Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Desperado
- AMC, 02:30
Minden, mindenhol, mindenkor
- Film Café, 02:55
A bosszú
- Film Mánia, 03:05
A hetedik nap
- Moziverzum, 03:05
A túlélő
- Mozi+, 03:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dave Bautista - Vélemények
Denis Villeneuve - Vélemények
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A felolvasó aaaaa
Eric Roberts aaaaa

 

Gineima hozzászólásai

Ugrás Gineima adatlapjára

1 2

Swing (2014) - Vélemények

2015-05-28 22:14.18
Kellemes meglepetés, nagyszerű színészekkel, laza sztorival, szuper zenékkel, jó jelmezekkel, kicsit döcögős poénokkal, és kissé bicebóca végkifejlettel. Nálam ötös, mindezek miatt, vagy ellenére. Talán csak a fiatalabb Törőcsik művésznő volt kissé haloványabb, de viszont ő volt a legbájosabb.
Van jóóó magyar film is, amikor nem akar világot megváltani, csak két órára szórakoztatni, mosolyt és könnyeket csalni a néző arcára.
Itt volt mindkettőből. Hol van a folytatás?


A köd (2007) - Vélemények

2015-03-31 08:52.52
A sokadik King könyv-feldolgozás, ami nem működik. Legalábbis számomra. Könyvben jó, sőt: nagyon jó, filmben pedig: megmosolyogtató szörnyecskék, és művinek tűnő párbeszédek, kierőszakolt konfliktusok, rosszul megválasztott színészek, értelmetlen változtatások a sztoriban, gyengécske trükk-látványvilág. B kategória, és csak most nézem: Darabont rendezte... Hol van ez a Halálsorontól, vagy a Remény rabjaitól?


Tüskevár (2012) - Vélemények

2015-02-28 09:02.58
Káosz és zűrzavar. Mi volt ez a katyvasz? Kinek a beteges agyában születtek meg ezek a karakterek, és ki válogatta a színészeket, már ha lehet annak nevezni, például a Bütyök szerepét játszó srácot...
Szánalmas eredmény ennek a rendezőnek(?) nevezett amatőrnek a munkálkodása, az igazi Tüskevár sárba taposása, és Fekete István emlékének meggyalázása, ezt sikerült ennek a hosszú évek alatt elkészült "műremeknek" megvalósítani. Gratulálok.
Mert ha már modern a környezet, akkor ne öltöztessük István bácsit idióta kisgazda elmebetegnek, a kackiás bajuszával,aki keresztet vet és pálinkát iszik, mint egy igaz magyar. Hol van ez a könyvben? Náncsi néni is öreg parasztasszonynak van öltöztetve, semmi köze az eredeti karakterhez. Kengyel felesége hellózik minden találkozásnál, ez a modernség? Matula egész jó, bár egy erdőt-mezőt járó, egész nap talpon lévő embert én kissé szikárabb alakban tudom elképzelni, de amikor pacsizik Tutajossal, azt hittem én elsüllyedek örökre, nem úgy mint a harcsa, amit sikerült kifogniuk...
Hosszan lehetne sorolni a logikátlanságokat, a dramaturgia teljes hiányát, a lehetetlen szituációkat, az összecsapottságot (pedig lett volna idő kiforrnia annak a forgatókönyvnek), a szereplők szinte teljes alkalmatlanságát, Bütyök különösen kirívó idiótaságát, satöbbi, satöbbi. Szörnyű az összhatás és a legszörnyűbb, hogy vannak és lesznek olyan fiatalok, akiknek ez lesz a meghatározó élményük, ha Fekete István kerül szóba. Tessék olvasni a regényeit, és megnézni az eredeti Tüskevárt, mert klasszikus remekmű, ami kiállta az idő próbáját, épp ezért értelmetlen volt leforgatni ezt a modern(?) szörnyszülöttet.
Jellemző az eredeti mű nagyságára (a könyvről és a megírt párbeszédekről beszélek) hogy még így is volt a végén ("El lehet ezt mesélni?...") kis libabőr effektus, de ez csak és kizárólag a dialógra vonatkozik, amit itt véletlenül sikerült nem elrontani.
A végefőcím alatti zenének mégis mi köze van a filmhez, a szellemiségéhez, a mondanivalójához?
???
Ez maradt bennem mint érzés ezután a film után...


Cinema Paradiso - Vélemények

2014-06-03 21:55.10
Az előbb fejeztem be.
Ez egy csoda!
A rendezői változatot láttam, de gyorsan beszerzem az eredetit is, mert azt is meg kell nézni, szerintem töményebb, mint a rendezői. Ez talán egy kissé hosszú, egy-két jelenet kihagyható volna szerintem.
Nagyon szép film, eszembe juttatta a gyerekkori mozi élményeimet, meg sok-sok emléket a saját életemből, de ezzel minden néző így van biztosan.
Talán a felnőtt Salvatore halványabb egy kicsit a fiatalabb kiadásainál, de a vége, ahogy ül a vászon előtt és elborítják az érzelmek, hááát az felejthetetlen pillanat. Libabőr és könnyek, ... borzongató élmény!
Új kedvencem született, kár, hogy eddig nem láttam.


Aranyláz (1925) - Vélemények

2014-04-20 19:07.17
Zseniális! Valami olyan egyedi erő, vagy mágikus, delejes hatás árad a filmből, ami teljesen magával ragad! A "zsemletánc"-nál esett le, hogy ezt már láttam, Robert Downey Jr. prezentálásában a Chaplin életéről szóló - szintén nagyszerű - filmben!


A vad (1953) - Vélemények

2014-04-09 16:57.09
Most olvasom Brando önéletrajzát, és szándékomban áll megnézni a fontosabb filmjeit. Ez egy azok közül, és jóindulattal értékeltem közepesre. Tudom, hogy lassan 60 éve készült, de ma már inkább megmosolyogtató a "kemény" motoros banda, és Brando is inkább vicces, mint laza és semmivel sem törődő lázadó. Értem én, hogy akkoriban mekkora durranás lehetett, de ma már elszállt a film felett az idő, ezt ki is emeli a könyvben. A bőrdzsekiket mindenesetre a film után nagy számban lehetett eladni, a Beatles antológiában - a film sorozatban - is szerepel részlet a filmből: "- Mi ellen lázadsz Johnny? - Mi a választék?", de ma már csak inkább része az életművének, mindenesetre Brandonak nagyon jól jött, szinte csak saját magát kellett alakítania. A következőnek a Rakpartont néztem ki, remélem jobban fog tetszeni.


Lázadás a Bountyn - Vélemények

2014-04-08 18:12.14
Igen, csak ha a könyv után nézed akkor várod az ahhoz hasonlító történetet. De aki csak a filmet nézi, annak biztos úgy is megfelel. Én szeretem a könyv után a filmes feldolgozásokat is megnézni, néha találok jót is. De ritkán.


2014-04-08 16:13.18
Akkor olvasd el, érdemes, és ne személyeskedj, ha nem érthető miről beszélek, sajnálom. A sztorinak nem sok köze van a valósághoz, pedig a valós történet sokkal jobb mint amit forgatókönyvírók valaha is kitalálnak. Erről beszéltem.


Stephen King: Az eminens - Vélemények

2014-04-06 07:20.14
A kisregény nagyon jó, a filmnek meg nem sok köze van az írott anyaghoz, olyan közepes, és a vége teljesen eltér a könyvtől. Kár érte.


Shackleton - Vélemények

2013-05-07 19:18.30
A kedvenc jelenetem, amikor hajóznak, még csak az út elején járnak, és mutatják a hullámzó vizet, és ekkor érződik, hogy mennek az ismeretlenbe, a semmibe, a világ aljára!


Vadászat (2012) - Vélemények

2013-05-07 19:12.57
!!SPOILER!!

Szerintem meg nem akarták eldönteni (vagy nem tudták), hogy mi legyen a befejezés. Mert igaz az is, ha nem akarta lelőni az a ... kicsoda is volt?..., akkor megmutatják, hogy ki lőtt, ha meg azt akarták volna bemutatni, hogy lelövik, akkor egyértelműbbé kellett volna tenni, mert így egy kicsit olyan elmaszatolt a vége.
És igen azt kellett volna kissé bővebben kifejetni, hogy felmentik, vagy megszüntetik az eljárást ellene.
A címből viszont lehetett következtetni a végére, hogy lesz valami vadászatos affér a végén, lett is!
Ezt leszámítva szenzációs film! Teljesen hiteles, nagyon jó alakításokkal, a kislány grimaszai például, persze ez ösztönös, de akkor is, ő is nagyon jó, csakúgy mint a többiek!
Jó film!


Keresztapa - Melyik a legjobb rész??

2013-03-04 19:03.45
:), persze azért adjuk meg az elsőnek, ami jár neki, a második szinte ugyanakkora teljesítmény, de nálam második helyen van.
Már csak a zene miatt is. Meg Brando miatt.


2013-03-04 18:50.27
Két rész van összesen :), az első kettőt egynek tekintem, mert annyira összefüggenek, mind színészekben, zenében, történetben, mindenben. Persze, ha külön nézzük, akkor az első a legjobb, mert ha nem lett volna, akkor nem lenne a többi sem. A harmadik azonban gyengébb az első kettőnél.


Lázadás a Bountyn - Vélemények

2013-03-03 10:40.42
Meg a növények öntözése miatt kelletT a víz...
Sorry.


2013-03-03 10:39.06
A könyv - Bengt Danielsson - Lázadás a Bounty hajón - elolvasása után néztem meg a filmet.
Elmondható, hogy egy nagyon látványos és kalandos film, még ennyi év távlatából is abszolút nézhető és élvezhető. De az eredeti történethez - ha elfogadjuk a fent említett könyvet alapnak - nem sok köze van.
Szinte minden jelenete átírt, nem valósághű, és sokszor megmosolyogtató.
A legviccesebb, amikor a vizet vonja meg a matrózoktól. Tényleg hihető volt, még 62-ben is, hogy felvitetem a kanalat az árboc csúcsára, és le-föl járatom az embereket, a hajón csak az-az egy kanál illetve hordó van? Meg a növények öntözése miatt kellet a víz, és sehol a környéken nincs egy sziget? A valóságban, ahol a lázadás történt (Francia Polinézia) sok-sok sziget van, tehát rengeteg helyen ki lehet kötni víz utánpótlás miatt. De persze kellenek az ilyen megírt, szépen rendezett jelenetek, hogy legyen miért fellázadni :), na mindegy, ezt elvonatkoztatva a hajó megérkezése és a látvány a több ezer csónakkal az lélegzet-elállító. És a lány is csodaszép!


A lehetetlen - Vélemények

2013-02-12 09:19.09
Bár 5 csillagra értékeltem, mivel nagyon magával ragadó és megható, felemelő film, de ha elkerülik a szokásos kliséket, és ferdítéseket, akkor lett volna minden igényt kielégítő film. Mik ezek a fenntartásaim?
A már leírt például, amikor érzed, hogy ez nem így történt, autó nem indul, rohangálás a kórházban, elkerüljük egymást, de mindjárt úgyis összetalálkozunk, satöbbi. A thai-ok szinte csak statisztálnak saját hazájukban, nem csak turisták haltak meg ott, hanem rengeteg ott élő, dolgozó, a turistákat kiszolgáló ember, hol vannak a filmből? A legnagyobb baki szerintem a család "átalakítása", miért nem lehetett spanyol az a család? Bár ezt a film után tudtam meg, de így kis csalódás volt, ha True story, akkor az legyen real true story, nem? Bár több filmről tudtam meg mostanában, hogy az a true, nem is olyan igazi true, mindegy...
Persze egy ilyen filmben kellenek ezek a katarzisok, kitartott képek, a zene is hozzátesz a hatáshoz, így nem is nagyon értem a fanyalgókat, akit ez nem érint meg, - például amikor a kórházban a két fiú spontán összeölelkezik -, szóval, akire ez nem hat, az ne nézzen ilyet, mert nem neki való.


Quentin Tarantino - Legjobb filmjei sorrendben

2013-01-17 15:45.43
1. Ponyvaregény (ez vitán felüli, mindörökre a legjobb QT film, bármit is alkot ezek után a Mester)
2. Kill Bill 1-2 (még úgy is, hogy kiráz a hideg a röpködős ázsiai filmektől, ez akkor is nagggyon jó)
3. Kutyaszorítóban (azok a párbeszédek, és Michael Madsen ...)
4. Becstelen Brigantyk (egyenlőre itt van nálam, de később mehet feljebb is, még párszor meg kell nézni ugye)
5. Jackie Brown (a leggyengébb volt míg ki nem jött a Halálbiztos, de azért a szövegek néhol, meg De Niro azért ott van)
6. Halálbiztos (legrosszabb a zsenitől, talán vicc ez? ... na annak elég rossz.)
2009-12-08-án így gondoltam, azóta a Django feljött a dobogóra,talán ezüstérmes, megosztva a Kill Bill 1-2-vel.
Gyerünk QT, csak így tovább!


Kon-Tiki - Vélemények

2013-01-17 15:39.02
Nincs mit, a könyv egyik csúcspontja a tutajt körülvevő állatvilág bemutatása, az állatok zavartalanul élik életüket, mert a tutaj, és rajta az utazók csöndben belesimulnak az életterükbe, és páholyból látnak mindent. Ezt be kellett volna mutatni valahogy, nemcsak az izgalmas cápás eseményeket.


Django elszabadul - Vélemények

2013-01-16 17:30.57
IMÁDTAM minden percét!!! Egyszerűen fantasztikus volt! Azt kaptam, amit vártam. Nem nagyon értem a fanyalgókat, aki Tarantino filmet kezd el nézni, az nagyjából ezt kapja. Szórakoztatást! Kb. 3 órán keresztül agyament párbeszédeket, megkoreografált képeket, a zenével teljes összhangban, zseniális (nem akarom többször leírni ezt a jelzőt, de lehet, hogy nem jut eszembe másik)színészeket, - itt 4 főszerep van, és egyik alakítás jobb, mint a másik, nem nagyon tudok választani, de Samuel L. Jackson nézése Broomhilda (micsoda név egy fekának!) válla fölött a hátmutogatós jelenetben nyer nálam, na szóval továbbá szuper soundtrack-et, megtekert sztorit, és az egész végén megjelenik maga a rendező is, aztán persze nem sokáig szerepel, mert ... persze nem spoilerezek. Na szóval nekem nagyon tetszett, Kill Bill érzésem volt végig, mert eladta nekem a röpködős harcművészetet is, amit pedig soha nem néznék, de tőle még azt is, bármit... persze nem, mert Tarantino is tud rossz filmet rendezni, de ez nem az volt. Nekem többször nézős film, nagyon kellemes csalódás!


Kon-Tiki - Vélemények

2013-01-09 08:25.44
Szép, látványos film, azonban az utazást, a tengeren töltött napokat csak kismértékben adja vissza, a könyvben részletesen kifejtett események közül alig mutat be valamit. Elnagyolt a történetvezetés. Csak egy példa: aggódnak a gúzsok miatt, acéldrótot szeretnének alkalmazni, de persze Thor nem engedi, csak Tiki módszereit, és 1500 évvel ezelőtt nem állt rendelkezésre acél. Aztán erről már szó sem esik, pedig lényeges, hogy a tutaj azért nem esett darabjaira, mert a növényi szálakból font kötelek nem vágták-rágták szét a balsafa rönköket, csak beléjük nyomódtak, valamint a vízben a kötelek megduzzadtak, így jobban tartottak. Szinte csak a cápák kerülnek bemutatásra, pedig a könyv olvasása közben alig vártam, hogy filmen is lássam a rendkívüli vízalatti világot, amit a könyv bemutat. Ebből szinte semmit sem kaptunk, kivéve a rákocskát, a tutaj potyautasát. A papagáj története sem így történt, a megérkezés sem pontos, előtte másik szigettel is próbálkoztak, satöbbi. Szóval vegyes a benyomásom a film megnézése után. De: látványos film, felidézi a nagy felfedező Thor Heyerdahl életét, és ez is valami.


Elveszett jelentés - Kérdések

2010-05-18 19:32.53
Az eredeti címet próbálták magyarra áttenni, kicsit félreérthető lett, de az "Elveszett jelentéstartalom" - például - nagyon szájbarágós lett volna. A fordítás során elvesző információkra utal, vicces példa a reklámforgatás során a japán rendező percekig üvölti az instrukciókat, a tolmács meg elintézi két szóval. Jó az eredeti cím, arra is utal, hogy az idegen világban elveszve bolyonganak a szereplők, mert minden más mint a megszokott környezetük, ilyesmi...


2010-02-04 19:19.22
Mit suttog Murray Scarlett fülébe a film végén???


Elveszett jelentés - A legjobb jelenet

2010-02-04 19:18.16
A karaoke jelenet: Murray előadásában a More Than This, és amikor egyszer csak egymásra néznek, na az már azért valami!


A lápvidék gyermekei - Vélemények

2010-01-20 21:21.07
Nem angol verzió, hanem francia, a feliratot fordították angolból magyarra. Amikor néztem, (tavaly augusztus) akkor volt torrent a francia nyelvű filmhez, (most is van, csak nem tudom élő-e) felirat is van, a francia cím szerint (Les enfants du marais) keress rá.


A fekete város - Vélemények

2010-01-03 10:09.20
Az újévkor kezdődő sztori miatt (vadászat a behavazott tájon, ... "melyet késő emberöltők is akként emlegettek, hogy »elesett benne: egy szarvas, egy kutya, egy nyúl és egy bíró.«") vettem elő a dvd-t sokadszorra, csak a hangulata miatt, de persze végignéztem az egészet. Hát... lenyűgöző, Bessenyei és főleg Pécsi Sándor játéka, az eredeti helyszínek, a ruhák, a díszletek, a zene, a Mikszáth-i "fíling" szinte tökéletes visszaadása feledhetetlenné teszi ezt a sorozatot.


Hell Ride - Pokoljárás - Vélemények

2009-12-08 17:46.58
Gratulálok, szívemből beszéltél! Teljes mértékben egyet tudok érteni, a filmről (film ez?!?) megfogalmazott véleményeddel. DE: Zámbó Árpi rulez! hihi.


Quentin Tarantino - Legjobb filmjei sorrendben

2009-12-08 17:34.48
1. Ponyvaregény (ez vitán felüli, mindörökre a legjobb QT film, bármit is alkot ezek után a Mester)
2. Kill Bill 1-2 (még úgy is, hogy kiráz a hideg a röpködős ázsiai filmektől, ez akkor is nagggyon jó)
3. Kutyaszorítóban (azok a párbeszédek, és Michael Madsen ...)
4. Becstelen Brigantyk (egyenlőre itt van nálam, de később mehet feljebb is, még párszor neg kell nézni ugye)
5. Jackie Brown (a leggyengébb volt míg ki nem jött a Halálbiztos, de azért a szövegek néhol, meg De Niro azért ott van)
6. Halálbiztos (legrosszabb a zsenitől, talán vicc ez? ... na annak elég rossz.)


A lápvidék gyermekei - Vélemények

2009-08-12 14:27.53
Hú de jó kis film ez! Mindenkinek ajánlom, és Cantona (a focista) is milyen jó benne. Nagyszerű színészek, gyönyörű környezet, emberi kapcsolatok, a befejezés pedig ... na nem spoilerezek. Máshol olvastam, hogy nem lehet hozzáférni, eredeti nyelven leszedhető, és van hozzá felirat is, igaz angolból magyarítva. Remek film!


Álom luxuskivitelben - Vélemények

2009-06-25 10:03.16
Keress rá: RDI - Magyar


Római vakáció - Vélemények

2009-05-23 22:51.51
Most megy az m2-n, mindjárt vége. Megunhatatlan.


1 2

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk