Kollagén italpor 4 fajta kollagénből
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A Nílus gyöngye
- SuperTV2, 17:45
Vissza a jövőbe 2.
- RTL Három, 18:15
Az öldöklés istene
- Filmbox Premium, 18:40
Életrevalók
- Prime, 18:40
Újoncok napja
- Viasat Film, 18:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Fogadóóra
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
2022-es választás
Örömködő topik - közkívánatra!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Búcsú a földtől aaaaa
Zomborácz Virág aaaaa

 

Cabir hozzászólásai

Ugrás Cabir adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Roatis Andrea - Vélemények

2014-06-20 15:25.12
Nagyon szeretem a hangját, Kisfalvi Krisztináéra emlékeztet. A Sharon naplójában hallottam először.


Hacser Józsa - Vélemények

2014-03-05 22:21.17
Már ő is? Csala Zsuzsa ,és Hacser Józsa is a mennyei páholyba költözött... Mennyi nagy nevettető hagy el bennünket!
R.I.P.


Audrey Hepburn - Vélemények

2013-10-18 15:32.17
Szerintem mind a két véglet túlzás - szerintem sem férfifaló, sem szent apáca nem volt. Szerintem pont a helyes középutat találta meg.
Egyébként teljes mértékben megértem Csabagát, és IncogNITA-t is, az egyikőtök meglátta benne a vágykeltő nőt, a a másikotokat meg az ártatlansága, "szentsége" fogta meg.
Egy emberről számtalan véleményt alkothatunk, ezek a vélemények ellentmondóak is lehetnek.
Mindenki a maga ízléséből indul ki. Az idősebb generáció szájából általában nagy dicséret, a "feddhetetlen erkölcsiség", a "tisztelni, becsülni való erényes nő" - egy fiatalnak meg ez túl gejl, vagy fals értelmezés - most már más az értékrend - ezért nem kell csodálkozni, ha a régi sztárokat új - a megszokottól eltérően értelmezik.

Halkan annyit jegyzek meg, hogy szentek nincsenek, hiba nélküli emberek nem léteznek - talán Szűz Mária volt tökéletes.

A disznóvicceken - ha szellemes - én is röhögni szoktam. A szüleim teljesen konzervatív, régimódi emberek, de még ők is fetrengenek a röhögéstől egy-egy vaskos poénon.
Felrakja a lábát az asztalra - én is állandóan felrakom, így kényelmes, jót tesz a vérkeringésnek.
Nem kéne emiatt elítélni senkit - mintha embert ölt volna...:))))
Több férfikapcsolata volt - jól tette! Nem mindenki találja meg 18 évesen az örök szerelmet, teljesen érthető, ha egy kapcsolat nem működik, tovább áll. Ha pedig megcsalták, miért is ücsörgött volna otthon jókislányként, szerelem nélkül, mikor szép, gazdag, és híres? Teljesen megérthető, hogy próbált változtatni az életén.

Bradányi könyveiről annyit, hogy mind egy rakás ostobaság, fércmű, Blikkbe való. Talán a Barbra Streisand - ról szóló könyv, ami tetszett egy kicsit. Akkor haragudtam meg rá nagyon, mikor Felliniről is könyvet "alkotott" - akkora butaságot, félreértések tönkelegét, obszcén, oda nem illő mondvacsinált párbeszédeket még nem olvastam. Filmet elemezni, jellemeket ábrázolni , a dolgoknak utána járni, árnyaltan gondolkozni nem erőssége Bradányinak - maradt volna meg inkább a slágerszövegeknél!
Audrey-ről szóló könyvét nem olvastam, de ezek szerint jobb is. Bár hozzáteszem, ő az idős generációhoz tartozik, nála a "nebáncsvirág" jelző valószínűleg nagy dicséret - abban a korban ezt szerették a férfiak.

A média pedig sarkít. Egy színésznő vagy legyen férfifaló démon, vagy legyen szűztiszta angyal. Átmenet nincs. Hogy miként ábrázolnak egy hírességet,az többnyire előre kitervelt imázs - nem sok köze van a valódi személyiségéhez.


Ha a férfi igazán szeret - Vélemények

2012-09-25 14:18.53
Szép, megható filmdráma, amit főleg Andy Garcia alakítása tette emlékezetessé. Kitűnő színész, jól bemutatta az önfeláldozó szeretetet. Meg Ryan egyik fiatal kori alakítása - nem volt rossz, de Andy simán lejátszotta. Nyúzott külseje emlékeztet a mai arcára. Szerintem neki a romantikus, bájos figurák álltak jól igazán, a drámázás szerintem nagy falat volt neki.
A film nagyon tanulságos is, szeretettel, komoly akarattal, intenzív külső segítséggel a nagy gödörből is ki lehet mászni.
Helyenként kissé vontatott volt a film, emiatt egy csillagot levontam - de ettől eltekintve ajánlom.


Nőstényördög - Vélemények

2012-09-18 15:03.35
Nagyon jó kis fekete komédia, akinek tetszett a Jól áll neki a halál, ezt is szeretni fogja. A könyvet nem olvastam, de ezek szerint jól átírták - de így is nagyon frappáns, és tartalmas.
Kicsit meglepődtem a végén - mert SPOILER - ugyan sok borsot tört a megcsalt bányarém a férje, és barátnője orra alá, de mégis jól sült el minden, legalább elgondolkoztak magukon ezek az elkényeztetett önző emberek, és jön a Happy And. A felszínes, pasifaló ponyvagiccs írónő komolyodik, a tékozló férj visszatér az akolba, a "nőstényördög" meg végre ad magára, karriert épít, elegáns, sikeres nő lesz.

Persze azon is el lehet gondolkodni, hogy a háziasszony sem volt "angyal", mert nagyon elhanyagolta magát a kilóitól függetlenül, és talán meg is érdemelte, hogy megcsalják - őt is megleckéztette a sors, valamennyire a férfit is meg lehet érteni, hogy lecserélte a csinosabb, izgalmasabb írónőre.
Nagyszerűek a színészi alakítások egytől egyig.
Jó volna, ha kiadnák DVD-n, annyi bugyuta vígjátékot kiadnak, nem értem, miért hagyták ki.
Aki nem látta, vagy újra akarja nézni itt megtalálja a teljes filmet:

http://www.youtube.com/watch?v=A24H0Sd6OqA


Meglesni és megszeretni - Vélemények

2012-09-16 13:31.28
Sajnos nem tudtam meg, miről szól a film.Megvettem a DVD-t (Pro video) az Europark-ban, rá van írva, van magyar szinkron, felirat - ennek ellenére mikor betettem a DVD lejátszómba, semmi menü, mindjárt indul a film - angolul. Mivel régi a videó lejátszónk, beraktam a számítógépbe - ez mindent lejátszik - de itt is ugyanaz - semmi menü, már löki is a filmet angolul.
Elmentem becserélni - amit némi könyörgés után elértem, (a vevőszolgálat profi gépe persze hibátlanul vitte magyarul) de az új, kicserélt példány is így viselkedik.

Mindenkit óva intek tőle, hogy megvegye - hacsak nem profi angolos. Gratulálok a kiadónak, hogy 1000 ft-ot vett ki a zsebemből! A filmet elajándékozom egy angolos ismerősnek, de mégis bosszantó.:(


Délutáni szerelem - Vélemények

2012-09-15 15:27.20
Aranyos, szerethető film nagy nevekkel. Hepburn nagyon kedves a nagyzoló, nagyvilági nőt megjátszó ártatlan diáklány szerepében, Gary Cooper szintén kitűnő, és sármos.


Meg Ryan - Vélemények

2012-09-15 12:32.00
Köszönöm:)


2012-09-14 22:21.54
Úgy vagyok vele, mint Drew Barrymoore-val. Nem kimondott szépségideál, de nagyon bájos, jó ránézni (pláne fiatal korában), mert sugárzik belőle a derű, a pozitívum. Nem mondanám kirobbanó, megdöbbentő tehetségnek, de bizonyos szerepkörökben jól játszik.
Filmjei kellemesek - ha nem is okozott nagy katarzist egyik sem, de többször nézhetőek, a maguk műfajában színvonalas produkciókban láthatjuk.
(ez a jellemzés mindkét színésznőre érvényes)

Meg üdítő jelenség - pláne a fénykorában, a kilencvenes években volt top-on. A plasztikai műtétei után sajnos sokat vesztett varázsából, jellegzetes huncutkás arcából lett egy sablon egyen arc, ráadásul el is szabták, mint Michael Jacksonét. Persze így is a jobbak között van, de eléggé átalakult, még a szerepköre is. Nem is lehet tőle elvárni, hogy kis fruskákat alakítson, mint középkorú hölgy -természetes, hogy ő is öregszik.
Sajnos a kislányos, naiva típusú színésznők általában nem öregednek előnyösen, gyakori, hogy negyven éves korukig kislányt, negyven éves kor után nagymamákat alakítanak, de "nőt" szinte soha - valószínűleg ezt akarta elkerülni az erőltetett szexbombásítással, ami nem sült e jól.

Az utóbbi évtizedben Jennifer Aniston vette át a helyét, mint csetlő-botló, romantikus manóarcú üdvöske - bár ő nem annyira bájos (és ő is tucatarcosodik a felesleges plasztikai beavatkozásoktól).

Meg időnkét elvetette a sulykot, van olyan thiller-je, ahol már-már pornográf módon nyilvánul meg - ugyan értékelendő, hogy váltani akar, de a túl éles váltás nem túl szerencsés, mert sokan pont az ártatlan kisugárzásáért szerették.
Ha nem is lett belőle világszínvonalú művész, csökkent a népszerűsége, de még ma is jónak mondható filmekben szerepel - a régebbi filmjei, pl. Angyalok városa, Szerelem hullámhosszán, Szerelem hálójában, Francia csók - stb. sikerült maradandót alkotnia.


A nők hálójában - Vélemények

2012-09-10 22:15.00
Nagyon szép, megható film. Meg Ryan egyik legjobb - drámai alakítása. Vígjátékról szó sincs, Meg ezúttal szokatlan szerepkörben van, hiteles volt rákban szenvedő, de jószívű anyaként.Adam Brody által játszott figurával nagyon jó együtt lehetett érezni., szimpatikus karakter volt.
A film mondanivalója számomra: ugyan lehet, hogy egy adott ember életében a kívülállók számára nem alkot nagyot, sőt, kész csődtömegnek tűnik, de ha van szíve, nagyon is fontos szerepe van az életben, és ezáltal értékes lesz.


Egy veszedelmes elme vallomásai - Vélemények

2012-09-01 22:32.06
Nagyon tetszett a film - mint vígjáték, nagyon élvonalban van. Sok tekintetben emlékeztet Woody Allen stílusára, mintha az ő filmje lenne, noha semmi köze hozzá.
Abszurd, groteszk, fanyar, helyenként obszcén, nagyon szerethető figurákkal. A szereposztás szerintem jó.
Mindenkinek ajánlom, aki igényesen akar szórakozni.


Kincskereső kisködmön (1973) - Vélemények

2012-09-01 22:20.44
Sajnálom, hogy ilyen sok problémát kellett átélned gyerekkorodban - így meg is értem, hogy nyomaszt a Kincskereső. Minden elismerésem, hogy a rossz érzések ellenére felolvasod az unokáidnak, lehet, inkább más valakinek kéne ezt bevállalni a családból.
Tényleg nagyon szép mű - engem mindig lenyugtatott - még a tragikus epizódok ellenére is, olyan tiszta, és szép - de valóban nem való sok embernek.
Engem a Dickens: Twist Oliver c .könyve rázott meg -ezt Magyarországon nem sokan ismerik, Angliában viszont alapmű, kötelező olvasmány.Egy szerencsétlen sorsú, árva kisfiúról szól, aki nagyon jó érzésű, de bűnözők közé kerül, és mindig igazságtalanul büntetik. Ehhez képest a Kincskereső egy Kockásfülű nyúl.
Az Andersen mesék nagy része is nagyon megrázott, pl. a Kis gyufaáruslány, ami szerintem nem gyereknek való.

Ettől eltekintve egyetértek azzal az elmélettel, hogy a gyereknek szüksége van a "rémtörténetekre" (egy bizonyos határig, pl. Grimm mesék, Andersen, Magyar népmesék)mert így jobban fel tudják dolgozni az őket ért traumákat, nehézségeket.

A magyar népmesék között is szép számmal vannak ijesztőek - de érdekes módon gyerekként nem zavart, felnőttként már inkább.


2012-08-30 20:54.43
Én is most olvastam újra - a kisfiam most megy harmadikba, és most ez a kötelező olvasmány - ez azért érdekes, mert gyerek koromban negyedikben volt kötelező - bár a mai gyerekek zöme hét évesen megy iskolába, így általában kilenc éves koruk körül jutnak hozzá a Ködmönhöz.
Én sem voltam egy nagy lángész gyerekként - most sem:)- bár az irodalom viszonylag jól ment.
A Kincskeresőt felolvastam a gyerekeimnek (9 és 7 évesek), arra nagyon ügyeltem, hogy megkedveltessem velük - igyekeztem egyes figurákat (Pl. Küsmödi) vicces hangon olvasni, az idegen, vagy táj jellegű szavakat megmagyarázni, és a történetet értelmezni. Örömmel tapasztaltam, hogy veszik a lapot, és megkedvelték a könyvet, bár a halál eseteknél láttam rajtuk a döbbenetet.A vidám részeknél meg jót nevettek (mikor a gyerek meg akarja itatni a pulykát a szájából)

Szerintem bármennyire is jól olvas egy kilenc éves, jobb, ha inkább a szülő olvassa fel, mert lehet, egyedül nem bír vele megbirkózni, mert valóban elég régies nyelvezetű, helyenként bonyolult történet.
Nekem is annak idején anyukám olvasta fel, úgy hogy közben magyarázott, az egyik legkedvesebb gyerekkori emlékem. Apukám is olvasott pár fejezetet, de ő nem szerette, azok közé tartozik, aki ki nem állhatja a Ködmönt.

Egyébként a fiaméknak feladták még a Coffi Pocak, Paprika című Marék Veronika könyvet is - állítólag minden harmadik osztályosnak kötelező lesz. Ez egy habkönnyű mese, a Kincskereső után már csak lazítás.

Én amúgy nem szeretem a kötelező olvasmányt, mint jelenséget. Mert mindenki más egyéniség, más ízléssel.
Én nem szerettem a Tüskevárat, unalmas volt számomra, csupa fiú szereplő, egy lány sincs benne, a szárcsák, kormoránok meg pláne nem érdekeltek.
Az Egri csillagokkal meg vért izzadtam, minden gyerek imádta, de engem lehangolt, na, ott aztán hullanak a szereplők, mint a legyek, borzasztó lehangoló volt a kiégett faluról, meghalt csecsemőjét sirató asszonyról, hadi rokkantakról, leforrázott, kínvallatott papokról olvasni.
Valahogy nem kötött le. Nemrég újra olvastam, és most sem fogott meg, valahogy nem az én világom. Szerintem elég fiú centrikusak a kötelező olvasmányok, mindenütt fiú, vagy férfi a főszereplő, a Két Lotti csak ajánlott olvasmány. A háborús témák meg pláne nem érdekeltek.
Szerintem erre is figyelniük kellene az illetékeseknek.

Nagyon fontos, hogy a gyerekek minél több mesét halljanak, amit mi olvasunk fel - esetleg érdemes hangos könyveket, hangjátékokat is beszerezni, hogy ne a TV-n nőjenek fel. A sok mesétől, történettől jobb lesz a szókincsük, jobban fog menni a szövegértés is, így könnyen megbirkóznak egy régies nyelvezetű, bonyolultabb történetekkel is.


2012-08-29 22:22.24
Érdekes, ez a könyv mennyi ellentétes reakciót vált ki az emberekből. Az egyik legkedvesebb könyvem volt. Megkapó maga a történet, a nyelvezete, a tisztasága. Igaz, több tragikus eseményt is tartalmaz - engem legjobban a kishúg halála szomorított el - de ha ettől eltekintünk, egy nagyon is reális, izgalmas, szerethető, hangulatos, tanulságos történet, a főszereplő kisfiúval vagyon együtt éreztem, és erős lelki rokonságot fedeztem fel.
Kilenc éves korom körül találkoztam vele először, és nagyon is jól megértettem (legalább is a nagy részét, nem éreztem, hogy korai volna.
Sokan úgy emlegetik, mint valami horrort, nyomasztó, fölösleges kötelező koloncot - amit nem értek. Igaz, szegény, kiszolgáltatott emberekről szól, de tele van vidám epizóddal, helyzetkomikummal. A Küsmödi, a Báró cigány, a csősz kimondottan humoros figura - hogy lehet a Küsmöditől megijedni? Ha nem is egy kimondottan pozitív szereplő, de a maga módján benne is van emberség. A kis Gergő élénk fantáziája is megkapó.
Emlékezetes, és vidám történet a Csontos Szigfrid, mikor a kis könyvmoly elosztogatja a mézeskalácsot, aki könyvet akar venni. A Cintula tréfái sem épp szomorúak. Figyelemre méltó a történetet átszelő emberség, és humánum, a jóra nevelés. A Kis Bice-Bóca történet is az elfogadásra, az elesettek segítésére buzdít.
Talán az első fejezet az, ami szerintem kihagyható lett volna, talán ez a ludas abban, hogy sokan megnehezteltek (méltatlanul) erre a szép könyvre.
Ugyan tanulságos a Körtemuzsika epizód, de valóban lehangoló, és sokkoló - kinek nem szakad meg a szíve a torokgyíkban elhunyt kislány történetén (ami mellesleg az életben is megtörtén, Móra Ferenc kistestvére valóban ebben halt meg).
Ugyan a könyv később nem nagyon tesz utalást Marikára, de sajnos eléggé megadja az alaphangulatot - annak ellenére, hogy utána bőven sorakoznak vidámabb fejezetek is.
Nagyszerű korrajz - valóban nagy volt a különbség a szegények, és gazdagok között. Szerintem egyáltalán nem giccses, nem misztifikálja a szegénységet, például nagyon pozitív hős Malvinka, a jól szituáltnak mondható idős varrónő, aki befogadja, taníttatja a félárva fiút.
Szerintem érdemes újra olvasni azoknak is, akiknek nem tetszett gyerek korukban, mert felnőtt szemmel lehet, másképp néz rá.

A Belőle készült 73-as film annyira nem fogott meg, bár számos híres színész játszik benne, a környezet is korhű - mégis "szentségtörőnek" érzem, hogy ilyen sokban megváltoztatták a cselekményt. Lehet, gyerek barátabb, hogy apuka élve maradt, de szabad egyáltalán így átírni? Szinte minden iskolábankötelező olvasmány, igen gyakori, hogy sokan nem olvassák, csak a filmet nézik - így jól félre lesznek informálva. Én ezért nem ajánlom a filmet senkinek.
Egyébként van egy régebbi kiadása is, egy ötvenes évek beli sorozat, itt meg lehet tekinteni:

[link]

Szerintem sokkal reálisabb, mélyebb feldolgozás, a szereplők is jobban eltaláltak - bár sajnos fekete-fehér, rossz kópia, így nem biztos, hogy a gyerekek között nagy siker lesz - de mindenképpen jobban visszaadja a regény hangulatát, cselekményét.


Szökőhév - Vélemények

2012-08-20 16:58.35
Aranyos romantikus történet. Nem a legeredetibb, ( szép táj, a férfi, meg a nő az elején cívódik, már-már ellenségek, a végén összejönnek, ahogy már az első tíz percben sejteni lehet)mintha egy Romana regényújságból vették volna a sztorit. A táj gyönyörű, szinte relaxáció a néző számára, a színészek eltaláltak. Kellemes kikapcsolódás, a maga műfaján belül öt csillag.


Angyalok városa (1998) - Vélemények

2012-08-19 00:07.23
Hát igen. Ez a film közhelyes (emlékeztet Andersen Kis hableány c. meséjére), szirupos, tele hatásvadász képsorral. Mégis öt pont nálam, mert kedves, szívhez szóló, mély, megható történet. Nicolas Cage, és Meg Rian talán a legjobb alakítást nyújtják. Nicolas nagyon szerethető, Meg nagyon aranyos.
Erről az angyal-ember témáról vannak ugyan művészibb, kidolgozottabb, eredetibb filmek, mégis nem véletlen, hogy sokan szeretik az Angyalok városát - ahogy pl. a Titanic is - közönségbarát, nem túl bonyolult, közérthető - a romantikus filmek közül kiemelkedik.


Félhomály - Vélemények

2012-08-07 21:55.32
Nekem tetszett a film, érdekes, különleges történet. Nem kultfilm, nem műremek, de a maga műfajában jó. Nagyon megrázó, felkavaró az alaptéma, és érdekes a történetvezetés. Demi Moore jó közepes színésznő, mint karakter, jól illik hozzá ez a kemény, emellett sebezhető tragikus karakter. Az alakítása is jó.


Ne mozdulj! - Vélemények

2012-08-05 21:22.04
A film címét elírták: "Ne menj" - néven adták ki. Nagyon szép, megrázó, mély film. Cruz alakítása kiváló, nem semmi, mennyire megcsúnyították (bár őt nehéz), ezt a szerencsétlen, szellemileg is enyhén visszamaradt csövesnőt is nagyon meggyőzően alakította.
A film a társadalmi elvárások - kontra érzelem témát boncolgatja.


Bokszmeccs a lélekért - Vélemények

2012-08-05 21:02.12
Nagyon ötletes film. A címe alapján először bunyós akciófilmnek gondoltam - de ez inkább abszurd ezoterikus film. Nagyszerűek a színészek, Penelope hozza a formáját, nagyon jól állt neki a csinos ördöglány, a kevésbé ismert, de igen tehetséges V. Abril is remek.
A film nagyon jól szemlélteti a kegyetlen világot.
Aki látványos, elgondolkodtató filmcsemegét akar, annak ajánlom.


Rubens de Falco - Vélemények

2012-07-27 19:42.02
Fantasztikusan jó színész volt. Leoncio-ként egyszerre lehetett gyűlölni, és szeretni.


A szív bajnokai - Vélemények

2012-07-26 13:30.56
Kicsit gyanakodva fogadtam a sztorit - szépek, és meghatóak ugyan az "árva gyereket felkarolnak" típusú történetek, de általában sziruposak is, mert nem ez a jellemző.
Mégis nagyon tetszett a Szív bajnoka - egyáltalán nem hajlik giccsbe, végig emberi, valósághű marad.
Sandra Bullock valóban jó színésznő - bár kicsit túlzónak éreztem az Oscar-t - jól játssza a rideg stílusú, de belül csupa szív nőt.
A néger fiú is nagyon szerethető volt.
Ha egy szép családi film hiányzik, akkor ezt nagyon ajánlom!


A vaslédi - Vélemények

2012-07-22 22:43.28
Sokat vártam ettől a filmtől, nagyon hálás a téma - de csalódnom kellett. Meglehetősen vontatott unalmas, nem sokat tudtam meg a Vaslady életéből. Túl sok volt benne a száraz rész, és túl sokat foglalkoztak az idős, megtört Margaret-tel.
Meryl Streep nagyszerű alakítást nyújtott, az ilyen erős, kemény nőalakok, politikai témák nagyon jól állnak neki, de ettől függetlenül unatkoztam, alig vártam, hogy vége legyen a filmnek.


Időlabirintus (sorozat) - Vélemények

2012-07-02 21:48.36
Nem tudom - ez az a film, amire gondolok - a nyolcvanas években ment a Szünidei Matiné-ban. Egy barlangszerű helyen játszódott, és a gyerekek ezt mormolták: Rotgo, Rotgo. Nagyon jó, misztikus tinisorozat volt, jó lenne újra látni.


Hi-Lo Country - Vélemények

2012-06-23 22:50.58
Érdekes, ezt a filmet senki nem véleményezte, úgy tudom, ez Penelope Cruz első Amerikai filmje. Nincs túl nagy szerepe, de időnként feltűnik bájos, ártatlan falusi lányként. Szerintem a tüzes Mona szerepe jobban illett volna hozzá - legalább is, túl csinos volt ahhoz képest, hogy szerep szerint nem igen bolondultak bele a férfiak, noha feltűnőbb jelenség, mint Arquette.
A film kellemes vadnyugati hangulatot áraszt: két ellentétes típusú cowboy mély barátságáról szól, nagyszerű színészi alakításokkal.


Zack és Miri pornót forgat - Vélemények

2012-06-13 22:33.28
Csak az előttem szólókat tudom ismételni: nagyszerű vígjáték. A látszat ellenére intellektuális film, sem a trágárság, sem a szexualitás ne, öncélú itt.
A szereplők a maguk bárgyú módján nagyon szerethetőek, főleg a jetire emlékeztető Seth Rogen, nagyszerűen adja a kőbunkó, de érző szívű Zack-et. Elizabet Banks nem tartozik a legdivatosabb celebek közé, de meglepően gyönyörű, és tehetséges, igazi sztáralkat.A mellékszereplők is nagyon el vannak találva.
A pornó paródiától gurultam a nevetéstől. Ugyan már az elején sejteni lehetett, mi lesz a vége, mégis élveztem minden percét.
Aki nem riad vissza a merész alaptémától, és az obszcén szövegtől, semmiképp se hagyja ki!


Született feleségek (sorozat) - 8: évad

2012-06-13 14:19.23
Ez egy olyan sorozat, ami a legnagyobbak közül való, ezen kívül még a Csengetett Mylord tett rám ilyen hatást (bár nem pont egy a műfaj). Nem vagyok sorozat néző, sem a milliomos réteget bemutató, szinglicsajos, supernőcis amcsi sorozatok, sem az eszmeraldapunyella brazil sorozatokért nem rajongok.
Mikor indult a Született Feleségek, közömbösen fogadtam, nem is néztem, gondoltam, ez is olyan, mint a többi. Aztán, mikor az ismerőseim csak erről beszéltek, és egekig dicsérték, akkor én is nézni kezdtem, a negyedik évadig meg is vettem DVD-n, annyira megkedveltem.

Szerintem a sikere abban van, hogy nagyon szimpatikusak a karakterek, a jellemek, emellett nagyon tanulságos, bölcs, építő jellegű a történet.
Egyszerűen nem csökkent a színvonal - bár volt pár gyengébb történetszál benne időnként, de mindig volt valami, ami miatt várni kellett a következő részt.

A nyolcadik évad elvileg az utolsó - amit nagyon sajnálok. Nem tudom, mi vezette a készítőket arra, hogy befejezzék, hiszen töretlen a sikere. Bár (lehet, naiv vagyok), elképzelhetőnek tartom, hogy készül folytatás - hiába költöztek el a feleségem, nem nehéz egy jó forgatókönyvvel újra egy helyre költöztetni őket. Az egyik évadban például Susan elköltözött (mikor a sztriptízes munkája volt), de aztán visszajött, ahogy Cathrine is. Szóval, én még reménykedek...

Viszont szarvas hibának gondolom Mike halálát - pláne, ha utolsó évad, minek szomorítják el a nézőket... ugyan az utóbbi évadokban nem volt túl jelentős szerepe, mégis egy nagyon népszerű karakter volt. A halála pedig túl drámai volt, a temetést megkönnyeztem. Nagyon szép jelenet volt, bár szerintem nemigen illett ebbe a szórakoztató műfajú sorozatba, pláne, hogy Susan az egyik legkedvesebb szereplő, akinek a nevettetés volt a dolga.
Valószínűleg reális képet akart mutatni, hiszen nem fenékig tejfel az élet. A sorozatban van töméntelen haláleset, gyilkosság, válás, súlyos betegség, vakság, megcsalás, megszégyenítés, gazdasági válság - ahogy az emberekkel történni szokott.
Az is reális, hogy a baráti közösségek nem tartósak, jellemző, hogy szoros barátságok bomlanak fel, de kissé pesszimistának éreztem a befejezést. Valahogy nagyobb happy and-et vártam volna.
Szerintem ha nem is úgy mint eddig, de folytatódni fog, bár lehet, több főszereplő feleséget kiírnak - vagy teljesen új feleségek jönnek.


Pumukli (sorozat) - Vélemények

2012-06-10 19:05.19
Nagyon aranyos, békebeli sorozat, tipikus 80-as évek beli hangulattal.
Nem tudja valaki, hogy kiadták-e a sorozatot? Én csak a 2003-a, cirkuszos filmet látom DVD-n, pedig szerintem jó volna, ha az eredeti Pumuklit is árulnák.


A síró ember - Vélemények

2012-05-20 17:58.29
Még valami: miért "Síró ember" a címe? Melyik ember sír? Talán Johnny Depp, az apa, vagy a bonviván? Valahogy nem stimmel. Hacsak nem a néző sír a meghatottságtól...


2012-05-20 17:57.03
Gyönyörű, felkavaró, megható film, pedig a történet teljesen sablonos. Egyetértek az egyik előttem szólóval, vannak ennél sokkal meghatóbb, bonyolultabb, "élet írta" történetek. Tele van klisével, pl. tehetséges árva lány, pénzéhes, de jó lelkű kurtizán, búsképű cigányfiú fehér lovon, szegény, szenvedő zsidóság, könnyzacskó ingerlő klasszikus zene - de ettől eltekintve mégis megfogott, a végén jót bőgtem.

Talán annyi hibát vélek felfedezni, hogy a szigorú arcú, hűvös - bár bájos Christina Ricci helyett jobban örültem volna egy szimpatikusabb, kevesebb arcú színésznőnek, mert Susie vele nem volt túl szimpatikus. A másik szarvas hiba: itt egy kiemelkedő tehetségű lányról van szó, Ricci hangja meg legjobb indulattal is csak átlagos - pedig el kellett volna hitetnie, hogy ez a lány valóságos zenei zseni. Ez sajnos nem jött le.

A többi szereplő viszont teli találat, Depp angyali, az opera énekes is nagyszerű - Blanchett briliáns.


Megérdemel-e egy színész 20 millió dollárt egyetlen filmszerepért?

2012-05-14 13:11.49
Nem. Bármennyire is nagyszerű, felkészült, nívós egy színész, ennyit nem érdemel. Elhiszem, hogy nagy idegmunka, meg is kell fizetni szépen, de ez abszurdum.
Egyébként legtöbb színész csak éhbért keres, a magyar vidéki színházakban minimálbér körül keresnek még az ismertebb arcok is. Sokkal többre beszülöm a színházi színészeket, akik estéről estére bizonyítanak, mint a Hollywood-i üdvöskéket, akik csak a jó marketingnek, és plasztikai sebésznek, drog, és pornó botrányainak köszönhetik a sikerüket.
A kis bárgyú, IQ bajnok "Myley Cyrusoktól" meg elvenném a gázsijuk nagy részét, és odaadnám a rászorulóknak, akik gyárban robiznak feketén, éhbérért, 12 órában, és a családjukat tartják el ebből.
De hát az élet nem erről szól. Vannak érdemtelenül futtatott emberek, és elhanyagolt tehetségek.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk