Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bajkeverő majom
- Minimax, 14:30
Pókember: A Pókverzumon át
- HBO3, 14:45
Ház a sziklák alatt
- M5, 14:50
Rumlis vakáció
- Film+, 15:00
Pofa be!
- Moziverzum, 15:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
szólánc tudósokkal
Verseny a győzelemért - Vélemények
Mire gondolsz most?
- Filmes Sámánok Rendje -
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Dzsungelhajsza aaaaa
Mike Henry aaaaa

 

Kék kereszt hozzászólásai

Ugrás Kék kereszt adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

A balszerencse áradása (sorozat) - Vélemények

2020-04-17 22:02.47
Memento mori..

Daniel Handler / Lemony Snicket - A balszerencse áradása című könyvsorozata 13 részt élt meg. Hazánkban elég foghíjasan jelent meg..

Anno, amikor még javában aktuális volt, már megpróbálkoztak az adoptálással. A 2004-es mozi kezdésnek az első 3 történetet turmixolta össze. A végeredmény Tim Burton zsenialitását megidéző, egyedi, sötét, gótikus látványvilágú, jó humorú, igazán szemtelen film lett, amiben Jim Carrey csak úgy lubickolt Olaf gróf szerepében.
Sajnos akármilyen jópofa és szórakoztató is volt, a folytatás hamvába holt ötlet volt csupán.. 

Sok sok évvel később jött a Netflix és a rajongók végre megkapták azt amire oly régóta vártak. Láthatták a Baudelaire árvák teljes történetét. 

Ez a sorozat olyan élményt nyújt, mintha egy temetésen hirtelen előtörne belőled a nevetés.. 

Már maga az intró is zseniális. Azonnal megvett kilóra. Ne is nézd, ne is nézd, ne is nézd..Fülbemászó..Rögtön a kezdésnél a Beatrice-nak címzett kedves és morbid mondatok..megalapozzák a hangulatot..

Bár kifejezetten nem egy darálós sorozat, de rendesen nézeti magát, így hamar felfaltam az egészet..Részről részre egyre jobban elmerülünk ebben a csodás világban és még többet akarunk látni belőle. Kapzsik leszünk és mohók akárcsak a gróf..Ahogy a könyvek okosan vannak megírva, úgy a sorozat részei is okosan vannak felépítve.

Ambiciózus vállalkozás volt a Netflixtől, hogy adoptálták a teljes regényfolyamot.Mind a 13 részt kellő hozzáértéssel nagy precizitással készítették el. Az utolsó részt leszámítva, minden történetre két epizódot szántak, hogy bőven legyen idő részletesen elénk tárni minden huncutságot. Itt nincs kapkodás, nincs rövidítés, sem pedig túlzsúfolás. Minden megy szépen a maga útján úgy ahogy kell. Jó látni, hogy a készítők tényleg tudják mit csinálnak.
 
A szövevényes, rejtélyekkel teli történet meglepő mód olykor valóban izgalmas tud lenni, még úgy is, hogy nyilvánvalóan a fináléra tartogatja a legnagyobb durranásait..Olykor bevisz minket az erdőbe..máskor meg a homályban hagy bennünket..miközben szépen halad a végzet felé..Minden rész egy kirakós darab a nagy egészhez..Egyes elemei néha meglepően merészek és zavarba ejtőek..főleg a halálesetek és azok körülményei..
Bár elvileg a gyerkőcök lennének a célcsoport, de igazából sosem nekik szólt elsősorban, hanem a nagyobbaknak és nem utolsó sorban a felnőtteknek..

Nem egy szitkom, hogy sírva neves, de a legváratlanabb pillanatokban azon kapod magad, hogy szélesen vigyorogsz..És vannak benne olyan abszurd jelenetek, hogy hirtelen le se tudod reagálni őket..és csak visítasz a röhögéstől..

Minden történet egy teljesen új abszurd helyszínt tár elénk és ezzel együtt egyre jobban tágul ez a fantasztikusan csodálatos és baljóslatú világ..Itt tényleg minden a helyén van. Nem találunk bennük semmi oda nem illőt. A kivitelezés részletgazdag és aprólékos. Minden részletre nagyon odafigyeltek. A látványvilágot annak a Bo Welch-nek köszönhetjük aki több kultikus Tim Burton filmben is dolgozott. Nem mellesleg 5 epizód rendezését is bevállalta.A játékidőnek és a látványnak hála, minden résznél megkapjuk a filmes élményt.

A 3 évad együtt alkot egy teljes egészet, így a magas színvonal kitart egészen a végéig.
Az 1. évad kezdése a film fényében biztonsági játéknak tűnhet, amiben van is valami, de hamar rájövünk, hogy itt minden úgy van, ahogy annak lennie kell..A direkt az önismétlés hibája felé zakatoló kicsi gőzös pont időben tér át a megfelelő vágányra..
A 2.évad tovább emeli a tétet és még sötétebb és gonoszabb..akárcsak a gróf rothadó lelke..Ez az évad tetszett a legjobban. A kórházas rész horrorhangulata nagyon adta. A Ragyogás egyik legikonikusabb jelenetének megidézésért jár a pacsi.A cirkuszi finálé meg a kedvencem. Madam Lulu hmmm..
Ahogy az árvák a gróffal közösen borítják lángba a világot..az egész sorozat egyik legerősebb jelenete..
Valahogy a 3. évad nem kezdődött olyan jól, mint ahogy a 2. évad véget ért..de aztán hamar beindultak az események. 
A befejezés pedig olyan amilyennek lennie kell..Több kérdés marad mind válasz..

Neil Patrick Harris érdekes választás volt Olaf gróf szerepére. Jim Carrey elég magasra tette a lécet, így nehezen bírtam elképzelni, hogy feltud nőni a feladathoz. NPH = Barney. Csinálhat ő bármit, bandázhat a törpökkel vagy bármi mást, ő mindig Barney marad..Ennyi..Így nem is fűztem hozzá túl sok reményt, de hamar rá kellett jönnöm, hogy ez az Olaf gróf egy teljesen más kávéház..
Amit Harris itt leművel a 3 évad alatt az valami zseniális..Olyan természetességgel hozza a karaktert és építi szépen lassan fel, mintha mindig is erre a szerepre készült vagy született volna..Bebizonyította milyen tehetséges és sokoldalú színész. Olyan jól játszotta ezt a rohadékot, hogy azonnal a szívembe zártam..NO1, nincs mese..Rég kedveltem meg ennyire egy sorozatos gonoszt. Mellette Jim Carrey grófja rendesen eltörpül..pedig..tudjuk, hogy ő is milyen jó volt..és mégis..
Ezek után Neil Patrick Harris = Olaf gróf..

A sorozat másik aduásza egyértelműen Patrick Warburton, aki jó szokásához híven, ezúttal is fapofával tolja végig az egészet. A sorozat egyik legnagyobb erőssége a narráció. Lemony Snicket-ként egy laza mozdulattal ledönti a 4. falat és az elmesélés egy új szintjét mutatja be nekünk. Végig dumálja a sorozatot és kéretlen leskelődőként..minden fontos helyszínen feltűnik az adott szituáció közben és után is, hogy kedvére állítsa meg a jeleneteket, hogy levonja a következtetéseket és próbáljon lebeszélni bennünket a folytatásról..
És teszi mindezt olyan rezzenéstelen arccal és fekete humorral, hogy csak na..Klasszikus Warburton..Zseniális a pali..

Mr.Poe karaktere meg hab a tortán..Ilyen képességekkel és hozzáértéssel nálunk simán lehetne miniszterelnök..Az árvák is rendben vannak. A babucika zabálnivaló kis cukorborsó. Érdemes odafigyelni, mert a legkisebb mellékszerepekben is sok ismerős arc tűnik fel, akik tovább fokozzák a hangulatot.

A sorozatot 6 Emmy díjra jelölték, de végül egyet sem húzott be..    

Remélem ez nem csak csepp lesz a tengerben, hanem jó példaként szolgál a jövőre nézve, mert sok hasonló könyvsorozat vár még az adoptálásra, melynek gondos otthona lehetne a Netflix. 


Karácsonyi ének (sorozat) - Vélemények

2020-01-04 22:09.32
A halott fenyőfák énekét csak te hallod..

Charles Dickens téren és időn átívelő örökérvényű klasszikusából számtalan feldolgozás készült már az elmúlt bő 100 évben, de ilyen mint ez, még nem volt..Most nem csak arról van szó, hogy a kóros ötlettelenség közepette leporoltak egy régi sztorit, hogy a szeretet ünnepén újra lenyomják a torkunkon..Ezúttal egy jó nagy marék kreativitás is párosult a leporolás mellé. Scrooge megváltástörténete a mai napig fontos mondanivalóval bír, melyet a szeretet és a béke ünnepe tesz teljessé. Nos, ez most kicsit más..

A kezdőjelent a lehugyozott sírkővel..és az annak hatására történő "tudatra ébredés"..egy józanító pofonnal ér fel..mellyel a készítők lényegre törően tudatják a nézővel, hogy ez a Karácsonyi ének nem gyerekeknek való..Ez most nekünk, megkeseredett felnőtteknek készült..Dickens lidérces lázálmának amúgy se a fikások a célközönsége, csak az idő és a kor alakította úgy, hogy dalolászós matiné legyen belőle..

Az eredeti műtől való eltérés a legtöbb esetben gyalázkodásra ad okot..jogosan..mert a változtatások legtöbbször csak elvesznek a mű értékéből, ezúttal viszont a nagy nevű, hozzáértő személyek képesek voltak hozzá adni és újat mutatni úgy, hogy végig hűek maradtak Dickenns szellemiségéhez. Nagyon sok mindent megváltoztattak és újraértelmeztek, ami némi aggodalomra adhat okot, pl néhány szereplő színesebbé tétele..de mindenki nyugodjon le a picsába..A végeredmény jól sikerült. Eléggé darkosra vették a figurát, ami nagyon jól áll neki. Konkrétan harapni lehet benne a sötétséget..Végre kellő komolysággal nyúltak a történethez és megmutatták nekünk azt az ünnepi köntösbe bújtatott rémálmot..amire mindig is vágytunk..

Ez a sorozat konkrétan megöli a karácsonyt..Itt a szellemek jelentik a legkisebb gondot..Olyan múltbéli démonok szabadulnak ki..hogy öröm nézni.. 
 
Sötét, borongós, nyomasztó és fojtogató atmoszférája van ami az első pillanatban beszippant és el sem enged. Még a végén sem..Az egészben az a legjobb, hogy tudod mi fog történni, hisz jól ismered a sztorit, de még sem azt kapod amire számítasz, és ez a káoszba hajló kiszámíthatatlanság teszi különlegessé..
Fontos tényező a legváratlanabb időben felbukkanó fekete humor..ami minden alkalommal mosolyra húzta a szám és még pikánsabbá tette az élményt..

Mindig is kíváncsi voltam a történet mögötti misztikumra. Arra, hogy mi történik a kulisszák mögött..és hogy verték láncra Jacob Marleyt..Most ezt is megkaptam..és igencsak tetszett, ahogy a merészebb megközelítés is. Tökös egy sorozat annyi szent..
Az Ali babás rész kissé kibillentett a hangulatból..és kezdetben teljesen idegenül hatott és sehogy sem illett oda, de szépen felvezette az iskolás rettenetet..

Andy Serkins tökéletes választás volt a múlt karácsony szellemének. Minden feltűnésénél tiszteletet parancsoló a jelenléte. Néha lopta is a showt. Ahogy rezzenéstelen arccal égeti el Jacob Marley emlékeit..az ő szeme láttára..A hideg is kirázott..

Első ránézésre Guy Pearce főszerepe teljesen félrecastingolásról árulkodik, de hamar rácáfol erre. Meglepően jó volt. Kezdetben kicsit modorosnak és ripacsnak tűnhet, de aztán hamar bevisz a málnásba..A megszokottól merőben eltérő Scrooge az övé.Már a filozófiája is arra enged következtetni, hogy a morcosságon túl komolyabb bajok is vannak vele..A múltja sötétebb mint megannyi magányos karácsony éjszaka..

Eddig úgy tűnt, hogy Scrooge karaktere minden rákfenéjével együtt is képes előcsalogatni az emberből az együttérzés, megértés és az elfogadás apró szikráját, mely a fináléban lángra lobban. Nos, a történet előrehaladtával semmi ilyet nem éreztem..sőt..Ahogy szépen lassan, mélyrehatóan megismerjük a múltját, úgy tudatosul bennünk, hogy nem érdemli meg a megváltást..Konkrétan egy bizonyos idő elteltével és sok láncszem kovácsolásán túl..a szemünkben már nem csak egy gonosz, megkeseredett ember, hanem egy olyan mocskos rohadék, aki azt sem érdemli meg, hogy az élettelen testét betakarja az anyaföld..

A gyerekkori traumája, a négy fal közé zárt borzalom..és a mögötte rejlő tragédia..behozása nagyon merész ötlet volt, de még ezt is tudták űberelni Mary megszégyenítésével..ami a sorozat legerősebb pillanata..Scrooge tette és a mögötte rejlő gonoszság messze túltesz a karakter eddig ismert oldalán..

A sok szörnyűség fényében hiába kapja meg a 2.esélyt a megváltás személyében, a film végén mégsem költözik a szívükbe melegség és boldogság, mint a korábbi adaptációk esetében..Hiába kapjuk meg látszólag a megszokott befejezést azzal a bizonyos csavarral..Nem kapunk mást, csak egy happy end nélküli happy endet..ami után nem marad más, csak a tátongó üresség és sóvárgó szomorúság..És ez olyan..ez olyan..jó..

Ha idővel majd elkap a Karácsonyi ének láz, újra meglesem a 99-es filmet amit úgy imádok, hogy utána ezt a sorozatot is újranézem, mert szükségem van a karácsonyi sötétségre.. 


Az ember, aki megölte Don Quixote-t - Vélemények

2019-07-08 16:28.54
Néha jobb ha az álom, álom marad..

Manapság kicsit abszurdnak tűnhet ez a 20 éve tartó nagy felhajtás egy látszólag kisebb kaliberű film esetén, főleg úgy, hogy bárhova néz az ember, azt látja, hogy mindenről, de tényleg mindenről filmet csinálnak és a legtöbbször a pénz se számít..de minden hihetetlensége ellenére ez egy true story..

A sok szenvedéssel és küzdelemmel teli időszakról egy dokumentumfilm is készült La Mancha elveszett lovagja címmel, mely részletesen és mélyrehatóan mutatja be Terry Gilliam pokoljárását..Érdemes meglesni.

Végül az Úr 2018. évében, megannyi kudarc, feladás és újrakezdés után, végre eljött az a pillanat, amiben szinte csak ő hitt. Elkészült a film, melyet az akarat diadala jellemez.

Terry Gilliam egy őrült zseni, akinek a makacssága, megszállottsága, kitartása és a szakmai elhivatottsága minden filmes számára megsüvegelendő és követendő példa. Mindent megtett azért, hogy valóra váltsa az álmát. Bebizonyította, hogy nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Ahogy a búsképű lovag, úgy ő is egy álomvilágban él és rég elfeledett eszméket kerget..de végül sikerült legyőznie az összes óriást..

Akarva és akaratlanul is olyan magasra tette a lécet, hogy az elvárások az eget nyaldosták..Mivel az utóbbi filmjeinek nem sikerült megidézniük fénykorát..így erre a megvalósult álomra nem pusztán egy újabb Terry Gilliam filmként tekintettünk, hanem a rendező nagy visszatérésére is. Ez a film hivatott megkoronázni az őrülten csodálatos életművét, mellyel elakarta nyerni a megváltást..és mellyel a mennybe ment volna..

Végül nem ment a mennybe..és csak részben nyerte el a megváltást..

Gonoszul úgy lehetne jellemezni a filmet, mint 20 év szenvedés + 2 óra ráadás..

Számomra borzalmas filmélmény volt..és hatalmas csalódás...Talán azért is, mert nagyon vártam. Túlságosan is..Pedig a filmjei mindig egy különleges és rémisztő utazásra invitálnak, aminek a végén, ha pár kivételtől eltekintve, mindig teljesen elégedetten és átszellemülve térek vissza..Minden alkalommal ad egy nagy +t ami hosszú idő után is érződik..Itt ilyenről most szó sincs..

Hiába adta bele a szívét és a lelkét, hogy megvalósítsa álomprojektét, a végeredmény kiábrándítóra sikerült..Az a hatalmas tűz és szenvedély, mely az elmúlt 20 gyötrelmes évet jellemezte számára, egyáltalán nem jött át a kész filmből..Végig hiányérzetem volt..

Egy önismereti utazás, egy vallomás, egy tabló.. A film nem akar többet mutatni, csak többnek akar látszódni..Az elmerengős első óra még egészen kellemesnek mondható, de utána szépen fokozatosan magát falja fel..és az apró földre hulló darabok nem képesek újra összeállni és egy teljes egészet alkotni..
A történetvezetése és történetmesélése mindig zseniális, de ezúttal nagyon szájbarágós lett..Még a nyilvánvalót is megmagyarázza..Néhol konkrétan hülyének is néz minket ezáltal..Igen, ez róla szól..igen..

Leginkább az erőlködés és a megfelelési kényszer érződik..melyet nem csak a nézők igényeivel szemben, de legfőképpen saját magával szemben támasztott..A rendezői stílusjegyei vissza-vissza köszönnek, még ha ezúttal nem is ejtenek ámulatba..Kifejezetten untam és vártam, hogy vége legyen..És amikor végül eljött ez a pillanat, megkönnyebbülten sóhajtottam fel..

Adam Dumbo Driver gyenge Johnny Depp pótlék volt csupán..Előfordul, hogy amikor épp nem a hisztis Kylo Ren-en ként picsogja tele a messzi messzi galaxist..akkor még színészkedni is tud, ha kell, de itt kissé gyengének és oda nem illőnek éreztem. Jonathan Pryce viszont több mint remek volt.

Megnéztem volna az eredeti elképzelések alapján, a tervezett időben elkészülő filmet, mely biztosra vehetően 150% Terry Gilliam-et tartalmazott volna..

Örülök, hogy végül valóra váltotta az álmát, csak azt sajnálom, hogy a végeredmény ilyen felejthető lett..


Gyagyás gyilkosság - Vélemények

2019-06-21 15:09.10
Made in Netflix..

Kis hazánkban jelenleg még nem könyvelhet el magának akkora térhódítást a Netflix, mint bárhol máshol a világon..Ehez persze hozzájön a szinkron szinte teljes hiánya + a ritkaságszámba menő feliratok..Az senki ne várja el, hogy egy kétes hírű és minőségű sorozatot / filmet végignéz az ember full eredetiben, még ha tud is angolul..vagy jobb esetben felirattal..Nem a Trónok harcáról beszélünk..

Most viszont itt van egy nagy előrelépés a sikerhez vezető úton. A film nálunk azonnali szinkronos premiert kapott, méghozzá a jól megszokott szinkronhangokkal.
Kökényessy Ági + Csőre Gábor hozta a kötelezőt, megörvendeztetve minden rajongót. Már csak ezért a kezdeményezésért és előrelépésért is jár a fejeseknek a pacsi. Csak így tovább. Kár, hogy a film egy kalap szar..

Agatha Christie biztos jókat mosolygott odafent..Meg is volt rá az oka..

Amióta Sandler szövetségre lépett a Netflixel, sok rajongója és utálója kimarad a buliból..ami talán nem is baj..
Bár nem fűztem túl nagy reményeket hozzá, de a szerethető Kellékfeleség miatt kíváncsi voltam rá, mert Sandler és a gyönyörű Jennifer Aniston hmmm egy igazán jópofa és vicces filmet hoztak össze, amiben végig jól működött közöttük a kémia, ami itt is tetten érhető, de a végeredmény ezúttal valahogy még sem volt az igazi..

Kispórolták belőle a humort..ami fájó pontja a filmnek..Sandler ezúttal otthon hagyta a védjegyévé váló fingós poénjait..ami nem is baj, sőt..de sajnos az ebből fakadó hiányosságait nem kompenzálta semmivel..Se jópofa, se vicces nem volt, csak olyan semmilyen..Az erőltetett, humor nélküli humorizálása meg csak fejcsóválást von maga után..Kár, hogy már nem játszik az arany málnáért..Az a bajusz különdíjas lenne..

Aniston a krimi mániás asszonyság szerepét kicsit túltolta..de még midig elképesztően dögös. Lenyomhatott volna megint egy bikinis különszámot..Azért a ferraris vadulása a végén nagyon ott volt..

Ők ketten mindezek ellenére is még csak csak elmennek valahogy, de rajtuk kívül minden szereplő 1 dimenziós..Pedig a nemzetközi siker érdekében még a franciák aduászát is bevetették, de hiába kap pár percet Dany Boon, 0%-os eredménnyel zár..Pedig aki ismeri a filmjeit, az tudja milyen vicces pali, de itt persze nem ezért volt jelen..Kár érte..ahogy a filmért is..

Itt a humor igazából csak másodlagos. A krimi vonal előtérbe helyezése még akár jó is elsülhetett volna, ha nem ennyire ostoba, bugyuta és kiszámítható az egész..A jól bejáratott klisék kifigurázásában, túljátszásában rengeteg lehetőség volt, de ők csak debilre vették a figurát..és felmondták a kötelezőt..túlságosan is komolyan véve önmagukat..Aki életében mát látott legalább 1, azaz 1 krimit..az könnyen rájöhet a gyilkos(ok) személyére..Semmi meglepetés, semmi fordulat..Semmi..Legalább szórakoztató lett volna, de még ez sem jött össze..Kezdetben valahol paródiának indult, de csúnya véget ért..

Akiknek másfél óra alatt sem álltak össze a dolgok, hogy valójában mi is akart lenni ez a film..azoknak készült el az utolsó jelenet az Orient expresszel..

Azért jó volt újra együtt látni a nyali fali párost..csak kár, hogy a végeredmény ilyen felejtős..Talán majd ha valamikor lesz egy 3. közös filmjük, az kárpótolni fog ezért..


A Pentagon titkai - Vélemények

2019-04-21 18:48.45
A Ready Player One retro nyalánkság nagyon betalált, de el kell ismerni, hogy az öreg már egy jó ideje takaréklángon ég..

Spielberg persze már mindent elért amit csak ellehet és még annál is sokkal többet, de a München óta nem érzem nála azt, hogy rá jellemezően, 150%-ban beletetté a szívét és a lelkét a munkáiba..Ettől függetlenül sorban csinálgatja a számára fontos, régóta dédelgetett álom projekteket, de pár kivételtől eltekintve, mostanában leginkább az erős középszert hozza, de azt magabiztosan..Ezek a filmjei sajnos már csak nyomokban tartalmazzák a legendás Spielbergi zsenialitást..amiért anno annyira megszerettük a filmjeit..

Itt is valami hasonló a szitu..Most is érzékeny témát boncolgat, de nem volt elég merész mélyre ásni, csak a felszínt kapargatta..A sztori valóban érdekes, de a témában már láttunk jobban sikerült, maradandóbb darabokat is. Kicsit sótlan, száraz és mesterkélt az egész..Ezen az unalmas történetvezetés és a belemagyarázás sem segít..

Spielberg és Hanks igazi álomcsapatként működött együtt már többször is, és szinte minden alkalommal siker koronázta gyümölcsöző együttműködésüket, de ez most a fasorban sincs..Nem hiába maradt el a díjeső..Persze nem olyan vészes, csak sokkal többet vár tőlük az ember, mert ettől sokkal többre is képesek..

Meryl Streep akkor is Oscar jelölést kap, ha leugrik a sarki boltba tejért..Érthető, hisz korunk egyik legtehetségesebb színésznője, aki ezúttal is a tőle megszokott és elvárt színvonalú alakítást nyújtotta, de nyilván nem ez a szerep jut róla majd elsőnek az eszünkbe..Mellette Hanks kicsit el is halványult, de azért hozta a kötelezőt.
Lényegében ez a film is erős középszer, semmi több..

Spielberg és Hanks aranyat érő párosa remélhetőleg még sok jó filmmel ajándékoz meg bennünket a jövőben is, de ezt az erőltetett hidegháborús korszakot hagyni kéne..


Nász-ajánlat - Vélemények

2019-04-21 18:17.20
Sandra Bullock szemérmes pucérkodása felejthetetlen élmény hmmm..

Ha az ember nem kényszer hatása alatt nézi meg..hanem csak úgy véletlenül belebotlik, amikor a másik 100 csatornán épp nem megy semmi nézhető és minden mindegy alapon tesz vele egy próbát, mert lusta tovább keresgélni..akkor ebből a kaotikus helyzetből némi ráhangolódással még akár valami jó is kisülhet..

Persze ez a habkönnyű kis romkom is az ülve pisilőknek készült..Ehez képest magam is meglepődtem, de 1 x egész jól el voltam vele. Még az órát se néztem, hogy mikor lesz már vége, pedig a nyállal átitatott szerelmi komédiák nem állnak hozzám túl közel..de úgy tűnik jó hatással van rám ez a nőszemély..

Semmit se vártam és kellemesen csalódtam. Persze közel se jó film..sőt..Sandra baby fincsi pucérkodásán kívül semmi maradandó nincs benne..emellett még végtelenül kiszámítható és butuska is..Már a legelején tisztában vagyunk a végkifejlettel és az odáig vezető úttal..hisz végig a jól bejáratott sablonokra építkezik amik még úgy ahogy működnek is, de sajnos, ahogy várható volt, a vége teljesen belefullad a nyálba és a giccsbe..de hát ez szinte kötelező..Az odáig vezető út viszont szórakoztató, még ha nem is egy térdcsapkodós komédiáról is van szó, de azért akad benne néhány jobban sikerült poén is amin felkacag az ember. A mellékszereplők lazán lopják a showt, főleg a sokoldalú kis bevándorló..Ryan Reynolds szimpatikus volt és ezúttal nem is vitte túlzásba, de aki miatt valóban érdemes megnézni, az a gyönyörű Sandra Bullock, aki 45 évesen is elképesztően dögös nő volt. Milfként ért be igazán..Csak úgy ragyogott és ragyog ma is, 10 évvel később is.
Mellette még a meseszép alaszkai táj is képes volt elhomályosulni..


Párizs császára - Vélemények

2019-04-21 15:15.44
Zsiványok közt a legzsiványabb.

Kár, hogy a filmről ez nem mondható el..A remekül összevágott előzetese meg vett kilóra, így sokat vártam tőle, de keveset kaptam..

Eugéne-Francois Vidocq egy igazi francia ikon, aki a törvény mindkét oldalán legendává vált. A hihetetlen és kalandos élete olyan mint egy vérrel írt mesekönyv..amiben hatalmas potenciál van. A zseniális alapanyagból legutóbb Pitof hozott össze egy vizuálisan bitang erős, misztikus krimit Depardieu főszereplésével.
A Párizs császára merőben eltér ettől és sokkal inkább földhöz ragadtabb, életszerűbb változat, ami magában hordozta a siker lehetőségét..Remekül hozza azt, amit a francia kosztümös filmeknek a legapróbb részletekig nyújtania kell, de ezen kívül igazából semmi újat és különlegeset sem képes adni. Sem mint film, sem pedig mint Vidocq történet.
A Jean-Fracois Richet - Vincent Cassel páros már a Halálos közellenséggel bizonyították milyen jól megértik egymást. Ez most sem volt máshogy, de a végeredmény még csak hasonló sem lett..

Nem nyűgözött le amit láttam..pedig volt benne vér és mocsok bőven, bár még tripla ennyit is simán elbírt volna..de nem is ezen múlott a dolog. Hiába kapjuk az arcunkba a Napóleoni Birodalom árnyékában..létező párizsi alvilágot, ha valami végig nagyon hiányzott belőle..Túl modoros volt ami idővel zavaróvá vált..Mozifilmhez képest végig olyan hatást keltett, mint egy combosabb tv film..Igazából a 2 óra is túlzás. Sok az üresjárat, olykor látványosan unalomba fullad az egész..A lassúságával se lenne baj, ha célravezető lenne..Hiába van olykor kisebb nagyobb fellángolás, ha utána újra és újra visszasüllyed az unalom középszerűségébe..Elég felszínesen mutatta be Vidocq kvázi jó útra térését. Nem koncentrál a szereplőkre, főleg nem magára a főszereplőre. A jellemfejlődés sem olyan látványos mint amilyennek lennie kellene, pedig bőven van miből építkeznie..
Vincent Cassel generációjának egyik legtehetségesebb színésze, aki nagyszerűen hozza a badass antihőst. Mellette mindenki eltörpült. Olga Kurylenko meg továbbra sem színésznő, csak látványelem..annak viszont továbbra is jó.

Végig az járt a fejemben, hogy Guy Ritchie milyen tökös és stílusos filmet hozott volna össze..


Volt egyszer egy Mexikó - Vélemények

2019-03-14 18:11.52
Volt egyszer egy Legenda..

A megbízható alapokon nyugvó Desperado a 90-es évek egyik legtökösebb akciófilmje, amiben minden benne van ami szem szájnak és másnak ingere..Nem mellesleg Salma Hayek formás idomai örökre beégtek a tudatunkba..

Vágytam egy hasonlóan jól összerakott folytatásra, ami persze ha akarta volna sem múlhatta volna felül a Desperadot, de méltó lett volna hozzá. Nos, a Mexikó sok minden lett, csak méltó folytatás nem..

Anno elsőre hatalmas csalódás volt..és egészen mostanáig nem is erőltettem az újranézését, de most sok évvel később még szörnyűbb élményt okozott mint korábban..
Hiába a nézőcsalogató sztárkavalkád, az egész mintha csak önmaga paródiája lenne..

Rodriguez esetében már megszokhattuk, hogy a filmjei készítése közben szinten minden lehetséges dolgot magára vállal, ezzel is bizonyítva, hogy minden gyermekéhez foggal körömmel ragaszkodik..és egy személyben ő maga a film, de ez most túl nagy falat volt neki..
Jobban jártunk volna, ha ezúttal a telhetetlensége helyett csak a produceri és rendezői feladatokat vállalja magára és mindent mást hozzáértő kezekre bíz, főleg a forgatókönyvet kellett volna lepasszolnia..mert amit itt összefirkált az valami botrányosan gyenge, pocsék összevisszaság..ami a karakterek rovására ment..Széttrollkodta az egészet..Banderas kvázi mellékszereplő a saját filmjében..Unott fejjel is baktat egyik jelenetből a másikba két golyózápor között..
A gyönyörű Salma Hayek sem járt jobban..akinek a karaktere a motivációként funkcionáló, súlytalan, felszínes és érzelem szegényre sikerült bosszú érdekében..1 tollvonással múltidő lett..ami egyszerre felfoghatatlan és megbocsájthatatlan..Az a néhány közös flashback jelenet sem ér túl sokat..és nem kárpótol semmiért..csak még fájóbbá teszik a hiányát..

Mendes jó csaj, de femme fatale pótléknak nagyon kevés..Trejo ezúttal hiába kapott új szerepet és több időt, a régi közelébe se ér..
Vérfrissítés és rosszalkodás céljából Rodriguez behoz két megbízható színészt is az ördög arcú Dafoe és a jobb napokat is látott Rourke személyében, hogy aztán látványosan ne kezdjen velük semmit..Pedig ők aztán egy normálisan megírt szerepből csodálatos dolgokat tudtak volna kihozni, de így csak lógtak a levegőben..
Mindezek fényében nevetséges, hogy Depp karaktere kapja meg a meg nem érdemelt rivaldafényt..Jó arc, bírom őt, de itt minden egyes felbukkanásával képes volt kizökkenteni..az amúgy se túl stabil ráhangolódásból..Egyszerűen természetellenes volt a jelenléte és minden megmozdulása..amin a Rózsaszín párduc + Fantomas szerű álcázásai..és a mű kezes kabarézása csak tovább rontottak..A szemtelen magánszáma a végén nevetséges..


Az akciójelenetek sem mozgattak meg különösebben..pedig volt belőlük bőven, mindenféle. Kerek, szögletes..Nem spóroltak a skúlóval, ahogy a hülyeséggel sem..A Desperado minden vérfürdőbe torkoló mozzanata maradandó, de itt csak a nagy túlzások maradnak meg..A fizikára fittyet hányó, Mátrixot idéző ugrások, vetődések..és a szuperhős szerű megnyilvánulások teljesen tönkre vágják az élményt..A helyenkénti cgi rásegítés meg pusztán csak kiábrándító..
Ennek a filmnek nincs hangulata és nincs stílusa..Remegő lábakkal támaszkodik a nagy elődre, de önmagában képtelen helytállni..
Úgy látszik ez a Mexikó már nem AZ a Mexikó..

A rendezésből és magából a filmből is nagyon hiányoltam azt a hatalmas tüzet és szenvedélyt, melyek meghatározták El Mariachi korábbi pengetéseit..


Esti iskola - Vélemények

2019-02-12 17:46.01
Aki estin végzett az tudja milyen nehéz a család és a munka mellett éveken át végigtolni a szopórollert..
Az esti suli a 2. esélyről szól. Egy hely, ahol kisiklott életek találkoznak, hogy közös erővel, együtt harcoljanak a szebb jövő reményéért, mert tanulni, és tenni a jobb életért sosem késő.

Mondhatnám, hogy csak egy újabb tré Kevin Hart film, de ez most sokkal rosszabb attól..
A téma adott volt, hogy a könnyekkel és puskázásokkal teli időszakról egy térdcsapkodós, sírva nevetős komédiát hozzanak össze, de sajnos ez kihagyott ziccer..
Tényleg kár érte, mert nem kicsi potenciál volt benne..de ismét beérték egy ebédszünetben összedobott forgatókönyvvel..

Ez a fél év..inkább előkészítő, az ő esetükben kisegítő..sem mint a klasszikus értelemben vett esti suli, de hát az amcsiknál ugye minden máshogy megy..Kár is ezen fennakadni. Vannak itt nagyobb gondok is..Nagy volt rá az esély, hogy nem találja fel újra a spanyol viaszt..és minden eredetiséget nélkülözni fog, de ez még így is nagyon karcsú..
Az elejétől a végéig harmatos és zsenge poénokat puffogtatnak. A legtöbb vagy nem vicces vagy csak szimplán szánalmas..Végig érződik az erőlködés és az izzadságszag..pont mint egy matekdogán..
Volt azért egy rész amin elnevettem magamat..Nem volt ez olyan önfeledt kacagás ami jóérzéssel tölti el az embert..de a semmitől ez is több..Amikor a ketrecben a tanárnőcske a szart is kiveri a csoki koboldból..majd a kierőszakolt jó válaszért cserébe, grátiszként még arcon is fingja..az muhahaha..

A mellékszereplő osztálytársak olyan unalmasak és érdektelenek, hogy a nevüket se jegyezzük meg..Normális karakterek helyett mindegyikük csak egy két lábon járó sztereotípia, amire persze próbálnak rácáfolni menet közben, de olyan bénánk csinálják, hogy senkit sem érdekelnek..Pedig pont a sokszínűségükből adódóan, lazán hozható abszolút humorforrások lehettek volna, ha már a főszereplő erre képtelen..

Kevin Hart olyan mint egy pattanás az ember seggén..méghozzá a rosszabb fajtából..de van érzéke a humorhoz és érti is a dolgát, még ha a legtöbb filmjéből nem is ez jön le róla az idegesítő és ütni való, állandóan vinnyogó, visítozós skatulya szerepei miatt, amikkel mindig képes túl sok lenni..ahogy most is..de ahoz meg továbbra is kevés, hogy egyedül elvigyen egy filmet. Kell, hogy legyen mellette valaki, pölö Ice Cube, The Rock, Will Ferrell, mert a legtöbb filmjében egy társsal az oldalán tudott igazából érvényesülni.
Nem mellesleg így jobban elviselhetőbb mint szólóban..


Asterix - A varázsital titka - Vélemények

2019-02-03 13:40.20
Kedvelem Asterix képregényes kalandjait és a remekül sikerült régi meséket is bármikor újranézem. A vérfrissítést jelentő legutóbbi rész, az Istenek otthona is egész pofás lett, így kíváncsian vártam az újabb gall kalandot, de a végeredmény csalódás..

A készítők csavartak egy nagyot a jól bevált formulán és ezúttal nem az egyik képregényt vették alapul, hanem egy saját történetet kreáltak..És itt van a kutya elásva..
Az arányokat teljesen elrontották. A történet még akár jó is lehetne, ha nem csúszna el az egész ilyen rossz irányba..Asterix kvázi elhanyagolt mellékszereplő lett..aki rövidke jelenlétét is végig hisztizi..A hiányát Csodaturmix az utódot kereső vándorútjával és az elég laposra sikerült gonosz druidával együtt sem tudja pótolni..de menet közben legalább egy érdekes kérdést felvet a múlt sötét árnya..Ha Csodaturmix birtokában van a varázsital titkának, vajon miért nem szabadította fel Galliát?

A biztos pontot jelentő humorral is nagy gondok vannak..Akadt néhány jó poén és kikacsintás, de messze elmarad a jól megszokott hangos kacagástól..pedig a megszokottnál sokkal nagyobb reflektorfényt kaptak az állandó mellékszereplők, a falusiak és a rómaiak is. Az utóbbiak legalább megízlelhették a varázsitalt..Az új arcok, a nyugger druida klub tagjai is szép számmal képviseltették magukat. Ilyen sok mosoly forrás ellenére sem volt igazán vicces a végeredmény..
Nem mellesleg nagyon hiányzott belőle a megszokott báj és az a nagy gall szív..

Rövid játékideje ellenére is többször untatott és már vártam a végét..ami végül el is jött, de nem volt benne túl sok köszönet..A mai trendekhez igazítva, a megszokottaknál jóval akciódúsabb volt az egész. Ebből adódóan a finálé teljesen kiábrándítóra sikerült..Először egy Dragon Ball szerű pusztító akciózás fekszi meg az ember gyomrát, hogy aztán a megszokottaktól teljesen idegenül..egy őskori Godzilla filmet idéző nevetséges és szánalmas bunyóval érje el a nézőnél a K.O-t..

Biztos nem lesz újranézős..de ettől a félresiklott kalandtól függetlenül remélem még sok Asterix mese jön egyre gyakrabban, de a jövőben inkább maradjanak a remek alapanyagoknál, mert van belőlük bőven.


A sötét tengeren - Vélemények

2019-02-01 15:21.15
Az egyik szemem sír, a másik..a másik is..

A sötét tengeren Van Damme és Lundgren évtizedeken átívelő közös múltjának egy újabb felvonása.
Minden a Tökéletes katonával kezdődött, ami minden bugyutasága ellenére is egy szórakoztató akció klasszikus a megboldogult 90-es évekből..A folytatásokat ismerjük..
Örömmel teli félelem kerített hatalmába az újabb közös akciózásuk híre hallatán..nem alaptalanul..

Van Damme és Lundgren a mai napig meghatározó akciósztárok tudtak maradni. Mármint az otthoni szórakoztatást választók népes táborának szemében..akik közül még most is oly sokan élnek és halnak értük. A legtöbb filmjüket figyelembe véve inkább halnak..Én is nagyon bírom őket, főleg a belgát, így naivan reménykedve mindig meglesem az új filmjeit hátha majd most! Ha szerencsénk van és az égiek is úgy akarják..olykor még be is becsusszan egy közepesen szar darab is..amit mindenféleképpen pozitív élményként kell elkönyvelni..de sajnos legtöbbször a nézhetetlen kategóriát hozza..Olykor azért meglep egy JCVD féle nagyobbacska csodával..
Ezt a nagy szőke mamlaszt is bírom, aki ha kell, maga állítja elő a svédkeserűt..Igaz,hogy csak 1 arca van, de azt 100 filmben képes ugyan úgy hozni..Azért a Creed folytatásában tényleg jó volt, jár neki a taps. Viszont az önálló filmjeit inkább már messzire elkerülöm, mert tudom, hogy csuklóból hozza a fos 50 árnyalatát..
Szóval az előjelek nem voltak túl biztatóak, de reménykedni csak lehet..mégis csak róluk van szó!

Hát..ezúttal sem váltották meg a világot. Finoman szólva is vérciki az egész film velük együtt..

A történet fájdalmasan bugyuta és nevetséges..Gondolom forgatás közben jutott eszükbe, hogy nem ártana valamit kitalálni..és a már leforgatott jeleneteket ahoz igazítani..Badarság volt egy bádogteknő seggére lekorlátozni a játszóteret..de ha már nem volt elég pénzük pár helyszínt bérelni, legalább megpróbálhatták volna kihozni a maxot a szituból. Semmilyen téren ne várjunk egy Vadászat a Vörös Októberre szintű feszkót..
Van Damme partnere a jóságban és bőségben nem az akire gondolunk és akinek lennie kéne..hanem egy vákumszájú pornós picsa..akinek a jelenléte és minden megmozdulása életszerűtlenebb mint a gagyi cgi tengeralattjáró..
1 óra elteltével már aszt hihetnénk, hogy Dolfi a cellájában marad jópofáskodni és nem veszi ki érdemben a részét a buliból..de aztán csak előcsalogatják, ami az utolsó fél órát nézve nem oszt nem szoroz..Nélküle is szar lenne az egész, de vele együtt is az..szóval..

A kedvenceinkkel az idő nem bánik túl kegyesen, az már biztos..Konkrétan egyik szarabbul néz ki mint a másik..de még bőven a vállalható kategórián belül vannak. Még..Menet közben végig arra gondoltam, hogy anno ezek ketten mit műveltek le! Most meg.. Mintha a Tökéletes katona 1000 éve lett volna..
Van Damme a 6. X árnyékában még úgy ahogy, csak-csak próbálkozik a bunyók alatt visszaadni valamit régi önmagából, ami olykor még talán sikerül is neki, de Lundgren 60-on túl látványosan túl lassú és lomha..Alibi bunyók voltak ezek, amiket sosem jó látni..Szerencsére nem volt olyan sok belőlük. A hiányosságokat itt is főleg lövöldözéssel próbálták kompenzálni, amik szintén nevetségesek, de fél szemmel, hunyorítva még úgy ahogy elmennek..
Kétségtelenül a végső leszámolás az, amely szappanoperákat megszégyenítő dialógusokkal, dramaturgiával, hatalmas csavarokkal és sok WTF momentummal..teszi fel a filmre a dicstelen, rozsdás koronát..

A nosztalgia miatt túlcsillagoztam..


Kúria (sorozat) - Vélemények

2019-01-28 18:13.23
A burzsoázia diszkrét bája..

A Comedy Central reklámozza orrba szájba elég lelkesen..Eddig fingom se volt mi ez az őrület, de az ízelítővel igencsak meghozták a kedvem a múlt századi pajkoskodáshoz..így átadtam magam a bűnös élvezeteknek..és azonnal magamévá tettem az 1.évadot, amit azonnal követett a 2.

Rég nevettem ilyen sokat egy szitkomon. A lagymatag állóvizet rendesen felrázta. Ritka nagy állatság annyi szent..Olyan mint a Csengetett Mylord? 18+ os változata..
A sorozat nyálcsorgatva, röfögve és visítva mutat görbe tükröt a társadalmi rétegek közötti különbségeknek és az ezekből fakadó szituációknak..a maradi szellemiségnek, a múltszázadnak és az abban létező együgyű lelkeknek..Nem kegyelmez senkinek..Burzsujok, értelmiségiek, aljanép..mindenki megkapja a magáét..
Végtelenül cinikus, gúnyos, trágár, szexista és még oly sok minden más. Mértéktelenül halmozza az élvezeteket. Tabuk nélkül pofátlanul és szívtelenül kifiguráz és kiparodizál mindent amit illik s amit nem, de pont ettől olyan jó. És mindezt teszi olyan sírva nevetősen viccesen, hogy a pofám leszakadt tőle..Az áldokumentarista stílus pedig rátesz még egy lapáttal erre a ganéjdombra..

A végtelenségig eltúlzott és direkt túljátszott karakterek a lehetetlen szituációk és az ezekből adódó zseniálisan beteg humor őrült egyvelege alkotja meg ezt a finom és különleges esszenciát..

Nem mindenkinek való az efféle humor..de aki fogékony az ilyen mocskos aljasságokra, az remekül fog szórakozni. Az 1. rész első 5 perce vízválasztó. Vagy bejön amit látsz vagy nem, nincs köztes állapot, nincs sumákolás. Vagy végig tolod és az agyad is eldobod, vagy elkaszálod és mást keresel. Ilyen egyszerű. Nekem nagyon bejön, teljesen átszellemültem nézés közben..Pikk pakk ledaráltam 2 évadot. A részek csak úgy sóvárogtak utánam, hogy nézzem meg őket..

Bár sorozatok esetében inkább eredeti nyelv + felirat párti vagyok, de az 1. évad szinkronja pofásra sikerült. Persze eredetiben jönnek át csak igazán a dolgok.
Minden színész remekül hozza a karakterét és mindegyiken jóízűeket lehet röhögni. ( Jack Black és Ben Stiller vendégszereplése sem elhanyagolható ) Talán " Kukker" a legnagyobb forma mind közül. Minden mondata aranyat ér..de mindenkihez köthető legalább 2 zsák poén. Az én kedvencem a két főszereplő pajkos pimasz punci, akiket egymás hegyén hátán hágnék meg..főleg a liliputit..

Menet közben szomorúan olvastam, hogy a 3. évad után elkaszálták az egészet a francba..így az utolsó évad minden egyes részét úgy fogom kiélvezni, mint Kukker a raviolit..


Robin Hood végnapjai - Vélemények

2019-01-23 18:06.29
Errol Flynn Hollywood egyik legfényesebben ragyogó csillaga volt, aki már életében halhatatlanná vált olyan legendás szerepekkel, mint a Blood kapitány, Robin Hood és a Hét tenger ördöge. Emellett igazi playboy volt, aki nagykanállal habzsolta az életet és az ebből fakadó magánéleti botrányai állandó beszédtémát képeztek és képeznek is még 60 évvel a halála után is..

Ez a film nem a dicső karrierjébe enged betekintést, hanem csak az életének utolsó szakaszába, azon belül is abba a bizonyos utolsó 2 évbe, amikor megismerkedik és beleszeret egy 15 éves lányba..

Érdekesnek mondható..pletyka sztori, de nem annyira, hogy egy egész filmet szenteljenek neki..Azért kapott tőlem egy esélyt, remélve hogy a végeredmény rám cáfol, de nem így lett..A legnagyobb probléma pont ebből adódik. Egyszerűen ebben a sztoriban nincs annyi, hogy önmagában egy másfél órás filmet normálisan, teljes egészében kitöltsön és végig fenntartsa az érdeklődést. A zavaró Tv filmes jellegét sem sikerült leküzdenie..
A bűnös, törvénytelen kapcsolat kibontakozását és betetőzését elég felszínesen mutatja be, akárcsak annak utóhatásait..Konkrétan a Flynn halála utáni utolsó 20 perc unalmassá és teljesen érdektelenné válik. Ha ott kikapcsolja az ember, akkor se veszít semmit..

Susan Sarandonra nem lehet panasz, hozta a kötelezőt, de aki miatt egyáltalán érdemes megnézni ezt a hamar elfeledett filmet, az Kevin Kline aki ismét remek alakítást nyújt. Nem csak lubickol a szerepben, hanem teljesen át is szellemül. Ő maga volt Errol Flynn. Remekül elkapta a lényegét. Ha nem mellőzik ennyire a filmet, talán még valami díjat is bezsebel.
Dakota Fanning játékát viszont kicsit gyengének éreztem + látványosan nem működött közöttük a kémia, így teljesen hiteltelenné vált a nagy szerelem bemutatása..
Ironikus volt a jelenet Kubrickkal..Flynn a Lolita főszerepét pont az ő Lolitája miatt bukta..de végül is ő nem játszotta el, hanem átélte mindezt..

A film nem hivatott pálcát törni Errol Flynn tettei felett..Nem dönti le a bálványt, csak bemutatja a színész mögött rejlő kiégett, gyógyszerekbe és alkoholmámorba menekülő, a halandósággal dacoló, gyarló ember utolsó állomását..
Kár, hogy mindezt ilyen unalmasan teszi..


Grand Canyon - Vélemények

2019-01-15 15:23.55
Sorsok útvesztőjében..

Nem hiszek a véletlenekben. Persze vannak, már hogy ne lennének, de nem annyi és nem olyan szintű, mint ami az emberrel megesik nap mint nap..
Én a sorsban hiszek és abban, hogy minden okkal történik. Esténként olykor végiggondolom a nap eseményeit és azokat a furcsaságokat amik menet közben történtek. Sokszor lehetetlen dolgok is megesnek..de bárhogy is próbálom kiokoskodni a megfelelő és logikus választ, nem találom, mert nincs is. Egyszerűen csak el kell fogadni, hogy aminek meg kell történnie velünk, az meg is fog..

Bizonyos emberek az életünk bizonyos szakaszába okkal lépnek be és csatlakoznak hozzánk, hosszabb rövidebb idő erejéig, megint mások pedig okkal kerülnek ki a képből és mi magunk pontosan ugyan ezért lépünk be mások életébe és távozunk onnan. Mindannyian lépcsőfokok és állomások vagyunk. Kölcsönösen hatással vagyunk egymás életére. Általuk jobbak s többek leszünk. Minden kudarcból és minden sikerből tanulunk, tapasztalunk, fejlődünk, erősödünk, hogy a kijelölt utunkon sikeresen tovább haladjunk.

A film ezt a misztikumot járja körül, több fontos témát érintve. Mindezek által bepillantást nyerhetünk egy maréknyi, jobb sorsra érdemes ember életébe, olykor Grand Canyon méretű mélységekben..
A nézése közben kellemes melegség öntötte el a szívem..Ez egyre ritkább manapság..Hosszú játékideje és lassú tempója ellenére is végig leköti az ember figyelmét és várja a betetőzést..ami szépen lassan, de biztosan megtörténik..Menet közben az Ütközések jutott eszembe. Úgy látszik anno Paul Haggis is látta a filmet..

Lawrence Kasdan 4 Oscar jelölése önmagáért beszél. Nevéhez legendás filmek forgatókönyve fűződik és rendezőként is többször sikerült maradandót alkotnia, ahogy most is.
A főszerepet ezúttal is kabalaszínészére bízta. Kevin Kline pedig ismét egy remek alakítással hálálta meg a bizalmat. Ezúttal viszont nála is sokkal jobb volt Danny Glover, aki érzékeny, finom alakításával ismét bebizonyította milyen tehetséges színész.
Steve Martint jó volt látni egy tőle ennyire szokatlan szerepben. Bár kevés időt kapott, de odatette magát és bebizonyította, hogy a dráma is jól áll neki.
Az egoista karaktere a legjobb példa arra, hogy van aki kap az élettől egy második esélyt, de nem változik meg, hanem mindent ott folytat ahol és ahogy abbahagyott..


Felhőkarcoló (2018) - Vélemények

2019-01-09 18:38.35
A lángok martalékává váló futurisztikus égi palota fenséges látványt nyújt.

Nyíltan a kínai piacra szánták a mozit, így azért érthető a sok kreténség..Arrafelé zabálják az ilyeneket, bár nekik teljesen mindegy, csak ne Star Wars legyen..

A Kidobós rendezője ezúttal elég messzire merészkedett a komfortzónájától és egy Pokoli toronyba oltott Die Hard szerűséget próbált összehozni..de a végeredmény természetesen arra sem méltó, hogy egy mondatban szerepeljen az említett két mesterművel. Fel kell rá készülni, hogy nagyon buta film..Csak röpke 220 emeletnyi hülyeség fért bele..Olyan gyors tempóban érik egymást a nagyobbnál nagyobb faszságok..hogy lereagálni sincs időnk őket..
Szóval eléggé kilóg a műláb..aminek láttán MacGyver is elbujdosik szégyenében..de mégis, a temérdek hibája ellenére, ha az embert jó passzban kapja el és van behűtve elég sör, akkor 1 x egész jól el lehet vele lenni.
Persze másnapra már csak az olimpiai rekord távolugrás marad meg belőle..

Kedvelem Karizma kapitányt. Anno végig követtem a pankrációs karrierjét és a filmjeit is mindig meglesem. Bár ennek a palinak annyi tehetsége van mint egy zsák krumplinak..de olyan karizmája és erős kisugárzása van, mint Csernobilnak..és ez minden filmjében átjön. Itt is ugyan ez a szitu. Minőségtől függetlenül, simán elviszi az egészet a hátán és a műlábán..


Eszelős szívatás - Vélemények

2019-01-01 00:05.58
Aberrált élvezetek..

A magyar cím ezúttal roppant találó. Tényleg egy eszelős szívatással van dolgunk..
Elég rég láttam így újra meglestem, de valami nem klappolt..Szórakoztatóbb és viccesebb filmre emlékeztem..

A 80-as évek legendás komédiásai gyűltek össze, hogy közösen alkossanak valami maradandót, de menet közben valami nagyon félrement..
A baráti szívességen túl a vaskos csekk is közrejátszott abban, hogy Chevy Chase és John Candy is szerepet vállalt Dan Aykroyd morbid, gusztustalan és beteges agymenésében..Demi Moore meg csak sexi hab volt ezen a rohadó tortán..És még Tupac is benne volt!

Ez a film nagyon eltér attól, amit kedvenc nevettetőinktől megszokhattunk. Aykroyd egy rémálomszerű utazásra invitálja a gyanútlan nézőt..Rendezőként végre kiélhette mindennemű beteges vágyát..A látottak alapján volt neki bőven..de a pöcs orr..még így is érthetetlen..
Azt el kell ismerni, hogy nagyon kreatív és ötletes az egész. Látszik mennyire odafigyelt minden apró kis részletre, hogy még hátborzongatóbb legyen az összkép.
Filmjének legnagyobb erőssége az a mocskos, sötét, beteges atmoszféra ami rátelepszik az ember lelkére..és nem engedi szabadulni..

Az alapkoncepció horrorként működőképesebb lett volna, de nem nagyon akaródzott erre hajlani. Bár még így is menthető lett volna a buli R kategóriás mókázásként, de nem ez volt a cél. Ha már így alakult, legalább a gyermekbarát besorolás határait kellett volna feszegetni és annyira kitolni amennyire csak lehet, mert ebből a roppant beteg alapanyagból sok mindent kilehetett volna hozni ha bátrabban nyúl hozzá.
A film több sebből is vérzik, olykor meg csak úgy szétesik az egész és egy nagy katyvasz lesz..és a humor se mindig úgy működik ahogy kellene..Akadnak jó poénok, helyzetkomikumok és utalások is, de nem túl erős összhatásban.
A film igazából a 80-as évek hozadéka, amivel az új évtized elején nem nagyon tudtak már mit kezdeni a nézők..Nem véletlenül lett ordas nagy bukta..ami senki karrierjének nem tett túl jót..

Candy jószívű naiv zsaruja remek ellenpólusként működik ebben a tébolydában, de a másik szerepét jobb örökre elfelejteni. Chase kissé unott fejjel, de hozza a kötelezőt. Aykroyd bíróként meg..hát igen..Ha akarnánk se tudnánk elfelejteni..Moore kisasszony meg az egyedüli szép és jó dolog volt ebben a borzalomban..

Szerencsére ez volt Aykroyd első és mindmáig az egyetlen rendezése, amiért nem lehetünk elég hálásak neki..


Karácsonyi vakáció (1989) - Vélemények

2018-12-25 16:52.39
A vicces kis animációs kezdés a remek aláfestő zenével meg is alapozza a karácsonyi hangulatot és a felhőtlen jókedvet.

A 3.felvonással a Vakáció kollekció is elérkezett az érzékeny vízválasztó szakaszhoz, de sikeresen vette az akadályt és nem mellesleg a széria legtöbb pénzt termelő darabja lett, nekem meg a személyes kedvencem. Ráhangolódás gyanánt az ünnepekre, szinte minden évben meg is lesem, de csak és kizárólag az eredeti HBO szinkronnal, mert az új változat nem csak a filmet, de az élményt is megöli..

Az USA és Európa lerohanása és meggyalázása után..furának tűnhet, hogy kedvenc családunk ezúttal a seggén marad és nem kel útra rokon látogatóba, hanem hozzájuk érkezik a pereputty. Mivel az egész film a Griswold rezidencián játszódik, így minden jócskán le van korlátozva, de a lehetőségekhez mérten a karácsonyi összeröffenésből kihozták a maxot.
A fa kiválasztása és pozicionálása, nosztalgiázás a padláson, mókus támadás, macska a dobozban, a fényárban úszó mindenség..stb mind olyan poén amin a mai napig sírva nevetek..Remek karácsonyi film egy rég letűnt korból..

Chevy Chase ezúttal is élvezettel játssza el a vakáció bolond fatert a fényesen tündöklő, majd csúfosan véget érő karrierjének utolsó igazán jó filmjében..Beverly D' Angelo továbbra is nagyon finom falat. Kár, hogy annyira háttérbe szorult. Randy Quaid félbolond Eddie bácsija viszont a korábbiakhoz képest jóval nagyobb szerepet kapott ami nem is gond. Az meg van, hogy a hunyorgó kis kölök Leonard az Agymenőkből? Már ekkor is egy kis gnóm volt..

Mindent egybe véve tökéletes befejezése lett volna a Vakáció kollekciónak. Igazából ezzel már mindent kihoztak a szériából amit csak lehetett és a 80-as évekkel együtt a vakációzást is végleg el kellett volna engedniük..


Reszkessetek, betörők! (1990) - Vélemények

2018-12-24 15:18.36
Nincs karácsony Kevin nélkül..

S valóban nincs. Ez az a film amit a kelleténél mindenki jóval többször látott már..mint amennyi ajánlott lenne..de persze minden alkalommal újranézzük, hátha ezúttal a betörők nyernek..Az igazság az, hogy a szeretet ünnepén mi magyarok úgy ragaszkodunk a Reszkessetek betörőkhöz, mint a zserbóhoz..A szívünk mélyén jól tudjuk, hogy nélküle is lenne karácsony, de nélküle nem lenne ugyan olyan a karácsony..és ez a lényeg. Lehet, hogy nem esik a hó..a fenyőnek sem olyan már az illata mint régen..és a bejglinek sem olyan az íze mint kéne..de karácsonykor egy dolog halálbiztos. Reszketni fognak a betörők..s ez az egyetlen biztos pont ebben a bizonytalan világban..

Egyszerűen hozzá tartozik és a szerves részét képezi a karácsonyi őrületnek, pontosan úgy mint az izgatott ünnepi készülődés, lázas ajándékvadászat, a karácsonyfa díszítés, a lakoma elkészítése. Nélküle minden olyan más lenne..

Az ünnepi kaja kóma alatt pedig nincs is annál jobb, mint amikor a boldog kis család bevackolja magát az ünnepi fényárban úszó meleg szobába és közösen nézik meg újra, hogyan reszketnek a betörők 1012455653 x is..A mai napig hangulatos és meg van a maga fura bája, pedig nincs a filmek olyan másodperce, olyan mozzanata amit kívülről ne fújnánk a komplett szöveggel együtt..mégis úgy nevetünk minden poénon, mintha először látnánk. És erre csak a legnagyobbak képesek.

Chris Columbus mindig is jól értett a gyermeki lélekhez, mivel ő is egy nagy gyerek. Azért is tudott ilyen sokáig fennmaradni a filmje, mert nem a szokásos nyálas giccses karácsonyi csomagolást kapjuk meg a nyakon öntött kötelező mondanivalóval, hanem egy jó nagy adag Tom és Jerry szintű pajkosságot John Williams felejthetetlen dallamainak kíséretében. Természetesen az összetrombitált neves színészgárdának is kijár az érdemből. Joe Pesci és Daniel Stern dinamikus duóként egyensúlyoz végig élet és halál között..Minden mozzanatuk és benyögésük aranyat ér..És ott van a kedvencem, a védőangyalként feltűnő polka király. John Candy amúgy végigrögtönözte az összes szövegét. Hatalmas figura volt..

Minden megtekintés után a nép mindig többet képzel a háttérbe, mint amennyi valójában ott van..de ebben a sztoriban nagyon sok minden nem klappol..Még ennyi év után is több a kérdőjel minta megválaszolt kérdés..Anyuci és apuci természetellenes reakciói is elég gyanúsak..Na meg egy ilyen nagy családban sem lehet ennyi hülye..és mégis..Az eredeti forgatókönyv szerint az egész betöréses buli mögött Frank bácsi állt..Az ötletet végül elvetették, vagy még sem??.. Hát persze, hogy nem..

Már régóta megnéznék egy alternatív befejezést, amiben a betörők visszatérnek és Kevinből a szart is kiverik..oszt merry christmas..


Szellemes karácsony - Vélemények

2018-12-24 15:08.29
Igazi bűnös élvezet..

Dickens örök érvényű klasszikusának módfelett szórakoztató, modernizált feldolgozása, ami olykor meglepően merész, pofátlan és pimasz. Az egész olyan sötét, morbid és groteszk..hogy öröm nézni. Lehet van olyan aki az eredeti mű megcsúfolásának tartja, de persze ez csacskaság. Végig hű maradt Dickens szellemiségéhez és mellette még újat is képes mutatni. Nem mellesleg éles társadalomkritika, mellyel keményen görbe tükröt mutat a fogyasztói társadalomnak..

Első nézéskor azt is hihetnénk, hogy Tim Burton mesterien zseniális és beteg elméjének egy újabb sötét szüleménye elevenedik meg előttünk, de ez nem így van. A filmet az a Richard Donner készítette akinek olyan legendás mozikat köszönhetünk mint az Ómen, Superman és a Halálos fegyverek. Karácsonyi rémmeséjével leginkább a felnőtteket célozza meg, melyben a horrorisztikus jelenetekkel tovább fokozza a karácsonyi hangulatot..A koponyából elő majd szépen visszabújó kisegér..vagy a rothadó hulla szétfoszló karjának látványa..felejthetetlen élmény..A látvány anno nagyon adta és még most 30 év után is igencsak jó. A sötét hangulatot meg végig szinte harapni lehet.
A humor is zsigerig hatoló. Ha kell akkor szarkasztikus, máskor cinikus.

A komikusi pályája csúcsán lévő Bill Murray csak úgy lubickol a cinikus és egoista szerepben. Neki mindig is az ilyen karakterek álltak a legjobban.
A monológja a végén elgondolkodtató. Nem csak egyszerűen a szánkba rágja a kötelező mondanivalót, hanem frankón elmondja mi a baj velünk..


A Grincs (2018) - Vélemények

2018-12-24 15:03.48
Grincsecske..

Megértem, hogy az animációval a fiatalabb közönséget akarják megszólítani, meg persze ott van az a fontos és nem elhanyagolható tényező, miszerint ami nem tegnap készült az már régi vacak..így a Grincs leporolása érhető, de a végeredményt nézve a létjogosultsága megkérdőjelezhető..

Az Illuminationnak nagyon megy a szekere. Bár nem egy Pixar..de nem is ez a céljuk. Voltak és olykor vannak is jobban sikerült próbálkozásaik, de minőségben és tartalomban leginkább az erős középszert hozzák, de azt elég magabiztosan. A sorozatos kasszarobbantások meg más téma..
A cég már korábban is próbálkozott Dr. Seuss egyik könyvének feldolgozásával, de a Lorax nem teljesen váltotta be a hozzá fűzött reményeket..Itt másfajta problémák vannak. Túl steril volt az egész..de ami a legszembetűnőbb hiányosság, hogy nem lelhető fel benne az a bizonyos Grincs faktor, amitől a film olyan jó volt. Igaz, ez főleg Jim Carrey fergeteges mókázásának köszönhető, de ennek itt és most a filmtől és a könyvtől függetlenül is működnie kéne. Hiába a tökéletes alapanyag, ha a végeredmény ennyire lájtos..

Voltak vicces részek és akad néhány tényleg jó poén is, de a humor nem volt túl dinamikus, sok az üresjárat és az erőltetett próbálkozás. A személyisége és az abból fakadó gonoszkodásai is finomítva lettek ami egyrészt érthető, de nem igazán szívlelendő..A megváltás is olyan semmitmondóan vágta nyakon..Pedig tényleg szeretni akartam. A maga fura módján még szórakoztató is valamilyen szinten, de a filmhez mérve édes kevés, önmagában nézve pedig egyszeri családi mókának megfelel, de semmi több..

Dr. Seuss életművéből egy komplett animációs univerzumot lehetne létrehozni, amiben nem kevés potenciál van. Az Illuminátusoknak meg pont egy ilyen új irányt kéne találniuk, mert az erőltetett Minyonos bohóckodás már inkább kínosan gagyi mint szórakoztató..Bár amíg a kis sárga rosszcsontok külön, vagy a főnökükkel együtt ilyen könnyedén fejelik be az 1 milliárdos kaput, addig a részükről no para..


Kickboxer: A bosszú ereje - Vélemények

2018-10-14 15:46.36
Anno, amikor naivan azt hittük, hogy a Véres játékot nem lehet überelni, akkor jött a Kickboxer..

A rongyosra nézett VHS a legjobb bizonyíték rá, hogy Van Damme életművének egyik legjobb filmjéről van szó, ami a hibái ellenére a mai napig megállja a helyét.
Persze az újrázás teljesen felesleges volt, de kedvenc belgánk miatt csak meglestem.

Bár nem fűztem hozzá túl sok reményt és az elvárásaim is minimálisak voltak, még így is csalódnom kellett..Elég fapados filingje van..Egészen mélyről indul a színvonal és csak nagy nehézségek árán tud egy tisztes B szintre felmászni..A párbeszédek és az eszközölt változtatások olykor fájdalmasabbak mint 1-2 jól bekapott ütés..Az akciójelenetektől nem dobtam hátast, de voltak egészen jó bunyók is, de a final fight minden tönkre vágott..pedig jól kezdődött..

Van Damme mesterként elég lazán tolja. Az edzésmódszerei jópofák és ha a szükség úgy kívánja, még keményen oda is teszi magát amit mindig jó látni. Elő is jön az az édes, drága nosztalgia..A jelenléte sokat dob a filmen. Nélküle fele ennyit sem érne..

Az örököse viszont nem igazán váltja meg a világot..Ez a Moussi gyerek olyan semmilyen..Jellegtelen figura. Az igaz, hogy elfelejtettek neki karakter írni, de ő sem sokat tett hozzá..Annyi karizmája van mint egy tál beáztatott lencsének..Bunyózni azért tud, de helyette Scott Adkins lett volna a tökéletes választás. Boykaként már többször is bizonyította rátermettségét és jelenleg uralja a B akció világot, nem véletlenül. Nem mellesleg már többször is játszott együtt a belgával, így jobban működött volna mester és tanítvány között a kémia. Na mindegy..

Mindenki emlékszik arra a jelenetre, amikor a leskelődő Van Damme-ba a szar is belefagy..mikor látja, hogy Tong Po az oszlopot rugdossa, amiről serényen hullik a vakolat..Az egy olyan brutál jelenet volt, ami meghatározta Tong Po egész lényét. Ő maga a fékezhetetlen, nyers brutalitás..A final fight-nál sem voltunk teljesen biztosak, hogy veszít..
Nos, Bautista esetében semmi ilyet nem tapasztaltam, pedig pont ez lett volna a lényeg..Nem kis darab pali, de egyáltalán nem nyűgözött le. Végig követtem a pankrációs karrierjét így tudom mire képes..de semmiben sem emlékeztetett a nagy elődre..A karakter új megközelítése sem jött be. Az meg, hogy már biztosan nem tér vissza..talán a legjobb döntés volt. Így végre a saját útját járhatja az új széria.
Másfél óra erejéig érdemes elengedni az eredeti film emlékét és nem hozzá hasonlítani ezt, csak simán lesni..így még talán működhet is.

A bennünk rejlő férfiállatnak..olykor szüksége van az ilyen bunyós filmekre, akármilyen buták is legyenek, mert kell..Szal idővel meglesem az idei folytatást amiben maga a Hegy..darál..Jövőre meg elvileg jön a 3. rész ami szerényen az Armageddon alcímet kapja..


Apróláb - Vélemények

2018-10-14 14:07.54
A jópofa előzetese tetszett, így adtam neki egy esélyt, de semmi maradandó nem lett belőle..

A felhők felett rejtőzködő jeti társadalom bemutatása eredeti és érdekes alapsztorival kecsegtetett, de nem sikerült rendesen kiaknázni a témában hemzsegő lehetőségeket. Hamar előkerülnek a jól bejáratott sablonok amire felhúzzák az egészet. Hiába van jelen az eredetiség, ha mégsem mernek lépni felé..Pedig tényleg bájos, aranyos, színes, szagos az egész, de nem tudja eldönteni, hogy igazából melyik irányba is tartson, így végül nem is állnak össze a dolgok..
A társadalomkritika és mondanivaló pipa, csak kár, hogy a legkisebbeket ez nem nagyon érdekli..mert nem is nagyon értik..

Az animáció olykor kicsit bumfordi..de láttunk már sokkal rosszabbat is..A karakterek zöme sajnos 1 dimenziós és mindegyikkel találkoztunk már..Ilyen téren sem tudnak újat mutatni, de most már legalább tudjuk, vagy legalábbis sejtjük..hogy a Szörny Rt-és jeti honnan származik..
A humora csapongó. A legtöbbször beéri a csetlő botló poénokkal, amivel a legkisebb korosztályt célozták meg. Olykor viszont érettebb humor is befigyel és akadnak benne egész jó poénok is, de nem mind talál célba. Külön tetszett a nyelvi nehézségek bemutatása és áthidalása.

Van egy egészen meglepő csavar..amit a készítők nem is mertek nyíltan felvállalni..helyette inkább sumákoltak..pedig egy igen fontos dologról van szó..Nem nagyon lehet mit kezdeni a marketingből kihagyott és jól eltitkolt dalbetétekkel..amik a legváratlanabb pillanatban robbannak a gyanútlan néző arcába..Az első ilyen hamis kornyikálás még csak csak elmegy, remélve, hogy több ilyen nem lesz..de aztán szépen idővel jön a többi is..Ezeket a dalolászásokat nagyon nem kellett volna beleerőltetni..simán meglettünk volna nélkülük..Semmit nem adtak hozzá, csak rontottak az összképen..

Végül is nem volt ez olyan rossz mint amilyen lehetett volna..Bár nem egy olyan mese amit bármikor újranéz majd az ember, sőt, talán nem is kerül már elő többé..de egyszeri családi mókának bőven elmegy.


Beugró (sorozat) - Vélemények

2018-10-12 19:18.01
IMÁDOM !!!

Konkrétan a kedvenc műsorom a mai napig, amit a legelejétől végigkövettem. Amikor egy szar nap után eszembe jut, hogy kéne már nevetni egy jóízűt, akkor rákeresek valamelyik részre és a lelket is kinevetem magamból..

A Beugró legendás csatorna vándorlós kálváriája simán Guinness rekord gyanús eset..Sajnos nálunk egy ilyen szituációs, improvizációs műsor, ami talán nem tűnik nehéznek, pedig kegyetlenül az..sosem vonzott annyi embert, mint egy való világ és társai kaliberű hulladék műsor..így bárhol is tűnt fel, kasza lett a vége..de mint a főnix, úgy a Beugró is mindig újra és újra feltámadt hamvaiból a rajongók legnagyobb örömére.

Az a fajta humor, amit a műsor képvisel, nem való mindenkinek..mert..tudjuk miért..Aki viszont vevő az ilyen intelligens szórakozásra, annak jó sora van.

A társulat rengeteg jópofa játékkal szórakoztatta a nagyérdeműt. Közülük több hamar kikopott, vagy csak ritkán tűnt fel, akadnak gyengék is, de vannak olyanok is amik garantált sírást okoznak..olyan jók. A kedvenceim - zsebszöveg, időgép, lassítás, váltóláz, záróakkord, stoptrükk, rájátszás, ördög és angyal. Ezekkel mindig olyan jól elvagyok mint a kis babucika az anyatejjel..

Nekem a klasszikus felállás a kedvencem. Az alapcsapat.

A társulat alappillére a játékmester Novák Peti, aki nélkül nem is működött volna az egész. Jóllakott óvódásként nevette végig az elmúlt évtizedet..A kimaradt jelenetekben is érdemes odafigyelni rá..Nagy játékos..

Az 1.adásig azt se tudtam, hogy ki az a Pokorny Lia, de hamar megszerettem. Mindent remekül megold, igazi kis sziporka, aki az erőteljes szexuális kisugárzásával..mindig forró perceket okoz, jó is ránézni, de nem (csak) ezért került be a csapatba. Igazán jó humora van és remekül egyensúlyoz a túlerővel szemben. Női szemmel mindent máshogy lát és ebből igazán jó pillanatok születnek.

Kálloy Molnár Petya hatalmas forma..Ő az abszolút kedvencem, igazi aduász. Sokszor olyan váratlan benyögései és rögtönzése vannak, hogy a földről kellett összekaparni utána..Ha egyszer elengedi magát..kő kövön nem marad..

Szabó Győző is nagy kedvencem. Néha olyan nagy bumfordi mamlasz tud lenni..szakadok rajta. Neki is remek humora van amit az átlag néző elsőre nem is nézne ki belőle.

Rudolf Petit nem kell bemutatni. Mondhatni az egész társulat szíve és motorja, mert mindig nagyon oda teszi magát és összetartja a csapatot, még akkor is ha olykor olykor látványosan a többiek felé helyezi önmagát "humorilag"

Mindenkinek más az erőssége és más a gyengesége, de itt nem az a lényeg, hogy ez a 4 kivételes tehetségű és képességű művész mit tud összehozni egyedül, hanem az, hogy együtt mire képesek. Néha a világmegváltás is befigyel..

A vendégszereplők mindig is jöttek s mentek. Volt aki meglepően jól boldogult a számára teljesen új szituval és legendás adás maradt fenn utána, de volt olyan is akinek nem jött össze..mert vagy nem volt humora vagy nem tudta elengedni magát, befeszült és görcsösre vette a figurát..és csak kínos és erőltetett mosolygás volt a jutalma..

Viszont Debreczeny Csaba megérkezésével minden megváltozott. Nem vagyok maradi és olykor valóban kell a változatosság és a vérfrissítés, de pont ezért volt jó ötlet a vendégszereplők időnkénti behozatala, de egy új, 5. állandó tagra szerintem nem volt szükség. Csabát is bírom, jó humora van, nem véletlenül került ide, de valahogy sosem bírtam teljesen elfogadni a jelenlétét..Nehéz dolga volt, mert már egy jól összeszokott, rutinos, csípőből tüzelő csapatba kellett beilleszkednie, de jól megoldotta a feladatot és teljes jogú taggá vált.

Igazából nem is azzal volt bajom, hogy már nem 4-en voltak, hanem azzal, hogy már csak nagyon ritkán volt a nagy csapat együtt a színpadon..Valaki ugye mindig kimaradt a buliból és ezeket a részeket nézve folyton azon agyaltam, hogy a pajkoskodásból pont kimaradó egyén ezt meg ezt a feladatot milyen jól megoldotta volna..
Ezen túllépve, ugyan olyan jó szórakozást nyújt minden egyes rész.

Egy nagyobbacska kihagyás után, tavaly visszatért sokunk kedvenc műsora, melyet stílusosan Beugró X-re kereszteltek el. A jubileumi évad a nosztalgia jegyében telt. A társulat az eredeti felállásban tért vissza, hogy szórakoztassanak bennünket még 1 szezon erejéig, ami remélhetőleg nem az utolsó volt..

A szánni valóan szegényes hazai DVD piacra jellemzően, anno a Beugrót is elkezdték kiadni, de csak 2 szezonig jutottak és the end..
Azok itt figyelnek a polcon, de jobb lenne az összeset mellettük tudni..Álom édes álom..de mint tudjuk, a net a barátunk..


Ocean's 8 - Az évszázad átverése - Vélemények

2018-09-23 16:20.23
Mára szinte teljesen a feledés homályába veszett a Frank Sinatra főszereplésével készült eredeti Ocean's Eleven..pedig remek film az akkori kor nagyágyúival.

Soderbergh remake persze nem bírta megközelíteni a nagy elődöt, de a nem akármilyen színészgárdát összetrombitáló mozija szórakoztató, laza és stílusos volt. A folytatásokat inkább hagyjuk..
És most itt van ez a feminista spinoff, aminek a létezése erősen megkérdőjelezhető..de attól még itt van..s okoz nekünk kielégülés nélküli 2 órás merevedést..

Itt sem az a gond, hogy nők a főszereplők. Legyenek, bandázzanak kedvükre bárhol. A pina szagú mozi mindig fincsi. Itt az a bibi, hogy saját kútfőből megint nincs semmi..
Összehozhattak volna egy hasonló filmet is a műfajban, más sztorival, más felállással, vagy szimplám csak valami újat..de persze akkor nem lett volna annyira eladható és nem csengett volna olyan jól mint a nagy hátszelet adó, jól bejáratott Ocean's brand..és ez itt az igazi baj.
Semmi értelme nincs nőkkel ugyan azt a filmet szinte teljesen ugyan úgy leforgatni..miközben az egyenjogúságot üvöltik bele a világba..

Gary Ross nem tesz mást, csak szolgamód másol..A munkának csúfolt indigózásában..semmi eredetiség nincs, hogy is lenne..Semmit nem tesz hozzá, hogy új irányba vigye a dolgokat, de még csak a szándék nyoma sincs, hogy egyáltalán csak megpróbáljon valamit, bármit, akármit..változtatni a nemek felcserélésén kívül..Végig ásítoztam az egészet..Minden mozzanata magától értetődő. Kiszámítható, felszínes, érdektelen, stílustalan, üres, buta film, emlékezetes vagy legalább valamire való pillanat nélkül..
Próbált jópofa és könnyed hangvételű lenni, de csak izzadságszagú és erőltetett lett az egész..A humor is nagyon tré..Ezen a téren sem erőltették meg magukat igazán..
Egyedül a beszédes nevű Awkwafina..bizony..bérlet kunyerálásánál indult el egy fél mosoly az arcomon és kb ennyit bírtak elérni az egész film alatt..

Az új banda igazi vegyes vágott. Van akiről azt se tudom kicsoda..Esztétikailag kielégítő látványt nyújtanak, de ezen kívül nem tudnak semmi mást felmutatni..Nem működik közöttük a kémia és a nagy csapatszellemet és összhangot sem lehet érezni. Mindenki csak úgy lóg a levegőbe, attól függően ki mennyi játékidőt kap..
A gyönyörű Sandra Bullock nagy kedvencem, mindig jó látni, ezt is csak miatta néztem meg, de most valamiért olyan kis semmilyen volt. Pedig nem állt rosszul neki ez a szerep, de elég lagymatag volt Danny Ocean kishúgaként..
A mezőnyből a tehetségükkel messze kiemelkedő Helena Bonham Carter és Cate Blanchett jelenléte további bizakodásra adott okot, de ezúttal természetesen nekik sem kellett színészkedniük..mert nem követelte meg a forgatókönyv..Kár, hogy egyikük sem kapott túl sok időt kibontakozni.
A lófejű Anne Hathaway sem okozott túl sok meglepetést. Szokás szerint ugyan azt csinálta és ugyan úgy mint eddig is..Megvillantva 2 méteres mosolyát..Egy nap biztos indítani fogják a Kentucky derbin..de addig is türelmesnek kell lennünk..

A politikai korrektség fényében..+ ban 3 különböző etnikumot is sikerült beleerőszakolniuk a filmbe, hogy még sokszínűbb, még életszerűbb és trendibb legyen az új banda..Sajnos ez a 3 hölgy még annyi játékidőt, teret és karaktert sem kap mint a többiek..Rihannát azért olyan szemtelenül meghúznám mint a vodkás üveget..

Nem meglepően kevés olyan férfi tűnik fel a filmben, aki 2 mondatnál többet is kapott..Ebben a szűk rózsaszín torz kis világban csak gonosz, rossz, csaló, korrupt vagy csak szimplán fogyatékos..férfiak vannak..
Amúgy az megvan, hogy Matt Damon visszatért volna, le is forgatták a jeleneteit, de mivel elég illetlen..kijelentést tett, így kivágták a francba?? ala metoo..
Danny Ocean látszólagos..vagy tényleges kiírásán..sem kell meglepődni..

Ettől függetlenül azért szerintem van az a pénz amiért a két Ocean tesót közös filmben is látni fogjuk valamikor..bár itt már semmi sem biztos, csak a női egyenjogúság..


Az utazók - Vélemények

2018-09-23 14:16.28
A végtelen világűr már oly sok mindent látott hosszú élete során..és még mennyi mindent fog..

Csillagok születtek, tündököltek, háborúztak s pusztultak el..Helyszíne volt megszámlálhatatlanul sok csatának és háborúnak..Idegen civilizációk tűntek fel majd el..Tanúja volt Birodalmak tündöklésének és bukásának..Néma szemlélője volt felfedezők, kalandorok, hódítók, lázadók, replikánsok stb utazásának..Látott világok pusztítóit, savas vérű idegeneket és megannyi más borzalmat..még a mi fiúnkat, Farkas Bercit is..akkor meg is hasadt egy kicsit..Mindent látott amit csak el tudsz képzelni..mindent..még olyat is, amit nem..de ő látta..ő mindent látott..de Jennifer Lawrence-ra még a végtelen világűr sem volt felkészülve..

Ez a nő egy igazi antitalentum..Bármiben láttam eddig, kivétel nélkül borzalmas volt..Ugyan azzal az arckifejezéssel tol végig minden filmet és hozzávágják a díjakat..Picikét túlértékelt. A színészi képességei és a mimikája alapján Seagal törvényen kívüli lányának mondanám..És az Oscarja kész vicc.
Abban az évben a másik 4 hölgy sokkal jobb volt tőle. Abból 3 meg elképesztően nagyot játszott! Naomi Watts élete egyik legjobbját nyújtotta. A kis apróság, Quvenzhané Wallis kb 10 évesen olyan alakítást nyújtott, hogy a pofánk leszakadt tőle..Emmanuelle Riva alakítására meg szavak sincsenek..de hát ugye ő "nyert" Azzal került fel a csúcsra, amit a filmben többször is csinált..Leírhatnám, hogy az dugta meg aki akarta, de nem szabad..Ahoz meg ugye nem kell tehetség..Az ellenszenvemet félretettem, mivel Chris Pratt jó arc, bírom és a rendező otthon készült filmjeit is kedvelem így kíváncsi voltam, hogy mit tud kihozni ennek a jónak ígérkező, hányatott sorsú sci-fiből, ami eléggé begyere műfaj. A végeredmény valami borzalmas..

Egy elgondolkodtató filmet vártam volna, ami ha nem is Solaris kaliberű..de azért odateszi magát. Hát ez nem ilyen volt..Maga a sztori érdekesnek tűnik és sok mindent kilehetett volna hozni belőle, de hemzseg a logikai hibáktól, átgondolatlan, összecsapott az egész és sok megválaszolatlan kérdést vet fel. Az ember alapjáraton önző na meg társas lény..szal kellett neki valaki, de ezt így elszúrni..
"Magányos" vagy annak tűnő sci-fik között voltak nagyon kellemes darabok a közelmúltban is. Hold, Gravitáció stb. Itt is minden adott volt a jó..hangulatra és Csipkejózsikát dicséret illeti, mert jól megbirkózott a feladattal és az első fél órával. Ok, azért a robot csapos lelki támaszt nyújtott neki, de legalább mi férfiak tartsunk össze..Aztán jött Csipkerózsika és meg is halt a buli..Most is túljátszotta a szerepét..Annyira nyálas lett a jól induló film, hogy már Én akartam katapultálni magam az űrbe..Először megbicsaklik majd el is törik a film valahol féltávnál, onnantól meg csak sodródunk a vége felé térdig az unalomban, nyakig a nyálban..Fishburne felbukkanása kellemes meglepetés volt, gondoltam, hogy na majd most lesz valami a cukormázon kívül, de csak épp, hogy beköszönt..Kár érte.
A vége a mártírkodással teljesen súlytalan volt és csak egy kicsit volt kiszámítható..Kár érte, mert ebből az alapötletből egy fényévekkel jobb film is lehetett volna..

Tyldumnak túl nagy falat volt ez. Lehet jobb lenne ha a Földön maradna ezután..


Taxi 5. - Vélemények

2018-09-16 19:04.32
Ezzel a moslékkal méltón ünnepelték meg a 20. évfordulót..

A készítőknek már rég rá kellett volna jönniük, hogy egy újabb felesleges folytatás nem járható út, de itt ugye szó sincs józan észről, csak a zséről, mivel Besson cége a túlélésért küzd..

Az 1.Taxi azért szólt akkorát, mert jópofa és vicces, tele van jó dumákkal, karakterekkel, a főszereplők között is végig jól működik a kémia, az akciók is nagyon lazák és tökösek, a fülbemászó zene még hangulatosabbá varázsolja az egészet. Az ikonikussá váló pöpec 406-os pedig olyan mutatós és vad mint a két dögös hölgyike. Pontosan ezek miatt bármikor újranézhető.
A kövi két folytatáson persze már érezhető volt a lejtmenet és hamar elfáradt az egész, de a sok hülyeségük ellenére is úgy ahogy hozták amit vállaltak. Ez meg olyan gyalázatosan rossz..hogy ennek fényében még a borzalmas 4. rész is felértékelődik, ami innentől kezdve már szimplán csak egy rakás szar..

A történetre nem vesztegették az időt. Fogták az 1. rész sztoriját és pofátlanul lemásolták és mindezt asylum színvonalon tálalták..
A humor fájdalmasan erőtlen, gyenge és szánalmas..Ami 10 éve sem volt vicces az most szimplán csak vérciki..A pofán hányás hamar belövi a színvonalt..Az akciók amikbe hébe hóba belefutunk harmatgyengék..
A fordított felállású új ratyi párosról nem sok mindent lehet mondani..A kopasz pali úgy néz ki és úgy is viselkedik mint egy tesco gazdaságos Vin Diesel..a másik meg csak egy rinya pina, akinek az idegesítő jelenléte vicc kategóriás indoklást kap..Köszönjük Emese..
Az új generációs mellékszereplőkről meg jobb nem is beszélni..
A két régi arc feltűnésével próbáltak ráfeküdni a nosztalgiára, de ez sem jött nekik össze és csak még szánalmasabbá tették velük az egészet..
Gibert hiába a legnagyobb forma, aki mindig fullba nyomja a kretént, most rövidke jelenléte alatt csak kínos önismétlésre futotta tőle..Pedig a régi szép időkben Gibert volt az aduász, aki anno saját filmet érdemelt volna valahol a 2. rész körül, mert ez a karakter fenomenális ahogy az őt életre keltő Bernard Farcy is. Kár, hogy ezt bevállalta..

Az egész film egyedüli értékelhető momentuma az Ramzy Bedia pár perces jelenléte volt. Bírom a csávót. Jobban jártunk volna ha ő meg a kopasz haverja viszi el egy 5. körre a verdát..vagy ha Besson simán bezárja a bazárt..


Kalózháború (sorozat) - Vélemények

2018-08-22 13:50.11
Kalózkodni támadt kedvem.
Mivel a Karib-tengert már számtalanszor bejártam, a Kincses sziget sem rejt már sok újdonságot és a Fekete vitorlákat is felvontam már, így ezúttal ismeretlen vizekre eveztem.

Amikor kijött a Crossbones, vagyis a " Kalózháború".. terveztem, hogy meglesem, de ezalatt a röpke 4 év alatt..csak most jutottam el odáig, hogy megnézzem ezt az 1 kemény évadot, s annak mind a 9 derék részét..
Az előzetese alapján sokat nem vártam tőle, de még így is sikerült csalódnom..
Unalmas, lassú, vontatott, érdektelen, hiteltelen, életszerűtlen, logikátlan..Röviden csak ennyi baj van vele, de mélyebbre ásva találhatunk még bőven hibát..
Csodálkozok, hogy a vérszegény pilot epizód után nem kaszálták el a francba..Hezitáltam is, hogy folytassam, de végül csak végigszenvedtem..

A szárazföldön játszódó jelenetek, amik kiteszik a sorozat 99%-át..borzalmasak..A szánalmasan nevetséges díszletek, jelmezek..a fájóan gyenge és kiszámítható, intrikákkal és ármánykodással teleszőtt gyermekded történetvezetés, fél dimenziós papír karakterek..és tré akció jelenetek, ha egyáltalán annak lehet nevezni őket..a 90-es évek elfajzott kaland sorozatait juttatta eszembe, amelyekben a totális igénytelenség és az idiotizmus agysejt pusztító párosa volt az úr..Egyikre másikra azért még ma is nosztalgikusan gondolunk vissza..
Amikor pár perc erejéig mégis a tengerre merészkednek, semmi olyat nem voltak képesek nyújtani ami miatt örvendezhetnénk..
Kár volt így lekorlátozni a sorozatot. Rengeteg kiaknázatlan lehetőség rejlett benne. Az 5. rész közben elgondolkodtam rajta, vajon hová akar kifutni ez az egész..de a maradék 4 rész sem adott konkrét választ rá..

A szereplők közötti kémia kb olyan látványos mint egy szatyor paradicsomnál..Nem is beszélhetünk igazi karakterekről, mert azt elfelejtettek a legtöbbnek írni..csak jellemvonások vannak..azokkal meg sokra megyünk..Ami bántóan szembetűnő, hogy mindenki szép, tiszta, rendezett külsővel bírt..pár kiló mocskot elbírt volna..Vérből is folyhatott volna, ha nem is literszám..de azért annyi, hogy megnyaljuk a szánkat tőle..de csak pár csepp folyt az is csak olykor olykor, de nyálból egy egész tengernyi..Ami a legviccesebb, hogy az első perctől egészen az utolsóig kajakra komolyan veszi magát a sorozat..

Egyedül az utolsó rész említésre méltó, abban legalább volt egy kis csete-patá, de igazából az unalmas, lagymatag semmilyen korábbi 8 rész után bármi lehetett volna benne, a lényeg, hogy az az utolsó rész..ami magával hozta nekünk a megváltást..
A befejezés egyszerre nevetséges és szánalmas..ami nyitva hagyta a kiskaput a lehetséges folytatás előtt, amit az NBC szépen be is baszott maga mögött..Minden jó, ha a vége jó..

Naivan aszt hihetnénk, hogy ha másért nem, John Malkovich miatt érdemes tenni vele egy próbát. Hát nem..
Malkovich egy őrült zseni, akit nagyon bírok színészként és emberként is, de itt csak egy nevetséges pojáca volt, aki végig színpadiasan tolta. Nem csak a játéka, de a puszta jelenléte is csalódást keltő volt..A legendás, vérszomjas Feketeszakáll helyett olyan volt, mint egy végső stádiumban lévő télapó..és kb úgy is viselkedett végig..
Ha őt mégis kivesszük a képletből és bárki mást rakunk a helyére, még fele ennyit sem érne az egész..

Ha a pina szaftos Fekete vitorlák személyében nem lett volna konkurenciája, akkor is halálra lett volna ítélve a sorozat, de így nyomtalanul tűnt el a halálfejes lobogó árnyékában..


Az óriásölő - Vélemények

2018-08-05 18:02.06
Pontosan így néz ki egy közel 200 millás mozimatiné..

Bryan Singer, a korábbi X-Men atyaúristen..két minőségi új generációs mutáns mozi között hozta össze ezt a förmedvényt..Sejteni lehet mennyi kreatív szabadságot adtak neki..Nem csodálom, hogy tologatták a bemutatót..Ahoz képest viszont összecsapottnak és félkésznek hat a végeredmény..

A két klasszikus mese összemosásából végül csak ennyire futotta..pedig ilyen remek alapanyagokból egy ilyen rendező minőségi dark fantasyt is összehozhatott volna az arra érdemesek számára, de a fejesek látványosan nem bírták eldönteni, hogy a cél egy buta gyerekmese, egy családi kaland, vagy egy felnőtteket is megcélzó fantasy. Mindenből kapunk összehányva kisebb nagyobb adagokat, de végül mindenki hoppon maradt..Leginkább fájóan buta, naív és túl gyermeteg az egész, amin az erőltetett humor sem segít..máskor meg vannak jó pillanatai és menet közben még valamilyen szinten szórakoztatóvá is tud válni + néhány horrorisztikusnak mondható jelenet is befigyel, amitől az álmos ember egyből felkapja a fejét..de mindezek persze nyomokban sem tartalmaznak vért, pedig ha valami, akkor pontosan a vér az ami nagyon sokat tudott volna dobni rajta..
A Boszorkányvadászok se nagy eresztés, de az legalább bátor volt és 1 percig sem vette komolyan magát..

Az egetverő költségvetés is rengeteg kérdést felvet az emberben. Talán a leglényegesebb az, hogy mire verték el?? Mert nem a látványra az is biztos..
Az erőszakosan cgi orientált látványvilág erőteljesen mínuszos..és úgy kb 10 évvel veti vissza az egész filmet..és rengeteget elvesz az élvezeti értékből..pedig 2013 ban mutatták be, de az akkori színvonalat is messziről elkerüli..Alig 5 év alatt meg elég látványosan és csúnyán öregedett..Az óriások kinézetére nincs mentség..szánalmasan gagyik. Igazi ótvar banda..Olyan kidolgozatlanok mint maga a forgatókönyv..A rengeteg hülyeségen pl az ostrom alatt meg kár is fenn akadni..
Látvány tekintetében egyedül az eget nyaldosó gaz említésre méltó, ami láttán még a 99 éves Bálint gazda is csak a fejét vakarná..

Nagy nevek bújnak meg a legkisebb szerepek mögött is, de a neves színészgárda ellenére is csapnivaló az összes karakter..
Nicholas Hoult valamiért retardáltra vette a figurát..és végig olyan arcot vágott mint akit a cifra fosás kerülget..miközben megalszik a tej a szájában..McGregor és Tucci viszont látványosan jól érezte magát. Mondjuk annyi gázsiért nem is csoda..

Volt benne potenciál, nem is kevés, de ezt is elszúrták..A 62-es változat bőven kimeríti a retro gagyi fogalmát..de még mai szemmel is élvezetesebb móka mint ez..


Beatriz, mint vendég - Vélemények

2018-07-29 14:22.37
Elégedetlenül sóhajtottam fel a végén, pedig a gyönyörű Salma Hayek puszta látványa is felér egy orgazmussal..

Szeretem a kamaradrámákat. Meg van a maguk különleges és misztikus hangulatuk amik még élvezhetőbbé teszik a 4 fal közé zárt feszültséget. Ezúttal mégsem jött át eléggé..
Az egészen rövidke játékidő ellenére is nagyon lassan csordogál a történet, ami nem igazán képes megfogni az embert.
Hamar felszínre törnek a társadalmi különbségek és a nyíltan bújtatott..politikai vonal, áthallások és egyéb keserű finomságok..de mindezt olyan ügyetlenül tálalják, hogy néha már én éreztem kellemetlenül magam..Elég hamar kidurrant az a félig felfújt lufi..
John Lithgow élvezettel gonoszkodott. A karaktere meg csak egy icike picikét trump trump trumpos..de természetesen nem róla mintázták. Hát hogyne..
A kettős befejezés mellett sem lehet elmenni szó nélkül..Egyik rosszabb volt mint a másik..

Salma Hayek a szívem egyik csücske elég régóta..Amikor pengetni és énekelni kezdett hmmmm olyan csodás hangja van mintha egy angyal suttogna bujaságokat a fülembe..
Jól állnak neki a csacska mellékszerepek is amikben mostanában domborított, de most végre újra színészkedett! És öröm volt nézni. Nem mellékesen azt is bebizonyította, hogy smink nélkül is milyen gyönyörű hmmmmmmm
Kár, hogy maga a film ezektől függetlenül nem lett maradandó..


Lázadók (2017) - Vélemények

2018-07-29 13:42.09
A film a 92-es Los Angeles-i zavargások véres krónikáját lett volna hivatott bemutatni, de csak nagy vonalakban próbál hiteles képet adni az ott zajlott tragikus eseményekről..amelyek itt csupán háttérként szolgálnak..

A történet ismeretében nagy csalódás..pedig a filmet az a török hölgy készítette, aki az Oscar jelölt Mustanggal már bizonyított, de ezúttal rendesen mellélőtt..
Az egész produkció egy kis költségvetésű, gyenge, amatőr tv film szintjén mozog..
A forgatókönyvet is ő jegyzi amit nyugodt szívvel másra bízhatott volna..Nem spórolt a hatásvadász jelenetekkel..ahogy a bugyuta párbeszédekkel és az 1 dimenziós zsákutca karakterekkel sem..A mondanivaló meg ügyesen elveszett a sorok között..és előtérbe került a személyes dráma amit a súlytalanságával szintén sikerült elrontani..A borzalmak emberi oldalának bemutatása is elég felszínes lett..
A fináléban lángba borul a város, de mindebből alig látunk valamit, mert fontosabbnak tartotta bemutatni, hogy a főhőseink egy lámpaoszlophoz bilincselve szenvednek 15 percen keresztül..de az egészre a koronát a lámpaoszlop tetején gatyában parádézó Bond uraság teszi fel..hogy aztán véget is érjen a film..

A gyönyörű Halle Berry a szívem egyik csücske. Teljesen odáig vagyok érte meg vissza, de sajnos megint csalódnom kellett benne..Most is túljátszotta a szerepét. Többször zavaró volt az aggodalommal teli vergődése..A karaktere megkívánta ezt, Én meg őt, de féltávnál már csak idegesítő volt..Mostanában nagyon lejtmenetbe kapcsolt..Igazából a teljesen megérdemelt Oscar díja óta sajnos csak ritkán látni igazán jó alakítást tőle, de azért akad.
A balta arcú Daniel Craig se lehet túl büszke magára..A közös bulihoz ő sem tett túl sokat..


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk