Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-23
2550
A Hold Sötét oldala
Furiosa: Történet a Mad Maxből

2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A Wall Street farkasa
- Film+, 00:45
Fiam nélkül soha
- Filmbox Premium, 00:45
Minden héten háború
- Film Café, 00:45
A Vagdalthús-hadművelet
- Viasat Film, 02:00
Úszó erőd
- Film4, 02:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Judge Reinhold (67)
Seress Zoltán (62)
Nick Cassavetes (65)
Jonathan Hyde (76)
Renée Soutendijk (67)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Téli szünet - Vélemények
A jel (sorozat) - Vélemények
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Mire gondolsz most?
13 kísértet - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Mesterjátszma aaaaa
Blair Underwood aaaaa

 

Mse63 hozzászólásai

Ugrás Mse63 adatlapjára


Napos oldal (2012) - A legjobb jelenet

2013-01-12 20:51.02
Az előbb felsoroltak, plusz még hozzátenném a dupla-tétes jelenetet a film kétharmadánál, ahol mindenki egy helyen van, mindenki ordítozik, Robert De Niro Bradley Cooperrel kiabál, amíg meg nem jelenik Jennifer Lawrence, aki meg őt osztja ki, aztán meg még jön az egész fogadás. A másik jelenet, amivel még kiegészíteném, az az, amikor Pat keresi az esküvői videóját - az a rész iszonyatosan ütött.


Ház az utca végén - Vélemények

2012-10-07 13:40.48
Nem Zs-kategóriás, de nem is éri meg, hogy az ember pénzt adjon ki rá. Az első fele akár egy kellemes kis tini drámának is elmehetne, ha nem lenne olyan borzalmas a forgatókönyv, és nem lenne a történetvezetés ennyire szakaszos. Persze, ha öreganyámnak kereke lenne, akkor ő meg villamos lenne...
A film a vége felé bekeményít, ott egész nézhetővé is válik, plusz van egy-két kellemes fordulat. Bár éppen ezért, az ezt megelőző egy óra meg abszolúte irreleváns innentől kezdve.
Nem volt teljesen keserű a szájízem utána, mert így is jobb lett, mint amire számítottam. Nézhető, de felejthető.


A hallgatás törvénye (2010) - Vélemények

2012-09-10 15:00.06
... tehát koppintás? Mert az öntörvényű zárt közösségeket A falu találta fel?
*fejt vakar* Ajánlom, hogy még élj egy kicsit a világban és gondolkodj, mielőtt efféle hozzászólásra adnád a fejed.


Az éhezők viadala - Vélemények

2012-03-22 22:22.23
Egyezek az előttem szólóval, levakarhatatlan vigyorral a képemről jöttem ki a moziból. Nyilván vannak kihagyott jelenetek a könyvhöz képest, de az egész filmet átitatja a történethűség irányú igyekezet és szeretet. A Gyűrűk Ura óta nem voltam ennyire elégedett egy könyv-adaptációval.
Tetszett, ahogy megoldották az egyszemélyes narrátor helyettesítését, Jennifer Lawrence pedig keveset beszél, de iszonyúan sokat mond egy-egy kisebb arcrezdüléssel. Ha meggebedek, akkor se tudnék ennél tökéletes stábot elképzelni.
Ami pedig számomra még fontos, hogy nem játszották túl a romantikus szálat. Ott volt, megvolt a szerepe - ez a szerep viszont első soron az elterelés a háttérben folyó igazi cselekményekről, és a film e kapcsán ennél világosabb nem is lehetne.
Persze a tökéletességtől messze vagyunk, és olyan szeret/nem szeret viszonyban vagyok azzal a kamerakezeléssel, de nagyon is ajánlom mindenki figyelmébe. A könyv ismeretében külön élmény, de hiszem azt, hogy anélkül is erősen élvezhető.


A hallgatás törvénye (2010) - Vélemények

2012-03-22 11:37.28
Végigolvastam a véleményeket, és úgy érzem itt az ideje azt a pozitív oszlopot erősíteni egy picit.
Számomra mindig felüdülés, amikor a manapság divatos akció és hatásvadász mozipalettán feltűnik egy ilyen alkotás, sőt mi több, komoly szakmai elismerésben részesül.
Valaki írta, hogy hiányolta a vért és - a film környezetéhez egyértelműen hozzátartozó - brutalitást, nekem viszont a Winter's Bone mindenekelőtt a csendes erőszakról, az állandó fenyegetettségről és félelemről szól, amit az itt élők a mindennapok részeként értelmeznek. Egy zárt közösség, ahol a csordával való ellenszegülés kivétel nélkül megtorlást von maga után, és ezzel gyerek és felnőtt egyaránt tisztában van.
Sokaknak talán monotonnak és unalmasnak tűnik, de a filmnek igenis van szerkezete, és csúcspontja, ahová ebben a nagyon is hiteles és életszagú környezetben jutunk el, amit a kiváló fényképezés és a még kiválóbb színészi teljesítmények erősítenek.
A zárókockák utáni benne megfogalmazódott gondolatok közt pedig helyett kapott az afféle is, hogy ha több főhős lenne olyan, mint Ree, akkor bizony lehet, hogy jómagam is több időt töltenék filmnézéssel. Nem csak azért, mert valóban csodálatra méltó, amit ez a 17 éves lány itt végig visz, hanem mert ő is, akár csak minden más ebben a filmben valós és - megint ez a szó, de tényleg ez illik ide a leginkább - HITELES, emberi figura. Nem hiába van ott az az Oscar-jelölés Jennifer Lawrence neve mellett is. Fiatal kora ellenére úgy viszi a vállán ezt a filmet, hogy ójaj.
Azoknak, akik nem tudnak végignézni egy filmet 8 robbanó effekt nélkül nem ajánlom. Akiknek viszont bejön az efféle indie-műfaj, garantált kedvenc lesz. Szerintem. ;)


Veronika meg akar halni - Vélemények

2010-10-09 21:31.22
Ritkán fordul elő, hogy a könyv olvasása előtt nézek meg egy adaptációt, de most megtörtént. Az eredmény pedig jelentem az, hogy a Veronika felkerült az "olvasandó" listámra.;)
Soha nem könnyű könyves alapanyaggal dolgozni; a rendezőn viszont látszik, hogy minden tőle telhetőt megtett, hogy dinamikus, élvezhető, de ugyanakkor hangulatos filmet varázsoljon belőle. Szerény véleményem szerint pedig sikerrel járt. :)
Gyönyörű a film fényképezése. SMG-t pedig még nem döntöttem el, hogy megöleljem vagy megverjem, amiért nem szakított egy picit már korábban is azokkal a fránya horror-gyökerekkel. Valami olyan letisztultan játssza Veronikát, hogy az hihetetlen. EZ az ő világa. Úgyhogy merem remélni, hogy nem ez lesz az utolsó látogatása a drámák közt. ;)
Már csak ezért is kapja meg tőlem a film az 5 csillagot. Nem azt mondom, hogy "életem meghatározó alkotása", vagy valami tökéletes műalkotás, de akkor is benne van az a valami, ami miatt még majd 50szer újranézem életem során.;)


A szökés (sorozat) - Bakik, hibák a filmben

2008-05-07 11:31.39
uf gyerekek, látom nagyban a 3. évados hibákat elemzitek, de engem még irritál egy 2. évados baki:
a 20. részben, amikor Sara-t lecsukták, nézzétek meg a kocsiajtót... kiszáll, nyitva hagyja, mikor sétál, már be van csukva, aztán megint nyitva lesz... biztos automata...:DDDDDDD

de a 3. évadban tényleg irritáló az a hosszúujjú, ami Michael-en feszít állandóan... Panama, 40 fok, tömeg - a póló még mindig marad!:)
bár, ha nagyon védeni akarjuk az írókat, mondhatjuk, hogy csak nem akarta magára felvonni a figyelmet a börtönben a tetkójával...:D


A szökés (sorozat) - Vélemények, Azoknak akik már a 3.évadot nézik

2007-12-13 13:51.42
ne már, ha az LJ-t is lelövik, ki marad?:-( én is láttam az előzetest, de ilyet nem vettem észre...
különben én is alig várom a januárt.....:-DDD

kellermant pedig nagyon sajnálom, de nála sztem is egyértelműnek tűnik, hogy halott....:-((( de sztem neki úgy el is jött az ideje(annak ellenére, hogy az egyik kedvencem volt a második évadban...)

még 32(+1 az amcsi időeltolódást beleszámítva) nap....


parfumeshop 160x600

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk