Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-23
2550
A Hold Sötét oldala
Furiosa: Történet a Mad Maxből

2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A segítség
- Cinemax2, 09:45
Kerítések
- Viasat Film, 09:45
A lázadó
- AMC, 09:50
Életem nagy szerelme
- Moziverzum, 10:00
Élet, vagy valami hasonló
- Film4, 10:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Judge Reinhold (67)
Seress Zoltán (62)
Nick Cassavetes (65)
Jonathan Hyde (76)
Renée Soutendijk (67)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
A szarvasvadász - Vélemények
Furiosa: Történet a Mad Maxből - Vélemények
Gladiátor (1992) - Vélemények
Téli szünet - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Alex Csodaországban aaaaa
Lee Min-Ho aaaaa

 

Ölyv hozzászólásai

Ugrás Ölyv adatlapjára

1 2

Az utolsó cserkész - Vélemények

2008-03-26 00:12.40
Szeretem Bruce Willist mint színészt, még ma is a toppon van, lásd Sin City, régi Die Hard (1-2-3) részek. Viszont a legnagyobb alakítását tagadhatatlanul Az utolsó cserkészben hozza. Shane Black fantasztikus forgatókönyvet írt (gondolok itt a beszólásokra, az eredeti Sörös Sándor-Vitay András féle magyar szinkronra, Willis karakterére). Nekem az egyik kedvenc filmem a Halálos Fegyver, Predator, James Bond trilógia mellett. Egy örök darab, ilyen dialógosukat csak egy Shane Black által jegyzett filmben lehet hallani. Még a film zenéjét szeretném megemlíteni (ami szintén profi munka) Michael Kamen által jegyzett számokat.


Pocahontas (1995) - Vélemények

2008-03-19 19:36.24
Nekem egy kellemes mozis élményem még 1995-ből és mai napig az egyik kedvencem az Aladdin, Oroszlánkirály mellett. A történet nagyon át lett írva, aki valóság tartalmat keress a rajzfilmben, annak előre szólok, foghatja a fejét. Politikailag valóban korrekt film, a zenékre egy panasz nem lehet, szerintem Alan Menken élete egyik legjobbját hozta össze, Stephen Schwartz is kitett magáért, ami a dalszövegeket illeti. Méltánytalanul elfelejtették, pedig anno mikor mozikba küldték hatalmas marketing hadjáratott kapott a rajzfilm. McDonaldson keresztül, videojáték, kártyagyűjtemény, társasjátéktól elkezdve minden lehetett kapni, ami Pocahontas. Ezeket, a dolgokat csak azért soroltam fel, mert még itthon Magyarországon is érezhető volt a marketing hatása. Kellemes történet azokból az évekből, amikor még tudtak rajzfilmet készíteni.


Az oroszlánkirály (1994) - Vélemények

2008-03-17 16:50.46
A minap néztem újra végig, immáron nem 6, hanem 19 éves fejjel. Mostanság újra néztek, szinte minden Disney klasszikust, 1998-ig bezárólag. És azt kell, hogy mondjam Az Oroszlánkirály (na meg az Aladdin) volt az egyetlen olyan rajzfilm, amit nem untam, nem éreztem sziruposnak, szájbarágósnak. A rekorderek rekordere egészen 2003-ig (nem hiába), 1994: $783,841,776 millió dollárt termelt az egeres cégnek. Bámulatos, hihetetlenül érzéki, a rajzfilm Az Oroszlánkirály. A film zenéi majdnem olyan hatást váltottak ki belőlem, mint mikor először hallottam az eredeti Star Wars, Schlinder Listája zenéit. Úgy érzem kár a folytatásokról szót fecsérelnem, a DisneyToon nevezetű B kategóriás rajzfilmkészítő brigád készítette őket (The Lion King II: Simba's Pride, The Lion King 1½). A rajzok jók, de a többi. Szóval az eredetit felül múlni, senkinek sem sikerült. Még az igényes Pixar Animation se tudott, olyan CGI filmet készíteni, ami csak egy picit is a nyomába érne Az Oroszlánkirálynak. És az előző véleményem nem változott, még mindig inkább felnőtteknek szól a rajzfilm, mint sem a gyerekeknek.


Lara Croft: Tomb Raider - Az élet bölcsője - Vélemények

2008-03-16 16:28.22
Twister nem éppen, valami nagy ugrás volt.


A világ nem elég - Vélemények

2008-03-16 14:38.38
"A kemény Bond figuráját Campbell idézte vissza a mostani filmmel, nagy örömömre. Neki eddig két "mentést" köszönhet a sorozat." Így igaz.
Már Dalton is megfelelő Bond lett volna, csak móka-miki Moorenak köszönhetően, az éles váltás miatt Dalton bukott.


2008-03-16 14:24.31
Na már most igazad van, mert Bond mindent túl él, hisz ő James Bond. Csak ne lenne annyi irracionalitás a filmekben, mert idegesítő. Viszont az éremnek két oldala, amíg Bondra van igény addig mindent túl fog élni, szóval a te felvetésed is jogos. „Miért,olyan szuperkütyük léteznek,amiket a Connery vagy Moore mozijaiban látunk?” Igen léteznek, elég csak a Goldfingerre gondolni, mikor Goldfinger egy kis dobozba beszél autókázás közben, manapság mobiltelefonnak hívják azt a kis kütyöt. :))))
A holnap markából nekem csak a film végi leszámolós jelenet nem tetszett, túlontúl megkeményedett Bond. Valamint a főcím utáni nyitó képsorok voltak unalmasak, egészen a Hamburgi eseményekig, amikor bemutatják Carvert, egymásnak próbálják ugrasztani a kormányokat. Dögunalom. Ami miatt, viszont becsülendő a Holnap, kényes témája és a történet valóság tartalma miatt, ugyanis a média irányítja és vezeti félre a világot már az 50’s évek óta.


Lara Croft: Tomb Raider - Az élet bölcsője - Vélemények

2008-03-16 14:05.15
Ipari hulladék a második rész, köze nincs az általam nagyon is favorizált videojátékhoz. Az első rész még, úgy ahogy korrekt volt (bár már ott is kilógót a lóláb), de a második. Ja De Bont lehet, hogy remek operatőr (mert valóban az), rendezőnek viszont pocsék, eddig egyetlen nézhető filmet tudott rendezni, Féktelenül első része.


A világ nem elég - Vélemények

2008-03-16 13:54.12
De Bond se lehet, egy Rambo, volt már rá példa és mindketten tudjuk mi lett belőle. A Holnap Markában, pl. a film utolsó 15 percében, Bond szinte egyedül a fél hajót kiírtja. Engem ezek a lehetetlen baromságok idegesítnek. Főleg A világ nem elégben, amikor Renard,a plutónium rudat puszta kézzel fogdozza Elektrával közösen, azon a részen csak röhögni tudtam. Legyen már valamennyi realitás a Bond filmekben, Connerynél még volt, Brosnanél miért halt ki. Ha összegeznem, kellene az eddigi Brosnan mozikat, csak az Aranyszem maradna talpon.


2008-03-16 13:25.12
Miért, te kritikusnak érzed magad?
Abba viszont egyetértünk, hogy Dr. Christmas Jones csak jól mutat Bond mellett, semmi újdonság. Erőltetet a szerepeltetése is. Másrészt nagyjából annyira lehet elhinni, hogy Denise Richards zseniális atomfizikus, mint azt, hogy Steven Seagal egyetemi tanár. Valamint a halj meg Máskor mellett, ebben a részben van a legtöbb baromság, baki is.


2008-03-16 11:45.33
Szerintem, nincs igazad. Hál istennek ez a rész, nem ment át tömény akcióba, mint A Holnap Markában, hanem megmaradt elegáns kémfilmnek, kevesebb akcióval, de több személyiségfejlődéssel. A főgonosz nem a Renardot alakító Robert Carlyle, hanem Sophie Marceau. Denise Richards jól mutat Bond mellett, nem pedig pattog, mint Michelle Yeoh A Holnap Markában. Persze ettől eltekintve hemzseg a film a bakiktól, de egy Bond filmbe már ezt megszokhattuk. A tájak ismét gyönyörűek, Bond BMW-je is sokkal stílusosabb, mint az előző részben, a nyitó jelent szintén hangulatosra sikeredett, akárcsak a Goldeneye esetében. A főcímdal nagyon jó, de felejthető, a film végén már nem is emlékszik rá az ember. Ellenben Madonna, Sheryl Crow vagy Tina Turner főcímdala 100X fülbemászóbb. A rettenetesen gagyi Halj Meg máskor előtt, még láthattunk egy utolsó normális, ízig-vérig Bond filmet Brosnantól. A Holnap markában sem rossz film, csak inkább láthattunk egy nagyon ütős akciófilmet, mint sem egy kémtörténetet.


A világ nem elég - Bakik, hibák a filmben

2008-03-13 19:50.21
Baki, bizony. Mert aki egy plutónium rudat fogdos az pár héten belül biztos hogy, meghal rákban. Valamint egy plutónium rúd 25 °C.


Aranyszem - Vélemények

2008-03-13 18:21.47
„Dalton egy mozi erejéig nagyon ott volt A Magányos Ügynök.” Helyesbítek, mindig keverem a két Dalton mozit a hülye magyar cím miatt. A Halálos Rémületben korrekt mozi, A Magányos Ügynök, szörny.


Halj meg máskor! - Vélemények

2008-03-13 18:19.30
„Ilyet csak Timothy Daltonnak sikerült összehoznia 1989-ben, a Halálos Rémületben” Bocsánat keverem a kettőt A Halálos Rémületben faxa kis Bond film volt, A magányos ügynök a szörny, a maga B kategóriájával, tipikus 80-as.


2008-03-13 18:15.38
A leggyengébb Brosnan film, hol van már az Aranyszem. Brosnan kiöregedet sajnos a szerepből, a történet annyi logikai bakival van teli, hogy az már dühítő. Madonna fő cím dalával semmi gond, de maga a film katasztrófa. 0 mondanivaló, Daniel Craig véleményem szerint megmentette a szériát, mert ez a rész szégyen és gyalázat, ilyet csak Timothy Daltonnak sikerült összehoznia 1989-ben, a Halálos Rémületben, ott a Bond filmeket lealacsonyították egy B kategóriás akció mozi szintjéhez, most sincs másként. Sajnos.


Aranyszem - Vélemények

2008-03-12 20:21.14
Új világ.
Új ellenségekkel.
Új fenyegetéssel.
De egyvalakire még most is számíthatsz.
007
Mást vártak talán?

A 90-es évek James Bondja, elegáns, mint Connery. Rambo mint Dalton. A kedvenc James Bondom Brosnan. A number one, egyszerűen hihetetlen érzéke volt Martin Campbellnek ehhez a filmhez, a karakterek, a történet, a helyszínek, a leghatásosabb Bond film mind a 21. közül. Brosnan még a Világ Nem elégben nyújtott hatalmasat. A Holnap Markában szódával elment, a Halj, Meg Máskor meg valljuk be őszintén gagyi volt. De ezt a részt, semmi nem übereli. Connery hatalmas volt 1962-67-ig, Dalton egy mozi erejéig nagyon ott volt A Magányos Ügynök. Daniel Craig szintén tökéletes Bond. De Lazenby és Moore valahogy, nem nyerték el a tetszésemet. Valami hiányzik az ő alakításukból, ami a másik 4 Bondban megvolt/van. Az egyik legjobb filmes élményem ez a mozi. A film alapmű, akit kicsit is érdekel James Bond világa, semmiképp ne hagyja ki.


John Carpenter: Vámpírok - Vélemények

2008-03-10 17:53.32
Carpenter újabb munkái miatt, féltem ettől a filmtől. Féltem attól, hogy irtózatosan szar lesz, pedig anno a mester alkotott, a legdurvább horrorfilmeket. A Dolog, A Sötétség Fejedelme, A Köd csak hogy párat említsek a kedvenc munkái közül. A legfontosabb a mester filmjeiben, hogy elgondolkoztat, és ez nagyon kevés horror filmnek sikerült eddig. Tegnap este ment az egyik kereskedelmi csatornán este 22: 00 magasságában John Carpenter’s: Vampires, mondom bele, nézek hát ha… és kellemeset csalódtam. Ez kurva jó film, James Woods kurva jó színész, Carpenter itt még igen, csak elemében van. És a filmnek is van egy fajta hátborzongatóan jó atmoszférája. Nagyon ott van. Nem divatbuzi vámpíros film, mint a Penge széria, hanem teljesen más. Meg kell még említenem a film zenéjét, nagyon ott van, még most is dúdolgatom. Köztudott, hogy Carpenter a saját filmjeihez, saját maga írja a zenét (az esetek 90%-ban), teli találtat ez a film. Felejtsetek el minden eddigi vámpíros filmet, ezt mindenképp nézzétek meg. Valamint az 1992’-es Francis Ford Coppola Dracula című filmet ajánlom még megtekintésre.


Alien - A nyolcadik utas a halál - Vélemények

2008-03-06 15:05.30
"A Végső megoldás: Halál forgatása és bemutatása sem zajlott gondok nélkül - de azután lassacskán igazi csemegévé vált. Egyrészt azért, mert első filmes rendezője, David Fincher Hollywood egyik legkeresettebb rendezője lett, másrészt azért, mert számos bizonytalanság és ellenőrizhetetlen hír vette körül. A hírek az alkotók közötti ellentétekről, elveszett jelenetekről, sőt, még egy teljesen másképp vágott változatról szóltak: az újravágott változat hűen tükrözte volna Fincher eredeti - és alaposan megnyirbált - elképzeléseit.
A pletykák helyett most, íme, a tények: A sokat emlegetett, eltűnt rendezői változat nem létezik. Ahhoz, hogy Fincher mégis megalkothassa eredeti álmát, az alapoktól kellene újra kezdenie az egész munkát - természetesen minden befolyástól mentesen. Ám a meglévő, most elkészült változat sem kevésbé csodálatos mű.
A rajongók először láthatják az 1991-ben készült, felújított, újrakevert Végső megoldás: Halál-t. Az eredeti játékidőnél több mint 30 perccel hosszabb Különleges változat olyan - még soha nem látott - jeleneteket tartalmaz, melyekből az is kiderül, milyen összetett folyamat során alakult ki a film végső, vágott verziója. Az új részek és az eredeti film tökéletesen összeolvadnak, hála a felhasznált régimódi optikai és vadonatúj komputeres trükktechnikának. A felvételkor készült hasznos hang egyes részei valamint néhány párbeszéd minősége eddig nem volt tökéletes. Korunk legmodernebb hangtechnikája segítségével, ez a kibővített változat most a lehető legjobb hangminőségben szólal meg.
A Végső megoldás: Halál Különleges változat segítségével a rajongók egy kiváló rendező elveszettnek hitt munkáját láthatják."

Fenti kis szöveg az Alien Quadrilogy DVD kísérőfüzetkéjéből származik. Annyit azért hozzá kell tennünk, hogy David Fincher még mindig oly mértékben neheztel a 20th Century Foxra a film körüli huzavona miatt, hogy egyáltalán nem vett részt az SE elkészítésében, így az semmiképpen nem tekinthető rendezői változatnak.
Fincher egyáltalán nem tekinti saját alkotásának az Alien3-at, egyébként a parás első és az akció dús második rész után, a harmadik részi igen is szar lett. Eltűnt a félelem, a paranoia, CGI idegen már akkor gagyi volt stb. Egyébként köztudott, hogy a FOX szeret belepofázni a mai napig a forgatásokba. Fincherre bábuként tekintett a FOX, ő persze nem hagyta magát, végül bedobta a törölközőt, bár voltak saját elképzelési, Ripley legyen kopasz stb., De mivel nem volt épkézláb forgatókönyv, minden nap csak pár oldalt kapott, ezért nehéz volt bármit is lépnie, az idő telt, a pénz pedig fogyott, vészesen közeledett a bemutató napja. A FOX saját magának köszönheti az Alien3 buktáját, William Gibson és Vincent Ward ötletei alapján gyúrták össze a harmadik forgatókönyvet, ami alapba egy nagy katasztrófa lett. Én egyébként Renny Harlin rendezőt sajnálom, eredetileg, elsőként ő rendezte volna a harmadik részt, csak nem tetszetek neki Gibson ötletei. Ő legszívesebben a lények bolygójára vitt el volna bennünket. Hicks és Ripleyt éltbe hagyta volna (saját véleményem szerint Harlin lett volna a tökéletes rendező, neki kellett volna adni a forgatókönyv jogát is). De persze ezekből, az ötletekből semmi nem valósult meg. A rendező változat pedig nem Rendezői, mint ahogy lentebb is írta Mandria, amolyan produceri kényszervágás, az SE DVD miatt.
Fémszívű: „A nyolcadik utas” elnevezés francia találmány.


2008-03-03 21:03.27
Alapmű. Se, előtte se utána nem készítettek ilyen jó sci-fi horrort. A folytatásokat nagyon elcseszték a 3 rész valami gyalázat, még David Fincher se akarta a nevét adni a filmhez (igaz más okokból). A 4. rész a régi filmek meggyalázása. Talán a második rész, ami még nagyon ott van, majdnem egy szinten van az eredeti 1979-es változattal. A „majdnem” szócskát direkt írtam oda, mivel Scott gondosan felépített filmjét Cameron újra értelmezte a sci-fi horrorból lett, sci-fi akció. Jó ez nekünk, nem igazán. De még így is tisztességes, folytatást kaptunk, a film történelem egyik legtutibb leszámolásával. Visszatérve az elődhöz, ma már sokan nem tudják értékelni. Megismételni ezt a paranoiát, kétségbeesést az űrben, senki se sikerült. A filmről vétek lenne, bármit is mondani kötelező alapmű, mindenki nézze meg.


Csillagok háborúja - Vélemények

2008-02-27 20:50.02
Nekem a kedvenc részeim Sithek Bosszúja, Birodalom Visszavág, Új Remény. Ezek a filmek külön-külön, is megállják a helyüket. Kellően sötétek, pörgősek és izgalmasak. A Baljós Árnyak, Jedi Visszatér, Klónok Háborúja inkább gyerekcentrikus részek, a történetük se olyan izgalmas, 1X mindenképp megtekinthetőek, mint folytatások egyáltalán nem gyengék, de nem maradandó részek. Nem vagyok nagy Star Wars fan, de amit Lucas letett az asztalra, az becsülendő. Amúgy mind a 6 részen keresztül remekül szórakoztam, jó érzés látni ilyen időtlen alkotásokat. De a 83, 99, 02 alkotások sajnos gyengén muzsikálnak.


Batman - A denevérember - Vélemények

2008-02-27 11:41.53
Keatonel az a baj, hogy inkább vígjátékokba való, mint sem Batmannek, pl. BettleJuice, Dream Teamben mindenkit lejátszott a vászonról, de itt. Nicholson játssza a hülyét, csak sajnos annyi köze van, az ő karakterének a képregény beli Jokerhez, mint Tommy Leenek Harvey Denthez. Ráadásul már öreg is volt, ehhez a szerephez. 1989-ben leginkább Prince hasonlított Jokerhez, a Partyman című klipjében. Szóval, én úgy vettem észre, hogy a 89’-es rész egy hatalmas marketingfogás volt, és a Warner hülyére kereste magát. Bevált a stratégiájuk. Szóval én inkább Bale játékra szavazok, és titkon remélem, hogy Christopher Nolan végig viszi a szériát.


Mindörökké Batman - Vélemények

2008-02-26 21:24.39
Igaz, bocsánat. :))


2008-02-26 21:14.07
Ez tipikusan az a Batman rész lett, amin nem fogsz unatkozni, agyatlan 1,5 óra a javából. Semmi újdonság, semmi sötétség. Gotham utcái megvilágosodtak. Aki becsülendő Jim Carrey, az egész filmet, az ő fordulat számához akarták igazítani, értelme volt ennek a fordulatszámnak, mert megmentette a filmet. Tommy Lee középszar szerepben, Val Kilmernek örülünk. Chris O’Donnell valóban rejtély, hogy mit keres a filmben. Ő Robin, aha összes is állt a kép. Nem olyan borzalmas rész a 95-ös, pénzügyileg megérte, kritikusok körberöhögték. Sötét hangulat eltűnt, Batman megkeményedett, Carrey pedig megmentette az egész filmet a ripacskodásával. Ja ami plusz, és ami miatt a 90’-es évek legjobb Batman mozija. 1. nem lehet, komolyan venni 2. a film soundtrack-e U2, Seal.


Batman - A denevérember - Vélemények

2008-02-26 20:57.15
Hatalmas elvárásokkal ültem le a film elé, tudni kell én a Batman univerzumot, az 1995-ös Batman Foreverel ismertem meg, és azt is leginkább Jim Carrey miatt néztem meg, később ebből lett fanatizmus. Szóval hátam mögött letudtam az összes eddigi egésze estés Batman mozikat+ 1992-1995 futó Batman Kalandjai, című rajzfilm sorozatot. A rajzfilmsorozat és a Batman Returns nagyon tetszett, a Forevert pedig Carrey miatt imádtam (ő róla valóban elhiszem, hogy őrült). Batman & Robin ipari hulladék. Az új Batman a Batman: Kezdődik! Fenomenálisan jól sikerült, nagyon jó úton haladnak a készítők. Témánkhoz visszatérve hatalmas elvárásokkal ülök le a film elé, és ... Hát nem mai darab, a filmből egyedül a leszámolós jelenet tetszett. A többi viszont, unalmas. Csomó logikai baki, Kim Basinger teljesen értelmetlen szerepben, az egész film egy bábszínház. Nicholsonról a Ragyogásban elhittem, hogy őrült, de itt. Játszok a bevételért, meg elmondhatom magamról, hogy egy PG-13 besorolású filmben is feltűntem. Keaton mint Batman, ezt komolyan gondolták a készítők, Batman Returnsban még oké, hisz keveset látjuk a filmben, de itt? Karakter színészt, raknak Batman helyére. Christian Bale, na ő Batman vagy George Clooney ő még jó lett volna, kár, hogy balszerencsés epizódban kellett megismernünk. Szal, kib@sztam 4e Ft-ot a semmiért. Kár.


Ragadozó (1987) - Vélemények

2008-02-26 15:38.21
De amíg embriót ültet beléd az arctámadó, addig csak egy jót alszol, az egyetlen dolog, ami fájdalmas, hogy szétrobban a mellkasod.Ez annyira nem is vészes, a sima Alien támadása meg már fájdalom mentes. Valahogy, a Predator brutálisabb tud lenni, jót mosolyogtam, a jön és fejbelő eszmefuttatásodon. Élve megnyúz, kitépi a gerincedet, a holtestedet meggyalázza és a koponyád a relikviát fogja gazdagítani, úgy érzem ez kellemetlenebb. Akkor inkább én is az Alient választom, de csak ha nagyon, muszáj. :-)


2008-02-26 15:21.23
Ez mondjuk igaz, érdekes eredmény jönne ki. :D
Melyik halálnem a jobb, ha kitépik a gerincedet és megnyúznak, vagy ha egy péniszszerű valami egyetlen harapással megöl, és szörnyet halsz, de akkor ott van még az arctámadó. :D


2008-02-26 15:04.54
A leírtakkal egyetértek, de Giger műve festményeken sokkal félelmetesebb, mint maga a kész lény. James Cameron féle Alienek undorítóbbak és félelmetesebbek, míg Giger-é inkább perverz. A részleteket tényleg nem kell boncolgatni, ismerem én az Alien filmek háttértörténetének minden kockáját. De melyik faj a félelmetesebb egy olyan, aki csak hobbiból öl vagy egy olyan, aki csak ösztönből?


Az oroszlánkirály (1994) - Vélemények

2008-02-26 12:16.58
Gyerekkoromban mikor Mufasa király meghalt, mindig elsírtam magam. Szívszaggató rész volt, és mai napig mikor megnézem újra és újra az oroszlánkirályt, van bennem egy törés, már a nyitó képsorok alatt, tudom, hogy Mufasa meg fog halni és ez olyan rossz. Valóban fel kell nőni ehhez a rajzfilmhez, hogy megértse az ember a film mondanivalóját. 5 évesen láttam először VHS-en, moziból felvett kópiáról 94-ben. 1995 karácsonyán természetesen megkaptam eredeti VHS-en is, az akkori kornak megfelelően kiváló minőségben. Mindig imádtam a mesét, a zenéit, de soha nem tudtam felüdülni alatta. Talán, ezért favorizáltam jobban az Aladdin című rajzfilmet. Sokkal vidámabb és sokkal jobban elvarázsol, mint az Oroszlánkirály. A Disney ismét hatalmasat alkotott, de kicsit túl lőtt a célon. Nincs szirup (csak annyi amennyit elvár az ember), egy őszinte rajzfilm Az Oroszlánkirály. Fájdalmasan, őszinte. Kár, hogy manapság nem születnek ilyen filmek se rajz, se CGI részről.


Ragadozó 2. - Ragadozó Los Angelesben - Vélemények

2008-02-26 11:14.49
Osztom a véleményed, szinkronosan valóban egy rakás szar a film (csak is kizárólag angol hanggal élvezhető), nekem a második rész nem tetszett (bár mint, folytatás valóban k@rva jó), de nem az igazi. Elsősorban az első részen uralkodó atmoszféra tűnt el, valamint a Predatort tették kicsit ember közelibbé, hiba volt. Na mindegy. Danny Glover tényleg nagyon jó színész, Gary Busey rossz választás, idegesítő /valahogy, nem illik bele a történetbe/. Bill Paxton pedig, beírta magát a történelemkönyvekbe, ugyanis 1984-ben végzett vele egy Terminator, 1986-ban egy Alien, 1990 pedig egy Predator. ;-)
Egyébként pedig R.I.P a Predatort alakító Kevin Peter Hall színész óriásnak, aki elhunyt 1991 April 10, Hollywood, California, USA, AIDS-ben.


Ragadozó (1987) - Vélemények

2008-02-26 10:54.16
Tökéletes film, félelmetes, hangulatos, kiszámíthatatlan, még Arnold esélyei is meg inganak. Semmi se biztos. Véleményem szerint a második rész, sokkal gyengébb lett (elsősorban a sztori miatt, nem a színészek hibája, de erről nem most fogok beszélni). Nekem a Predator első része sokkal jobban tetszik az összes ALIEN filmnél, AVP-nál vagy a Predator 2-nél. Leírhatatlan élmény, a kemény katonák, akiről azt hittük a film első fél órájában, hogy bárkit kicsinálnak, hirtelen ők is elkezdenek félni, ezáltal a néző hite meginog. John McTiernan remekül megteremti a kellő atmoszférát, Jim Thomas & John Thomas író pedig, egy remek környezetet állított össze, remek szereplőkkel. A Predator pedig sokkal félelmetesebb, mint H. R Giger Alien-e. Hogy miért? Mert az Alien csak ösztönből öl, a természete miatt. Addig a Predator élvezetből, az emberi szadizmus sokkal megrendítőbb, mint a -jönnek a szörnyek és mindenkinek vége teória, de a gonosz cég/kormány soha nem akarja elpusztítani az idegent. Ezzel nem az Alien univerzumot akarom leírni, de történt valami, amire soha nem számítottam. Az Alien a régi részek, amik még félelmetesek voltak (Alien, Aliens) elvesztették a hatásukat, egyáltalán nem félünk az idegentől, szerencsétlen Ripleyért se izgulok már. Kár. Az idő vasfoga. Az első Predator viszont a mai napig üt, és itt most nem pont a vizuális effektekre gondolok. Az élni akarásra, arra, hogy az ember soha nem adja fel még a leglehetetlenebb körülmények közt sem. A film eleje és vége is tökéletes, nyitójelent az űr, egy idegen űrhajó siklik el a föld előtt, kilő valakit a föld felé, ezután baljós zene és trópusi helyszínnel nyit a következő képsor. A film vége szintén baljós, Schwarzi végül győz (persze, hisz ő Arnold), de ez a győzelem csak ideiglenes, újra baljós zene és... Szóval, aki teheti, nézze meg. A régi akció-sci-fi/akció-horrorok közül ez még ma is üt.


Aladdin (1992) - Vélemények

2008-02-25 23:14.17
1994-ben VHS-en ismertem meg Aladdint, azóta imádom, nálam a TOP 1, a Number 1. A Disney végre nem próbált meg egy szirupos baromsággal elő állni. Jeffrey Katzenbergnek hála, koncepcióváltás történt a stúdiónál. Talán kevesen tudják, de az Aladdinnak köszönhetjük, hogy manapság olyan CGI meséknek, mint a Shrek, Verdák van létjogosultságuk (ez csak is kizárólag a humorra értendő). A készítők itt játszanak el először, azzal hogy kifiguráznak híres élő személyiseket, mernek élni utalásokkal. Igaz, ez még csak a kezdet, de figyelemre méltó, hogy pont egy Disney rajzfilm törte meg a jeget. Véleményem szerint Clemens & Musker legjobb munkája, lenyűgöző. A magyar szinkron a szinkronok egyik legjobbja, Mikó István, mint Genie teli találat. A dalok először itt, előre viszik a cselekményt és nem sziruposan hatnak, ötletesek és illenek a cselekménybe (talán az "Egy Új világ"című betétdal, ami kilóg a sorból). Csillagos ötös, ahogy anno réges-régen bő 15 éve reklámozták, és hozzá tenném jogosan, "utaz velünk egy olyan világba, ahol megismerheted a Geniet és álmaid valóra, válnak". Perfect. Véleményem szerint még az Oroszlánkirályt is porba tapossa.


1 2

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk