Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Sommersby
- Cinemax, 12:35
Kutyám, Jerry Lee 2.
- RTL Három, 12:40
Egy veszedelmes elme vallomásai
- Viasat Film, 12:45
Egy szerelem története
- Film4, 13:10
A Thunderman család visszatér
- Nickelodeon, 13:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Lance Henriksen (84)
Richard E. Grant (67)
Michael Murphy (86)
Michael Palin (81)
Kálomista Gábor (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Hableány (2007) - Vélemények
Érdekességek!
Bödőcs Tibor - Vélemények
2022-es választás
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Meseautó aaaaa
Misha Collins aaaaa

 

Tampa Bay Lightning hozzászólásai

Ugrás Tampa Bay Lightning adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tizenkét dühös ember - A tizenkét esküdt konkrét jellemzése és egyéni szimpátiánk szerinti osztályzása

2017-06-29 12:46.04
Harmadik esküdtre 9/10, aki folyamatosan gyűlölködött, fröcsögött, és ordibált, mint egy cigány lókupec?
Tizedik esküdtre 9/10, aki a legprimitívebb, leggyűlölködőbb, legtróberebb esküdt? Liberalisták nem szívesen hallgatják? Öreg, akik gyűlölik az igazságot, azok nem a liberálisok, hanem a paranoiás, komplexusos neonácik. Azért egy 1957-es tárgyalótermi drámába belekeverni a liberalizmust, ráadásul negatív konnotációban, elég sok mindent elárul annak a személyiségéről és a lelkivilágáról, aki a véleményt megformálja.
Nyolcadik esküdt (Henry Fonda): 5/10, holott az egyetlen, aki megfontolt, józan érvekkel próbált az igaza mellett kiállni, és nem félt azt megvédeni (ugye a deviáns "liberális", aki gyűlöli az igazságot). Egy kicsit rámenős volt, azt elismerem, nagyon meg akart győzni mindenkit, de ez a többire is igaz volt, ráadásul ő volt az egyetlen erős jellem, hiszen egyedüliként tartotta meg a saját véleményét. Márpedig ha valaki tizenegy embert meg tud győzni, akkor az nem azért van, mert mind a tizenegy ember manipulálható, hanem valószínűleg azért, mert annak az egynek van igaza. Főleg ha olyanokat is meg tud győzni, mint a legradikálisabbak, azaz Cobb és a zilált hajú, folyamatosan orrát piszkáló öregember. A harmadik és tizedik esküdt szinte már vért hörgött, annyira forrt bennük a düh és a gyűlölet, őket kettejüket primitív, soviniszta megfontolások vezérelték, folyamatosan csak a meglévő, meglehetősen instabil lábakon álló bizonyítékokra hivatkoztak, és amikor Fonda bűntény részletekre való, érveken alapuló lebontására mert kísérletet tenni, ezek ketten már ki is verték a hisztit, hiszen agyi kapacitásuk a gyűlöletnél összetettebb formulákat képtelen feldolgozni, és a racionalitást, objektivitást hírből sem ismerik (ugyanúgy, mint a radikális jobboldal - ha másnak szabad politikát belelátni a filmbe, akkor nekem is). Hab a tortán, hogy Lee J. Cobb folyamatosan látványosan ellentmondott magának (úgy, mint a politikában a jobboldal csinálja megállás nélkül), a legdurvább ellentmondás pont a végén volt: először még azt mondta a tizenkettedik esküdtnek (aki szerinted csak azért b*zi, mert nem értesz vele egyet, ez is jellemző a jobboldali gondolkodásra), hogy kizárólag a tanúvallomás számít, a többi bizonyíték semmit nem számít, a film legvégén viszont pont, hogy a többi bizonyíték fontosságát emlegeti. Fonda az egyetlen, aki soha nem mond magának ellent, és mindenre van sziklaszilárd, racionális, támadhatatlan magyarázata.

Szóval finoman szólva is érdekes az osztályzásod, persze attól még a véleményed tiszteletben tartom, de muszáj voltam rá reagálni, mert elképesztő állításokat olvastam itt.


A nagy Lebowski - Vélemények

2015-01-14 20:40.02
Kultuszfilm, ezt kár is lenne tagadni. A legjobban benne a tonnányi fekete humor és az egyedi, utánozhatatlan karakterek fogtak meg.


Amerikai taxi - Vélemények

2015-01-12 00:01.57
Kissé félreérthetően fogalmaztam az előbb, természetesen szó sincs arról, hogy a finálé egy csepp eredetiséget is tükrözne, ez úgy az egész produktumról is elmondható. Ez még nem lenne cinkes, tekintve a tényt, hogy az Amerikai Taxit a Taxi 1 egyértelmű copy-jának szánták. Nagyobb probléma, hogy egy fia saját poén, neadjisten jelentéktelen, de legalább eredeti apróság sem fedezhető fel. Alkoholista anyuka? Anya kedvence? Lánykérés nagykivetítőn? Faarcú szupermodellek? Komolyan ezekkel akarták eladni ezt a szutykot? Külön félelmetes tény, hogy még koppintani sem sikerült rendesen, pl. Gibert felügyelő karaktere itt egész egyszerűen eltűnt, a rendőrfönőknő tökéletes ellenpontja az ő karakterének. Nem mintha önmagában nem lenne ez a film pusztulat rossz, de a mítoszgyalázás olaj a tűzre. Rettenetes színészi teljesítmények, kevés kivétellel kínos action jelenetek, kliséfesztivál, bénácska forgatókönyv és persze a jó kis déja vu. A gettószleng leggagyibb kamugengszter terminus technicusaival teletűzdelt párbeszédektől pedig okádhatnékom támadt.


2015-01-11 20:34.55
Ótvar botrányos egy film. Egyszerűen padlógáz. Nevetséges low-budget alkotás, semmilyen pozitívum nincs, ami megváltaná. Érthetetlen a számomra, hogy az eredeti Taxi izzadságszagú, arcátlan leindigózásán kívül zéró eredeti ötletet sikerült belegyömöszölni a projektbe. Giselle Bündchen pedig ne nagyon erőltesse ezt a foglalkozást, arcának érzelemvilága egy liszteszsákkal méltán kelhet birokra.


A Maszk fia - Vélemények

2015-01-08 21:24.34
Borzalmas celluloidhányás! Nemzetközi egyezménnyel tiltatnám be és óvnám meg ettől a szeméttől a bolygót!


Háború a Földön - Vélemények

2015-01-07 18:58.45
Az egyik legpenetránsabb szutyok, amit valaha láttam!


Szörnyek szigete (2004) - Vélemények

2015-01-06 22:08.17
Iszonyatos büntetőfilm, ellenségeimnek se kívánom!


Gengszter románc - Vélemények

2015-01-06 20:44.14
Érdekes módon nekem nem tűnt ez a film akkora fekáliának, mint amiket olvastam és láttam róla, egyszeri szórakozásnak elmegy, hangsúlyozom, egyszerinek, de ettől függetlenül ez még iszonyatosan gyenge! Akad vele jó pár gond, pl. a sztori, pontosabban annak teljes hiánya. Próbálnak valami bullshitparádét lenyomni a torkunkon, egy öt perce megismert nagyfőnök parancsára rabolj el egy kretént, tartsd fogva, de nemsoká a nyakadba kapsz egy magát Buddhának gondoló leszbi vadorzót és oldjátok meg együtt ezt a frenetikus szituációt, hát nem isteni? Ez csakis blockbuster lehet! Kb. fél órával kezdés után sikeresen letudjuk ezt az ijesztően bonyolult alapszkenáriót és ezután már csak annyi a dolgunk, hogy az akkor még hálivúdi csillámporos álompárnak titulált két jómadár testi-lelki önszenvelgését "élvezzük". Ez az önszenvelgés szinte teljesen kitölti az egész játékidőt, ötperces időközönként tízperces magasröptű lélekfilozófiai maszatolást tolnak le, anélkül, hogy kapcsolódna bármihez is és egy fia értelme volna. Ha már sztori nincs, próbálkoztak pár izzadságszagú visszatérő elem erőltetésével, hogy legalább a minimális érdeklődést fenntartsa a nézőben és egy kellemesen szórakoztató popcornmozi cukormázában tetszelegjen. Kár, hogy ez egy egész estés játékfilmhez édeskevés. Christopher Walken cameo-ját pedig enyhe(?) megrökönyödéssel néztem, helyette égett az arcomról a bőr gazdagon, hálistennek Pacino már jóval erősebb alakítást nyújtott, de természetesen ezt a majdnem kétórás szerencsétlenkedést ő sem tudta megmenteni. J Lo és Affleck, ha nem is botrányosak, egyszerűen semmilyenek, főleg Affleck.
Nálam nincs minden idők legrosszabb filmjei között, de kínosnak még kínos :D


Rejtélyek szigete - Vélemények

2015-01-05 17:24.05
Beteg szar film!


A Da Vinci-kód - Vélemények

2015-01-01 00:11.56
Azért ez nem ilyen egyszerű! Én római katolikus vagyok, de nem ezért szavaztam le a filmet (bár szerintem a "film" megnevezés kicsit erős rá), hanem azért, mert hadd ne mondjam, hány tonna ürgegané.
(A könyv egyébként elsőszámú kedvencem.)


A kis Vuk - Vélemények

2014-12-31 00:20.33
Először lettem fizikailag rosszul egy film megtekintése után. Ennek az okádék förtelemnek az alkotóit felelősségre vonnám. Bongyorhajú, egoista tehetségtelen kóklerünk, a megélhetési bullshitgyáros és mítoszgyalázó Gát György persze tenyérbemászó módon hype-olta vállalhatatlan opuszát és nem igazán bírta elviselni a kritikát szeretett mesterművére vonatkozóan, mi viszont őt és a munkásságát nem bírjuk elviselni.


A kis Vuk - Milyen büntetést kapjon ezért Gát György?

2014-12-29 17:38.11
Biztos, hogy van neki fitymája? :D


Cápavihar - Vélemények

2014-12-26 23:07.51
Ezt a mocskot az ellenségeimnek se kívánom! Arcpirítóan tré, iszonyúan kínos hulladékrakás volt ez a másfél órácska! :D


Max Payne - Egyszemélyes háború - Vélemények

2014-12-23 22:43.45
Gyenguszka alkotás! Az első két játék, főleg a második rész, a legnagyobb kedvenceim közé tartozik, a film sajnos annál kevésbé. Megvoltak helyenként a maga momentumai, de az erőltetett vágások, operatőri megoldások, a semmilyen színészi játék (egyedül Wahlberg és az öreg Bridges brillírozott helyenként) és a kínos mitikus jelenetek az egészet hazavágják. Az se volt kóser, hogy a játékok hangulatát, a havas-lucskos film noiros New Yorkot izzadságszagú hálivúdi megoldásokkal próbálták hozni, a természetes helyszínek helyett mesterkélt, már-már műtermi beállításokat kaptunk. Vicces, hogy a játék egy-két kulcskarakterének más lesz a sorsa vagy éppen máshogy viszonyul Paynehez, mint ahogy azt gondoltuk volna PC-s tapasztalatunk alapján, egy rakás figura, pl. Nicole Horne, Jason Colvin pedig csak biodíszletként szolgálnak, zéró jelentőségük van. A sztori nem lenne annyira gáz, azonban akadnak megmagyarázhatatlan dolgok, pl. hogy a kommandósok miért akarták kinyírni Payne-t, de amit a leginkább nem értettem, hogy Lupino-nak mi szerepe volt az egészben, az ő szálát akár el is dobhatták volna, úgy is kerek egészt alkotna a történet. Gondolom azért rakták bele, hogy ezzel is nyújtsák a játékidőt, ami hálistennek így se valami brutális. Ráadásul telis-tele van érthetetlen bakikkal és logikai zűrzavarral, az első, ill. utolsó negyedóra pedig valami kriminális.
A Max Payne épphogy súrolja alulról az átlagot, bár, ha belegondolok, az Uwe Boll-féle kultúrborzalmakat még így is messze túlszárnyalja :D


Acéllövedék - Vélemények

2014-12-10 11:03.08
Hogy ne írjak totális sületlenséget, a Kubrick-kal kapcsolatos meglátásaim a háborús részekre állnak leginkább, a kiképzésnél sokkal inkább érezni, pl. amikor két sorban felállnak a tiszthelyettes érkezésekor kitárt kezekkel, vagy amikor indulókat fújva masíroznak a támaszponton kb. egy percig és a kamera hátrálva követi őket. Na meg amikor Pyle katona áthatóan néz a kamerába a drámai tett előtt, az a jelenet engem állandóan a Mechanikus narancs kis suhanc rosszfiújára emlékeztet.


2014-12-10 10:26.21
Bitang nagy film! Pedig féltem, hogy a tragikus fordulat után leül a cselekmény, amit felerősített az a tapasztalás, hogy a film második felében gyakorlatilag arról szól, hogy szétbombázott romok között rohangálnak a közkatonák, de hálistennek tévedtem, mert utólag beláttam, hogy ez is a mondanivaló(!) része. Kubricknak sikerült úgy ecsetelnie ezt a kilátástalan, értelmetlen mészárlást (ahogy Állat Anyó fogalmazta), hogy ne csak a bélcafatok és a patakvér öncélú ábrázolásában manifesztálódjon, hanem legyen egyfajta emberi oldala is. A jellemrajzok tökéletesek, nagyjából az összes sztereotípia megjelenik, természetesen Hartman tiszthelyettes (ha jól emlékszem, az volt) viszi a prímet. Tökéletes a mindenkit alázgató, oltogató, zsarnoki figurája, aki ugyanakkor csak a legjobbat akarja kihozni az újoncokból. Mivel R. Lee Ermey 11 évet töltött el az Egyesült Államok haditengerészeténél, érthető, hogy ennyire hitelesen hozta karakterét. Amúgy számomra az is érdekes, hogy végig a film megtekintése alatt olyan érzésem volt, mintha nem Kubrick rendezte volna. Szerintem a stílusjegyei itt nem mutatkoztak meg oly erősen, mint a korábbi munkáiban, ez valamilyen szempontból logikus, hiszen ez mégiscsak egy pörgős háborús film.
Ain't war hell?
9/10


Dumb és Dumber kettyó - Vélemények

2014-12-10 10:11.34
Nekem csak egy aprócska kínzó kérdésem lenne: Kettyó? KETTYÓ????


Hetedik - Vélemények

2014-12-09 11:41.30
Azért az nem kicsit karcol, hogy ez a film pont hetedik a toplistán :D


Truman Show - Vélemények

2014-11-11 17:22.12
Megrázóan gyönyörű alkotás elpusztíthatatlan szerelemről és az én korlátjainak legyőzéséről a tömegek elvtelen kiszolgálása ellenében! Nem nagyon éltem még bele ennyire magam egy főhős helyzetébe, főleg abba, ahogy érez Sylvia iránt, ahogy fénykép híján női magazinok modelljeinek arcképéből próbálja rekonstruálni igazi szerelme arcképét, egyszerűen brilliáns, ill. a film vége volt még számomra különösen megrázó és frenetikus egyszerre. Annak ellenére, hogy 16 éve készült, alapkoncepciójának fő lényegi váza (a tömegek manipulálása, a pénzhajhász showbiznisz hazugságokból épített birodalma) aktuálisabb, mint valaha :/ Döbbenetes erejű lélektani sci-fi, Top 10-es mozi nálam.


Anakonda - Vélemények

2014-07-21 00:52.49
Bűnpocsék alkotás! Csak ma tudtam meg, hogy ez a szemét a Specialista rendezőjének munkája! Alig akarom elhinni! Na nem mintha az a filmművészet csúcsa lenne, de ehhez a foshoz képest Sly piromániai hajlamainak fitogtatása már-már filmtörténelmi kincsnek minősül!


Magyarok a Barcáért - Vélemények

2014-07-08 16:25.13
Ja, látom! Nem vagyok Barcás, de egykori klasszisaink miatt egyszer sort kerítek rá! Kubala nagy arc volt, ha jól tudom, a frissen a Realba igazolt Puskásnak ő szerzett szállást.


2014-07-08 16:23.05
Ez mi?


Idétlen időkig - Vélemények

2014-06-27 21:33.33
Lehetetlen ezt az alkotást egzakt műfaji besorolással, drámának nem túl drámai, vígjátéknak megfelelne, de pont azzal rendelkezik, amivel a többi komédia túlnyomó hányada a műfaji sajátosságból adódóan nem igazán, ez pedig a mondanivaló. Mondjuk jellemfejlődést se nagyon látni sok vígjátékban. A fantáziadús, eredeti ötlet pedig csak hab a tortán. Ez bizony masszív 10/10.

Na és ahogy Phil mondja a film elején: "Az emberek barmok!"


Tökéletes katonák - Vélemények

2014-04-28 12:53.24
Véleményem nem fog sokkoló meglepetést okozni, ez a film rossz, mint a bűn és ezt nem is nagyon akarja leplezni. Iszonyatosan tré vackulmány.


Amerikai história X - Vélemények

2014-04-25 21:05.07
Nagy hülyeséget írtam, hiszen Derek már azon a bizonyos családi étkezésen átszellemült, a tragédia csak újabb lökés volt.


2014-04-25 21:02.21
Egyedüli szívfájdalmam, hogy végül kiszedték azt a jelenetet, amiben a fekák pépesre verik Cameron-t és Seth-et.


Labanc Lilla - Vélemények

2014-04-24 13:45.57
Az Álom.net című felejthetetlen opuszban frenetikus színészi teljesítményt nyújtott, amiért mindörökké hálás lesz neki a magyar nép... ja, mégsem :D


Cyndi Lauper - Vélemények

2014-04-23 20:11.20
Kedvenc énekesnőm! :)


Iszonyat (2008) - Vélemények

2014-04-23 10:40.41
A magyar fordítók különösen vicces kedvükben lehettek, amikor a címet fordították, előtte megnézték ezt a remekbe szabott alkotást, a látottak alapján ráaggattak egy jelzőt, később ez a jelző lett a film magyar címe :D


Drágább, mint az életed - Vélemények

2014-04-23 10:28.48
Nagy csinnadrattával készült, de a végeredmény kifejezetten ratyi lett. A franchise szégyenfoltja.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk