Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Exférj újratöltve
- Viasat Film, 14:40
Egy zsák liszt
- Filmbox Extra HD, 14:55
Az aranyszirmok átka
- Film Mánia, 14:55
Kelly hősei
- RTL Három, 15:20
Utánunk a tűzözön
- Film Café, 15:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Vicces videók - linkgyűjtemény :-)
Mire gondolsz most?
A tanú teste - Vélemények
80-as, 90-es évek emléke
Orbán Viktor - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
97 Minutes aaaaa
Samuel Ryan Finn aaaaa

 

DocHoliday hozzászólásai

Ugrás DocHoliday adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

bölcsességek, beszólások, idézetek komment nélkül

2022-06-02 16:20.31
Ismeretlen eredetű felirat egy falon:

“Óvakodj az olyan embertől, aki nem röhög a fingon!”


Dallas (sorozat) - Vélemények

2022-05-25 16:40.27
A Dallas könyvekben a leírások nem feltétlenül kronológiai sorrendben szerepelnek. Nekünk is megvolt pár kötet, de a sorozathoz képest az események összevissza voltak benne.


Vangelis - Vélemények

2022-05-19 23:18.34
Nagy ember volt. A legkiválóbbak egyike. Nyugodj békében, mester!


Dallas (sorozat) - Vélemények

2022-05-18 07:19.51
Érdekes, hogy a végleges Southfork annyira összeforrt a sorozattal, hogy a széria elejét nézve, a régi, a sorozat elején látható birtok nagyon idegenül hat.


2022-05-17 14:54.03
Jockey ebben az időszakban kifejezetten a szemét kategóriába volt sorolható. Ám az idő előrehaladtával puhult a karaktere. A kezdeti aljas fickóból afféle csibésszé szelídült. Továbbra is negatív figura maradt, de a sorozat előrehaladtával lanyhultak a negatív cselekedetei.


2022-05-17 14:49.19
Ebben az évadban engem ez a Samantha-Peter vonal eléggé zavart. Peter ábrázolása egyfajta makacs hülyegyerekes szituációra emlékeztetett. Peter, mint egy nyafogós kisgyerek, teper Samantha szerelméért. Talán csak arra kellett, hogy Jockey aljasságát, és Samantha tehetetlen kiszolgáltatottságát hangsúlyozza.


2022-05-16 18:19.51
Egyszer úgy néztem vissza a sorozatot, hogy Bobby halála után rögtön a feltámadásos részt néztem meg. Érdekes dolog volt, mert a törtėnet így folytatólagosnak tűnt, de mégis érezni lehetett, hogy valami megváltozott. Másnak tűnt az egész sorozat világa.


Kihalt a fórum?

2019-02-23 21:09.07
Én 2009. és 2012. között voltam fönt sokat, az egyik kedvenc sorozatom, a klasszikus Dallas topikjában több ezer hozzászólást produkáltunk, és akkor egy baromi jó társaság volt ott.


2019-02-23 07:46.02
Én évekkel ezelőtt rengeteget voltam fönn a Filmkatalóguson, és akikkel annak idején sokat beszélgettünk, már rég nincsenek fönt. Amennyire emlékszem, régebben kevesebb troll volt az oldalon, és amikor elkezdtek szaporodni, sok embernek elment a kedve a fórumozástól, köztük nekem is.


Dallas (sorozat) - Vélemények

2019-02-20 11:59.00
Akkor is voltak kültéri felvételek, amikor a szobás korszak volt. Voltak jelenetek a medencénél, a garázsoknál is. Azokat még engedték, vagy egy medencés, garázsos részt megépítettek valahol?
Nem is beszélve a kerti partikról, vagy JR. és Cally esküvőjéről, a viharral, ami a southfork-i ház kertjében kezdődött.


2019-02-20 11:46.06
Bennem az is felmerült, hogy amikor a Samantha által forgatott filmet csinálták, és Samantha Don Lockwood-dal a díszletek között sétál, azt esetleg nem-e azok között a díszletek között forgatták, ahol a Southfork beltéri részleteit is.


2019-02-18 13:24.26
Sajnos azóta a Hogge drive-on lévő, klasszikus Southfork belső tereit teljesen átépítették. Az emeletre vezető lépcső a másik irányba kanyarodik, és az emeleti folyosót is eltüntették. A medence felé néző balkon most már nem a folyosóról, hanem egy szobából nyílik. Ahol régen az étkező volt, most egy iroda van, és a hátsó ablakok be vannak falazva. Most a régi nappali helyén van az étkező.


2019-02-18 12:03.52
Elég furcsa látni az kezdő hat részben szereplő első Southforkot. Egy kicsit ódon hangulatú, sötétebb, zártabb belső terekkel rendelkező ház. A második Southfork sokkal barátságosabb.


2018-05-21 21:24.07
Annak idején, pár évvel ezelőtt én így értékeltem az új Dallas bukásának okait. Szerintem sikerült jól összeszednem a dolgokat:

"Néhány rész után kiderültek a nagyobbnál nagyobb hibák és rossz döntések, ami miatt a sorozat hatalmas tömegeket veszített. S amikor kiderült, hogy huzamosabb ideig sem képes hozni a nézettséget, akkor kezdett mellőzötté válni. Nálunk is akkor került át az RTL2-re és késői időpontra, amikor már tényleg alig nézte valaki. Az RTL meg nem akarta a fő műsoridejét arra pazarolni. Nem a késői időpont nyírta ki a sorozatot, hanem a saját készítője, producere, Cynthia Cidre dilettantizmusa, rossz és következetlen döntéseinek sora.
Igyekszem összeszedni néhány fontos okot abból a több százból, amik kinyírták a Dallast.

- A múlt teljes eltörlése, olyan személyek, és események megtagadása, amik fontos események és személyek voltak a múltban. Megtörtént események meg nem történt eseményekként való tálalása. Olyan múltbéli események behozatala, felemlegetése, amik pontosan és jól ellenőrizhetően akkor nem történtek meg, vagy ha igen, akkor nem úgy, ahogy ezt tálalták. Például Christopher már régen tudta, hogy kicsoda Pamela-Rebecca, azt is tudta, hogy Afton és Cliff lánya. Ehhez képest itt fel sem ismerte.

- Amikor az új sorozatban megjelentek az egykori gyerekek felnőttként, annyira elütöttek az egykori személyiségüktől, hogy az szinte messziről ordított róluk. Christopher gyerekkorában egy rendes, jólelkű, szőkésbarna hajú kisfiú volt, aki soha senkinek nem ártott. Ehhez képest felnőttkorára csináltak belőle egy indulatos, előítéletes, latin pasast, aki nem szerethető. Johnny gyerekkorában egy tipikus milliomoscsemete volt, egy úri gyerek, aki magas lóról nézett le másokra, mert ő volt a nagy Jockey Ewing fia. Ehhez képest felnőttként mindezt teljesen elveszítette, mintha egy idegent láttunk volna. Az a húzás, amikor nem beszámíthatóvá akarta tenni a saját nagymamáját, az már elképesztően ostoba húzás volt a sorozat készítőinek a részéről. A két gyerek mindig is nagyon szerette és tisztelte Ellie-t, sohasem bántották volna, főleg nem egy ilyen undorító dologgal nem. Ráadásul abból az asszonyból, akit világéletükben nagymamának szólítottak, hirtelen Ellie néni lett. Elképesztő hibák.

- Térjünk rá Cliff Barnes-ra. Cliff a régi sorozat vége felé már csak Jockey-t utálta, többi Ewingot nem. Ellie-vel békét kötöttek, és Cliff bocsánatot kért a sok ellenségeskedésért, és elmondta, hogy rájött, Jock nem semmizte ki az öreg tintást. Bobby-val kifejezetten jóban lettek, összetartotta őket Pamela és April személye, akiket mindketten szerettek.Az új sorozatban következetlen az az esemény, amikor Cliff elhallgatja Christopher elől, hogy az anyja meghalt, csak azért, hogy a srác ne örökölhesse a Barnes-Wentworth tulajdonrészét. Ez így nem lehetséges, hiszen azt a vagyonrészt már évek óta Bobby birtokolta, és Christopher nagykorúvá válásakor automatikusan a fiára rászállt. Tehát az új sorozat idején a Barnes-Wentworth tulajdonrésze már régen Christopheré.

- A következő rossz döntések Samanthához köthetők. Samantha a régi sorozatban megtalálta önmagát, régen elhagyta az alkoholt, normális, rendes nő vált belőle. Ehhez képest ebben a sorozatban...

- Az új sorozatba hirtelen hoztak be szereplőket
úgy, hogy soha semmivel nem indokolták, vagy mutatták be felbukkanásuk előzményeit, okait. Gondoljunk itt először Ann-re, Bobby feleségére. Az első részben felbukkan, mint feleség, de senki nem tudja róla, hogy ki fia-borja. Honnan jött, hogyan ismerkedtek meg Bobby-val, stb. Csak úgy lett... A régi sorozat női, köztük Jockey és Bobby női igazi dámák voltak többnyire. Samantha, Pamela nagyon jól illett a milliárdosok világába, akik a legjobb ruhákat, legjobb cipőket hordták, és a legújabb divat szerinti frizurájuk volt. Ellie egy erős nő volt, egy matriarcha, aki remekül uralta a családot egyedüli nőként a sok férfi mellett. Minden férj-feleség kapcsolatról tudta a néző, hogy hogyan ismerkedtek meg, hogyan jöttek össze. Tudtuk, hogy Jock és Ellie hogyan házasodtak meg, tudtunk arról is, hogy Ellie a tintás Barnes barátnője volt Jock előtt. Tudtuk azt, hogy Samantha a Miss Dallas szépségverseny győzteseként jött össze Jockey-val, ahol a férfi zsűritag volt. Azzal is tisztában volt a néző, hogy Pamela korábban Ray Krebbs nője volt, csak utána megismerkedett Bobby-val, és úgy szerettek egymásba. Láttuk a házasságukat, a kapcsolataik minden epizódját, a mélypontokat is beleértve. Láttuk, hogy Bobby hogyan ismerkedik meg a második feleségével, hogyan lesznek először csak barátok, aztán szerelmesek. Ehhez képest itt nincs semmi részlet. Csupa idegen, nem szerethető karakter.
Néhány személy, akik kulcsszereplők lehettek volna, ki lett hagyva, akik köré jó, és legfőképp hiteles konfliktust lehetett volna írni. Bobbynak gyereke született egykori barátnőjétől, Ray Krebbs második feleségétől, Jennától, akit Lucasnak hívtak. Felbukkanásával nagy vihart kavarhatott volna a Ewing örökségért. Aztán ott van Ray lánya, Margaret. Ő is igényt tarthatna egy részre, az apja révén. ehhez képest sehol sincsenek. Ray és Lucy is csak úgy bukkan fel a sorozatban, mint egy epizodista, akit a készítők megaláznak azzal, ahogyan visszahozták őket, egykori önmaguk árnyékaként. Az új sorozat indulásakor hirtelen dob minket a készítő egy új világba, amivel semmi baj nem lenne, ha a régi világból az újba való átmenetet megoldotta volna. Ezen értem azt, hogy azokat a szereplőket, akik akár a való életben, akár a szerepük szerint meghaltak, néhány mondat erejéig megemlítette volna, hogy mi lett velük. Ezt csak azért, hogy az átmenetet lehessen érezni, és a régi sorozatot kedvelők ne csak tudják, hanem érezzék is a régi világból az újba való átmenetet. Itt egy szóval sem említik azt, hogy mi lett Ellie-vel, Claytonnal, hogyan haltak meg, nem mutatták például a sírjukat, vagy valami hasonló kis részletet, hogy érezzük a két kor közötti időt. Ehelyett egy hirtelen vágással bedobtak minket egy új, hideg és steril világba. Ez olyan, mintha egy jéghidegre hűtött üvegpohárba forró vizet öntenénk. Előre borítékolható, hogy a pohár eltörik.

- És végül a sok régi Dallas rajongó számára nagyon fontos dolgok. A régi sorozat élt, nyüzsgő volt, számtalan embert, helyszínt, eseményt láthattunk, a szereplőkkel együtt megélhettünk. Láthattuk az élő, változatos üzleti életet, a milliárdosok világát, a több száz szereplőt. Ott voltunk a olajvállakozók zárt klubjában, ahol ebédeltek, beszélgettek, tárgyaltak, stb. Ott voltunk az olajvállakozók bálján, a nagy Ewing kerti partikon, a kocsmákban, ahol jó kis texas-i bunyókat láthattunk, még a Southforkban lévő medencébe is mindig beleesett valaki. Még a rengeteg mellékszereplőt is ismerősként köszöntötte a néző, még a negatív figurákat is. Változatos volt, élt. Ez az új Dallas túl steril.

Ez itt csak néhány dolog, amit így emlékezetből elő tudtam szedni. Vannak még dolgok, amiket mások még el tudnának mondani."


2018-05-21 21:13.53
Pár évvel ezelőtt két hozzászólásban Americanlife-fal elemeztük, és konkrétumokat említve tételesen elmondtuk, hogy az új Dallas miért is bukott meg.


Metallica

2017-03-16 20:46.37
Lehet, hogy két külön dologról beszélünk. Én két dolgot említettem. Te megkérdezted, ezt hogy találtam ki. De nem írtad, hogy ez a hozzászólásom melyik részére vonatkozik. Arra, hogy a Metallica számai ütnek, vagy arra, hogy volt gyenge hangzással kiadott lemezük?


2017-03-16 20:27.23
A hullámvölgyre gondolok, ami a Death Magnetic albumnál volt. Túlvezérelt volt a hangzás, az albumot újra is kellett keverni.
Volt egy másik album, csak nem emlékszem, melyik, amit az a vád ért, hogy nem elég a basszus.

A Fekete Albumnak kiváló a hangzása.


2017-03-16 19:02.01
A Metallica nemcsak a jó számai miatt lett baromi népszerű, hanem attól is, hogy rájöttek, hogy a dobnak és a basszusnak ütnie kell. Azok az albumaik, amelyekből ez hiányzott, nem is lettek népszerűek. Sok olyan metál banda van, akinél a dob úgy szól, mintha kartondobozt püfölnének, a basszusgitárt pedig elnyomja túl élesre kevert riff, és a vinnyogó szóló.
Ennél az új Metallica albumnál ismét tetten érhető az ütős hangzás.


2017-03-16 18:39.51
Ez a koncertjük nagyon jó volt.

http://www.youtube.com/watch?v=nmAI6V6MrQE


2017-03-16 18:33.42
Vajon mennyi lesz a belépő? Jó lenne menni!


Milyen könyvet olvasol jelenleg ?

2017-03-16 18:32.00
Druon: Az ősi törvény


Szulejmán (sorozat) - Vélemények

2017-03-15 21:39.50
Az összeesküvés és ármánykodás sajnos valódi, csak a valós eseményeket feltupírozták mindenféle egyéb, szappanoperásított történéssel, azért, hogy évekig lehessen húzni a sorozatot. A valóságban ezek egy kicsit másképp zajlottak, hétköznapibb módon. A valóságban Szulejmán kegyetlenebb volt, mint a filmben, Hürrem viszont nem volt ennyire rohadék. Ezt Gritti eredeti feljegyzései is alátámasztják. S a valóságban Hürremnek már a Valide halála után rögtön teljhatalma volt, érinthetetlennek számított. A többi nő igazán nagyon meg sem tudta nehezíteni az életét.


bölcsességek, beszólások, idézetek komment nélkül

2017-03-12 19:54.26
Ha Ádám és Éva kínaiak lettek volna, az alma helyett a kígyót ették volna meg.


Rock zene

2017-03-07 11:31.44
http://www.youtube.com/watch?v=4tdKl-gTpZg


Dallas (sorozat) - Kérdések

2017-01-28 20:10.51
Volt itt egy fórumtag, Americanlife, ő nagy Dallas tudós volt, mindent tudott a sorozatról. Ő sajnos már nem jár ide föl, mert olyan a munkája, ami ezt nem nagyon teszi lehetővé.
Én annyit tudok, hogy Bobby halála után rögtön elkezdődött a nézők elégedetlenkedése. Állítólag Larry Hagman volt az, aki afféle követként beszélt vele, és próbálta rábeszélni, hogy térjen vissza.


bölcsességek, beszólások, idézetek komment nélkül

2016-11-30 15:19.12
"Vak tyúk nem látja a fától a szódás lovát, s ezért megbotlik."

:-)


Milyen könyvet olvasol jelenleg ?

2016-11-30 15:17.05
Frank Herbert: A Dűne


bölcsességek, beszólások, idézetek komment nélkül

2016-09-21 16:47.55
"Mindenkinek 50% esélye van arra, hogy telitalálatot érjen el a lottón, mert vagy nyer, vagy nem."

Ismeretlen


Szulejmán (sorozat) - Vélemények

2016-09-10 15:51.43
Én kedveltem ezt a sorozatot, csak az a mérhetetlen melankolikus hangulati túladagolás nem jön be. Ez majdnem minden törôk sorozatra jellemző.


bölcsességek, beszólások, idézetek komment nélkül

2016-08-29 08:42.18
"Ha azt veszed észre, hogy két negatív ember közelít feléd, gyorsan mutasd be őket egymásnak!"

Brian Tracy


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk