Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A vadon foglyai
- SuperTV2, 01:55
Boldogság bármi áron
- Filmbox Extra HD, 02:05
Szállítmány
- HBO2, 02:27
Aljas nyolcas
- Film Mánia, 02:40
A lelkedbe látok
- HBO3, 02:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Harvey Keitel (85)
Samantha Morton (47)
Robert Pattinson (38)
Brian Geraghty (49)
Siobhan Fallon (63)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2001: Űrodüsszeia - Vélemények
2022-es választás
Az utolsó harcos (1975) - Vélemények
Beowulf - Legendák lovagja - Vélemények
Puzsér Róbert - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Abigail aaaaa
Anne Hathaway aaaaa

 

Soderfiu hozzászólásai

Ugrás Soderfiu adatlapjára


Cannibal Holocaust - Vélemények

2017-01-05 21:12.50
Tyűűűűűűű...de rég voltam itt. A zenét sokat hallgatom, a film újranézéséhez (már talán 3-4x láttam 17 év alatt) azonban évek óta nincs gyomrom. Majd talán nyáron erőt veszek, de akkor többedmagammal...


2011-03-04 11:43.23
Hahó Szamuráj!

Jelezz vissza, ha itt vagy! Anno 2007-2008-ban jártam itt utoljára. A filmet 10 éve láttam kb., de van 1-2 kérdésem.


2008-05-31 08:37.43
Én is remélem, hogy nem lesz. A trükkök, a finomkodás stb. csak rontana a lényegen.


2008-05-08 21:13.25
Hi!

Kb. 7 évig én is (akárcsak Zitus 12) abban a tudatban voltam, hogy a szereplőket a végén tényleg szétcincálják. Egészen amíg el nem látogattam erre a fórumra tavaly októberig, s nem olvastam róla. Hát egyébként tényleg elég hiteles lett a vége. Sokatokkal egyetértek, ezt tényleg elég 1x megnézni, azt kész. Tényleg az a szőke Jack nevű fazon a Cannibal Feroxban is feltűnt, csak hát a Ferox-ról is itt hallottam először, de hát nem tartottam fanatikusnak magam, hogy kutassam a folytatást. Pláne amit mondtatok, hogy még primitívebb. Szamuráj: úgy látom te vágod a témákat jól. Hányszor nézted meg a Holocaustot és a Feroxot?


2007-10-10 13:14.28
Hahó!

Egy biztos: ez a film bemutatja milyen az amikor az ösztönös (kannibál), és a tudatos (4 fafej) gyilkolászás találkozik egymással. Tényleg az a szörnyű, hogy manapság is vannak a civil életben is borzasztó kegyetlen vérengzések, úgyhogy nem gondolom azt, hogy a mai civilizáció jobban viselkedne a kannibáloknál.
Egy valami a szép a filmben, de az nagyon: az elején a helikopter felvétel az őserdőről, a folyókról a zenével együtt.
Azt hiszem újabb 7 évig ejtem ezt a témát.

Csao


2007-10-02 13:07.35
Hi!

Szerintem se kellett volna filmre venni az állatok leölését, pláne nevetgélni, meg a kijelentést tenni, hogy most is megtenni. Csak azt írtam, hogy ma már vacogás nélkül tudtam végignézni a jelenetet, nem úgy 7 éve. Természetesen én is az állatok hidegvérű leölése és az állatok kínzása ellen vagyok. Nagyon súlyos mint kettő, de az utóbbi még súlyosbítóbb körülmény, hiszen mielőtt elpusztul egy állat előtte így-úgy ütik-verik, hagyják vergődni. Ezt is és az előbbit már előbb kellett volna büntetni nemcsak nálunk, hanem mindenhol. Most hogy említetted, már beugrott a maki így hét évvel ezelőttről (az a youtube-on nem látszik), s hát még az előző esetnél is jobban elborzasztott anno. De nyugi, hogyha valahol látnék megint hasonlót (például a kedvencemmel), valószínűleg ugyanolyan nehezen nézném végig, mint 7 éve. Itt csak azon van a hangsúly, hogy nem mindegy, hogy a dolgot először látom vagy például negyedszerre.


2007-10-02 00:25.15
Hello!

Ezt a filmet 7 éve láttam először. Az akkori magándobtanárom egyik tanítványa adta kölcsön Vhs-en, s nehezen de végig bírtam nézni. Most a youtube-on visszanézve a legdurvább jeleneteket már könnyebben tudtam végignézni. 1-2 dologban azonban tévedéseket észlelek. A teknőst ugyan kínyírták, de nem kínozták (s erre már valaki felhívta itt a figyelmet). Kínzásnak ugye az minősül, ami kishazánkban pár éve egy szerencsétlen kutyával történt, hogy km-eken át vonszolta egy kocsi. Tehát ez egy gyors halál volt, s ők ettek is a húsból. A látvány valószínűleg azért sokkol mindenkit, mert szokatlan, hogy ezt egy teknőssel tegyék. Na de (és ezt megint írta valaki) ugyanezt csinálják a csirkével, hallal stb. Tehát csak azért ilyenek a reakcióink (nekem is ez volt először mikor láttam), mert SZOKATLAN DOLGOT láttok. Úgy gondolom ugyanez vonatkozhat a kannibáli körökben elkövetett rituális gyilkosságokra. Az az ő környezetük. Engem anno a leginkább a kígyómarás miatti lábcsonkolás sokkolt a leginkább, ami asszem a 4 figura kísérőjével történt.
Ez a 4 pofa kutatóútra indult, de amiket a Yacumokkal műveltek (felgyújtott kunyhók), azután nem csoda, hogy megérdemelték, hogy egy másik törzs, asszem a Yanomamo szétcincálják őket. Egy biztos, hogy a vesztükbe rohantak. A filmnek semmilyen babért nem akart/akar learatni, hanem a legszélsőségesebb kategóriába (nevezzük SZOKATLAN) sikerül bekerülnie. Ez nem egy szimpla horror, hanem egy dupla naturális dokumentumfilm, amely eredeti szándék szerint a három féle (Yacumok,Yanomamo,Shamatari)kannibáltörzset szeretett volna bemutatni, na de a 4 ember rátett még a saját mohóságával és a saját kegyetlenségükkel és a végén bevégzik. Ebből 1 szimpla dokumentumfilm kerekedik, ha mondjuk visszatérnek az USA-ba és élnek tovább. Őket 6 hónap múlva követte egy professzor és 2 kísérője, akik megtalálták a csontjaikat és a filmes anyagukat és mellesleg ők is forgattak. Így lett ebből dupla dokumentumhorror. Na és a professzor? Életben maradt, mert nem volt olyan elvetemült vadállat, mint amilyen pl. az a Jack volt.
Azt is írta valaki, hogy nagy hatást vált ki a film témája és a zenélje közti ellentét, hát nálam tuti, de szerintem vannak ezzel még így egy páran. Ha a borzalmakon túl teszi némileg magát az ember, akkor talán csak 1 dolgot tisztel: és ez a TRÜKKÖK MELLŐZÉSE.
Egy biztos én 7 éve kijelentettem, ha ezt végigbírtam nézni, akkor ezután már bármit. Én nem állítom, hogy ez a film tetszik, (sőt most is elborzaszt) nem is tartom jónak, egyszerűen csak: FELEJTHETETLEN. Ami miatt megadtam neki az 5 csillagot az az üzenete: NE BOLYGASD FEL A TERMÉSZET RENDJÉT, MERT AZ BOSSZÚT ÁLL RAJTAD!
Kissé morbidnak hangzik, de némileg azon a youtube-on látott kijelentésen mosolyogtam egyet, hogy: JOBB EGY MÁSIK EMBERTÁRSAD VÉRÉT GYARAPÍTANI, MINT A HIDEG FÖLDBEN KIHŰLNI A KUKACOK KÖZÖTT. Ha az ember túlteszi magát a kannibálok gyilkolászásain, és arra gondol, hogy azok fogyasztják el és nem a kukacok, akkor némileg meleg érzés tölti el, ha kannibál fejjel próbálok gondolkodni. Primitív nép pedig ugye nem ismeri a gyilkolás fogalmát. Egyébként pedig szerintem ezek a népek mára már biztos kihaltak.

Van egy honlapja is ennek a cuccnak: www.cannibalholocaust.net



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk