Kvizlabirintus - Még nem járt le a kalandorok kora
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Szemekbe zárt titkok
- Viasat Film, 23:05
Vérmesék
- Film+, 23:25
Constantine, a démonvadász
- RTL Három, 23:45
Coming Out
- Viasat3, 23:50
A három Krisztus
- HBO3, 00:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Rock zene
Versek!
Akik Szeretik a Comedy Central-t.
Fogadóóra

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Madame Web aaaaa
Jake Paul aaaaa

 

Fórum - Vakon - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

2. Independence (2017-12-01 18:56.35) aaaaa
A párját ritkítóan káprázatos tehetségű amerikai író - Norman Mailer - fia, Michael Mailer jegyzi e mozit, apja sokrétűen izgalmas, egyedi, időnként nyersen szókimondó, beton kemény, hihetetlenül realista látásmódja s kegyetlenül erős karakterformáló ereje - persze ez írásban mindig könnyebb megvalósítani - nagyon jól jött volna, mikor e film megszületett, ugyanis szemmel láthatóan ezen tulajdonságok filmes megvalósítása túlugorja fia képességeit.

Középszerű, más előzményfilmekből lopott ötletekből dolgozó, kifejezetten bágyadt dialógusokkal operáló romantikus mozi a Blind, mi semmit nem tud felmutatni, mitől másnap is emlékeznénk rá.
Én csak azért nem felejtettem el mára, mert írni óhajtottam róla... :)

Romantikus... - hisz lássuk be, ez a film fősodra -, de belekap más, vagy inkább érint más égetően fontos társadalmi, egzisztenciális, szociális összképet boncolgató témákat is, de oly harmatos mód, a felszínt kapirgálva, hogy én kérek elnézést, mindezért.
Most vagy igen, vagy nem..., ily gyáván, a közönség befogadóképességeit figyelembe véve, inkább maradjunk a megszokottnál, az legalább nem kelleti magát másnak.

A meggyötört, megfáradt, életunt, cinikus, némiképp mizantróp író, s színes bőrű mentorált - akaraton kívül mentorált - tanítvány viszonya, a Finding Forrester-ből köszön vissza - csak ott mindez jobb, sokkal jobb - a vak ember élni tanító útmutatása, a létben tétován, esetlenül tántorgó, s ön-definícióját meghatározni képtelen, kényszerrel „mellérendelt“ lény számára, pedig a Scent of a Woman újrázása, zsibbasztóan zsenge színvonalon.

Az abúzus, nem kizárólag tettekben ölthet testet, a vitrin legfontosabb polcán tartott, féltett „darab“, s nem több Demi Moore, érzéki tárgy, az ócska büszkélkedés manifesztációja, értékes karóra, mivel villoghatunk a társaságban, csak nem Rolex, hanem "jó nő“ a márkajelzés.Pénzen vesszük, pénzért tartjuk, pedigréje, a vonzóság.Ez nem érték, nem érzés, nem több, mint az úgynevezett - s nem mellesleg gazdag, felső középosztálybeli - „férfi“ villogása egy tárgynál nem többnek tűnő személlyel, kit csupán birtokol, de nem az övé.
Rabság s hatalommal való visszaélés, igaz, fondorlatosabb mód, mint amivel a bulvárlapok tintakészletét lehetne koptatni.
Kicsit unalmas már a befektetési bankár „sötét figurája", a bennfentes kerekedők diabolikus világa..., s kemény persze, a fickó, ki arra is ember tart, hogy kitöröljék a fenekét, a börtönben simán lezúzza a helyi kiskirályokat..., ugyan már! :)
Ez a kérdés, szexuális hatalmaskodás, mi nem csak fizikai tettekben nyilvánulhat meg - főleg napjaink aktualitásának fényében - önálló filmet is érdemelhetne, ha kidolgoznák, a forgatókönyvet, s nem suhannánk megint valami könnyes, romantikusnak tünő - ám inkább bántóan szemtimentális összeborulás irányába - , mert ettől eladható a sztori, a tömegeknek.
Demi Moore megint fád, unalmas, fátyolos, gyenge, enervált..., egyszerűen nem jön át, mitől ejti varázsba az egyéni tragédia súlyától összetört, saját verbális képességeiben - egyébiránt bántóan - kiteljesedő írót.
Alec Baldwin Bill Oakland-je sokkal élőbb, elevenebb, mint női partnere, intelligens, érdekes karakter..., lehetne, ha belefektetnék az energiát, s megírták volna szerepét, ennek híján, színészi képességei adták a fogódzót, s van annyira jó "szakember", hogy zsebre vágja a mozit - nem akarja piszok jól játszani a vakot, nem erőltet semmit, érzékeljük, hogy csak fényeket, árnyakat lát, de semmi túlzás.
Dylan McDermott is korrekt, utálható, markáns személyiséget testesít meg, ennél többet meg nem ad számára a szkript, sovány, kidolgozatlan, mindez, de ennyi energiát "öltek ebbe". Demi Moore, meg..., olyan Demi Moore, vacak, mint régóta, mindig.

A vége meg..., de tényleg, ne már!
Toszkána, Provance..., s egyéb mitikus, kultikus helyek - hol magról vetik a boldogságot, mely szárba szökken, s mindenki számára csemegézhető, ízlelhető termése, hány filmben már, de szánalmas - a vakok számára is gyönyörű, s ha felbukkan a felolvasások alatt kézhez édesgetett álomnő, a nap is elkezd fényesebb sugarakkal bombázni minket..., gyenge ez, na!
Kapkod ide-oda, a mozi, s végül üressé válik, tartalmatlansága, szembántó, alul rajzolt karakterek, egy hányavetin megírt forgatókönyv lapjai közt senyvedve.


1. Rockercsaj2003 (2017-11-26 11:12.51) aaaaa
Egyik színész sincsen a kedvenceim között, de ez a film JÓ



Kapcsolódó fórumok

VéleményekIndependence, 2017-12-01 18:562 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk