorogni a moziban 300 emberrel. (Frankofón filmnapok voltak az Urániában és telt ház volt.) Például az, ahogy Depardieu a macskának magyaráz :))), vagy az a koncentrált fej, ahogy filccel a nevét írja valahová, ahová nem szabad, vagy a kocsmai okfejtéseinek egy-két darabja.... :) Szép, tiszta és egyszerű film, de ugyanakkor poénos film is, fogom még nézni. Ebben nyilván benne van az is, hogy nagyon szeretem Depardieu-t, de ezzel nem vagyok egyedül asszem. :)


Gérard Depardieu - Vélemények

2011-02-26 21:06.08
Gérard nagyon-nagyon helyes az új, "zöldséges" filmjében! (Tegnap láttam a Frankofón Filmnapok keretében az Urániában, telt ház volt, nagyon jól éreztem magam.) Szép, tiszta, egyszerű vonalvezetésű film és van benne egy csomó aranyos poén, sokkal több is, mint vártam! Jókat lehetett vigyorogni, az érzelmesség nem nyomja el a humort sem, (pedig komoly problémáról szól), minden jó arányban van benne.
Továbbra is lenyűgözőnek tartom azt az odaadást, amivel Gérard játszik. Ezt összességében is értem, tehát el tudja érni, hogy együtt érezzek ezzel a Germain-nel, akit játszik és érdekeljen a sorsa, de részletekre is értem, imádom például, ahogy naaagy koncentrációval a nevét írja filccel valahová, ahová nem kellene: ahogy a szeme áll közben, ahogy az arca megváltozik... Várom a bemutatót (és a dvd-t is), mert ez egyszer egyáltalán nem volt elég! :)

A vetítés után lehetett pár kérdést feltenni a rendezőnek. Az egyik lány (akit életem végéig irigylek, mert sikerült találkoznia Depardieu-vel :)) és ezt haláli aranyosan jelentette be :D egyébként) azt kérdezte, hogy milyen volt Gérard-ral dolgozni, mire Jean Becker elmondta, hogy közös ügynökük van és végül is ő volt az, aki felvetette, hogy Gérard-nak mutassák meg a forgatókönyvet. Gérard elolvasta, felhívta Beckert és egy teljes órán keresztül elemezte a karaktert a telefonban. Ezzel meg is lepte Beckert, úgy érezte, hogy Gérard még nála is jobban "érti" Germain-t. A forgatáson pedig G. D. annyira Germain lett, hogy Becker még a forgatás szüneteiben sem mindig tudta, hogy épp Gérard van ott, vagy Germain, teljesen összezavarodott. :)

Még azt is leírom, hogy a neten láttam egy kis videót Gérard-ról és a néniről, (egy reggeli műsorba hívták be őket), ahol Giséle Casadesus nagyon helyesen beszélt arról, hogy Gérard egy igazi színész, egy igazi profi és bár szerinte egy picit túl vulgárisan beszél :)), de tele van kedvességgel. (Sajnos többet nem nagyon értettem a szövegből, de így is szeretem őket, látszik, hogy jól kijöttek.)

[link]


2011-01-23 22:28.55
Most olvastam, hogy Gérard-t a Mammuth c. filmben nyújtott alakításáért César-díjra jelölték. :) Azt nem tudom, hogy megkapja-e (ha jól számoltam, az eddigi 15 jelölésből csak 2X kapta meg a díjat ez az "álleesős" :) alakításokra képes ember), de azért annak nagyon örülök, hogy a Mammuth szakmai és nézői elismeréseket is bezsebel. Bár nyilván nem tetszhet mindenkinek, de ahogy olvastam kommenteket, sok francia nagyon jó filmnek tartja, amelyben G.D. végre újra egy hozzá méltó jelentőségű szerepben tudott megmutatkozni és sikerült is nagyot dobnia. A Tete en friche és a Potiche is szuperül bejött neki a tavalyi filmjei közül, aminek szintén tudok örülni. :))

U.i.: Engem is érdekel, hogy hol lesz az Asterix forgatása. Sajnos nem ismerek senki bennfentes, filmközeli embert, úgyhogy legyetek szívesek, hozzátok az infókat majd. :)


2010-07-25 23:10.44
Ma megnéztük a tv-ben az apás vígjátékot. :)) Depardieu szokás szerint jó, ráadásul kedves és szép benne, úgyhogy egészen kedvelhetővé tette a filmet. Biztos, hogy miatta lesz kedvem újranézni! :)

A Zűrangyalokat is nézem majd, csak azt szeretném eredeti hanggal, a megjelent dvd-ről viszont lespórolták a francia hangsávot :-/, ha jól látom.


Szeretlek benneteket - Vélemények

2010-06-26 22:22.13
Mostanában Depardieu miatt sok régebbi filmet nézek. Ez olyan alkotás volt, amihez nem volt sok bizodalmam, hiszen egyáltalán nincs benne a köztudatban, soha nem hallottam róla, ebből azt a következtetést vontam le mielőtt elkezdtem nézni, hogy nyilván nem egy fontos film.
És erre...! Hihetetlenül tetszett. Egy olyan nőtípusról szól, aki kétségkívül létezik, beszélni kell róla és ezért szerintem ez egy tipikusan olyan film, ami segít egy picit jobban "megérteni az életet". Nagyszerű a film szerkesztése, sok visszacsatolás van a múltra, de mindig szépen beledolgozva a történetbe, odaillőn, pontos ugrásokkal. Érdekesek a férfi karakterek is, mindegyik más és más és mindegyiknek megvan a kis története jól felépítve és kerek egészet alkotva a nő életében. (A legszívesebben persze a Depardieu-szálat néztem :)), de a többiek is nagyon jók.)
Azoknak ajánlom, akik szeretik a beszélgetős filmeket (semmi rohanás, minden szép nyugodt ütemben bomlik ki) és akik szeretnek pszichologizálni :)), azon morfondírozni, hogy egy kapcsolat miért működik, miért nem működik...


Zöld kártya - Vélemények

2010-06-23 21:54.59
Azt még nem láttam, de nem fogom kihagyni. Sokat beszereztem, de még több Depardieu-film hátra van, úgyhogy szerintem szép nyaram lesz. :)) Elképesztő színész.

A Zöldkártyához visszatérve: Azt vettem észre, hogy ha beteszem a filmet csak úgy háttérben, miközben pakolgatok a szobában, tehát nincs időm leülni elé, sokszor mégis óhatatlanul leragadok egy-egy jelenetnél, amiből kb. fél óra lesz. :)) Pedig sokszor láttam már.

Óriási a zárójelenet (az egyik legjobb, amit ebben a műfajban láttam), fantasztikusan játszották. De persze végig szeretem őket. Az a jelenet is nagyszerű, amikor Andie McDowell karaktere hazatér a meghallgatás után az üres lakásba Georges nélkül... Abból lehet érezni, hogy mennyire jók együtt, hogy ott mi is totálisan érezzük Georges hiányát. (legalábbis én érzem. :))
Bár nem sok okom van kiemelni részeket, mert az egész pont úgy jó, ahogy van, de különösen tetszik még a tetoválás-mesélés, mint önéletrajzi elemeket tartalmazó rész. És jók a kis beszólások: például, amikor Georges az étteremben kérdezi a lányt, hogy mit hozhat neki? "És a Mademoiselle? Vagy talán Madame?" :))
Jó párbeszédek, de semmi túlzás.


Nagydarab és Kicsiagy - Vélemények

2010-05-30 08:52.33
Szerintem egészen nézhető film. :) Nem mondom, hogy kihagyhatatlan, de azok megpróbálkozhatnak vele, akik szeretik a családi filmeket és/vagy szeretnék látni az 1997-es Depardieu-t. :)
Ártalmatlan film, lassabb folyású, egészen kedves, emberi, végig jó a filmzene (Goran Bregovic!)és van benne egy-két poén.
Nekem tetszenek azok a filmek, ahol a 104 éves nagymamától kezdve, szórakoztatóan önironikus nagybácsik is szót kapnak és ez az egyik szálon kifejezetten az ő történetük. Ebben a filmben tényleg fontosak a családi kötelékek, a zsidó- és a francia vidéki hagyományok (Depardieu például egy auvergni parasztcsaládból való, nem tudom, hányszor ezért szidják is :))).
Van benne egy csomó klisés megoldás is (és ahogy a végét elvarrták, az sem tetszett), de ezzel együtt háttérben, takarítás, pakolászás közben biztos nézem még majd, mert szerintem elég szimpatikus film, amely nem akarja nagyon komolyan venni magát. Kedvenc jeleneteim egyébként a film második részében azok, amelyekben Depardieu és a másik főszereplő vitázik. :))
Még azt megemlítem, hogy véleményem szerint a magyar cím teljesen elhibázott, mást sugall, mint amit kapunk. Szerencsére a film maga sokkal értelmesebb, mint amit ez a magyar cím jósol.


Furcsa randevú - Vélemények

2010-05-25 19:04.28
Nagyszerű film! A legkedvesebb filmjeim közé került. Azoknak való, akiket nem zavar, ha nem igen történik sok minden az akció frontján, csak van két ember, akiket egymás mellé sodor az élet és próbálnak egymással zöld ágra vergődni. Szeretem a beszélgetős filmeket, ahol valóban van is tartalma a beszélgetéseknek és az egymás mellett levésből fakadó helyzetek bemutatásának. Nincs üresjárat, felesleges vagy elvétett jelenet, következetes tempóban ismerkedünk két karakterrel, megismerjük bajaikat, félelmeiket, sebezhetőségüket, motivációikat. Szerintem érdekes követni, ahogy ez a két ember egymásra reagál. Én legalábbis a magam részéről le sem tudtam venni a szemem a képernyőről és két hét alatt már harmadszor nézem. :) 10/10


Gérard Depardieu - Vélemények

2010-05-08 23:38.57
Nem, még nem néztem meg a Paradicsom folytatását, de már megvettem a héten! :) Még készülök rá. Nyilván ez is fel fog forgatni, mint az első rész, úgyhogy még gyűjtöm az erőt. De nagyon várom.
A többieket is nézem, amiket ajánlottál (köszi!), de különben feltett szándékom, hogy MINDEN :)) Gérard-filmet meg fogok nézni, amit el tudok érni. Azért igyekszem a jobbakat előrevenni. :)
A vígjátékok közül csak az Addig jár a korsó-t ismerem egyelőre, azt évek óta állandóan nézem. Imádom Gérard jeleneteit (meg az egészet), annyit röhögök a céklás részen, (ahogy bazsalyog) vagy, amikor magyarázza a Kasmír Házat a feleségének és huzigálja a vállát... :D Megunhatatlan számomra. A Pofa be még beszerzés alatt van, gondolom, hogy az is tetszeni fog, jókat olvastam a topikjában róla. :)
Rengeteg filmjére kíváncsi vagyok, de az a legjobb az egészben, hogy ha csak a Paradicsomot fedeztem volna fel, vagy akár a Saganne erődöt, (ami ha nem is ennyire elképesztően jó, de én azért ámultam rajta), már akkor is azt mondhatnám, hogy rettentő sokat nyertem azzal, hogy kezdtem nézni a filmjeit és ha belegondolok abba, hogy van még előttem pár ilyen meghatározó film az eddigi életművében... iszonyú jó dolgom van. :) És most a Mammuth-ról is többen egészen konkrétan azt mondják, ahogy kóborlok a neten, hogy "lenyűgöző", olyat játszik, mint a régi nagy filmjeiben, "visszatért a dicsősége csúcsára", meg ilyenek. :)


Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!

2010-05-03 20:38.59
Egy Catherine Deneuve-Gérard Depardieu film is hiányzik: a Furcsa randevú, pedig megjelent dvd-n nálunk is.

[link]

Örülnék, ha felkerülne, már csak azért is, mert szeretnék szavazni rá. :))


Négybalkezes - Vélemények

2010-05-02 23:30.09
Nagyon rég láttam, ma elővettük megint. Hangos felröhögések kezdődtek már a bankrablásos jelenetben :)), ahogy Pierre Richard az első lehetséges pillanatban elszakította a maszkját, vagy ahogy felröppent a pénzestáska a lámpára és alig sikerült leszedni... Hihetetlen, hogy ezeken az esetlenségeken mennyit lehet nevetni még most is. :)) Különösen, hogy Gérard ellenpontot képez a történetben. Tetszett, ahogy beállított a zsarolókhoz. :))
Persze az "érzelmes" jeleneteket is szerettem a kislánnyal, úgyhogy jó kis délután volt a mai. :)


Gérard Depardieu - Vélemények

2010-05-01 13:02.35
Most néztem meg a Saganne erőd c. filmet... Hát nem csodálom, hogy César-díjra jelölték a főszereplő alakításáért GD-t!! Nem is értem, hogy lehet ilyen jól játszani. :) Fantasztikus, ahogy az érzelmek szaladoznak az arcán, különösen, mivel ez egy fegyelmezett katonakarakter, akinek tartania kell magát.
A film maga is remek szerintem. Az egész Gérard karaktere körül forog, aki tökéletes és körülötte sem ment félre semmi, szép egyenletes tempóban, finoman bomlik ki egy ember sorsa a ráadásul gyönyörűen fényképezett filmben. Hát, tényleg jó élmény volt ez.


A Saganne Erőd - Vélemények

2010-05-01 12:28.28
Elképesztően szép és tartalmas film egy fiatalemberről, aki óriási kihívások között megmutathatja, "milyen fából faragták." 10/10.

Bámulatos, ahogy majdnem három órán át megmarad a tempó, az atmoszféra. Következetesen végigvezetett alkotás, teljesen egyenletes, emiatt is hibátlannak érzem.

Gérard Depardieu viszi a prímet. Erős, mégis részletesen kidolgozott alakítás, semmi felesleg, pont annyit ad, amennyit kell, lenyűgözően pontos munka. Szeretem ezt a karaktert, mert persze időnként hibát is vét, de olyan értékek vezetik (kitartás, tisztességes helytállás), amit én is csodálok emberekben.

Ámulok, hogy vannak ilyen filmek és én korábban nem ismertem őket. :) A dvd-tok és egyéb infók alapján korábban azt hittem nagyon helytelenül, hogy ez a film főleg a harcokra megy rá, de rá kellett jönnöm, hogy erről szó sincs: emberek mindennapjairól szól, akik mellesleg katonák. Ezért viszonylag kevés akció van benne.

Véleményem szerint Csehov-rajongóknak is nagyon ajánlható egyébként a film. :)) Van egy jelenet a sivatagban a "tábori" orvossal, ami sokban emlékeztet Csehov darabjaira, aki véleményem szerint mindig a lényegről ír.


Gérard Depardieu - Vélemények

2010-04-27 23:11.18
Köszönöm az ajánlást (szükségem is volt rá, most kezdek csak eligazodni Depardieu millió :) filmje között), megvettem, megnéztem. Több, mint csodálatos alkotás: nagyon szép a fényképezés, minden aprólékosan ki van dolgozva a megjelenítésben, a színészek pedig tökéletesen feloldódnak a szerepeikben. (Gérard-nak is főhajtás ezért a munkáért.)
Engem nagyon megrázott és sok kérdést felvetett bennem ez a film. Nem egy felejtős este volt ez, annyi szent. A 10-es skálán 11 pont. És örülök, hogy vannak ilyen filmek. :)


A Paradicsom... - Vélemények

2010-04-27 22:42.59
Ma este láttam először a filmet. Nagyon felkavart. Rendkívül erős alkotás, gyönyörű film, a színészi játék és a fényképezés is nagyszerű. És hát a történet... Egyszerű, mégis olyan fontos emberi alapkérdésekről van szó, hogy igazán nem maradhat el a hatás a nézőre. Csak ajánlani tudom. :)


Daniel Auteuil - Vélemények

2010-04-27 22:31.06
Pár hete lettem Depardieu-rajongó, így jutottam el a Paradicsom... c. filmhez ma este. Hát bizony Daniel is elképesztően jó benne! Fantasztikus. Korábban is kedveltem, úgy emlékszem, hogy A sziget foglya c. film miatt szerettem meg. Az Addig jár a korsót nagyon sokszor nézem évek óta :))) és többször is kifejezetten miatta néztem meg filmeket a moziban is: a Csak Ön után és a Van barátod? ilyen volt például. Persze sok minden kimaradt, főleg a komolyabbak, de igyekszem pótolni lassacskán. Rendkívül jó színész! :)


Zöld kártya - Vélemények

2010-04-23 20:32.13
Szia!

Mostanság lettem igazán Depardieu rajongó :)), most kezdem gyűjteni a filmjeit (igyekszem eredetiben nézni ezeket, nagyon szép hangja van), de most eszembe jutott, hogy kb. 10 éve felvettem ezt a filmet. :)) Tiszta szemcsés és piros a kép (a film eleje hiányzik is), de azért most elkezdtem nézni és kiderült, hogy már itt is Helyei László szinkronizálta GD-t.

Nagyon helyes film, nagyon szeretem. Valós dolgokról szól, mármint ahogy ez a két ember összecsiszolódik és megismeri egymást. Kicsit magamra is ismerek ebben a nőben (a hibáiban). :)


A nyomorultak (2000) - Vélemények

2010-04-23 19:20.08
Azok közé tartozom, akik nem kedvelik a kosztümös filmeket, de Depardieu miatt rászántam magam, hogy megnézzem. (Mostanság kapott el valami Depardieu-láz :)))
A film kellemes meglepetés volt, sokkal jobb, mint vártam. Ahogy ti is írtátok, nyilván a jól elkapott hangulat (jó a zene és a helyszínek is) és a nagyszerű alakítások miatt. Depardieu, Malkovich, Clavier lebilincselő és a többiek is megállják a helyüket. (Mariust én sem kedvelem, feltűnően nem illik a sorba, de a többiek olyan sokat nyújtanak, hogy miattuk egész jól el tudom viselni még őt is.)
Ez egy olyan film, amit nem bántam meg, hogy megvettem. Többszörnézős!



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk