Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az útvesztő
- Mozi+, 23:10
Ifjúság
- Film Café, 23:15
Ocean's 8 - Az évszázad átverése
- Viasat3, 23:20
A forradalom napján
- Moziverzum, 23:30
Good Will Hunting
- Paramount Network, 23:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jay O. Sanders (71)
Lukas Haas (48)
Martin Lawrence (59)
Schell Judit (51)
Kai Wiesinger (58)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
30 nap maximum - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Rock zene
80-as, 90-es évek emléke

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Fűrész 3D aaaaa
Rebecca Hall aaaaa

 

Fórum - A katasztrófaművész - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

21. Mclane 2 (2022-04-02 19:36.07)   - (válasz Thoams 20. hozzászólására)
van egy olyan gyanúm hogy te a Viasat 3 féle vetítést láttad, ami a film újabb szinkronjával ment amit a Sony movie channel adot le eredetileg mielőtt a viasat csatorna is átvette volna. Én ma néztem vissza ezt a szinkront felvett jelleggel, és ezután mondhatom hogy ismerem filmet szinte minden formában, az első és a második hazai szinkronja és az eredeti angol hangot is és szerintem ez a film eredeti angolban jó, meg az első HBO hangsávval hallgatva ami nekem nagy kedvencem személy szerint. De szinkrontól függetlenül nekem a mai napig tetszik a film igazi kincs a maga jellegében és témájában, de nekem az első hazai szinkronnal vagy angolban tetszik a film úgy mindenestől igazán.


20. Thoams (2022-03-29 21:45.55)  
én ezzel a magyar szinkronnal képtelen voltam nézni. majd inkább megnézem eredeti hangal



19. Surika (2021-06-27 23:38.42) aaaaa
Es huek voltak az eredetihez eleg rendesen, Franco fiverek jol nyomtak, cameo szerepeken meglepodtem. Eleg jo film volt, szerintem meg is nezem a The Room-ot!


18. KicsiRéka (2019-09-29 21:36.12)  
Úgy ültem neki, hogy semmit sem tudtam a The Room című eredetiről, vagy arról, hogy ez életrajzi film. Egyszerűen csak megtetszett a címe, és nekiálltam. Meg kell mondjam, rég röhögtem ilyen jót :D Hát ez az ember, te jó ég :D :D Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ez tényleg megtörtént :D Egy valami biztos: meg kell néznem az eredeti filmet :D :D :D


17. Ildinéni (2019-09-16 12:13.15) aaaaa
Most néztem meg és megállapítottam, hogy a Franco fivérek tényleg színművészek. Eddig csak ledveltem mind a kettőt, de ezentúl egészen máshogy fogom nézni a filmeket, amikben játszanak. Ment az ötös a színésze miatt (de az eredeti filmet, nincs az a pénz, hogy megnézzem :-)


16. Mclane 2 (2019-04-09 20:25.29)   - (válasz HMáté33 15. hozzászólására)
Nos igen kinek mi a meglátása elsőre, az hogy van bennem némi engedékenység a film kapcsán az egy dolog mert tudjuk jól, a legtöbb film kihagy és ferdít ahol csak tud mondván hogy ez csak film és belefér. Ezért lett sok szinten egy nagy hazugság a Bohém Rapszódia is nagy bánatomra, mert amúgy jó filmnek tartom de a mese amit ott előadnak direktbe az már fájó eléggé, és amit a kész film a szoba miatt írtam azt úgy is láttam a magam szemszögéből. Kicsit sem tudtam poénosnak érezni akármennyire is volt az sok embernek, a bemutató idején és esetleg azután is azoknak akik később látták, nos ez érdekes mert ugye mondtam hogy nem valami világ nyolcadik csodája, de azért megnézni még mindig valahogy meglehet szerencsére. Igaz ezt a filmet is egy különc rendező csinálta de itt legalább nem tapasztaltam meg, azt az elkerülhetetlen rossz bóvli érzést amit a régi Edward Wood féle filmeknél mert az még, kegyelet szinten se olyan hogy jónak merjem hívni akár kicsit is. Mert az szó szerint az elborult buta filmezés élő mintapéldánya amit az ő műveiben látunk, semmi élvezhető érték nincs benne igazán vagy bármi más efféle amit említeni lehetne, azokat azért nézzük ha valaki épp megnézi őket hogy lássuk milyen mélyre tudott menni, a trash már a nagyon régi időkben amikor még csak azok a nagyon átlátszó trükkök voltak és nem volt CGI. De lényegében véve ez egy eléggé érdekes történet magában a szoba film is, meg létrejöttéről szóló külön film is és valahol egy fura érdekes görbetükröt is ad, amit én valahol tudtam hova tenni magamban első megnézés után is.


15. HMáté33 (2019-04-09 10:31.33) aaaaa - (válasz Mclane 2 11. hozzászólására)
ami érdekes, hogy bár elismered a film melodráma jellegét (én is, erről írtam odaát), mégis megengedő vagy vele, ezt én inkább azoktól várnám, akik felülnek Wiseau cringe comedy narratívájának. szerintem veszettül szórakoztató darab a Room, de pont azért, mert szinte következetesen rúgja fel műfajának, hovatovább a filmezésnek a legalapvetőbb szabályait is - emiatt érezhette Wiseau, hogy van lehetőség előrántani a magyarázatot, mely szerint ő pont így képzelte el a művet, miközben olyan diszharmóniát teremtett rendezése minden szintjén, ami tényleg a dilettantizmus magasiskolája.

ha a Franco-filmet látod először, akkor az valószínűleg jobb élményként tud lecsapódni, de én nem cserélném el rá a Room nyújtotta ámulatot (Francoék azért lelőnek sok poént). én ismertem Wiseau szerelemgyerekét, és magáról a figuráról is olvasgattam anno, már amit lehetett, így az "életrajzi" film végül nagyon üres és semmitmondó hatást kelt, inkább baráti mulatság, mint bármilyen különösebb célt képviselő alkotás. tisztelettudó limonádé, de olyan témában, ami üvölt egy igazán tökös szatíráért.


14. Bede István Péter Benjámin (2019-04-08 21:35.51) aaaaa - (válasz Mclane 2 13. hozzászólására)
Köszönöm szépen,de akkor inkább hadjuk,annyira azért nem fontos.Nem szeretem +kockáztatni se h. netalántán vmi vírus is jön akárhonnan,+ az e-mail címemet se szoktam +adni senkinek.Azért még1szer Nagyon Szépen Köszönöm h. válaszoltál. :)


13. Mclane 2 (2019-04-08 20:53.49)   - (válasz Bede István Péter Benjámin 12. hozzászólására)
Én eléggé cifrán akadtam rá, mert sima oldalról jött le segédprogram által és a feliratot meg külön hoztam le hozzá. De inkább küldj sima email levelet erre a címre: baloghadam049@freemail.hu mert neked ide nem tudok írni privátba, és ha további technikai dolgokba megyek bele akkor meg az jön, mit tartalmaz az írásom és mit nem.


12. Bede István Péter Benjámin (2019-04-08 20:07.11) aaaaa - (válasz Mclane 2 11. hozzászólására)
Leírnád ha szépen +kérlek,h. melyik oldalon találtad + magyar felirattal A szobát?Én tegnap este néztem + ezt a filmet,és annyira bejött h. utána rákerestem A szobára is,de mindenhol csak azt adta ki amelyikben az édesanya van bezárva a kisfiával egy szobába.1etlen 1 oldalon találtam csak + ezt a 2003-asat,de ezen is csak spanyol felirattal.Ha betudnád linkelni,az nagyon jó lenne.Előre is Nagyon Szépen Köszönöm! :)


11. Mclane 2 (2019-04-08 19:32.56)   - (válasz HMáté33 2. hozzászólására)
Én ma néztem meg délelőtt eredeti nyelven felirattal ezt a mondjuk így hogyan készült filmet, és délutánra jutott ki a kész mű a 2003-as film A Szoba az is eredeti hanggal és felirattal, hát érdekes összképet kaptam erről a fura kicsit habókos filmesről. Mert nem volt olyan rossz ez a film kicsit sem, itt ott túloznak szokás szerint de ez nem meglepő kicsit sem, de azért jó film volt eléggé. És a késztermék az egy külön eset a 2003-ban bemutatott film a szoba, ami a történetét tekintve kicsit sem volt humoros inkább komoly próbált lenni eléggé, és a történet fő vonala arra megy ki hogyan hullik szét egy ember stabil érzelmi boldogsága fokozatosan, és hogy esik szét az a világkép amit éveken át stabilnak hitt. Szóval érdekes volt a kész film nem volt valami világ csodája azt elismerem, de nem is olyan rémes darab csak olyan lett amilyen jó akart lenni, de csak félig meddig sikerült neki legvégül.


10. Jenniii92 (2018-03-23 02:06.27) aaaaa
James Franco még azt is remekül eljátssza, hogy szar színész. :D Imádom.


9. Törölt felhasználó (2018-03-11 00:55.23) aaaaa
Kb. 20 év múlva remélem, forgatnak majd egy Tim Burton Ed Woodjához hasonló filmet, vagy sorozatot, amiben már meg fogjuk tudni, melyik Kelet-európai régióból szökött be az USA-ba ez a katasztrófaművész. Addig nem lesz ebben a filmben ebben semmi érdekes, mert annyit se lehet megtudni Tommy jelentőségéről, amennyit Forman és Carrey árult el Andy Kaumanről a Man on the Mooonban.
Mitől érdekes a karakter? A mítosza még túl nagy, ezért nem tudhatjuk.
Miért kellett James Franco ehhez? Tudom... Wiseau kikötötte, hogy csak két színész játszhatja el őt egy életrajzi filmben, de "Johnny Depp nem ért rá".


8. Anitabagwell (2018-01-05 21:01.31) aaaaa - (válasz Lilllllibulllli 7. hozzászólására)
Basszus, pont most írtam róla az ismerőseimnek egy hosszabb irományt és ugyanezt emeltem ki! Mármint, hogy nincs kigúnyolás és tök nagy dolog, hogy enélkül meg tudták csinálni ezt a filmet.


7. Lilllllibulllli (2018-01-05 19:01.04) aaaaa
a legjobb, hogy nem akarja kigúnyolni vagy megalázni Wiseau-t, de a finomkodást is kerüli. a két Franco eszelős. féltem ettől a filmtől, de nem csalódtam :)


6. HMáté33 (2018-01-04 10:07.12) aaaaa
A mára kultmozivá vált The Room nem jó film. Mit nem jó, pocsék, egy igazi katasztrófa, a tehetségtelenség csimborasszója. Mégis, mint élmény lehengerlő, mi több, veled marad - nem hiába csinálnak belőle vetítéseket kb havi szinten azóta is. Hát lehet ilyesmit nem szeretni?

A sztori hőse bizonyos Tommy Wiseau, akinek karakteréhez nem keveset hozzáad a misztikunm, hogy tulajdonképpen a 0-val egyenlő az, mit előéletéről tudunk. A faszi jöhetett akár a Marsról is, és azért egy-két interjújának megtekintése után ez nem is tűnik olyan vad ötletnek. Nagybetűs jelenség, aki bár úgy tűnik, filmes téren nem nagyon ért semmihez, én mégis hajlandó lennék megnézni bármit, amihez a nevét adja.
Könnyű lenne belérúgni, de nem árt elismerni kétes értékű erényedményeit. Ahogy a The Room nevű szerelemprojekt is több lett "a világ legrosszabb filmjénél", úgy Wiseau sem elfeledett, visszautasított senkiként végezte, hanem kitartásának és rejtélyes vagyonának köszönhetően a hollywoodi rendszert megkerülve mégis rendező lett belőle. Fel lehet persze tenni a kérdést, miért több a világ egy olyan szar film miatt, mint a The Room, de erre azért az eltelt évek frappáns választ adtak.

Francoék érdeme, hogy nem maszatolnak, nem szépítenek, a kicsit neccesebb szituk miatt elég őszinte a kép, amit fest alkotásuk. Örültem, hogy ki lett mondva, bármit is magyaráz azóta Wiseau, filmje igenis melodrámának indult, szó nem volt itt fekete komédiáról, ugyan. Hogy végül mégis a röhögéstől sírnak rajta az emberek, már történelem.
A gond az, hogy mindemellett maga a Disaster Artist se nem térdcsapkodós vígjáték, se nem tényfeltáró munka. Nem ad semmit a nagy képhez, nem leplez le, nem mond semmit, amit a The Room megtekintése után nem tudtam, vagy sejtettem már egyébként is. Úgy érzem, fel lett mondva a lecke, más nem nagyon történt.

Nem lehetetlen, hogy a Disaster Artist eredménye az lesz, hogy fenntartja a The Room örökségét, és az indie filmek egy olyan szeletét jutattja el többekhez, amiről talán sokan nem is sejtik, hogy szükségük lenne rá.


5. Anitabagwell (2018-01-02 18:26.03) aaaaa
Már ülepedett pár órát bennem a film, de egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy ez most iszonyatosan szar volt, vagy eszméletlenül jó :DDDDDDD az biztos, hogy James Franco a legjobb legrosszabb színész volt itt, akit én valaha láttam :DDDD
Valószínű nem tudok majd mást tenni, mint rányomni egy kemény 5 csillagot, dehát én nem hiszem el, hogy ekkora katasztrófából, hogy a jó büdös p*csába - már elnézést a nőiességemért - tudtak ennyire vicces filmet csinálni?????????????????????? XDDD
Lehet azért, hogy van ép elméjű a Franco családban, de hogy ez a film nem bizonyíték erre, na az biztos :D
Kész vagyok :DDD


4. Johnny Saiper (2017-12-30 16:58.38)  
IMDb-n A katasztrófaművésznek van titulálva a magyar címe :D


3. Capt.JackSparrow (2017-11-30 12:10.37)   - (válasz HMáté33 2. hozzászólására)
Halandók azt hitték, hogy megismételhetetlen.
http://www.youtube.com/watch?v=NWF_7_tfpao



2. HMáté33 (2017-11-30 12:03.44) aaaaa
a véletlen mesterművek tankönyvi példája a The Room című merénylet, egyszerűen zseniális. akármit is hoztak össze Francoék, az a film kötelező darab.


1. Capt.JackSparrow (2017-11-30 11:58.42)  
Úgy tűnik, James Franco-éknak sikerült elkészíteniük az év egyik legjobb filmjét a filmtörténelem egyik legrosszabb filmje alapján.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2022-04-02 19:3621 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk