Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-06-13
Agymanók 2.
Én vagyok a kapitány
Sirocco és a szelek királysága

2024-06-06
A figyelők
Az arcuk mindig előttem lesz
Bad Boys: Mindent vagy többet

2024-05-30
A szirén
Amikor leszáll az éj
Anyai ösztön
Garfield
Gekijoban Haikyu!! Gomi Suteba no Kessen

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Dűne - Második rész *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A szellemhajó
- AMC, 00:10
12 dühös ember
- Moziverzum, 01:00
I love Budapest
- Magyar Mozi TV, 01:05
A hazafi
- HBO3, 01:13
Fertőzés
- Film+, 01:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Kathy Baker (74)
Frank Grillo (59)
Griffin Dunne (69)
Julianna Margulies (58)
Mark Feuerstein (53)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Gojira -1.0 - Vélemények
Különleges erők - Vélemények
Az arany illata - Vélemények
Cápák a Szajnában - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Anyai ösztön aaaaa
Sarah Conradt aaaaa

 

Borzongás hozzászólásai

Ugrás Borzongás adatlapjára


Fűrész 3D - Vélemények

2010-12-05 15:54.38
A hatodik részhez visszatérve: a biztosítós pali találta kis a rendszert, hiszen utalt is erre mutatva saját magára, azon a visszaemlékezésen amikor megnyitották Jill kórházát. Azzal, hogy a próbák elé állították meg kell mondjam ráfért és ráférne sok hasonló vezetőre aki ilyet kitalál Istent játszva ki élhet és ki nem. Szembesülni azzal, hogy mit tesznek és ezt kénytelenek végig is nézni segíthetne nekik mit is jelent a rendszerük. A hatodik rész pont erről szól: az életbenmaradási versenyről, amit az ember életbenmaradási ösztöne vezérel és nem matematikai-pénzügyi rendszer. A lélegeztetőgépes próbán valaki meghalt volna. A láncos próbán az idős titkárnőt választotta a családi fényképek alapján, majd az ügyvédnőnek is segített volna égési sérüléseket elszenvedve, sőt a fiatalok közül is megmentett 2-őt "önzetlenül". Lehet ezzel vitatkozni.

Amanda is megkapta a lehetőséget. Olyan csapdái voltak ahol semmi esélye nem volt se Troynak, se Kerrynek. Amanda azonban lelőtte a doktornőt, így gyilkos lett vesztett.

Van ahol kissé túlzásba viszi azonban az öldöklést. Például abban a szerelmi háromszögben a hetedik rész elején milyen főbenjáró bűn volt 3 fiatalnál? Semmilyen. Én azt gondolom, hogy a fil alkotói vetették el egy kissé a súlykot és figyelmen kívül hagyva a film eredeti mondandóját. Ezt nem HJigsawn kell számon kérni...végülis Ő már a 3. rész végén meghalt, és a tanítványai eltérhettek az intelmeitől.


2010-12-05 11:51.53
Dr. Gordon családja túlélte a megpróbáltatásokat. Észrevételeid jgosak. Egyet azonban kifelejtettél. A játékok előtti magnetofonos Jigsaw hanganyag szépen összefoglalja, hgy Paulnak miért kellett éppen a szögesdróton átmennie a szabadulásért. Eleve vagdalta magát Jigsaw nélkül is. Próbára lett téve, higy akarja-e folytatni a mániáját. Így vlt ez azzal az indián fazonnal is akit a harmadik rész elején leláncolva láthattunk a tanteremben. A csávó mindig visszakerült a börtönbe, mert jobb neki láncra verve rabként sínylődnie. Jigsaw meg próbára tette, hgy akar-e láncra verve élni vagy sem.

Egyébiránt szerintem az ötödik résztől az elitet bünteti akiket egyáltalán nem tudtam sajnálni. Az elv amilyen csapdák ki voltak alakítva az ötödikben és ahogyan az egyének egymástól függtek az ötödikben mesterien megkomponálták. Együttesen követték el a gaztettet, a tömeggyilkosságkat és mégsem működtke együtt a csapdákban holott túlélhették volna. A hatodik rész egy gátlástalan biztosítós teljhatalmáról szólt aki dönthetett ki éljen ki haljon. Remek kis tanmese volt, hogy érzéketlen faznt megtanítsák, hogy mélyebben értelmezze az élet értékét. Itt valóban csorbul a Jigsaw filozófia, azaz átalakul, mert a versenyben lesznek vesztesek, itt aki meg veszít az meghal. Ettől még nem rossz ez a kis változás. Más szintén fontos témákat feszeget. A válság idején Amerikában ilyen filmet készíteni kifejezetten bátor dolog volt, szerintem hasznos is, elvégre Obama alaposan belenyult az egészségügyi rendszerbe.

Azt elismerem, hogy egyes próba tényleg középkori brutalitást mutat. Libát lopsz, levágom a kezed. A hatodik rész elején a kiscsaj a barátjával tömegeket kársított meg. Levágta a saját kezét. A középkorban hogyan büntették volna. Az a helyzet, hogy a "kifinomultnak" hitt 21. században nem látunk a fejlett világban ilyen brutális kivégzéseket, max golyóáltali halált, vagy méreginjekciót, esetleg villamosszéket...Egyik se véres igazán, nem jár hosszabb távon szenvedéssel.


2010-12-04 14:58.03
Ez mondjuk igaz. A 6. rész az emberek versenyeztetéséről szól. Egyeseknek biztos halált, másoknak biztos túlélést ígér, de nem igaz az, hogy "mindenkinek" megadja a túlélés lehetőségét, mert ezzel egyidejűleg lesznek áldozatok is, amiért Jigsaw felelős. A logika abban van, hogy mással végezteti el a dolgot. Pl. a 6. rész elején a kis néger csaj nagyobb áldozat vállalásának köszönheti a pasi, hogy nem éli túl a csapdát.

Ha végiggondoljuk csak az első részben működik az a logika, hogy minden csapda résztvevőnek van egy hajszálnyi esélye, hogy túlélje.....leszámítva a széfszámkódos fickó esetét. Az vicces volt, hogy a falak tele voltak számokkal. Milyen elven tegye sorrendbe a számokat, ha meg is találja őket?


2010-12-04 00:04.46
A Fűrész 5-ben pl. volt egy visszaemlékezés arról hogyan cserkészték be Pault, aki a kocsijában kezdte felvágni az ereit. Ugye annál a résznél Jigsaw és Hoffman is disznópofával támadtak a pasasra, aki elég jó erőben volt. Gordon bicegett, rokkanttá vált. Kellett a segítség a számára. Amúgy biztosan lesz 8. rész A Port.hu-n olvastam. Azzal, hogy Hoffman túlélte a 7. részt is és bezárták a mosókonyhába élve, ad egy lehetőséget a folytatásra. Talán Ő nem lesz olyan, mint Adam, hogy hagyja magát, hogy egy nő folyjtsa meg. Lehet, hogy majd valaki esetleg betéved a helyiségbe és Hoffman elkapja majd megzsarolja, hogy megöli, ha nem engedik ki...Hoffman is csapdatúlélő.:) Kemény fickó, meg okos is, mint Straham volt. Őt sajnáltam, hogy a falak összepasszírozták.


2010-12-03 01:08.32
Ja és még annyit, hogy az autóbontos jelent nem véletlenül került bele a filmbe. Bolt az udvaron a robbantásos rész. Az ahhoz kellett, hogy az egyik bőrfejű holttestét elcsenje, majd egy kamrával felszerelt helyiségbe csalja a többi rendőrt. A kopasz fickó abba az ismert fekete-vörös csuklyás cuccba volt öltöztetve, majd egy gombnyomásra egy álványraszerelt gépfegyver lekaszálja a rendőröket...Hoffmant beviszik a korbonchoz abban a fekete hullazsákban amiben a kopasz fickó hullája volt eredetileg. Szóval az a tömeggyilkosság a fajgyűlölőkkel a film szerves része volt. A rendőrök figyelmének elterelését szolgálta. A kirakat gyilkosság meg a szokásos kis intro amivel adnak egy kis étvágyat a filmhez az elején, noha nem része a teljes történetnek. Azt a célt szolgáltathatja, hogy aki éppen ezt az adott részt látja először tudja miről is szól majd a film dióhéjban. Ez mindegyikben benne van leszámítva az első részt...

A másodikban


2010-12-03 00:57.34
Sziasztok,


Tegnap néztem meg este a filmet a Pólusban. Sokan nem értettétek kik azok a disznó maszkos emberek Gordon mellett a film végén. Szerintem ez egyszerű. Ha figyelmeseb néztétek a filmet maga Hoffman is lerántotta magáról a leplet amikor alkut ajánlot, hogy véget ér az aktuális játék, ha a fiatal rendőr kiadja Jill Tuckot neki. Na most ugye volt ez a gyűlés a többi csapda túlélőjével. Szerintem Gordon a csoportból származó 2-3 ember segítségével kábította el Hoffmant. Azoknak a korábbi áldozatoknak éppen elég okuk lehetett arra, hogy segítsenek a dokinak. Gordon esetleg beadhatott egy olyan sztoryt, hogy rájött ki volt a korábbi támadója és ezért is sikerülhetett rávenni őket az akcióra. Amúgy a youtube-on már jó ideje ecsetelték, hogy Gordon visszatér és valóban bicegett a csuklyás alak aki azt a kis műtétet hajtotta végre a kulcs szemgödörbe operálással. Ha engem kérdeztek van néhány olyan csapdaszerkezet ami komolyabb szakértelmet igényel, hogy valaki összeszerelje és Jigsaw/John Kramer már nem élt, aki mérnök is volt. Azzal, hogy Gordont behozták a képbe szükségszerű volt. Egy ilyen gyilkosságsorozatot a helyszínekkel együtt, a rendőrök paliravétele macska-egér harcához több ember kellett: már eleve az első részben ott volt Zapp. Tehát kellett mérnök, orvos, egy általános külső személy Amanda, és egy zsaru aki a rendőröket figyeli. Ez a hetedik rész lezártnak tekintheti a történetet, de éppen úgy ahogyan az első vagy a másodikban visszatérő helyszín a lepukkant mosókonyha, egy bezárt emberrel és aki rázárja az ajtót. A történet folytatható ettől függetlenül. Mark Hoffman egy rendkívül kegyetlen túlélésre termett figura, aki túlélt egy halálcsapdát. Számomra az volt a furcsa, hogy miért kellett Kramernek ilyen szinten bevonnia a feleségét. A hatodik rész végén a nőt utasítja egy felvételen, hogy tegye próbára Hoffmant. A zsaru a hetedik részben dühös lesz mindenáron el akarja kapni a nőt és megölni...Majd mivel Jillt megölik, így Gordon azt az utasítást kapja, hoigy Hoffmant kapja el és zárja be. Ha Kramer nem gyilkos, akkor lehetővé kellene tennie, hogy Hoffman valahogy elhagyhassa majd a mosókonyhát....csakhogy Gordon doki elveszi a fűrészt tőle és ki is dobja a folyosóra....


Wall-E (2008) - Vélemények

2009-08-15 23:22.22
Köszi megtaláltam, csak akkor meg a fórum bejegyzéseket nem tudom visszahozni. Adtam öt csillagot, de így utólag nem látom a nick nevem mellett, a megírt véleményem után.


2009-08-15 21:56.31
Ritkán szoktam véleményt írni. Nem tudom hogyan kell csillagozni.


2009-07-30 19:31.39
kis javítás: 200 éves ember


Jégkorszak 3. - A dinók hajnala - Vélemények

2009-07-27 12:29.10
Ha embereket tennének bele az inkább megállná a helyét. Emlékezz csak vissza az elsőre, amikor a barlangfestményeket nézegetik. A valóságban is léteznek ilyen festmények. Az ősemberek ejtettek el mamutokat lándzsákkal vagy egyszerűen egy verem felé terelték őket azok pedig lezuhantak, majd köveket hajigáltak rájuk. Az első részben egyébként is voltak emberi szereplők.


2009-07-27 12:24.24
Rátapintottál a lényegre: a dinok már rég kihaltak, mire ezek a korai emlősök megjelentek volna. Kb. 40-50 millió év választja el őket. Egyébként a kis makküldöző élőlény egy kardfogú mókus.


Jégkorszak - Vélemények

2009-07-27 12:12.47
Kardfogú mókusról van szó, aki kisebb epizód szerepeket kap pár másodperce a filmben kergetve a makkot. Rendkívül ötletes. Minden megvan benne ami általában a szórakoztatáshoz kell. Itt Sid kapta azt a szerepet, amit a Shrekben a Szamár, a Verdákban pedig Matuka. Ők a non-stop beszélőgépek.
Az első két rész a jégkorszakot egész jól bemutatja, a legősibb emlősökkel és a nomád vándorló népekkel.
Szerintem a harmadik rész, bár nem láttam még, el van rontva: dinoszauruszok már jóval azelőtt kihaltak, hogy mamutok, kardfogú tigrisek, vagy akár az ember megjelenhetett volna. Őshüllők a krétakorszakban éltek....:)))

Mindez nem von le semmit a mese értékéből, hiszen ez mese és mindenképpen megállja a helyét, ha valaki egy vidám történetet akar megnézni.


Wall-E (2008) - Vélemények

2009-07-26 23:14.32
Érdekes történet volt. Figyelemfelkeltő korunk problémáira, hihető jövőképpel. Ma láttam először és beugrott egy film ami nagyon hasonló problémát vázolt fel: A hülyék paradicsoma is a szemét kezelés illetve a zöld növényzet elterjedésének szükségszerűségére épült, szembeállítva az emberiség leépülésével. Volt egy másik film is ami a kiüresedett város, szuggesztív környezetben boldogulni kívánó főhős minden napijait mutatta be: Will Smith főszereplésével a Legenda vagyok.
Ez a mese, már, ha lehet annak tekinteni mégis túlmutat a fenti két történeten is és a robotok világát is bemutatja akárcsak egy jövőbeli Asimov regény tenné, emberi érzésekkel ruházza fel a 2 robotot, akik mégsem szakadnak el a robot mivoltuktól. Talán éppen ezért más mint a Robotok, Verdák és más hasonló animációs filmek, melyek sajnos túlzásba viszik az emberi karakterek átvételét. Ez a 2 robot nem ilyen. Wall-E kifejezetten egy tanulékony robot a gyűjteménye, régi filmek nézése, zene hallgatás - tipikusan egy tanulékony, kíváncsi, fogékony és érzelmes robotot elevenít meg, mint a 200 emberben Andrew, ami ugye Asimov regény alapján készült.
Animációs filmeket a gyerekek előszeretettel néznek, így nagyon hasznos volt, hogy létrehoztak egy ilyen történetet. A jövőnk generációját érinti leginkább, hogy mit hoz majd a holnap. Ha elkezdenek foglalkozni azokkal a kérdésekkel, hogy miért kellett az embereknek elhagyniuk a bolygót, miért híztak meg, vagy miért keletkezett az az irgalmatlan mennyiségű szemét, már megérte megnézniük.
Számomra kicsit szokatlan volt, hogy nem volt túl sok szöveg, de a film alapvetően a robotokat, mint szolgáknak, mutatja be, akiknek dolgozniuk kell, a kötelességüket kell tenniük nap, mint nap.
5 csillagos film.

Szerintem meg fogom még nézni máskor is. Ez az a film amit, ha többször lát az ember, jobban tudja értékelni.


Törés - Vélemények

2009-03-16 20:03.48
Igen...Igazad van. Durva félreértés volt a részemről, kevertem valakivel. Hang alapján egy másik színésszel. Tévedtem. Szerencsére.


2009-03-14 16:32.51
Sajnos Sinkó László már nem él. Kénytelenek voltak mást találni.


Fűrész - Vélemények

2008-12-26 22:35.27
ahogy vesszük. A röntgen felvétel alapján függőlegesen volt a szemgödre mögött ami benyúlt az arccsontig...Nem lettem volna a helyébe. Magas, hogy hogyan lehetett oda betenni a kulcsot...de ez csak egy film.


2008-12-24 20:04.05
Képtelen helyzetek elé állítja a delikvenseket Jigsaw. Adam eszméletlenül feküdt a kádban és mikor a víz alá merült akkor eszmélt rá, hogy ideje felkelnie. Nem volt annak tudatában, hogy hol van, annak se, hogy lebilincselték.
A második rész elején pl a Michaelnek akire a halálmaszkot szereltek fel a fejére, a kulcsot a szeme alatti arcbőr alá oprálták be...Képtelen helyzetek elé állította a szenvedő alanyokat....ahogyan azt az ürgét is akinek a falról kellett leolvasnia széf kombinációját, hogy megszerezze a vakcinát még az első részben. Jó játék.....Van esély, de nem nagyon lehetett arra építeni, hogy sikerül is.


Tobin Bell - Vélemények

2008-12-24 01:20.41
"I want to play a game" :)))


Fűrész 5. - Vélemények

2008-12-24 01:19.53
Jó az ötödik rész, nem a legjobb, de jó kis csapdák vannak benne, kétes dilemmákkal, az emberi ármánykodást, önzést nagyon jól előhozza a film.


Fűrész - Vélemények

2008-12-23 17:24.53
Hello Jerryco...Figyeltem a történetet. Adamnek szinte semmi esélye nem volt a bilincsének kulcsát megszerezni. Az a víz érdekes módon elég hamar lefolyt amibe a film legelején feküdt. A kulcs meg közvetlenül a lefolyó közelében lehetett. Gordon dokival amúgy mi lett? Ő le is fűrészelte a lábát, de nem tudjuk mi történt vele később.
Amit írtál Amanda próbatételéről az tényleg elgondolkodtató. Mit követett el az az elkábított ember, hogy halált érdemelt?


2008-12-22 18:03.18
Fűrész minden esetben ad a pácienseinek lehetőségeit a túlélésre, a menekülésre, ha kiállják a próbát. Az első részben a fotós, Adam, milyen esélyt kapott??? Közölte vele dikatfonon keresztül, hogy ez a szoba lesz ahol meghal. Gordonnak ott volt a lehetőség, hogy hat óráig van módjában végeznie Adammal. Tehát vannak itt érthetetlen dolgok.


Fűrész 5. - Vélemények

2008-12-21 13:45.39
Aki NEM látta a filmet, de megnézné NE olvassa azt amit ide írok. Köszi.

Szerintem az ötödik részben is akadnak kérdések. A film elején látható kivégzést ugyebár Hoffmann nyomozóhoz köthetjük. Aki egy rendőr és nem mérnök. Jigsawnak nem volt köze ehhez a gyilkossághoz. Az egész művelet egy sor precíz műszaki tudományokon alapult, a mozgó prés ami a kezeket örölte szét, a mozgó bárd stb. És még valami: a figura a TV-ből. Csakis a nyomozó hangját kellett volna hallani, de nem! Jigsawé volt ez is. Holott ekkor még nem álltak kapcsolatban. A korábbi részekből egyébként a videók, amiben a meszelt fejű figura elmondja halálos játék szabályait a helyszínen maradtak, ami azért nyomott jelentett a rendőröknek. Már akkor feltünhetett volna nekik a "hangeltérés". Hiszen az 5. rész mozgó bárdos kivégzése a Fűrész részek eseménysorainak elején kellett, hogy legyen időben. Hoffmann nyomozó már az első gyilkosságok idején Jigsaw segédje volt, még Amanda szinrelépése előtt.....Hoffmann-nak hozzá kellett férnie a figuárhoz, egy felvételt kellett vele készítenie, így ismernie kellett Jigsaw rejtekelyének több fontos helyszínét, mit hol tart. Amúgy már a legelején még Tapp felügyelőék is nyomára bukkantak a raktárépületnek. A rendőrök töketlenkedése félelmetes.:)))) Nemcsoda, hogy el kezdett velük is "játékokat" játszani, majd a 4. résztől az FBI is bekerül a képbe.

Lawrence Gordonról még semmit nem tisztázott a film, hogy mi is történt vele. Nem lennék meglepve, ha a rossz oldalon állna, aki mint "anatómiai szakértőként" venne részt Jigsaw mellett és megjelenne valamelyik folytatásban a film későbbi részében, az utolsó pár másodpercben mint műlábbal, mankóval bicegő
eszelős, Jigsaw titkos segédjeként....(persze Hoffmann halála után)....


2008-12-20 16:44.35
doktornő férjét lövi le :))) sorry


2008-12-20 16:43.00
ha jól tudom a másodikban. Mindig van visszautalás. Adam már haldoklik a kamrában élelem és víz nélkül a sötétben egy mocskos konyhában nem túl jó dolog lenni.


2008-12-20 16:40.46
Nem lehet a Fűrész filmeket egy-egy rész alapján megitélni. Szerintem ez a lényeg. Ha valaki látta az első 2-3 részt és megunta akkor ne nézze meg a 6. részt anélkül, hogy nem látta a 4-et, 5-öt. Mindig potlólagos információkat kapunk magáról Jigsawról, elméjének működéséről, mit, hogyan miért tesz, magáról a kinzókomplexum helyeiről stb. Minden áldozatból kivág egy picike darabot. Ennek biztos lesz jelentősége maj a legutolsó részben ha egyáltalán lesz. A múltba pedig vissza kell menni, hiszen a főszepelő a 3. részben meghalt. A 3. és 4. részek szerintem időben párhuzamosak. Erre utal az amikor Stratham ügynök lelövi a doktornő feleségét.....és erre Jigsaw műtőasztala mellett kerül sor. Meggyőződésem, hogy az ötödik rész áldozatai időben akkor kerülhettek fogságba amikor a 4. rész eseményei követték egymást. A 3. rész idején kapta ugyanis Hoffman nyomozó az 5 delikvens kartotékát a haldokló Jigsawtól...Nagyon oda kell figyelni az egész filmre. Többször meg kell nézni. Az 5. részben több utalás van a legelső részre ami nagyon zavaró lehet, ha valaki régen látta azt a részt. Hoffman előbb lett már Jigsaw követője mint Amanda. Ezt is az 5. részből állapíthattuk meg.


2008-12-20 16:08.27
Dr. Gordonról még mindig nem tudni hova lett. Minden szereplő aki túléli az előző filmet később áldozattá válik, vaqy kiderül, hogy Jigsaw embere...Így volt Matthews nyomozóval, akinek a legtöbbet kellett szenvednie. Adam az első rész végén rab marad, de aztán megfolytja Amanda, hogy ne szenvedjen. Dr. Gordon el tudja hagyni az első rész végén a mosókonyhát. Mi lett vele??? Vajon megmenekült-e?



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk