Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Falcon Lake
- Cinemax, 21:52
Bizonyítás
- Film4, 21:55
Gyógyító érintés
- Filmbox Family, 22:40
Batman - A denevérember
- AXN, 22:50
Conan, a barbár
- Mozi+, 23:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
- Filmes Sámánok Rendje -
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
Polgárháború - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Váltságdíj aaaaa
Luke Roberts aaaaa

 

Fórum - Lucky (2017) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

9. Norbitzki (2023-01-04 23:12.25) aaaaa
Hát igen, sajnos az ilyen filmek bukásra vannak ítélve manapság, de moziban mindenképp. Harry Dean Stanton az a színész, akit szinte mindenki látott már valahol, rengeteg filmben tűnt fel, de sosem első számú szereplőként, így meg merem kockáztatni, hogy 100 filmkedvelő körül ha 20-30 vágná rá egyből: ő Harry Dean Stanton. Neki megadatott az, ami sokaknak nem, életének utolsó évében is dolgozott, tette, ami a hivatása volt és amit szeretett, filmet forgatott. Méltó és emberi megemlékezése ez egy közel 60 éves pályafutásnak, mégha a befogadótábora igencsak szűkös is. Nem kell nagy dolgokra számítani, a Lucky végtelenül lassú film, csavarok, fordulatok és látványos robbantások nélkül, bevallom én sem rágtam tövig a körmömet...ám az ilyen munkákat más szemmel kell nézni. Szeretném majd én is életem utolsó évében azt tenni, amit szeretek és amit mindig is csináltam.
Ha szembejön veled ez a mozi, érdemes tenni vele egy próbát.


8. Mclane 2 (2022-08-21 14:20.39)   - (válasz Bede István Péter Benjámin 5. hozzászólására)
Nem rég néztem meg én is és valóan jó volt egy egyszerű film egy egyszerű dologról amit nap nap után látunk, öregség elmúlás egy szinten belül legalábbis még ha nem is fizikailag de inkább lelkiekben de valahol foglakozik az elmúlással valóban. És ettől függetlenül valóban érdekes film volt és egy művészfilm jobban nem egy nagyzolós alkotás, de mégis a maga módján rendesen megmutatja hogy a nagyon öreg kor ami már inkább már aggnak is nevezhető, milyen szinten van mikor valaki megéli azt úgy hogy nagyrészt bár egészséges de azért legbelül mégis ott van a kiüresedett már kicsit ingázó személyisége, aki él és tudja hogy talán még jó ideig élni is fog de már nem rendelkezik igazi nagy célokkal ábrándokkal úgy mint régen egykor valaha. Szóval se sem éppen egy sima átlagos film kicsit mélabús meg szomorú is eléggé, de viszont még félig meddig ott van benne az optimizmus valahol elrakva a sok dolog közé amit látunk bemutatva. Úgy hogy mindent egybevéve ez is egy kellemes csalódás volt nekem, mert mint film jó volt a maga jellegében simán, a története is átjött a szereplők is jók voltak eléggé és az egész mindenség tudott nekem rendes értéket adni, úgy hogy csak jót mondok róla így elsőre érdemes volt megnéznem szerencsére.



7. Delpiero (2022-01-29 11:56.44) aaaaa
Az élet(vagyis a halál? ami mondjuk az élet része egyáltalán??...no mindegy) adott egyfajta keserédes ízt a filmnek, mert bemutat egy nagyon öreg embert, aki fél a haláltól, de közben próbálja elfogadni az elkerülhetetlent az végül a való életben is az utolsó munkája lett a főszereplő Harry Dean Stantonnak, aki hosszú filmes pályafutása alatt általában inkább mellékszereplőként volt foglalkoztatva évtizedeken át és akit a legtöbben vélhetően az Alienből ismernek.
Itt most igazi jutalomjátékkal lubickolt érzelmekkel teli, így a hattyúdal nagyon erősre és meghatóra sikerült.
Egyedül a Lynch monológoknak sikerül pár jelenet erejéig elvenni tőle a reflektorfényt, de a vége pont emiatt csal majd mosolyt az arcunkra.


6. Bertó!!! (2020-08-25 19:50.56)  
Ez egy nagyon szépen megírt és eljátszott történet. Tisztelet a kisöregnek.


5. Bede István Péter Benjámin (2019-02-16 16:26.08) aaaaa
Ez egy nagyszerű film a remek Harry Dean Stanton-nal.Nyugodjon békében!Szegény,megérdemli.Azért a legszomorúbb az egészben hogy csupán életének legeslegutolsó filmjében kaphatott csak végre főszerepet,mikor pedig ő egy igazán kiváló színész volt.És szegény már sajnos nem érhette meg a bemutatóját,ez talán még szomorúbb.És teljes mértékben elismerésre méltó az is hogy valaki még 90 éves kora fölött is hajlandó szerepelni filmekben,úgy látszik ez nála egy igazi szenvedélynek számíthatott és nem csupán megélhetési forrásnak.Engem személy szerint rendesen szíven ütött amikor 38 év után láthattam végre újra Tom Skerritt-el egymás mellett kettejüket beszélgetni,még egyszer és egyben utoljára.Megható volt nagyon számomra,ahogyan ez az egész film is az,a belenyugvásról,az elmúlásról,az élet értékeléséről.Minden kétséget kizáróan,abszolúte 10/10.


4. KicsiRéka (2018-12-27 22:30.03) aaaaa
Nem tudom ki írja ezen az oldalon a filmismertetőket, de ami ehhez van csatolva, teljesen fals. Én pedig hát persze hogy az alapján ültem neki a filmnek, ami ide van írva, és teljesen mást vártam. Tényleg azt hittem, hogy az öregúr egy szép napon spirituális utazásra indul. Ehelyett kapunk ugyan némi filozófiai háttéranyagot, de az egész zagyva és kidolgozatlan, ráadásul a képekkel ellentétben, amelyek jellemzik a filmet és amelyek azt sugallják, hogy Isten vár ránk odaát, ateista-materialista az egész. Az egyetlen valamirevaló jelenet a filmben a veteránnal való párbeszéd, aki a buddhista kislány mosolyáról beszél.


3. VAL P (2018-03-06 08:00.03) aaaaa
A szándékoltan balladai homályba helyezett alkotások általában megosztóak. Aláírom, hogy az én reléim voltak képtelenek venni az adást, de számomra értékelhetetlen az ilyen folyamatosan meg-megbicsakló filozófia, egymásba ölelkezve a (számomra) legtaszítóbb bagóreklámokkal – perceken át nézhetem, hogy gyújt rá és mérgez maga körül minden élő szervezetet a "főhős", anélkül, hogy a hosszan kitartott jelenet a sátán végbélkúpjának szopogatásán kívül másra is felhívná a figyelmet. Most mosolyogjak, mint a vietnámi kislány az elmesélt történetben, hogy a végén úgyis csak a semmi marad? Minden elmúlik egyszer – ennek a "felismerése", revelációként tálalása, ez tényleg spirituális utazás lenne? Szó se róla, Wenders eredetije nagyságrendekkel jobb ettől. Ahogy gyakorlatilag majdnem minden.



2. Gabroca (2018-02-03 08:50.42)  
Elég volt a bemutató is a filmből....


1. Chris92 (2018-01-13 13:45.06) aaaaa
Öregkor.
Ha nem üt el minket egy kocsi, nem visz el 50 évesen egy szívroham vagy a rák, akkor megéli az ember. De mennyi köszönet van benne? Látni, végignézni hogyan távozik el mellőled mindenki, aki fontos volt, családtagok, barátok, ismerősök, házastárs, ha pedig nem volt gyerek vagy nincs unoka vagy szomszéd, akkor nincs aki rád nézzen. A körülötted világ legyen bármilyen kicsi vagy nagy szépen megy a maga útján, továbblép rajtad, formálódik, más generációk, más gondolkodás, ami téged követ. Ez ellen pedig nem sokat tehet az ember, maximum elfogadja mint az élet körforgását. És még mellette kiélvez minden egyes pillanatot, amit még megad neki a sors.
Így van ezzel a kilencvenéves Lucky is, akinek már se családja, legjobb barátai is már fél lábbal a sírban, ő azért továbbra is minden nap felkel, jógázik, keresztrejtvényt fejt, a két lábán megy be a kisvárosba, ahol él. Minden nap elszív egy csomag cigit, az orvos már úgy van vele, hogy meg se próbálja róla lebeszélni, mert az lehet többet ártana neki. Napi találkozásait, beszélgetéseit, egy mindent megélt ember lelki utazását mutatja be John Carroll Lynch filmje. És mégis egy öregember eseménytelenséget vagy az amögött lévő rezignált beletörődöttséget, sorsszerűséget képes úgy megragadni, hogy az helyenként megható, helyenként vicces (leginkább azért mert hősünk nem finomkodik a véleménykinyilvánításban), de mindenképpen hangulatos és megkapó. Remekbeszabott epizódok sorozata, felbukkan David Lynch fura kalapban hogy előadjon egy érzelmes nagymonológot teknősökről vagy Tom Skerritt öreg veteránként idézi fel a háború poklát. És persze az egészet nem más tartja össze, mint Harry Dean Stanton, akinek keresve se találhattak volna méltóbb búcsúszerepet. Cserzett arcára rá van írva minden, rekedtes hangjában még most is óriási erő lakozik, és van valami költői abban ahogy koptas kalapjában és csizmájában megy előre a sivatagi úton, mint egy öreg cowboy. Réteg és hangulatmozi a Lucky, de a legjobb fajtából. Ami egyszerű de hatásos módon reflektál életre, időre, barátságra, öregkora és hogy miként léphetünk ki méltósággal ebből a földi létről.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekNorbitzki, 2023-01-04 23:129 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk